Re: פישר והדולר - מבט קדימה
ממצה וכל כך נכון
עכשיו בוא ננצל את הטעויות שלו לעשית כסף
איך עושים זאת ?באמצעות האופציות על הדולר.?
או אולי באמצעי פיננסי אחר? בטוחני שכווווווולם ישמחו
תודה
מסכים עם רוב הכתוב דלעיל למעט הקטע בסוף המאמר עם גיספאן שהרי הוא מוקצה מחמת שיריו הקלוקלים שהוא כותב לאייל גולן וקובי פרץ וליאור נרקיס ושאר מרעין בישין. :d :d
(כוונתך הייתה כמובן לגרינספאן, הנגיד הקודם לפני ברננקי)
נקודה למחשבה - נכון שמבחינת פזיציה הדולר נמצא בדיוק איפה שהיה לפני 3 שנים.
אבל במחשבה לאחור - אם פישר לא היה מתערב, איפה הדולר היה היום?
אם היינו מתרגלים לדולר ב 3 ש"ח אז היינו מתרגלים גם לדולר ב 2.8 ש"ח
יופי טופי ליבואנים ולבזבזנים למינהם שיוכלו לקנות עוד HD TV או שברולט (שכחו מטיסות זולות, במדינתנו הקטנה שער הדולר בכרטיסי טיסה הוא ללא קשר למחיר הדולר).
נכון שפישר ניסה מכשיר אחד באגרסיביות, לדעתי נראה בזמן הקרוב מס על עסקאות מט"ח קצרות טווח ועוד כל מני מכשירים אבל מה זה היה עושה ליצואנים? כמה היו מפוטרים בגלל 20% ירידה בהכנסות?
אשמח אם השחקן היה מציע אלטרנטיבות אחרות ... בכל זאת כולנו ביקורתיים, אבל בואו נהיה ריאליים, מה עוד אפשר לעשות כנגד התחזקות (לא בריאה) מטבע?
הצעתי לא פעם - במקום כל הכסף שהפסיד בנק ישראל (למעלה מ 10 מיליארד דולר) ניתן היה להקים קרן גידור ליצואנים
(לא במובן של קרן גידור הנוגעת בהשקעות אלא גידור ללא מטרות רווח), ובמקביל לתמוך בהם ע"י הורדת המס. הקרן לא
רק שהיתה מקטינה את הנזק עד אפס, יתכן ואף היתה מניבה רווח, ובכל מקרה הנזק היה מזערי ובקיזוז הטבת המס נעלם לחלוטין.
הרווח אם היה מתקבל "שלא במתכוון" היה מוחזר לממשלה שהיתה צוברת אותו לימים קשים יותר בהם הגידור לא יהיה הרמטי.
חשבו על קרן בהקשר הרווחים מגז, אך משום מה בהקשר היצואנים בנק ישראל לא חושב מחוץ לקופסא.
סתם כי אני אוהב מתמטיקה .... ננסה להבין מה אתה מציע?
התמ"ג של ישראל הוא בסביבות 800 מיליארד שקל
40% מגיע מיצוא = 320
כפול שלוש שנים = יוצא בערך 1טריליון
ההפסד ליצוא לאורך השלוש שנים היה בסביבות ה 20% בממוצע
200 מיליארד שקל
בהנחה שהיצואנים יקבלו הטבות מס ובידיעה שסך כל ההטבות לא ישתווה ל 200 מיליארד, אני מניח שקרן הגידור תיאלץ לכסות על ההפסדים.
אבל איך בדיוק מגדרים הפסד בדוק של 200 מיליארד ש"ח עם 35 מיליארד שאמורים לספק תשואה של 570% (200/35=5.7)
לאורך 3 שנים וכל זאת ללא סיכון על מנת למנוע הפסד בנוסף ל 200?
אולי אני מדבר שטויות, אבל החשבון לא מסתדר לי.
כנראה שפישר מכיר טוב ממך את מגבלות הביורוקרטיה בארץ.
אם 10% מקרן כזה היה מגיע ליעדו זה הרבה. ובינתיים כל היצואנים הקטנים היה פושטים רגל או יורדים לחו"ל.
שמוליק, היצואנים אמרו שאם דולר יגיעה ל-3.2 זה יגרום להם הפסד רווחים של 300-400 מיליון שקלים לשנה.
זה אמר יו"ר לשכת התעשיינים, ואני לא חושב שהוא הצטנע כשאמר את כזה.
זאת אומרת מיליארד שקלים לתקופת הרכישות של דולר בהנהלתו של פישר.
עכשיו חשבון פשוט - חסכנו מיליארד שקל ליצואנים על חשבון:
א. הפסד של מיליארדים על יתרות מט"ח של בנק ישראל - מי ישלם בסוף ? נכון, משלמי המיסים.
ב. הפסד של מיליארדים רבים על קניה של סחורות (דלק, ברזל, מכוניות, ...) מחו"ל, שאנחנו כצרכנים שילמנו.
ג. אי מניעת אינפלציה ופגיעה בחיסכונות ויכולת קניה של אזרחים, כדי לא לפגוע בדולר.
ד. ניפוח בועה בבורסה (כי אין אלטרנטיבה לכסף), בגלל ריבית אפסית ואחת הסיבות כדי לא לפגוע בדולר.
ה. ניפוח בועת נדל"ן (כי עוד פעם אין אלטרנטיבה לכסף, חוץ מבורסה).
לסיכום: עזרנו ליצואנים במיליארד שקלים, וקיבלנו נזקים לפחות פי 20.
אם פישר ינצח קרב על הדולר, אנו נפסיד את המדינה ...
הכרזות מבעלי תארים כאלו ואחרים לא אומר שהוא מציג את התמונה האמיתית.
בחשבון שאני עשיתי בצורה גסה ההפסד הוא 200 מיליארד.
יצואנים = 40%
שקל חזק ב 20% מהמחיר הממוצע
לא תמצא טעות בחשבון
ושלא ישתמע שאני תומך בצד זה או אחר, אבל אם יש דרך לגדר 200 מיליארד ללא סיכון אז אשמח מאוד ללמוד איך עושים את זה, מה שבטוח זה לא יזיק לדעת בעתיד
את הכסף סופרים במדרגות
אני נאלץ לחלוק על דעתו של שחקן מעוף.
בשיא המשבר רוסיה השתמשה במחצית מיתרות המט"ח שלה על מנת לתמוך בשער הרובל. היא יכלה לעשות זאת פשוט כי היו לה $,אירו,ין,פרנקים מתחת לבלטות של הקרמלין.
מצבה של רוסיה טוב בהרבה ממדינת ישראל, מדובר במדינת ענק משופעת בנפט, גז, אורניום, פחם, יהלומים, זהב, מחצבי נחושת, פלדיום, אלומיניום, קובלט (טוב נמאס לי לרשום את כל הטבלה המחזורית :-)), עץ, תעשיית נשק, תעשיית הובלה בין לאומית,....
אל לנו לשכוח שאנחנו מדינה קטנה, מוקפת במשטרים שיכולים להפנות את כלי הנשק שלהם אלינו רק על מנת להשתמש בישראל כשק חבטות.
אתה יודע להגיד לי מה יהיה במצרים בשנה - שנתיים הקרובות? אתה יודע להבטיח שצבא מצרי מצוייד היטב לא ישרת האחים המוסלמים - בדיוק כמו שקרה לצבא אירן ב- 1979 - הפעם אין מראות של הוצאות להורג של הקצונה הבכירה במצרים כפי שקרה באירן של שנות ה- 70.
מה שקורה כעת הוא שפישר קונה מט"ח קונה בו אג"ח מדורג גבוה ממשלתי ובנקאי ומנגד מנפיק מק"מ. דו"ח בנק ישראל הראה כי ההוצאה על ריבית הניכיון של המק"מ פחות או יותר שווה לקופונים מהאג"ח שהוא קונה.
גם אם כרגע יש הפסד על הנייר - זה לא אומר שום דבר, השחקנים הזרים המירו משהו כמו 50G$ לש"ח, היצוא + העברות - יבוא והוצאות השקעות לחו"ל לא יכולים לכסות 50G$ - בשלב מסויים לא תהיה להם ברירה אלא לממש את ההשקעות (איזה טלפון יתקבל מלונדון כאשר ב- CNN רואים טור טנקים ישראלי יורה או מטח של מאות רקטות כבדות שנוחטות במרכז ת"א) במועד כלשהו.
מה גם, שאם תעבור התקנה שמבטלת את הפטור מרווחי הון של הזרים במק"מ \ אג"ח הדבר יקטין את ה- carry trade, אם לעניין יצורף גם מס על הון ששהה כאן זמן קצר השנוי של המגמה יכול להיות לכוון יציאת מטח.
הואיל ולא ניתן להכריח את פישר למכור בשער הנוכחי מאיפה אתה מצפה שיכנס $ על מנת לאפשר להם לצאת?
אני רק מקווה שפישר המיר חלק לאירו, פרנק שוויצרי, פאונד בריטי, $ אוסטרלי, קנדי, הונג קונגי - ושהמח"מ של חלק מהאג"ח הוא מספיק ארוך על מנת לאפשר לכסות את הניכיון במק"מ - אם זה המצב והריבית כבר התחילה לעלות בעולם - הוא יכול להמשיך את המצב לאינסוף.