-
Re: ניהול סיכונים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
בוקר טוב,
.........................
נסיתי להשוות בין תפוחים לאגסים ויצא "תפוסים
השוואה יפה :)
עד כמה שאני זוכר, כדי להגיע לערך של 30 ש"ח לאופציה בפוטים בשבוע 5 לפקיעה (כאשר התחלנו) היה צריך להרחיק עד ל 910.
אני חייב להוסיף שנושא העבודה ללא הגנה זו לא אידאולוגיה. זה עניין של כדאיות ומתמטיקה. בתחילת החודש, כאשר המרווחים קטנים, יש כדאיות לעבוד ללא הגנה. כיום, שבועיים לפקיעה זה כבר לא כדאי. אני למשל אימצתי לחלוטין את ההמלצה של שחקן לעבוד על C1210 מוגן ב C1240.
הנימוק הוא מתמטי לחלוטין. יש ניצול הרבה יותר יעיל של הכסף:
כאשר ביצעתי, C1210 היה 130 ש"ח. וההגנה 40 ש"ח (מחירי ביצוע ללא התעקשות על מחירים). זאת אומרת שוויתור על הגנה במקרה הזה, היה תורם 40 ש"ח אבל היה דורש פי 3 ביטחונות.
אם אני משתמש בהגנות, אני יכול לכתוב פי 3. אז אני מפסיד 40 ש"ח לשוקת, אבל יכול לכתוב עוד שתיים ולהכניס 180 ש"ח. זה כבר הפרש עצום, שגם שם בצל את נושא העמלות.
הבחירה ברווח של 3 היא הליכה ב"דרך המלך", בין גישת ה"אין ביטחונות" לגמרי לבין גישת ה"מרווח אחד" שגם היא פחות טובה, כי שם כבר העמלות יוצאות מהצל, וגם דורשת כמות כתיבות גדולה מאד.
ועוד נקודה בנושא העמלות - ההפרש בין התעקשות מקסימלית על מחירים לבין וויתור מקסימלי, כאשר מדובר בשוקת לא מוגנת הוא 5 ש"ח בקניה ו 5 ש"ח במכירה. סה"כ 10 ש"ח. כאשר מדובר בשוקת מוגנת, זה כפול מכך. זה מגיע ל 20 ש"ח. זאת אומרת שוויתור על מחירים, יכול לעלות עד פי 8 ממחיר עמלה ממוצעת. מצד שני, התעקשות על מחיר היא סוג של הימור.
בכל אופן, צריך לקחת את נושא הקניה והמכירה בחשבון. כך למשל, אין טעם בכלל ללכת על הפרשים של 20 ש"ח, כאשר הם יכולים להתמוסס בקלות בגלל מחירי הביצוע.
סיכום (נקודת המבט שלי)
-עניין ההגנה בתפקידה כהגנה ולא בתפקידה כמורידת ביטחונות, לא רלוונטי כאשר ממילא מתכוונים להיפטר מהרגל ברגע משבר, הרבה לפני שההגנה אמורה להתחיל להגן. ולכן מצטמצם תפקיד ההגנה לשליטה על הביטחונות.
-בתחילת החודש, כאשר ההפרש בין המרווחים קטן מאד, כדאי מתמטית לכתוב רחוק יותר, ובלי הגנה.
-עם התקדמות החודש, הגנה רחוקה נותנת יעילות טובה מאשר כתיבה חשופה או לחילופין צמודה
-בשבוע אחרון לפקיעה יעילות ההגנה הקרובה הולכת וגדלה, עד שביום לפני הפקיעה, יש יעילות מקסימלית להגנה צמודה (ראיתי את זה מצויין חודש שעבר)
אני חושב שאפשר בקלות לכתוב אלגוריתם ממוחשב שיחשב את המרווח האופטימלי, בתלות בגורמים הבאים:
1) מחיר העמלה
2) האם זו תזוזה אחרונה לפני פקיעה (ואז אין עמלה בסגירת הרגל)
3) האם עובדים עם מחירי "התעקשות" או להיפך.
4) נתוני האופציות השונות.
-
Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
נראה לי כי אכן נכון לעבוד בתחילת חודש בלי בטחונות ז.א הינו מתחילם קול 1290 - 910 פוט.
כן, גם בעין בלתי מזויינת זה נראה מספיק רחוק, בשביל ההתחלה, צריך להמתין בסבלנות, אם יש משבר בתקופה זו יהיה מספיק זמן לטפל בו בהתאם לכללי שחקן או פשוט לחתוך הפסד.
במחצית שנייה של החודש, כאשר הטטא באה לידי ביטוי משמעותי, הזמן התקצר, תמונה מתבהרת, לא היה משבר (משבר יכול להיות גם עליות רצופות, לא רק ירידות למרות שבירידות זה מתעצם בחדות גדולה יותר מאשר עליות), אז ורק אז עובדים עם הגנות.
בחלק זה של החודש, לטעמי בעדיפות רבה מאוד לעבודה בהגנה של סטרייק אחד, רק עם "אין" ברירה להרחיק הגנות.
על כל פנים המפתח יהיה משמעת ברזל לכתיבת מספר אופציות בשווה ערך ל- 40 אחוז מההון בכתיבת מרווחים בתחילת הדרך, איסור התפתות בכתיבה בסטרייקים דומים לכתיבת המרווחים כי אזהסיכון כפול ומכופל בהשוואה לכתיבת מרווחים
נראה לי כי בתנאים אלו ניתן להתחיל את החודש בכתיבה ללא הגנות, בכפוף לכל הסייגים לעיל וכאשר צריך לזכור שמתמטית ההפסד עשוי להיות אין סוף
-
דמי כיס,
שאלה: אם אני כותב במרחק 15% מהסטריק עם הגנה צמודה, אז הסיכון הוא 1000 ש"ח. כמה בטחונות דורשים בדרך כלל כאשר הפוזיציה פתוחה, בלי הגנה, איך זה מחושב?
ועוד עלה לי רעיון, חודש פברואר, בניגוד לינואר, הוא חודש קצר. אולי ננסה לישם נגיד בהנחיית דמי כיס (במידה ויסכים כמובן...) שרשור של שוקת פברואר בהתבסס על מה שהשחקן לימד אותנו בינואר?
מה אתם אומרים?
-
דמי כיס,
אי שם בתוככי הפוסט הארוך הזה כתבת משהו שפשוט לא מסתדר לי.
הבאת השוואה בין מכירת אופציה ב 1000 ש"ח לבין מכירת 10 מרווחים
בשווי 100 ש"ח כל האחת ומה יקרה כאשר השורט , ערכו יעלה ב100% ל2000.
אני חושב שאתה טועה, והדוגמא שהראת אינה נכונה. אני חושב שנוכל לראות את זה אם תראה מחירים אמיתיים.
לא הגיוני שמשהו עם מינימום הפסד יפסיד יותר ממשהו שההפסד שלו בלתי מוגבל.
אני אחפש גם דוגמא מספרית אמיתית ונבדוק את זה לעומק.
שבוע טוב,
נעם.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
דמי כיס,
שאלה: אם אני כותב במרחק 15% מהסטריק עם הגנה צמודה, אז הסיכון הוא 1000 ש"ח. כמה בטחונות דורשים בדרך כלל כאשר הפוזיציה פתוחה, בלי הגנה, איך זה מחושב?
יש את התסריטים של הבורסה לצורך קביעת ביטחונות. ההפסד המקסימלי מתוך 44 החישובים הללו, מגדיר את הביטחונות הדרושים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
ועוד עלה לי רעיון, חודש פברואר, בניגוד לינואר, הוא חודש קצר. אולי ננסה לישם נגיד בהנחיית דמי כיס (במידה ויסכים כמובן...) שרשור של שוקת פברואר בהתבסס על מה שהשחקן לימד אותנו בינואר?
מה אתם אומרים?
פברואר זה חודש רגיל עם 4 שבועות מפקיעה לפקיעה. מבחינתי בסדר גמור. רק שאני לא יכול לקחת אחריות כמו שחקן ולגנן אנשים. אני יכול מקסימום לספר מה אני עושה, וגם להציע אולי דרך אלטרנטיבית המתאימה לחוקים של שחקן. אבל זו תישאר הצעה בלבד, וכל אחד יעשה בסופו של דבר כראות עיניו.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
דמי כיס,
אי שם בתוככי הפוסט הארוך הזה כתבת משהו שפשוט לא מסתדר לי.
הבאת השוואה בין מכירת אופציה ב 1000 ש"ח לבין מכירת 10 מרווחים
בשווי 100 ש"ח כל האחת ומה יקרה כאשר השורט , ערכו יעלה ב100% ל2000.
אני חושב שאתה טועה, והדוגמא שהראת אינה נכונה. אני חושב שנוכל לראות את זה אם תראה מחירים אמיתיים.
לא הגיוני שמשהו עם מינימום הפסד יפסיד יותר ממשהו שההפסד שלו בלתי מוגבל.
אני אחפש גם דוגמא מספרית אמיתית ונבדוק את זה לעומק.
שבוע טוב,
נעם.
כל עוד רחוקים מהכסף, החישוב נכון. כאשר מתקרבים לכסף (בשבוע רחוק מהפקיעה) או נכנסים לכסף (בשבוע קרוב לפקיעה) החישוב משתנה וההגנה באה לידי ביטוי.
-
מה שמפתיע אותי שאם אנחנו מתקרבים לפקיעה ונניח שמחיר השורט יעלה ב100%, מחר הלונד לא יעלה גם ב100 אחוז אלא פחות!
וזה אומר שבעצם תפסיד יותר על מרווח מאשר עם שורט חשוף.
זה ממש לא מסתדר לי בראש.
מאוד מעניין.
-
דמי כיס,
אני אשמח מאוד עם תשתף אותנו בהחלטות לשוקת פברואר שלך, אני אישית רוצה לנהל בפעם הראשונה שוקת פברואר לבד ולראות את מה שאתה עושה מנגד. ובנוסף להצמד לחוקים ששחקן נתן לנו החודש, ואיך זה מסתדר...
בכל אופן אתה אומר שעדיף לפתוח בתחילת החודש שוקת ללא הגנות?
(במידה וכתובה מספיק רחוק.. מעבר ל 15% מהסטרייק נגיד לשם דוגמא..)
בברכה,
לילה טוב.
-
כיוון מעניין מרחק עצום ללא הגנות,
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
מה שמפתיע אותי שאם אנחנו מתקרבים לפקיעה ונניח שמחיר השורט יעלה ב100%, מחר הלונד לא יעלה גם ב100 אחוז אלא פחות!
זה ממש לא מסתדר לי בראש.
מאוד מעניין.
למה לא מסתדר? כל הגנה "מקלקלת" את האסטרטגיה מבחינה מתמטית. היא הוצאה של כסף עבור משהו שנלווה לאסטרטגיה ולא חלק ממנה.
שלא תבין אותי לא נכון. הגנה היא דבר נחוץ מאד, וחייבים באסטרטגיות לעבוד מוגן ככל האפשר, במיוחד באסטרטגיות סטנדרטיות. אבל זה תמיד "מפריע" לרווח.
-
האם מישהויכול לכתוב מה המודל של הבטחונות הדרושים לכתיבה רחוקה (~15%) חשופה כתלות בפרמטרים השונים (זמן לפקיעה? סטיות וכדומה) ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sb69
האם מישהויכול לכתוב מה המודל של הבטחונות הדרושים לכתיבה רחוקה (~15%) חשופה כתלות בפרמטרים השונים (זמן לפקיעה? סטיות וכדומה) ?
מסובך לחשב ידנית. בתוכנת המסחר שלי (trade1) אחד מהנתונים על כל אופציה זה כמות הביטחונות הדרושים למכירה של אופציה בודדת.
כתיבה רחוקה כשהתחלנו את השוקת של ינואר, הייתה באזור ה 3500 ש"ח ביטחונות לאופציה בסדר גודל של 15% מרחק.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sb69
מסובך לחשב ידנית. בתוכנת המסחר שלי (trade1) אחד מהנתונים על כל אופציה זה כמות הביטחונות הדרושים למכירה של אופציה בודדת.
כתיבה רחוקה כשהתחלנו את השוקת של ינואר, הייתה באזור ה 3500 ש"ח ביטחונות לאופציה בסדר גודל של 15% מרחק.
תודה דמ"כ.
אז אני מבין שלא היה שנוי משמעותי עם התקדמות החודש, אבל כנראה שיש שנוי משמעותי עם שנוי של המדד?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sb69
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sb69
תודה דמ"כ.
אז אני מבין שלא היה שנוי משמעותי עם התקדמות החודש, אבל כנראה שיש שנוי משמעותי עם שנוי של המדד?
הקירבה לפקיעה כמעט לא משנה את הצורך בבטחונות לכאן או לכאן.
לכן אפשר להגן על החודש הבא עם החודש הקרוב בלי בעיה
-
בנושא חישוב הבטחונות:
בנוסף לפרמטרים הכלכליים, הבטחונות שונים ממקום למקום.
ברור שבבנקים הבטחונות גבוהים יותר.
בתוכנה שבה אני משתמש אני כותב כמות גדולה של אופציה מסוימת בלי כוונת רכישה ולפני האישור אני מקבל כמה כסף חסר לי. ואז אני כותב כמות גדולה אחרת ושוב מקבל ערך ומחשב את הפרש החסרים חלקי הפרשי הכמויות.
(אפשר גם להוסיף לחוסר הראשון את הבטחונות שנשארו לך ולחלק בכמות הראשונה, אבל אני מעדיף את השיטה המקורית שהיצגתי).
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gideonsh831
בנושא חישוב הבטחונות:
בנוסף לפרמטרים הכלכליים, הבטחונות שונים ממקום למקום.
ברור שבבנקים הבטחונות גבוהים יותר.
בתוכנה שבה אני משתמש אני כותב כמות גדולה של אופציה מסוימת בלי כוונת רכישה ולפני האישור אני מקבל כמה כסף חסר לי. ואז אני כותב כמות גדולה אחרת ושוב מקבל ערך ומחשב את הפרש החסרים חלקי הפרשי הכמויות.
(אפשר גם להוסיף לחוסר הראשון את הבטחונות שנשארו לך ולחלק בכמות הראשונה, אבל אני מעדיף את השיטה המקורית שהיצגתי).
ניתנה הצעה מצויינת בעבר (נידמה לי שע"י דמי כיס) -
תבצע מכירה של אופציה אחת בסטרייק שאתה רוצה למכור אבל תן מחיר לא ריאלי,
ז"א, נניח וברצונך למכור 10 יחידות קול 1220 שמחיר כל אחת מהן 50 ש"ח,
תן הצעה למכירת אופציה אחת במחיר 500 ש"ח ובדוק את השינוי בבטחונות הדרושים.
אח"כ בטל את פקודת המכירה.
המשך יום נעים.
-
חוק נוסף שניתן על ידי שחקן היום בצ'ט:
שינויים בשוקת עושים רק כאשר יש מסחר בארה"ב.
-
יש מישהו שיכול לעשות רשימה של כל החוקים ששחקן השתמש בהם .?
אני לא עקבתי אחר כל השרשור אבל אני מאמין שהיו עוד חוקים חוץ מהאחרון שרשם דמי כיס.
אולי שחקן יהיה מוכן ללמד אותנו שוקת גם בחודש הבא ??
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי קצה
יש מישהו שיכול לעשות רשימה של כל החוקים ששחקן השתמש בהם .?
אני לא עקבתי אחר כל השרשור אבל אני מאמין שהיו עוד חוקים חוץ מהאחרון שרשם דמי כיס.
אולי שחקן יהיה מוכן ללמד אותנו שוקת גם בחודש הבא ??
מצטרף לפניה לגבי שוקת חודשית גם בפברואר.
-
מצטרף לפניה לגבי שוקת חודשית גם בפברואר.
-
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "noam_a":3gd34g6q
זה ממש לא מסתדר לי בראש.
מאוד מעניין.
למה לא מסתדר? כל הגנה "מקלקלת" את האסטרטגיה מבחינה מתמטית. היא הוצאה של כסף עבור משהו שנלווה לאסטרטגיה ולא חלק ממנה.
שלא תבין אותי לא נכון. הגנה היא דבר נחוץ מאד, וחייבים באסטרטגיות לעבוד מוגן ככל האפשר, במיוחד באסטרטגיות סטנדרטיות. אבל זה תמיד "מפריע" לרווח.[/quote:3gd34g6q]
ברור שהגנה פוגעת ברווח. עם החלק הזה אין לי שום בעיה.
מפריע לי שעם הגנה, ההפסד שלך יותר גדול מאשר אתה כתוב ללא הגנות!
זה לא הגיוני בעליל.
אני השבוע מעט עסוק. אבל בסוף אני אמצא הסבר שיניח את דעתי.
לילה טוב
-
שחקן אמר שבפברואר הוא ינהל איתנו אסטרטגיה מתקדמת , אז רוב הסיכויים שנצתרך ללמוד משוקת ינואר, לדעתי יש הרבה מה ללמוד אם קוראים כמה פעמים את השרשור של השחקן...
בהצלחה.
-
אה, דישדוש מבורך. עולה חצי אחוז, יורד רבע. שרק ימשיך ככה עד הפקיעה.
-
דמי כיס,
נכון דישדוש מבורך, אך עם זאת לטעמי הייתי מקדמת את רגל הפוט שנרדמה.....
תגיד, יש מצב שאתה מרכז את השאלות על ניהול השוקת ואז אנחנו "מכריחים" את שחקן לענות לנו..... כי נראה לי שמכל הדיונים הארוכים האלה, נבלעו לו השאלות - ואז בשוקת של חודש הבא - יהיה שמח!
אני מצידי עדיין כותבת כללים ואשמח לשתף - לבסוף, עם סיום החודש והשוקת...
ערב נפלא ותודה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
דמי כיס,
נכון דישדוש מבורך, אך עם זאת לטעמי הייתי מקדמת את רגל הפוט שנרדמה.....
תגיד, יש מצב שאתה מרכז את השאלות על ניהול השוקת ואז אנחנו "מכריחים" את שחקן לענות לנו..... כי נראה לי שמכל הדיונים הארוכים האלה, נבלעו לו השאלות - ואז בשוקת של חודש הבא - יהיה שמח!
אני מצידי עדיין כותבת כללים ואשמח לשתף - לבסוף, עם סיום החודש והשוקת...
ערב נפלא ותודה
אני חייב להודות, שאני כבר קידמתי משמעותית גם את הפוט. אני נמצא הרוב ב 1080, וחלקית ב 1060. 1080 זה 6.5% כלפי מטה, עונה על כל צרכי הבטיחות כאשר אנחנו שבוע ויום מהפקיעה. כמובן שבמרחקים כאלו, נטשתי כבר את מדיניות ה"אין הגנה". שוב, לא מטעמי הגנה אלא מטעמי ביטחונות. עבודה בטווחים כאלו באופן חשוף מאד לא יעילה מבחינת ניצול ביטחונות. אני ממשיך עם הגנת ה StopLoss שלי, למרות הביקורת שקיבלה כאן. ה StopLoss שלי מכוון כרגע על מצב של מחיקת הרווחים שהצטברו מתחילת החודש ועד עכשיו. אני לא מסכן את הקרן, וזה מצב מאד נוח.
בנתיים, אני שמח על כל יום דישדוש. מבחינתי, אפשר להדביק את המדד ל 1150 עם סופרגלו.
-
גם אני זזתי באותם הימים של תזוזת הקול גם בצד הפוט, כיוון שאני עובד על סכום קטן הרשתי לעצמי , "להתפרע" וכתבתי 1090 בעלות ממוצעת של 370 ש"ח והגנה במרחק 3 סטרייקים, היות והמרווח הצטמצם מאוד, הטאטה עבדה, יש לציין כי במועדי ירידות "לא הרגשתי בנוח", היום התחלתי לסגור מרווחים.
יש לציין כי דווקא ברגל הקול אני מרגיש מאוד בטוח, גם בימים של עליות באזורים שלנו היו ירידות וחשוב מכך מעל 1210 המקס פיין הוא גדול מאוד, ואני מניח כי השחקנים ילחמו שם עד טיפת הדם האחרונה, (אנחנו יושבים הרחק מהחזית).
לעומת זאת כלפי מטה לפי המקס פיין זה נראה "פרוץ". במאמר מוסגר, אני מבחין גם מהתיקונים של שחקן שהוא "הרבה פחות" מוטרד מכתיבת הקולים מאשר הפוטים.
הדישדוש הזה , מפחיד אותי, כיוון שמתי שהוא תהיה "התפרצות", רק לא ברור לאיזה כיוון. והשוקת הזו בשבילי עבדה מצויין עד כה.
הכי חשוב אם אין שינוי של 2 אחוז ומעלה ביום אין צורך לדבר איתי בכלל, כך שגם יונת דואר תספיק והאס אמ אס מתייתר!
מובן כי במצב אדאלי אם לא רוצים להגיע לפקיעה הכי טוב לסגור/לצמצם ביום חמישי בשעה ארבע.
אופיר נקווה להמשך השעמום.
-
ציטוט:
אני חייב להודות, שאני כבר קידמתי משמעותית גם את הפוט. אני נמצא הרוב ב 1080, וחלקית ב 1060. 1080 זה 6.5% כלפי מטה, עונה על כל צרכי הבטיחות כאשר אנחנו שבוע ויום מהפקיעה. כמובן שבמרחקים כאלו, נטשתי כבר את מדיניות ה"אין הגנה". שוב, לא מטעמי הגנה אלא מטעמי ביטחונות. עבודה בטווחים כאלו באופן חשוף מאד לא יעילה מבחינת ניצול ביטחונות. אני ממשיך עם הגנת ה StopLoss שלי, למרות הביקורת שקיבלה כאן. ה StopLoss שלי מכוון כרגע על מצב של מחיקת הרווחים שהצטברו מתחילת החודש ועד עכשיו. אני לא מסכן את הקרן, וזה מצב מאד נוח.
בנתיים, אני שמח על כל יום דישדוש. מבחינתי, אפשר להדביק את המדד ל 1150 עם סופרגלו.
דמי כיס,
אתה שוקל באיזהשהו שלב להזיז ל 1100?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
דמי כיס,
אתה שוקל באיזהשהו שלב להזיז ל 1100?
אני לא יודע בנתיים. מצד אחד, אני מרוצה מכמות הרווח כמו שעכשיו, ומוכן להשאר ככה עד הפקיעה. מצד שני, אם נמשיך להדבק ל 1160, אז 1100 זה מרחק של 5.17%, שזה תקין גם לפי החוקים של שחקן. אז מאד תלוי כמה ההזזה הזו תיתן. יכול להיות שאת מה שיש לי היום ב 1060 אני אזיז ל 1100. אבל היום זה עדיין מוקדם לי להחליט על זה.
עכשיו ראיתי את ההודעה של שחקן. זו בדיוק הפוזיציה שיש לי כרגע ברובה - מכירה ב 1080 והגנה ב 1040. מעניין ששחקן נטש גם הוא את נושא ההגנה הצמודה. הוא כרגע בהגנה במרחק 3 למעלה, ובמרחק 4 למטה.
נשאלת השאלה, למה שחקן העדיף בתחילת הדרך לעבוד עם הגנה צמודה, דווקא כאשר היינו רחוקים מהמדד והסיכון היה הרבה יותר קטן, מאשר היום כאשר הסיכון יותר גדול כי אנחנו יותר חשופים לתזוזות פיתאומיות במקרה של ארוע יוצא דופן.
-
אני צמוד לשחקן בתנועות .
לדעתי מהלך נכון תוך שמירה על בטיחות מירבית.
חייב לציין כי אני נהנה הרבה יותר מהשוקת והתנהלותה מאשר מהאסטרטגיה השבועית .
תודה שחקן .
האם יש מצב שתעזור לנו גם בחודש הבא ? זה לא פחות חשוב מאסטרטגיה שבועית שהרי יש כאלה כמוני למשל שמפחדים מהשבועי והם חסרי נסיון בעולם האופציות והשוקת יכולה לאפשר לנו כניסה עדינה וחלקה יותר לתחום ?
-
נכנעתי וקרבי רגל הפוט ללא הגנות ל 1040.
נקווה שיהיה בסדר.
איציק
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
נקווה שיהיה בסדר.
איציק
שים לב שכרגע, עבודה לא מוגנת מאד לא יעילה מבחינת ביטחונות. אם למשל היית קונה הגנה ב 1000 במחיר מגוחך של 5 ש"ח ליחידה, אמנם היית מקטין את הרווח מ 25 ש"ח ליחידה ל 20 ש"ח ליחידה, אבל יכול לכתוב הרבה יותר יחידות ולהגדיל את הרווח משמעותית.
בכל אופן P1040 זה מאד מאד שמרני.
אגב, מה זה "נכנעתי"? ליצר? לרגש? לגרידיות? אם זה ככה חבל שקרבת. אבל אם זה "הגעתי למסקנה על סמך שיקולים הגיוניים וכלכלייים" זה הרבה יותר טוב.
-
דמי כיס הרגת אותי מצחוק....ציטטת אותי ולא ענית לי לשאלה - האם יש מצב שאתה מרכז שאלות בנושא השוקת עבורינו....????
(תתרכז רגע - יוגה....)
תודה:)
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
נקווה שיהיה בסדר.
איציק
שים לב שכרגע, עבודה לא מוגנת מאד לא יעילה מבחינת ביטחונות. אם למשל היית קונה הגנה ב 1000 במחיר מגוחך של 5 ש"ח ליחידה, אמנם היית מקטין את הרווח מ 25 ש"ח ליחידה ל 20 ש"ח ליחידה, אבל יכול לכתוב הרבה יותר יחידות ולהגדיל את הרווח משמעותית.
בכל אופן P1040 זה מאד מאד שמרני.
אגב, מה זה "נכנעתי"? ליצר? לרגש? לגרידיות? אם זה ככה חבל שקרבת. אבל אם זה "הגעתי למסקנה על סמך שיקולים הגיוניים וכלכלייים" זה הרבה יותר טוב.
נכנעתי למה ששחקן כתב, אולי אני פשוט שמרני מידי . וגם ללגרידיות (כמובן, אנו פה בשביל הכסף)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
דמי כיס הרגת אותי מצחוק....ציטטת אותי ולא ענית לי לשאלה - האם יש מצב שאתה מרכז שאלות בנושא השוקת עבורינו....????
(תתרכז רגע - יוגה....)
תודה:)
המממממממממממממממממממממ...... .....
עניתי לחלק של הזזת הפוט. לגבי ריכוז שאלות, אשתדל :)
-
דוקא רגל ה-CALL נראית לי מעט מסוכנת כשם שהיתה בעת כתיבתה.
כרגע אנחנו ב-4.6% מהמדד 1210/1157.
מוגנים היטב מבחינת הכותבים שאתמול כתבו הרבה 1200 ואין כמעט כתיבות גבוהות מ-1210, אבל עדין לא במסגרת המהדריושל 6% וגם מעבר לכשרים של 5%.
רגל ה-PUT היא 1157/1080 היא 7.1%.
כלומר, הסיכון האחוזי אינו סימטרי.
מן הסתם לא מעט בגלל תוספת הזהירות המסוימת מירידות ביחס לעליות.
יחס ה-P/C כרגע 0.96 אינו משמעותי.
-
הנה עבר לו עוד יום שלא קרה בו כלום. די יופי לנו :d
יש נקודה אחת שצריך לשים אליה לב: אחד ממקורות הרווח הגדולים של השוקת כרגע, הייתה ההזזה הקצת אמיצה ל 1210. הדבר הזה מגדיל את ההערכה שהעבודה בשוקת חייבת להיות מחוברת לשיקול דעת אנושי. ללא ההזזה הזו, כמות הרווח (אצלי לפחות) הייתה קטנה משמעותית.
-
בשוק המתנהל "רגיל" הקושי יהיה בסוף שבוע שני , כאשר הטאטות נותנות את הטון להחליט אם לזוז, ועד כמה לזוז. נראה לי שהחודש התווסף הקושי שאין מספיק "סטיה-וגא" ולכן כדי להשיג את ליטרת הבשר , שחקן הכניס את הקיר ב-1180 לשיקולים. לעומת זאת יכל לעשות אותו הדבר באותו המועד בפוטים אבל העדיף לא להסתכן, כאן מגיע שיקול הדעת. המבחן לדעתי מעבר לכל "הכללים" זו הרגשת הנוחות האישית. כיוון שהגדרנו שזה צריך להיות סולידי, אז כנראה כל אחד ברמות שלו צריך להדר. כמו שציינת אף אחד לא הפסיד מעודף זהירות.
יש לציין כי באסטרטגיה אחרת שלי היתי כתוב בקול 1170 וקול 1180 עד היום לאחר שמציתי את הדישדוש וזזתי לאחור ל- 1190.
על כן , הכל יחסי.
-
שאלה
אם במהלך החודש, תו"כ מקסום הרווח, הגדלנו את הסטרייקים פעמיים ולפיכך את הביטחונות בהתאם ל-3K והיום ל4K. האם לא עדיף להתחיל את השוקת עם אותם סטרייקים מלכתחילה והיינו מתחילים עם רווח משמעותי יותר?
כרגע, הרווח שלי אמנם עולה, אך התשואה באחוזים אל מול הביטחונות דווקא יורדת. **
-
כאשר התחלנו הינו מרחק חמישה שבועות מהפקיעה, לא ידענו לאן דרכנו מועדות.
יכלנו באותה המידה להיות היום ב- 1250 או ב- 1050. ככל שחולף הזמן התמונה הולכת ומתבהרת.
ולכן ניתן לקחת החלטות מושכלות יותר במיוחד כאשר אתה יודע היכן השוק עומד.
אין מספיק סטיות לכן צריך להתרחק ולקחת יותר בשר.
דרור
-
תודה sun על התשובה המהירה :)
רק לראות שהבנתי:
במידה והשוק בתחילת האסטרטגיה היה נוטה משמעותית לאחד הצדדים כמובן שלא היינו מגדילים את הביטחונות בצד זה, כי גם לא היינו מקדמים (בצד השני אני מאמין שהיינו מקדמים ואף מעלים את הביטחונות) ובזכות הסטיירק המינימלי הסיכון היה נמוך.
3 שאלות נוספות:
1. האם השוקת ההתחלתית לא הייתה רחבה מספיק כדי לאפשר סטרייקים גדולים יותר בכל זאת?
2. במידה והיינו היום ב1250 (כמו שציינת) אילו פעולות היינו עושים על מנת להגן על האסטרטגיה? (בהתבסס על הכתיבה ההתחלתית ב1260 לדוגמא)
3. נראה שאסטרטגיה זו מתאימה ואף רווחית יותר בתקופות אחרות בבורסה, שאולי מתאפיינות בתנודות קטנות יותר ובפחות השפעה של פסיכולוגיה? להבנתי, באסטרטגיה החודש, השגנו תשואה נמוכה יותר בשל החשש מתנודות היסטריות.
תודה מראש
איתי
-
נשאלת השאלה, למה שחקן העדיף בתחילת הדרך לעבוד עם הגנה צמודה, דווקא כאשר היינו רחוקים מהמדד והסיכון היה הרבה יותר קטן, מאשר היום כאשר הסיכון יותר גדול כי אנחנו יותר חשופים לתזוזות פיתאומיות במקרה של ארוע יוצא דופן.[/quote]
מסכימה איתך דמי כיס - אכן שאלה חשובה ומקווה ששחקן יתן תשובה.
יש לי הרגשה שבכל זאת יחס הסיכוי סיכון לצד המרווח המינימלי המתבקש לצד ה"בלוק" של השחקנים - הובילו אותו למרחק הגנה שכזה. אולי כל התשובות נכונות.... :?: