Re: שוקת רחבה מרץ - דיונים ופרשנויות
gsk
כן, יש לי כמה תובנות
1. כתבת קרוב מידי מלכתחילה.
2. שים לב לכללים ולשוקת של שחקן - הוא לא בחל במרווח של 20-30 ש"ח, לפחות לא בתחילת החודש. העיקרון הוא לדעתי קופונים קטנים ובטוחים.
3. אכן נלחצת מהר מידי, היה מקום להמתין.
4. כאשר בורחים אחורנית, מכפילים לפי גובה ההפסד.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
אני היום הייתי קורבן לעליות הבלתי צפויית האלו.
כתבתי ביום חמישי שעבר 35 יח' C1260 בתקבול 65 ש"ח וקניתי הגנה C1280 בעלות 40 ש"ח.
...................
דעות, תובנות?
צריך לעבוד גם עם הראש (לא רגש חס וחלילה). הכללים טובים מאד, אבל לא מושלמים. בגלל זה לא היתי נותן למחשב לעשות שוקת רחבה.
סתם דוגמא: מכרתי ביום חמישי P1000. באותו יום, זה היה קרוב ללהכפיל את עצמו. אבל הערכה שנגיע כל כך מהר ל 1000 היא לא ריאלית. לכן, לקראת סוף היום מכרתי עוד. היום זה כבר הולך והופך לאבק.
אני ממליץ לך להתייעץ יותר. בשביל זה אנחנו מנסים לעזור אחד לשני.
תודה לתגובות.
RED-R: כמו שראית התקבולים שלי לכל צמד שווים 20-30 ש"ח. לא הייתי חמדן מידי, לקחתי את המינימום האפשרי מבחינת תקבול המאפשר רווח בניכוי עמלות. כאשר כתבתי, תקבול כזה לצמד נתנו רק 1260,1280 ו- 980; 960. הוספת שכתבתי "קרוב מידי" יתכן, אבל לא היו הרבה ברירות.
האמת
היא שהייתי מרגיש נוח יותר לכתוב עם הגנה של סטרייק אחד אבל לצערי זה היה אומר להתקרב הרבה יותר למדד וזה גם מפחיד וגם בניגוד לכללים.
דמי כיס: אני לא יודע אבל נראה לי שהשיטה של "הערכה שהמדד לא יברח" יכולה לעבוד אך גם יכולה להסב נזקים כבדים. אני מבין שדווקא בשוקת משמעת ושיטתיות חשובות.
PINIA: אני מקווה שלא נחפזתי יותר מידי עם קידום הפוטים למעלה. אבל הכלל אומר שיש לקדם אופציה שנשחקה מעל 50%. עברו גם 4 ימים מהכתיבה כך שזה ענה על הכלל השני. מבחינת הקידום ל 1050, עוד פעם כאן הייתה שאיפה לקדם ולקבל תקבול של 25 ש"ח. בסטרייקים נמוכים יותר הסיכוי שלי להשיג תקבול כזה היו כמעט בלתי אפשריים. אל תשכחו שלהזיז 35 יח' רחוק יחסית מהכסף, ולקבל מחירים "נורמלים", זה לא פשוט.
בכל אופן מקווה לא לשלם על זה ביוקר ולאכול אותה משני הכיוונים.
GSK, ראשית כל הכבוד שעמדת בכללים של עצמך, אף אחד לא יודע לאן המדד ירוץ, יש הרבה סיבות שסוף סוף הוא ירד, אבל מאידך כאשר משאירים אותו לבד בלי "השגחה" הוא מיד עולה, לא כל שכן כאשר שאר המדדים בעולם עולים.
הדבר העיקרי שיש לי להעיר הינו בתיזמון, החלטת כבר לזוז ובמיוחד שהמרחקים הם עדין מאוד גדולים מהסטרייק לא כדאי לעשות זאת בבוקר שאז ההתלהבות "בשיאה", לרוב כדאי להמתין לערב לשעה 16:00 אז ההתלהבות מהסטריקים הרחוקים בדרך כלל שוכחת.
רק הצלחות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
...........
הדבר העיקרי שיש לי להעיר הינו בתיזמון, החלטת כבר לזוז ובמיוחד שהמרחקים הם עדין מאוד גדולים מהסטרייק לא כדאי לעשות זאת בבוקר שאז ההתלהבות "בשיאה", לרוב כדאי להמתין לערב לשעה 16:00 אז ההתלהבות מהסטריקים הרחוקים בדרך כלל שוכחת.
........
אני נוטה להסכים שאין לעשות דברים בחופזה בבוקר.
ובכל זאת, אני נזכר ביום שהזזתי את C1180 למעלה. כל דקה שחיכיתי, ככה הנזק הלך וגדל. מי שהזיז בבוקר, מצבו היה הרבה יותר טוב מאשר מי שהזיז בצהריים, שהיה יותר טוב ממי שהזיז בערב.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
...........
........
אני נוטה להסכים שאין לעשות דברים בחופזה בבוקר.
ובכל זאת, אני נזכר ביום שהזזתי את C1180 למעלה. כל דקה שחיכיתי, ככה הנזק הלך וגדל. מי שהזיז בבוקר, מצבו היה הרבה יותר טוב מאשר מי שהזיז בצהריים, שהיה יותר טוב ממי שהזיז בערב.
זה נכון כשקרובים מדי לסטרייק וקרובים לפקיעה. אך במרחק רב מהסטרייק, ובמרחק של מעל 21 יום מהפקיעה, יש מקום לשקול מספר פעמים ולראות בבירור התבססות המדד על רמות מסויימות ואז לנתח המצב מחדש ולפעול בהתאם. אם אני לא טועה, גם שחקן המליץ כי בשוקת רחבה אין לבצע הזזות כאשר יום הפקיעה רחוק מ 21 יום...תקנואותי אם אני טועה...
עיניין השחיקה או הכפלת ערך האפוציה לצורך הרחקה, נכון כתלות בניתוח מצב השוק וקירבה ליום פקיעה ולסטרייק.
לטעמי התרחקות מ1250 23 יום לפקיעה זה עדיין מוקדם מדי......אך, אני חוזר ואומר, אינני מנוסה בתחום ומדבר מתוך תחושות ושיקולים שנראים לי הגיוניים...אשמח לשמוע תגובות.
בכל אופן בהצלחה GSK!!!
GSK,
כמוך גם אני הייתי קורבן לעליות, ועשיתי מהלך דומה לשלך על פי הכללים. בדיעבד עתה שהמסחר נגמר יותר קל לי לתחקר את מעשי.
1. לדעתי שאפו, למרות הנזק שהדילוג אחורה יצר, עמדת בחוקים שקבעת לפעול על פיהם תוך כדי המסחר וזו לדעתי מעלה חשובה במסחר - משמעת.
2. אולם, לא עמדנו בכלל המפתח של שוקת רחבה, לא פתחנו אותה כנראה רחב מדי (ואני אפילו כתבתי סטרייק אחד נמוך משלך). אני לא מתיימר לדעת מה המדד יעשה החודש, וגם אחרי קיפצה של 40 נקודות ביומיים, אני רוצה להאמין שיבואו ירידות או לפחות איזשהו דשדוש על מנת להתרגל לאוויר הפסגות החדש אך אף אחד לא מבטיח זאת.
3. אם כבר נתקלנו בסיטואציה הזו אין כמו לתרגל את הכלל ששחקן פירט. ראשית ברגל הפוט בחרתי לסגור את הכתיבות הקיימות ולנצל את ההגנות שנשחקו גם כן לכתיבה חדשה סטרייק אחד למעלה. מהלך זה יגרור כביכול הכפלה של הבטחונות (כרגע כל עוד המדד רחוק מהכתיבות הבטחנות לא עלו מעל 1000 ₪), אך חסך ממני את העמלות המיותרות של פתיחה/סגירת הגנות ובנוסף לא אילץ אותי להתקרב ביותר מסטרייק אחד ברגל זאת.
ברגל הקול פעלתי על פי הכללים, דילגתי אחורה שני סטרייקים, אולם הוספתי כתיבות (כי במילא הבטחונות כביכול גדלו)
סה"כ הרווח זעום ולא כפי שצפוי, אבל השיעור שווה את הזמן והכסף. אני אופטימי אנחנו רק בתחילת החודש ויש עוד זמן להרוויח.
ד.
דויד:
אני לא יודע אם אני פועל נכון, אני פשוט מחליט באיזה סטרייק לפתוח ע"פ 20-30 ש"ח לתקבול שנותן לי הצמד הכי פחות מסוכן באותה עת.
לכן:
לגבי הכתיבה של ה-CALL: שאני הקמתי את השוקת בצד ה CALL, המדד עמד על בסביבות 1170, זה נתן לי תקבול של 25 ש"ח (בקושי רב) רק בצמד ש C1260/1280 כך שלא הייתה הרבה ברירה. אני חייב לציין שהיה לי "מזל" לפתוח לפתוח את הרגל הזו במדד הזה כי בסוף היום המדד עמד על כ-1160 אם הייתי רוצה להשיג תקבול של 20-30 ש"ח הייתי צריך לכתוב C1250 או C1240.
דויד. מעניין אותי לדעת באיזה סטרייק פתחת את השוקת ברגל הPUT ואיפה שמת את ההגנה. בנוסף מה הפוזציה הנוכחית שלך.
gsk,
אני לא חושב שצריך למהר ולסגור את הפוזיציה ברגע שמחיר האופציות מכפילות את עצמם.
הרבה פעמים זה נובע מפאניקה רגעית ולאחר מכן זה מסתדר.
אני לוקח שיקולים נוספים כשאני חושב על להתרחק בנוסף למחיר של האופציות.
1. האם יש רמות פסיכולוגיות שלא נפרצו עדיין?
2. האם כתיבות השחקנים תומכים בפוזיציה שלי?
3. האם יש עוד זמן עד לפקיעה? - אם אנחנו לא בשבוע האחרון של הפקיעה אני הרבה יותר רגוע.
כמובן שלכל מטבע יש שני צדדים וככל שאתה יותר זהיר אתה מקטין כך את הסיכון (וגם כמובן את הסיכוי). וכמובן הזזה מוקדמת תשמור עליך מהפסדים גדולים בעתיד.
דעתי האישית שלא צריך למהר עם ביצוע ההזזה.
גילוי נאות:
הרגל העליונה שלה היא 1250 ולמרות שאתמול המחירים הכפילו את עצמם, אני ניצלתי זאת לכתיבות נוספות תוך כדי מיקסום בטחונות ל 100%.