איך יש אפשרות לסגור פוזיציה (מה שמצוטט לפעמים שהשחקנים סגרו)
שאלה שאני מאד מתחבט בה
איך יתכן דבר כזה לסגור פוזיציה
נניח שבתחילת החודש כתבתי קול 1000 סטומרת שיצרתי משהו יש מאין כי קודם היו נניח 1000 קולים פתוחים בקול 1000 ועכשיו נהיה 1001 האם יש אפשרות להוריד אותו בחזרה ל1000 יחי' פוזיציות פתוחות לעניות דעתי אי אפשר כי אם אקנה אותו בחזרה סטומרת שמישהו אחר מכר לי אותו עדיין יהיו 1001 פוזיציות פתוחות וגם אם המישהו הזה יקנה אותו בחזרה אז מי שמכר לו את זה מחזיק אותו ואם כך עדיין יהיו 1001 פוזיציות פתוחות בקול 1000 וחוזר חלילה נמצא שאין מצב להוריד פוזיציות פתוחות אבל ראיתי כמה פעמים ת'ידיעה שהשחקנים סגרו פוזיציות איך יתכן דבר כזה (לוגי) אשמח לקבל תשובה
תודה מראש
Re: איך יש אפשרות לסגור פוזיציה
כמדומני הכוונה בסגירת פוזיציה היא שלך. כלומר לא משנה כמה קולים יש בשוק. אתה סוגר פוזיציה לאחר שכתבת ואינך חייב דבר. זה שקנית ממנו, יכול להיות שכתב אותן ויכול להיות שהיו לו. זה אינו מענייני ולא נוכל לדעת
יום נעים
דוד
היי,
אם זה שקנית ממנו לא כתב את האופציה אזי מס' הפוזיציות הפתוחות יקטן , מפני שמסתובבות כעת פחות אופציות פתוחות ( אתה סגרת את שלך ) , ואם הוא כתב את האופציה שכעת רכשת אזי הכתיבה שלך כאילו עוברת אליו ולכן מס' הפוזיציות הפתוחות יישאר על כנו .
ציטוט:
פורסם במקור על ידי doron820
היי,
אם זה שקנית ממנו לא כתב את האופציה אזי מס' הפוזיציות הפתוחות יקטן , מפני שמסתובבות כעת פחות אופציות פתוחות ( אתה סגרת את שלך ) , ואם הוא כתב את האופציה שכעת רכשת אזי הכתיבה שלך כאילו עוברת אליו ולכן מס' הפוזיציות הפתוחות יישאר על כנו .
אבל אני כן מדבר על מצב שלהקטין פוזיציות פתוחות שרואים במשך החודש שקורה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
ציטוט:
פורסם במקור על ידי doron820
היי,
אבל אני כן מדבר על מצב שלהקטין פוזיציות פתוחות שרואים במשך החודש שקורה
תראה, זה מאד פשוט. נניח שאני (A) כתבתי, ואתה (B) קנית ממני. ביחד יצרנו פוזיציה אחת שאתה מחזיק כרגע. אם אני קונה אותה בחזרה ממך, הפוזיציה הזו נגוזה. זה טריוויאלי.
עכשיו, נניח שבמקום לקנות אותה ממך (B), אני קונה אותה ממישהו אחר (C), שגם קנה אותה פעם ממישהו שכתב אותה (D). עדיין הכתיבה שלי נגוזה. ואתה הופך להחזיק את הפוזיציה שכתב זה שמכר למישהו האחר ההוא (D).
מצד שני, נניח שאני קונה את הפוזיציה בחזרה, ממישהו שבדיוק כותב אותה (E). אני בעצם מעביר את ההתחייבות שלי ממני אל אותו אחד (E).
באופן מעשי, לרישום של מי קנה ממי אין שום חשיבות. יש מאגר של כתיבות. מי שכותב מוסיף פוזיציה למאגר. ומי שקונה בחזרה, מוריד כתיבה מהמאגר.
אם אוסיף לדברי דמי כיס, מספר הפוזיציות הפתוחות הוא שווה למספר ההתחייבויות. אי אפשר ליצור התחייבות אם אין למי להתחייב
ברגע שאני קונה אופציה ויש לי מולה אופציה כתובה אני למעשה מקטין את סך "ההתחייבויות" בשוק האופציות. כמובן שמולי יש אחד שמעוניין לכתוב, או להפטר מאופציה
אם הוא כותב, מספר הפוזיציות הפתוחות הכללי לא משתנה (כי בעצם הכתיבה שלי עוברת אליו)
אם הוא מוכר מהמלאי שלו (אופציות שקנה בעבר) , מספר הפוזיציות הפתוחות הכללי יורד
ובצורה פשוטה יותר כמו שברור לך שכשאתה כותב אתה בעצם פותח פוזיציה כך בדיוק כשאתה קונה אתה סוגר מה אכפת לך מה נעשה "מאחרי הקלעים" :P
אולי זו דרך להסביר בצורה פשוטה דברים מסובכים??? אולי.
בכל מקרה דמי כיס ונמרוד הסבירו את זה יפה
:P
אבל מה שלי באמת הציק ונראה לי שגם לך יואל. זה משהוא אחר.הרי כשאתה כותב אתה הרי מתחייב למעשה להפסד תאורטי בלתי מוגבל. וכשאתה קונה בחזרה ממישהוא אחר אתה יצאת מהתמונה. אז מי בעצם ישלם את הפוזיציה שאתה פתחת לא יתכן שהקונה יקבל כסף מהאוויר?
ולכן ההסבר מובן כי מישהוא אחר התחייב במקומך ומכר את אותה פוציזה שאתה סגרת. וגם הוא יסגור את שלו כשמישהוא אחר יתחייב במקומו המעגל הזה יסגר רק כשהכותבים קונים בחזרה את הפוזיציות שלהם.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי haiim
אבל מה שלי באמת הציק ונראה לי שגם לך יואל. זה משהוא אחר.הרי כשאתה כותב אתה הרי מתחייב למעשה להפסד תאורטי בלתי מוגבל. וכשאתה קונה בחזרה ממישהוא אחר אתה יצאת מהתמונה. אז מי בעצם ישלם את הפוזיציה שאתה פתחת לא יתכן שהקונה יקבל כסף מהאוויר?
ולכן ההסבר מובן כי מישהוא אחר התחייב במקומך ומכר את אותה פוציזה שאתה סגרת. וגם הוא יסגור את שלו כשמישהוא אחר יתחייב במקומו המעגל הזה יסגר רק כשהכותבים קונים בחזרה את הפוזיציות שלהם.
זאת למעשה היתה שאלתי, הבנת אל נכון! לא סגירת הפוזיציה שלי אלא בכלליות סגירת פוזיציות של השחקנים.
Re: איך יש אפשרות לסגור פוזיציה (מה שמצוטט לפעמים שהשחקנים סגרו)
שאלה כללית לגבי "כתיבה" של אופציה!
מזה זמן אני "רק" קונה אופציות על מדד המעוף כחלק מהגנה על התיק {יש כאלו שמשקיעים ב"שורט" שבהכרח מדובר על סכום יותר גבוה אבל מצד שני לא נמחק מדי חודש בהנחה שקניתי ל"הגנה" בלבד}. שאלתי היא במידה ואני "כותב"=מוכר אופציה,ממתי בעצם אני מחויב כלפיה,ברגע הכתיבה עצמנה או ברגע שמישהו "קנה" אותה ממני? הרי תמיד יש אופציות פתוחות ז"א מישהו כתב אבל לא קנו את כל האופציות ה"פתוחות".
בתודה מראש
Re: איך יש אפשרות לסגור פוזיציה (מה שמצוטט לפעמים שהשחקנים סגרו)
עמית, אין דבר כזה שמישהו כתב אופציה אבל עדיין לא קנו אותה. כל מה שיש זה טרנזקציה שבה מישהו מוכר אופציה ומישהו קונה אותה במחיר מסויים. אם לזה שמוכר אין את האופציה במלאי שלו אז מדובר בכתיבה, וכאשר מתבצעת עסקה כזו נוצרת פוזיציה פתוחה חדשה. כל אופציה שנכתבת על-ידי מישהו אחד בהגדרה נקנית על-ידי מישהו אחר באותו רגע.