אחנתון, שים לב, דווקא לאחר שבעתונות התחילו לדבר על זה.
התשואות אג"ח מדינות שבצרות ביום ו' ירדו משמעותית, מה דעתך?
Printable View
אחנתון, שים לב, דווקא לאחר שבעתונות התחילו לדבר על זה.
התשואות אג"ח מדינות שבצרות ביום ו' ירדו משמעותית, מה דעתך?
שבוע טוב סאן.
האג"חים המדוברים התאוששו כתוצאה מהכרזת קרן המטבע העולמית שתעמיד לרשות ממשלת אירלנד את ההלוואות הדרושות על מנת שלא תצטרך לגייס את החוב בהנפקות עצמאיות. לכאורה, הקרן העמידה בטחונות לאג"חים של אירלנד. אך רב הנסתר על הגלוי.
בפועל, ממשלת אירלנד יצאה בהודעה כי אין מגעים בינה לבין קרן המטבע ולא בכדי. הלוואה כזו היא בגדר מכירת נשמתך לשטן. אני לא בקי בנושא אך אני מניח שיהיה הרבה יותר קשה להכריז על פשיטת רגל כשאתה חייב לקרן המטבע. הלוואה מהם זה שיעבוד לכל החיים.
הימים הבאים יגידו כמה זמן יחזיק הפלסטר הזה. בינתיים נשפכו רק מילים. המצב עדיין פקקט.
לגבי השבוע האחרון, נראה לי שהיינו עדים לבריחת הכסף החכם מהשוק בחסות העיתונות האופטימית. הגז סיפק את הכותרות ואת התירוץ להתעלם משוק האג"ח הבוער ומהדולר המטפס.
מה שלא ברור לי (ואולי מישהו מהחברים יכול להסביר קצת יותר לעומק) - אם האירים (כמו היוונים לפני וייתכן רבים אחרים אחרי - ספרד? פורטוגל?) מגובים ע"י קרן ייצוב שהוכרזה ע"י האירופאיים, אז מה הפניקה? נכון, כפי שנראה היום, אירלנד לא תוכל למחזר את חובותיה בשוק החופשי (ברור שגיוס בריבית של היום, כלומר 8%, זאת התאבדות), אך אם האירים באים לאותה קרן (שהיא למעשה צינור שדרכו הבנק האירופאי המרכזי מעביר כספים למדינות האיחוד שנקלעו למצוקה) ולווים שם (בריבית מאוד נוחה), אז על פניו נפתרה הבעיה (כמובן נכון לעכשיו, ז"א עד המשבר הבא), אך נקודתית זה אמור לפתור את המשבר הנוכחי.
הדרמה בשיאה. האג"חים של אירלנד שוב מדרדרים. הבורסות ממשיכות לאבד גובה גם בעידודה של סין. בינתיים כל העולם יושב על האירים וממש מכריח אותם לקחת את הכסף. נראה כמה זמן ייקח להם להישבר.
והנה ידיעה שכמעט פספסתי (chizhk, אולי כאן התשובה לשאלתך):
אוסטריה עוצרת את תשלומי הסיוע ליוון ומזניקה את התשואות של האג"ח היווניות.
זה רק נהיה יותר ויותר מעניין.
ציטוט שלי מ-26.6.10:
סעיף 1 הוא כבר היסטוריה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
סעיף 3 קרוב מתמיד:
http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/...hp=16&cat=1903.
נשאר סעיף 2. תחזיקו חזק.
אחנתון בוקר טוב:
אירלנד:
הם פשוט מסכנים כל התוכנית "סיוע" של מאה מיליראד יורו זה בעצם פעולת גבייה סופר אגרסיבית. לדעתי האירלנדים צרכים לסרב לכל ההצעות שלא יכללו תספורת משמעותית בתשלומים שלהם, הם לדעתי עשו טעות קשה ובמסגרת הטרנד העולמי בשנת 2008 של "חילוצים" הם בלעו בנק שגורם להם כעת לחנק משמעותי, העתיד שלהם בעייתי מאוד.
מכאן לדעתי נובעים כל הדיבורים על מטבע אחר זה פשוט לחץ במשא ומתן, הגרמנים גובים חובות ולא נראה לי שהם הולכים לוותר.
צהריים טובים אחתנון ו SUN ,
האם שמתם לב לקפיצה הגדולה באגחים של אירלנד וספרד ?
מוזר לראות כי יש שקט יחסי בבורסות אירופה וגם בתקשורת הכלכלית (אני מדבר על היומיים האחרונים ) , מעניין מתי הכותרות יתחילו לזעוק .
יום טוב , תמיר.
צהרים טובים, מדי יום אני עוקב אחר התשואות אג"ח של המדינות הללו.ציטוט:
פורסם במקור על ידי tamirdg
אירלנד, כבר עברנו. מצב האג"ח שלה יהיה כמו יוון.
ברור לחלוטין כי לאירים המסכנים עושים גבייה קשה ואכזרית של החובות, הורדת שכר מינימום, מסי רכוש ומיני מרעין בישין אחרים.
ספרד, כנראה סומנה כמטרה , שם האג"ח שבר שיאים חדשים.
התקשורת מגיעה רק לאחר שהסוסים ברחו ויש כבר בעיה. קח בחשבון שזה משפיע על שוקי המניות באיחור.
הקונספרטיבים יאמרו- כי התקשורת נותנת ללויתנים/ממשלות להערך ולהתכונן בטרם הבאת החדשות לכלל הציבור.
מאידך גיסא פשוט יתכן שכמו כל דבר , התקשורת מתחילה לעסוק בו רק לאחר שרואים את השריפה ולא בשלב העשן.
בהצלחה
שלום תמיר וסאן.
בדקות אלה תשואת אג"ח אירלנד הגיעה לשיא כל הזמנים של 9%!
אג"ח פורטוגל מדשדש בשיא כל הזמנים של 7%.
דולר/אירו מנסה כבר יומיים לשבור תמיכה ב-1.33.
אינדקס דולר מנסה כבר יומיים לפרוץ התנגדות ב-80.
מנגד - הבורסות בעולם ממשיכות לטפס.
אני מרגיש כמו המטיף המטורף בתקופה האחרונה כשאני מייעץ לכל מכריי: צאו מהבורסה, צאו מאג"ח קונצרני, אל תקנו עכשיו דירה - קנו זהב, קנו מק"מ, קנו אג"ח ממשלה קצר צמוד. זמנים קשים לפנינו. בתקופה כזו צריך לנסות לשמור על ערך הכסף ולא לחפש תשואה. "אבל אני אפספס את ראלי סוף השנה", עונים לי. לך תסביר להם שהכל סביבנו אויר חם והצגה.
למי שיש זמן וסבלנות, אני ממליץ לצפות בוידאו הבא:
[rtl:1vfbpni0]Living in the Post-Bubble World: What's Next?[/rtl:1vfbpni0]
מבית ה-American Enterprise Institute. ניתן לקבל שם ניתוח מיקצועי מאוד של הכלכלה העולמית. שימו לב שניתן להוריד את המצגות שהמרצים מראים למחשב ולצפות בהן במקביל.
אחנתון:
"קנו זהב, קנו מק"מ, קנו אג"ח ממשלה קצר צמוד".
זו הסיבה שהזהב עלה כבר ל- 1400 דולר ובשאר המכשירים אין תשואה. יש מספיק אנשים שחושבים כמוך.
הכח האמיתי שמניע את השווקים קדימה זה "העדר ברירה".
כל עוד לא רואים בעין, את הדם ברחובות, את המהומות של האזרחים, את העדר היכולת לגייס הון בשווקים, כנראה שנוח לכולם להעלים עין.
אגב כל אחד אומר לעצמו בוא ניתן לבורסות לעלות אני אצא כאשר יגיע המשבר. כאשר זה יגיע. זה יהיה כמו לברוח מאולם, עמוס, באנשים, בוער, בעל דלת שירות קטנה.
בנתיים הבורסה אצלנו רק עולה. זו עובדה.
תמיר הדבר היחיד שבמקרה ראיתי בגלובס שעוסק בסוגיית החובות זו הכתבה הזו! אז ראה איזה חשיבות מיחסים לבעיית החובות של מדינות.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000603662