Re: אזהרה חמורה - אפריקה !
תודה. אמנם אין לי אג"ח אפריקה
כיוון שההסדר היה נראה מאוד מסובך, "ורב היה הנסתר על הגלוי" ,הדרתי את עצמי מהמנייה וגם מהאג"ח.
אתה מצוטט בכל מיני אתרים, כ"גאון" שמבי עניין
עלה והצלח.
יום טוב לכולם
דוד
אני עובד בנק ולכן לא יכול לפרט יותר מידי וגם בשלב זה מדובר בעיקר בשמועות.
אם אגחים ששווים 90 אחרי ההסדר נזרקים בשעה האחרונה ב 60 במקום לטפס אחרי ההסדר לכיוון 80 תבינו שיש כאן בעיה.אחרי הסדר האגחים הללו בכלל לא היו צריכים לרדת אלא רק לנוע בעקביות למעלה !
שחקן יקר,
שמך הולך לפניך ולכן נרשמתי לפורום שלך.
עבדך הנאמן הוא מה שקרוי "מחזיק פרטי" באג"חים של
אפריקה
ולא מהיום (נקנו בעיקר ארוכים בשערים של 30 ומטה). אמנם יש לי שם סכום נכבד למדי (ש"ע דירת 5 חדרים במרכז הארץ), אולם אני משקיע - תמיד - לטווח ארוך ותמיד בכסף שאני מוכן לסכן.
למיטב הבנתי, וזו מבוססת על נסיוני רב השנים בשוק ההון ועל היותי משפטן לא זוטר, האג"חים שלי יהיו שווים קרוב לפארי בתוך חודשים ספורים. יכול להיות לא בעוד שבוע, אך לדידי לא מדובר בתקופה העולה על 3 חודשים.
אני בהחלט מסכים שהאג"ח לא מתנהג כפי שהוא היה "צפוי", אולם קח בחשבון שגם המניה עצמה מתנהגת בצורה א-רציונאלית מזה זמן מה ושם המחזורים גדולים הרבה יותר.
"הציבור מטומטם" כתב המשורר ובצדק. הנסיון בודאי לימד אותך לא פעם שמחיר נייר כלשהו הוא לכל היותר אינדיקציה לשטויות שכותבים עיתונאים צעירים בעיתונות הכלכלית ולשטויות שכותב "הציבור המטומטם" בטוקבקים.
אם יש אינדיקציה אחרת כלשהי, אשמח לדעת. כפי שזה נראה כרגע, אני סבור - בכל הצניעות הראויה - שאתה לא צודק בהערכה שלך.
בברכה,
אחד_העם
תקנו אותי אם אני טועה, אבל השאלה היחידה פה (לטווח ארוך, כמובן) - היא האם יהיה הסדר נורמלי או לא.
אם אין הסדר והולכים לפירוק - חבל לכולנו על הזמן,
אבל אם יהיה הסדר מקובל על כולם, אז מתישהו (אפילו שנים) - ההפסדים יכוסו.
הנחה שגויה?
אגב, שחקן - רב תודות על ההמלצות והאזהרות!
פועל לפי ההמלצות שלך ושמח שכך :)
תודה על ההמלצה
באמת היה מוזר שהאגחים במקום לעלות ירדו ואף בחדות. נראה כאילו האגח בדרכו חזרה ל 55 אג
שלום לכולם,
אני לא לא מושקע באג"ח או בכל ני"ע אחר של
אפריקה
אבל כן יצא לי לעקוב בתקופה האחרונה אחר ההתנהלות השוטפת באתר ואני חייב לציין שהמקצועיות עומדת פה מעל לכל - ועל כך מגיע שאפו גדול הן לשחקן והן למפעילי ואורחי האתר.
לא כל יום מופיע השחקן כך סתם באמצע היום וממליץ על פעולה באג"ח או במניה ספציפית ובצורה חדה כל כך, לדעתי זה מעולם לא קרה - אנא תקנו אותי אם מישהו חושב שאני טועה.
ולדעתי, רק מעצם הפעולה החריגה ויוצאת הדופן יש לשים לב לדעתי להודעה ולבחון אותה היטב.
גם אם מישהו יחליט שלא לקבל את הממלצה - רצוי שידע כי ישנם כוחות בשוק שחושבים אחרת (ולראיה תנועת האג"ח בירידה בניגוד להגיון הבריא של כולנו).
השחקן ציין לא פעם, ואני אף מאמין לו כי הוא אינו מזלזל ולא במעט בכספם של אנשים אחרים ובטח שלא ישים את כספם על קרן הצבי. אזהרה כזו מצידו מעידה בדיוק על נקודה זו. לתשומת לבכם !
גילוי נאות: אם הייתי מושקע באג"חים של
אפריקה
הייתי מוכר מיידית עוד לפני התגובה הראשונה
אחד העם שלום
רציתי לומר לך שמתוקף היותך משפטן לא זוטר לדעתי עדיין לא עושה אותך מבין בשוק ההון ו/או בבורסה ו/או מבין במהלך של השחקנים המובילים בשוק המשוגע של הבורסה ובפרט הישראלית
הצעתי היא שאם שחקן כתב את מה שכתב ומתוקף אחד שעוקב כמעט את כל מה שהוא כותב באתר כאן תן לי לתת לך עיצה קטנה ממני הקטן שאינני משפטן ולא מבין כלום בשוק ההון או בבורסה בכלל (אני שמעתי על המושג בורסה ושוק ההון רק לפני שבוע) אל תתחכם איתו אם הוא ראה לנכון לעשות מזה הכרזה גלובלית אז תיזהר יש לו קצת יותר ידע ממה שנראה לך וכמובן הוא בעצמו כתב שהוא לא יכול לפרט יותר אז מה אתה רוצה
אני חוזר ומביא את הציטוט של שחקן כלשונו
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
אני עושה כאן משהו שלא יעשה, אך מרגיש שאין ברירה.
משהו בהתנהלות האג"חים של
אפריקה
לא מריח טוב ולא מסתדר.
האג"חים אינם מתנהגים כצפוי ויותר מכך איני יכול לפרט.
מי שנכנס לארוכים נמצא ברווח - לדעתי, חובה לממש !
אנא מכם - כל אחד יפעל עפ"י שיקול דעתו, אך אם מצאתי לנכון לכתוב זאת בצורה כה בולטת, דעו שכנראה יש דברים בגו.
עשה טובה לעצמך ותאזין למבינים יותר ממך
אני מצטרף לתגובה האחרונה !!!