משה ,
פשוט תכתוב בתחילת השרשור שהוא מיועד לעדכונים שלך בלבד , ואת הדיונים יש לעשות במקום אחר.
Printable View
משה ,
פשוט תכתוב בתחילת השרשור שהוא מיועד לעדכונים שלך בלבד , ואת הדיונים יש לעשות במקום אחר.
משה
את כל העידכונים אתה יכול להוסיף להודעה הראשונה שלך על ידי עריכה וכך מי שירצה
לדעת מה נעשה עד כה לא יצטרך לנבור בכל ההודעות והשאלות שעולות , פשוט יציץ בהודעה הראשונה ויראה מה צריך להיות בתיק באותו רגע.
לנעול נושא אפשרי רק ע"י המנהלים.
שלום לכולם מדד גלום 1177.8 אבקש מכל החברים ליקנות קול 1160 ב-2800 ש"ח בערך.אך ורק קנייה של קול 1160:ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
אני לא רוצה שניתפש מחר עם גפ של 1% ויותר ולשלם יותר מימה שקיבלתי על האוכף.
אני ביצעתי , 2800 ש"ח עבור קניה של קול 1160ציטוט:
משה אני מבין שמחר אנחנו צריכים למכור את קול 1190 ?
ראיתי רק כרגע, הסגירה של קול 1160 עלתה לי 2860 ש"ח.
משה , אודה לך באם תעדכן מה המחשבות שלך לקראת מחר.
מה אתה חושב לעשות , אם ממשיך לעלות....
אם נשאר דומה....
אם יורד....
תודה.
מחר זה מחר תקבלו הוראות אין מה לידאוג.ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
קבענו שסוגרים מכירת אוכף אם מגיעים למצב של החזר התקבול.
החזרנו 2040+2800=4840 כאשר התקבול היה 5520.נישאר לנו 680 ש"ח בכדי לצמצם איתם את השוקת.
אבקש בבוקר ליהיות מוכנים אם יתחילו עם גלום גבוהה לימכור קול 1190 ב-1250 ש"ח בערך.
לצערי לא ביצעתי את המכירה :(
מקווה שמחר אני אוכל לבצע
על איזו מכירה אתה מדבר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
ביקשתי ליקנות קול 1160 בלבד.
משה
למה אתה חושב שמחר יתחיל גבוה?
בדרך כלל אחרי עליות ביום ראשון יום שני מתחיל מתון או בירידות קלות בהמתנה לחוזים.
מה האפשרות השניה מלבד למכור קול 1190 במידה והשוק לא יפתח גבוה
ומחירו של הקול ירד?
האם לקנות את הפוט או לחכות להתפתחות אחרת?
מה לגבי השוקת באיזה תנאים אנחנו ממשיכים לשפץ אותה ? מה הפעולה הבאה?
סלח לי על כל השאלות , מקווה שיהיה לך זמן לענות בפירוט.
תודה
את הקניה התכוונתיציטוט:
ננסה מחר בהתאם לשוק
משה באוכף לאחר המכירה הנ"ל נשאר put 1130= 330 שח כשכל שווי האוכף בערך 600 שח , אני מניח שאתה מצפה שכשהשוק יעלה מחר הput ישחק עלמנת למקסם את הרווח מהאוכף(600 שח)ציטוט:
האם אני צודק ?
השיקול שלי הוא שאם השוק ירד נצמצם את השוקת.ע"י כך שנימכור קול 1190 של השוקת וניקנה קול 1180 או 1170 תלוי מה יעשה השוק.כמה ירד.
אם השוק יעלה אז לפחות נימכור את קול 1190 של האוכף בגבוה.ונצמצם את השוקת דרך הפוטים.
נעלה עם הפוטים מ-1150 ל-1170.
לדעתי השווקים צריכים להתממש מכיוון שהדקס במדד 6100 יש לו התנגדות חזקה מאוד,כמו-כן ה-sp במדד 1150 צריך להתממש.
משה שלום,
יש לי כרגע בעיה אחת עם האסטרטגיה והיא אולי הבעיה העיקרית שלה (מבחינתי), וזה שאני כבר לא כל כך בטוח שאני מבין אותה עד תומה.
או במלים אחרות: אני לא ממש בטוח שאם הייתי צריך לבצע אותה לבד עוד הפעם מחדש הייתי חוזר על אותם הצעדים בדיוק כפי שהורית, כי לא כולם ממש ברורים לי מבחינה לוגית.
לדוגמא: אם בהתחלה הרעיון היה למכור אוכף על מדד הפקיעה ממש עם תחילת החודש ולקנות שוקת במרחק 3 סטרייקים, כאשר האוכף זז כל שינוי של 3 סטרייקים בערך או כאשר התקבול מגיע לפרעון מלא או מתקרב אליו והשוקת זזה בכל שינוי של 20 נק' או כל פעם שיש רווח של 250 ש"ח בשיפוץ על ידי הזזת הרגליים לכיוון תזוזת המדד, הרי שלאחר מכן נוסף כלל חדש של קירוב רגלי השוקת שקצת מכניס בלבול, כי תמיד אפשר לקרב אבל לא תמיד ברור מה המחיר שכדאי לשלם בשביל קירוב כזה. לפעמים ביצעת קירוב ב- 500 ש"ח ולפעמים ב- 250 ש"ח, לפעמים בסטרייק אחד ולפעמים בשניים.
בנוסף, לגבי האוכף עדיין לא ברור מה קורה עם הרגל התחתונה שהרי לפי מה שהבנתי אמרת שצריך להזיז אותה החל מהשיפוץ השלישי באוכף, והנה עדיין לא ברור אם מחר נבצע ניוד נוסף (למי שלא הספיק היום לקנות את הקול של האוכף בחזרה), לפי מה שאמרת היינו צריכים לקרב את הרגל התחתונה.
בקיצור - ההרגשה שהיתה בהתחלה שהכל ידוע מראש באסטרטגיה מהשניה הראשונה ועד התרחיש הגרוע ביותר לא ממש מסתדר לי, וזה מבחינתי הדבר הכי חשוב באסטרטגיה - תהא אשר תהא.
האם יש כללים ברורים כגון כללי ברזל לאסטרטגיה הזו שכדאי לפרטם והיצמדות אליהם מאפשרת ביצוע וניהול רובוטי בלי שיקול דעת או שהיא לא ניתנת לביצוע שכזה ואז חוזרים לשאלה - האם בסוף אפשר יהיה להסתכל אחורה על כל המהלכים ולהבין בדיוק את כל התורה על רגל אחת?
אנא ממך השאלה עולה רק כדי להבין אם אסטרטגיה זו מתאימה לי כסוחר שמחפש בעיקר שקט נפשי ובלי יותר מדי התחכמויות או ידענות מטורפת בשלב הנוכחי בחיי.
ושוב, כמובן תודה על כל היחס והמענה המהיר שאתה נותן כאן לכל דיכפין.
דמקה הכללים אותם כללים,פשוט סגרנו את מכירת האוכף{חוץ מפוט 1130 שחבל לשלם עליו כסף בנתיים}.לכן לא מעלים אותו לפוט 1150,ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
מה שנישאר לנו כעת זאת השוקת שצריכים להשתדל לעשות מימנה קופסה,
מה הכוונה קופסה להביא על-ידי שיפוצים את רגל הפוט 1150 שתעבור לצד השני מעבר לקול{לדוגמא שפוט יהיה ב-1200 והקול ב-1160 }.אם השוק ירד קול 1190 יזוז לכיוון 1160 בהדרגה,אם השוק יעלה הפוט 1150 יעבור ל-1200.
אם השוק היום עולה אנחנו מוכרים קול 1190 של השוקת וקונים במקומו קול 1200 מכניסים בערך 500 ש"ח.באותו זמן מקדמים את הפוט 1150 ל- 1170 ב-500 ש"ח ,נקבל פוט 1170+קול 1200 רק 3 סטרייקים מבלי לשלם כסף,
אם השוק ימשיך לעלות נימכור קול 1190 של האוכף+הזזת הרגל של האוכף מ-1130 ל-1150 ונכניס כסף לחשבון.
אין לך בררה בזמן שאתה קונה תימכור קול 1190.ציטוט:
אין ספק שבסוף החודש, צריך יהיה לעשות סיכום של כל מה שקרה. גם אני כמו דמקה קצת התבלבלתי. תודה על ההבהרה.
משה בוקר טוב
מכיוון שלא ביצעתי את קניית הקול 1160 של האוכף האם לבצע עכשיו בתחילת המסחר - נראית פתיחה שלילית /מאוזנת
משה
כשאתה כותב אם השוק עולה תעשו כך וכך הכוונה עולה לאיזה שער?
במידה והשוק מדשדש או עולה או יורד קלות מה לעשות?
שלום דמי כיס, דמקה וכל החברה ובמיוחד שלום למשה הרוח החיה מאחורי הפוסט הזה.
קראתי את השירשור המרתק הזה. מעניין ומאתגר.
ממש הקדמתם אותי אבל רציתי לבקש שאולי מישהוא ירים את הכפפה ויעשה סיכום ומסקנות - מעבר ללימוד צעדים קונקרטים - בכל מה שקשור לאסטרטגיה של משה. אולי אח"כ משה יקרא ויאשר ויתקן לנו דברים, כך שכולנו ניישר קו וגם ננסה את זה בחודש הבא.
לא רוצה ל"העמיס" על משה - שגם ככה עם אחריות רבה וידע כנראה אינסופי - עוזר לכל החברים כאן.
אז תודה משה - וכל הכבוד (אהבתי את הקטע עם ה"שיפוץ מנוע").
מקווה שמישהוא יוכל להסביר לחדשים בתחום את הרעיון ושלבים בביצוע, בתיקונים - כדי שנוכל לבצע ולהבין מה שעושים.,
תודות
אם השוק עולה דבר ראשון להמשיך לפי התוכנית.צימצום השוקת ע"י קניית קול 1200+מכירת קול 1190 אם זה נותן 500 ש"ח בערך ,וכן הזזת רגל הפוט מ-1150 ל-1170 ב-500 ש"ח בערך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
אם השוק ימשיך לעלות לכיוון בערך מדד 1184 לימכור קול 1190 ב-1250 ש"ח בערך+הזזת רגל הפוט 1130 ל- 1150 {של האוכף}.
כרגע כדי לבצע יש להוציא כ- 150 ש"ח
תבצע את הקנייה של קול 1160.ציטוט:
בוצע ב2900 ש"ח
בוצע 2900 גם :(
למשה היקר
הסיבה שסגרנו את רגל האוכף אתמול היתה שלא ניתפס היום בגאפ ויעלה לנו יותר לסגור. עכשו שהתברר שלא היה גאפ אפ לא כדאי למכור את ה C1160 חזרה?
לא צריך לעשות כלום בנתיים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי yisfri
השוק יכתיב לנו מה לעשות קצת סבלנות.
לכל החברים לימכור קול 1190.
משה שלום,
מדוע אנו ממתינים עם האוכף? הרי באותה מידה יכול השוק פתאום לדשדש במקום כמה ימים - האם זה לא חכם להיות עם אוכף מכור כל הזמן? ובמיוחד כאשר נכנסים לשבוע מתקדם בו התטא מתחילה לעבוד בשבילנו - הגם שהיא פוגעת בשוקת שלנו אם יהיה דשדוש?
האם לא אמרנו שפועלים בלי שיקול דעת ובלי לנסות לנבא את הכיוון שגם דשדוש מבחינתי מהווה סוג של ניבוי.
שוב, אני שואל כי אני לא מתעניין באסטרטגיה כדי להרוויח ממנה כסף בשלב הנוכחי - כרגע עשיתי פעם אחת ולכן הכסף הוא לא שיקול בכלל. אני רוצה לדעת שאני מבין את ההגיון מאחורי המהלכים + שאני לא אצטרך בעתיד לעמוד מול מחשבות בסגנון "מה יעשה השוק היום". אותי זה לא מענין מה יעשה השוק היום, אני מעונין לבצע אסטרטגיה שמתעלמת כליל מתחזיות ומסוגלת להתמודד עם כל מצב - יהא אשר יהא - ולהרוויח ממנו (גם קצת זה רווח). יכול להיות שבעתיד הרחוק כשאני אהיה בשלב מתקדם בתוך המעוף - אשלב בתוך אסטרטגיות הנחות מוצא להיגוי אוכף ולא רק ניוד, אבל כרגע ההיגוי מבחינתי פוגע בהבנת הניוד (שהוא יותר חשוב ומהותי). לכן, השאלה שלי האם לא אמורים לדבוק בתוכנית המקורית שאומרת שאם קניתי בחזרה רגל של האוכף אני חייב לנייד אותה לאן שהוא, שאחרת אני נשאר באסטרטגיה ללא התכנון המקורי + חשוף לדשדוש בלי שיש לי איזון ביווניות.
אני מצטער לנדנד לך - אבל אני באמת ובתמים רק רוצה ללמוד ולהבין - הכסף בשלב זה ממש ממש ממש לא בראש מעייניי.
בגלל שיקול פשוט של לימכור ביותר אם היה גפ למעלה אתמול לא בצעתי את מכירת קול 1190 כנגד קניית קול 1160.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
מאחר ולא היה גפ הוריתי ליפני דקה לימכור קול 1190.כמו-כן לימכור פוט 1150 וליקנות פוט 1170.
תאריך 11-01-010:
מדד:1178:
שיפוץ מ"ס5:מכירה קול 1190 ב-1040. 680+1040=1720 תקבול מאוכף.
מכירה פוט 1150 ב-660 קנייה פוט 1170 1220=560 ש"ח תשלום+2940=3500 תשלום בשוקת סה"כ.
יש בתיק קול 1190+פוט 1170 שתי סטרייקים מרחק בשוקת.
כלומר אני כרגע מוכר 1190 כרגל עליונה של האוכף ונכנס לסופרפוזיציה בה השוקת והואכף נמצאים על אותו הסטרייק?
אני קצת מבולבל מכול התכתובת.
היום צריך למכור קול 1190 , למכור פוט 1150 ולקנות פוט 1170
האם זה נכון ?
כן העיתוי מאוד חשוב.מקווה שבצעתם.ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
כןציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
משה שלום רב,
האם כעת, לאחר שניידנו את רגל הקול של האוכף ל 1190 וזה כבר השיפוץ השני שלו, לא צריך גם לקרב את רגל הפוט?
תודה על הסבלנות והליווי הצמוד
devy ,ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
האם אתה יכול להמשיך את הסיכום הזה שלך לאחר השיפוצים האחרונים באותו סגנון - זה ממש עוזר.
תודה
משה אתה יכול לרשום את המחירים ?
משה דבר ברור!!ציטוט:
כאן כתבת שרק אם יגיע ל1184 להזיז את הפוט וכעת כתבת לעשות זאת .
לא הבנתי גם מה קורה עם הקול 1190?
תן לי הנחיות ברורות בבקשה.
עד עכשיו קניתי קול 1160 ומכרתי קול1190 מה הלאה?
בוצע במחירים הבאים:
1. קול 1160 נרכש בחזרה ב- 2840.
2. קול 1190 נמכר ב- 970.
3. פוט 1170 נרכש ב- 1280.
4. פוט 1150 נמכר ב- 690.
אני מקווה שביצעתי במחירים סבירים. מהלך קידום רגל הפוט בשוקת בשני סטרייקים עלה 590 ש"ח - זה סביר?
הכנסתי 970 ש"ח מרגל הקול באוכף. האם זה סביר?
באופן כללי היה מאד קשה להתעמת עם פקודות מכירה (לא היו ביקושים) לעומת פקידות הקניה שבוצעו מיידית.
אנחנו נזיז את הפוט 1130 ל-1150 היום או מחר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי צ'יצ'ו
תימכור פוט 1150 ותיקנה פוט 1170.ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
סיכום ביניים (מקווה שאני לא טועה)
יש בתיק קול קנוי 1190 ופוט קנוי 1170 שתי סטרייקים מרחק בשוקת.
ש בתיק קול מכור 1190 ופוט מכור 1130 שש סטרייקים מרחק באוכף.
בפועל נשאר פוט קנוי 1170 ופוט מכור 1130
מסכימים ?