האם תוכל להסביר איך מזיזים חלק? אני כתוב ב1130 ומוגן (קנוי) ב 1120, נניח יש לי 10 יח' בכל רגל. איך מזיזים חלק ונשארים באותה רמת בטחונות?
תודה
Printable View
האם תוכל להסביר איך מזיזים חלק? אני כתוב ב1130 ומוגן (קנוי) ב 1120, נניח יש לי 10 יח' בכל רגל. איך מזיזים חלק ונשארים באותה רמת בטחונות?
תודה
על כל פנים לתשומת לבך, כעת אני רואה, כי בהודעת שחקן לסגירת פוזיציה מהיום, ציין שחקן כי הוא חושש מירידות. אולי כדאי לקדם דווקא לאחר ירידות(אתה מוכר אותו סיכון ביותר כסף. או ללכת על הצד הבטוח ולא להזיז כלל.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
תודה sun,ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
רק הערה קטנה - אחרי הירידות הסיכון הוא לא אותו סיכון אלא גבוה יותר ובהתאם נמכר ביותר כסף.
גם אני קראתי את ההודעה של השחקן.
בוחר בינתיים להשאר במקום.
בטחונות בדוגמא שנתת 10K.ציטוט:
פורסם במקור על ידי pinia
תרכוש 5 יחידות 1130 עלות:275 ש"ח.
תמכור 2 יחידות 1140: תקבול-150 ש"ח.
תמכור 2 יחידות 1150: תקבול -210 ש"ח.
סה"כ : תקבול 360 פחות קניה 275=85 ש"ח. תוספת לרווח לפני הוצאות פחות מאחוז.
תישאר בדיוק באותה רמת בטחונות.
במצב שתארתמבלי להגדיל בטחונות (ז.א שאתה כבר מציתה אותם) זה מהלך שאינו כדאי, אם לא מתקדמים בצעד גדול הרבה יותר קדימה, לאור הערת שחקן לתיקון אסטרטגיה מהיום (חשש שלו מירידות) אולי כדאי להמתין ולבצע צעדים רק לאחר תנועה בשוק.
אתה צודק המילה סיכון אינה נכונה, כוונתי הייתה לגבול הפסד מקסימאלי, כאשר עובדים עם הגנות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
שלום לכולם.....
קירבתי היום רגליים בשוקת ורציתי לשמוע את דעתכם...
גבול עליון 1250 עם הגנה ב 1260.
גבול תחתון 1170 עם הגנה ב 1160.
40 נקודות לכל צד (3.3%).ציטוט:
פורסם במקור על ידי moti4196
גבול עליון סביר. גבול תחתון נועז. הכל כמובן בתלות בכמות הכתיבות שעשית.
כעיקרון, זה בסדר להיות נועז, כל עוד אתה מוכן נפשית לשלם את המחיר.
תדמיין עכשיו את המדד עושה נסיגה קלה. נניח יורד ל 1199. תבחן את הרגשתך לגבי 1170.
מוטי, זו שוקת, אבל לא רחבה.
בהתאם לכך, אתה חייב לעבוד עם _הרבה_ בטחונות פנויים לתיקונים, ו/או הקטנת הסיכון הכולל.
זה נהפך כבר להרגל בזמן אחרון.
כמעת כולם כאן באתר מצפים/חושבים שיהיו ירידות אבל השוק ממשיך בשלו... :?
בהקשר למה אתה כותב את זה?ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
כבר חודש שלישי או רביעי ברציפות אני משאיר טווח ביטחון דיי גדול ברגל התחתונה מהחשש שלי מירידות תלולות (חשש שמחוזק ע"י סקירות/תגובות של השחקן) ובסוף השוק רק ממשיך להתקדם.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
למען הסרת ספק כלשהו כמובן שאין לי טענות לאף אחד.
לפי מרפי, דווקא כשתתחיל "לזלזל" ברגל התחתונה, אז דווקא יגיע היום שהיא תנשוך אותך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
למעשה זה לא מרפי. זה התנהגות שוק נפוצה. כמו שהציבור נכנס בדרך כלל בסוף העליות.
זה בסדר גמור לעשות הערכות לגבי השוק. לא רק בסדר. זה הכרחי. אבל כל סיכון צריך שיהיה מחושב.
שלום dfrog.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
עשית נכון עד עכשיו - ותמשיך ככה.
כמו שאתה משאיר מרווח סביר לעליות, ככה צריך גם להשאיר מרווח סביר לירידות.
אם תבדוק הסטוריה, תראה שירידות מתרחחשות בפרק זמן קצר יחסית, לכן הן תלולות,
וצריך להיות מוכן גם לאפשרות הזו. חוץ מזה באופציות תשלום בזמן ירידה יותר כואב מעליות.
אני יודע, שבבורסה בכלל ובישראל בפרט אין מצב לירידות, אבל בכל זאת, תהיה מוכן גם לזה :)
ציטוט:
ראשית תודה על ההתיחסות..
בגלל שכתבתי קרוב מידי לסטרייק הורדתי כמויות ביחס לשוקת יותר רחבה מזו והשארתי יותר בטחונות לתיקונים. אתה צודק בקשר לגבול העליון שאני מרגיש יותר בטוח לגביו(בין השאר גם בגלל מפת הפוזיציות), ולגבי הגבול התחתון : ברצוני להגן בסטרייק אחד ולכן כתיבה וקניית הגנה ב 1170 ו 1160 בהתאמה זה מרווח הרווח (כ-60 ש"ח רווח לפני עמלות) שיכולתי לקבל.....אם הייתי מתרחק ל- 1160 - 1150 זה כבר לא היה כדאי( כ- 20 ש"ח רווח לפני עמלות).
בימים האחרונים השוק מדשדש ברמות 1200-1212
נראה לי שכולם מחכים לארוע/הצהרה ואז תהיה תנועה לאחד הכוונים.
עדיין יש קונים בשוק הצפים לעליות
ויש גם כאלה שצופים ירידות מכיוון שהמחירים כבר מלאים.
לדעתי אנחנו נתחיל לראות תנועה לאחד הכוונים באפריל. למה אפריל?
כי באפריל החברות יתחילו לדווח על תוצאות רבעון ראשון של 2010 ויהיה להם קשה מאד
להשאר באותו הקצב ולהראות גידול מול שנת 2009 שהיתהבאמת שנה טובה ברוב החברות.
ולכן אני צופה לירידות מאמע/סוף אפריל.
לעומת זאת בשבוע הבא אנו צפויים לקבל עוד עליות כי הבנקים ידווחו על Q4/2009 ואלו יהיו תוצאות טובות.
אבל יכול מאד להיות שאני טועה :d והשוק ימשיך לעלות ויגיע ל-1300 כי אין אלטרנטיבה אחרת לכסף ואנשים ימשיכו לקנות ולקנות ולקנות.
כל זה מתבסס על ההנחה שלא יהיו ארועים מיוחדים כמו מלחמה , אינתפאדה , הורדת דירוג למדינות וכו'
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
יורי, תודה על ההתיחסות ...
ראה תגובה שכתבתי לדמי כיס....תודה..
כמויות קטנות ובטחונות פנויים זה נשמע טוב, אבל ככל שנתקרב לפקיעה מלאכת התיקון תהפוך לבלתי אפשרית מפני שכמות ההכפלות שתדרש תהיה מטורפת.
בכל מקרה עדיף ומומלץ שלא להתקרב יותר מ5% מהסטרייק בשבוע פקיעה בטח ובטח שלא בשבוע שלפני.
שים לב מה עשית. לקחת ריסק, פיצית על הריסק בכך שכתבת מעט ושמת ביטחונות בצד. במקרה שתצטרך לתקן, למרות הכפלה יש מצב שתפסיד או שתצא ללא רווח.ציטוט:
לא היה עדיף להשתמש ביותר ביטחונות, ולכתוב 1160 מוגן 1140? אתה מקבל על זה כרגע 70 ש"ח ליחידה. גם יותר כסף וגם יותר רחוק. ואם יגיע הרגע לתקן, אתה זז ל 1150, מכפיל כמויות, משאיר את ההגנה ב 1140 ולא עולה בביטחונות (אבל יורד ברווח כי יש עלות לעוד ביטחונות).
ציטוט:
דמי כיס בקשר למחירים בנקודת זמן שכתבת זאת זה נכון. בכל מקרה אתה צודק ואולי היה ליבאמת עדיף לכתוב יותר רחוק עם הגנה פחות צמודה, אבל אני בונה את האסטרטגיה לפי אחוז רווח חודשי שאני שם לי למטרה..וכרגע אני עומד בו יפה ואף יותר ובכל מקרה אני לא חייב(ולא מתכוון) להישאר לפקיעה כדי לממש באחוז רווח הרצוי...בנתיים אני נהנה מהתטא ומקווה לסגור את האסטרטגיה בהקדם כשאגיע למטרה שלי...
דרך אגב, כשאני מדבר על אחוז רווח, אנימחשב זאת מתוך כל הכסף שאני משכיב בחשבון לצורך האסטרטגיה, כלומר אם יש לי בחשבון 1000 ש"ח אז 100 ש"ח זה 10% רווח בשבילי.
עוד שאלה שלא קשורה דמי כיס, אתה תהיה בכנס של שחקן שבוע הבא?
אני דווקא הולך מהכיוון של הסיכון, וכמה כסף שיצא, יצא. אני לא רואה למשל טעם לסגור פוזיציה טובה רק כי הגעתי לאיזו נקודה. אני כן רואה טעם לסגור/לשנות פוזיציה בעייתית אם היא מסוכנת.ציטוט:
חודש שעבר למשל, נשארתי לפקיעה כי היה לי 4 סטרייקים לכל צד. כל העסק הכניס עוד כמה מאות שקלים (וחיסכון של עמלות). יכולתי לקנות בחזרה אופציות של 3 ש"ח יחידה. אבל מה הטעם?
למרבה הצער שבוע הבא אני לא בארץ...
תהנו בכנס. תביאו תמונות. תעלו ליוטיוב סרט.
ציטוט:
במקרה שלך אתה צודק.. אבל אני לא חושב שאשאר לפקיעה בקרבה כזו לסטרייק...אני אנסה להרוויח מהתטא כמה שיותר ולסגור לפני הפקיעה...מקווה ומאמין לדשדוש בגבולות שלי. ושוב אני מזכיר שהשתמשתי במעט כמויות כך שאני חושב שתהיה לי שליטה על זה במקרה הצורך..בסך הכל אני רוצה להתנסות קצת בעבודה קרובה לסטרייק ואני לא מסכן כל כך הרבה אני חושב. מה שכן ברור לי שזו לא שוקת רחבה כמו הנושא של הפורום הזה ואני גם זוכר את אחד החוקים החשובים של שחקן לגבי השוקת - לכתוב רחוק מהסטרייק.
תהנה בחו"ל...
אני נהנה לקרוא אותך ואת החברים האחרים בפורומים ולומד מזה המון..אני מקווה שייצא לי לפגוש אותך בהזדמנות אחרת.
האם כדאי לקדם את רגל הפוט מ-1140 ל-1170?
1160 ללא ספק.
1170 בסדר, אבל שתהיה מוכנות נפשית לתחושה לא נוחה בירידות.
שרק יגיעו כבר :twisted:ציטוט:
אני שומע על ירידות כבר כמה חודשים... :P
אני מאמין שזה יבוא - אבל לא נראה לי שזה יקרה במרס.
אני חושש כי בקצב הזה, מחר בצהרים קידום ל-1180/1190 יהיה יותר מראלי!
הי סאן,
אל תחפז להתקרב כל כך, אומנם זה נראה כאילו המדד שכח את הצבע האדום. אבל אתה אל תשכח שלשבוע הפקיעה מומלץ להכנס במרווח של בין
4%-5% מה שמציב אותך באזור ה- 1160.
אנני יודע היכן אתה כתוב, אבל תנסה להגדיל את המרווחים שלך, או את מספר הכתיבות שלך במדד נמוך מ - 1180, מאשר לנסות לקחת תקבול שמן תוך הגדלת הסיכון משמעותית.
לשיקולך
ד.
בסך הכל יום אחד של עליות אחרי כמעט שבועיים של דישדוש. וזאת בשוק גבוה. יכול לחזור לדשדש סביב 1220.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
תודה על התייחסות, ניסתי לכתוב זאת בהומור, מובן שעבור שוקת רחבה זה קרוב מאוד. אבל בכל ההיסוסים שלנו מאמצע השבוע על כל סטרייק בו פזלנו בבוקר בערב הוא כבר היה מחוק ולא רלוונטי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי david5
נקווה שהיום ידשדשו אותנו על 1220, + סוף שבוע של אורגיית טאטא, ויבוא לציון גואל.
דווקא עושה רושם של יום די תנודתי. אני הייתי מקדם את הקולים בעליות ואחרי זה את הפוטים בירידות.
ניסיתי אתמול לעשות קידום מדגמי של 1270 ל 1260. לראות מה זה שווה. עשיתי את זה בשיא העליה. ניסיתי להתעקש על מחירים. זה היה מאד קשה. התהליך ארוך. את הסגירה של 1270 הצלחתי לעשות לא רע, אבל זה לקח שעה. ואז התחלתי לבנות את 1260. עד שזזתי, התחילו טיפה ירידות ודפק את כל ההעברה.
בקיצור, אחרי כל הטירחה והעבודה ותוספת הסיכון, התוצאה הייתה קרובה לאפס. שווה לעשות קידום רק אם יש סיבה טובה לעשות זאת. מכיוון ש 1250 מסוכן מדי (לטעמי), אין טעם לעשות קידום בקולים.
כשאני משחזר את הקידומים שעשיתי בפוטים, הם היו די משמעותיים:
1000 - 1050 - 1090 - 1110 - 1140 - 1160(חצי כמות).
כאשר בהתחלה זה היה ללא הגנות, ובהמשך ההגנות הצטרפו.
אני מרים את הידיים מהמקלדת. שבוע הבא הזמינות שלי בסימן שאלה. אז שישאר ככה.
איך שלא יצא, הגעתי ל 4% (אחרי עמלות ומיסים!). אני מניח שאם הייתי זמין שבוע הבא, הייתי יכול להגיע ל 5%.
אני ממש לא מתלונן על "רק" 4%. הם שימחה גדולה ותוספת תקציב משמעותית למשפחה. צריך לקחת בחשבון שזה בניצול של 99% מהביטחונות שלי.
בנתיים גם התבלין שלי, מתנהג יפה (אוכף על 1210).
דמי כיס,
הצמדת את ההגנות? או שהן עדיין במרחק של 2-3 סטרייקים?
4% חודשי זה דבר נפלא! מדובר על כ 50% שנתי לפני ריבית דריבית... הלוואי על כולנו :)
בוקר טוב,
מפת הפוזיציות נראת לי קצת מוזר בצד הקולים.
למרות הירידות עושה רושם שמישהו הזיז כ 3000 יחידות מ 1250 ל 1260, נשמע קצת מוזר...
בנוסף כל המגדלים בקולים דיי שווים (ונמוכים).
יש סיבה לדאגה???
המשך יום מוצלח לכולם!
ביום חמישי במסחר יכולנו לראות ממש מלחמה של מסחר תזזיתי.
לדעתי (ודעתי בלבד- נא לא להסתמך עליה יותר מדי) אנו לפני שבוע סוער, היום אדום אבל אני לא בטוח שלא יסתיים ירוק. ונכון שהשחקנים רוצים פקיעה 1180-1210 אבל אני לא בטוח שיצליח להם. לכן אני כתוב למעלה 1260 והרווח עכשיו מאוד יפה. ונכון שנראה ש1260 מחוץ לטווח לגמרי, אבל יכול להיות שאקריב כמה מאות שקלים רווח ואסגור פוזיציה נראה איך יתפתח.
אני נשאר בהגנה במרחק שני סטרייקים. מסכים איתך ש 4% זה מעולה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
ערב צח,
בתחילת החודש פתחתי בסימולציה ראשונה לפני מסחר אמיתי עם שוקת ב-
P1060\P1070 + C1280\C1290.
עם העליות בשבוע הראשון סגרתי וקרבתי את הרגל הרווחית ל-
P1140\P1150 + C1280\C1290.
יציאה היום ב 9-10% רווח ברוטו (בחישובי לפחות) לקראת סוף היום ואחרי תטא של סופ"ש.
אשמח לכל פידבק מתותחי השוקתות (למשל האם היה כדאי לקדם את הרגלים יותר)
:mrgreen:
שאלה: יש משהו שמחיר רגל הC שלו הוכפל ולא הזיז אותה? אני כתבתי ב1270 והמחיר יותר מהוכפל אז הזזתי ל1310. אח"כ קרבתי חזרה ל1260. וכרגע אני בהפסד של 10% כולל עמלות וכו'. הבנתי שלפי הכללים של השחקן אם מחיר האופ' הכתובה הוכפל אז מזיזים. אני צודק או לא?
לפי הכללים כן מזיזים ואתה צודק.
המרחק להזזה תלוי בכמה הוכפל המחיר ובהתאם צריך לבצע הזזה.
השאלה האם ביצעת הכפלות בהזזה ?
בכל מקרה צברת נסיון לחודש הבא ועכשיו אתה מבין שכתבת קרוב מדי וכניראה גלגלת רחוק מדי 4 סטרייקים (אני לא מכיר את המחירים).
תכתב רחוק כמה שתרוויח תרוויח העיקר כאן שקט נפשי ולא רווח.
tizaer msimulasiot al yaves velo bkesef amiti. ze noten lec tcusat azlaca cvacol
simulasia akniot em virtualiot iabitconot em celu.
aem lo nilaczt msinui amdadim?
היי שוקי,
באמת כתבתי קרוב מדי. סטיית התקן הנמוכה ממש הפכה את הרווחים מהשוקת למינימאליים. נראה לי שרק מי "שהפר את הכללים" עשה כסף החודש. ד"א כתבת שהתזוזה קשורה בהכפלה, אני זוכר שאם הוכפל אז מזיזים 2 סטרייקים ואם יותר מהוכפל אז שלוש או משהו כזה. זה נכון לפי כללי השחקן?