ציטוט:
פורסם במקור על ידי
pirate
הי chizhk,
אנא זכור, אין אני דובר דבר אלוהים חיים. אני יכול לטעות וטועה לא מעט (ולכן גם משתדל לסייג את דברי כתובנות - לדעתי, לטעמי, בעיני ...). העובדה שאני כותב בסגנון בוטח (ויש כאלו שתקפו אותי בפרטי ואמרו שהסיגנון שחצני) לא הופך את דברי לנכונים.
......
מצד שני, אני מנמק את תשובותי ולכן קל לבדוק על בסיס איזה טיעון קיים חוסר הסכמה עימי.
......
מה שאני מנסה לעשות אינו רק לענות לשאלות (ע"פ הבנתי) אלא בעיקר לגרום לאנשים לחשוב. אדרבא, אינך מסכים עם משהו שאני אומר - תטען טענותיך ותתמודד עם הכתוב. לעיתים אני אודה בטעותי (לאחרונה קרה בפטרוכימיים - jsphs טען שהגדרת פטרוכימיים כ-no-loss אינה נכונה ונאלצתי להסכים עם טיעוניו) לעיתים ניפרד כידידים בחוסר הסכמה (לאחרונה קרה בישראלום - אני ו-mimi הסכמנו על העובדות, פחות על המסקנות) ולעיתים אני אעזוב חד צדדית את הדיון אם לדעתי הצד שכנגד בדיון (א) לא מבין את אשר הוא סח. (ב) נעול על נימוקים שנענו מספר פעמים ולא מגיב לטיעונים שכנגד. (ג) לא מנמק את דבריו.
(קרה מספר לא מועט של פעמים, אך לא יהייה זה מנומס להתייחס פרטנית).
ועל כך הגיב chizhk בצורה:
הדיון הזה מסכם את גישתי בצורה המתומצתת ביותר שניתן.
אני אתייחס אליו להלן בתור ה"דיון".
אני אתייחס מקודה נקודה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
elade
מענין איך הגענו מכותרת הפוסט להתוכן שלו. אה כן דרך הקביעה שלך פיראט שהאגח של רבוע כחול ממש ממש לא מענין כי יש את: .... שהם מובילים בכל הקריטריונים.
........
בשורה התחתונה אתה פוסל אגחים רבים על פי הטענה שיש הרבה אחרים שמנצחים במשוואת הסיכון סיכוי. על כך יש לי כמה השגות:
1. היו מקרים כבר בעבר, ויתכן שיהיו בעתיד שניתוח שלך או של אחרים שגוי או לא מדויק מספיק. ואז זה משנה את המשוואה לגמרי.
זוהי תגובתך לאמירה:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
pirate
תביט, אינני מכיר את החברה יותר מדי ולא מכיר את מצבה. אך, בכל מקרה, 9% צמוד בימים אלו זה לא מציאה גדולה. ישנם אגחים של חברות מאוד בטוחות ויציבות או לחלופין אגחים עם שיעבודים מאוד טובים שנותנים יותר (וחלקם הרבה יותר).
נימקתי מדוע 9% צמוד אינו מעניין כיום (ובניגוד לדבריך, כלל לא התייחסתי לאגח הספיציפי - למעשה אמרתי שאינני מכיר אותו). כל שכתבתי הוא עובדות, שים לב שבתגובתי ציינתי שבאופן כללי "קיימים אגחים ...".
נוסיף ונאמר שכאשר אני נותן דוגמאות הן נכתבות ע"פ הידוע לי ואם הידע שבידי שגוי, גם התוצאה יכולה להיות שגוייה. בהקשר לכך אוכל להצביע על העובדה (כפי שמוצגת ב
"דיון") שלא רק שאני אומר שייתכן שאני טועה אלא אני מדגיש "
אני יכול לטעות וטועה לא מעט". למעשה, אני יודע שאני טועה בגלל השיטה בה אני עובד - אני מסתמך מאוד על זיכרון. אני קורא שטר נאמנות פעם אחת ולאחר מכן מסתמך על הזיכרון. לכן שגיאות ינבעו משתי מקורות עיקריים:
1. יש לי זיכרון מעולה, אך גם הוא לא חסין בזמן של שנים.
2. תמיד ייתכן שפיספסתי ניואנס ומבחינה סטטיסטית זה בוודאות יקרה (בכמות חומר כזו).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
elade
טענת שאתה לא מתכוון להיות pompous או לנזוף באנשים. אבל תכלס אתה קצת חד לשון ונוטה להיות מאוד פסקן ובעל בטחון עצמי נאמר לא קטן. זה סבבה, גם אני כזה. דרך אגב, אני מתנצל על ניתוח האופי הפומבי (ובמידע חסר) אבל זה יוביל לאנשהו.
......
מכל מקום, בראי נקודות אלו אני חושב שאולי, אם מתחשק לך, יכל להיות נחמד להיות פחות נחרץ. אתה תורם רבות לדיון ואני ממש לא מתכוון להגיד לך על מה לכתוב או איך. אבל ניתן לנתח ולהעלות מידע ותובנות על אגחים גם בסיכון נמוך (עזוב סיכוי לרגע). כמו כן, מטעמי פיזור, זהירות ועוד ניתן לנתח ולהבין ולהשקיע גם באגחים שאינם אופטימלים באופן מוחלט (אגח בתשואה 5 שיש זהה לו בתשואה 5.5) או שלא שלא מתאימים לפרופיל הסיכון שלך.
ראשית לגבי הסיגנון - אתה לא הראשון ולא האחרון שאומר משהו על סיגנון ההתבטאות שלי, כפי שגם אני מעיד ב