לא ניתן לפתוח שוקת משמעותית ללא הגנות בגלל הבטחונות העצומים הנדרשים
Printable View
לא ניתן לפתוח שוקת משמעותית ללא הגנות בגלל הבטחונות העצומים הנדרשים
במרחקים כאלה מהמדד הבטחונות הנדרשים קטנים משמעותית וכן, הרווח מהשחיקה של האופציות הרחוקות "מפצה" על חוסר ההגנה, שבאמת- אינה נדרשת בטווחים האלה- טווחי הזמן לפקיעה וטווחים מהמדד
רוב תודות! :)ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
הרעיון שלך לא ברור לי לגמרי.
אם הקצבת 30K לצורך השוקת, ואתה לא משתמש בהם, אז אתה מקטין את הרווח. אני לא חושב ששוקת קטנה יותר, בשלב מתקדם יותר של החודש היא יותר בטוחה משוקת רחבה בתחילת החודש. אתה יכול להסתכל על זה דווקא מהכיוון השני. כאשר יש לך 15% רווח, ופתאום השוק נותן זינוק מטורף של 5%, אתה עדיין במרחק של 10%. לעומת זאת כאשר אתה שבוע לפני הסוף, ונמצא במרחק 6%, ופתאום יש קפיצה של 5%, אתה מוצא את עצמך במרחק 1%. אז מה יותר טוב?
למעשה, התקדמות השוקת במשך החודש צריכה להעשות בצורה כזו שהסיכון נשאר קבוע (ונמוך מאד). ואם אתה יורה בכל התותחים שיש לך (שימוש בכל הביטחונות שהקצבת לנושא), אתה מגיע לרווח גבוה יותר מאשר אם אתה יורה רק באקדח, ושומר את התחמושת בבונקר.
גם נושא העמלות לא מדוייק. כל קרוב של רגל רחוקה, צריך להכניס כסף אחרי עמלות. נכון שלעמלות יש משמעות. אבל עדיין הקרוב מכניס כסף. ולכן אם אתה מוותר עליו, אתה מונע רווח פוטנציאלי. בנוגע לעמלות, צריך להתווכח עם הספק, ולהגיע לעמלה המנימלית האפשרית.
גם התחזוקה הופכת מסובכת. הרבה מאד אופציות מכל מני סוגים זה מורכב יותר לתחזוקה מאשר 4 סוגי אופציות בשוקת קלאסית.
בקיצור, צריך לבשל יותר את הרעיון שלך, כדי לבחון אותו מבחינת יתרונות/חסרונות.
זה בעיה במערכת שלי. הביטחונות גבוהים ללא הגנה גם במכירות רחוקות מאד. אני לא יודע אם זו בעיה כללית. יוסי אמר בזמנו שמכירות רחוקות לוקחות 1000 ש"ח לאופציה כביטחונות. אבל לא ראיתי שזה עובד. מה שכן, הביטחונות בהתחלה קטנים באופן משמעותי מאשר כשמתקרבים לפקיעה. ואת זה צריך לקחת בחשבון. בתחילת החודש, הביטחונות שהייתי צריך לשים היו כמעט חצי מהביטחונות בסוף החודש. זאת משום שאם היה מרווח בין מכירה להגנה של 4 סטרייקים למשל, אז נלקחו כביטחונות רק חלק מהם. אבל לקראת הסוף נלקחו כל הארבעה סטרייקים כי עברנו לתסריט ביטחונות הרבה יותר קפדני.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
זה דווקא טוב, וזה בהחלט הרעיון בשיטת ה"תקציב" שהצעתי. יש לנו "תקציב" לצמצום, שהולך וגדל עם כל יום שעובר. אם יש תזוזה של המדד, והאופציות הרחוקות סוטות באופן משמעותי, ויש לנו "תקציב" צימצום, אז מצמצמים את הרגל הרחוקה ומקבלים רווח. כל עוד שכמובן הרגל הקרובה נשארת בגבולות המותרים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
וזה מוביל אותי לעוד הגדרה שצריך לעשות.
אם הגדרנו נניח שבתחילת שבוע מסויים (סתם לצורך הדיון), אנחנו צריכים להיות במרחק 10% מכל צד, ואכן אנחנו מתחילים ככה את השבוע. המדד זז. באיזה מרווח מתחיל לצלצל פעמון האזעקה, שדורש מאיתנו להרחיק רגל קרובה תוך הקרבת רווח? גם זה צריך להגדיר. הרי אם השבוע מתחיל לזוז, ואנחנו במרחקים של 10.5% ו 9.5%, זה עדיין לא דורש פעולה. אבל אם זה פתאום 5% ו 15%, זה כן דורש פעולה.
שיטת ה"תקציב" גורמת לשוקת הרחבה להיות כלי מעניין מאד. הרי בשוקת הקלאסית היינו אמורים להרוויח רק משחיקה. אבל הצימצום הזה גורם להרוויח גם מסה"כ התזוזה החודשית. ולמעשה יותר טוב לנו שהמדד יזוז בכמה אחוזים בחודש לכיוון כלשהו, מאשר יעמוד במקום. העיקר שלא יתפרע. לחובבי המתמטיקה, אנחנו מרוויחים גם מהאינטגראל על התזוזה.
דמ"כ - לגבי תיזמון החלטה על הרחקת רגל קרובה.
החודש ירד לי מעט הרווח בדיוק מסיבה זו. בתחילת החודש נלחצתי מהעליות (סה"כ - כמוך - לאחר הקורס עם יוסי, זו היתה הפעם הראשונה) והרחקתי את הרגל מ- 1200 ל-1240 בשבוע הראשון. כמובן שאחר כך צימצמתי אולם הרחקה זו עלתה לי במספר אחוזי רווח.
לקראת ינואר אני חושב לגבש "כלל" בו אתחיל במהלך הרחקה רק אם המדד מתקרב מעבר למרחק אותו אני מקצה לשבוע הבא.
למשל, אם אנו 3 שבועות לשבוע הפקיעה, ושבועיים לפני שבוע הפקיעה אני רוצה להיות במרחק 9% ואילו המדד כבר חצה את המרחק הזה והוא, נאמר, ב- 8%, אני מתחיל להזיז.
נשאלת השאלה כמובן עד לאן להזיז - זה כנראה תלוי השקפה ותחזית אישית. המטרה היא כמובן שיהיו כמה שפחות תזוזות כאלו, ולכן צריך לשקול בין סגירת הרגל (בהפסד!) אם מעריכים שהתזוזה באותו כיוון תמשיך בעוצמה לבין הזזה למקום בו אנו מעריכים שנהיה במרחק הרצוי בסוף השבוע הבא...
הייתי רוצה להוסיף כאן תת-נושא: שנוי בבטחונות במהלך החודש.
האם יש דרך להעריך את זה?
בדרך כלל, כשקירבתי רגל, אני השתדלתי לשמור על אותה רמת בטחונות - אולם שמתי לב שהרגישות לכל תזוזה גדולה יותר, לכן בעצם אחוזי הרווח משתנים כל הזמן, ובסך הכל שווי הבטחונות עלה כמעט פי שלוש. אשמח לכל עצה או הארה ענין.
הכלל שאתה מציע לגבי רגע ה"אזעקת הזזה" עושה שכל. נשמע בהחלט הגיוני.
לגבי ביטחונות, זה נושא בהחלט מעניין. כתבתי שבתחילת החודש, כאשר השוקת רחבה מאד מאד, הביטחונות נמוכים מהמקסימום.
למשל, אם מוכרים 30 שקתות עם הגנות במרחק 4 סטרייקים, הרי שתיאורטית צריך 120K ביטחונות, שכן זה ההפסד המקסימלי. אבל בתחילת הדרך כאשר השוקת מאד רחבה, אנו לא נדרשים לשים ביטחונות מלאים, אלא רק חלק מזה.
עכשיו יש כאן שתי גישות. הגישה עם יותר "סיכון", אומרת שאפשר לנצל את ההזדמנות, ובתחילת הדרך למכור יותר שקתות. עם ההזזות, לרדת בכמויות.
הגישה הבטוחה יותר אומרת שנתעלם מדרישת הביטחונות הרשמית, ונחשב מראש את ההפסד המקסימלי, ונתייחס אליו בלבד.
נראה לי שאם הולכים בהתחלה מראש, על האופציות הזולות מאד (מהסוג של ה 50-60 ש"ח לאופציה), אפשר בהחלט לקחת קצת יותר ריסק, ולמכור אפילו 40 שקתות ויותר, ולהנות מדרישת הביטחונות המופחתת. שכן בכל מקרה אנו לא מתייחסים לביטחונות הללו כאל משהו אמיתי. אנחנו נחתוך הרבה קודם אם יתחילו זינוקים לאחד הכיוונים.
החודש אני עשיתי את אותו הדבר למעשה. התחלתי עם 40 שקתות והגנה במרחק של 5 סטרייקים, ובמהלך החודש ירדתי ל 30 שקתות והגנה במרחק 4 סטרייקים. זו נראית כמו דרך טובה. ללכת על אופציות זולות מאד בכמויות גדולות בהתחלה, ולתת להן להישחק ראשונות כאשר רחוקים כמה שבועות מהפקיעה.
אפשר לעשות ככה כמה אלפי שקלים בתחילת החודש, באופן שניתן להגדיר אותו כבטוח. צריך להתאפק ולא למכור אופציות יקרות (יחסית) בתחילת החודש. יהיה זמן להגיע לאופציות של 150 ש"ח בהמשך החודש. הן לא בורחות.
אז אם אני רוצה לסכם ולתמצת את הדיון לגבי הכללים של הרחקה, אז אנחנו למעשה מוכתבים ע"י שלוב של 2 פרמטרים - מספר ימים עד הפקיעה ומרחק (באחוזים) בין המדד הנוכחי והרגל היותר קרובה של השוקת. נראה לי שהגרף ההיסטורי של תזוזות המקסימליות של המדד (שניתן למצוא אותו איפשהו באמצע של השרשור הזה) בהתאם לזמן עד הפקיעה יכול לכוון כ"א מאתנו לגבי הזוגות האלה (בהתאם לתפיסת הסיכון)
ד.כ , מה אתה עושה כאשר "הברבור השחור" נוחת לו בתחילת החודש והמדד זז בשבעה אחוז.
פתאום האופציות הזולות בלי הגנה יעלו לא מעט, הלא כך?
אם המדד יזוז לו בשבעה אחוז בדקה הראשונה של המסחר, אני אצטרך להחליט מה לעשות. עדיין אני אהיה במרחק של כמה אחוזים מהסטרייק. אבל זה יהיה לא נעים. אני לא זוכר שהיה כזה מקרה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
כל מקרה אחר, נותן זמן להגיב, לבצע Stop Loss. כתבתי באחת ההודעות למעלה. בסוף השבוע האחרון היה בערוץ 23 סידרה של כתבות על המשבר האחרון. זה לא היה ברבור שחור. היו מספיק סימנים אמיתיים למשבר שמגיע. וזו לא הייתה תקופה לשקתות רחבות.
אני מסתכל על ינואר, ולא רואה כרגע איום שיכול למנוע מאיתנו לפתוח אסטרטגיה של שוקת רחבה. אין מלחמה באופק, תקיפה באירן היא לא ריאלית כרגע, הכלכלה העולמית במגמת התאוששות. הסיכון בינואר לא גבוה.
פתיחת שוקת רחבה היא לא מעשה אוטומטי. לפני שפותחים, צריך לעשות הערכת סיכונים כללית ולראות אם יש משהו מאיים. וזה נכון לכל אסטרטגיה. לאו דווקא לשוקת רחבה.
הצעה:
אולי כדאי לפתוח נושא חדש אשר בהודעה הראשונה בו יהיה תקציר, תמצות ממסקנות הפרקים הקודמים (25 במספר בנתיים)
אחת הסיבות היא שנראה לי שפיספסתי דיון מענין וקשה קצת לעקוב אחרי כולו בדיעבד...
אלעד
דמי כיס: אחרי שעקבתי בעניין רב אחר ניהול שוקת.
נראה לי כי ניהול שוקת זהירה עשוי להוות תחליף לפק"מ סטנדרטי בבנק וזאת ברוב רובם של המקרים.
אבל "הפחד-החשש" הגדול הינו מאותם הפעמים הבודדות , הנדירות בהם תהיה תנודה חזקה בנכס הבסיס שאז אנו עשויים להמחק ו/או לכל הפחות לחטוף "חתיכת זבנג" שנראה כוכבים.
גם בהרצאה יוסי אישר כי מספר שחקנים נמחקו במשבר האחרון.
ברור כי טווח הבטחון שאותם שחקנים נקטו באסטרטגיות שלהם במבחן התוצאה לא הועיל להם (מובן שהם נקטו במגוון רחב של אסטרטגיות ולא רק שוקת).
הקושי האמיתי הינו בפרק הזמן בו אנו מרווחים, דבר שגורם לחיזוק הבטחון , "להרדמות" בשמירה... ולמכה הכואבת. נראה לי שהזבנג מגיע בשעה שלא מצפים לו.
לא ברור לי מי ממה אתה מסיק כי ינואר יהיה זמן "טוב" לביצוע האסטרטגיה ללא סיכון.
תזכור שאת כל הסימנים של משבר ליהמן נתחו בדיעבד,בטרם המשבר עולם כמנהגו נהג.
אם כבר מדברים על סימנים , הרי בפועל מבחינה פונדמנטלית מצב הכלכלה העולמי אינו בכי טוב.
אבטלה גואה, מתחילים להוריד דירוג של מדינות גדולות ומשמעותיות, הדבר היחיד שמחזיק בחיים את כל העסק זה הכסף הזול שזורקים "מהלקופטרים" בכל העולם.
אולי יתכן לומר כי כל עוד יש כסף זול זה מחפה על כל שאר המגרעות.
בנתיים מאז אפריל 2009 ניתן להיה לנהל שוקת זהירה ולהרויח טוב.
לאור כל האמור לעיל נראה לי כי אסור לגלוש לאסטרטגיות "המוותרות" על הגנות ושעושים אותם רק לצורך הקטנת בטחונות.
אין בעיה עם ירידות/עליות מתמשכות. תמיד אפשר לחתוך עם הפסד קטן עד סביר. רחוק מאד ממחיקה. מחיקה תהיה למי שפתח צפוף מדי/מתעקש לשפץ בחודש פסיכי/לא שומר על הכללים. אני החודש הקטנתי את הרווח שלי כשזזתי מ 1180 ל 1200. אם העליות היו ממשיכות, הייתי סוגר את 1200 וזהו. ואז זה היה נגמר באי רווח (אפילו לא הפסד). יש בעיה די תיאורטית במכה מהשמיים. עליה/ירידה של הרבה אחוזים בדקת הפתיחה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
זה לא היה משקתות רחבות. אלו היו מפעילי מסחר אוטומטי באמצעות מחשבים, שלא ידעו להתמודד עם רצף כזה של ירידות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אז אסור להרדם בשמירה. משמעת עצמית, כבר אמרנו?ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
זה לא נכון. מניות ליהמן ירדו באופן רציף כבר חודש לפני ההודעה על פשיטת הרגל. המצב היה קשה כבר הרבה קודם. אסור היה להכנס לשקתות רחבות בתקופה ההיא. או לחילופין, ניתן היה לפתוח רק חצי שוקת (למעלה). ובשביל זה אנחנו טוחנים כאן את העניין הזה מכל הכיוונים. מדברים על ברבורים שחורים כאשר אין צל של ברבור כזה מרחוק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
לא איכפת לנו אם מצב הכלכלה טוב או רע. מצידנו שיהיה רע. שיהיו ירידות. העיקר שלא יהיו התרסקויות. ואת זה אני לא רואה כרגע.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
בעצם הרוחק, יש הרבה הגנה. את זה גם יוסי אמר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אני לא מתיימר לדעת את כל התשובות לכל דבר. נכון להיום, זו נראית לי אסטרטגיה חודשית טובה, שמכניסה כסף די בטוח. זה לא בא בקלות, זה לא לאסוף כסף מהרצפה, וזה לא טרוויאלי. אבל זה נראה עובד.
אז עוד קצת סטטיסטיקה מ-10 השנים האחרונות....ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
בדקתי את הסטיות הגדולות ביותר במדד 3 ימים אחרי היום הראשון בחודש (שנניח ששם נפתח את השוקת הרחבה שלנו).
From: 02-Nov-08 Price: 747.32 To: 05-Nov-08 Price: 794.37 => Change: 6.29%
From: 01-Apr-01 Price: 394.05 To: 04-Apr-01 Price: 372.89 => Change: -5.36%
From: 03-Jan-00 Price: 495.48 To: 06-Jan-00 Price: 471.42 => Change: -4.85%
From: 02-Apr-00 Price: 520.59 To: 05-Apr-00 Price: 499.64 => Change: -4.02%
From: 01-Sep-03 Price: 397.32 To: 04-Sep-03 Price: 412.75 => Change: 3.88%
From: 01-Aug-05 Price: 679.66 To: 04-Aug-05 Price: 705.42 => Change: 3.79%
From: 02-Feb-03 Price: 308.59 To: 05-Feb-03 Price: 297.03 => Change: -3.74%
From: 02-Jul-06 Price: 785.79 To: 05-Jul-06 Price: 814.2 => Change: 3.61%
From: 02-Oct-08 Price: 858.45 To: 05-Oct-08 Price: 828.45 => Change: -3.49%
From: 02-Apr-06 Price: 813.14 To: 05-Apr-06 Price: 841.25 => Change: 3.45%
אפשר לראות שתנודה של מעל 4% בשלושת הימים הראשונים בכל חודש היא מאוד נדירה אך קיימת.
לעומת זאת בשבוע הראשון בכל חודש הסבירות כמובן עולה, ולא מעט... המקרה הקיצוני ביותר היה בחודש פברואר האחרון...
(עשיתי את אותה בדיקה על שבעה ימים אחרי היום הראשון בכל חודש)
From: 01-Feb-09 Price: 648.14 To: 08-Feb-09 Price: 701.3 => Change: 8.2%
From: 01-Apr-03 Price: 335.05 To: 08-Apr-03 Price: 361.89 => Change: 8.01%
From: 01-Jun-03 Price: 437.3 To: 08-Jun-03 Price: 408.31 => Change: -6.62%
From: 01-Feb-00 Price: 485.61 To: 08-Feb-00 Price: 517.8 => Change: 6.62%
From: 01-Nov-00 Price: 471.12 To: 08-Nov-00 Price: 497.48 => Change: 5.59%
From: 01-Jan-01 Price: 501.81 To: 08-Jan-01 Price: 474.1 => Change: -5.52%
From: 01-Dec-04 Price: 563 To: 08-Dec-04 Price: 590.89 => Change: 4.95%
From: 01-Apr-08 Price: 995.3 To: 08-Apr-08 Price: 1044.47 => Change: 4.94%
From: 04-Jun-06 Price: 859.64 To: 11-Jun-06 Price: 820.14 => Change: -4.59%
From: 01-Jan-02 Price: 458.11 To: 08-Jan-02 Price: 479.18 => Change: 4.59%
אגב בכל אחת מהבדיקות המדגם כולל 109 מקרים.
אביעד כל הכבוד על הבדיקה.
אני רואה כי ככל שחופרים , תמיד נמצא את הסיכונים.
נראה לי כי בכל אופן נעשה את האסטרטגיה הזו על כל הסיכונים הגלומים בה , בזהירות ובעדינות.
1. האם מישהו מנהל רישום של כל הכללים המסקנות והפתרונות?
האם ניתן לפרסם זאת לשימוש הציבור?
2. מתי בעצם כדאי להתחיל לכתוב את השוקת לינואר?
עמית
שחקן מעוף הודיע כי ינהל שוקת בינואר.
ריכוז תהיות עבור שחקן
ניהול השוקת על ידי שחקן זה טוב, אבל לא מצויין כדברי הפירסומת הידועה. כי יכול להיות שינואר יהיה חודש שקט, ללא בעיות מיוחדות. הרבה יותר יעיל אם נוכל בנוסף לקבל את עמדתו של שחקן בנוגע לתהיות שהיו לנו במשך החודש. ריכזתי כאן את התהיות הללו:
1) איך ומתי כדאי לפתוח את השוקת?
----------רעיונות שעלו:
----------א) לפתוח רחוק מאד (אופציות של 50 ש"ח) כי אלו נשחקות ראשונות ולנהל דינאמית. ככה אפשר להנות גם מהטתא וגם מאינטגראל עלהדלתא.
----------ב) לפתוח בדיוק לפי הטווח שרוצים, ולשכוח מהשוקת.
----------ג) לחכות לשבועיים עד שלושה לפקיעה ואז לפתוח כי ממילא רחוק מהפקיעה השחיקה מינימאלית.
----------ד) פתיחה מדורגת. לפתוח כל פעם כמות חלקית, ולמתוח את הפתיחה לאורך זמן, ובכך להגיע למיצוע כלשהו.
2) מה מבנה ההגנות המומלץ?
----------רעיונות שעלו:
----------א) סטרייק אחד והרבה כתיבות
----------ב) כמה סטרייקים ופחות כתיבות - מאפשר הזזה במקרה חרום ללא הזזת ההגנות
----------ג) בכלל לנסות לכתוב בלי הגנות
3) מה ניצול ביטחונות נכון בשוקת רחבה?
----------רעיונות שעלו:
----------א) הסטנדרט של ה 30%
----------ב) השוקת מוגדרת אסטרטגיה בטוחה, ולכן חבל לא לנצל את הביטחונות במלואם על פי חישוב הפסד מקסימלי
----------ג) לסחוט את הביטחונות למקסימום, לפחות בתחילת החודש כדי לכתוב יותר, ובמשך החודש להוריד כמויות
3) מה גבולות הגיזרה המומלצים לשוקת? עלו כל מני רעיונות לגבולות.
4) איך ומתי מקדמים רגליים במגמה למיקסום רווח?
5) מה עושים במקרה שהמדד מתחיל לברוח לכיוון כלשהו?
----------רעיונות שעלו:
----------א) לא להזיז. זו שוקת רחבה.
----------ב) מחכים ממש לרגע האחרון - להתקרבות צמודה מאד לרגל, ורק אם זה קורה אז מזיזים. הנזק יכול להיות גדול.
----------ג) עם פריצה של גבולות הגיזרה עושים הזזה. הנזק קטן, אבל מצד שני אולי עושים הזזה היסטרית מיותרת.
----------ד) סוגרים זמנית את הרגל, ומאוחר יותר, לאחר התייצבות פותחים אותה מחדש
----------ה) מגדירים StopLoss לרגל. אם ערך הרגל מתנפח מעבר לגבול מסויים, סוגרים אותה ועושים חושבים.
מה הייתה צריכה להיות ההתנהגות הנכונה של מי שהיה בשוקת רחבה בספטמבר 2008?
6) שיטת הרחקת הרגל במקרה מצוקה:
----------רעיונות שעלו:
----------א) להזיז עם הכפלת כמויות.
----------ב) להזיז ולא מכפילים כמויות. במקום זה מתפשרים על הרווח
7) שאלת השאלות: איך מתנהגים במקרה של "ברבור שחור" - ארוע בלתי צפוי לחלוטין שמקפיץ את הבורסה לכיוון כלשהו?
----------רעיונות שעלו:
----------א) להגן על רגל באמצעות StopLoss רחוק. אם יש מקרה קיצוני מאד, לא איכפת לנו להפסיד ולצאת עד שהשוק ירגע.
----------ב) להסתמך על ההגנות ולהסתכן בהפסד אדיר
----------ג) לא לעשות שוקת רחבה בכלל - זו אסטרטגיה מסוכנת מאד.
8) האם יש טעם "להתעקש על מחירים" כאשר עושים הזזה? האם בכלל יש טעם "להתעקש על מחירים" באופציות?
צודק דמי כיס שינואר יכול להיות חודש רגוע והתועלת הלימודית של ניהול שוקת רחבה ע"י שחקן תהיה נמוכה. מכיוון ששוקת רחבה זו אסטרטגיה שרבים מחברי האתר מבצעים, כדאי לבקש מעליזה או אפי ששחקן יתן מעין סקירה על "ניהול שוקת רחבה", שתענה על השאלות שעלו בשירשור זה. במקרה שחודש ינואר יהיה "סוער" יהיה אפשר להיעזר בשחקן עם ניהול השוקת.
אחרי מחשבה קצרה הגעתי למסקנה שאולי כדאי להקריב חלק מהרווח (הפוטנציאלי) של השוקת הרחבה מאד בתחילת החודש ולקנות שוקת צרה יותר ביחס כלשהו (למשל על כל 10 כתיבות, קניה אחת).
מהסתכלות היסטורית, אם נניח המדד ב-1000 כפי שהיה בתחילת נובמבר, ומוכרים שוקת P850 ו-C1120 במחיר ממוצע של 100 שקל לאופציה, אז על כל 10 כתיבות קונים P900 C1080 שמחירם כ-380 שקל, ואז מתוך 2000 שקל תקבול מקריבים 720 שקל, אבל במקרה של תזוזה בריאה במדד העליה במחיר האופציה הקרובה יותר תפצה (ואלי אף תגדיל רווח) על העליה במחיר האופציות הכתובות, וכך במקרה של צורך בהזזה או סגירה של הרגל הבעייתית הביטוח יחזיר לנו את עלות התיקון, ואולי אפילו יותר. מה דעתכם?
יישר כוח דמי כיס על רישום התהיות
יש בעיה, שרחוק מהפקיעה, האופציה הבודדת הזו כמעט ולא תשפיע. רחוק מהפקיעה, הגרף הרבה הרבה יותר עגלגל. השוקת בכלל לא נראית כמו שוקת אלא כמו מין U הפוך. הכוח שיש ל 10 אופציות יורדות ב 1120 הרבה יותר "חזק" מהאופציה הבודדת שמנסה להרים ב 1080.ציטוט:
פורסם במקור על ידי michaelbl
רק בהתקרבות לפקיעה, אבל ממש קרוב, האופציה הבודדת הזו תראה את השפעתה.
לא התכוונתי שבמקרה של תזוזה חזקה להישאר עם השוקת המקורית, אבל אם אתה מזיז את הרגל הבעייתית החוצה, אבל משאיר את האופציה הקנויה במקום, אז במקרה שהמדד ממשיך בכיוון הלא רצוי האופציה הקנויה תהיה שווה לא מעט כסף שיפצה אותך על חוסר ההצלחה של המכירה
דמי כיס, ח"ח לגבי ריכוז התהיות והשאלות, יסודי מאוד
לדעתי זו דווקא סוג הגנה מקובל.ציטוט:
כמובן לא צריך לקנות שוקת צרה יותר אלא במקום שמתחיל קצת להרגיש לא נוח לקנות בכסף מספר קולים (במקרה של עליות) ע"מ להוריד אתהדלתא בערך בחצי. אם הפחד התממש ואכן המדד ממשיך לו צפונה יהיה לך זמן להתחיל לדלל את הצד המפסיד (או להרחיק, איש איש לפי דרכו) ואם המדד רק רצה להפחיד אותך וחזר לאזור הבטוח , שחרר חזרה את הקולים הקנויים, בהפסד קטן.
זו לטעמי דרך לגיטימית ביותר.
מתקרבים לקו הסיום
היום ביצעתי שלב אחרון של צימצום השוקת.
קירבתי רגליים ל 1110-1160 עם הגנה במרחק סטרייק אחד.
גם העלתי באופן משמעותי מאד את הכמויות. כרגע אני כתוב על 80 למטה ו 70 למעלה. הסיבה לאי הסמטריה היא שזה מסתדר לי טוב עם האסטרטגיה של ה 29/11 מבחינת ביטחונות. אחרת לא הייתה סיבה שזה לא יהיה סימטרי.
סה"כ הסיכון הכספי הרשמי הוא יותר קטן מפעם. אבל הסיכון המעשי הוא 12K. זאת מישום ששמתי פקודות StopLoss אוטומטיות. כך שהרווח (הפוטנציאלי) של 2K שהצעד הזה הכניס, מסכן לי 12K. סביר. אפשר לראות את החשיבות העצומה של StopLoss אוטומטי. לפחות עד השעה 4:30 היום בערב.
אני שוקל אם להשאר לפקיעה. עדיין לא החלטתי. יכול להיות שאני אבחר בדרך המלך, שהיא למכור בדקה ה 90 חלק, והישאר עם חלק. כרגע נראה לי שלקראת קו הסיום אני אסגור דווקא את הרגל התחתונה, כי מחר בבוקר זה זמן המשחק של הגדולים. וכולם ישמחו להוריד את המדד, אבל אף אחד לא ישמח להעלות אותו.
הטווח הזה כרגע נותן 25 נקודות לכל צד, שזה 2.2% לכל צד, שאפשר להחשיב את זה לרחב עבור כמה שעות מסחר, שלא נראה שיהיה בהן מאורעות דרמטיים.
יכול להיות שאם לא הייתי באסטרטגיה של ה 29/11, הייתי פועל טיפה יותר רגוע (למרות שאני לא חושב שלקחתי סיכון משמעותי). אבל (עם כל הכבוד לשחקן, ויש כבוד), ועם זה שאני דבק בהנחיות שלו, קשה לי לראות איך נצא מהאסטרטגיה הזו בשלום. ויצא בסופו של דבר שהחודש, השוקת הרחבה תכסה את ה 29/11. אבל, גם לטחון מים זה הרבה יותר עדיף מאשר לשפוך את המים.
אופיר שלום!
1. מה עם "איכות השינה" המפורסמת? היא לא נפגעת?
2.ראיתי בצהרים שההפרשים בין מחיר האופ' שכתבת להגנות מאד קטנים(10-15). האם היה טעם לכל המהלך בהתחשב בעמלות שלוקח לך הבנק/בית ההשקעות?
3.באיזה מע' מסחר ביצעת "STOP LOSS"?
תודה ובהצלחה!
איתי
הי איתיציטוט:
פורסם במקור על ידי itayte1
1) "איכות השינה" בסדר גמור. יש לי שני סטרייקים למטה ושלושה למעלה, כאשר ארה"ב עולה. לא רואה בעיה.
אבל, וזה אבל גדול, עדיף לעשות את צעד השינוי האחרון יומיים לפני הסוף ולא יום לפני הסוף. ואז היה לי עוד סטרייק אחד לכל כיוון, ואיכות השינה הייתה מגיעה למצב מקסימלי.
אגב, איכות השינה עוד יותר משתפרת כשרואים ששחקן הנחה למכור שני P1120 באסטרטגיה של ה 29/11. זאת אומרת שהוא לא מעריך פקיעה מתחת ל 1120.
2) מרווח של סטרייק אחד, יום לפני פקיעה שקול למרווח של כמה כאשר נמצאים כמה ימים לפני פקיעה. הרי ראינו, שהאופציות הרחוקות נשחקות ראשונות. הדבר בולט מאד כשמתקרבים לפקיעה. מהירות הירידה בערך האופציות ככל שמתקדמים בסטרייקים, הוא פשוט ענק. ולכן, פתאום מרחק של סטרייק אחד נותן המון. בצהריים זה כבר לא היה כדאי. אבל בבוקר זה היה מאד כדאי. ובצד של הפוטים, באופן מפתיע, זה היה כדאי גם חצי שעה לסוף. P1110 היה 55 ש"ח וירד ל 25 ש"ח תוך חצי שעה. P1100 כבר היה באותו זמן 8 ש"ח.
3) Trade1 מאפשרת StopLoss.
אבל כבר ראינו לא מעט פעמים שהפקיעה היתה בתזוזה של 2% ויתור מהסגירה של יום לפני, וסטרייק אחד הוא פחות מאחוז, ואם זה יקרה אז הכמה עשרות שקלים שהתיבה הקרובה נותנת מחווירים לעומת הפסד של מאות או אלפי שקלים לכתיבה. התכוונתי לפתוח היום שוקת של +/- 20 אבל זה נראה לי מפחיד מדי לסכן אלף בשביל להרויח 50. היו חודשים עם סטיית תקן גדולה יותר בהם זה היה כדאי ואפשר היה לקבל מכירה של +/-30 באותו מחיר (כאשר בטרייק אחד היה אחוז או אפילו יותר מ-1%, כעת סטרייק אחד הוא פחות מאחוז), אבל החודש בגלל סטית תקן נמוכה האופציות זולות מכדי לעשות את זה לדעתי
בסך הכל אני מסכים איתך. אני מעריך שהפעם לא תהיה פקיעה עצבנית, אבל כעיקרון אתה צודק. היה צריך לעשות את הקירוב יום קודם ב +/- 30.ציטוט:
חשבתי על זה אתמול, אבל זה לא יותר טוב כי אין לך איך לחזות מה יעשה השוק ביום שלפני הפקיעה, ומספיק שהמדד יזוז בסטרייק וקצת שזה תזוזה יחסית רגוה של אחוז ואתה שוב באותו מצב. לדעתי שווה לעשות את זה בסוף יום המסחר שלפני בוקר הפקיעה, אבל רק אם מחיר אופציות שנמצאות 3 סטרייקים החוצה מהמדד מצדיק את זה (ולא כמו היום שזה היה בערך 15 שקל או אפילו פחות). לא חייבים לעשות את זה כל חודש, אם הסיכוי לא שווה את הסיכון עדיף לוותר.
למעשה, תיכננתי לעשות את זה יום לפני הפקיעה בסוף המסחר. שווי P1100 באותו הזמן היה 60 ש"ח שזה היה מצויין. אבל לא הספקתי. ולמחרת זה נפתח בבוקר על 15 ש"ח וכבר לא היה טעם. צריך לזכור את זה בחודש הבא. התזוזה האחרונה צריכה להיות יום שלישי בערב ולא רביעי בבוקר.ציטוט:
הבעיה היא שאם אתה עושה את זה ביום שלישי, מספיק שהמדד זז ביום רביעי באחוז או אפילו אחוז וחצי (שלא לדבר על 2), ובמיוחד שכאשר המסחר מסתיים כאן ביום שלישי הוא נפתח בארה"ב ומשפיע עלינו למחרת ואין דרך לדעת איך זה יסתיים שם (החוזים העתידיים זה טוב אבל לא מצויין כי כבר היו הרבה פעמים שהחוזים הראו כיוון אבל בסוף המסחר היה שונה לגמרי), ואז אתה מגיע לסוף יום רביעי כשהמדד נמצא סטרייק אחד מקצה השוקת שלך ואין לך דרך לתקן בלי לספוג הפסד נכבד. היו חודשים בהם בסוף יום רביעי מחירי אופציות במרחק 3 סטרייקים היו כ-50 שקלים, ואלו לפי דתי חודשים שכדאי לבצע זאת בהם. ניסיתי אתמול למכור שוקת 2 סטרייקים מהמדד, אבל אחרי שראיתי שזה יוצא אחוז וחצי של הגנה השתפנתי וקניתי אותה בחזרה (דווקא יצא לי טוב כי הרווחתי בין המכירה לקניה כמה שקלים) כי הגתי למסקנה שאני ממש לא אשן טוב בלילה כשאני מסכן מאות שקלים ויותר לכל אופציה בשביל לגרד 40 שקל לאופציה.
דמכ"ס בוקר טוב
האם תוכל כבר לתת חישובי רווח מהשוקת החודשית ?
תם ונשלם
מיכאל, אני שוב מסכים איתך. אמנם ישנתי טוב הלילה, אבל אני לא יכול להגיד שה P1110 לא הטריד אותי. נכון, יצא טוב (מבחינת השוקת), ובסוף פקע 15 נקודות מהגבול העליון, שזה סביר, אבל זה לא משתלב עם מדיניות הביטחות שדגלתי בה, וכמו שכתבתי, אם לא הייתי באסטרטגיה של ה 29/11, לא הייתי כל כך ליברלי פתאום. לא מבטיח, אבל לא חושב שאחזור על מרווח כזה.ציטוט:
ברצוני להודות לדמי כיס על פתיחת הדיון הזה על שוקת רחבה.....
כולנו למדנו רבות וגם כאשר שואלים שאלות שהתשובה להם עדיין לא ברורה זה שווה הרבה....
אני אישית הלכתי לפקיעה עם שוקת רחבה 1070 - 1170 כמבובן לאחר קירובי רגליים במהלך החודש....
מקווה שגם אחרים הלכו עם שוקת מוצלחת בפקיעה....
שיהיה לנו חודש ינואר מוצלח ופורה כמו החודש הזה.....וגם מי שלא ממש הלך לו החודש..לא נורא לא צריך להתייאש ולדבוק בבדרך....
המשך יום טוב.
מצטרף לתודות לדמ"כ :)
אני צריך להודות שהדיון הזה היה מבחינתי אחד הפוריים ולימודיים שיצא לי לעשות (במיוחד מאחר ורק התחלתי את צעדי בעולם האופציות באופן מעשי (תאוריה אני טוחן כבר כמה חודשים)).
כרגע פתחתי שוקת רחבה מאד 8 פעמים על:
P980 שנתן לי 100 שקל
C1240 שנתן לי 135 שקל
והייתי צריך לקנות הגנות
P920 בעלות 30 שקל ( קניתי רק 4 P, וקניתי עוד P1020 אחד)
C1280 בעלות 40 שקל
האילוץ של קנית הגנות נובע מההקצבה הקטנה שקיבלתי מאישתי כדי להפסיד אותה בהימורים כהגדרתה (לך תסביר לה שההפסד מוגבל ויש שליטה יותר טובה בהכל מאשר במניות אחרי שאמא שלה שעובדת בבנק סיפרה לה סיפורי אימה על כל מיני סוחרי יום שנמחקו ביום אחד)
סיכום סופי שלי:
הרווחתי בשוקת בערך 4000 ש"ח. שיא הביטחונות היה 100,000 ש"ח, מה שנותן 4% רווח. וזה כולל הרחקה מ 1180 ל 1200 שהייתה מקור הפסד, ושביצעתי כאשר המדד דהר למעלה אי שם בהתחלה.
בחודש טוב, וניהול זהיר אני מעריך שאפשר להגיע לכפול מזה, בסיכון מינימאלי.
ציטוט:
כמה היתה מקבל על אותם מאה אלף בפק"מ לחודש?
בין 25 ש"ח ל 50 ש"ח.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אבל בוא נזכור שבכל זאת, פק"מ הינו נטול סיכון. כאן ה 100K היו על הגריל.