משה, תפוח רקוב אחד לא מעיד על כל הסל !
תרשה לי להיות דוברו של הקול הדומם של אלפי האנשים שקוראים אותך באופן פסיבי - אל תפסיק ! אנחנו לומדים הרבה ונהנים.
Printable View
משה, תפוח רקוב אחד לא מעיד על כל הסל !
תרשה לי להיות דוברו של הקול הדומם של אלפי האנשים שקוראים אותך באופן פסיבי - אל תפסיק ! אנחנו לומדים הרבה ונהנים.
אני לרוב לא נוטה לכתוב אלא אם כן יש לי משהו לומר, אז אני חורג ממנהגי וכותב. אני ורבים אחרים מעריכים מאד את פועלך ואת הרצון לשתף, לי אישית יש שני נושאים שמאד מעניינים אותי באתר בתקופה האחרונה והם הדיון על השוקת הרחבה שנתן לי כמה רעיונות, והדיון כאן שבו הצגת את השילוב של השוקת והאוכף ואני חייב לציין שפתח לי מאד את העיניים לאחר שכתיבת אוכף היה נראה לי כמו משהו שאני אף פעם לא אעשה כי זה היה נראה לי מסוכן מדי. אז אל תוותר ואל תתייאש כי יש לך מספר רב של קוראים שמחכים למוצא פיך כדי להשכיל וללמוד ואני לא חושב שאתה צריך לשנות את מנהגך בגלל תגובה אחת שאינה במקום (ובמיוחד לאחר שגם עד כמה שראיתי הבחור חזר בו)
הי משה.
אני חושב שאתה אחד מהאנשים היותר מוערכים בפורום. אפשר לראות זאת באין ספור הודעות ברחבי הפורום. גם בשיחות ביננו בקורס דובר רבות בשבח הידע שלך ובנכונות שלך לשתף.
העץ הזה הוא אחד הנקראים ביותר בפורום. 241 הודעות יש בו. 6500 צפיות. וזה אחרי שבועיים בלבד. אני אישית עוקב מקרוב אחרי כל מה שקורה, ומקדיש לזה המון מחשבה.
אני חושב שאותם חברים שיעצו לך, טועים הפעם. אנשים סומכים עליך ומשקיעים את כספם על פי הוראותיך. איזו הוכחה צריך יותר מזה?
אז נועם כתב איזו שטות, ואחר כך הצטער על כך. לא צריך בגלל זה לעשות Over Reacting. אם שחקן היה כזה רגיש, הוא היה סוגר את האתר אחרי יומיים.
משה ,
כמה משעוממים לוקחים את הדיון למקום לא רלוונטי שמן הסתם אינו מעניין את רוב ככל חברי הפורום , סבורני שהחברים מוקירים את תרומתך ואתה יכול להבחין בזה ברוח התגובות , לכן אל לך לתת להם להעכיר את רוחך .
חזק ואמץ ותמשיך בדיוק כפי שעשית ( אין צורך לשפר :) )
אגב , יש לי מס' תהיות על השיטה ( אשמח ללמוד ) אך עדיין לא מצאתי את הזמן לכתוב תגובה ( במקרה הנוכחי לא יכולתי להתעלם ) .
משה,
אני רוצה להודות לך על השיתוף.
למדתי ממך המון ואני עדיין לומד.
אני נמצא עכשיו באסט' שלך אבל בזכות ההסברים שלך גם באסט' שגזרתי ממנה (אוכף מתנייד ושוקת קבועה - ימים יגידו אם זה שווה משהו...)
אני מקווה שתחזור בך ותמשיך ללמד אותנו ולמנוע מאיתנו (מחלקנו לפחות) לעשות טעויות מיותרות.
בכל מקרה,
שיהיה לך סופ"ש רגוע ונעים.
(ולכל עם ישראל)
תודה.
משה
בד"כ אני לא נוהג להגיב (חוץ מלשאול שאלות ספציפיות )
אני אחד מאותם רבים שנהנים לקרוא, ללמוד ולנסות להבין את המחשבה מאחורי האסטרטגיות שאתה מציג
אני מאוד אשמח להמשיך ללמוד את מה שאתה מוכן ללמד אותנו.
בכל מקרה תודה רבה וסוף שבוע טוב לכולנו
היי משה, ערב טוב
אני משתדל לעקוב אחר האסטרטגיה שאתה מרביץ כאן ואחר השתתפות כל החברים כולם, כבר 25 דפים ועוד היד נטויה עד הפקיעה (3 שבועות בעז"ה)
לאחר השרשור של שחקן, השרשור שלך הוא השני בגודלו במספר הצפיות בו ועל כך לא יוכל אף לא אחד להעיב.
אנא המשך בדרכך, הבט בהערכת המשתתפים והנח לכל השאר
סופ"ש נעים!
היי משה
אני קורא ולומד מדבריך ומודה לך ומעריך אותך על הרצון לשיתוף ועל השיתוף.
אני מאמין שהאתר הזה שכולנו משכילים לומדים ומרויחים (גם כסף...) ממנו נוצר על מנת לתת לאנשים קרקע נוחה להעביר מהידע שלהם לאחרים שרוצים לדעת.
תמיד זה שרוצה לתת ונותן צריך את הצד השני שרוצה לקבל ומקבל.
אני רואה בזה ברכה ואני בטוח שזה גם משמח אותך.
האסטרטגיה וניהולה מאד מעניינים וניתן לאמר שאני מחכה כל יום ללמוד עוד דבר מנסיונך.
אשמח ללמוד בהמשך הדרך מכל מה שתוכל לתת .
רוני
שלום משה היקר
אני מצטער להגיד לך שחברים שלך טעו ובגדול.
אם רק היית יודע כמה אני צריך אותך!
אם רק היית יודע כמה אני מחכה להודאות שלך!
אם רק היית יודע כמה דברים אני לא יודע ואתה כן יכול ללמד אותי!
אני רציני ואמיתי לגמרה!
.דוגמה קטנה :אתה אמרת ששנתיים שברת את הראש על הסטרטגיה הזו.אני גם אם הייתי שובר את הראש עשר שנים לא הייתי מגיע לזה.אתה נתת לי את זה עם כפית.
אני מודה לך מכל לב על כל ההשקעה שלך!
בבקשה תשקול שנית !
תשאר איתנו בבקשה אנחנו צרכים אותך מאוד מאוד.
למי שלא יודע מי זה ארתור, אני רק אומר שבמרץ 2008 הוא החל בסדרה של הסברים איכותיים בפורום של Trading4Living על איך לנהל אוכף כתוב ואוכף קנוי. במשך מספר חודשים הוא העביר בזמן אמת הסברים של השיטה ולימד קבוצה גדולה של אנשים את שיטתו.
השיטה דומה מאוד לשיטה שמוצגת ע"י משה ואין לי שום מושג מי לימד את מי. אני יודע דבר אחד שהיום ניתן למצוא מספר ח'ברה שעובדים בשיטה זו עם כמה שינויים פה ושם.
בפורום שהזכרתי הוכנסו שרשורים אלה לאגף "נכסי הברזל" של האתר וניתן גם היום לעבור על השרשורים האלה ולראות איך ארתור פעל בכל מקרה ומקרה.
אני מאוד מקווה שמשה יבין שיש לו כאן פורום שמת לשמוע את דבר פיו. אני בכל מקרה אשמח לעקוב ולראות את השינויים שהוא הבטיח שיחודיים רק לו.
ארתור ציין באחד השרשורים שלו שכל אחד יכול להמשיך מהשיטה הבסיסית ולפתח וריאנטים משלו על נקודות השיפוץ. גם לי יש כמה וריאנטים על השיטה הבסיסית שמנוצלים כדי להתמודד עם תנאי השוק המשתנים.
אז יאללה משה תשים בצד את כל נושא ההעלבויות והאגו ותעשיר אותנו מניסיונך.
הצלחות לכולם,
סביון.
סביון מה דעתך להראות לנו קצת מימה שאתה יודע מאוד מעניין גם אותי ואני מאמין גם את החברים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי סביון
אם אתה מכיר שיטה דומה למה אתה לא העלת אותה עד היום.
עדיין לא הבנתי מימה אני צריך להעלב,
ארתור גם היום עדיין לא יודע עוד שיפוצים במעוף+במט"ח שאני עובד איתם ומרויח כסף טוב.
רוב האנשים בעולם ניזונים מחצאי עובדות,לכן בתי המישפט מלאים בתביעות על לשון הרע+הוצאת דיבה.
ליפני שאתה מעלה השערות תיבדוק טוב-טוב,או לפחות היית כותב לי בפרטי והייתי עונה לך,
הבורסה מדשדשת כמה ימים , אין שיפוצים ואנחנו גולשים לעניינים
שלא קשורים באמת.
משה , לעניננו יש עוד 3 שבועות לפקיעה ולאט לאט הטטא תתחיל לעבוד ,
לטובתנו באוכף ולרעתנו בשוקת.
האם צריך לחול שינוי במרווחים שבהם משפצים כל אחד ממרכיבי האסטרטגיה ואיך היווניות יבואו לידי ביטוי.
איך אתה מתכנן את ההמשך?
תודה
ערב טוב משה,
שלושה דברים:
1. עוקב אחרי השרשור ומאד נהנה מהמקצועיות שלך בניהול אוכף ושוקת, הרבה ידע ונסיון נדרשים לכך.
2. ארתור או דוד ארתור או ארתור והמימונים, כבודם במקומם מונח ולא אגיד אליו אף לא מילה מעבר לכך כי הוא איננו כאן, אבל מי שנמצא כאן ופורס בפני כולם את דרכי הפעולה, ומקדיש ים של זמן להסביר ולענות לכולם, ומצוייד בהרבה מאד סבלנות - זה אתה, ועל כך מגיע לך שאפו גדול.
3. אני חושב שהרמה שלך מדברת בעד עצמה ואין צורך בשום הוכחות או דיונים לגבי מי קדם מי. אני בכל אופן לא מתרגש מכאלו שמדי פעם "מתחלקת" להם בכוונה או שלא בכוונה איזו תגובה לא לעניין.
תודה על הרצון לשתף את כולם ועל היכולת להתמיד בכך.
devy שלום שלושה שבועות זה המון זמן בשוק המעוף.ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
היוניות לא משחקת הרבה תפקיד בגלל השיפוצים.
לשפץ את השוקת צריך סה"כ פחות מהלך מאשר את האוכף.
אל תיהיה בלחץ יש יותר מידי זמן עד הפקיעה,זה יצא טוב שהחודש הזה הוא ארוך{זה טוב לשיפוצים}.
הייתי בטוח שאתם לומדים קודם וירטואלי את השיפוצים כמו שביקשתי.
מהסיבה שאחרי שתדעו טוב לשפץ אתן לכם את התוספת שמשנה את תמונת הרווח.
תודה משה
מה היא התוספת ומתי אמורה להתבצע ?
משה אתה תורם מאוד לאתר !!
בבקשה תמשיך ללוות אותנו בהמשך הדרך.
מפעם אחת לא נלמד כמו שצריך את השיטה.
הלכתי אחריך עשיתי את האס'. אל תשאיר אותנו פה עם חודש אחד בלבד.
מספיק טפש אחד לשרוף יער שלם .
אל תתן למישהו להעכיר את האוירה.
בזאת אני פונה למנהלי האתר להוריד מהאתר את כל ההודעות הפוגעות אישית!
לכולם שלום,
אני מוכרח לומר מספר דברים:
1. זה לא ענין ברור מראש שאדם יגלה סודות מקצוע לכל מי שדורש. משה עושה זאת באופן גלוי, הוא לא מסתיר דבר, ונותן לנו תקווה לעתיד והכי חשוב מראה ומלמד את הדרך מההתחלה ועד הסוף. הוא לא מגלה טפח ומשאיר את היתר באפלה, הוא מגלה את הכל כך שכל אחד יוכל לבצע זאת ואף אחד לא יהיה תלותי בו. זו גדולה של ממש, כי זה מראה שהוא עושה זאת רק ממטרות חיובית הוא לא מחפש אגו ולא שליטה ולא תלות - הוא רוצה לשחרר אותנו לחופשי, ושנדע להבין כיצד לשרוד בתוך הגונגל הזה שנקרא מעוף.
2. אני לא מכיר את נועם, אבל נראה לי שעצם הרעיון להכנס לשרשור של אחרים, לזרוק פצצה, ליצור אש יש מאין - כל זה למה ומדוע? הסיבה היחידה שעולה בדעתי היא קנאה או פחד או רצון למנוע ממשה לתת לאחרים מהידע שלו - אולי יש מי שרואה במתן הידע לאחרים צרות עין ופחד על עצמו, ולאור העובדה שהוא ככל הנראה כבר מכיר את השיטה - ינסה למנוע מאחרים לדעת אותה. זה לא יפה. זו לא הדרך. במיוחד בגלל שיש מספיק לכולם, כל שיטה מתאימה לאנשים מסוימים ומאחר שאין שיטה מנצחת - כולן חשופות להפסד למעט ארביטראז', אז לא צריך לחשוש.
3. זה בכלל לא משנה אם יש מישהו שהכיר את השיטה קודם. מה הרלבנטיות? גם משה נשען על יוסף, והוא נשען על יעקב שנשען על יצחק שנשען על אברהם. אז מה? אם המטרה לעשות טוב לכולם - אז מבחינתי מי שהולך בדרך הזו הוא גם משה וגם יוסף וגם יעקב וגם יצחק וגם אברהם - הוא בעיני מייצג את כל התורה על רגל אחת. ואם הוא מחפש טובה לעצמו - הכבוד יברח ממנו כמו מאש והוא יפסיד הכל בסוף.
אני מכיר את משה מעבר להתכתבות בפורום, ואני יכול להגיד לכם שהוא אוהב לעזור בלי קשר לשום אינטרס. הוא עזר לי בלי לקבל מאומה. אני מאמין בדרך שלו וברצון שלו לסייע.
שבוע טוב לכולם
1) שמי נעם ולא נועם.
2) צודקים פה כולם, אני מפחד מלחשוף את השיטה, אני טיפש, אני נוכל ועוד ועוד ועוד.
3) אני שמח מאוד שמשה מלמד את השיטה.
4) אפשר להתקדם הלאה?
אל תקלקל את האתר בבקשה ואל תתבכיין!ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
סליחה
חשבתי שכבר עברנו הלאה.
אם אפשר, בואו לא נגיב יותר על העניין הזה.
נעם טעה, הבין את הטעות, חטף על הראש, והתנצל. אז די. כל אחד יכול לטעות. הוא לא ה"רשע של הפורום" ולא צריך להעלות אותו על המוקד.
נראה לי שגם משה הבין מהחברים כאן את רוח הדברים ועזב את זה.
פליז. בואו נגלה בגרות, ולא נוסיף יותר אף מילה שלא קשורה לעניין.
בשביל אופרות סבון יש את ערוץ ויוה.
משה, אני מקווה שהדברים מקובלים עליך.
בבקשה, כתוב גם אתה מילה שסוגרת את הנושא.
זה יהיה נהדר ואז כולנו נזכה ב"דמי כיס" :dציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
חברים !!!! תתרכזו בעיקר
יש סיכוי יותר מסביר שהפתיחה מחר תהיה בגאפ לעבר ה 1174
ואז נצטרך שיפוץ אגרסיבי
אז אל תתעסקו עם דברים טפלים
השאירו את הפוסט פנוי עד כמה שאפשר להוראת השיפוץ ממשה
:roll:
לכל החברים מראש הודעתי שאמשיך לעזור בשיפוצים ככה שאין לכם מה לידאוג.ציטוט:
פורסם במקור על ידי קאריה
מודה מראש לכולם על התמיכה והפירגון.
תסלחו לי אם אוסיף עוד אחת...
משה כאחד שנמנה על הרוב הדומם (שגם אינו מבצע את האסט' אלה רק עוקב כדי ללמוד, מאחר ונכנסתי מאוחר לשרשור- אגב, האם שייך כעת לבצע אותה במצב הנוכחי לאחר השיפוצים ?) ברצוני להביע את הערכתי הרבה על השקעתך, חשיפת הידע שרכשת, ההסברים וכו', באמת תודה רבה ! אני באופן אישי לומד מדבריך המון !
שיהיה לך בהצלחה !
התוספת נעשית בתחילת הדרך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
חשבתי שאתם מבצעים בחודש הראשון וירטואלי לכן לא נתתי את ההמשך עד שתדעו לשפץ עצמאי.
חלקנו אכן מבצע ווירטואלי (ואני בניהם). זה לא מוריד כלום מרמת העניין והמתח, ומומלץ לכולם בפעם הבאה אכן לבצע ווירטואלית.ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
משהציטוט:
כפי שכתבתי באחת ההודעות אני מבצע חי, יחידה אחת, לאחר שחודש שעבר כתבת את הכללים.
אם לא עשינו את התוספת איך זה משפיע על התנהלות האסט'.?
אני חושב שעוד כמה מבצעים בפועל.
משה שלום,
אני גם מבצע, ומצטרף לשאלתו של DEVY
תודה
מאיר טל
גם אני מבצע בפועל ואשמח לדעת מה התוספת.
ובהזדמנות זו מצטרף לכל המודים והמעריכים. עוקב בעניין רב ומנסה ללמוד ממך כמה שיותר. מחזק את ידיך ומבקש ממך כי תמשיך ללמד ולהעשיר אותנו בידע ובנסיון שלך שלא יסולאו בפז.
מאיר-טל+devy התוספת נותנת בערך עוד 1200 ש"ח.ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
התוספת חשובה בגלל ההכנסה הנוספת.
משהציטוט:
חשוב לנו הנושא העקרוני ופחות כמה התוספת היתה מכניסה לנו.
איזה אופציה/אופציות היינו אמורים לקנות/לכתוב ובאיזה שלב של האסטרטגיה.
האם עדיין ניתן לעשות זאת או שזה כבר אבוד החודש?
למי שלא מבין התוספת היא כתיבת קצוות 1060-1220.
אפשר לעשות אותה היום אבל עדיף למרכז אותה.
משה שלום,
האם לאור עליית המדד היום יש צורך בשיפוץ נוסף?
האם אתה יכול לאשר/לשלול את מה שסביון כתב לגבי התוספת?
מצד אחד עושה המון הגיון כיוון שלשוקת הקנויה יש מספיק פער כדי להגן גם מהצד השני.
מצד שני - לא ברור היכן ה- 1200 ש"ח תוספת, שהרי אם אני אכתוב קצוות אני אקבל בסך הכל עוד 200-300 ש"ח בלבד. ואז נשאלת השאלה אם אני צריך לכתוב בכפולות והשוקת הקנויה מספיק חזקה כדי לתת לי הגנה לכל הכפולות (כולל בטחונות), או שאולי בכלל התכוונת למשהו אחר?
חבל להכנס לויכוח . אתם ילדים גדולים תחשבו בהגיון .ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
כאשר יהיה שיפוץ אני אודיע.
החודש כבר אבוד.ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
אין לך מה לידאוג אגיד לכם בדיוק מה התוספת ולמה ואיך.
תבינו בשוק הזה אסור לעשות טעויות,וכן אי אפשר לדעתי לעשות יותר מ-10% בחודש.
הסבלנות טעמה מר אולם פרותיה מתוקים מדבש.
משה שלום,
לומד ממך המון ואכן יש סבלנות.
אם נזיז רגל PUT של השוקת מ-1150 ל-1160 יהיה תשלום של 250?
האם ומתי צריך לבצע זאת?
תודה
מאיר טל
לא כדאי לשלם בכדי להזיז את רגל הפוט 1150 ל-1160.ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
צריך לחכות וליראות מה קורה ולפי זה ניפעל.
משה שלום !! אני לא מבין מכל השרשור הזה האם פספסתי תוספת או לא ?
אני עשיתי את האסט' עם כל התיקונים שפרסמת. האם היו תיקונים שלא פירסמת והשארת אותי ככה? הרי כתבתי שעשיתי את האסט'!!
מצפה להבהרות והנחיות.
אני מציע שתפתח שרשור שבו רק אתה תכתוב והוא יהיה נעול וכך יהיה נוח לעקוב.
לא היה שום תוספת
הכול כמו שפורסם .
התוספת תהיה בפעם הבא ומהתחלה כאשר נשלוט טוב יותר בשיפוצים.
הכול בשלבים כי גם ככה בלי תוספות זה לא פשוט .
לא היה שום דבר בנתיים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
התוספת שמדובר בה עושים ביחד עם האסטרטגיה.
בחודש הבא אסביר מה לעשות ואיך.
האם אני יכול ליקבוע אם השירשור נעול.