-
Re: שוקת רחבה יולי - דיונים ופרשנויות
גם אני טרם פתחתי שוב את רגל הפוט לאחר שנמכרה ה950 עם הגנה של 940 והניבה תשואה יפה.
ממתין לעוד ירידות כדי לפתוח על בטוח את 1030 שלפי מפת הפוזיציות נראית די בטוחה.
לדמי כיס
לאחר מחשב נוספת על מרווח כפול או יותר בהגנות, זה אומנם מקטין את התשואה, כי צריך יותר בטחונות, אך זה נותן במידה וצריך להזיז רק את הכתיבות ולהשאיר את ההגנות באותו מקום שזה נראה בעיני כיתתרון, מה עוד שצריך באופן זה להתעסק עם פחות יחידות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אני מתחיל להתכונן לפוזיציה הסופית לקראת פקיעה.
בהנחה (וסטיית התקן תומכת בכך), שירידות קטלניות לא יהיו, ובהנחה שרוב העליות מאחורינו, ומכיוון שאנחנו שבועיים לפקיעה, אני מתחיל להכין את הפוזיציה לפקיעה.
למעלה כמובן, לא נוגע. גם ככה 1160 קצת צפוף לי. אבל האדמומיות הקלה במדד משפרת את העמדה הזו.
למטה הזזתי ל P1040. היום זה על גבול הנועז. אבל צריך איזה קונטרה ל 1160. והמחיר שלהם זהה. מקווה שמכאן והלאה, השחיקה תעשה את שלה. הגנה על P1010 ועל P980 (הגנה ישנה שבנתיים אני משתמש בה במקום לקנות חדשה).
דמ"כ -
האמת
,1040 קצת ניראה לי נועז כפי שכתבת .אני נמצא ב-1020 אך יתכן ואתה צודק למרות שאתה מופסד היום. גם בשיא האוירה השלילית בשבוע שעבר לא חצינו את 1050-1048.
אני מסכים לניתוח שלך את גבולות הפוציזיה כ-1130-1070 ולכן ניראה לי כי בנוסף על השוקת אולי כדאי לנסות אוכף כתוב על 1100 מוגן 3 סטרייקים,וללכת עם כל זה עד הפקיעה.
בהתאם לשירשור של משה- האוכף ינהל את עצמו עד להחזר התקבול .ובמקרה כזה- ההגנות שלו ישמשו כהגנה לשוקת הרחבה
-
אכן 1040 קצת נועז היום. אני מקווה שעד יום שני זה יהיה קונסנזוס. ואכן לא הצלחתי לפתוח אותו בנקודה האידאלית. חבל אבל זה מה שיש.
בנתיים נראה שאנחנו לפני יום דישדושי. אין ממש כיוון ברור. אין גל מכירות, וגם אין התנפלות על המניות. אני מניח שכולנו חותמים על קיפאון במדדים.
סטיות התקן, טיפה מעל 16.
-
עכשיו, עם תום המסחר, P1040 כבר נראה הרבה פחות נועז.
אני נמצא כרגע בעיקר ב P1040-C1160. המדד יושב לי בדיוק במקום האידאלי. באמצע עם פור קטן למעלה.
צריך לתת לשבוע הבא לעבור ולסיים באותו האזור, ואז אפשר יהיה לתחיל לפזול לאוגוסט.
-
ציטוט:
אני נמצא כרגע בעיקר ב P1040-C1160. המדד יושב לי בדיוק במקום האידאלי. באמצע עם פור קטן למעלה.
גם אני נמצא ב1160 שכתבתי אותו בהפרש של 60 ש"ח מההגנה 1170
את רק הפוט טרם כתבתי, נראה לי ש-1040 גבול סביר אך מה שהיה ניתן לקבל היום עם הגנה ל-1030 הוא 30 ש"ח ואם נוריד 5 ש"ח עמלות(וזה בתנאי שהולכים לפקיעה) נשאר 25 ש"ח אולי מעט מידי.
אני ממתין שאוכל לקבל 50 עד 60 ש"ח בהפרש בין 1040 ו-1030 ואז אכתוב.
אניגם מתלבט אולי לכתוב עם הגנה יותר רחוקה.
-
היום פתחתי מחדש את רגל הפוט, הצלחתי לסחוט מרווח 35 בין 1020-1010
אמנם החודש עוד לא הסתיים, אך הפקת לקחים תמיד אפשר לעשות.
החודש היה מאוד ארוך ולכן פתחתי את רגל הפוט והקול רק בתקופת הירידות. לאחר שהתחילה תקופת העליות, סגרתי את רגל הפוט וחיכיתי מתוף ציפיה לירידות נוספות שמיאנו להגיע. מיותר לציין שאם הייתי מקדם את רגל הפוט(כמובן שבזהירות) הייתי גוזר קופון נאה, אך אווירת הדוביות שהיתה מנעה ממני לעשות זאת.
מסקנה, תמיד לעבוד עם שני הרגליים, אף אחד לא יודע מה ילד יום והנבואה ניתנה לשוטים, תמיד יהיו חששות מירידות\עליות וכאן נכנס האלמנט של מיצוע שבא לעזור לנו.
עוד בעיה שהיתה לי החודש היא השבוע בשיא העליות, רגל הקול התחילה להכביד. מכיוון שפתחתי אותה במיצוע, החלטתי לדלג חלקית לאחור עם האופציות הכתובות שהכפילו את שווים. כאן נהגתי לפי הכללים
ובמבט לאחור בצורה נכונה. למרות ההפסד החלקי שנגרם פה, השינה בלילה חשובה הרבה יותר.
בסה"כ החודש הזה לא מסתמן כרווחי במיוחד, אבל לפעמים השכר הוא בלמידה :)
-
ציטוט:
אופיר שלום,
אם זו אסט. של שוקת רחבה, האם זה לא סטייה מהכללים, הרי 5% מרחק זה המלצה להיכנס לשבוע הפקיעה, ואנו כרגע שבועיים לפני?
אני לא אומר זאת כביקורת, אני חושב שרובנו חוטאים בקירוב מהיר מדי ולא מספיק רחוק. אני הייתי מאד קרוב בצד העליון כשהמדד היה ב 1120.
במקרה של ירידות המלוות בעלייה בסטית תקן זה יכול להיות הרבה יותר קשה לתיקון. ואני אומר זאת במיוחד אחרי יום שישי האחרון בארה"ב, שייתכן והמעוף יפתח בירידות חדות ובעלייה בסטיית התקן.
(לפי מדד ג'ק בר המעוף אמור לפתוח ב-1082)
מאיר טל
-
להערכתי זה טיפה נועז אבל בסדר. לגבי הכללים של השוקת, אני חושב שיש מקום גם לשיקול דעת שאינו בהכרח גרידיות. אני למשל חושב שהפתיחה מחר תהיה באזור ה 1100. אנחנו הרבה יותר מתונים מארה"ב, ואפשר לראות את ההבדל בסטיית התקן.
בנתיים אני לא רואה אלטרנטיבה לשוקת. עקבתי בעניין רב אחרי הדיון על האוכף, עשיתי ניסוי בשוקת צרה. הכל טוב ויפה, אבל אלו לא אסטרטגיות שיש סיכוי שאשים עליהם 100% ביטחונות. בחיים לא. זה נחמד בשביל יחידה או שתיים.. כנ"ל גם לגבי האסטרטיות של שחקן
אני עוקב גם אחרי ההודעות שלך. ובלי להעליב חס וחלילה, אין מה להשוות את רמת הנועזות של ה 1040 שלי ל 1120 שלך. אתה
באמת
לוקח לפעמים סיכונים רצניים מאד.
אני באותו הזמן פתחתי ב 1150. ולא התביישתי להרחיק ל 1160, בנזק צנוע מאד. ההגנה בפני היום השחור של השוקת הרחבה יהיה תלוי בהתנהגות. אם היה עולה עוד, הייתי פשוט סוגר וגומר חודש ללא רווח.
-
הי דמי כיס,
אני לא רוצה להשבית שמחתך, אבל רק להזכירך שהמדד ביקר בקידומת של 1040 ומשהוא החודש. ואם זו אסטרטגיה סולידית - אז אני צנצנת....
לדעתי הפעם מאיר טל מלמעלה ואתה מלמטה, ממש אבל ממש חוטאים לרעיון הבסיסי של השוקת.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי דמי כיס,
אני לא רוצה להשבית שמחתך, אבל רק להזכירך שהמדד ביקר בקידומת של 1040 ומשהוא החודש. ואם זו אסטרטגיה סולידית - אז אני צנצנת....
לדעתי הפעם מאיר טל מלמעלה ואתה מלמטה, ממש אבל ממש חוטאים לרעיון הבסיסי של השוקת.
הי ריקי.
P1040 אינו בטוח ב 100%, וגם כתבתי שזה קצת נועז. מצד שני, זה מתאים לרמת הסיכון שאני מוכן לקחת. אפשר לראות את זה גם מהצד של המחיר. הרי הכל מגולם במחיר. אופציה של 110 ש"ח מתאימה לי מבחינת הסיכון, ומבחינת ההערכות שלי לגבי כיוון השוק. אני חושב שהירידה של ה 3% ביום שישי הייתה תגובה היסטרית. אנחנו בעונת דו"חות, ויהיו מספיק דו"חות חיוביים, שימתנו ירידות.
אגב, לצורך הדיוק, השפל של המדד החודש היה 1061, וזה היה אחרי ירידה מ 1130. הירידה הזו לקחה שבועיים.
-
הי כיס,
לא מדויק מה שכתבת (אולי היית בחופש באותו יום)
מצרפת לך צילום מסך של המדד בחודש האחרון, נתוני הבורסה.
ביום 1/7/10 ביקר המדד לביקור נימוסין באיזור ה-1048 וסגר יותר גבוה - אבל ממש התעכב לאספרסו ארוך...לא הצעתי לו עוגה כי מיהרתי לעשות תיקון מטופש על האוכף שלי.
-
נו טוף. אני הסתכלתי רק על מחירי סגירה (על זה מקובל להסתכל כאשר מתבוננים על התנהגות תקופתית. לא נהוג להביא בחשבון תוך יומי). בכל אופן, לקח שבועיים להגיע מהשיא המקומי לשפל המקומי.
מקווה שיהיה בסדר. מה יש להגיד?
אגב, לא חוכמה להגיד בדיעבד שהתיקון שלך היה מטופש. אני בטוח שבאותו הרגע שהוא בוצע, היית בטוחה שחצייה של 1000 בכיוון למטה קרובה ביותר.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי כיס,
לא מדויק מה שכתבת (אולי היית בחופש באותו יום)
מצרפת לך צילום מסך של המדד בחודש האחרון, נתוני הבורסה.
ביום 1/7/10 ביקר המדד לביקור נימוסין באיזור ה-1048 וסגר יותר גבוה - אבל ממש התעכב לאספרסו ארוך...לא הצעתי לו עוגה כי מיהרתי לעשות תיקון מטופש על האוכף שלי.
Red
חבל על הוויכוח, פוט 1040 זה לא משנה באם המדד רק ביקר ב- 1048 וסגר ב- 1061 או סגר 1062 ביום לפני ופתח ב-1052, זה ממש לא עקרוני, פוט 1040 בחודש כזה לא שייך למשפחת הרחבים, אלא למשפחת הבינוניים במקרה הטוב. כנ"ל קול 1120 , זה הבן דוד של פוט 1040 , אבל מהצד של האבא.
בתכלס', זה פחות משנה איך תקראי לילד, אלא מה תעשי כשהילד עושה במיכנסיים.
עבורי, אם כתבת שוקת עם רגל ב-1040 או ב-1120 והמדד הגיע למרחק 21-12-8 נקודות בפוט או עבר אותו ב-2 נקודות בקול, זה נקרא "שיט גדול", כי באם התכוונת לנהל את השוקת/מרווח בצורה כלשהי, אז מזמן לא היית שם, מזמן שילמת חזרה חלק מהכסף שקיבלת , העיקר לא להיות שם והרבה לפני שהמדד התקרב ונתן לך נשיקה קרה כקרח.
ואם לא התכוונת לנהל את ה"מרשוקת" (קיצור של מרווח ושוקת), והמדד התקרב כל כך, זה אומר שהפכת לאדם מאמין (מאמין גדול ואדוק) שמתפלל 3 פעמים בשעה, בין 9.30 ל- 16.30, ועוד 5 פעמים בשעה בין 16.30 ל- 23.00, או לחילופין שולח בקשה דחופה לכבוד רוממותו מדד המעו"ף, שמא, אולי ובמחילה, ייתן לך הפעם "חנינה" בסגנון כתיבתו של קאריה (רק הפעם, גם הפעם, אולי הפעם - מחק את המיותר).
בקיצור, טוב שאת כבר לא בשקתות רחבות, עודף בריאות ואריכות ימים זה לא היה מביא לך.
-
אני עדיין חסיד של 1000 נק'.
וחושב שצריך כח רב מאוד כדי לעבור את המחסום הפסיכולוגי הזה.
(כמו שזה לקח מס' חודשים עד שהמעוף הצליח לפרוץ מטה את אלף הנקודות ב 2008).
לכן, אני מעדיף להתחיל לכתוב לחודש הבא מתחת לאלף.
מאשר לנסות לכתוב החודש מעליו.
(אם אנחנו רוצים לשחק בהכי הכי בטוח).
גיא.
-
למען הדיוק,
אני עברתי החודש משוקת רחבה לשוקת בינונית.צרה ובשלב מסוים לאוכף כתוב לא סימטרי, כך שאמנם הגבולות שלי קרובים, אך קיבלתי על כך תמורה יפה, כך שהסיכון טמן בחובו פוטנציאל לרווח גדול, ואני כנראה אסגור הכל היום ומקווה ברווח נאה , זאת בחסות הוול סטריט מיום שישי.
לא נראה לי, שלי אישית מתאים יותר להתעסק בשוקת רחבה, כי מתי שהוא אני אחטוף ובגדול.
עד כה היה לי יותר מזל משכל, וזה לא אומר שלא נזקקתי ל"ביציים ענקיות" בדרך עם הרבה מתח ועצבים.
אני בדיוק עושה חשבון נפש כעת.
תודה לכולם על הדיון הפורה ושבוע טוב
מאיר טל
-
אני לא ממהר לחזור לקנות את רגל הפוט שנסגרה (היתה ב950)
חשבתי לפתוח ב1040 אבל ההתלבטות גדולה.
אני ממתין למחר לראות עוד ירידות ואז לפתוח ב-1020 אן אקבל לפחות 60 ש"ח על מרווח אחד.
מה למדתי מהחודש (סיכום ביניים)
החודש כאשר כתבנו את 1030 זה לא מתכון לשלוות השוקת הרחבה.
היינו צריכים לכתוב מראש 1090, אף אם יתברר שהפקיעה תהיה ב-1070.
לא צריך למהר לפתוח את רגל הפוט יתכן שתהיה הזדמנות טובה יותר מאשר בשיא העליה.
שיהיה שבוע טוב לכולם
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
...............
מה למדתי מהחודש (סיכום ביניים)
החודש כאשר כתבנו את 1030 זה לא מתכון לשלוות השוקת הרחבה.
היינו צריכים לכתוב מראש 1090, אף אם יתברר שהפקיעה תהיה ב-1070.
................
לא הבנתי מי ומה...
-
למרות הירידות יחסית חדות במיוחד ביחס לימים האחרונים, לא רואים עלייה בס"ת (בינתיים). מה שאומר לדעתי, שאף אחד לא מתרגש ולוקחים את הירידות כתיקון כנראה.
-
לא מדויק
על איזור ה-1090 - סטיית התקן עלתה בכאחוז (או ליתר דיוק בין 8 נקודות האחוז לאחוז)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
לא מדויק
על איזור ה-1090 - סטיית התקן עלתה בכאחוז (או ליתר דיוק בין 8 נקודות האחוז לאחוז)
נכון,
אבל הכוונה שלי הייתה שבדר"כ בירידות של מעל 1.5% ס"ת קופצת ביותר, במיוחד מרמה נמוכה כמו שהיא הייתה בשבוע שעבר.
בקיצור, ממש לא רואים פאניקה.
-
על פי הגדולים בשוק, C1160 ו C1170 כבר לא רלוונטיים.
יש ביקושי ענק של אלפי אופציות, שמטרתן (קרוב לודאי) סגירות
באזורים
האלו, ושחרור ביטחונות.
גם ב C1150 ביקושים ערים, אבל קצת פחות.
-
היום סגרתי את הכתיבות שלי ב1160 כולל ההגנות, בעלות די נמוכה, בשביל לפנות בטחונות לאסט' נוספות.
בכל מה שנוגע לשוקת החודשית - אני נקי כעת.
החודש נזהרתי מאוד ולא ניצלתי בטחונות כמעט. רווח מהשוקת - 1%. :d
-
גומר מה רע ברווח של 1%? בייחוד שהיית עסוק בדברים אחרים?
אז למה ההצהרה בצט שאתה נוטש אותנו?
-
1% אחרי מס ועמלות נותן לך קרוב ל 20% שנתי.....
הרבה הרבה היו חותמים על דבר כזה.
למחשבה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yoavz
1% אחרי מס ועמלות נותן לך קרוב ל 20% שנתי.....
הרבה הרבה היו חותמים על דבר כזה.
למחשבה.
כנראה התכוונת ל-12.5% שנתי. :)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
גומר מה רע ברווח של 1%? בייחוד שהיית עסוק בדברים אחרים?
אז למה ההצהרה בצט שאתה נוטש אותנו?
אבי, אין רע ב1%, אבל מזה קשה להתפרנס (עדיין אין לי 500K בטחונות )
לא "הצהרתי" שאני נוטש. הכוונה היא שאני מתכוון לבחון אסטרטגיות חדשות נוספות החל מאוגוסט (כבר מהיום למעשה, עם כתיבת האוכפים שלי), כדי למקסם את הידע, הניסיון ובעיקר - הרווח בתחום, כך שעיקר הבטחונות יופנו לאסט' אחרות.
-
גם אני התנקיתי היום מהשוקת (שלא הייתה כ"כ רחבה), וברווח לא גדול, וזאת לאחר שהיה לי הפסד עד יום ה' והרבה כאב ראש.
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
היום סגרתי את הכתיבות שלי ב1160 כולל ההגנות, בעלות די נמוכה, בשביל
לפנות בטחונות לאסט' נוספות.
בכל מה שנוגע לשוקת החודשית - אני נקי כעת.
החודש נזהרתי מאוד ולא ניצלתי בטחונות כמעט. רווח מהשוקת - 1%. :d
-
אני, לא רק שלא סגרתי, אלא רואה הזדמנות להגדיל את הרווח.
אני מתלבט אם כבר לכתוב את רגל הפוט, שאני מחכה איתה כבר יותר משבוע.
סגרתי את 950 והתכוונתי לקנות את 1040, אך נראה לי קרוב מדי.
ממתין למרווח של 50-60 ש"ח בין 1030 ל-1020 ואז להיכנס שוב,
אם לא תהיינה ירידות אולי שווה ללכת לפקיעה עם 1160.
האם לנסיונכם , בכל מקרה לא כדאי ללכת לפקיעה?
הבנתי ש-5% מספיקים בשבוע הפקיעה.
-
אני נמצא ב 1160-1040.
בנתיים הכל נראה בסדר גמור. המדד יושב לו פונקט באמצע.
יש מצב ללכת עם זה לפקיעה.
-
נראה לי שהתגובה בארה"ב היום ומחר מאוד חשובה,
האם תגובת הירידות של שבוע שעבר ממשיכה או נבלמת,
האם זה תיקון מקומי אלים, או פחד שיזרוק אותנו עוד 1-3 אחוזים למטה, ואז התמונה אחרת.
כרגע יש עליות של חצי אחוז, אבל זה יכול להיסגר ב-5 דקות לקראת סוף המסחר.
-
סגרתי היום קצת 1160 ואת ההגנות 1170. הצלחתי לעשות את זה ב 15 ש"ח. זה לא הכי טוב שהיה אפשר. היה זמנים שאפשר היה לעשות את זה ב 10 ש"ח. אבל גם בסדר.
הסיבה: לא שווה להחזיק את הביטחונות הללו בשביל כזה סכום.
-
ציטוט:
סגרתי היום קצת 1160 ואת ההגנות 1170. הצלחתי לעשות את זה ב 15 ש"ח. זה לא הכי טוב שהיה אפשר. היה זמנים שאפשר היה לעשות את זה ב 10 ש"ח. אבל גם בסדר.
הסיבה: לא שווה להחזיק את הביטחונות הללו בשביל כזה סכום.
אם אתה לא מתכוון לקרב קולים, אז לדעתי היה לא שווה לסגור אותם.
נימוק: עלות הסגירה 15+2.5+2.5=20 שקלים. בטחונות - 1000 ש"ח.
תשואה מובטחת - 2% ב-10 ימים.
בקיצור - הפסד של תשואה מובטחת 2% ב-10 ימים.
נגד: אם אתה חושב ש-1160 לא בטוח או אם יש לך אסטרטגיה אחרת
הרבה יותר רווחית או בטוחה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
אם אתה לא מתכוון לקרב קולים, אז לדעתי היה לא שווה לסגור אותם.
נימוק: עלות הסגירה 15+2.5+2.5=20 שקלים. בטחונות - 1000 ש"ח.
תשואה מובטחת - 2% ב-10 ימים.
בקיצור - הפסד של תשואה מובטחת 2% ב-10 ימים.
נגד: אם אתה חושב ש-1160 לא בטוח או אם יש לך אסטרטגיה אחרת
הרבה יותר רווחית או בטוחה.
כעיקרון אתה צודק. ולכן גם לא סגרתי הכל.
אני מרחרח קצת עליות. זה הכל.
-
הבנתי. פיספסתי את המילה "קצת" כשכתבת שסגרת קולים. :)
אתה כנראה מתכוון לפתוח קולים מחדש אחרי העליה.
קצת הימורים - בשביל הנפש :) .
אני דווקא היום התאפקתי ולא עשיתי כלום חוץ מלסגור C1160 אחד,
כדי לא לחרוג מבטחונות. טוב שלא היתי ליד מחשב.
-
שוב מתקרבים ל1130 כמו שדמי כיס רשם,
מריח מעט עליות.
לי דווקא היה נדמה שצריכות לבוא ירידות לפחות עד 1080 אם לא יותר לפני התחדשות עליות.
-
אני חושב שהשחקנים ינסו עד כמה שניתן לשמור על רמות נוכחיות (1080-1110) בזמן הקרוב ואולי עד לפקיעה אם יתאפשר להם.
דאגה מתנועה חדה עלולה לבוא בשישי עם פרסום תוצאות מבחני הלחץ של הבנקים האירופאים.
תוצאות רעות ותתכן נזילה למטה, תוצאות טובות (לפי בלומברג - זהו הצפי) ותתכן עלייה והתמודדות של השחקנים.
מה שכן, כנראה שיש להם מספיק תחמושת להלחם נגד עליות רציניות כי עד כה לא נאלצו להתערב כמעט (לפי מה ששחקן כתב) וכן מחזורי המסחר העלובים
פועלים
לטובתם אם יידרשו להתערב.
-
מכרתי היום כמה יחידות בודדות של 1150.
אי אפשר לקרוא לזה ממש חלק מהשוקת, כי זה יחידות בודדות.
זה בשביל (לנסות) להכניס עוד כמה לירות אחרונות.
בנתיים P1040, שהיה נועז לפני שבוע, נמצא כבר עמוק בקונסנזוס. יותר מ 6% מרחק. עדיין מוקדם להזיז אותו ל P1060. אבל אפשר כבר להסתכל על P1060.
אני בכלל לא בטוח שאעשה את זה. אבל להסתכל מותר :)
-
שימו לב,
נכתבו אתמול יחסית הרבה פוטים 1100, נראה לי שטווח הפקיעה לשחקנים מצטמצם ל 1100-1120.
-
נראה ככה - הירידות היום חלשות מאוד יחסית לנפילה אתמול בחו'ל
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
שימו לב,
נכתבו אתמול יחסית הרבה פוטים 1100, נראה לי שטווח הפקיעה לשחקנים מצטמצם ל 1100-1120.
כאשר כתבו פוט 1100 , היו מוגנים לפחות עד 1090(יש הרי תקבול).
אל תשכח ששם על הסטרייק יש את השחיקה הכי גדולה. חוץ מזה זה מאזן את הכתיבות ב- 1130/1120 שנעשו בתחילת החודש, ועדיין התקבול שם היה גבוה יחסית עקב ביצוע זמן רב בטרם הפקיעה.
כמו שזה נרה כעת היו רוצים פקיעה 1090-1110, לא רוצים תזוזות מיותרות.
אתמול רק נוספו כתיבות של פוטים ומצד שני לא ירדו המגדלים ב- 1120/1130.
לפי כלל תקבול 30 הש"ח על מרווח זה נראה שנכון להיום "צריך" להיות כתובים בהגנה צמודה.
1150-1050.