-
Re: שוקת רחבה מרץ - דיונים ופרשנויות
אני הייתי כתוב בקול 1270 ולא הזזתי למרות שהייתי לגמרי מודע שזה כנגד הכללים. השיקולים היו מרחק יחסית רב עד הפקיעה (ובכלל לא האמנתי שמדד יתקרב משמעותית ל-1270) ואז רציתי לחכות עוד טיפה ולראות האם יש התבססות ברמות הגבהות (המדד הסתובב אז סביב 1220). בסופו של דבר ההימור השתלם וקפאון יחסי במדד פלוס חברתנו הטטא עשו את העבודה. אני לגמרי מבין שזה היה מסוכן וכנגד הכללים שכה רבות דברנו עליהם. הלקח שלי הוא שלמרות הפרמיות העלובות באופציות רחוקות (בגלל סה"ת הנמוכה), יש להתרחק עוד יותר מהמדד בתחילת החודש כאשר בשלב ראשון אפשר לוותר על ההגנות (אותו רעיון שדמי כיס מדבר עליו הרבה)
-
אני באופן אישי לא חושב שצריך לעשות הזזות באופן אוטומטי וצריך לבחון עוד גורמים כמו: מפת הפוזיציות, רמות התנגדות פסיכולוגיות (רמת שיא של כל הזמנים 1238) וסנטימנט בשוק.
אני לדוגמה, הייתי כתוב ב 1250 (פתחתי ביום הפקיעה כש המדד היה 1165) ולא הזזתי, ההפך המשכתי לכתוב בימים של עליות עד לניצול מקסימאלי של בטחונות כי ראיתי שיש עוד המון זמן לפקיעה (אז היה משהו כמו 20 יום) ואני נמצא בהתאם למפת הפוזיציות ומאחורי רמת השיא.
נכון שלא ישנתי טוב במשך רוב החודש וכמובן שלקחתי סיכונים מחושבים בהחלטה שלי, אבל עצם העיסוק באופציות גורר נדודי שינה ומי שלא מוכן לזה חבל..
רובינו אני חושב כבר ראינו ששוקת חודשית היא לא אסטרטגיה של שגר ושכח והיא דורשת תחזוקה שותפת ולפעמים גם מלוות בהפרעות שינה :d
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דרור6
היי שוקי,
באמת כתבתי קרוב מדי. סטיית התקן הנמוכה ממש הפכה את הרווחים מהשוקת למינימאליים. נראה לי שרק מי "שהפר את הכללים" עשה כסף החודש. ד"א כתבת שהתזוזה קשורה בהכפלה, אני זוכר שאם הוכפל אז מזיזים 2 סטרייקים ואם יותר מהוכפל אז שלוש או משהו כזה. זה נכון לפי כללי השחקן?
הכול כצוב שם לגזור ולשמור
viewtopic.php?f=76&t=5243
מי שהפר את הכללים בריצה אחרי הרווחים יכול לגרום לעצמו נזקים כבדים מפני שכמות ההכפלות בכתיבה גבוה בד"כ שלא לדבר על גלגולים. אסטרטגיה הזו סולידית כל עוד אתה רחוק מכסף,אחרת הסיכון גבוה מאוד ולא מצדיק את התשואה יש אסטרטגיות אחרות לתשואה גבוה יותר
-
שוקי, כל הקטע של ההכפלות לא ברור לי. למה להתחיל עם בטחונות נמוכים ואז להכפיל במקרה של גלגול? זה כמו להגיד שאני רוצה להרוויח כול השנה קצת רק כדי שכשתגיע אסטרטגיה שדורשת גלגול אני אוכל להגיד שבסוף לא הפסדתי. איך שאני רואה את זה אני מעדיף להרוויח במשך 3 אסטרטגיות על כול הכסף ופעם אחת אסטרטגייה שהייתה צריכה גלגול ולא הרווחתי עליה (אפילו הפסדתי קצת) חוץ מזה שההכפלות האלה לא עוזרות. העסק יקר מאוד בהכפלות ולצערי ההגנות לא נתנו פיצוי מי יודע מה. למזלי האסטרטגיות של השחקן הכניסו לי כסף כך שיצאתי פחות או יותר אותו דבר. דרך אגב מפת הפוזציות מדברת על כך שהשחקנים רוצים פקיעה באיזור ה1200. מניסיונך מה קורה בד"כ? הם מצליחים לכוון? כמה הם יכולים לטעות? תכלס נראה שיכולתי להתקרב ל 1240 ביום חמישי ואפילו קצת להרויח על השוקת. מה נראה לך?
-
דבר נוסף, לא כדאי לפוח שוקת נניח עשרה ימים לפני הפקיעה? הרי מפת הפוזציות די ברורה וכבר מתחילים להריח איפה תהיה המלחמה. שם רוב הכסף מהשחיקה. אני פתחתי את השוקת (זאת השוקת השנייה שלי כך שזה ממש מבאס להפסיד בה) ממש בתחילת החודש וזה נראה לי עכשיו ממש טפשי במיוחד כשמדובר באסטרטגיה לשוק מדשדש.
-
אני נהנה לקרוא את כל הכתוב תחת הכותרת שוקת רחבה מרץ.
רק שמתי לב שכמעט כל הכותבים מבצעים הרבה דברים חוץ משוקת רחבה.
כתוצאה מהסטיות הנמוכות גם אני לא מצליח להביא תשואה גבוהה.
אבל מצד שני נראה לי שרמת הסיכון שהאנשים לוקחים פה יכולה להיות קטלנית בחודש עם עליות או ירידות של יותר מ-4%, שהן תופעה שנצפתה למכביר בשנתיים האחרונות.
בדיון של חודש שעבר דובר על אנשים שנמחקו בכתיבת שוקתות. ולא הצלחתי להבין איך אפשר להימחק משוקת רחבה...
רציתי להניף פה דגל אדום, לפני שנאלץ לנחם חברים שנמחקו.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דרור6
דבר נוסף, לא כדאי לפוח שוקת נניח עשרה ימים לפני הפקיעה? הרי מפת הפוזציות די ברורה וכבר מתחילים להריח איפה תהיה המלחמה. שם רוב הכסף מהשחיקה. אני פתחתי את השוקת (זאת השוקת השנייה שלי כך שזה ממש מבאס להפסיד בה) ממש בתחילת החודש וזה נראה לי עכשיו ממש טפשי במיוחד כשמדובר באסטרטגיה לשוק מדשדש.
עדיף לפתוח מאד רחב, במקום סתם לשבת על הגדר. ואז כשהתמונה מתחילה להיות ברורה, לצמצם. אמנם בהתחלה לא יהיו רווחי ענק, אבל כל כסף מתנה הוא כסף.
-
לפי איך שאפריל נראה, אם פותחים לפי הכללים באזור 10% לכול כיוון יוצא משהו כמו 600 שקל על ביטחונות של 30 אלף ש"ח. לפי מדד1210 צריך לכתוב ב 1320 וב 1090 ולהגן 2-3 סטרייקים כדי גם לכתוב מספיק רחוק וגם לצמצם עמלות. אני לא חושב ש2 אחוז זה משהו ששוה להתעסק איתו. כמה לדעתכם אפשר קבל אם מקרבים את הרגליים אחרי שבועיים? עוד 400 ש"ח אחרי עמלות?
-
מתקרבים לנקודת הסיום.
כל מי שהחזיק מעמד במתח של תחילת החודש, בסך הכל יבוא על שכרו.
עושה רושם שגם מי שלקח סיכונים רציניים, יבוא על שכרו (ולא בטוח שזה לא יתנקם בו יום אחד).
אני בהחלט לא אופתע אם מחר יהיו ירידות, ונחזור אל מתחת ל 1210. ארה"ב עלתה הרבה מאד בתקופה האחרונה, ויש מצב לתיקון, שיסחוב אותנו אחריו.
-
לא לחינם נכתבו אוכפים על 1200 מכרו פוטים שלשום מכרו קולים היום ואח"כ יתכנסו לכיוון 1200
-
1210 נראה יפה מאוד. סה"כ "הם שומרים אותנו בתוך הרצועה 1200-1220 פרק זמן ארוך, מעניין האם יהיו הפתעות בפקיעה?
נהיה יותר חכמים אחרי שנדע מה השתנה במפת הפוזיציות לאחר היום, ומה ייסגר היום באמריקה.
סך הכל בנתיים , עובדים לפי הספר, אתמול הפחידו את האנשים בחלק הפוטים ומכרו פוטים יקרים ב- 1180 ו- 1190 , שהיום כבר נמחקו, והמגדל ב- 1200 שנשחק יפה מאוד.
היום בערב נמכרו קולים 1220 ו- 1210 במחירים יפים.
נראה מה מחר יעוללו להם.
בנתיים לאנשי השוקת הרחבה "האמתיים" זה עושה רק טוב, מעבר ל- 1250 ול- 1170 לא היתה כל השפעה עד כה, למלחמות הרחוקות סביב 1200-1210.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
.......בנתיים לאנשי השוקת הרחבה "האמתיים" זה עושה רק טוב, מעבר ל- 1250 ול- 1170 לא היתה כל השפעה עד כה, למלחמות הרחוקות סביב 1200-1210.
הבעיה עם 1250 שאם מחר יסגרו 1219.5 או טיפה מעל אנחנו במרחק של 2.5% מ1250 שזה לא מצב אידיאלי
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
הבעיה עם 1250 שאם מחר יסגרו 1219.5 או טיפה מעל אנחנו במרחק של 2.5% מ1250 שזה לא מצב אידיאלי
אני לא רואה מצב לפתיחה אנגלית. ו 2.5% זה פתיחה אנגלית. זה מצב די נדיר וצריך בשביל זה תנאים מיוחדים מאד. סתם מישהו שרוצה להריץ מדד, לא יכול להגיע למרחקים כאלו. ואפילו אם נניח שבתיאוריה מישהו יכול, הוא יספוג אחרי זה כזה נזק, שזה ממש לא כדאי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
אני לא רואה מצב לפתיחה אנגלית. ו 2.5% זה פתיחה אנגלית. זה מצב די נדיר וצריך בשביל זה תנאים מיוחדים מאד. סתם מישהו שרוצה להריץ מדד, לא יכול להגיע למרחקים כאלו. ואפילו אם נניח שבתיאוריה מישהו יכול, הוא יספוג אחרי זה כזה נזק, שזה ממש לא כדאי.
never say never
הכל אבל הכל יכול להיות.
באשר לסיכוי שזה יקרה?? נמוך מאוד.
אגב לא צריך פתיחה אנגלית. מחר בקלות יתירה יכולים לעלות אחוז ל1229 ומשם זה סתם משחקי פקיעה..... גם פה הסיכוי קטן אבל קיים
-
טוב לא עלו ל1229 אבל עברו 1225 ומכאן ל1250 זה 2 אחוז
אבל לא לדאוג יהיו ירידות.
-
האמת שלי אישית זה לא משנה, כי נשארתי על 1260.
-
גם אני. מה גם שהאופציות ירדו אחרי הנעילה של המעוף - אולי איתות לפקיעה שלילית
-
אני חייב לומר לכם שאתם קצת "שברתם את החוקים" של שוקת רחבה, כפי שנכתבו ע"י שחקן בינואר וגם צוינו פה בפורום לא מעט פעמים.
להיות כתוב על 1250-1260 בשבוע הפקיעה כשהמדד מסתובב סביב 1220, זה בין 2.2-3.3% למעלה מהסטרייק ולכאורה צריך לא להתקרב יותר מ 5 סטרייקים (או 5% שזה מחמיר יותר) בשבוע הפקיעה (4 במקרה הקיצוני).
אז נכון שלא עובדים רק לפי חוקים יבשים אלא יש את מפת הפוזיציות שמראה שהשחקנים יעשו הכל כדי לא לפקוע ב-1250, אבל איפה הביטחון של שוקת רחבה?
ומצד שלישי - בלי להסתכן קצת - לא נגיע לאזורים של 4%+ רווח חודשי מהשוקת. (אני סיימתי את מרץ עם 2% וממוקם 1130-1300, שזה אולי אפילו 'בטוח מדי').
אז סתם אני מעלה הרהורים...
-
אתה זוכר איך שחקן קידם ל1210? קרא את נימוקיו שם. זה מה שעשינו
-
מדובר על האסט' של 1/3? כי לא עשיתי אותה.
ואני מדבר על שוקת רחבה חודשית, לא תיקון ומיקסום אסט' שבועיות.
-
מדובר בשירשור של שוקת רחבה של שחקן. נדמה לי בינואר
-
אתה צודק. אז גם שחקן מתבסס מאחורי המגדלים של הכותבים.
-
אני חושב שהגיע זמן לפתוח שרשור של שוקת רחבה אפריל.
לדעתי צריך לתת את הכבוד לדמי כיס כיוזם של השרשורים החודשיים שלנו וכאחד הפעילים בהם שיפתח את השרשור של החודש הבא. דמ"כ - אתה פותח? אומנם הוא בחו"ל (גם אני :) ), אבל נראה לי שהוא מחובר.
-
1. יש טונה של כבוד לדמי כיס. הוא תותח אמיתי
2. הוא כבר פתח לפני כמה ימים :) להלן הקישור:
viewtopic.php?f=110&t=7904