Re: שוקת רחבה מרץ - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
ZAPOD שלום. אני מכיר את הפסקה הנ"ל ואכן פעלתי עלפיה שהחלטתי להתכסות על C1260 שהכפילה עצמה.
אני שאלתי על הכפלת כמויות. כלומר אם התכסתי בהפסד, כמה פוזציות חדשות אני צריך לפתוח בסטרייק אליו גילגלתי אחורה.
ברור שבכל סוגיית ההכפלה של הכתיבות, הנחה הסמויה היא שלא סביר שהשוק ירוץ בלי הפוגה אבל אני חייב לציין שהעניין הוא אנטי-אינטואיטיבי. כלומר, אני נמצא בפוזציה מפסידה, השוק נגדי - אני הולך 2 צעדים אחורה ולמעשה מגדיל את הסיכון (עם כיוון התנועה של השוק) בכך שאני מגדיל כמויות.
זו שאלה ששאלתי בדיון בפברואר.
מצורף ציטוט מתוך הצ'אט שדמי כיס הביא לידיעתי חודש שעבר (8 לפברואר):
מתוך הצ'ט היום:
(11:44) דמי כיס: שחקן, וויכוח קטן שיש לנו בשוקת. כשנתת את הכלל להרחקה, האם התכוונת שיש להכפיל כמויות? או שיש לספוג ירידה ברווח?
(11:45) שחקן מעוף: כיס כשאני מרחיק אני נאלץ להכפיל כמויות אע"פ שאני גורס שאם פתחת מספיק רחב לא תצטרך לגעת ברגל הבעייתית
(11:49) דמי כיס: שחקן, בכמה אחוז מהביטחונות צריך לדעתך להשתמש בשוקת? האם אפשר להגיע לאחוזים גבוהים?
(11:50) שחקן מעוף: כיס זו שאלה לא הוגנת .. רשמית אענה ש 40-50% אבל בפועל שוקת היא כ"כ סולידית ש..... - תסיק לבד
(11:51) דמי כיס: שחקן, התמונה ברורה.
מקווה שזה עונה לך לגבי עניין ההכפלות.
נועם תודה על הציטוט שהבאת. לפי מה שאני מבין ממה ששחקן כותב אז מי שכותב מספיק רחוק, האופציה הבעייתית להכפיל עצמה במחיר עד לרמה שצריך להזיזה.
הבעייה היא שניסיתי החודש לעשות הכל על פי הכללים ולא להיות חמדן ועדיין נאלצתי להרחיק. אמנם המרחק מהפקיעה האחרונה הוא רק 6.9% למעלה, אבל עדיין לא יכולתי לפתוח ולקבל תקבול "נורמלי" בשום סטרייק אחר.
נו טוב.. מסתבר שהמציאות מורכבת יותר מהתיאוריה.
הבעיה הייתה בכך שרצית לקבל 30 ש"ח עם הגנות ובשביל זה התקרבת לאזור הכסף בגלל הסטייה הנמוכה.
לצערי לכל דבר יש מחיר בחרת להיות מוגן אך קרוב יותר לכסף,יכולת לבחור להיות פחות מוגן אך יותר רחוק או לא מוגן בכלל אך רחוק מאוד.
אני בחרתי באפשרות השלישית ואיני בטוח שזה נכון, הבטחונות בשמיים ותקבול נמוך מאוד, אבל שקט לפחות בינתיים.
עוד דבר שמתי לב אלו הרבה מהכותבים כאן מציינים הפרש מינימלי בין כתיבה להגנה של 30 כפי ששחקן כתב בכללים ,אבל אם תבדקו שוב תגלו שהוא כתב 20-30 כלומר גם הפרש של 20,25 שקלים מתקבל בברכה.
מי שהוא עוד שם לב לזה?
שוקי אתה צודק. 20 ש"ח זה סביר אבל אל תשכח שהעמלות אוכלות פה נתח מרכזי מהרווח. ניקח נניח עמלות של 2.15 ש"ח לאופציה. עלות הקמה של רגל היא 4.3 ש"ח. אם מזיזים את הרגל (במצב שהיא נשחקת) עוד 4.3 - סה"כ 8.6. התקבול שנשאר מהרגל לאחר ההזזה הוא אף פעם לא יהיה 20 ש"ח כי הרי האופציה הכתובה לא נשחקת עד הסוף והקנויה שנמכרת אמנם לא שווה אפס (כמו בפקיעה), אבל היא אינה מפצה על עצם העובדה שהאופציה הכתובה לא נשחקת 100% (כמו בפקיעה). יוצא שהרווח שנשאר הוא שואף לאפס. וזה בלי בכלל להחשיב הזזה אחורה בהפסד, אם צריך.
יוצא כאן מצב אבסורדי שמסכנים כאן 1000 או 2000 ש"ח לצמד וים בטחונות (בסיכון נמוך אמנם) בשביל רווח של שקלים בודדים. לכן השאיפה שלי הייתה להשיג בין 25-30 ש"ח לצמד.
אני לא בטוח מה הדרך הנכונה כאן? לעבוד על פרומילים של רווח או להסתכן קצת יותר בשביל פרומיל וטיפה.
עוד משהו בנוגע להכפלות:
אם מגינים במרחק של 4 סטרייקים, אפשר להכפיל כמויות מבלי לעלות בביטחונות. פשוט מזיזים שני סטרייקים אחורה, את הכמות שקיימת כרגע, ואחר כך מבצעים את הכמות הכפולה.
החסרון: עדיין יש ירידה מסויימת בתקבול.
במידה ויש תזוזה נוספת, אפשר לחזור על זה ולהזיז סטרייק נוסף עם הכפלה, שוב מבלי להעלות ביטחונות.
דמ"כ...
אני כתוב ב 1240 עם הגנה של 2 סטרייקים (שוקת רחבה).
לפי הכללים של השחקן, לאן אני צריך לזוז אם מחיר האופציה מוכפל ל150% ?
ואם אני מתרחק אחורה עלי גם להכפיל כמויות כדי לפצות על ההפסד?
לא עדיף לקרב את רגל הפוט כדי לפצות? או שזה לא קשור אחד לשני?
תודה.
אגב, דמי כיס.
היום בקורס עם יוסי אלוף, יוסי המליץ לתלמידים להפנות אליך שאלות באתר....
אז תצפה למבול של מיילים בקרוב:)
למראת שהקורס לא נוגע בנושאים מתוחכמים במיוחד באופציות, הוא מעניין מאוד ומעשיר ללא ספק...
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
דמ"כ...
תודה.
אין ספק ש 1240, לא עונה כל כך על ההגדרה שוקת רחבה. גם אם כתבת את זה ביום חמישי כשהמדד נגע ב 1160, זה היה קצת נמהר. אבל עכשיו, זה כבר עשוי.
עומדות בפניך כמה אפשרויות:
1) להרחיק ל 1250 עם הכפלה ללא הזזה של ההגנה אלא עם קניה של הגנה נוספת - יקטין את ההכנסה והרווח הפוטנציאלי במידה מועטה יחסית. היום יש לך הפרשים של 177 ש"ח (לפי מחירי סגירה). ההרחקה הזו תביא אותך להפרשים של 70 ש"ח. כפול 2 זה 140 ש"ח. אתה מקבל ירידה של 20% ברווחה הפוטנציאלי (+ עמלות כמובן). לא סוף העולם בכלל.
2) להרחיק הרחקה ממשית יותר. כאן אתה עלול לספוג ירידה רצינית יותר ברווח, או לחילופין, תצטרך יותר מלהכפיל.
3) להזיז אחורה בלי להכפיל ולספוג הפסד
4) להמתין עוד קצת.
ההתלבטות העיקרית היא בין אופציה 1 לאופציה 4. זה תלוי מאד ברמת הפחדנות שלך. אני הייתי אומר שסגירת יום מסחר מעל 1200 צריכה להכניס אותך לחץ ולהביא להזזה. מעבר לזה, כל יום שעובר יקטין את הנזק. תהיה עם יד על הדופק. תראה מה הולך מחר.
פחדנות זה עניין יחסי... יש חיות שיצר הפחדנות שומר על ההישרדות שלהן
בטבע.
תודה על ההתיחסות הנרחבת דמי כיס.
בכל מקרה אני יבחר ב4 להמתין בנתיים, כי לדעתי מחר יהיו ירידות קלות...
כמובן שעד סוף החודש אין לדעת מה יקרה...
לילה טוב לבנתיים.
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "Bursa_Guy":3hwm3hnt
דמ"כ...
תודה.
אין ספק ש 1240, לא עונה כל כך על ההגדרה שוקת רחבה. גם אם כתבת את זה ביום חמישי כשהמדד נגע ב 1160, זה היה קצת נמהר. אבל עכשיו, זה כבר עשוי.
עומדות בפניך כמה אפשרויות:
1) להרחיק ל 1250 עם הכפלה ללא הזזה של ההגנה אלא עם קניה של הגנה נוספת - יקטין את ההכנסה והרווח הפוטנציאלי במידה מועטה יחסית. היום יש לך הפרשים של 177 ש"ח (לפי מחירי סגירה). ההרחקה הזו תביא אותך להפרשים של 70 ש"ח. כפול 2 זה 140 ש"ח. אתה מקבל ירידה של 20% ברווחה הפוטנציאלי (+ עמלות כמובן). לא סוף העולם בכלל.
2) להרחיק הרחקה ממשית יותר. כאן אתה עלול לספוג ירידה רצינית יותר ברווח, או לחילופין, תצטרך יותר מלהכפיל.
3) להזיז אחורה בלי להכפיל ולספוג הפסד
4) להמתין עוד קצת.
ההתלבטות העיקרית היא בין אופציה 1 לאופציה 4. זה תלוי מאד ברמת הפחדנות שלך. אני הייתי אומר שסגירת יום מסחר מעל 1200 צריכה להכניס אותך לחץ ולהביא להזזה. מעבר לזה, כל יום שעובר יקטין את הנזק. תהיה עם יד על הדופק. תראה מה הולך מחר.[/quote:3hwm3hnt]
לדעתי יש עוד אפשרות- ברגע זה השוק נע חזק קדימה ואתה מפחד מרגל הקול. אז למה שלא תמכור קצת פוטים גבוהים כגון P1240? בשלב זה של העליה אתה מקזז את הנזק, אתה נהנה משחיקה כפולה גם בפוטים וגם בקולים. אם מתהפכת המגמה אתה נפטר מהפוטים וחוזר לשוקת הרגועה. כמובן שזה יעלה לך בטחונות.