בז"ן מניית העוגן בתיק ההשקעות והאם היא בדיסקאונט של 350% ?
בז"ן, רבות כתבתי עלייה ורבות נאמר עלייה אבל אני חושב שעדיין לא נאמר הכל בייחוד שהפוטנציאל וההזדמנות הם אדירים ולא תמיד אנחנו רואים זאת .
בסקירה שלהלן אני הולך לסקור את המנייה הן מההיבט הכלכלי פננסי תוך חשיפה למידע שעדיין לא פורסם, התייחסות לבעלים להפרטה וגם לרכישת כרמל אוליפנים.
אז מהיכן להתחיל? ראשית נחזור שנתיים אחורה לשנת 2007 מועד הפרטת בז"ן
רבים לא יודעים אבל גם לפני ההפרטה לחברה לישראל היו כ 22.7% ממניות בז"ן
אז התקבלה החלטה של בינימין נתניהו להפריט את בז"ן, אז פורסם מכרז אליו ניגשו האחים עופר, דיויד פדרמן ושות', ארקדי גידמאק ולייב לבייב, התמודדתו של גידאמק נפסלה עקב בעיות משפטיות, דיויד פדרמן סגר דיל עם האחים עופר ובכך הביא לפרישה של לב לבייב ובכך נסללה הדרך שממכרז עם ארבעה משתתפים, המדינה נשארה רק עם מועמד אחד בלבד, נשמע מוזר?
תהליך ההפרטה יצא לדרך, בשלב הראשון היה צורך להעריך את שווייה של בז"ן לצורך כך התכנסה וועדה שכללה את ירון זליכה ואת ניר גלעד ועוד 10 חברים שמאוחר יותר יקרא הסכם ההפרטה בין מדינת ישראל לבז"ן "כהסכם ניר גלעד".
אין בכוונתי לדון בהסכם ההפרטה שגם הוא מאוד מעניין ומרתק ולכן נדלג לסוף.
בז"ן החלה להיסחר בבורסה בשער של 297 כאשר שוויה של בז"ן נעמד על 3 מיליארד שקל.
בו נבדוק מה קורה היום: האחים עופר משקיעם מיליונים של דולרים בכל הענפים של החברה: שיפור תהליך הזיקוק שמגדיל את הרווח בעשרות אחוזים, שיפור בפלטות מזהמים לסביבה שמקטין את הקנסות בעשרות אחוזים, השקעות חדשות ופיתוח, בניית מתקנים חדשים כגון פצחן מימני, בניית תחנת כוח חדשה שתספק 256MGV שתקטין את עלות החשמל ואף תמכור את הרווחים לחברת החשמל, מעבר של בז"ן לגז טבעי שישנה לחלוטין את מאזן מרווחי הזיקוק ורכישת מפעלים סמוכים כגון כרמל אוליפנים.
בואו נכמת את המספרים: השווי של פצחן המימני נעמד ב 2 מיליארד שקל
השווי של כרמל אוליפנים נעמד ב 1 מיליארד שקל
סה"כ תוספת של 3 מיליארד שקל וזה לא כולל את השיפורים בכל שאר הענפים: הגדלת יכולת הייצור, בניית תחנת כוח חדשה וכמובן מעבר לגז טבעי, בנוסף יש להוסיף את מיקום בז"ן על עיר נמל ושימוש באוניות חברת הבת צים ונקבל שווי אף גבוה יותר.
חישוב מתמטי לא מסובך מראה לנו כי שווייה של בז"ן נעמד בלפחות 6 מיליארד שקל כלומר שער של 700, מכאן אני גוזר כי בז"ן נמצאת בדיסקאונט של כמעט 350%.
מלבד לנתונים היבשים אותם סקרתי יש להוסיף עוד נתון אחד שהוא לא פחות חשוב, לנתון הזה יש שם והוא נקרא: "אישיות" והכוונה ליד המכוונת ולעומד בראשה שהם "האחים עופר"
אפשר לומר הכל על האחים: קשרים של הון ושילטון, רמיסת זכויות עובדים, גזלת נכסי המדינה,חוצפה ונבזיות אבל אי אפשר לקחת להם את המקצועיות המדהימה שלהם, יכולתם לקחת חברות ענק אשר מדשדשות ולהפוך אותם לחברות הדגל של מדינת ישראל, בדיוק כמו
כיל,
צים ואיך בלי
החברה לישראל.
זה המון זמן שאני טוען שנוסחת האלכימאי כבר נמצאה והיכולת להפוך חברות מדשדשות לזהב כבר קיימת והוא נמצא בידיים של האחים עופר שיודעים ומיומנים בניווט והובלת ספינות מסעה כבדות אל העתיד הבטוח.
לסיכום אני יכול לומר כי כולנו משקיעים בבורסה בשביל להשיג רווחים, אין לי ספק כי בטווח הארוך (יותר משנה) בז"ן היא הכתובת להשקעה והיא חייבת להיות העוגן המרכזי בתיק ההשקעות של כל אחד ואחד מאיתנו, אני אף מוכן להסתכן ולומר שזו הזדמנות של פעם בחיים לעלות לספינת המסע הגדולה אך הבטוחה הזו שמנווטת ע"י רב חובלים מנוסים ומקצועיים והדרך לחוף מבטחים סלולה מתמיד.
יחד עם זאת אי אפשר מבלי להתייחס למשבר הכלכלי שפוקד אותנו, נכון לרגע זה הראלי הסתיים והשווק מחפש כיוון. מי שעדיין מחזיק מניות לא לקחת סיכון ויש לבצע הגנות על התיק, מי שבכל זאת קונה מניות כדאי לקנות בסכומים קטנים יותר ולהמתין פרק זמן ארוך יותר בין קנייה לקנייה.
דעתי האישית ידועה כי השווק במגמת ירידה תחנה ראשונה היא 800 שם נצטרך לבדוק את המספרים ולראות לאן פנינו, אני אישית מכרתי את כל התיק ולא מחזיק מניות (גם לא את בז"ן ובריינסוויי) מלבד שורט על המעוף, אך זיכרו כי בכוחו של אחד העם להפתיע כל פעם מחדש ולכן
באמת
שקשה לחזות.
מקווה שעזרתי, שוב כמו תמיד במידה ויש שאלות או שמשהו לא ברור אז תשאלו, כמו כן כל מה שאני כותב הוא על דעתי בלבד ומאחר ואיש הנדסה אני אוהב להראות את המספרים
האדם הזקוף - ARL
Re: בז"ן מניית העוגן בתיק ההשקעות והאם היא בדיסקאונט של 350% ?
ארל אתה מפתיע מפעם לפעם יותר ויותר, נהניתי מכל רגע, אין ספק שאתה
אדם רציני ביותר, הגון ביותר (גילוי נאות), דבריך חכמים ומראים על הגיון בריא וענווה.
אותי שכנעת, כשנבין שגל הירידות הזה הסתיים די מתאים לשים עוגן מהסוג הזה גם בתיק אצלי.
יישר כח!
נ.ב. יטיבו אחרים אם ילכו בדרכך ויתנו נימוקים משכנעים להשקעה או לא להשקעה במניה כזו או אחרת.
תודה ארל :d
ארל כל פעם שיצא לי לשוחח איתך בצאט התפעמתי מאישיותך מחדש ושמחתי להיות אחד מהמאזינים הרבים שלך כל שיחה איתך רק החכמתי יותר ישר כח המשך לידע אותנו וכן ירבו כמותך הבאת תשקיף קצר וקולע לגבי חברה שהיא האחת מאבני היסוד של העיר חיפה ושמחתי לשמוע מפיך כיצד שיפרו את התשתיות בחברה כולל מניעת זיהום האויר ורק מידע זה יגרום לי כבר להשקיע בחברה זו תודה לך איש יקר
תודה רבה ארל...
אחלה סקירה!!!!
מצטרף לתגובה של עליזה...
שוב... מקצוען אמיתי
כל הכבוד ותודה רבה
א. יופי של אתר- רק עכשיו גיליתי אותו -וזאת הכתיבה/ ההודעה הראשונה שלי :roll:
לדעתי,
בזן
פטרוכימיים
רחוקות מלעלות ולהסחר ברמות של פעם - לפני שנה..
הייתי אף מעיז לומר, שההיפך הוא הנכון-- רק מלהרסתכל על המכפילים והדוחות - כל אחד ימשיך לבד.. :?
אבל שכל אחד יעשה מה שהוא חושב
איתן
שלום ארל :)
כנראה יש לך טעות בהקלדה - תקן אותי אם אני תועה ...
אני לא מבין במניות ולא במתמטיקה, אבל באחוזים _אולי_קצת_ כן.
לפי דעתי אין כזה דבר "הנחה של 350%",
אם נקבל מניה _בחינם_ , אז ההנחה היא 100% בלבד.
שלום לכולם.
סקירה לא רעה !
לא הבנתי רק למה כדי להשקיעה בחברה לטוווח ארוך.
הזמן של חברות הנפט הולך ואוזל, ככל שהחברה האנושית יותר ויותר מתענינת במקורות אנרגיה לא קונוונציונאליים (אלא אלטרנטיבים).
חוץ מהמוצרים הנלווים שהפטרוכימיות מייצרות, לא תהיה להם דרישה.
מזה מתקבל שערך החברה ירד הטווח הארוך.
כל טוב.
סלבה.
ארל אחלה סיקור.אהבתי!
הדרך עד להחלפת הנפט עוד ארוכה מאוד
הביקושים לנפט ומוצריו ימשיכו לעלות תוך כדי היציאה מהמיתון
דעתי האישית שבז"ן שווה קניה.
1.60 למניה פשוט בדיחה חתכו אותה בלי שום סיבה
מה גם שהדוחות לא היו כאלה רעים