Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
אני התחלתי את השוקת בלי הגנות.
וכן מה לעשות גם יוסי אלוף שמעביר את הקורס אמר שבמרחקים כאלו אין צורך בהגנות (הוא היה אפילו יותר קיצוני)
.
יוסי אמר בקורס יותר מפעם אחת תמיד אבל תמיד לעבוד מוגן!
לעניות דעתי ואני יודע ששחקן חושב אחרת. ניתן בתחילת החודש כשמדובר על מעל 15% מרווח להרחיק את ההגנות 2-3 סטרייקים כדי מצד אחד לקבל תקבול נורמאלי ומנגד להוריד את הבטחונות הנחוצים וזאת תוך סיכון קטן יחסית. (ותוך שמירת הכלל של יוסי שעובדים רק על 30%)
אבל כאמור זה רק בהתחלה במרחקים גדולים מאוד. בהמשך החודש כשמתקרבים יש לעבוד על הגנה של סטרייק אחד. כאמור שחקן כתב אחרת שתמיד לעבוד על סטרייק אחד.
אני לא יודע באיזה מחזור הייתה.
במחזור שאני עשיתי (הראשון) , לגבי שוקת חודשית ובסטיות כאלו , זה מה שיוסי אמר (יכול ליהיות שהוא שינה את דעתו מאז , או יכול ליהיות שאני לא זוכר טוב).
וכמו שניסיתי להסביר , "ההגנות" שלי זה הכמויות. (וכמובן שמדובר רק על שבוע ראשון ואולי שני)
בכול מקרה , אני לא ממליץ דבר לאיש.
בהצלחה לכולם.
שחקן, בהמשך להודעה השלישית שלך:
משעמם זה טוב. זה נהדר. ואין ספק ששוקת רחבה זה קודם כל מבחן למשמעת העצמית.
רציתי לשאול: עד כמה שאני מבין ממה שכתבת, במימוש שלך לשוקת הרחבה, אתה מכניס גם שיקולים חינוכיים ולא כלכלה נטו.
סתם כדוגמא: ההקפדה על הגנה במרווח של סטרייק אחד בתחילת החודש.
או דוגמא אחרת: הסגירה עם ההגעה ל 10% רווח. אם התמזל מזלנו והכל הלך באופן אידאלי, והגענו ל 10% שבועיים לפקיעה. הסגירה היא מלאכותית. יש אפשרות למצות את השוקת בביטחון עד הסוף.
האם חלק מהשיקולים שלך חינוכיים?
הצעה טכנית.
מכיוון שבפועל התכתובת ביננו לבין שחקן לגבי ניהול השוקת הרחבה מתבצעת בשני שירשורים נפרדים, הייתי מציע כי את השירשור של שחקן יהפכו לשירשור "נעוץ" שיקבע אותו בחלק העליון של פורום ינואר, ואילו השירשור של החברים ממילא יחזיק את עצמו גבוה (ולו רק מריבוי השאלות והדיונים הצפוים)
בברכה
שחקן שלום,
אני לא בצעתי את השוקת.
אבל מאוד מאוד נהנה לקרוא את המהלך שלך.
תודה רבה
אופטימי, נראה לי כי החודש כדאי "לנוח" בשוקת רחבה, לנסות לצבור קצת בטחון והון.
האם זה שאנחנו כתבנו פוט רחוק בחמש סטרייקם מ 1140 ואילו בקולים כתבנו במרחק 12 סטרייקים מ 1140 זה אומר שהמגמה הכללית היא עלייה ואם כן איך זה מצטרף להנחיות שנתת שבדרך כלל נסתכל על חצי שנה אחורה ונלך בדיוק לכיוון ההפוך ?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי niri
האם זה שאנחנו כתבנו פוט רחוק בחמש סטרייקם מ 1140 ואילו בקולים כתבנו במרחק 12 סטרייקים מ 1140 זה אומר שהמגמה הכללית היא עלייה ואם כן איך זה מצטרף להנחיות שנתת שבדרך כלל נסתכל על חצי שנה אחורה ונלך בדיוק לכיוון ההפוך ?
לדעתי התבלבלת... כתבנו פוט רחוק ב-15 סטרייקים (1140-990).
שחקן יקר,
כתבת הסבר מפורט ומרתק במיוחד על השיקולים העומדים מאחורי האסטרטגיה. תענוג של ממש לקרוא, כל מילה.
יש נקודה אחת שלא כל כך הבנתי ואשמח מאוד אם תוכל להסביר אותו.
כתבת:
2. סטיית התקן. ככל שהסטיה גבוהה יותר, כך אולי החשש גבוה יותר אך מנגד יש יותר "בשר" באופציה. הסטיה כיום היא בשפל שנתי, ולכן עלינו לכתוב מעט קרוב יותר לסטרייק. סטיה מעל 20 והייתי מקרב סטרייק אחד מכל כיוון למדד. מעל 25 2 סטרייקים.
מה שיוצא בפועל הוא שכתבנו "מעט קרוב יותר" כי הסטייה בשפל, ומנגד אתה כותב שאילו הסטיה הייתה גבוהה יותר היינו מקרבים עוד.
האם לא הייתה הכוונה לומר שאילו הסטיות היו גבוהות היינו מרחיקים בכמה סטרייקים כי עדיין היה שם "בשר"?
אחרת זה נראה לי סותר: בסטיות גבוהות היינו מקרבים ובפועל קירבנו דווקא משום שאנו בשפל.
ושוב, תודה על הכל!!!
ניר,
הוא תיקן את זה.
תקרא את ההערות החדשות שלו מהיום תחת ניהול שוקת חודשית ינואר (איפא שסגור לתגובות).
אני כבר מבולבל
להלן מספר נושאים ששחקן ציין ושלא מתיישבים יחד עם מה שביצענו
אודה למישהו שיסביר
ליד כל ציטוט של שחקן כתבתי בסוגריים את שאלתי
1.סטיית התקן. ככל שהסטיה גבוהה יותר, כך אולי החשש גבוה יותר אך מנגד יש יותר "בשר" באופציה. הסטיה כיום היא בשפל שנתי, ולכן עלינו לכתוב מעט קרוב יותר לסטרייק. סטיה מעל 20 והייתי מקרב סטרייק אחד מכל כיוון למדד. מעל 25 2 סטרייקים.(אבל כתבנו דווקא רחוק ? )
15. היסטוריית חצי שנה אחורה. מכיוון שאנו בעליות חדות מזה חצי שנה הסבירות לירידות/תיקון עולה ולכן, טריגר נוסף לקחת מקדם מעט גבוה יותר לכיוון ירידות. ( הוא מציין שהסבירות לתיקון יורד עולה בגלל שחצי שנה אנחנו בעליות ו''צריך לקחת מקדם גבוה יותר לכיוון הירידות''- אז עם ככה מדוע הכתיבות של הפוטים רחוקות יותר - 15 סטרייקים ודווקא הכתיבות של הקולים קרובות יותר הם רק 12 סטרייקים רחוקות ?)
בנוסף להלן מספר תובנות שהעביר לנו יוסי המרצה בשיעור מספר 3 רציתי לבין איך זה מתיישב עם מצב סטיות התקן הקיים
כתיבה מסוכנת : עד 9 סטרייקים מהמדד .
כתיבה לא מסוכנת : מ 9 סטרייקים ומעלה מהמדד .
בסטיית תקן 20 : נכתוב אופציות רחוקות ב 4 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
בסטיית תקן 26 : נכתוב אופציות רחוקות ב 6 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
בסטיית תקן 30 : נכתוב אופציות רחוקות ב 8 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
בסטיית תקן 35 : נכתוב אופציות רחוקות ב 10 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
אשמח לקבל תגובות
תודה ניר