-
Re: שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות
נו טוף.
לפעמים צריך להזיז. אין הרבה ברירה. זה לא אומר שהכניסה ל 1150 הייתה טעות. צריך לזכור שפעם זה היה רחוק מאד. זה חלק מהמשחק. חבל קצת כי כבר בניתי על הרווחים הנוספים הללו. אבל בסך הכל בסדר לי. גם עם 8% בחודש אפשר לחיות. מקווה שלא יהיו יותר הפתעות. חניה באזור הזה טובה לי מאד.
גומר, משתתף בצער ההפסד. הייתה לי בדיוק אותה הרגשה במאי.
אם אני מנסה לנתח את מה היה אפשר לעשות יותר טוב מבחינתך, וללמוד מזה להמשך אז אפשר לאמר שקירובים בשבוע פקיעה מסוכנים מאד. על מנת להגיע לאופציות שיש בהן משהו, צריך להתקרב מאד לסטרייק. אבל אז לאופציות יש תכונה שהן הופכות לתזזתיות מאד. כל מיקרו תזוזה במדד מקפיצה אותן ומנחיתה אותן. לכן, הקירובים שעשית אתמול ל 1140 היו יכולים להיות טובים אם זה היה תחילת חודש. כי זה פתיחה בניגוד למגמה אבל עדיין כתיבות רחוקות שאפשר לשלוט בהן. הקירובים אתמול הם בסופו של דבר לקחת הימור מוחלט על ירידות.
לכן הכתיבות שלך בצד הפוטים גם מסוכנות מאד (למעט אם זה חלק מהאסטרטגיה של שחקן, ואז זה גם מסוכן, אבל יש לך מאסטר שיעזור לך). מספיק תיקון קל לעליות היום וכבר 1110 ו 1120 ידהרו.
גם הסגירה המוחלטת של הקולים היא יותר כי "נמאס לך" מאשר הגיונית. מה היה רע לפתוח 1170? זה הגיע היום למחירים לא רעים יחסית. יכולת לקחת 60 ש"ח ליחידה.
-
[quote="דמי כיס"]
גומר, משתתף בצער ההפסד. הייתה לי בדיוק אותה הרגשה במאי.
אם אני מנסה לנתח את מה היה אפשר לעשות יותר טוב מבחינתך, וללמוד מזה להמשך אז אפשר לאמר שקירובים בשבוע פקיעה מסוכנים מאד. על מנת להגיע לאופציות שיש בהן משהו, צריך להתקרב מאד לסטרייק. אבל אז לאופציות יש תכונה שהן הופכות לתזזתיות מאד. כל מיקרו תזוזה במדד מקפיצה אותן ומנחיתה אותן. לכן, הקירובים שעשית אתמול ל 1140 היו יכולים להיות טובים אם זה היה תחילת חודש. כי זה פתיחה בניגוד למגמה אבל עדיין כתיבות רחוקות שאפשר לשלוט בהן. הקירובים אתמול הם בסופו של דבר לקחת הימור מוחלט על ירידות.
לכן הכתיבות שלך בצד הפוטים גם מסוכנות מאד (למעט אם זה חלק מהאסטרטגיה של שחקן, ואז זה גם מסוכן, אבל יש לך מאסטר שיעזור לך). מספיק תיקון קל לעליות היום וכבר 1110 ו 1120 ידהרו.
גומר כתב 1140 כבר מזמן לפני יותר משבוע כששחקן אמר ש1120 גג לפקיעה. המסקנה היא לא להתקרב יותר מדי
-
אכן השוקת שלי היתה 1060-1140 כבר יותר משבוע, לאחר הביטחון הרב מיוסי ושחקן ש1120 ייהרג ובל יעבור. למרות שסגירת 1140 (מוגן 1150) עלתה לי היום 2800 ש"ח - לא משם בא הנזק שלי החודש. זה היה בסה"כ מוריד לי מרווחים של למעלה מ7000 שח על השוקת.
הנזק בא מאסט' 6.6 של שחקן, אותה עשיתי כמה פעמים, והיו שם כתיבות 1120,1130, הגנות 1150. אתמול בבוקר שחקן הוציא הודעת סגירה לאסט' ברווח 15%.
מכיוון שהייתי בפחות מ1% רווח, ועל סמך האסט' החדשה של אתמול שהניחה תנועה למטה - סגרתי את הפוטים באסט' והמתנתי עם הקולים.
השאר ידוע.
הלקחים:
1. אם כבר עשיתי אסט' של שחקן - לסגור כשהוא אומר לסגור. לא להמתין, לא לקוות, לא לסגור צד אחד. פשוט לסגור.
2. לצערי לאחר משהו כמו חודשיים שלא ביצעתי אסט' של שחקן וראיתי את הרווחים היפים של אחרים, אמרתי לעצמי שזו הזדמנות לא רעה לקחת חלק מה"חגיגה". רק את האסט' של 6.6 ביצעתי ונפלתי. יש לי המון הערכה לשחקן, באמת אני תופס ממנו והאחריות לכך שלא סגרתי אתמול היא רק עלי. אבל אני שוב מוצא את עצמי מתרחק מהאסט' שלו וחוזר לשוקת הרחוקה רחוקה.
לגבי הפוטים 1120, כתבתי אותם עכשיו בסיום אחרי שראיתי שכחלק מהתיקון של האסט' 20.6 של שחקן - הוא כתב אותם גם.
באמת שלא אתפלא אם מחר נראה תנועה למטה שיקפיצו אותם. כזה הוא מזלי. אבל אני כותב מתוך יאוש כרגע אז די.
-
גומר, אני מצר על ההפסדים.
לדעתי, את הפוטים היתה צריך לכתוב רק אם כנגדם יש לך את הקולים הכתובים.
לאחר שהחלטת לסגור את הקולים בהפסד, לא היה מקום לכתוב פוטים כל כך קרוב לסטרייק.
מטרת כתיבת הפוטים הקרובים היתה להוסיף תקבול עבור תיקונים נוספים וכן להגדיל בעוד 2-3 נקודות את טווח הפקיעה כלפי מעלה וכנגד זה צומצם מאוד טווח הפקיעה למטה.
יוצא שאתה מסתכן מבלי לקבל הסיכוי הנוסף שלשמו שחקן ביצע את התיקון.
גומר , לסגור פוזיציה בהפסד מתוך חשש ורצון שלא להגדיל סיכון , זה בסדר גמור.
אבל לפתוח ובמיוחד לכתוב מתוך "ייאוש"/חוסר בטחון-כיוון שהנחות היסוד הקודמות לא התקיימו זה מיותר. אני רק מקווה שלא תצטרך לסגור הפוטים בהפסד או לחילופין לכתוב בשנית קולים קרובים לשם איזון הפוטים הכתובים.
בהצלחה.
-
גומר גם אני משתתף בצערך על ההפסדים.
במקרה הזה אולי צרת רבים חצי נחמה. אז אתה לא לבד בסיפור הזה(של ההפסדים) האמת שנראה לי שעברנו אותו דבר גם לגבי אסט' של שחקן,
המלצתי לך להתרחק לזמן מה ממסר תוך יומי (אם יש כזה אצלך),
ולהתמקד בשוקת רחבה.
לדעתי וכמובן רק לעניות דעתי בהסתכלות קדימה לטווח ארוך אנחנו יכולים להצליח רק עם שוקת רחבה גם מבחינת זמן
שיהיה בהצלחה בחודשים הבאים....
-
gomer
צר לי על הפסדיך.
אין לי מה להגיד לך מבחינה מקצועית פרט לכך שעולה תחושה שאתה מבצע את הפעולות עם הרבה אמוציות וזה גורם לטעויות , כמו לקחת חלקים מאסטרטגיה של שחקןולשתול אותם באסטרטגיה משלך.
אני מציע לך לעשות הפסקה של חודש מאופציות (לא שוקת רחוקה ולא אסטרטגיה של שחקן) זה יתן לך קצת פרספקטיבה על איזה לחץ אתה נמצא בימי התנודות ואם שווה לך (מבחינה בריאותית) להמשיך עם זה.
תתחיל/תמשיך להשקיע במניות , אג"חים וכו' (אפשר לעשות כסף לא רע גם שם) ואפילו תחזיר את ההפסד הכואב תוך תקופה לא ארוכה.
זה רק כסף ואני בטוח שאתה יכול, תוך שניות, למנות לפחות 3 דברים יותר חשובים שמסבים לך עונג.
בהצלחה.
-
מצטרף - העיקר הבריאות.
גם אני בסיפור ש ה-6.6 ואני אקח קצת הפסקה - לא כי אני חושב שהאסטרטגיות הבאות לא ירוויחו אלא כי המתח גדול מדי - זה לא שווה עוד כמה אלפי שקלים כשבמקום זה אפשר להתרווח עם כוס בירהוסרט טוב במקום לבדוק מה קורה בנאסדק, באסיה ואיך זה ישפיע על האס' השבועית...
-
היי גומר,
אני מצטער על ההפסדים שלך, גם אני הפסדתי כ 11% מכל התיק שלי בחודש מאי.
אני עוקב אחרי הכתיבה שלך בפורום זמן רב ופגשתי אותך גם בקורס האחרון. אני חושב שיש לך הבנה טובה מאוד בתחום האופציות ואתה חייב להמשיך בזה.
לאחר שביצעתי פעם אחת אסטרטגיה של השחקן (לפני כחצי שנה) זו אסטרטגיה שהלכה בסופו של דבר לפקיעה והניבה הפסד לא קטן החלטתי לעצמי שזה לא בשבילי, אני מעדיף משהו שאני יכול לשלוט בעצמי עם הידע המצומצם שיש לי מאשר להיות צמוד למסך ולחכות לעדכונים, אני רק רוצה להדגיש שיש לי הערכה מאוד גדולה לשחקן ורק בזכותו אני הכרתי את התחום המרתק הזה של האופציות.
אני אישית מתמקד רק בשוקת חודשית ומשקיע בזה כ 100% מהבטחונות עם תשואות לא רעות בכלל (חוץ ממאי) וזה מה שאני ממליץ גם לך לעשות.
המון הצלחות,
דן
-
בעקבות החודש הזה וחודש מאי, שמתי לב שהסיכויים של השוקת להיכנס לסיבוכים בשבוע הפקעיה יחסית גדולים ביחס לשאר השבועות עקב עצבנות רבה בשבוע הזה.
על מנת להקטין סיכון בשוקת החודשית, חשבתי שאולי עדיף לסגור את השוקת ביום חמישי בסוף היום בשבוע שלפני שבועה הפקיעה ולפתוח כבר לחודש הבא.
למעשה במקום לסחור מהפקיעה ועד לפקיעה אפשר פשוט לזוז שבוע אחד אחורה.
מה דעתכם?
-
דבר ראשון חברים, תודה רבה על התגובות. אני שמח שיצרנו ביחד אוירה כזו בפורום שאפשר לבוא ולהתבכיין קצת והתגובות יהיו חמות ונוגעות ללב ולא עוקצניות אז תודה!
היומיים האחרונים היו באמת לא קלים אמוציונלית (מי לא מתבאס כשהולך סכום כסף נכבד)ו עשיתי הרבה חושבים אתמול בצורה רגועה לנסות להבין איפה טעיתי.
אז זה היה ברור שברגע שאכתוב פוטים ארה"ב תעבור לאדום :d אני אומר לכם - אם צריך ירידות או עליות - רק דברו איתי. אני אבצע פעולה כלשהי בכיוון ההפוך ותראו איך אתם מקבלים מה שאתם צריכים חחח
נכון לסוף יום חמישי הייתי מורווח 6-8% על השוקת (אם הייתי סוגר, אחרי עמלות).
הרעיון של dfrog נשמע לי הגיוני עם תיקון קטן: היעד לא צריך להיות "יום חמישי שלפני פקיעה" אלא אחוז רווח. כל אחד יחליט מהו אותו אחוז, אבל אם מגיעים ליעד - נראה שלא שווה את הסיכון להמשיך עם השוקת באותו חודש (זה מפתה הרי, מגיעים לשלשב בו אם יש דשדוש, התטא נותנת כל יום עוד אחוז...)
טעות נוספת שעשיתי: להגיע לשבוע פקיעה עם 1060-1140 (השוקת שלי, בלי קשר לאסט' של שחקן). זה פחות מ-4% לכיוון שזה המינימום שבמינימום המותר וראינו השבוע למה.
עוד עניין היה חריגה בוטה מהכלל שהצבתי לעצמי: הרי כתבתי פה שחור על גבי לבן שאם מדד מגיע ל 1122-3 אני מזיז את 1140 אחורה. לא עמדתי בכלל הזה. לו הייתי עומד בו, ההפסד היה מצטמצם משמעותית. הביטחון במגדלי השחקנים גרם לי שלא לעמוד בכלל הזה וזו טעות קשה שלא אחזור עליה.
אם יש נקודת אור אחת בכל הסיפור היא שאני שמח שההפסד כל כך צורב והגיע יחסית בתחילת דרכי באופציות. אין דבר מסוכן יותר מהביטחון העצמי והאגו שמתנפחים עם הגעה לרווחים יפים.
הכסף הלך, לאט לאט (ובעיקר - בצורה בטוחה) אני מאמין שאוכל להחזיר אותו ע"י פחות הסתמכות על שחקנים, יותר ליישר את עצמי עם מה שרובכם עשיתם החודש (לא התקרבתם כמוני), ועמידה בכללי ברזל.
מודה לכם מאוד, אתם אחלה אנשים כולכם
ניר
-
ניר,
בן אדם נמדד בדרך ההתמודדות שלו עם כשלונות,
איך הוא מפיק לקחים ועולה מהם הלאה,
הכי קל בעולם להתבעס ממהפסד ולהגיע ליאוש,
זה מה שיפה בפורום הזה, הרבה אנשים איכותיים שמנסים ללמוד
מהטעויות ונהנים מההצלחות :), מקווה שהמשך השנה יהיה מוצלח
לך וכל חברי הפורום
-
ניתן לסגור שבוע לפני וללכת לנוח מבלי להיכנס לפקיעה אך יש בעיה לפתוח לחודש הבא.הסחירות ברחוקות עדיין לא גבוה ובמקרה שלנו אין בשר בגלל שסטייה ירדה.תטה נמוכה סטייה נמוכה.דילמה לא פשוטה.
לצערי בגלל שנלחצתי סגרתי רגל קולים והפסדתי בשוקת שלי החודש,חששתי לקום בבוקר לאמריקה ירוקה במיוחד ולא רציתי לסחוב את כל הלחץ הזה עוד סקוויז אחד היה גורם לי נזק כבד מאוד, זה פוגע באיכות חיים לכן החלטתי לחתוך.
החיסרון הגדול של השוקת זה הכמויות הגדולות והפחד מהפסד כולל לכן להבא אני אשקול לקרת שבועה פקיעה להתחיל לסגור ולצמצם כמויות. כמובן אם יהיה ממש רחוק אז אלך לפקיעה אבל קירבה של 5% כנראה שזה קרוב לי.
לסיום כמו שכתב לי אחד החברים כאן : מי מגיעה יותר רחוק צב או ארנב?
-
הי כולם.
אני חושב שבהחלט אפשר להכנס לשבוע פקיעה. צריך רק לקחת בחשבון שזה שבוע פקיעה והחוקים קצת שונים. זה הכל. מלבד מאי, ששם סגרתי הכל ביום רביעי כי לא ידעתי מה הולך להיות עם כל נושא זרימת הכספים האדירה שהייתה בסגירה ביום רביעי, תמיד נשארתי לפקיעה. רק שבמרחק מספיק גדול.
אם מישהו כתוב למשל ב 1040 וב 1180. איזו סיבה יש לו להשקיע כסף ולסגור, אם הוא יכול לשבת בשקט, ולקבל עוד כמה מאות שקלים.
וזה גם לא נורא להרחיק אם קורה משהו חריג. והחודש העליות האחרונות הן חריגות. אם השחקנים הגדולים החזקים והחכמים נכנסו למצוקה, מי אנחנו שנלין על זה שהיינו צריכים להרחיק?
כתבתי שהרחקתי את 1150. So What?. ברגע שהגיע ה StopLoss שלי, לא חשבתי פעמיים, והרחקתי. נקודה. ולמרות שמנקודת מבט של סוף היום, היה אפשר להשאיר. בכל זאת זה היה המעשה הנכון. זה המשחק.
-
מעוף בקושי יורד בפתיחה, מוזר אחרי הירידות של אתמול...
מקווה שהירידות יתחזקו.
התגעגתי לאדום.
-
קשה לי לראות את המדד יורד יותר מאחוז
השיקנים מפחדים שהמדד יברח להם למטה מתחת ל 1100 שם הם שוב בסיכון
הטווח האופטימלי 1115-1125
-
מסכים איתך דניאל.
היו פתיחות לא מעטות של פוטים. לדעתי מה שכולם רוצים זה שהמדד יתקע במקום, ויתן לפקיעה הזו לעבור כבר.
-
האם לקדם רגל פוט? שימו לב ש ניתן לקחת על הצמד 1080-1060 כ 30 ש"ח ליחידה, השאלה אם זה רחוק מספיק יומיים לפקיעה, האם יש כלל לזה?
-
קצת על חוסר הלינאריות של השוקת:
יש מושג במתמטיקה שנקרה לינאריות. השקעה במניות היא לינארית. מניה עולה 1%, זה אומר שהרווחת 1%. פשוט וקל.
השוקת שלנו, אינה לינארית. אם המדד יושב יפה באמצע השוקת, אז סטיה של המדד לכאן או לכן, משנה מעט מאד. מצד שני ככל שמתתקרבים לדופן של השוקת, השינויים הופכים להיות קיצוניים יותר ויותר. הדבר בולט מאד ככל שמתקרבים לפקיעה, וזה טבעי שכן הגרף של השוקת הולך ומתקרב לגרף הפקיעה. ולזה כידוע, יש שיפוע חד מאד.
נקודת ההרחקה לדעתי, צריכה להיות כאשר השוקת מגיעה למצב תזזיתי. מכיוון שעקבתי יפה אחרי C1150, קל לי להדגים זאת בעזרתו. ביום ראשון, C1150 יצא ונקודה של 30 ש"ח ליחידה, וסגר על 90. עליה של 60 ש"ח כאשר המדד עלה ב 1.7%. אתמול C1150 יצא מ 90 ש"ח והגיע בשיא ל 290 ש"ח. שזה כבר 200 ש"ח הבדל. וכל זאת על עליה של 0.8% בשיא (אם אני לא טועה). אפשר לראות את חוסר הלינאריות.
צריך להחליט על נקודה שבה מגיעים להרחקה. נקודה זו צריכה להיות לפני שהאופציה מגיעה לאזור התלול מאד שלה. שכן כל המתנה במקרה הזה, יכולה להביא לנזק גדול מאד. נקודה אחת במדד בין 1135 ל 1136, שווה הרבה הרבה פחות מאשר נקודה בין 1137 ל 1138 מבחינת הנזק שלה.
זו הסיבה שמי שמתעסק באופציות יכול להיות בדיכאון משינוי של קטן, כאשר משקיע מניות (לינארי), בכלל לא יבין מה העניין.
-
תודה אופיר, מעניין.
איך ניתן לדעת מבעוד מועד מהי הנקודה שעושה את ההבדל?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
תודה אופיר, מעניין.
איך ניתן לדעת מבעוד מועד מהי הנקודה שעושה את ההבדל?
אפשר על ידי חישובי יווניות שונים. אבל זה עניין מורכב.
כלל אצבע פשוט ולא מחייב, על מנת לדעת איפה עומדים, זה להסתכל מה האופציה שבה ה"מאבק" בין היווניות השונות מסתכם באפס. בדרך כלל בשבוע הפקיעה המאבק יהיה בין הדלתא לטתא. זאת אומרת לראות איזו אופציה לא משנה את מחירה, למרות השינוי במדד (נקודת המעבר בין אדום לירוק בטבלת האופציות). אפשר להיות באזור הירוק, אבל לא עמוק מדי. אם נמצאים עמוק באזור הירוק, והשינוי במחיר גדול ומתקרב לאופציות שעל הסטרייק, סימן שעומדים במקום לא טוב.
אני חוזר לדוגמא של ה C1150 שלי מיום ראשון. בתחילת היום, C1150 זחל לו לאיטו ועלה לאט מ 30 ל 55. ואז הוא התחיל להאיץ. זו הייתה הנקודה בה C1150 הלך ונכנס יותר ויותר לשטח הירוק. למחרת C1150 שם ספיד והיה שיאן העליות. זה היה סימן טוב מאד שהוא הפך לבעייתי.
מה שכתבתי זה לא כללים מדוייקים. זה מראה כיוון. כמובן שזה הרבה פחות נכון בתחילת חודש, שאז הפיזור הוא על תחום רחב מאד של אופציות.
רעיון להרפתקנים שהרוויחו יפה כל החודש ומוכנים לסכן כמה גרושים בשביל הקטע
להשתמש ברעיון הנ"ל באופן הפוך. לקנות כמה אופציות שנמצאות ככה בתוך השטח הירוק, אבל לא יקרות מדי. נניח אופציות של 50 עד 100 ש"ח. קונים למעשה שוקת צרה. יש מצב להפסיד 100% מהכסף שמושקע, אז נניח משחקים ב 400 ש"ח או משהו כזה.
למשל, קונים P1100 ו C1140. יש מצב להפסיד את כל ה 400 ש"ח האלו. אבל מספיק איזה יום עצבני, ואפשר לעשות 300% על הכסף. כמו בשעשוני טלוויזיה - Double or nothing.
-
בנוגע לגבולות גזרה של פקיעה - קחו לתשומת לבכם שביומיים האחרונים נראה שהמגמה מתהפכת:
סגרו המון קולים וכתבו הרבה פוטים גבוהים (1120, 1130, 1140).
המלצה שלי: מי שעשה רווח החודש - לסגור ולעבור לחודש הבא או לצאת לסופ"ש כיפי בלי דאגות.
הבוקר מראה שהשחקנים (אם עדיין איתנו בחודש הזה) לא מנסים להוריד את המדד.
הפקיעה עלולה להפתיע למעלה (ייתכן שזו אפילו כוונתם, לקחת רווחים בהפוך על הפוך).
יש מצב שאני קורא את התמונה בצורה לא נכונה ולא רוצה להיות אחראי ולהטעות אף אחד. רק בא לומר מה אני רואה שקורה בשטח.
הצלחות.
עידכון: והנה אירופה שופכת למטה והחוזים אדומים. ייתכן שמה מה שאמרתי לא נכון. לקחת בערבון מוגבל.
-
כמו שכתבתי אתמול היה על פי הבולינגר צפי לירידות
לכן חיכיתי להיום לסגור את -C1140 למרות שנראה לי שתהיינה עוד ירידות לא רציתי להסתכן. (קניתי ב-185)
אני מורווח כרגע על השוקת כ-5% אם אחכה לפקיעה אהיה ברווח של 8%
אם לא נחרוג מ-1160 למעלה ו- 1060 למטה.
זו שוקת ראשונה שלי.
אני למדתי שכדאי להתרחק יותר בתחילה.
חשבתי שאני חכם ובכל מקרה 1140 זה מספיק.
אבל בחודש הבא אני חושב שכדאי להתחיל עם 10% לכל צד ולא כמו שעשיתי למעלה כ- 5.5% (כתבתי בערך ב- S1083)
אני מאחל לכולם פקיעה מוצלחת.
-
דוויד, אל תקח את החודש כדוגמה.
זה היה חודש מושלם לכתוב שוקת: סטיה גבוהה בפתיחת השוקת שהלכה וירדה,
ותנודתיות נמוכה במהלך החודש - 1070-1140 - 3.5% מהפקיע לכל היותר.
לכן מציע לך להזהר יותר בפתיחת שוקת הבאה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
דוויד, אל תקח את החודש כדוגמה.
זה היה חודש מושלם לכתוב שוקת: סטיה גבוהה בפתיחת השוקת שהלכה וירדה,
ותנודתיות נמוכה במהלך החודש - 1170-1140 - 3.5% מהפקיע לכל היותר.
לכן מציע לך להזהר יותר בפתיחת שוקת הבאה.
תודה יוני , אשתדל להיזהר
לבטח התכוונת 1130-1070
-
-
מה צריך להיות בחו"ל כדי שהשוק כאן ירד???
קצת מעצבן. לדעתי נוצר כאן פער לא קטן בין ת"א לחו"ל.
אולי הפער הזה יסגר אחרי הפקיעה.
-
בהתהם להנחת המשך ירידות / דשדוש בחול - המדד בארץ צריך לתקן למטה לאחר הפקיעה
-
האם לדעתכם אפשר להשאיר 1100-1140 לפקיעה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yisfri
האם לדעתכם אפשר להשאיר 1100-1140 לפקיעה?
אני לא הייתי משאיר 1100, תוכל לסגור אותו 5 דקות לפני הסגירה במחיר מאוד נמוך.
-
אני נשאר עם 1090-1150 לפקיעה. חבל לי על העמלות. מעל 2.5% לכל צד. אין בעיה.
1000-1140 - זה 1.7% לכל צד. אמנם תרחיש קיצוני, אבל לא הייתי נשאר עם זה.
-
אני סגרתי גם את 1140
רמת הסיכון לעומת הסיכוי היא מאוד גבוהה,
-
תודה. הרחקתי הפוטים ל1090 ומרגיש הרבה יותר רגוע.
-
אמנם הפקיעה רק מחר, אבל אני אקח צ'אנס ואפנה לסיכומים. (על מנת שאדפק, צריך פתיחה אנגלית. לא רואה סיבה שזה יקרה.)
בסך הכל היה חודש טוב. מהטובים שהיו. 8% רווח. שלושת השבועות הראשונים היו שבועות רווחיים. שבוע הפקיעה היה שבוע שקצת דפק את העסק. אני לא יודע אם אפשר להסיק יותר מדי מסקנות מזה. יש גם אלמנט של מזל. ללא הדהרה בימים ראשון שני, הייתי מגיע ל 10% רווח.
התנהלות נכונה של פתיחה הדרגתית של השוקת הוכיחה עצמה מצויין. פתיחה כנגד הכיוון עם סגירה של רגל שנשחקה נתנה אפשרות להרוויח גם מהתנודתיות. למעשה השוקת הרוויחה בדרך זו גם בשבוע הראשון, כאשר שוקת לא אמורה להרוויח יותר מדי בשבוע זה.
עבודה חשופה עם אופציות רחוקות מאד, ל"השלמת הכנסה" הוכיחה עצמה יפה גם היא. אופציות כמו P900 עד P920 בתחילת החודש, דורשות מעט מאד ביטחונות גם כחשופות, ונשחקות יפה גם בתחילת החודש. זה די עונה להגדרה "כסף מתנה".
לגבי חודש יולי, הנתונים הם ככה:[*]חודש יולי שלפננו הוא חודש ארוך, של 5 שבועות.[*]אנחנו מתחילים את החודש בסטיות נמוכות. הרבה פחות נוח מאשר יוני.[*]אין שום אפשרות לנחש כרגע לאן ילך השוק. שני הכיוונים אפשריים.
מסקנות ודרך פעולה:[*]אני ממשיך עם שיטת הרבעים. מחלק את הביטחונות לארבעה רבעים, ומשתדל לפתוח כל פעם רבע.[*]אפשר לפתוח רק צד אחד אם זה כנגד הכיוון. זה אמנם הימור על כיוון, אבל מסוג "אובדן רווח פוטנציאלי" ולא מסוג הפסד.[*]בסטיות הנוכחיות, מכוון לאזור ה 5%-6% רווח חודשי.
-
דמי כיס, אני רואה שממשכים ליולי.
אוסיף לסיכום שלך. החודש הזה התחיל ונמשך לכל אורך התקופה בתנאים האדיאלים ביותר לניהול שוקת רחוקה.
תחילת החודש שיא הסטיה, סוף החודש שפל בסטיה. על כן קבלנו תוספת גדולה לתקבול.
כאשר סוף החודש חוזר לאזור מדד ההתחלתי.
המסקנה החשובה ביותר, זה עניין הקידומים. אסור בתכלית האיסור "להזדרז" בקידום הצד המרוויח, כיוון שבסופו של יום אנו רואים כי זו הפעולה שמלחיצה הכי הרבה במידה והמדד מתהפך. ועל פי חוק טבע יסודי במצב כזה הוא תמיד מתהפך.
עדיף לעכב את הקידום או לכל הפחות לקדם פחות סטרייק או שניים "ממה שצריך".
המשמעות של זה תהיה מקסימום אובדן רווח ולא הסתכנות מיותרת.
יש הבדל מהותי בהתנהגות קולים לעומת פוטים.
קולים:
כאשר המדד זז למעלה, מה שעולה באופן משמעותי זה עד שניים - שלושה סטרייקים בצמידות למדד, לכן עם מתמהמהים בתזוזה לאחור עשויים להילכד במצב שהכתובים עלו הרבה יותר מאשר יעד התזוזה ולכן יגרם הפסד משמעותי.
לכן , דווקא בצד הקולים צריך להמתין עם הקידום ולעומת זאת יש "להזדרז" עם התזוזה לאחור כל עוד העלות נסבלת ומסוג אובדן רווח, תמיד ניתן לחזור ולקדם את צד הקולים.
פוטים מיד קופצים לכל אורך השדרה, כולם מיד מדמיינים קריסה והגעה ל- 660 לכן ניתן להמתין בהזזה לאחור על פי כללי שחקן (ערך הפוטים) כאשר נשיג לאחור נוכל לקבל תקבול מתאים גם מיעד התזוזה לאחור.
אגב, כדי לקבל מרווח נשימה תמיד ניתן לקנות פוט במרחק בינוני ולמכור כנגדו 2 פוטים (שהערך הכולל שלהם זהה לפוט הקנוי), המרחק יהיה בין 3-4 סטרייקים תלוי בגובה הסטיה, בטחונות יהיו סביב 10K - 14K.
ומייד מקבלים הגנה 8 סטרייק כלפי מטה וכן המדד נא לאזור הרווח בפקיעה, התמתנות בירידות/דישדוש/עליות קלות מיד מכנסים לנו רווח.
אני אישית מתכוון החודש להעזר בכלים של השוקת הרחוקה שרכשנו ולהשתמש בזה אך ורק ככלי עזר לניהול אסטרטגיה חודשית ולא ככלי עקרי.
בהצלחה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס, אני רואה שממשכים ליולי.
מי שרוצה כמובן...
-
5 שבועות...
נראה לי שבסטייה הנמוכה עדיף להמתין לשבוע השני, כי:
1. הסטייה יכולה רק לעלות (או להישאר במקום). אם היא עולה המחירים יעלו ונקבל יותר על הכתיבות.
2. גם אם הסטייה נשארת (לרדת אין לה לאן) לא נפסיד כי התטא לא משמעותית 4 שבועות לפקיעה.
3. נדע יותר. נדע אם השוק מדשדש. נדע אם מתרבות השמועות על תקיפה באיראן. נדע לאן השחקנים מכוונים וכו'