Re: שוקת רחבה אפריל - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
היי אופיר,
1. האם פתחת ללא הגנות בינתיים?
2. אני דיי חושש דווקא מה 1140, היות ואם יהיה תיקון
חד,
זה יגרור גם עלייה בסטיית התקן, מה שיקשה על התיקון.
3. אני כרגע פתוח וחשוף רק על ה CALL 1330 משבוע שעבא, ומתלבט לגבי ההזזה וה PUT. בכל מקרה אקבל החלטה עד מחר או יום ה'.
מה דעתך?
מאיר טל
הי מאיר.
בשלב זה, כבר אין כדאיות בעבודה חשופה. אני מחלק את החודש לשני חלקים. החלק הראשון, שנקרא לו "כסף לפיצוחים" הוא בעבודה חשופה ורחוק מאד. היום פתחתי כבר את השוקת העיקרית. אני מוגן במרחק 3 סטרייקים. סביר להניח שעם התקדמות החודש והקרובים, אשתמש בהגנות קרובות יותר.
לגבי 1140, מכיוון שאני לא צופה מפולת, אני לא ממתין לסטיות התקן שיעלו, והחלטתי לפתוח היום. ההחלטה על נקודת הפתיחה (1140) נובעת בעיקר מההערכות שיש לי לגבי השוק. אני מעריך שכל ירידה לכיוון ה 1200 תזיז מהגדר המונים שיראו פתאום ב 1200 נקודת כניסה טובה. ועל זה יש לי עוד 60 נקודות. מרגע שפתחתי, סטיות התקן משפיעות רק על רווח/הפסד על הנייר. כל עוד המדד לא יסכן את 1140 זה רק מפריע בעין. אבל אין לזה משמעות נוספת.
באופן מוזר, דווקא ההצמדות של המדד לשיא כל הזמנים נותנת לי ביטחון שלא היה לי קודם בצד העליון. זה לא שאי אפשר לשבור את השיא. אבל זה כבר לא יהיה (להערכתי) מרוץ למעלה כמו שהיה למשל בפברואר. וזו הסיבה שאני מרגיש נוח מאד עם 1290.
שלום לכולם, אני פתחתי השוקת בתחילת החודש כאשר למעלה כתוב ב 1310 הגנה במרחק ב 1330
למטה כתוב ב 1090 עם הגנה ב1060 וזה כי עדיין אין PUT 1070 שזה מוזר בעיני.
מחכה לשחיקה מבורכת כדי שאוכל להזיז.
קרוב לודאי שזה יקרה בסוף שבוע הבא+-
הצלחות לכולם.
אני פתחתי לפני החגים:
למטה 1140 עם הגנה ב-1120
למעלה 1290 עם הגנה ב-1310
האם אתם משאירים בטחונות למקרה שנצטרך לעשות תיקונים? כמה ?
או שמכיוון שזאת אמורה להיות שוקת רחבה אזי אין צורך בכך, למרות שבמקרה שלנו מכיוון שהסטיות נמוכות ולא היה בשר פתחנו יחסית קרוב...
בהצלחה!
אגב, עלייה בסטיות התקן למעשה משפיעה גם על הבטחונות, לא?
לדוגמא כתיבת P1100 עם הגנה ב 1060 במקסימום תדרוש 4000 ש"ח בטחונות, אך נכון לעכשיו זה דורש פחות.
אנשים עלולים להשתמש בסטיות התקן הנוכחיות כדי לנצל בטחונות בצורה מקסימלית ולפי המקרה הנ"ל - עליה בסטיות התקן תגרום לכך שלא יהיו מספיק בטחונות.
האם התרחיש הזה נכון/הגיוני?
אם כן, ייתכן שלמרות סטיות התקן הנמוכות שדורשות בטחונות נמוכים מהרגיל - מוטב (ואולי חובה) להשאיר בטחונות פנויים לפי המקרה הגרוע ביותר, בו כל 10 נק' במדד דורשות 1000 ש"ח בטחונות.
ואם התרחיש הזה עשוי לקרות - מה תהיה התוצאה של עלייה חדה בסטיות התקן שתגרום לכך שייגמרו הבטחונות? פדיון כפוי?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
אגב, עלייה בסטיות התקן למעשה משפיעה גם על הבטחונות, לא?
לדוגמא כתיבת P1100 עם הגנה ב 1060 במקסימום תדרוש 4000 ש"ח בטחונות, אך נכון לעכשיו זה דורש פחות.
............
ואם התרחיש הזה עשוי לקרות - מה תהיה התוצאה של עלייה חדה בסטיות התקן שתגרום לכך שייגמרו הבטחונות? פדיון כפוי?
אם עובדים לא מוגן, עלולה להיות עליה בדרישה לביטחונות. אם עובדים מוגן, ומחשבים לפי המקסימום (1000 ש"ח לסטרייק) אז סטיות התקן לא משנות כלום.
חביתוש לבקשתך :
http://www.tase.co.il/TASE/Templates/Ma ... n=1&Type=1
ולגבי מה שיוסי אמר - אין צורך להסתכל 3 שנים אחורה .. היום אנו בסטיית תקן 13 !! , לכן אין סיבה להיות מופתעים שראינו כבר סטיה 11, השוק מאד רגוע ועולה אט אט ללא לחץ מיותר אך באופטימיות רבה!!!!! { אגב יוסי לא האמין שנגיע לשיאים האלה. לפחות לפני חצי שנה...}.
שלום gomer :)
המקרה שתיארת, קרה לי בדיוק בחודש שעבר.
בייום הפקיעה פתחתי שוקת חודשית עם הגנות, אבל בגלל שלא היה "בשר" בקולים,
פתחתי כמות יותר גדולה מהבטחונות המכסימליים. מה שעיצבן אותי, זה כשמעו"ף התחיל לרדת וכל נקודה וחצי היו מתקשרים אלי ודורשים לסגור עוד ועוד קולים, למרות ירידה במדד. :x :mrgreen:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
שלום gomer :)
המקרה שתיארת, קרה לי בדיוק בחודש שעבר.
בייום הפקיעה פתחתי שוקת חודשית עם הגנות, אבל בגלל שלא היה "בשר" בקולים,
פתחתי כמות יותר גדולה מהבטחונות המכסימליים. מה שעיצבן אותי, זה כשמעו"ף התחיל לרדת וכל נקודה וחצי היו מתקשרים אלי ודורשים לסגור עוד ועוד קולים, למרות ירידה במדד. :x :mrgreen:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אם עובדים לא מוגן, עלולה להיות עליה בדרישה לביטחונות. אם עובדים מוגן, ומחשבים לפי המקסימום (1000 ש"ח לסטרייק) אז סטיות התקן לא משנות כלום.
וזו בדיוק הנקודה שלי - אם המטרה בשרשורים המצוינים של שקתות חודשיות היא למצוא כללים נוספים לעבודה, אז כלל חשוב מאין כמוהו = לחשב בטחונות (ולהשאיר ספיירים) לפי 1000 ש"ח לסטרייק ולא לפי דרישה נוכחית שעלולה להיות נמוכה יותר.
הדיבורים בתיקשורת:
רזי ברקאי - הבורסה מתנפחת ומתפחת, ומתי יבוא הבום הגדול? משוגעים תרדו מהגג.
לילה כלכלי - הבורסה גבוהה
מעריב - האנליסטים מזהירים מפני תיקון משמעותי
The Marker - הבורסה בת"א יקרה מדי.
ועוד ועוד ועוד....
התיקשורת מדרבנת את הציבור. אף אחד לא רוצה להיות הפראייר שלא יצא בשיא. אני מתחזק בהערכתי שנראה ירידה קלה + דישדוש. כפי הנראה, גם סטיות התקן לא יעלו. ירידה תפגיש בין יושבי הגדר והאופטימיים, לבין המממשים שלא רוצים לצאת פראיירים.
מבחינתנו, יושבי השוקת, זה אומר שהחודש צריך לפזול לרגל התחתונה. הרגל העליונה לא צפויה להציק לנו.
ואכן יש ירידות היום...
האם זה כוחה של התקשורת ?