שאלה לאחנתון האם הקרנות GTU, PHYS ו-CEF עוקבת אחר מחירי הזהב והכסף ? כי לפעמיים אני מוצא פערים בין מחיר הזהב והכסף לבין מחיר המניה.
Printable View
שאלה לאחנתון האם הקרנות GTU, PHYS ו-CEF עוקבת אחר מחירי הזהב והכסף ? כי לפעמיים אני מוצא פערים בין מחיר הזהב והכסף לבין מחיר המניה.
עיון בתשואות האג"ח של המדינות השונות המופיעות בלינק מצביע על כניסה מסיבית לניירות אלו בימים האחרונים בדמות ירידה בתשואות, כנראה ע"י הסטת כספים מהבורסות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
אך עיון מדוקדק יותר, מגלה דברים מעניינים.
ניתן לחלק את המדינות ל-3 קבוצות לפי תיזמון הירידות: מדינות השורה הראשונה, השורה השנייה ושאר שלושת השורות. בעוד באחרונות הירידה היא הדרגתית במשך כמה ימים, בשורה הראשונה הירידה היא מהירה מאוד ומוקדמת בשבועיים ובשורה השנייה הירידה גם כן מהירה והתרחשה ממש בימים האחרונים. זו לא הפתעה ששתי השורות הראשונות שייכות למדינות הבעייתיות וכפי הנראה הירידות בתשואה הן תוצאה של התערבות מסיבית מצד הבנק המרכזי האירופאי ECB (קנייה עצמית של אג"ח). כמות אדירה כזו של כסף מצוייה רק במקום אחד - בית הדפוס.
עליית הזהב מעל 1700$ לא מפתיעה אם כן.
אלו הן קרנות סגורות. כמות הזהב שהן מחזיקות קבועה כמו גם כמות המניות המונפקות. מחירן נקבע לפי היצע וביקוש (בד"כ מעל ערכן הנקוב).ציטוט:
פורסם במקור על ידי DorTo
אז בעצם אני לא נהנה באופן ישיר מעליית מחיר הזהב והכסף אלא אני נתון לחסדי היצע וביקוש של מניית הקרן ? זאת אומרת יכול להיות מצב שהמנייה תסבול מחוסר של 20% הפרש בין שער הזהב לשער המניה. איזה מן ביטחון זה נותן ? בסדר אני מחזיק במניית קרן של זהב אבל מה זה שווה אם התשואה לא עוקבת אחרי מחירי הזהב ונקבעת על פי היצע וביקוש ? הרי במצב של קטסטרופה בשווקים הסוחרים מעדיפים לשבת על הגדר ולא להיכנס לבורסה דבר שיכול לפגוע במחיר המניה (בתשואה פחותה) לא ? תאיר בבקשה את עיניי אם יש משהו שאני לא רואה כאן נכון. תודה אני מת על הפוסט שלך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
חברים, זו עלולה להיות אזעקת שווא, אך רציתי בכל זאת לספר לכם על מהלך שהתחיל אתמול ועשוי להטיס את הזהב לגבהים שטרם נראו!
מוביל המהלך הוא בדיוק האדם שיהיה מספיק מצ'וגע כדי ללכת איתו עד הסוף: הוגו צ'אבז.
אתמול פורסם ברויטרס שצ'אבז מלאים את כל תעשיית הזהב בארצו:
http://www.reuters.com/article/2011/...77G53L20110817
יותר מכך, הוא מתכוון לדרוש בחזרה את 211 טונות הזהב של ארצו המוחזקים בבנקים ברחבי הגלובוס:
http://online.wsj.com/article/SB1000...180570694.html
ההשלכות:
1. צ'אבז מוציא מהשוק כמות נכבדת של זהב. פחות היצע יותר ביקוש... הוא בהחלט הולך להרוויח מעלייה במחיר המתכת.
2. אם השמועות על כך שכספות הבנקים מחזיקות ניירות במקום מטילים, נראה בנקאים מתרוצצים בשווקים בחיפוש אחר המתכת הפיזית על מנת לעמוד בדרישת הלקוח. ושוב, מעט היצע והרבה מאוד ביקוש.
שווה לעקוב אחר הסאגה.
בגדול אתה צודק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי DorTo
אבל בניירות אלה אתה לפחות מגובה בדבר האמיתי ומסיבה זו המחיר לא יכול להתרחק יותר מדי משווי זה. במקרה של הניירות ש"מבטיחים" הצמדה למחיר הזהב, הרצפה היא הגבול כיוון שאתה צריך גם לקוות שישאר מישהו אחרי הקטסטרופה לקנות ממך חזרה את הנייר.
פוסט אדיר אחנתון (מה פירוש השם?)...אתה משקיע במלוא מובן המילה מפני שאתה באמת משקיע קודם כל בידע-וזה העיקר....הזהב נמצא בשיא השיאים כרגע....התחיל להזכיר לי התפתחותה של בועה עד שגם ראיתי את הידיעה עלה הוגו צאבס וקניתי מיד עוד GLD במקום.קראתי לפני כמה זמן מאמר שהזהב יגיע גם ל-6000$...ובנק השקעות אמריקאי דיבר על הזהב ב-2500 בטווח הקצר...הייתכן??....בינתיים נראה שכן...אנא המשך ללמד אותנו בתובנותיך...קראתי את כל הפוסט עם כל התגובות במשך שעתיים,רק מפני שראיתי שמרבים להכנס אליו והוא קיים זמן רב.תודה.
סתם לידע כללי אני מקווה שכל משקיעי הניירות ש"משקיעים" בזהב , ת.סל וקרנות למניהן יודעים על רמת המינוף בשוק המתכות(לעניינינו :זהב וכסף).
היחסים מזכירים את המעוף במשהו...עושי השוק שמוכרים את נכס הבסיס מחויבים ליחס של 1 ל100 להחזיק את המתכת פיזית.
כל עוד מכרתם ומימשתם ויש כסף אז אחלה , רק אל תבנו על הנכס בסיס שיעמוד לרשותכם בעת צרה.
חייב לזוז , אצרף לינקים בהמשך
לימבו
המסחר הממוצע בבורסת הכסף בלונדון גדול עשר מונים מהתפוקה השנתית שמוציאה את המתכת מן הקרקע.
לא לשכוח
בוקר טוב,
אחנתון כל הכבוד על הרכיבה הנאה עד כה, יישר כח!
כדאי להתבונן על גרף חודשי משנת 2000 של הזהב.
זה נראה כמו גרף שיגור לחלל!
מי שזוכר באפריל האחרון 2011 כשהסילבר הגיע לחמישים דולר זה היה אותו הגרף. ותיקן בתוך זמן קצר ל- 32 דולר.
אני מחפש נקודת כניסה לשורט בזהב!
שום נכס/מטבע לא יכול רק לעלות, בסוף חוקי הפיזיקה משפיעים וכוח הכבידה מכריע אותו.
חברים שלום,
אכן אתה צודק, גם הזהב ותעודת GLD במשבר 2008 ביולי, השער של המניה צנח משער 97 דולר לשער 69 דולר בנובמבר 2008. למרות שהצמיחה המשיכה מחדש במרץ 2009 עלתה המניה שוב לשער 97 וחזרה באפריל לשער 85 דולר. למעשה בעיקבות הבעיות העולמיות המניה מתחזקת מאותו חודש ועד היום כ-110% והגרף שלו נראה איתן ויציב.
בהתחשב שבטווח ארוך של 5 שנים אחרונות הזהב יציב ושומר על עליה של 200%.
גם בשנת 1980 הזהב הגיע ל-800 דולר והחל לאבד גובה בתיקונים עד 1985. אך בשנים האחרונות המחיר שלו קפץ בעוצמה מפחידה שכנראה או המצב הכלכלי בעולם לפני קריסה או שהזהב במחיר מופקע.
במצב של חוסר ודאות אנשים מחפשים ודאות: יש חששות באגחים יש חששות במניות ובנוסף לכול יש חשש עתידי מאינפלציה בגלל הפתרון הנואש של הפדרל להמריץ את הכלכלה בהזרמת כספים ,כשאנשים יבינו שיא אפשר להוציא את הכלכלה בעזרת הדפסת כספים (מה שכבר הוכח ב Q1 ו Q2) ויפסיקו להאמין בדולר כמטבע מוביל הם יחפשו מטבע אחר בטוח שיכול לשמור על הכסף שלהם (לפי מה שנראה לא היורו ולא הדולר במצב יציב) הם יפנו לזהב והכסף שלאורך ההיסטוריה שימשו כמגן מפני אינפלציה.
החלק הכי טוב הוא שברגע שזה יקרה תהיה נהירה המונית לעבר המתכות שיקפיצו את המחירים למעלה.
והחלק העוד יותר טוב שהיום יותר מתמיד כלכלות העולם קשורת אחת בשניה מה שאומר נהירה המונית לא רק של ארצות הברית לעבר הזהב והכסף אלא כמעט כול העולם יהיה בנהירה אחר המתכות.
תבינו שזה אינטרס של האמריקאים להמשיך להדפיס כסף ובכך להוריד את הערך של החוב שלהם.
משנת 1971 GOLD STANDART (הכרזה של הנשיא ניקסון) לזהב ולדולר הייתה השפעה הפוכה אחד על השני שכוחו של הדולר עלה הזהב ירד ולהפך מכאן תחשבו לבד שאם האמריקאים מדפיסים כסף (הדולר יורד) הזהב עולה בהתאם בעצם הוא משמש מאז 1971 כתחליף לדולר.
התסריט שלך יכול להיות נכון רק עם תחזיק ביד את המתכת עצמה. לא ניירות, לא תעודות. אתה צריך להחזיק את הזהב ביד אצלך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי DorTo
אגב, ממשלות נלחמות די "בקלות" בזהב. מסחר בתעודות , נגזרים הם פשוט מעלות בטחונות עד שהשוק צונח. ראה סילבר באפריל האחרון ובשנת 1980.
הם מוציאות חוקים שאסור להחזיק זהב בבית.....
לא חסרים אמצעים.
נכון מסכים איתך כבר היו בהיסטוריה הלאמות של זהב בארצות הברית.ציטוט:
התסריט שלך יכול להיות נכון רק עם תחזיק ביד את המתכת עצמה. לא ניירות, לא תעודות. אתה צריך להחזיק את הזהב ביד אצלך.
אגב, ממשלות נלחמות די "בקלות" בזהב. מסחר בתעודות , נגזרים הם פשוט מעלות בטחונות עד שהשוק צונח. ראה סילבר באפריל האחרון ובשנת 1980.
הם מוציאות חוקים שאסור להחזיק זהב בבית.....
לא חסרים אמצעים.
עוד כמה דברים אני רוצה להוסיף:
ההיסטוריה יכולה להעיד מהרומאים ששלטו 2000 שנה ועד למדינות של המאה האחרונה.
לדוגמה האימפריה הרומאית קרסה בגלל הצורך במימון הפעילות המלחמתית שלה בכול העולם דבר שדרש הרבה מאוד כסף ובנוסף סגנון החיים הבזבזני שהם חיו בו (הטבות סוציאליות) לכן הם התחילו "להדפיס כסף" בצורה המונית של מטבעות זהב וכסף ,מה שהוריד את הערך שלהם וכתוצאה נוצרה היפר-אינפלציה ,הקיסר הרומאי הטיל צו על חניות שבעל עסק שמעלה את המחיר שלא לפי המחיר שהקיסר קבע דינו מוות בגלל צו זה העדיפו חניות רבות לסגור את מרכולתם וכו.....
אפשר לראות דמיון בין ארצות הברית לאימפריה הרומית:
1.הוצאות מלחמה אדירות אפגניסטן ,עירק רק לאחרונה הייתה כתבה שעל תחזוקה והתקנה של מזגנים באפגניסטן האמריקאים הוציאו 20 מיליארד ו 200 מליון דולר (שתבינו איזה טירוף) הוצאות המלחמה מותחים את האמריקאים לקצה.
2.סגנון החיים של האמריקאים הוא בזבזני - הם כמו משפחה שחייה מעבר ליכולות שלהם (כן גם לאמריקה יש יכולות).
הבעיה בהדפסת כסף הוא שהכסף הזה לא מגובה בכלום אני לא יכול לבוא איתו לבנק ולהחליף 100$ בזהב.
זאת אומרת באיזה שהוא שלב שהשוק יתייצב אזרחים האמריקאים יתחילו להוציא את הכסף שלהם מהבנק ולפזר אותו בשוק
(כרגע האזרח האמריקאי אוגר את הכסף שלו בבנק כך קורה בזמני כלכלה קשים) כתוצאה מכך האינפלציה תעלה ואנשים יבינו שהדולר הזה שיש להם ביד לא שווה הרבה.
ערב טוב, קבלנו שלושה אחוז למטה. זה האות. אבל יהיו עוד עליות. יש מספיק שיראו בזה הזדמנות קנייה. לאחר גל ראשון של ירידות יבואו עליות ואז צריך לתפוס את גל השורט העקרי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
זה יהיה קשה במיוחד כיוון שיצטרכו להגמר הקונים.
הגולד הוא הטרנד והוא טרנד חזק מאוד טרנד שמחזיק כבר עשור רק בכיוון אחד למעלה.
לא מספיקות להם הירידות החדות. כרגע הודיעו cme על העלאת הבטחונות למסחר בזהב.
אגב ב cnbc שמעתי אותם מדברים על כך שיש מדינות שמוכרות זהב כדי להקטין גרעונות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אהלן,
מקווה שיישמת את השורט.
אתמול חיפשתי שורט בארץ ולא מצאתי כזה. בערב כבר נפל הזהב ב- 5%.
איך אתה משקיע - בתעודות בחו"ל? בארץ יש משהוא?
הייתה בישראל פעם תעודת שורט על הזהב.
כנראה שהיא פקעה פקיעה כפויה בעליות של השנים האחרונות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
תודה סאפ
אם אראה שמייצרים תעודה כזו בארץ שוב - אדע שהיגיע הזמן לחפש את הטרנד הבא...:))
אתם יודעים מה אוכל אותי וגורם לי להרהר בכול אסטרטגית הזהב ? וורן באפט ,למה אתם שואלים ? כי בזמן שאנחנו מדברים כאן על לקנות זהב כי אנחנו רואים מפולת מתקרבת וורן באפט עושה שופינג מטורף, קונה הכול מהכול ואני מנסה לתפוס את הראש ולחשוב למה ?
למה וורן באפט גורו השקעות ואחד מחזאי מזג האוויר הטובים ביותר בוול סטריט קונה מניות שסופה מתקרבת לארצות הברית ?
מה הוא רואה שאני לא רואה ? הרי בהתחשב בהיסטוריה ההצלחה של וורן באפט יכולה לדבר בעד עצמה ,אם הוא עושה משהו כנראה שהוא יודע מה הוא עושה!
הבעיה היא שזה לא רק הוא הרבה משקיעים וטייקוני ענק נוהרים למניות כאילו הביטחון נמצא שם רכישות מסיבות של מניות מתבצעות על ידם במיליארדי דולרים ? ואני יושב מהצד שובר את הראש ושואל למה ? ואין לי תשובה!
הרי בכול הקשור לפיננסים האנשים האלה לא טיפשים ,אם היה להם שמץ של חשש שבהשקעה במניות הם הולכים לאבד את ההון שצברו הם היו מחבקים כול דולר ושומרים אותו מתחת לכרית.
אז בהתחלה חשבתי שיש כאן קונספירציה שוורן באפט לא רוצה להבהיל את השוק הרי אחרי הגורו הזה יש מליוני משקיעים שעוקבים אחר כול קניה של בוטן שהוא עושה ,אבל מהר מאוד הבנתי (לפי קריאה של הביוגרפיה שלו) שאם וורן באפט היה רואה בזהב השקעה טובה הוא היה קונה זהב גם אם היה צריך לתת את אמא שלו תמורת אונקיה (לבן אדם יש תאווה בריאה לכסף).
אני לא חושב שאני יותר חכם מוורן באפט או מאחד ממפלצות הכסף של ארצות הברית וזה מה שמדאיג אותי! ואל תגידו לי שזה לא מדאיג אותכם כי אני יהיה עוד יותר מודאג.
למה ? אתם יודעים לענות לי על השאלה ? מה הם רואים שאנחנו לא רואים ?
לא לקחתי את המהלך! כשטועים בשוק שהוא סופר שורי הטעות קשה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
גם לאחר כל הירידות הללו הזהב עוד עשוי לעלות ולשבור את השיא הקודם ולהתבונן על 2000 דולר מלמעלה.
אני מחפש נקודת כניסה לגל היורד השני.
לא מכיר תעודות בארץ מתאימות ולמען האמת גם אם יהיו הם לא יהיו סחירות.
התעודה הכי טובה למסחר הינה GLD היא מאוד נזילה ויש בה מסחר מאוד ער.
פשוט סוחר על אופציות על התעודה למועד רחוק. שם יש סחירות יפה גם על אופציות שלושה חודשים קדימה(טאטא לא מורגשת).
בהצלחה.
ערב טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי DorTo
ראשית, באפט לא מתיימר להיות מתזמן טוב, ב-2008 הוא רכש מכל טוב בשוק "רק" באמצע המשבר וגם לאחר הרכישות שלו השוק ירד הרבה למטה.
שנית, הוא רוכש לטווח ארוך ותמיד יושב על הר מזומנים לשם תפיסת הזדמנות.
שלישית, הוא במעמד שהמידע על הקורה בשוק ועל העתיד לקרות עובר דרכו גם אם הוא לא רודף אחר המידע.
רבעית, הוא רוכש רק דברים שהוא מבין בהם.
חמישית, למיטב זיכרוני הוא הסביר כי הוא אינו מתעניין בזהב כיוון שאין מה לעשות איתו הוא מעדיף עסקים "זולים" שמכניסים מזומנים ומנוהלים על ידי מנהלים טובים.
בוא נגיע לכמה מסקנות חשובות ראשית באפט הוא אחד המשקיעים הכי חשובים היום בוול סטריט ובעולם ,הכינוי שלו הוא האורקל מאומה מכיוון שהצליח לחזות במדויק תחזיות כלכליות לאורך השנים. ב -2008 הוא אכן עשה רכישות ענקיות וימים יגידו האם הם השתלמו לו או שלא ?ציטוט:
ערב טוב,
ראשית, באפט לא מתיימר להיות מתזמן טוב, ב-2008 הוא רכש מכל טוב בשוק "רק" באמצע המשבר וגם לאחר הרכישות שלו השוק ירד הרבה למטה.
שנית, הוא רוכש לטווח ארוך ותמיד יושב על הר מזומנים לשם תפיסת הזדמנות.
שלישית, הוא במעמד שהמידע על הקורה בשוק ועל העתיד לקרות עובר דרכו גם אם הוא לא רודף אחר המידע.
רבעית, הוא רוכש רק דברים שהוא מבין בהם.
חמישית, למיטב זיכרוני הוא הסביר כי הוא אינו מתעניין בזהב כיוון שאין מה לעשות איתו הוא מעדיף עסקים "זולים" שמכניסים מזומנים ומנוהלים על ידי מנהלים טובים.
אתה אומר שהוא נמצא במעמד כזה שהמידע זורם אליו נכון ? וזה בדיוק מה שאני שואל איזה מידע יש לו שאין לנו ? מה הוא רואה שאנחנו לא ?
להגיד שוורן באפט לא מבין במתכות זה לא מדויק בשנים 97-98 באפט קנה 129 מליון אונקיות כסף רבע מהתפוקה עולמית לאותה שנה ,והוא ייצא ברווח של 60%. אם באפט היה רואה כאן היזדמנות במתכות הוא היה בפנים חזק!
המסקנות הם: לאורך ההיסטוריה ההצלחה של באפט יכולה לדבר בעד עצמה גם שאנשים יצאו נגד הדעות שלו והוא נשאר בודד במערכה (כמו במשבר הדוט קום ב 2000) הוא יצא אם היד על העליונה ,לכן לדעתו יש חשיבות רבה לטווח הארוך.
באפט מבין במתכות ולמעשה השקיע בהם בעבר ,ולכן אם היה רואה היזדמנות אני סבור שהיה בפנים!
רוב מי שמשקיע במתכות מושקע בהם לטווח הארוך אף אחד לא מצפה שמחר מחיר אונקיה יכפיל את עצמו אלא המשקיע יודע שהשקעה במתכות היא לטווח ארוך!
הדבר שאני מסכים איתו הוא שבאפט אכן מקבל מידע שיכול להיות שאנחנו לא מקבלים ?
הסיבה היחידה שהוא לא קונה זהב היא שמחיר הזהב יקר מאוד. בתוך10 שנים עלה מ 270 ל 1900. ובשנתיים האחרונות הבועה מתנפחת מ 700 ל 1900. למה לקנות ביוקר????
מניות - לפי מכפילים היסטוריים זולות הרבה יותר מהזהב. ולכן אין כאן בכלל דילמה. שימו לב שבתקשורת כבר מספר חודשים משווקים לציבור הרחב את הזהב ועוד מעט יתחיל המימוש הגדול.
לדעתי עד סוף השנה נראה את הזהב ברמות של בין 1200-1300 ואולי אפילו נמוך יותר.
בהצלחה :d :d
אייל, למה התכוונת כשאמרת "מניות - לפי מכפילים היסטוריים זולות הרבה יותר מהזהב"? שזהב הוא בשיא ומניות זולות? רק לידיעתך (אני פירסמתי כבר את הלינק המאוד מעניין הזה בשירשור לפני זמן מה) - http://www.multpl.com. זהו גרף המכפילים ההיסטוריים (מבוסס על רווחי חברות ב-10 שנים האחרונות ומחושב ע"י הכלכלן המוערך רוברט שילר - כן אותו שילר מאינדקס נדל"ני קייס-שילר). הגרף מראה בצורה מאוד ברורה שהמכפילים ההיסטוריים היום (וזה אחרי ירידות אחרונות) די גבוהים (יש יגידו מאוד גבוהים). היום המכפיל הממוצע הוא יותר מ-20 כאשר הממוצע הרב שנתי הוא כ-16.5 (בקירוב 25% הפרש). עוד לא מזמן המכפיל הממוצע היה 23.5 (שזה כמעט 40% הפרש). אז מניות כנראה לא כ"כ זולות כפי שמשום מה רבים חושבים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי eyal77
המשקיע שהשקיע בזהב משנת 1978 שהזהב היה 170$
[youtube:mzmbf3i2]http://www.youtube.com/watch?v=CoBNDdkcWQ8&feature=player_embedded[/youtube:mzmbf3i2]קוד:http://www.youtube.com/watch?v=CoBNDdkcWQ8&feature=player_embedded
דיון מעניין על ה- Gold Standard ב- CNBC
http://www.cnbc.com/id/44356270
וגרף היום:
[attachment=0:jwku0604]106-09-2011-21.06.15.jpg[/attachment:jwku0604]
אחנתון, צהרים טובים.
כרגע קבלתי מייל ספאם רצ"ב:
בשנים האחרונות אנחנו עדים לתופעה של עלייה מתמדדת ורצופה של עליית מחירי הזהב
על רקע המשברים הגאופוליטיים והכלכליים. הזהב הפך למפלט משוקי ההון הכושלים והכלכלות של מדינות המערב.
בין הגורמים לעליית מחירי הזהב:
• רביות נמוכות בבנקים
• מתיחות במזרח התיכון
• חוסר אמון בכלכלות ומשברים תכופים
• הרצון לברוח אל אי של יציבות
המסחר בזהב מאפשר לייצר רווחים בסיכון נמוך ובהכרות של שיטות שמקטינות את הסיכון ומגדילות את התשואה
בניגוד לשוקי מניות שמוגבלות בשעות פתיחה וסגירה ובהשפעות חיצוניות רבות .
בא ותלמד איך ניתן לסחור ולהרוויח כסף בשוק אדיר זה.
לפרטים נוספים לחץ כאן
מה לדעתך זה אומר על הטרננד ?
לא מתקרב לסופו?
לא הגיע המועד שהוא יקבל חבטה משמעותית?
רצ"ב קישור: שים לב לערמות הזהב הבורקות. ראה את המסר: זה מסחר שלא ניתן להפסיד בו רק להרוויח, בוא תאסוף את הכסף מהרצפה, יותר נכון את מטילי הזהב....
http://www.matach24.com/mini/gold-rush? ... data2=mail
אוי וויי אני מפחד
אבי, האם זה לא מצריך שיחת טלפון, לשאול כמה האנשים שמה הפסידו????????? :d :d
סאן, אלה סתם אופורטוניסטים. כשהדולר יורד/עולה הם גם רוכבים על כך בפרסומות.
כמה אנשים אתה מכיר שמחזיקים היום זהב כהשקעה?
אני מפזר את משנתי בפני כל מי שמוכן להאזין ועד היום הצלחתי לשכנע רק אדם אחד לעשות את הצעד ולקנות זהב (קרוב משפחה). השקעה בזהב עדיין לא פופולארית למרות הבאז התקשורתי.
לעניין אחר,
לדעתי יוון בדרך החוצה מהגוש האירופאי בחודשים הקרובים.
תשואת האג"ח שלה שוברת שיאים מיום ליום בעוד תשואות יתר מדינות אירופה נסוגו מהשיאים. המשמעות היא שהבנק המרכזי האירופאי שקונה אג"ח מדינות על מנת שלא יתפרקו החליט כנראה שיוון היא מקרה אבוד.
מדבר בעד עצמו.
גרף CDS 5 שנים של יוון.
אחנתון שים לב,
בסופו של יום כאשר יש קשיים הדבר שחסר לכולם זה הדולר.
אף אחד לא מוכן לתת אותו.
צריך להתאמץ ולגייס אותו.
כל זאת למרות ששפכו טריליונים ממנו לשווקים מאז 2008 ועד היום.
Major Central Banks Reintroduce 3-Month Dollar Operations
The European Central Bank said on Thursday it would, alongside other major central banks, reintroduce three-month dollar liquidity operations in the fourth quarter.
Recently, euro zone banks have experienced renewed strains in finding dollar funding as distrust between banks has grown due to the sovereign debt crisis.
http://www.cnbc.com/id/44532917
שים לב מייד לאחר ההודעה, למרות שכיוון השווקים היה למעלה מתחילת היום זה נתן בוסט רציני לשווקים בארופה, הקפיץ את החוזים העתידים ושים לב לדבר המעניין הזהב המשיך לרדת.
שים לב לרמת , 1800 , 1700 בואכה 1500 דולר בזהב.
אחד הטיעונים של פטר שיף(כתב את crash proof וחזה את המשבר של 2008) שמאוד שורי על הזהב הוא שאין בועהציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
במחירו מכיוון שמניות של חברות כריית הזהב לא זינקו בסדר הגודל שהזהב זינק. אם באמת היתה בועה, כך הוא אומר,
המחירים של המניות (שהרי מניות הזהב ממונפות על מחיר הזהב הפיזי) היו משתוללים, עצם זה שהם לא, מראה שיש
הרבה פחד בשוק.
ערב טוב, בדקתי את ETF הרלוונטי GDX (מכרות זהב). בשפל של 2008 התעודה עמדה על 15 דולר ~ כעת מעל פי ארבע השיא האחרון 67 דולר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
הזהב בשפל של 2008 עמד על 660~ דולר כעת השיא 1920 קצת יותר מפי שלוש.
מעניין יותר לראות כי הסילבר לא הצליח לפרוץ את השיא מאפריל למרות שהזהב כל הזמן כבש שיאים חדשים.
אנחנו מאוד קרובים לשיא האחרון ב-1920 נראה האם יפרוץ לעבר שיאים חדשים, בכל אופן עשור של עליות לא הולך ברגל. טרנד כל כך שורי לא מתפרק כך סתם.
עדיין למרות שהוזרמו טרליונים של דולרים לשווקים מאז 2008 כאשר יש חששות בשווקים הכל יורד והדולר עולה.
עדיין העולם חיי בנזילות דולרית, ראה את ההודעה מאתמול של הבנקים המרכזיים בעולם לחילוץ גוש האירו.
בסופו של יום "המצרך במחסור" זה הדולר.
כתבה מעניינת, הבנקים המרכזיים הפכו לקונים מרכזיים של זהב.
European central banks have become net buyers of gold for the first time in more than two decades, the latest sign of how the turbulence in the currency and debt markets has revolutionized the bullion market.
עוד דבר מעניין, התחילו לדבר על מכירה כפויה של מאגרי הזהב של המדינות המתקשות:
The shift to buying comes as some politicians in the euro zone are calling for heavily indebted members such as Portugal, Spain or Italy to be forced to sell their gold reserves to reduce their debts
ומצד שני QE3 יתמוך במחיר הזהב.
http://www.cnbc.com/id/44574537
אני חושב, שהזהב ייתן את הכיוון הוא הטרנד השוורי הכי חזק שנותר בסביבה.
בסיבוב הקודם של העליות בשנות השמונים הבנקים המרכזיים היו הרוכשים "האחרונים" של הזהב. בטופ . בטרם התרסקות.
זהב:
בשנת 1913 עם הקמת הפד: 20 דולר.
ינואר 1980 הגעה לשיא: 850 דולר.
אוגוסט 1999 שפל: 250 דולר.
בנתיים השיא האחרון 1920 דולר.
חוזה זהב: 1725.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
סילבר: 36.6 (התפרק - 9 אחוז ביומי).
חזרנו לתרחיש הדולר כנגד כל העולם. מדדים ירדו-התפרקו~ יחד עם סחורות ויחד עם זהב/כסף.
היחיד שעולה זה הדולר.
נקווה שלא נגיע לתחתית כפולה בשוק המניות ואם נגיע לתחתית כפולה שלא נגיע לתחתית חדשה.
מבחנתי מדד 1000 בתא 25 הוא נמוך מספיק, מכאן אפשר לעלות לא צריך לבדוק עוד למטה.
השאלה האם יש מצב שנגיע לדולר עולה יחד עם מניות עולות כפי שהיה עד שנת 2000 שם זה השתנה לזהב עולה יחד עם מניות עולות.
הזהב זה הטרנד השורי האחרון שנותר עומד איתן.
סאן, איך בדיוק QE3 יתמוך במחיר הזהב? קניית ה treasuries הארוכות ממומנת ע"י מכירת הקצרות, כך שאין כאן הדפסתציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
כסף נוספת. מה עוד שהמדיניות לא תשתנה עד יוני 2012, כך שאין מה לצפות לQE נוסף עד אז. אולי זה הטריגר שיעצור את הראלי של הזהב?
ערב טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
ראשית,אני בשורט על הזהב מי 1850$.
שנית, אנסה להסביר למה זה עלול להביא:
הם מנסים ליצור ולשמור על סביבה ללא ברירה.
הם רוצים לדאוג למצב בו תמיד תהיה נזילות כנגד התחייבויות.
בשתי הסדרות הראשונות הם שפכו ישירות כסף על השוק.
כעת הם ממחזרים וכנראה גם ממנפים את הנכסים שצברו לשם אספקת נזילות כנגד התחייבויות -כיוון שראו שקשה פוליטית להגדיל את תקרת החוב,חיפשו פתרון אחר.
התוכנית השלישית תדאג למחזר את החוב הארוך בעלות סופר נמוכה שים לב לגובה תשואת האגח הארוך פחות משני אחוז.
אלו תנאי גידול מצויינים לשווקים, לסחורות בכלל ולזהב בפרט.
קח בחשבון שמאז שנת 2000 בו החל המשבר כל פעם התנפחה בועה שהתנפצה.
כרגע נותרנו עם הטרנד לונג העוצמתי ביותר שנשאר במגרש.
עדיין כאשר מריחים מפולת מוכרים מכל הבא ליד ורצים לדולר, כל זאת למרות שפחתו אותו וייצרו טרליונים ממנו בעת האחרונה.
כרגע זה הדולר כנגד כל השאר.
המצב "הבריא" זה דולר עולה ושוק מניות עולה יחדיו כשזה יקרה אז נדע שהכלכלה האמתית עלתה על דרך המלך.
שבת שלום.
סאן,
מתי אתה מתכנן לצאת מהשורט?
מימשתי חלק מההחזקה שלי בזהב ב-1880 ואני מחפש הזדמנות להיכנס שוב.
כרגע הזהב הגיע לתמיכה טכנית באזור 1650 לפי:
http://www.marketoracle.co.uk/Article30576.html
הזהב ימשיך לרדת. 1540 תמיכה ראשונה.
1200 תמיכה שניה.
בדרך כמובן תיקונים קטנים כלפי מעלה . אבל שבירת רמת 1700 בישרה את התחלת ניפוץ הבועה . שיווקו לכולם כבר חצי שנה שהזהב יגיע ל 2500 , 5000 . ולאחר שנגמר השיווק המחיר יכול להתחיל לרדת. תראו מה קורה לכסף. - בדרך ל 20!!!
בדיוק כמו שהיה לפני 3 שנים עם מחיר הנפט. מ 140 ירד ל 35...
יש עדיין הזדמנות להצטרף לשורט על הזהב. 8-)