אכן - איחרתי קצת הפעם - בגללי.
הסיבה - עדכנתי את אפליקציית GMAIL בטלפון, והם הורידו את מתן ההתראה על אימייל חדש.
עכשיו תיקנתי את זה :)
Printable View
אכן - איחרתי קצת הפעם - בגללי.
הסיבה - עדכנתי את אפליקציית GMAIL בטלפון, והם הורידו את מתן ההתראה על אימייל חדש.
עכשיו תיקנתי את זה :)
והכי חשוב תנו לקפטן לנווט את הספינה(האיסטרטגיה)
תבדקו בשוק אצל חברים :מה מצבם בשנה האחרונה
אם אתה בכמויות גדולות תעשה את כל השינויים בקבוצות של 3 או 5 כדי לא להיתקע עם ביטחונות ומצד שני לא לקנות ביוקר ולמכור בזול.
דהיינו קניית 5 כתובים מכירת 5 קנויים ואח"כ קניית 5 הגנות וכתיבת 5 יח'. וככה לקדם את כל היח' באופן מאוזן.
בדרך כלל אם אתה קונה ,,כשאתה בא למכור/לכתוב המחיר יורד,המכונה מוכרת במיידי לאורך כל הדרך,(היות והיא קנתה ממך)
לכן הסכוי לכתוב וא"כ למכור בד"כ יעיל יותר ,אלא מאי הביטחונות ,ואת זה המכונה יודעת
מה גם שאם באותו רגע לא היתה קניה ,המכונה תרים את השוק (היות והיא קנתה ממך) והיא תקנה את כל האופציות במחיר הנמוך ולך לא תשאר ברירה אלא לקנות בגובהה,כך שהמכונה תמכור לך בגבוהה
לכן מבצעים כמה שיותר מהר
יש 20 עד 40 שניות לפני שהמכונה מגיבה
כך שאם תמתין למחיר נמוך בקניה או גבוה במכירה ,אתה עלול להקלע להפסד
שלום ניב,
לפי הנחיות שחקן קודם כל מבצעים את הקניות ואז את הכתיבות מ 2 סיבות:
1. קנייה לפני כתיבה לא גורמת לחריגה בבטחונות (כפי שקורה אם קודם רוצים לכתוב)
2. הוא ציין שאם אתה מבצע כתיבה אז עד לרגע הקנייה של ההגנה יש לך בעצם כתיבה חשופה, אפילו שזה נניח לכמה שניות, ואז יכול להיות שבדיוק בשניות האלו קרה משהו שמפיל/מרים את השוק למהלך נגדך.
המקרה האחרון שאני חושב שקרה בארץ זה בחיסול ג'עברי בסביבות 16:00 או לפני חודש/חודשיים היתה קריסה מהירה בחמישי לפני שבוע הפקיעה מ 1203 ל 1196 והמון עצבים השתחררו פה באתר, בוול-סטריט לדוגמא היתה לא ממזמן שמועה במהלך המסחר שהיה פיגוע בבית הלבן והמדדים קרסו מייד.
http://www1.bizportal.co.il/article/357755
באופן כללי לגבי סדר הפעולות הרצוי כשיש מספר אופציות, לפי דעתי כדאי להתעסק קודם עם היקרות יותר מכיוון שהשינוי שם מהיר יותר מהאופציות הזולות יותר ולכן אם התמהמת הפרשי המחירים שם לעומת שחקן יכולים להיות יותר רציניים (לפעמים זה גם לטובתך אך לא כדאי לקחת סיכון) מאשר באופציות הזולות.
בנוסף אם אתה נותן מחיר כממתין בתור ולא נותן מחיר לקנייה/מכירה מיידית אז בזולות לפעמים אתה יכול דקות ארוכות. ואילו ביקרות זמן ההמתנה יותר קצר.
אז תלוי בזמן שיש לי ובמחיר, לפעמים בשביל 10 ש"ח אני נותן מחירי שוק לביצוע מיידי ולגמור עם זה ולפעמים אני נותן פקודה ממתינה.
שבת שלום.
שלום לכולם,
לעוקבים מצורף גרף גלגול האסטרטגיה, היתרה ממאי היא 2163- ש"ח:
http://www.zerosum.co.il/Users/3252/...ons/Show/35524
הצלחות ושבת שלום
תודה אלפרד =)
(זה מה שחשבתי...)
אז אותו דבר הפוך - אם סוגרים אסטרטגיה (או צמד אופציות שמהווה רגל) -
אז תמיד השאיפה היא קודם כל "להפטר" מהכתיבות?
ורק אחר כך למכור אופציות קנויות?
ואם לאחד את זה למשפט מחץ אחד: "אף פעם שלא תהיה לך כתיבה חשופה בשום מצב, אפילו לא לכמה שניות"?
אה, ועוד שאלה - האם שחקן תמיד כותב את זה "בסדר הנכון"? ואז מה ששאלתי בהתחלה - נכון? ז"א: לבצע את השלבים שלב אחר שלב, ולא לעבור לשלב הבא עד שהקודם מסתיים? או כמו שהצעת - קודם לטפל באופציות היותר יקרות?
תודה, ושבת שלום,
ניב.
בעיקרון זה המצב הכי רצוי לבצע, אבל אני לא אגיד לך שתמיד אני עובד לפי הכללים.
לי נראה שסדר ההצגה של שחקן הוא לשם נוחות ראיית התיקון שהתבצע, קודם הצגת סגירת הרגל הישנה ואז הצגת הרגל החדשה.
ומבחינת הסדר הנכון לביצוע פעולות, לפי דעתי אמור להיות לפי סדר המחירים, הרי אם יש אופציה במחיר 2000 ואופציה במחיר 150, המרווח/שינוי של אופציית ה 2000 הוא 20ש"ח ואילו ב 150 המרווח הוא 5 ש"ח, ושוב הסיכוי לשינוי יותר גבוה באופציה היקרה (הרי הדלתא שלו יותר גדולה). כמובן שזה יכול להיות גם לרעתנו, אך נקודת ההנחה שלי (ושמתי לב שזה קורה) ששחקן נותן את התיקון בתזמון רגע לפני ש(כנראה) מתבצע משהו בשוק.
אם למישהו יש סברה אחרת לפעולה אשמח לשמוע.
תוספת עריכה: אגב אתה יודע מה הבעיה שתיווצר אם כולם יבצעו אותו סדר פעולות?
אם נניח ש(רק) 100 אנשים מבצעים את האסטרטגיה וכל אחד מבצע 5 יחידות, כלומר במכה אחת יהיו 500 יחידות בביקוש/היצע, מה שיקשה על ביצוע הפעולה ולניפוח מלאכותי של האופציה. צריך לחשוב על סדר פעולות שיגרום לפיזור ההיצע/ביקוש כך שלא יצא לשוק בו זמנית.
שבת שלום ומבורך
אחת הסיבות שאני לא מבצע אסטרטגיות של שחקן כפי שהן היא בדיוק הלחץ שיכול להווצר כתוצאה מהרבה אנשים שמבצעים פעולות ביחד
אבל זו לא בעיה לבנות אסטרטגיות עם טווח דומה או אפילו קצת יותר רחב תוך שימוש באופציות אחרות
אפשר גם לבנות את הפוזיציות של שחקן תוך שימוש רק בפוטים או רק בקולים זה עולה יותר כסף אבל לא דורש כלל בטחונות
מה שחשוב זה רוח הדברים כלומר טווח מסחר , כוון השוק הצפוי, האם פוזיציה מוטית שחיקה או תנועה לכוון מסויים וכו'
דעתי בלבד
כמובן רק למנוסים
מי שלא מבין מספיק חייב ! להישען בלעדית על הפוזיציה וניהולה כפי שהיא באתר אחרת הוא יכול לחטוף בומבות שהוא לא חלם עליהן
לטווח ארוך עדיף ללמוד לדוג מלקבל דגים ....
לדעתי בלבד יש לקדם את הP1180 ל1210
אם העליה תימשך ברור שזה קידום מצוין
במקרה ירידה נצטרך להמתין יותר זמן ולהיכנס לשבוע הפקיעה
בשביל לסגור ברווח
למי שחושש : אם יום לפני הפקיעה נהיה ב1210 הערך של P1210 יגיע ל500 שח
לא לפי שיטת שחקן
אבל לדעתי זה הזמן להרחיק את C1250 ל- ב1260 ולשמור על מה שעשינו עד כה.
אפשר למכור 3 יח ולשמור על התקבול.
1260 ישחק הרבה יותר מהר וגם אם תהיה עליה ל-1240 עדין נהיה באזור מאוד בטוח.
לדעתי זה דווקא הזמן לקדם את הפוטים
זמנם של הPUT עוד יגיע. לא צריך לקדם מה שלא נשחק עדיין מספיק, בטח מה שנכתב בסטיה
נמוכה ויכול להתנפח (בגלל הסטיה) באחת.
התיקון בוצע ב 40 ש"ח פחות טוב משחקן (ה Call 1240 ברח לי למטה)
http://www.zerosum.co.il/Users/4672/...ons/Show/35508
הפעם וזה חריג לא הלכתי לגמרי עם שחקן-
אבל לא יכולתי להתעלם מנסיונו,
לכן במקום להרחיק את הקולים כמו שאני חושב שנכון לעשות
מכרתי עוד יחידה ב-C1250
שנותנת את אותו תקבול פחות או יותר כמו הקידום ל-C1240.
התקבול הנוסף הוא 300 ש"ח
מכירת יחידה אחת של C1250 עם הגנה ב-1280 נותנת בערך 340 ש"ח
בלי פאניקה ,בלי לחץ בוצע בכיף .נכתבו הקולים ב 730 באיזי
:thumbs-up:
רצוי שיפוץ פוטים אגרסיבי
ים של בשר בפוטים מתחת ל 12008-|
קאריה, לא הספקת להכיר את השיטה של שחקן?
הפוטים יקודמו אם נגיע ל1235-1240
ולעניות דעתי חוזרים ביום ראשון לעליות
איך לא לקחנו משהו מהפוטים???איך ? הייתה חנינה
:cry:
אין דבר יפה יותר מסיכומים בחמישי בערב : )
וברצינות, מה כבר יכלת לקחת אם הם בקושי נשחקו?
הוסף על כך שהיינו מקדמים בשני סטרייקים כי עבור סטרייק אחד (בליווי הגנה) הבדלי התקבול זניחים
ואז הגענו ל 1200. 2% ירידה היו אפשריים בהחלט (ראה אירופה/אסיה) ואז היינו אומרים, למה קידמנו
את הפוטים...
חברים, נותרו שבועיים לפקיעה ויש עוד כ"כ הרבה קידומים שניתן לבצע שכל דבר בזמנו ולא במקרה אני
כותב הדברים בשישי בבוקר עוד טרם היודע כיצד אנו שבים בראשון.
בסקירה שלך רשמת שהיעד של השחקנים הוא 1210 .. ,קודם לפי מפת הפוזיציות זה לא נראה כך (יותר נראה בסביבות ה-1230) ועוד שלא ראינו
בתורת המשחקים, משחק סכום אפס הוא משחק מטריצה שבו הרווח של כל משתתף מאוזן במדויק על–ידי ההפסד של המשתתפים האחרים. המונח נקרא כך משום שאם מצרפים את כלל הרווחים של המשתתפים ומפחיתים ממנו את כלל ההפסדים, התוצאה היא אפס. במשחקים כאלה נדיר למצוא שיתוף פעולה, משום שהתועלת של כל שחקן באה על חשבון השחקנים האחרים.
אני לא אומר כלום... רק תקחו הכל בפורפורציה ותשמרו על הכסף שלכם.. כי יש משהו שרוצה לקחת לכם אותו ,או יותר נכון יש עוד אנשים שרוצים להרוויח ופשוט זו הדרך היחידה שלהם להרוויח - שאתה תפסיד....
דוקא 1213 זה פחות מ 1220 אבל מה זה משנה העיקר שנקבל שחיקה במדד הזה בערך.
itiel בהחלט יש משהו בדבריך. אבל קח בחשבון שישנם סתם מהמרים מהקהל הרחב. ישנם גם כאלה שקונים הגנות על תיקים ללא חשיבות של מחיר הקניה. אבל הדבר החשוב ביותר, לרוב קהל המשתמשים בבורסה אין את היכולת לכתוב אופ' ולבצע אסט' שונות ומשונות. בידוע, שלקנות ולמכור אופ' ללא כתיבה מביאה להפסד בטווח הרחוק. רק הכותבים נהנים מייתרון גדול. שבת שלם לכולם
איתי ששחקן כותב 1210 הוא מתכוון שהוא ואותם קבוצת שחקנים מכוונת לשם, יש כמה קבוצות שכל אחד מושך לכיוון מסוים.
בגדול שהפקיעה קרובה כמה שיותר לפקיעה הקודמת כולם מרוויחים מהשחקנים כי השיטה של מרביתם היא כתיבת אוכפים, השאלה מה הטיימינג ובאיזה מחיר, הרבה פעמים פותחים בחלקים, ומחכים לתנועה דרומה להרים פוטים (כי גם הסטייה עולה= מחיר עולה).
בגדול הרצועה של 1170-1240 נשמרת כבר שנה, ולכן צריך לשחק כמה שיותר על הספוט בשביל להרוויח.
שחקן הרבה פעמיים בגלל שאכפת לו מכלל המשקיעים שחברים באתר לוקח מרווחי ביטחון שלא יתפסו עם התחתונים למטה, יש להעריך זאת.
התזמון מחר הוא מעולה בשביל להוכיח את מה שכתבתי... ,מחר יהיה את כל הכלים להוריד את המעוף לכיוון 1210 ולסגור אפי' פוזיציה (אפילו שזה לא מדויק ,משום שעדין יש עוד זמן לפקיעה..) אבל מה שיותר לא ברור בכל הסיפור הזה הוא לפי איזה קרטריונים פועל הסימולטור ,הרי במפת הפוזיציות הכיוון ברור בין 1220 ל-1230 מהיכן נלמד המרווח של "פקיעה אופטימלית" ,מה גם שעדין לא הוכח אמיתות לסימולטור משום שהוא משתנה עם הזמן לאורך החודש כך שא"א לעקוב אחריו ברצינות... -חשוב לציין שאין באמור לעיל להתריס נגד שחקן כזה או אחר ,הדברים נאמרים להעשרת הידע בלבד ,ולהעמיד דברים על דיוקם אשמח מאוד לתגובותיכם ויותר אשמח לתגובה של שחקן
פקיעה אופטימלית : זה שאיפת השחקנים לפקיעה הכי רווחית מבחינתם .
נכון שלפי המפה רואים בבירור מגדלים גבוהים ב1220-1230 , אך אם תסתכל קצת למעלה , לדוגמא סכום קולים בין 1250 -1290
לעומת סכום פוטים בים 1210 -1170 -- תראה שיותר קימיים קולים כ 60 אלף קולים לעומת 45 פוטים (נכון ליום חמישי )
וזה מה שמוריד את הפקיעה האופטימלית 1-2 סטרייקים למטה
נ.ב : שחקנים מעדיפים להיות מעט מעל המדד האופטימלי מאשר מתחתיו ככה יוכלים לשלוט יותר בלהוריד מאשר בלעלות
בהצלחה ושבוע טוב
האם יהיה נכון לומר שבדרך כלל , לקראת פקיעה , השחקנים מעדיפים להוריד את השוק מאשר לעלות אותו
תיקון רגל פוטים
בוצע בערך במחירי שחקן (קצת יותר טוב)
תודה! =)
בוצע בקלי קלות
המחירים עומדים במקום
ביום חמישי יכלונו לקבל כפול
בוצע כמעט במחירי שחקן
תודה =)
איזה גודל תיק מכסה הפוזיציה? כלומר אם יש לי 100K במניות או 50K כמה פעמים עליי לבצע את הפוזיציה?
היי RCOHEN
לכל מנייה יש שווי שונה לבטחונות. אתה יכול לבדוק כמה ביטחונות מכסה את כל התיק במערכת מסחר. בכל זאת, מומלץ לעבוד מול מזומנים בלבד ולא תיק מניות שלא תגיע חס ושלום למקרא של מכירה כפוייה של התיק. וגם עדיף להשתמש רק בחלק מן המזומנים בהתחלה ולהשאיר לעצמך מרווח ביטחון!
מיקסום קולים 23.6.2013 : http://www.zerosum.co.il/Users/4672/...ons/Show/35508
בוצע ב 22 ש"ח פחות טוב משחקן (אבקת האינטרנט שודרגה בדיוק כשיצאה האסטרטגיה, נאלצתי לבצע טלפונית במחירי שוק...)
תודה, שחקן :thumbs-up:
שאלה כללית לגבי האסטרטגיה:
האם זה נפוץ, לצמצם את הרגליים לכוון מרכז המדד, ככל שמתקרבים לפקיעה?
או שזה ספציפי לאסטרטגייה הנוכחית, בגלל הצפי לשמירה יחסית על ערך המדד הנוכחי (1210)?
צהריים טובים.
מפת פוזיציות מתייחסת רק למה פתוח ולא למה קודם. מכיוון שכך, היא אינה לוקחת בחשבון את הרוווחים שצברנו לאורך החודש, קרי גבולות מדוייקים ונכונים יותר. זאת ועוד, את מתעלמים לא פעם מתקבול ומביטים רק על מרכז הכתיבות וזוהי שגיאה משום שכמעט תמיד אנו נוטים מעט מטה.
גם החודש, כמו בשנה האחרונה שהכלי הזה פועל, הדיוק הוא גבוהה והנה אנו בשבוע פקיעה ב 1210. השינוי שציינת לאורך החודש הוא זניח בשל בעיות נזילות, ולכן אם תבחן אחורה תיווכח כי הפקיעה האופטימאלית טיפסה במהלך החודש כולו בסה"כ 8 נקודות. מי שהתבסס על פקיעה אופטימאלית יכל לכתוב בפרמיה נאה CALL ברמת 1230 ויותר, ואזכיר כי היו לא מעט הזדמנויות לכך. אין זה כבר חשוב אם פקיעה תתרחש סביב 1210 כפי שהערכנו, 1190 או 1230, בכל מקרה הכתיבות הניבו הכנסה נאה.
trading - יותר נכון לומר שלקראת הפקיעה חסר לנו גרוש ללירה בחודשים האחרונים ואין לנו ברירה אלא לבלום המדד. יתכן והחודש יהא שונה כתלות בנעשה בוול סטריט.
ניב - באופן טבעי אין למה להחזיק אופציות שמחירן עשרות שקלים בודדות ולמטה מכך, ולכן הצמצום לכיוון האמצע מתבצע כמעט מדי חודש אלא אם מגיעים קודם לכן ליעד, ואז כמובן סוגרים הפוזיציה.