-
Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי a180
דמי כיס - הגיגים לגבי שיטת ה - stoploss
אני מודע לכך שכתבת כל הזמן שזה מתאים רק לך ולא לאחרים.
אבל....
אתה בעצם מעקר את כל הרעיון של האסטרטגיה על מדד המעוף והופך את כל העניין למסחר "סתמי" בניירות ערך.
תמיד אפשר לקנות כל נייר מתוך הימור שהוא יעלה ומקסימום - במקרה הרע יופעל ה stoploss.
הרעיון המרכזי והלימודי שלנו כאן הוא שבונים - אסטרטגיה, כלומר תוכנית פעולה שיש לה סעיפים הכוללים רווח רצוי, דרך פעולה למקרה של עליות ודרך פעולה למקרה של ירידות.
אם האסטרטגיה נבנית כהלכה (במקרה שלנו - שוקת מספיק רחבה), לא צריך לעקוב בדאגה עם פרצוף צמוד למסך אחרי המדד ויש תוכנית מוגדרת לכל תנועה של המדד במטרה למקסם רווחים. אין בתוכנית מצב בו מוכרים הכל ומקבעים הפסד (כמו שיש במסחר במניות או בתוכנית שלך).
ושוב אין לי שום בעיה עם הרווחים שאתה עושה (ואני מקווה שאתה עושה), אבל כדאי לקרא לילד בשמו, זו אינה אסטרטגיה על מדד המעוף. יש כאן סוג של הימור ויכול להיות שההימור מוצלח(!) - אבל עדיין זה הימור.
בהנחה שכולנו מנסים ללמוד לבצע אסטרטגיות מעוף, אני מציע לא לקחת לדוגמא את השיטה שלך - מוצלחת ככל שתהיה.
(שים לב שרבים וטובים כתבו לך שאין stoploss באופציות ואתה שמחת לראות שאתה כן מצליח לבצע stoploss. כוונתם היתה ש"אין" לא במובן הטכני של אי יכולת ביצוע, אלא שזה לא חלק מהתוכנית. באופציות, להבדיל ממניות, לא מוכרים בהפסד אלא מנסים לשפר עמדות ולנהל את האסטרטגיה עד ליעד הרווח או עד לפקיעה, בהתאם לתוכנית)
מהצעיר באלפי מנשה,
אבנר
איני חושב שאסט' במעוף מוגבלת לסוג אחד של אסט' כל אסט' שמרוויחה היא טובה.
ולעצם הענין האסט' של דמי כיס היא מתאימה ביחוד למעוף משום שגם כאשר יש לו הפסד בצד אחד יש לו רווח מצד שני.
זו פעולה קלאסית של מסחר במעוף ולא הימור על עליות וירידות.
פרמטר נוסף שבא ליד ביטוי כאן הוא השחיקה הגבוהה של האופציות הרחוקות אף אם המדד זז בכיוונן וזה פרמטר בולט של מסחר במעוף.
מה שלדעתי ראוי להעיר על דרך הפעולה של דמי כיס:
אם נמכור אופציה רחוקה מהכסף כל חודש ולהשאר עד הפקיעה בסופו של תהליך זה יגמר בהפסד כיון שמספיק תנועה אחת חזקה למחוק עשרים חדשים. הפתרון לכך הוא ניהול וסגירה לפני הפקיעה וזה קורה יותר פעמים א"כ לא ברור לי שמבחינה סטטיסטית דמי כיס צודק.
אשמח לתגובתך.
-
שחקן, יש לי שאלה.
בהנחיות לניהול שוקת רחבה קבעת שיש לעבוד תמיד עם הגנה צמודה של סטרייק אחד. אמרת בפירוש שעבודה עם הגנות בסטרייקים רחוקים יותר תוכיח עצמה שלא יעילה בתנודות חדות לכיוון הכתיבה. הסברת שבמקרה של תנועה חדה, מחיר האופ' כהכתובה יוכפל באופן משמעותי לעומת ההגנה שמחירה לא יגדל משמעותית.
עם זאת, בחרת מתחילת החודש לעבוד עם הגנה של 2 סטרייקים ברגל הCALL ועכשיו אתה מציע עבודה עם הגנה של 3 סטרייקים ברגל ה CALL. מדוע? האם זה בגלל שהסטיות נמוכות אז אין חשש לתנועה חדה? האם הכלל של סטרייק אחד לא נכון תמיד?
-
הכלל הוא נכון ומדוייק כל עוד אפשרי לעבוד איתו.
אנו מצויים במקרה קיצון של סטיית תקן 15-16 במרבית החודש ואם הייתי מיישם אותו,
לא היה אפשרי כלל לקדם החודש רגליים. בדיוק מאותה סיבה אני מרשה לעצמי גמישות מה
ברווח בין הגנה לכתיבה.
דומה הדבר למצב בו סטיית התקן היא 40. על פי הכללים אולי אני יכול לקדם בזמן X אך
בסטיה כזו אתה לא מתחכם ופועל בדיוק הפוך.
-
-
שחקן,
בנוגע ל StopLoss, שאתה מתנגד לו.
אתמול למשל, הייתי כל היום בנסיעות (מה לעשות, צריך לעבוד ). בבוקר כשיצאתי השוק נראה מדשדש. שמתי StopLoss קיצוני. אופציה של 50 ש"ח, ב trigger של 180 ש"ח. למקרה של התמוטטות שווקים כאשר אני לא ליד המחשב.
איזה פיתרון אחר יכול להיות? הרי הגנה לא פותרת את העניין. גם אם יש הגנה, ההפרש קופץ באחוזים דומים מאד לקפיצה של האופציות שמגדירות אותו.
גם עכשיו, כשעשיתי את הצד העליון על פי הנחיה שלך, עם הגנה והכל, עדיין זינוקים פסיכיים למעלה מאיימים עלי ומסכנים אותי.
והרי שוקת רחבה אמורה להיות אסטרטגיה חודשית שקטה ומשעממת, שמתאימה לאנשים עובדים.
לאור כל זאת, מה לא טוב ב StopLoss? מה יש במקום?
-
אם אני אתרגם את מה שהבנתי מדברי שחקן (ואנא תקנו אותי אם לא נכון),
עד כה לא קודמו הרגליים כי לא היה "בשר" בשל הסטיות הנמוכות. כלומר לא קיבלנו די על כתיבה.
בהמשך לכך, הלכנו לאופציה שתתן הכי הרבה במקרה שלנו (call 1210) אפילו במחיר חשיפה גדולה יותר לסיכון והגנה לא צמודה.
האם הבנתי נכון?
אשמח לתגובות,
-
ל red-r. גם אני הבנתי כך. הכתיבה ב 1210 נבחרה כי התפתח במהלך החודש עד לשלב זה, "גוש חוסם" של כותבי CALL בסטרייק הזה.
-
הגוש החוסם הזה מספק לנו "הגנה"? כלומר מצדיק הגנה רחוקה ולא צמודה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הגוש החוסם הזה מספק לנו "הגנה"? כלומר מצדיק הגנה רחוקה ולא צמודה?
הגנה צמודה תיתן לך 35 ש"ח אולי. אין בשר.
-
לא מדויק.
הגנה צמודה נותנת 50 ש"ח כרגע.
סליחה אבל מנסה להבין. מה רע ב-50 ש"ח?
מדוע הוחלט פתאום הגנה רחוקה?
האם זה בגלל שעד היום לא הזזנו ברגל הזו - אז מחפשים תקבול יותר גבוה?
או שבגלל התקבול הנמוך, קיבל החלטה כזו?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
לא מדויק.
הגנה צמודה נותנת 50 ש"ח כרגע.
סליחה אבל מנסה להבין. מה רע ב-50 ש"ח?
מדוע הוחלט פתאום הגנה רחוקה?
האם זה בגלל שעד היום לא הזזנו ברגל הזו - אז מחפשים תקבול יותר גבוה?
או שבגלל התקבול הנמוך, קיבל החלטה כזו?
בשביל לקבל 50 ש"ח, את צריכה להתעקש מאד על מחירים. ריאלית אפשר היה קודם לקבל 35 ש"ח. עכשיו זה כבר 40 ש"ח.
קחי 4 עמלות על זה (שתי קניות שתי מכירות), את מגיעה כבר ל 30 ש"ח.
-
אוףףףףףףףףףףףף
לא חשוב 40 או 50 מה שחשוב זה למה הוחלט על הגנה רחוקה יותר.
תקרא שוב מה ששאלתי (תתרכז רגע:)) ותנסה להסביר לי בפן העקרוני.
האם ההגנה רחוקה כי אין בשר?
האם ההגנה רחוקה כי יש גוש חוסם?
הבחירה של הסטרייק נעשתה מתוך שיקול שכאן ורק כאן יש למעשה תקבול "סביר"?
אולי הכל ביחד?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אוףףףףףףףףףףףף
אולי הכל ביחד?
לדעתי, כל התשובות נכונות
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אוףףףףףףףףףףףף
אולי הכל ביחד?
כנראה כל התשובות.
הערכה של סיכוי מול סיכון, כאשר שחקן זוכר שזה אמור להיות אסטרטגיה סולידית.
מניח שהשחקנים ילחמו בעליות ב- 1180 , 1200 , ואנחנו מיד אחריהם=הקטנת הסיכון.
לכן הרשה לעצמו להציב הגנה רחוקה=הגדלת הסיכון.
אחרת לא יוכל לייצר תקבול ראוי נוסף, דרך אגב מי שמסתפק באחוז נמוך יותר , לא חייב להתקדם.
התקדמות + הגדלת מרחק הבטחון = עלייה בסיכון.
להזכרכם , בשום בנק לא נותנים על פק"מ 2 אחוז בחודש.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אוףףףףףףףףףףףף
אולי הכל ביחד?
לדעתי, כל התשובות נכונות
ויש גם תימוכין נוספים, אני משוכנע. אני מעריך שבמסגרת אילוצי הזמן והמקום, שחקן מציג רק את עיקרי הדברים.
בנוסף, חשוב מאוד להבין שזה לא "ראה וקדש". שחקן מציג כאן עיקרים של שיטה. כל אחד רשאי וצריך להתאים את השיטה לצרכיו והעדפותיו - כמויות, אהבת הסיכון וכו'.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אוףףףףףףףףףףףף
איך לא משנה? את בעצמך אמרת "לא 35 אלא 50".
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
מתרכז: הממממממממממממממ (יוגה)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
נכון. אם היה בשר בהגנה צמודה, לא היה צריך ללכת להגנה רחוקה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הגוש החוסם משפיע בעיקר על כך שאפשר להתקרב עד 1210.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אולי הכל ביחד?
בסופו של דבר זה הכל ביחד.
-
הבעיה שלי עם ההגנה הרחוקה ל1210 זה שהחודש שחקן ביצע ובוודאי הסתמך על נסיונו ויכולותיו בנגזרים. בחודש הבא נהיה לבד.... על הקרח.
אז נצטרך להצמד לכללים נוקשים. השאלה האם התחבאות מאחורי המיגדלים כשיש עוד יותר משבועיים הינה אסטרטגיה נאותה ובטוחה תמיד?.
אגב יש לשים לב שאת רגל הפוט שחקן לא מקדם למרות המגדלים בצד הפוט. האם זה נובע מעמדת השורט שלו?? בעוד שוקת אמורה לא להתחשב בעמדותינו.
שחקן, אשמח לתשובתך
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
הבעיה שלי עם ההגנה הרחוקה ל1210 זה שהחודש שחקן ביצע ובוודאי הסתמך על נסיונו ויכולותיו בנגזרים. בחודש הבא נהיה לבד.... על הקרח.
אז נצטרך להצמד לכללים נוקשים. השאלה האם התחבאות מאחורי המיגדלים כשיש עוד יותר משבועיים הינה אסטרטגיה נאותה ובטוחה תמיד?.
ממש לא. זה רק אחד מסט של שיקולים.
מעבר לזה, לא תמיד השוק מתנהג בהתאם לרצון השחקנים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אורחאן
ציטוט:
ואני אוסיף על כך שאין מנוס מלהפעיל את הראש. כנראה שגם שוקת רחבה לא יכולה להיות אסטרטגיה אוטומטית לגמרי. אבל אני מסכים שלבד לא הייתי מתקרב עד ל 1210. הייתי נשאר יותר באזור ה 1230.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
ולעצם הענין האסט' של דמי כיס היא מתאימה ביחוד למעוף משום שגם כאשר יש לו הפסד בצד אחד יש לו רווח מצד שני.
דמי כיס כותב רחוק וחסר הגנה כך שאני לא מבין איזה רווח יש לו "מצד שני".
הרווח שלו נובע מהתקבולים בכתיבה. הרגל המתרחקת לא רלוונטית, לעומת זאת את הרגל המתקרבת הוא יאלץ לקנות בחזרה בהרבה כסף או להפסיד עליה (הפסד שאינו מגודר!)
אבנר
-
ודאי שזה אחד מכמה שיקולים. אבל שיקול של חוסר בשר לא מנע משחקן לקרב את רגל הפוט כשכולנו ראינו שאין בשר. ולהסתתר ממש מאחורי המגדלים, גם זה לא פתרון ללא נסיון וידע כשל שחקן שכן ראינו חודשיים לאחרונה שהפקיעה היתה קצת מעבר למגדל.
אז מה הכלל לפיו ננהג? הרי שוקת אמורה להיות הבסיס האוטומטי שלנו. הרי אנחנו מנסים כאן (ובסיועו האדיב של שחקן) לנסח כללי יסוד.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אורחאן
ציטוט:
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי a180
ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
דמי כיס כותב רחוק וחסר הגנה כך שאני לא מבין איזה רווח יש לו "מצד שני".
הרווח שלו נובע מהתקבולים בכתיבה. הרגל המתרחקת לא רלוונטית, לעומת זאת את הרגל המתקרבת הוא יאלץ לקנות בחזרה בהרבה כסף או להפסיד עליה (הפסד שאינו מגודר!)
אבנר
זה כוונתי שהוא במקביל מכניס כסף מהצד המרוויח מה שאין בהימור בבורסה
-
[size=150]בקיצור נראה לי שכולם מסכימים שיש צורך בהסבר והבהרה לתזוזה של היום - כי בחודש הבא אנחנו לגמרי לבד (אלא אם כן ירצה שחקן לנהל איתנו שוב שוקת פברואר וזה יהיה ממש 8-) )[/size]
שחקן, בבקשה תחדד קצת את הדברים. מאחר ואנו בשלב למידה אנחנו מתעקשים להבין ואנא סבלנותך.
אנו שותים בצימאון כל מילה שלך - ורוצים להבין ולא לחקות מהלכים מתוך שיקולים טכניים.
הפוסט למעלה מציין כמה תהיות שלנו ונשמח להבהרות.
(יש גם כמה שאלות עמוק בפנים שעדיין מהדהדות אבל כרגע בהול לנו להבין את המהלך מהיום.)
תודה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
...................
הפוסט למעלה מציין כמה תהיות שלנו ונשמח להבהרות.
(יש גם כמה שאלות עמוק בפנים שעדיין מהדהדות אבל כרגע בהול לנו להבין את המהלך מהיום.)
נניח ששחקן לא היה מגנן אותנו על התזוזה הזו, ולא היה אומר לנו להזיז ל 1210. אז מקסימום היינו מזיזים פחות. היינו נזהרים יותר ומרוויחים פחות. בכלל לא אסון. בסך הכל, לכולם היה ברור שצריך להזיז את הרגל העליונה, אחרי ש 1260 נשחק לפחות מ 20 ש"ח לאופציה.
אני מניח שלבד לא הייתי מתקדם מעבר ל 1220. גם עכשיו, 1210 קצת קרוב לי (בסך הכל 5.2%). אבל מכיוון שמדובר בסכנה מעליות, ועליות מורידות בד"כ את סטיית התקן, אז הווגא + התטא, יכולות להוריד מהנזק של הדלתא.
-
נראה לי שגם היינו מזיזים פחות (לוקחים מקדם בטחון יותר גבוה ומסתתרים מאחורי המגדל ועושים ששששששששששששששששששששששששש ששש) וגם היינו נשארים עם הגנה צמודה צמודה ובנוסף ומעל לכל היינו גם רתוקים למסך
(בעיה - כי המטרה היא להרפות ממנו).
בכל מקרה מעניין יהיה לנסח כללים עקרוניים לשוקת... :?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
נראה לי שגם היינו מזיזים פחות (לוקחים מקדם בטחון יותר גבוה ומסתתרים מאחורי המגדל ועושים ששששששששששששששששששששששששש ששש) וגם היינו נשארים עם הגנה צמודה צמודה ובנוסף ומעל לכל היינו גם רתוקים למסך
(בעיה - כי המטרה היא להרפות ממנו).
בכל מקרה מעניין יהיה לנסח כללים עקרוניים לשוקת... :?
אם נצא מנקודת שככל שסטיית התקן גבוהה הסיכוי לתנודה גבוה יותר דומני שאפשר לקבוע את השוקת בסכום כסף שוה בכל פעם וככל שסטיות התקן גבוהות יותר מימלא מחיר האופציות גבוה ולכן מקבלים תמורה הולמת גם בסטרייק רחוק מאוד.
בשיטה זו אפשר גם לקרב את השוקת במשך החודש למשל אם השוקת הכניסה לנו 100 קונים אותה ב40 ומוכרים שוקת ב80 (צריך לרדת במחיר כיון שהתטא שוחקת את האופציות יחסית לסיכון שבהם) כך אנו פטורים גם מלחשב כל פעם כמה סטרייקים צריך להתרחק מהמדד.
לא מתיימר לנתח את שחקן אלא לנסות להציע מודל.
-
ע"פ המחירים של שחקן נכון להיום סך התקבולים הינו: 185+
הקמה: 60+
מיקסום 31.12.09: 15+
מיקסום 04.01.10: 15+
מיקסום 13.01.10: 95+
האם יכול להיות שמה שמתחבא מאחורי מהלך הקירוב האחרון הוא שאין אנו עתידים לקחת את השוקת לפקיעה?
שחקן כתב בעת הקמת השוקת:
ציטוט:
סגירה – בהחלט יתכן שנחליט לסגור את האסטרטגיה כשבוע לפני פקיעה. בכל מקרה לא נתקרב יותר מ 5% לכיוון מהסטרייק בשבוע פקיעה.
אחוז הרווח – זה שמדובר בשוקת ברמה חודשית לא פותר אותנו מקביעת תכנית עבודה. אנחנו ננסה להשיא 10% רווח, ואז נחתוך.
בהנחה שהבטחונות הם 1000 ש"ח (האם נכון לאור מרחק ההגנה?) ושלא יהיו עוד מיקסומים, אם נישאר לפקיעה התשואה תהיה 18.5%.
נ.ב - ברור כשמש שגם אם נגיע ל-10% עדיף להמשיך ולו רק לצורך הלימוד (רק החודש יש לנו את שחקן בשוקת- ועל כך תודתי לשחקן).
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי loona
ע"פ המחירים של שחקן נכון להיום סך התקבולים הינו: 185+
הקמה: 60+
מיקסום 31.12.09: 15+
מיקסום 04.01.10: 15+
מיקסום 13.01.10: 95+
האם יכול להיות שמה שמתחבא מאחורי מהלך הקירוב האחרון הוא שאין אנו עתידים לקחת את השוקת לפקיעה?
שחקן כתב בעת הקמת השוקת:
ציטוט:
סגירה – בהחלט יתכן שנחליט לסגור את האסטרטגיה כשבוע לפני פקיעה. בכל מקרה לא נתקרב יותר מ 5% לכיוון מהסטרייק בשבוע פקיעה.
אחוז הרווח – זה שמדובר בשוקת ברמה חודשית לא פותר אותנו מקביעת תכנית עבודה. אנחנו ננסה להשיא 10% רווח, ואז נחתוך.
בהנחה שהבטחונות הם 1000 ש"ח (האם נכון לאור מרחק ההגנה?) ושלא יהיו עוד מיקסומים, אם נישאר לפקיעה התשואה תהיה 18.5%.
נ.ב - ברור כשמש שגם אם נגיע ל-10% עדיף להמשיך ולו רק לצורך הלימוד (רק החודש יש לנו את שחקן בשוקת- ועל כך תודתי לשחקן).
לשם דיוק לאחר המקסום הבטחונות עלו
-
הביטחונות הם 3000 ש"ח ולא 1000 ש"ח. לכן על פי מחירים של שחקן נמצאים ב 6.15% רווח פוטנציאלי אם נשארים לפקיעה. כל זאת בהתעלם מעמלות.
-
אני באופן אישי קירבתי ל 1220 (וחלק מהכמות השארתי עדיין ב1230).
אנחנו נמצאים שבועיים לפני הפקיעה וזה הרבה מאוד זמן!
אם המדד יהיה היום 1170 הרבה אנשים פה ירגישו אי נוחות עם 1210...
אני באופן אישי הרגשתי כך לפני שלושה ימים שהייתי עם שליש כמות כבר ב 1220 והמדד היה 1180. היה מאוד לא נעים.
-
שחקן גם כתב שבמצב מושלם יש לשאוף ל1000 ש"ח תקבולים.
כשהתחלנו לכתוב את השוקת המדד היה 1140 ועכשיו הוא 1150.
כנראה ששחקן מנסה להראות לנו שגם בכתיבה בטוחה מאוד ומניהול נכון, ועם המדד יתנהג יפה, ניתן לעשות רווח יפה.
האמת שיש כאן אנשים שכותבים שרוצים ככלים ברורים לשוקת, אם תקראו את מה שהשחקן כותב ותנסו להעמיק בכל משפט, אתם תמצאו מספיק כללי אצבע...
ובכלל קראתי מהתחלה עד הסוף שלוש פעמים לפחות את מה שהשחקן כתב על השוקת החודשית וכל פעם נפל לי עוד אסימון...
בהצלחה לכולם.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
שחקן גם כתב שבמצב מושלם יש לשאוף ל1000 ש"ח תקבולים.
כשהתחלנו לכתוב את השוקת המדד היה 1140 ועכשיו הוא 1150.
כנראה ששחקן מנסה להראות לנו שגם בכתיבה בטוחה מאוד ומניהול נכון, ועם המדד יתנהג יפה, ניתן לעשות רווח יפה.
האמת שיש כאן אנשים שכותבים שרוצים ככלים ברורים לשוקת, אם תקראו את מה שהשחקן כותב ותנסו להעמיק בכל משפט, אתם תמצאו מספיק כללי אצבע...
ובכלל קראתי מהתחלה עד הסוף שלוש פעמים לפחות את מה שהשחקן כתב על השוקת החודשית וכל פעם נפל לי עוד אסימון...
בהצלחה לכולם.
מסכים עם כל מילה. שחקן מסר אינפורמציה לא מעטה ויש מקום רב להתעמק בה וללמוד ממנה.
קשה לי להאמין ששחקן גם ילעס עבורנו בדמות ניפוק סט מוגדר וסופי של כללים שמכסים את כל המקרים, על מנת שאפשר יהיה לבצע כמו תוכי. חשוב לזכור שגם לנו יש חלק בפעילות זו ושומה עלינו לנתח, להבין, לסמלץ ולגבש, כל אחד לעצמו, את סט הכללים המתאים לו. אני, למשל, מריץ סימולציות על נתוני עבר ובוחן תרחישים בתנאי שוק שונים, כפי שהדגמתי באחד התגובות לשרשור זה.
-
אורחאן,
אני חייב להזהיר אותך, זה שאתה לוקח נתוני סוף יום אולי רק מרמז על איך האסטרטגיה מתנהגת. אבל לא ממש יותר מזה.
הרי אין לך מושג מה בכלל קרה במהלך היום, ואם נניח היית מציב כללים של למשל מגיע לערך כזה וכזה אני מרחיק/מקרב, הרי שנתוני סוף יום לא יספרו לך האם זה קרה או לא.
סתם לשם דוגמא, אני בטוח שאם תתן מבט על סוף יום אקראי תראה שיש לא מעט מקרים של קופסאות ברווח. הרי ברור לך שזה לא באמת ככה , וזה היה נסגר תוך שנייה.
יש עיוות מכוער בנתוני סוף יום.
איך אתה מתגבר על הבעיה הזו?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
אורחאן,
אני חייב להזהיר אותך, זה שאתה לוקח נתוני סוף יום אולי רק מרמז על איך האסטרטגיה מתנהגת. אבל לא ממש יותר מזה.
הרי אין לך מושג מה בכלל קרה במהלך היום, ואם נניח היית מציב כללים של למשל מגיע לערך כזה וכזה אני מרחיק/מקרב, הרי שנתוני סוף יום לא יספרו לך האם זה קרה או לא.
סתם לשם דוגמא, אני בטוח שאם תתן מבט על סוף יום אקראי תראה שיש לא מעט מקרים של קופסאות ברווח. הרי ברור לך שזה לא באמת ככה , וזה היה נסגר תוך שנייה.
יש עיוות מכוער בנתוני סוף יום.
איך אתה מתגבר על הבעיה הזו?
בוודאי. לנתוני סוג יום יש מאפיינים משלהם, שיש להביאם בחשבון. אני משקלל זאת בבדיקות שאני עורך ומתבסס על הנחות יסוד רלבנטיות. כמובן שהמשקל מותאם לכל סוג בדיקה. לא צריך להפריז בערכם אך גם לא להמעיט, מנגד.
מעבר לכך, נתונים אלו הם רק נדבך בניתוח. אני בהחלט מתעתד לבדוק נתונים תוך יומיים. אם היו בידי נתונים תוך-יומיים של תקופה מספיק ארוכה (לפחות שנה וחצי) זה יכל לסייע רבות בניתוח. כיוון שאין (ואשמח לקבלם באם יש למישהו), אני מעריך שאריץ בפברואר מספר וריאציות של האסטרטגיה מול נתונים חיים במטרה לבחון את התוצאות.
-
ניהול סיכונים
שאלה לשחקן,
"אם כן:
נסגור את רגל ה call:
נרכוש call 1260- עלות 20 ₪
נמכור הגנה call 1280 – תקבול 15 ₪
במקומם נבצע:
נרכוש הגנה – call 1240 – 35 ₪
נכתוב בהתבסס על כתיבות השחקנים – call 1210 – תקבול 135 ₪ "
היום כתבנו במרחק של 3 סטרייקים , בטחונות 3000 ש"ח, ליחידה.
האם הכוונה לכתוב באותה הכמות שסגרנו, ולנצל את העודף שהקדשנו לניהול האסטרטגיה, או לכתוב בשני שליש הכמות, וכך נכתוב באותה הכמות של בטחונות.
-
אם לא איכפת לך שאני אענה במקומו את מה שהבנתי ממנו עד עכשיו
שחקן מנהל שוקת אחת. את עניין ההכפלות הוא משאיר לכל אחד על פי יכולתו ורצונו. זאת אומרת שכל נושא הכמויות הוא לשיקולך הבלעדי. מכיוון שהביטחונות אכן עלו ל 3000 ש"ח, אתה צריך להחליט לבד כמה פעמים לבצע, והאם לרדת בכמות או לעלות בהשקעה.
כמו כן, שים לב שהכמויות בכלל לא צריכות להיות סימטריות בשני הצדדים. מכיוון שלמטה הביטחונות הם רק 2000 ש"ח, אז אתה יכול לכתוב (אם אתה רוצה כמובן) יותר למטה ופחות למעלה.
חישוב אחוז הרווח, צריך להיות כמובן על פי סכום הביטחונות המקסימלי שהושקע. זאת אומרת שעבור מי שמבצע שוקת אחת בלבד, החישוב הוא על פי 3000 ש"ח.
-
דמי כיס, תודה על התיחסותך, אך דווקא חשובה לי דעתו של שחקן בנושא של ניהול הסיכונים.
אני אישית , הגדלתי את הסיכון, היתי בניצול של שליש בטחונות ועליתי לניצול של שני שליש , ניצול ההון. לאור פרק הזמן שהתקצר עד לפקיעה, 9 ימי מסחר, ושאר סקירתו של שחקן שם.
שחקן ציין כי נתחיל בניצול של 40 אחוז מההון ולשמור 60 אחוז למקרי הצורך.
מעניינת אותי מאוד דעתו בעניין, ושיציין תחת הפרמטר של ניהול, רגיל/סוליד/נועז, בכל שלב כמה הון ניתן לנצל לדעתו.
זה אחד הפרמטרים הכי חשובים בניהול אסטרטגיה חודשית, ובכלל.
מובן שבסופו של יום כל אחד ינהג על פי רצונו.
דרך אגב, דמי כיס, אני לעצמי מחשב את הרווח מתוך ההון "שהשכבתי" לצורך ניהול אותה אסטרטגיה, אבל זה רק אני.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס, תודה על התיחסותך, אך דווקא חשובה לי דעתו של שחקן בנושא של ניהול הסיכונים.
כמובן...
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אני אישית , הגדלתי את הסיכון, היתי בניצול של שליש בטחונות ועליתי לניצול של שני שליש , ניצול ההון. לאור פרק הזמן שהתקצר עד לפקיעה, 9 ימי מסחר, ושאר סקירתו של שחקן שם.
שחקן ציין כי נתחיל בניצול של 40 אחוז מההון ולשמור 60 אחוז למקרי הצורך.
אני מנצל יותר, מהסיבה שמראש אני לא מתכוון להכפיל כמויות במידה ויקרה משהו רע. אגב, לא ראיתי ששחקן התייחס לנושא הביטחונות בשוקת הרחבה. עברתי שוב על כל ההודעות שלו.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מעניינת אותי מאוד דעתו בעניין, ושיציין תחת הפרמטר של ניהול, רגיל/סוליד/נועז, בכל שלב כמה הון ניתן לנצל לדעתו.
זה אחד הפרמטרים הכי חשובים בניהול אסטרטגיה חודשית, ובכלל.
מובן שבסופו של יום כל אחד ינהג על פי רצונו.
דרך אגב, דמי כיס, אני לעצמי מחשב את הרווח מתוך ההון "שהשכבתי" לצורך ניהול אותה אסטרטגיה, אבל זה רק אני.
אני פועל באותה דרך. מחשב את הרווח מהמקסימום ששימש את האסטרטגיה. אבל בוא נזכור שבסופו של דבר, אנחנו מתעניינים בכמות השקלים ולא בכמות האחוזים.
-
ניהול סיכונים
בוקר טוב,
אופיר יש לציין כי גשתך לכתיבת שוקת רחבה ללא בטחונות בתחילת חודש מצאה חן בעייני.
אבל , המתמטיקה לא משקרת, כתיבה ללא בטחונות שווה "אין סוף הפסד" ולכן אני אנסה להשוות בין "תפוחים" "לאגסים".
בכדי לנסות ולחשב את הסיכון נקודת המוצא שלי תהיה מכירת שוקת מוגנת מרווח אחד.
הון=100K , על כן בתחילת חודש נשקיע 40 אחוז מההון , דהיינו 40K בטחונות (אמיתי, לא בית השקעות שבמרווחים כאלה דורש 400 ש"ח בטחון במקום אלף, הסיכון האמיתי).
יש לכתוב 40 מרווחים סה"כ הכנסה ממרווח (בשני צדדים) 60 ש"ח, סה"כ הכנסה 2400 ש"ח.
כיוון שהמחיר משקף הכל,לכן במכירת שוקת לא מוגנת ובכדי להשאר "באותה רמת סיכון" יספיק לכתוב 20 יחידות בכל צד של 120 ש"ח יחדיו. וכך נקבל תקבול זהה למכירת המרווח.
זאת אומרת בדוגמא החודש, הספיק למכור קול 1280 = 30 ש"ח, ובפוטים דרומה מי 980 שהיה 120 ש"ח.
עדין, צריך לזכור כי המתמטיקה לא משקרת, פוטנציאל הפסד אינסופי, זה אינסופי, לעומת זאת מכירת מרווח מוגדר וידוע מראש , זה תמיד סופי.
עדין, מעבר למתמטיקה יש גורמים נוספים שצריך להכניס למשוואה, פתיחה אנגלית, הנהלת הבורסה, ממשלת ישראל, עתונות דעת קהל ....
ולכן בעת משבר , ראשית המרחק משמש ככרית הגנה ושנית נותן אפשרות לנהל אותו.
צריך לטפל רק "בעשרים" יחידות, ניתן לחתוך מיד הפסדים, לחתוך מחצית, המשך ניהול.
היתרון, בדרך זאת משלמים מחצית מהעמלות ובעצם מרווחים עוד עשרה אחוז(יעד שחקן באסטרטגיה שבועית), כיוון שברמות המרווחים הללו של 30 ש"ח כאשר העמלה 3 ש"ח , 2 פעולות 6 ש"ח, דהינו 20 אחוז מרווח פוטנציאלי, צמצום בחצי , כבר הרווחנו עשרה אחוז.
טכנית, טיפול קל יותר בכמויות, קל יותר בסחירות.
נסיתי להשוות בין תפוחים לאגסים ויצא "תפוסים
-
לפי מיטב הגנתי שוקת מוגנת נדרשת גם כדי להגדיר את הבטחונות שצריכים עבורה.
כמה בטחונות בית השקעות דורש על מנת למכור שוקת חשופה C1280 ו P980 למשל?
לדעתי מכירת שוקת מוגנת לא רק מורידה את הסיכון אלא גם משאירה את העבודה מאוד מאוד מסודרת.
בברכה.