המטרה החזר מקסימאלי לקופת הנושים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
rinmat
אני כבר אמרתי שכל ההליך הזה בניצוחו של אורנשטיין הוא פשוט קרקס, לי נראה שהנאמנים ימשיכו וימשיכו עד שההצעה של נוחי תפסיד.. בכל מקרה מה שהם ביקשו זה שכל צד יוכל להציע הצעה אחת נוספת וסופית (best and final offer) ושהמציע יודע שאין הזדמנות נוספת, ושלא תהיה דחיה יותר משבעה ימים בכל ההליך,
למרות שהייתי נגד בהתחלה, אם זה יביא לשיפור נוסף של ההצעה של נוחי אז שבוע דחיה לא תהיה קריטית,
אבל אם בן משה ואלשטין חושבים שהצעה משופרת זה רק יותר כסף בנאמנות אף אחד לא יצביע עבורם, אני בכלל לא מבין אם מחברים שתי הצעות של 800 מיליון להצעה משופרת איך זה יוצא ביחד 800 מיליון...
לטעמי, כבוד בית המשפט חייב לראות לנגד עיניו שלוש מטרות:
1) החזר מקסימאלי לנושים עד מלוא החוב פארי.
2) טובת בעלי מניות המיעוט.
3) בעלי שליטה וזכותם הקניינית.
המטרה הראשונה קודמת לשניה שקודמת לשלישית.
אחרי כל הדחיות החוזרות והנישנות ניתן להערכתי להחליט כי שני המציעים יתנו הצעה פשוטה ונהירה בתלות האם כלל בטוח נמכרת במחיר מינימאלי שנקוב בהצעה עד יום ראשון 09:00 במעטפה חומה במשרדי המזכירות בבית המשפט המחוזי.
כל הצעה תהיה לא יותר מעמוד A4 ופשוטה להבנה.
ההצעה תכלול שורת פרמטרים:
א) כמה כסף יועבר לנושים הלא מבוטחים ביום ההסדר ללא תנאי.
ב) כמה כסף יוזרם ל- IDB פתוח ביום ההסדר והאם הסכום הזה יאפשר לפתוח לעמוד בהתחיבויותיה ועד מתי.
ג) כמה מניות IDB פתוח תועברנה לנושים ביום ההסדר ללא תנאי.
ד) כמה מניות IDB פתוח תושמנה בנאמנות מצד שני כמה כסף יוחזק בנאמנות עוורת למקרה בו כלל בטוח לא נמכרת במחיר X עד תאריך Y. כשמובהר ומוצהר כי אם המכירה לא מתבצעת הכסף מוזרם ל- IDB פתוח והמניות לנושים.
5) מה קורה עם מניות המעוט - קרי האם מי מבעלי הבית החדשים מוכן לשמור לבעלי המניות נתח מסויים בחברה - פתרון אפשרי הוא המרת מניות המעוט באופציות סחירות במחיר הגבוה ב- 100% מההון העצמי של פתוח שלאחר ההסדר ומח"מ 4 - כל בעל מניות מעוט יצטרך בעתיד להכניס כסף לתוך החברה על מנת לקבל מניות או למכור את האופציות.
6) זכויות תביעה - ברור כי אם דנקנר ושותפיו זוכים יהיה קשה לקבל שתוף פעולה מצד מנהלים, מזכירות ואנשים שידעו כי ישבנם בסכנה אם יפתחו את הפה - על ההצעה לכלול התייחסות לגבי האופן בו קצין בית המשפט ינהל את החקירות העתידיות.
ברגע שהפורמט יהיה פשוט וקצר ועד 1 עמוד יהיה ניתן לקבל התייחסות של המפקח בתוך יום \ יומיים שלאחריהם בית המשפט יורה על העמדת ההצעות להצבעה ואם תזקנה ברב מיוחס לתת את דעתו בדבר אישור הסדר הנושים.