אני לגמרי מסכים איתכם לגבי זה שההצעה לא ראוייה, אני גם אציין שכל התמורה הכלכלית שאספן מציעה שווה כ 35 מליון שקלים, קצת מבלבל אבל מתוך 70 מליון השקלים שהם יזרימו לחבס 35 מליון שקלים שייכים להם כדת וכדין כי הם יקבלו 51% מהחברה.
(קצת יותר מ35 מליון שקלים אבל כשאתה משתין מהמקפצה 1% לכאן או לכאן הוא קטנוני)
בתמורה להזרמה בשווי כלכלי של 35 מליון שקלים שמציעה אספן הם יקבלו את הזכות לספק שירותי דירקטוריון ומנכ"ל לחבס שהיא חברה רק על הנייר כי כל מה שיש לה זה מניות של חבס סטאר, אין כאן איזה מפעל לנעליים (או נכס ריאלי) שדורש ניהול.
עבור שירותי הדירקטוריון והמנכ"ל שהם יעניקו לחברה הם יזכו לתמורה שנתית של 2 מליון שקלים, למשך 7 שנים. אם רוצים לבטל את שירותי המינכול שלהם אז צריך לשלם את כל התמורה מראש. ככה שהסיכון האמיתי של אספן הוא גם משמעותית פחות מ 35 מליון שקלים.
אם אתם חושבים ש2 מליון שקלים שהם לוקחים זה בטל ב60, אז זה הרבה מאוד כסף להשוואה הריבית השנתית על החוב של החברה החדשה מסתכמת ב.... ***תופים*** 2.1 מליון שקלים צמודי מדד. (3% מ 70 מיליון).
לסיכום- העסקה מעולה לאספן הסיכון שהם לוקחים על עצמם הוא אפסי והתמורה מיידית, הלוואי והייתי יכול אני להכנס להשקעה בחבס בתנאים כאלה.
הדבר שמעודד אותי הוא שגם העסקה הנוראית הזאת לא משקפת הפסד הון מהותי במקרה ותתקבל, ואני מאוד שתדחה על הסף. כל העסקאות יוצרות מצב של חוסר ודאות שהורס ערך כולם יושבים על הגדר ומחכים שמשהו יקרה.