Re: שוקת רחבה מרץ - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
gsk,
אני לא חושב שצריך למהר ולסגור את הפוזיציה ברגע שמחיר האופציות מכפילות את עצמם.
הרבה פעמים זה נובע מפאניקה רגעית ולאחר מכן זה מסתדר.
אני לוקח שיקולים נוספים כשאני חושב על להתרחק בנוסף למחיר של האופציות.
1. האם יש רמות פסיכולוגיות שלא נפרצו עדיין?
2. האם כתיבות השחקנים תומכים בפוזיציה שלי?
3. האם יש עוד זמן עד לפקיעה? - אם אנחנו לא בשבוע האחרון של הפקיעה אני הרבה יותר רגוע.
כמובן שלכל מטבע יש שני צדדים וככל שאתה יותר זהיר אתה מקטין כך את הסיכון (וגם כמובן את הסיכוי). וכמובן הזזה מוקדמת תשמור עליך מהפסדים גדולים בעתיד.
דעתי האישית שלא צריך למהר עם ביצוע ההזזה.
גילוי נאות:
הרגל העליונה שלה היא 1250 ולמרות שאתמול המחירים הכפילו את עצמם, אני ניצלתי זאת לכתיבות נוספות תוך כדי מיקסום בטחונות ל 100%.
גם אצלי הרגל העליונה ב1250 וגם אני נצלתי העליות של אתמול להגביר כתיבות ברגל הקול. אך לדעתי עדיין מוקם מדי לנצל כל הבטחונות שכן אם נצטרך במהלך החודש לבצע נסיגה, יהיה זה נכון אז לסגת ולהגביר כתיבות כדי לכסות ההפסד מההזזה. אני עדיין על 50% ניצולת של הבטחונות. מחכה לראות איך השוק מתפתח, איפה נקודת התבססות המדד, וכמובן מחכה לראות התנהגות השחקנים והכתיבות שלהם.
האמת שחסר לי איציק עם הסיכום היומי של השינויים במפת הפוזיציות...מקווה שמישהו ירים את הדגל וימשיך יוזמה ברוכה זו שלדעתי תשרת את כולם כאן....
ציטוט:
פורסם במקור על ידי pinia
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
gsk,
אני לא חושב שצריך למהר ולסגור את הפוזיציה ברגע שמחיר האופציות מכפילות את עצמם.
הרבה פעמים זה נובע מפאניקה רגעית ולאחר מכן זה מסתדר.
אני לוקח שיקולים נוספים כשאני חושב על להתרחק בנוסף למחיר של האופציות.
1. האם יש רמות פסיכולוגיות שלא נפרצו עדיין?
2. האם כתיבות השחקנים תומכים בפוזיציה שלי?
3. האם יש עוד זמן עד לפקיעה? - אם אנחנו לא בשבוע האחרון של הפקיעה אני הרבה יותר רגוע.
כמובן שלכל מטבע יש שני צדדים וככל שאתה יותר זהיר אתה מקטין כך את הסיכון (וגם כמובן את הסיכוי). וכמובן הזזה מוקדמת תשמור עליך מהפסדים גדולים בעתיד.
דעתי האישית שלא צריך למהר עם ביצוע ההזזה.
גילוי נאות:
הרגל העליונה שלה היא 1250 ולמרות שאתמול המחירים הכפילו את עצמם, אני ניצלתי זאת לכתיבות נוספות תוך כדי מיקסום בטחונות ל 100%.
גם אצלי הרגל העליונה ב1250 וגם אני נצלתי העליות של אתמול להגביר כתיבות ברגל הקול. אך לדעתי עדיין מוקם מדי לנצל כל הבטחונות שכן אם נצטרך במהלך החודש לבצע נסיגה, יהיה זה נכון אז לסגת ולהגביר כתיבות כדי לכסות ההפסד מההזזה. אני עדיין על 50% ניצולת של הבטחונות. מחכה לראות איך השוק מתפתח, איפה נקודת התבססות המדד, וכמובן מחכה לראות התנהגות השחקנים והכתיבות שלהם.
האמת שחסר לי איציק עם הסיכום היומי של השינויים במפת הפוזיציות...מקווה שמישהו ירים את הדגל וימשיך יוזמה ברוכה זו שלדעתי תשרת את כולם כאן....
אני חושב שצריכים תמיד לנצל את 100% מהביטחונות על ההתחלה.
אם לא עושים זאת זה שווה ערך לניסיון של לקיחת כיוון. ואם אתה מפחד על אחד הרגליים ומשאיר בטחונות בצד לשיפוץ עתידי זה אומר שמלכתחילה לא פתחת רחב מספיק.
אני ביום חמישי ניצלתי 90% מהביטחונות ולא 100% על מנת לא להיכנס לחריגת בטחונות כי בפוטים הצד שלי חשוף, ואתמול פשוט מיקסמתי עוד קצת את הקולים.
אף אחד לא יודע את כיוון המדד מה שבטוח אבל שהטטא לצידינו.
בוקר טוב.
gsk
אני תומך לגמרי בגישה שלך ואינך צריך להרגיש דביל בכלל.
הצמדות לכללים מבטיחה הישרדות לעורך זמן. נצמדת לכללים ופעלת נכון.
בחודש שעבר קרה לי בדיוק אותו דבר הייתי ב1200 וזה הכפיל את עצמו ביצעתי גלגול והפסדתי את כל הרווח מהרגל הזו (גם בגלל העמלות וגם כי לא הכפלתי בגודל ההפסד כי לא היה מספיק בטחונות).כמובן שאחר כך המחיר ירד ולא קרה כלום אבל יחד עם זאת לדעתי לא טעיתי במהלך בכלל.
אפשרות לשיפור אולי להמתין לקראת סוף המסחר על מנת לבצע מהלך כדי לוודא שהמדד מתבסס מעל או מתחת (כמובן שאפשר גם להינזק מאט) זה לשיקול.לגבי פתיחה של השוקת בסטיות כאלה כנראה שאין מנוס מלפתוח הגנה רחוקה יותר אבל לכתוב רחוק יותר.
עכשיו לחברים שכתובים ב1250 ומצפים לירידות ,זה מסוכן ובניגוד מוחלט לכללים בשלב זה של החודש.לצערי המדד בלתי צפוי תחשבו על הודעה חיובית מאוד מחו"ל והוא ימשיך לטוס למעלה כמו כלום, אל תשכחו שקרנות מגייסות כסף בלי לעצור. לאן לדעתכם הם יכנסו?
אני חושב שעל מנת להצליח לעורך זמן חייבים להיצמד לכללים וקדם כל לחשוב על בטיחות ולא על רווח !
זה לא קל,זו מלחמה נגד חמדנות של עצמינו .
שוקת צריכה להיות בנויה על שחיקה ועל שעמום. ואצלנו מה?לא משעמם בכלל.
שוקי. תודה על העידוד :) . ועוד משהו:
שמתי שהזכרת אתה וגם אחרים הכפלה בגובה ההפסד. תקנו אותי אם אני טועה אבל לא ראיתי הנחייה כזו של שחקן בהנחיות לניהול שוקת חודשית.
האם זה אומר שאני צריך להשאיר 50% בטחונות בצד? אשמח לדוגמא מספרית.
נניח כתבתי C1260 בתקבול 65 וקניתי הגנה C1280 בעלות 40 ש"ח [סה"כ תקבול 25 ש"ח].
אתמול התכסתי על C1260 במחיר 140 ומכרתי C1280 ב 60 ש"ח [סה"כ הפסד 80 ש"ח]
האם תוכלו לתת דוגמא מספרית להכפלה (ותקבול שצריך לקבל מצמד חדש) על בסיס הנתונים שהבאתי?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
נניח כתבתי C1260 בתקבול 65 וקניתי הגנה C1280 בעלות 40 ש"ח [סה"כ תקבול 25 ש"ח].
אתמול התכסתי על C1260 במחיר 140 ומכרתי C1280 ב 60 ש"ח [סה"כ הפסד 80 ש"ח]
האם תוכלו לתת דוגמא מספרית להכפלה (ותקבול שצריך לקבל מצמד חדש) על בסיס הנתונים שהבאתי?
שלום GSK ,
קודם כל אני רוצה לציין שהדיון שמתפתח פה הוא מרתק וחשוב ביותר.
עכשיו לעצם העניין אני מוצא לנכון להביא ציטוט מדברי שחקן לגבי כללי הזזה בניהול שוקת ינואר:
"...סטיות התקן עלו קלות אך לא ברמה שתשפיע על האופציות הרחוקות בכתיבת השוקת. שימו לב
שעליה של 1% בסטיית התקן באופציות הקטנות מ 1000 (רחוקות, וכנ"ל לכיוון השני) מובילה
להתיקרות של 3% בערך בערך האופציה. להבדיל, אופציות סביב הכסף, עליה של 1% מובילה בהם להתיקרות של 10% בערך האופציה בממוצע. מכיוון שהתטא היא כשליש עד מחצית מהוגא,
הרי שעליה ל 25 מתקזזת עד יום ראשון הבא. הדבר מאוד משמעותי במידה ואנו מצויים בשוק הנע חדות. אז עלינו לגלגל את הפוזיציה, ובאופציות קרובות לכסף, הוגא תוביל לעליה משמעותית מערך התטא כך שלא יהא קיזוז מלא = עלינו לפתוח פי כמה יותר פוזיציות בכדי לשמור על ערך הכסף בתנודה חדה.
מתי מתחילים לפעול בתנודה חדה? ראשית כתבנו מספיק בטוח, ולכן תנועה של 3% שבועי
לא עונה להגדרה זו. מעבר לכך אני משתמש לרוב בנוסחא שהוכיחה עצמה במהלך השנים עבורי ועבור שאר השחקנים, ואנסה לפשטה:
אם שווי האופציה הכתובה לא הוכפל - הזזה (גלגול; התרחקות מהסטרייק) אינה באה בחשבון.
אם שווי האופציה הכתובה הוכפל והמרחק הוא 21 יום ומעלה, ובנוסף התקבול הכולל (במידה וכברקרבתי רגל, אך התקבול הכולל רק מאותה רגל, לצורך הדוגמא call) עולה על סך ההכפלה לא אבצע הזזה.אם המצב הוא אחר אבצע הזזה 2 (!) סטרייקים אחורה ובהתאם את ההגנה. קרי, אסגור כתיבת 1260, ואפתח כתיבת 1280.
כל 50% מעבר ל 100% הראשונים (שהרי השווי הוכפל = 100%), יהיו סטרייק נוסף אחורה אך לא יותר מ 5 סטרייקים. ההגיון שתמיד נוכל לחזור במידה והמדד יתקן או ידשדש ותמיד נעדיף להיות בית שמאי ולהתרחק מאשר לגלות שהרווח אינו מספיק.
דוגמא: כתבתי בתקבול 100 שח, וכעת שווי האופציה 180 ש"ח - לא רלוונטי.
כתבתי בתקבול 100 ש"ח שווי האופציה 240 ש"ח אך קירוב הניב 50 שח מוקדמים - לא רלוונטי.
כתבתי בתקבול 100 ש"ח שווי האופציה 240 ש"ח ולא בצעתי קירוב מוקדם - אסגור 1260 ואכתוב 1280.
כתבתי בתקבול 100 ש"ח ושווי האופציה 250 ש"ח אבצע הזזה מ 1260 ל 1290..."
או קי זה קצת ארוך... 8-) אבל זה מחזיר את ההתלבטות לכיון המספרים ונראה לי שהפיסקה המסומנת בכחול עונה על שאלתך.
אשמח לשמוע דעתך או דעתכם.
בברכה
ZAPOD שלום. אני מכיר את הפסקה הנ"ל ואכן פעלתי עלפיה שהחלטתי להתכסות על C1260 שהכפילה עצמה.
אני שאלתי על הכפלת כמויות. כלומר אם התכסתי בהפסד, כמה פוזציות חדשות אני צריך לפתוח בסטרייק אליו גילגלתי אחורה.
ברור שבכל סוגיית ההכפלה של הכתיבות, הנחה הסמויה היא שלא סביר שהשוק ירוץ בלי הפוגה אבל אני חייב לציין שהעניין הוא אנטי-אינטואיטיבי. כלומר, אני נמצא בפוזציה מפסידה, השוק נגדי - אני הולך 2 צעדים אחורה ולמעשה מגדיל את הסיכון (עם כיוון התנועה של השוק) בכך שאני מגדיל כמויות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
ZAPOD שלום. אני מכיר את הפסקה הנ"ל ואכן פעלתי עלפיה שהחלטתי להתכסות על C1260 שהכפילה עצמה.
אני שאלתי על הכפלת כמויות. כלומר אם התכסתי בהפסד, כמה פוזציות חדשות אני צריך לפתוח בסטרייק אליו גילגלתי אחורה.
ברור שבכל סוגיית ההכפלה של הכתיבות, הנחה הסמויה היא שלא סביר שהשוק ירוץ בלי הפוגה אבל אני חייב לציין שהעניין הוא אנטי-אינטואיטיבי. כלומר, אני נמצא בפוזציה מפסידה, השוק נגדי - אני הולך 2 צעדים אחורה ולמעשה מגדיל את הסיכון (עם כיוון התנועה של השוק) בכך שאני מגדיל כמויות.
על פי כללי הספר, אכן כאשר אתה הולך אחורה אתה צריך להכפיל כמויות על מנת לשמר את אותה כמות רווח שלך.
זה לא תורה מסיני.
אתה צודק שזה כנגד האינטואציה הטבעית, "למה להגדיל את הבור שאני כבר מצוי בו".
לכן אתה יכול לשלב מספר פתרונות: לזוז אחורה באותה כמות ולקבל את "ההפסד", לזוז אחורה ולהכפיל, לזוז אחורה ולהגדיל פי 1-2 בהתאם לרצונך. לזוז אחורה ומצד שני ברגל שנחלשה לקדם בצורה אגרסיבית ולקבל תקבול נוסף.
וכמובן לשלב בין כל הפתרונות הללו.
שים לב כי על פי כללי שחקן אתה עשוי להיות בעמדה כי תאלץ לזוז אחורה מספר פעמיים, על כן חשוב מאוד מה הזמן עד הפקיעה...
בקיצור אין ארוחות חינם כל פעולה רצופה בהתלבטות , לי עצמי מצאתי כי הכי טוב לקבוע כללים לתרחשים שונים , לראות כי השוק "באמת" מצוי באותו התחום (לא כניסה רגעית אלה התבססות), ואז לפעול בהתאם לתוכנית המגירה שהכנתי מראש ולא תוך כדי זה שהשוק סוער והחושים מעורפלים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
לכן אתה יכול לשלב מספר פתרונות: לזוז אחורה באותה כמות ולקבל את "ההפסד", לזוז אחורה ולהכפיל, לזוז אחורה ולהגדיל פי 1-2 בהתאם לרצונך. לזוז אחורה ומצד שני ברגל שנחלשה לקדם בצורה אגרסיבית ולקבל תקבול נוסף.
וכמובן לשלב בין כל הפתרונות הללו.
במידה ומגדילים את הפוזיציה פי X ובכך מגדילים את הבטחונות, רצוי לבצע הגדלת פוזיציה סימטרית גם בצד השני כדי לקבל תקבול נוסף.
חביתוש תודה .
איך לא חשבתי על זה קודם?
ראיון מצויין,חבל שלא עשיתי את זה בחודש שעבר.
הייתי מרוכז כל כך ברגל הבעיתית שלא חשבתי על זה בכלל.
טוב למדתי .
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
דויד:
אני לא יודע אם אני פועל נכון, אני פשוט מחליט באיזה סטרייק לפתוח ע"פ 20-30 ש"ח לתקבול שנותן לי הצמד הכי פחות מסוכן באותה עת.
לכן:
לגבי הכתיבה של ה-CALL: שאני הקמתי את השוקת בצד ה CALL, המדד עמד על בסביבות 1170, זה נתן לי תקבול של 25 ש"ח (בקושי רב) רק בצמד ש C1260/1280 כך שלא הייתה הרבה ברירה. אני חייב לציין שהיה לי "מזל" לפתוח לפתוח את הרגל הזו במדד הזה כי בסוף היום המדד עמד על כ-1160 אם הייתי רוצה להשיג תקבול של 20-30 ש"ח הייתי צריך לכתוב C1250 או C1240.
דויד. מעניין אותי לדעת באיזה סטרייק פתחת את השוקת ברגל הPUT ואיפה שמת את ההגנה. בנוסף מה הפוזציה הנוכחית שלך.
הי,
לפני הסופ"ש האחרון המצב היה בלתי אפשרי לפתוח שוקת במרווחים של 30 ₪ (בצד של הקול בעיקר), אז ניסיתי משהו חדש וזה פתיחת קצוות לא הגנות – 1270-1000.
ביום שני טרם העליות הקיצוניות החלטתי לסגור את השוקת הזו ברווח של כמה מאות שקלים, ולנסות למצוא שוקת עם המרווחים הראויים. אני בחרתי לכתוב עם הגנה צמודה אך לנצל רק שליש מהביטחונות שלי לשם הרחקה עתידית של הרגלים הכתובות מההגנות (חוסך בעמלות).
על כן פעלתי על פי העקרונות:
- מרווח של 30 ₪ - לא רואה טעם בפחות.
- הגנה צמודה
- כמה שיותר רחוק מהסטרייק שמתאפשר.
ברגל הפוט- 1050-1060
ברגל הקול – 1240-1250
אם כן אתמול דילגתי את רגל הקול אחורה (ההגנה הצמודה שירתה אותי ומנעה נזק גדול בהרבה)
וכרגע הפוזיציה שלי היא 1260-1070 כאשר ברגל הקול ישנה הגנה צמודה וברגל הפוט הגנה במרווח של סטרייק אחד, אני מנצל כעת מחצית מהביטחונות שלי.
עכשיו אני מתכוון להעביר את הזמן לפחות עד יום שני הבא בקריאת ספר על אופציות, בלי לגעת בשוקת. :)
ד.