Re: אוכף מכור - שאלה לשחקן
הי חברה,
הרגע חזרתי מסרט "שובר הלבבות" קומדיה צרפתית, מקסימה ומרעננת (מומלץ). באתי לראות אם הצלחנו לפצח את האטום...
והנה הפתעה, אפילו נתבקשתי לעשות סיכום ביניים.... :o
טוב אז בהחלט כן, רק שאעשה זאת לאור יום, כדי למזער טעויות.
תודה חברים יקרים על שיתוף הפעולה, אולי עוד נצליח לנהל את האוכף שלי (שיצא לדרך ביום א' השבוע, והוא כבר בשטח, אמנם עם השגחה צמודה אבל מרגיש זנוח ללא אסטרטגית ניהול מוגדרת).
עידכון והתייעצות:
המדד כעת על 1074.
האוכף שלי על 1090 (מיום א' האחרון) מורווח 290 ש"ח המהווים 26% (על בטחונות של 1100 ש"ח).
מהיכן הרווח? (מסקנות ראשוניות)
- סטייה ירדה בשתי נקודות (הווגא הולכת ונחלשת)
- כ-4 ימי תטא
- מדד ירד ב-14 נקודות (ההגנה שלי צמודה יותר).
מה לעשות?
לצאת?
לחכות (שהרי התטא עובדת שלי:)
להשאר בשביל הניסוי?
אם יש רווח, אז אפשר לשפר עמדות עם רווח. מה יותר טוב מזה? למשל לסגור ולפתוח אוכף חדש ב 1080 או שוקת צרצרה 1070-1080. כמובן זה בהנחה שלא חוזרים למעלה.
נימוק:
זה מה שהיית עושה אם היית פותחת עכשיו.
מכיוון שיש רווח, שום דבר לא מונע ממך לעשות זאת.
מאיפה הרווח? שאלה טובה. מכיוון שדלתא לא תרמה לרווח, נשאר רק ווגא וקמצוץ טתא. עוד סיבה להזיז זה שהסטיה בנתיים לא קפצה, למרות הירידות. אבל זה יכול להשתנות כל רגע.
לא מסכימה איתך
- הדלתא בהחלט תרמה לרווח - המדד ירד ב-15 נקודות !!!
ישנם כללים לניהול אוכף, ולא נראה לי בתזוזה של 15 נקודות (אולי 30?)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
עידכון והתייעצות:
המדד כעת על 1074.
האוכף שלי על 1090 (מיום א' האחרון) מורווח 290 ש"ח המהווים 26% (על בטחונות של 1100 ש"ח).
- כ-4 ימי תטא
מה לעשות?
לצאת?
להשאר בשביל הניסוי?
האתר, אשר כפי שנראה מקדמים שירשור זה בברכה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
לא מסכימה איתך
באוכף מכור , בכל תנועה המתרחקת מהסטרייק שעליו נמכר האוכף, הדלתא רק מזיקה. לכן אם את מתרחקת מ 1090, הדלתא מזיקה לך.
[quote=גיל (רעננה)]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "red-r":scje91qy
עידכון והתייעצות:
המדד כעת על 1074.
- כ-4 ימי תטא
מה לעשות?
לצאת?
להשאר בשביל הניסוי?
הי Red
אפשרויות:
1. לקחת רווח ולצאת. האם זה נכון או לא ? לדעתי, מנקודת המבט שלך זה לא נכון.מסכימה איתך. המטרה היא ללמוד
מכיוון שבמועד פתיחת האסטרטגיה לא קבעת יעד רווח, לא ניתן כעת לדעת ברווח של 26% האסט' הגיעה ליעדה או עדיין רחוקה מכך (אולי יעד האסטרטגיה היה מלכתחילה 50%).
2. לנעול רווח ע"י סגירה, אך מייד לפתוח מחדש אותה צורת אסט' 2 סטרייקים דרומה. פעולה זו דומה במשהו לשיטת ניהול אסטרטגיה בשם דלתא "0", אך בשונה ממנה, את דלתא "0" יותר נוח לעשות בכמות גדולה יותר של סטים, ואת איפוס הדלתא עושים ע"י קניה או מכירה של חוזים.
לכן, יתכן שניתן לבצע הזזה למטה, אולם במקרה שלך איני חושב שפתיחת האוכף נועדה ע"מ להרוויח מאיפוסי דלתא, כמו גם לא נראה לי שהתכוונת לנהל אסטרטגיה זו בתור אסטרטגיית דלתא "0".נכון
3. באסטרטגיה זו - רצוי להחליט מה המטרה שלה, לימוד או רווח. באם רווח יש להגדיר הרווח בהתאם לגבולות הגיוניים של סיכוי/סיכון, ובהגיע ליעד לסגור. באם לימוד, אזי את כרגע בצד הפחות מסוכן של האסטרטגיה (תקבול 2890, מוגנת 3 סטרייקים מלמטה, מקסימום הפסד 110 ש"ח), כך שכל עוד המדד לא יעלה מעל 1100, אין שום מקום לדאגה, מה עוד שאם יחליט לעלות, אזור 1090-1100 יהיה אזור פנטסטי ליציאה ברווח נאה ביותר (מעל 50%).כלומר - לשבת רגל על רגל ולחכות?
לדעתי, 110 ש"ח שכרגע זה הסיכון המקסימלי, שווה לך להחזיק את האוכף פתוח, ל"התגלח" עליו (כמובן לא מילולית, כי רק נשים ממדינה מסויימת עושות זאת), ולקבל רעיונות, עצות ותובנות מעניינות מחברי האתר, אשר כפי שנראה מקדמים שירשור זה בברכה.[/quote:scje91qy]
סגרנו ולא את האוכף. מתאים לי. נשארת
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
לא מסכימה איתך
Red
באוכף, על הסטרייק שבכסף, בהתחלה הדלתא היא "0"
גיל,
גמא היא הרי השינוי בשקלים של הדלתא בכל ירידה/עליה של המדד בנקודה.
האם גמא נשארת קבועה תמיד?
לדוגמא גמא של C1090 = 0.63
האם מספר זה נכון למדד נוכחי ובמדד אחר הגמא של אופציה זו תהיה שונה?
[quote="gomer"]גיל,
גמא היא הרי השינוי בשקלים של הדלתא בכל ירידה/עליה של המדד בנקודה.
האם גמא נשארת קבועה תמיד?
לא, הגמא משתנה, כפונקציה של שלושה גורמים: זמן לפקיעה, מרחק מהסטרייק של המדד (הסטרייק שכרגע בכסף), סטיית התקן (VIXA , גלום וכו')
[color=#0000FF]