-
מנגנון פיקוח אירופאי
שלום לכולם
מישהו מוכן
באמת
להסביר לי מה המשמעות של המשרד למנגנון פיקוח אירופאי או כל שם דבילי שיקראו לו? האם הוא יכול לבוא למדינה למשל שלא עמדה בתקן שהיא הציבה (למרות שאני בכלל לא יודע איזה תקנים היא אמורה להציב) ולתת עונש למדינה שסרחה? אולי שאני מפגר או שהם חושבים שאני כזה אבל אני באמץ לא מבין....
-
שלום RAHN,
עוד הצהרה חסרת טעם ותוחלת של המנהיגים הרופסים באירופה.
עד שיקימו מנגנון, יריבו על סמכויות, ימנו אנשים מהמדינות השונות ועוד ועוד - כבר לא תהיה אירופה.
ואיזה מנגנון יכול לעבוד במדינות עם מטרות ויעדים שונים לחלוטין. צחוק מעבודה.
קח כדוג' מה שהיה עם ג.פ מורגן בארה"ב רק לאחרונה - הרי ארה"ב מדינה ריבונית עם מוסדות מסודרים ולכאורה מנגנונים ברורים.
נו....זה מנע מחזירי הקפיטליזם במורגן מלהמר ??? הרגולטור תפס בזמן, אולי פיקח, אולי מנע ??
ומה אמר המנכ"ל - סליחה, טעינו, ממשיכים הלאה....דרך אגב, ההפסד שדווח לראשונה (2 מיל') כבר קפץ מזמן לכ-9 מיל' דולר.
לגבי ESM - המנגנון הקבוע של כ-500 מיל'. הבנת את הבדיחה, הרי הוא כולל את המדינות שנפלו (פורטוגל, יוון, אירלנד, ספרד ואטוטו איטליה) שגם הן אמורות לשאת במימון הקרן.
כלומר, מדינות שאין להן גרוש לעבור את היום, צריכות לתת כסף שאין להן לקרן. הבנת ??? אני לא.
תחשוב רק על ספרד - נותנת בסביבות 50 לפי חלקה באיחוד, ועכשיו מקבלת 100. מה זה אם לא אירופבלוף.
בקיצור, הרויחו עוד כמה ימים, יהיה פונזי נעים ליום-יומיים וחוזרים חיש קט לברדק.
רק להסתכל על נתוני המאקרו בשבוע האחרון ולהתחלחל.
בברכה,
אודי
-
אז אודי יקירי, אני אקשה קצת ואשאל למה לעזעזל הבורסות עלו אחרי המהלך הזה??? אם הוא לא שווה כלום למה עדיין היה ראלי בשווקים? לא מבין עדיין.....
-
אפרט בסקירה אבל בעקרון כל הראלי לא קשור בכלל להודעה אלא לסיכום תשואות רבעון.
אין בהודעה הזו כלום, ולהתיחס אליה ראוי רק כשיסבירו מהיכן בדיוק יגיע הכסף. בניגוד לארה"ב,
שם מדפיסים כסף, פה הקימו גוף וירטואלי שיש לו טריליון אירו יש מאין. מרקל ושות' עברו לשחק
במונופול...
-
גם בארה"ב משחקים מונופול (עם כסף מודפס) וזה לא מנע ראלי מהתחתית של 666 ב2009 , אז מה ההבדל ?
-
התשובה בגוף השאלה - בארה"ב
באמת
הדפיסו כסף, ואילו באירופה "סתם" זרקו סכום, כרגיל עגול ומפוצץ, אך הוא אינו אמיתי.
אם היו מדפיסים הרי שבהחלט יתכן והיה כאן ראלי אמיתי, אך מכיוון שהודגש כי המטרה של זה היא להימנע מהרחבה כמותית (הדפסה)
הרי שנוצר אוקסימורון הזוי.
-
אז נשאלת השאלה - למה? למה לקיים ועידה, לעלות נושאים על השולחן ובסוף להגיע לתוצאות שלטענתכם לא ריאליות? הרי אם אין את הסכום הזה, ואין אפשרות לגייס את הסכום הזה אז למה בכלל להצהיר על כך? כי אם ככה, הועידה הבאה הם יכולים להגיד שהוקמה עוד קרן חילוץ של 3 טריליון יורו וככה חוזר חלילה בכל ועידה, לא?
הרי כאן באתר הרבה אומרים שכל ההצהרות. ריקות מתוכן אבל עדיין ממגנטות את המשקיעים.... מצטער על כמות המלים אבל אני רוצה להבין פעם אחת ולתמיד למה כל פעם זה קורה
-
שלום RANH,
אני מבין את חוסר האונים ומלא פליאה עוד יותר ממך.
צר לי, אני חושב שאני מבין קצת (הדגש על קצת) בהיבטים כלכליים על כל המשמעויות שלהם. אולם אינני מבין ב"פונזי" ו/או "פירמידה", אני רק יודע שהסוף לא טוב. השאלה - מתי ??
אצל המנהיגים/פוליטיקאים מה שחשוב זה הכסא והשררה ולעזאזל הכלכלה, הציבור וגב' כהן מחדרה/מינכן/פריס או השד יודע איפה.
אז מה שניתן לדחות, בקושי, לעוד שעה דוחים למחרתיים ואח"כ לעוד שבועיים וחוזר חלילה. בינתיים מושכים זמן, דואגים שהשווקים יעלו ושתשרור "תחושת עושר".
הכי חשוב - מתפללים, שהכל יתמוטט, במידה ואין ברירה, יום אחרי שיעזבו את התפקיד והכיסא.
נדמה לי שקראתי היום שזאת הפיסגה ה-17 של הליצנים. קרה משהו במשך כל התקופה הארוכה - קדחת.
בברכה,
אודי
-
טוב אז אם ככה כדי שנדע מתי יש פסגה נוספת כדי שנקנה לונג פי 3 על המעוף בכל פעם....
-
הפסגה הזאת וכל אלה שנערכו לפניו לא היה סוד והיה ידוע מראש, תעקוב אחרי יומן נתונים כלכלי ותדע מראש