רינמט,
לא נותר לי אלא לחזור על ההסבר לפני 10 ימים מדוע עדיף לקחת את פיתוח ולא ללכת להסדר המוצע:
אני חושב שפרוק אחזקות והשתלטות על פיתוח תניב יותר לנושי אחזקות מאשר ההסדר המוצע.
אסביר -
אני מתעלם מהמח"מ של תשלומי האגח המוצעים בהסדר כי גם בחלופת השתלטות על פיתוח יקח זמן רב לראות תזרימי מזומנים ומתעלם מהמזומן בקופה של אחזקות כי יחולק לנושים בשתי החלופו - , אני פשוט משווה ערך אפשרי של שתי חלופות
בבסיס ההסדר המוצע זה ויתור על כ - 550 מש"ח נומינלי של חוב (כי אגח ב' לא שווה כלום) , תמורת 15% מערך אחזקות שזה עודף שווי מניות פיתוח על חוב אגח אחזקות חדש- בתמורה ל 10% מהחוב שיוזרם ע"י הבעלים כעת (ההזרמות העתידיות אינן מובטחות ויש מנגנון של הקצאת מניות אם לא יוזרם - כלומר אם לדנקנר לא יהיה כדאי - אין הזרמות - זו אופציה שלו)
כלומר בטווח הארוך שווי אחזקות צריך לגדול ביותר מ - 3 מליארד ש"ח על מנת שהמחזיקים יראו כספם בחזרה[קרן 1.2 מליארד אגח חדש + 15% מאחזקות שיהיו שוות 550 מש"ח) - כלומר פיתוח צריכה לייצר שווי של 4.2 מליארד ש"ח + החזרי ריבית לאגח אחזקות על מנת שהמחזיקים לא יפסידו. אך דנקנר יהיה מרווח 2.55 מליארד על המזומנים שהכניס לחברה בהסדר
באלטרנטיבת ההשתלטות על פיתוח , פיתוח צריכה לייצר שווי של 2.05 מליארד ש"ח לאחזקות על מנת שמחזיקי האגח לא יפגעו וכל תוספת שווי שייכת להם - כל מה שהם צרכים לעשות זה לוותר על 230 מש"ח היום.
מכיוון שהנחת היסוד של ההסדר היא שפיתוח תהיה שווה יותר בעתיד אחרת אין על מה לדבר , מדוע למכור לדנקנר 85% ממניות פיתוח במחיר של 230 מש"ח היום ועוד קצת כל שנה בהמשך?
זה המשמעות של הסדר רע מאוד, ולא יעזרו כל הספינים בעולם.
הסכימו על הסדר בגלל לחצים , ובגלל שאיל גבאי אמר - זה מה שאפשר להוציא מדנקנר - גם אני אמרתי זאת , אך המלצתי למחזיקים שונה - ללכת לבית משפט - אולי דנקנר יעשה עוד מאמץ וישפר ההצעה ואם לא - לקחת החברה לפרוק