אני ממשיך עם האסטרטגיה באש ובמים עם פחדנות לא מרוויחים גרוש
Printable View
אני ממשיך עם האסטרטגיה באש ובמים עם פחדנות לא מרוויחים גרוש
אסטרטגיה מאד מסוכנת.לא מתאים לשחקן.מי שישן טוב בלילה -שיקום.אני בחוץ.
אולי נפסיד באסטרטגיה ואולי לאו אבל היא ממש לא מסוכנת יותר מכל אסטרטגיה אחרת שבצענו, בטח אם
מכניסים למשוואה את המרחק מפקיעה.
ירידה של 1.5 ביומיים היא משהו שעומד על הפרק? נאמר וכן - עדיין תרויח שהרי ברביעי בתום מסחר
במדד 1100 PUT1100 - יהא שווה 500 ש"ח וכמובן שהרווחת יותר מהקול הכתוב.
ירידה של 2% ביומיים היא משהו שעומד על הפרק? נאמר וכן - עדין תרויח מאחר והתקבול הנוכחי הוא
600 ש"ח + רווח מהקול + העובדה שהפוט הכתוב בשל התקבול נכנס למשוואה רק ב 1098.
ירידה של 2.5% ביומיים היא משהו שעומד על הפרק? נאמר וכן - אז נצא ללא רווח אך תרחיש זה יכול
להתממש רק אם יהא גאפ מאחר ובכל תרחיש אחר אנו נסגור "בדרך" ונצא ביעד הרווח.
בבקשה לבחון את האסטרטגיה לפני הסקת מסקנות. גם ביחס לקולים, 1120 משרת אותנו וגם 1125
לא אידיאלי אבל עדין לא היסטריה.
היי
החשש שלי הוא משני מצבי קיצון שלהן לא התייחסת:
1)קטסטרופה למטה(אירן)
2)סקוויז למעלה
לא הייתי כותב על החששות שלי באם לא היינו בשבוע הפקיעה.
אל תכעס עלי.אתה הרי מכיר אותי בתור מלך השפנים ולא נותר לי אלא לאחל לך ולאלה שבפנים לצאת מהאסטרטגיה בכבוד ובהצלחה.
אותי דווקא מלחיץ הצד העליון של האסטרטגיה, ולכן גם סגרתי אותו היום והשארתי רק את מרווח הפוטים.
זה לא רק שאנחנו ממש על 1120 יומיים לפני הפקיעה ובמרחק גדול יותר בצד התחתון (15 נק'). איראן לא רלוונטי ליומיים הקרובחם (ספק אם לחודשיים הבאים).
המדדים בעולם לא רק שלא מגלים סימני התממשות אלא שהם בעמדות זינוק על קווי התנגדות ידועות.
כנ"ל המדד בארץ שיושב לו בניחותא על התמיכה ב-1115.
אותי דווקא מלחיץ הלחץ שלכם, הוא גובל בפאניקה ולדעתי לחינם ואסביר :
אם היינו בהפסד כבד ונאלצים לקדם ולהיות תלויים בחסדי ה - 1120 - זו סיטואציה אחת...
אבל, המצב הוא שאנו נמצאים ברווח וכל הנלחצים למינהם יכלו לסגור אתמול והיום בכל רגע נתון ברווח וכנ"ל מחר על הבוקר תוכלו לסגור ברווח, אמנם לא 25% רווח המיועדים אבל ברווח נכבד של 10% ...
אני, עם שתי טעויות שבצעתי במהלך האסטרטגיה, סגרתי היום ברווח של 1,100 ש"ח ל - 10 יח' :
1.כתבתי קולים 1130 מוגנים ב - 1150 , התחילה עליה וסגרתי בהפסד
2.כששחקן קידם את הפוטים ל - 1080 , אני קידמתי גם את ה - 1040 ל - 1060
שתי הפעולות הנ"ל הקטינו את הרווח בחצי ולמרות זאת סגרתי ב - 110 ש"ח רווח לכל יחידה.
הצעתי ללחוצים : תסגרו בבוקר , אם אתם בלחץ, ברווח ותשתדלו לא להלחיץ את הנשארים באסטרטגיה - שאני מאחל להם ולשחקן, שבסוף תמיד מוכיח שקור רוח הוא מצרך חשוב - לסגור ביעד הרווח המיוחל של 25% ואף למעלה מכך.
הצלחות לכולם במסחר
שימו לב לנתונים האלו המובאים בביזפורטל : " יתרות המכירה בחסר על מניות מדד המעו"ף
ממשיכות לטפס. בשבוע החולף היתרות רשמו שבוע שלישי ברציפות של גידול וזאת כאשר אנחנו מתקרבים ליום פקיעת האופציות. יש לציין כי בעוד היתרות על מניות המעו"ף הגיעו לשיא מאז ה-27 באוקטובר 2011 (10 חודשים!), בשלושת השבועות האחרונים המגמה במניות ת"א 75 היא הפוכה." למי ששכח הפקיעה באוקטובר 2011 היתה מאד אלימה (3%+). כל מה שנמכר בחסר צריכים לקנות חזרה והזמן הכי מתאים למצוא קונים הוא בפקיעה. אני לא יודע מה יקרה בפקיעה החודש אבל תיזהרו!!
יתרות השורט זהו נתון מאד בעייתי.
לעולם לא תדעו מה עומד מנגד לשורט שנפתח על מניה מסויימת,ולכן אתם לא רואים את התמונה הכוללת וחסרים במידע שיכול להיות מכריע.
אני מתקשה לראות איזו מסקנה בכלל אפשר להסיק מיתרת השורט הכוללת, חוץ מעוד אידיקטור שולי מאד בחשיבותו.
הזדכות על שורט-גופי ארביטראז' גדולים,שעובדים על המרווח בין המדד המחושב לסינטטי,יכולים באופן תיאורטי להישאר עם המון סחורה(לונג או שורט) שחייבים לזרוק לשוק ביום הפקיעה כנגד החוזים הפוקעים(אם סגירת המרווח לאחד הכיוונים הייתה גדולה באופן משמעותי במשך החודש מלכיוון השני).
חוץ מזה,אני לא רואה סיבה להיפטר מכל השורט דווקא ביום הפקיעה,בטח לא בצורה שתשפיע על המדד באופן אגרסיבי.
כל טוב