סגירת פוזיציה - הרבה מעל 10% רווח ! ומלה על אחריות
צהריים טובים לכולם.
האסטרטגיה השיגה את יעדה והניבה משמעותית מעל 10% רווח. הרווח הוא פקטור של המדד
בעת הקניה, אך מכיוון שגם בתרחיש הגרוע ביותר (קניה 1008) הרווח הוא 12% הרי שמכאן הרווח רק הלך וצמח וחלק כבר הספיקו לכתוב לי על 20% רווח כשהגלום ירד לכיוון 997 ולמטה מכך.
ברכות לכל המרויחים.
ועכשיו בנוגע לכמה דברים חשובים:
כשאני כותב אסטרטגיה אני מתחשב בלא מעט גורמים, זוכר שלא כולם בעלי ידע זהה ואף לוקח "מקדם אחריות" בשל כך. בכל מקרה אני לא שולף אסטרטגיה בכמה דקות. יש כאן המון חשיבה מאחרי כל ביצוע ולא מעט אחריות. כשכתבתי הבוקר במדד 1022 כי אין שינוי באסטרטגיה ולהמשיך להחזיק, האמינו לי שאני מודע בדיוק לכובד המשקל המונח על כתפיי, ולתוצאות במקרה שגיאה.
לעומת זאת, לכתוב תגובת שלוף לוקח כמה שניות ובד"כ החשיבה בה מאוד מועטה ואינה כוללת הסבר או נימוק. וכך, לא עברה שעה מרגע פרסום האסטרטגיה וכבר כמה חברים (גם אם בודדים) החליטו "לקבור" אותה ולצאת בהצהרות שונות ומשונות. דומה הדבר לכל המנתחים ובעלי בתי ההשקעות (והאינטרסים) שהכריזו כי ה 1000 נפרץ ללא צל של ספק ומכאן רק עליות. לא יודע מה יוליד יום, אך יודע שמעט ענווה לא הרגה אף אחד.
חלק מהבעייתיות בעניין היא שרבים מאלו שהגיבו כלל לא עוסקים באופציות, בטח לא ביצעו את האסטרטגיה, ואף ספק עד כמה קראו אותה עד תום.
אסטרטגיה שנבנתה במדד 1008 ומכסה ירידות, דשדוש או עליות עד חצי אחוז מנקודה זו הינה אסטרטגיה סולידית. האם מישהו מהכותבים בדק איפה נקודת האיזון באסטרטגיה במידה ואני מושך אותה לכיוון שבת (תטא משולשת)? האם החברים הכותבים הבינו שבסיום של1.9% כשגם בתרחיש הפסימי נכתבה האסטרטגיה ב1.4% הם בעצם מצהירים שלא יהיו ירידות ולו של חצי אחוז? או אולי דשדוש?
התשובה כמובן לא.
בכל שבוע במידה רבה אני והמקצועיות שלי עומדים כאן לביקורת. אין לי בעיה לעשות כן, והאמינו לי שאני מודע כל רגע ורגע לכובד המשקל. אני זוכר שרבים מבצעים את האסטרטגיה, ולכן מתייחס ביראת כבוד לכספם כאל כספי שלי .
אני לא נביא ולא קוסם, סה"כ בשר ודם. אדרבא, תחלקו עלי תאמרו שאני טועה רק בבקשה תנמקו, תסבירו. אנו לא מצנזרים בקורת ומעודדים אותה לשם דיון פורה. רק אל תחרצו גורלות – זה הכסף של אנשים, ואתם לא רוצים להיות אחראים על הפסד של מישהו.
בכל אסטרטגיה שהעלתי אי-פעם לאתר, מעולם לא נטשתי באמצע. תמיד אמרתי מתי לקנות, ומתי למכור, וכשהרגשתי כמו הבוקר כי אנשים עלולים לבצע טעות אמוציונאלית נכנסתי ופרסמתי הערכת מצב מעודכנת. ידעתי גם לעמוד מולכם באסטרטגיות שלא צלחו, ולהסביר היכן היתה הטעות, וכך גם אנהג בעתיד. אמנם אנו ברצף של מספר חודשי הצלחה רצופים בהם האסטרטגיה הניבה מידי שבוע 10%, אך אין הדבר משמש תעודת ביטוח להבא, והפסדים יהיו גם יהיו – החשוב הוא יחס הרווח/הפסד לאורך זמן ולא נקודתית. אני מציע כל שבוע אסטרטגיה התואמת את הערכתי, האם לבצע זו כבר החלטה שלכם. מעולם לא בקשתי אני או מי מהחברים באתר להשתתף עם מישהו ברווחיו אז אל תבקשו ממישהו לקחת חלק בהפסדיכם.
יש לי זכות לסייע ולהדריך בעולם שעבור חלקכם נראה עד לא מזמן כקזינו. אם אני יכול לתרגם את זה גם לרווחים עבורכם, הרי אין שמח ממני בשמחתכם.
לא עלי ליבי כי אם על אותם חברים להם הבודדים הזיקו, חברים שחלקם בצעדיהם הראשונים, והם נלחצו ומימשו. מיילים של אכזבה והלקאה עצמית. המימושים היו בשלב מוקדם ובהפסד, וכעת הם מביטים בפנים עצובות על תיק שהיה הופך בדקות ממינוס 5% (וגם זו לא טרגדיה) לפלוס 15%. ביומיים.
האם החברים שהזיקו ידעו גם כעת להתייצב ולהתנצל. זו אינה שאלה רטורית כלל ואני מקווה שהדברים אכן יתנהלו כך אך איני נאיבי. רק בקשה אחת לי, שכל אדם עם עצמו יעשה חשבון נפש, ויגלה אחריות בתגובותיו. זה חלק מהייחוד של האתר לצד החברות, העזרה, השיתוף והפרגון – שמרו על זה.
המשך ערב טוב.
Re: סגירת פוזיציה - הרבה מעל 10% רווח !
:d מת על הגישה שלך
אהה ואל תכעס,אחרי הפרסום בגלובס הגיעו כמה ...
כל הכבוד על האסטרטגיה המנצחת!
תמיד יהיו בלתי מרוצים בדרך, זה טבעי ונורמאלי . חשש ולחץ מהפסדים מוטיבציה לגיטימית.
העיקר שהושגה הצלחה
חד
משמעית.
גדול!!! אני לא מתכוון לשחקן - הוא נשאר צנוע, אלא על הסיטואציה.
אנשים היו בהפסד אחרי יום וכבר התחילו להתלונן ולהאשים... ייתכן והיה נגמר בהפסד אבל אין ספק שזה חלק מהמשחק. אין להטיל אשמה על אף אחד - ניתן לחלוק על כל מי שמביע דעה או להסכים איתו. וזהו!!! בלי האשמות, טענות וכו'. אני רואה את האתר בעיקר בשביל להשכיל וללמוד מאחרים ובשום פנים לא רואה אותו כאתר שמחלק כסף בחינם. אני בטוח שאני מדי פעם אחלוק על שחקן או על כל אחד אחר מהמשתתפים (ואם כבר אני חולק אז לפחות שאהיה בצד המנצח...) אבל ראבאק - בסך הכל יש כוונות טובות לחבר'ה .
אחלה סיומת למותחן.
ממשיך לעקוב בהנאה.
שלום שחקן
אל תעשה את השגיאה ואל תתחיל לכעוס
האתר הזה אינו מאלץ אף אחד להכנס אליו או לקרוא אותו. מי שמרוצה ומוקיר, נהפך לקורא מתמיד.
זה הרוב, זו הגישה השלטת. ואתה יכול לחוש זאת בהוקרת התודה הכללית לה אתה זוכה, ובכבוד ממנו אתה נהנה
תמיד יש את היוצאים מן הכלל, שמנסים להטיל בוץ ורפש, ועלולים חס וחלילה לפגוע בחדוות העשיה והמתן.
אבל חבל על זמנך והאנרגיה - אל תעסוק באלה. תמשיך בשלך, אנחנו איתך ומאחוריך. מודים ונעזרים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי קרח צפוני
שלום שחקן
אל תעשה את השגיאה ואל תתחיל לכעוס
האתר הזה אינו מאלץ אף אחד להכנס אליו או לקרוא אותו. מי שמרוצה ומוקיר, נהפך לקורא מתמיד.
זה הרוב, זו הגישה השלטת. ואתה יכול לחוש זאת בהוקרת התודה הכללית לה אתה זוכה, ובכבוד ממנו אתה נהנה
תמיד יש את היוצאים מן הכלל, שמנסים להטיל בוץ ורפש, ועלולים חס וחלילה לפגוע בחדוות העשיה והמתן.
אבל חבל על זמנך והאנרגיה - אל תעסוק באלה. תמשיך בשלך, אנחנו איתך ומאחוריך. מודים ונעזרים
מסכים עם כל מילה.
מצטרף לתודות, אמנם אני עדיין שלילי, אבל הפוזיציה קולעת
שחק, ישר כוח
תודה
לשחקן
אל תכעס. מי שרוצה שיקרא ומי שרוצה שיבצע. אין כל אחריות אלא רצון טוב וכמובן ידע רב שלך.
שאלתי אליך האם להיכנס מחר בפעם נוספת לאסטרטגיה הזו. יכול להיות שבבוקר מדד המעוף יעלה במקצת ויהיה בסביבות 1000
אשמח לקבל תשובתך עד מחר בבוקר
תודה
דוד
כעס - לא טוב לבריאות
כסף כנראה כבר יש לך לכן שמור על הבריאות
שחקן כל הכבוד :!:
תמיד יהיו אנשים שלא יודעים להעריך או שחושבים שמישהו חייב להם משהו (כשזה נוגע לכיס אנשים לפעמים חסרי סבלנות). לא צריך להתרגש מהמיעוט הזה, אמנם אני חדש בפורום אבל ממה שהספקתי להתרשם רוב חברי הפורום מרוצים ומודים לך מאוד.