הי סאן מה שלומך?
משתעשעת ברעיון לקדם הגנה בקול (מ-1120 ל-1110).
אתמול עלתה לי 290 והיום בערך 220 ש"ח בערך.
מקטין רווח כמובן, ואת נקודת האיזון ל1108 בערך....זה לימים של עליות.
מה אתה אומר? (כאן הגרידיות נלחמת בזהירות - אז פונים לעזרה....)
Printable View
הי סאן מה שלומך?
משתעשעת ברעיון לקדם הגנה בקול (מ-1120 ל-1110).
אתמול עלתה לי 290 והיום בערך 220 ש"ח בערך.
מקטין רווח כמובן, ואת נקודת האיזון ל1108 בערך....זה לימים של עליות.
מה אתה אומר? (כאן הגרידיות נלחמת בזהירות - אז פונים לעזרה....)
ריקי, את כתובה, קול 1080, פוט 1090. הגנה פוט 1060 , קול 1120.ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
תקבול 3150.
ריקי , לדעתי אכן כדאי לקרב את ההגנה בעלות שציינת . ואז ממתינה לפקיעה בשקט.
סיכון -70-100 ש"ח, סיכוי 2000 ש"ח.
בנוסף יכולה לכתוב גם את קול 1130, ואז מוגנת עד 1130 ללא הפסד כלל בכל מדד.
יכולה לרכוש הגנה רחוקה-כנגד הכתיבה הנוספת ב- 1130, אבל אם יהיו עליות תצטרכי לנהל את רגל הקול.
בהצלחה.
הי סאן,
לא מדויק. קירבתי הגנת פוט לכן כתובה 1090 פוט והגנה 1070
כתובה 1080 קול והגנה 1120
תקבול 3020 ש"ח
הולכת לקרב ההגנה, ואולי גם לכתוב 1130 נראה מה זה יתן.
תודה!
אם כך , מצבך הרבה יותר טוב, בפקיעה נמוכה בכל מקרה מובטח לך 1K.ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אז נותר לך רק לנהל את רגל הקול, בהצלחה.
בוקר טוב,
ניצלתי את העליות הבוקר בשביל לקרב את ההגנות ב1060 ל1070.
עלות: 160 ש"ח.
מה שזה נתן זה קיבוע רווח/הפסד בצד התחתון: החל ממד 1070 ומטה - אני על 0 בדיוק.
צד עליון - הייתי ונותרתי מוגן עד 1110. החל ממד זה ומעלה - משלם בדיוק 100 שח לנקודה, עד הפסד מקסימלי 2000 שח ב1120 ומעלה. (הפסד מקסימלי מן הסתם גדל באותם 160 שח ששילמתי היום).
לא רציתי לקרב את רגל הפוט מ80 ל90 עדיין, אני בדעה שלא תהיה פקיעה גבוהה ממה שהשחקנים רוצים (ומאוד ייתכן שאני טועה).
אילו אפשרויות יש לי לניהול הקולים (העלאת גבול ההגנה), מלבד קירוב הפוטים למעלה?
http://www.zerosum.co.il/Users/908/Positions/Show/5737
הי גומר,
עשית מצוין כאשר קירבת את ההגנות. כל הכבוד. (הייתי צריכה לעשות זאת גם אני כשהמדד הגיע ל-1054 ולא עשיתי...מסקנות בהמשך).
היום אני מתלבטת באותה סוגיה. האוכף שלי מוגן עד 1110 בערך, ואחריו החל מ-1120 מפסיד 980 ש"ח.
החודש מאחר שהשחקנים בילו מרבית זמנם ב"בטן גב" נראה לי שמלאכתם בהקשר ל-1120 כגבול עליון תהה קלה (אם כי אף פעם לא נוכל לדעת) ומשנה זהירות חובה כאן.
לכן - שתי אפשרויות לפנינו :
1. לכתוב את 1120 ולקנות הגנה 2 סטרייקים. כך אני מרחיקה את נקודת האיזון ל-1114.
2. לכתוב 2 יחידות 1130 ולקנות הגנה 2 סטרייקים - נקודת איזון 1114 אבל בטחונות ונזק אלוהים ישמור:)
דעות?
הצעות?
המתנה?
בוקר טוב לכולם,
בסופו של דבר לא ביצעתי שום תיקון על אוכף שלי, השוק המשיך בראלי השבוע, וכל תיקון שחשבתי עליו, קידם את גבול ההגנה העליון רק בכמה נקודות, כך שהחלטתי לוותר ולהמתין, עד שהשוק יסיים לנשום אויר פסגות, ויחנק כי האויר למעלה דליל..... :evil:
המצב כרגע באוכף הלוהט (מחום) - הפסד של 231 ש"ח.
ולאחר התיקון שהחליט שחקן לבצע על אוכפיו, החלטתי להתחקות אחריו (למה להתחקות ? - כי הוא נמנע מהשירשור הזה משום מה....)
ההצעה שלי :
הטרייד האחרון הוא התיקון הצפוי ליום א' כמובן אם השוק יעצור קמעה מהאמוק שתקף אותו (ולצערי אתמול בערב רק קיבל חיזוק).
המשמעות - הרחקת טווח ההגנה העליון עד ל-1117.
רווח מקסימלי מתחת ל-1115 כ-1500 ש"ח.
הפסד מקסימלי מעבר ל-1130 - 1500 ש"ח.
http://www.zerosum.co.il/Users/1226/Positions/Show/5151
אשמח להערות תובנות והצעות
תודה
ריקי בוקר טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אני מבין כי לא ניצלת את הירידה לקרוב הגנות ברגל הקול.
הלקח, הוא פשוט, כאשר המדד נע בתוך המדד הרצוי של האוכף, למרות שזה עולה כסף , עדיף לקרב את רגלי ההגנות במיוחד בשבועיים האחרונים של החודש, כיוון שבכל תזוזה כזאת של 30 נקודות, ערך ההגנות, ומכאן המרווח שלהם נשחק מאוד.
המטרה להגיע למצב בו מפחיתים את תיקוני הכתיבות הנדרשים עד למינימום.
ולנסות להגיע כמה שיותר קרוב לפקיעה , ואם הלך ממש טוב, להישאר לפקיעה ולנסות לקחת את כל הקופה.
ריקי, במצב שנוצר, ובמיוחד בהתחשב בקירבה לפקיעה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
כרגע המדד, עבר את הגבול העליון שלך , הפתרון צריך להיות רדיקלי יותר=מסוכן יותר.
לדעתי, במדד 1120, יום א' לבצע כדלקמן:
קניה 1 קול 1100, כתיבה 3 קול 1120, קניה 4 קול 1160.
תקבול במחירי סגירה יום ה': 180 ש"ח.
גבול הגנה עליון לפקיעה=1126.
בצד הקולים יהיה לך:
1 קול 1080 כתוב, 1 קול 1100 קנוי=קופסא חייבת 2K,המשך עליות לא נוגעת.
2 קול 1120 כתוב, כנגד 4 קול 1160 קנוי.
העקרון: בהמשך עליות באותה הדרך.
הדרך מסוכנת, יש לתזמן כיוון שנותרו 4 ימי מסחר. רצוי לבצע את הכתיבות על הסטרייק-בשיא הלחץ שאז תקבלי על הכתיבה את המיטב, שמי לב כי הקניות הם של אופציות בתוך הכסף שם ההתלהבות שוכחת, הכתיבות ביחס של 1:3.
ההגנות הרחוקות הם של אופציות מספיק רחוקות שטרם קיבלו את העליה במחיר, קונים יותר לבטחון למקרה המשך עליות.
ככל שתתקרבי לפקיעה תקבלי פחות על הכתיבה בסטרייק, ומנגד תשלמי "כמעט" אותו דבר על האופציות בתוך הכסף.
על כן יתכן והשיפוץ יצטרך להיות שונה.
התקווה /הצפיה בדרך זאת, זה ראשית להתמתנות התנועה רצוי דישדוש, הכי טוב תיקון קל של 10 נקודות למטה, ואז הכתיבות על הסטרייק "נשחטות".
בהצלחה.
הי SUN,
תודה!
הבנתי את השיטה שלך. מוזר שלא חשבתי קודם לקנות C1100 ופשוט לקבע את הסיכון........
לאור העליות בוול, לא ברור לי מה יעשה המדד מחר. מצד אחד פער ארביטראז' שלילי של 0.7% ומצד שני חגיגה.
יש מצב שנדהר ל-1130....ולכן לשיטתך -
1. התיקון אמור להתבצע על הסטרייק, הבנתי נכון? (שאז התקבול מקסימלי).
2. בכל מקרה לרכוש קול 1100 על מנת לסגור קופסא. הלא כך?
צירפתי גרף
שבת שלום ותודה
ריקי, במדד 1120 , רכישת קול 1100 רק כנגד מכירה על הסטרייק, בימים אלו יחס 1:3, ההגנות בהתאם לרמת "הבטחון שלך, ניתן לקנות 3/4 וזאת בהתאם לצורך בהמשך שיפוץ במידה והמדד עולה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
במדד 1130/1110 , לבצע שינוי בהתאמה, המכירה עדיף שתהיה על הסטרייק, ורכישה 2 סטרייקים אחורה, צריך לראות לפי הפרשי המחיר בסטרייקים העמוקים בכסף, רכישת הגנות בסטרייק שטרם ביצע את "הקפיצה" תמיד רכישה עודפת וזאת לצורך המשך שיפוץ במידה והתנועה תמשיך למעלה.
וכמובן , כיוון שעובדים על הכסף חייבים לשמור רזרבת בטחונות לשיפוצים נדרשים.
לדעתי, את צריכה מחר "לשפץ", כיוון שממילא המדד עבר כבר את הגבול העליון שלך, השאלה רק על איזה סטרייק זה יהיה.
מחר, בסוף יום א' , נוכל לראות את כוחם האמיתי של שחקני המעוף- ברור לכולם ממפת הפוזיצויות שמצויין להם פקיעה נמוכה מי 1120, מעל 1130 זה יהיה "כואב".
המגמה בעולם היתה עליה, טבע ופער ארביטראז שלילי של 0.7 נותן להם בסיס מצויין להעצים מגמת ירידה.
ריקי , בהצלחה.
ערב טוב
במז"ט האוכף שלי חזר לרווח (ותודה ענקית ל-SUN 99 שבהשראתו נעשה התיקון).
הנתונים: רווח כרגע: 97 ש"ח
בטחונות כ-5.5K
הגנה עד מדד 1127 .
השיפוץ- קניית קול 1100 - סגירת קופסא של 2000 ש"ח.
מכירת 3 1120 והגנות במרחק 3,4 סטרייקים)
(בנתיים הגנה ב-1150 ו-1160, מחר אמשיך עם השופינג :) )
היום גיליתי במפתיע ששחקן הואיל והתייחס לשירשור שלנו. מעניין שבמקום להגיב עניינית, שלא לדבר על לתרום מנסיונו הרב, בחר לשלול אוכף תוך חודשי, כשבעצמו בחר להקים 3 אוכפים כאלה החודש....
שחקן עשה אמנם אוכפים החודש, אבל במטרה לצאת מהם אחרי 10%.
את היית כבר ברווח יפה באוכף (אם אני לא טועה), ובחרת להשאר כאסטרטגיה חודשית.
בכל אופן, מעניין יהיה לקרוא את הסיכום על האוכף בסוף החודש.
קבל תיקון - בחרתי להשאר - כדי ללמוד ניהול אוכף! (פשוט לא מצאתי דרך אחרת, שהרי שחקן בחר להתעלם).
היה לי רווח של 57% (640 ש"ח) ובחרתי להשאר - וטוב שכך, בנתיים שכר הלימוד שלי חיובי .
גיליתי שישנן כמה וכמה דרכים לתקן ולשפץ אוכף, כולן מעניינות וכמובן ריווחיות.
אגב, אם שחקן עשה אוכפים ויצא אחרי 10% מה רע בכך. אם יתרום לנו מניסיונו - נדהר כולנו ונצא אחרי 10% (ולא נסכן סכומי עתק באסט' שלו, מה גם שיתפנה כסף לאסט' נוספות, מעולה לא?).
אשמח לעשות סיכום על האוכף הזה, גם אם הפסדתי בו - הרווחתי!
טוב. יהיה מעניין לקרוא את הסיכום. תתייחסי גם לשאלה האם לדעתך האוכף יכול להיות אסטרטגיית "לחם וחמאה". כזו שנותנת את ה 5% החודשיים.
(אם השיטה אומרת למשל, שיש להשקיעה מ10% מהביטחונות, להשאיר 90% בצד, ועל ה 10% הללו עושים 50%, זה גם כן מעולה. כי זה גם נותן 5% חודשיים, וזה בהחלט עונה להגדרה "לחם וחמאה").
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי Red
אחד הדברים היפים בתירגול/לימוד של ניהול אוכף, זה היכולת להסיק מסקנות גם מניהול שאינו אופטימלי, כי באם בוצע (או לא בוצע) בו שיפוץ לא מתאים, ניתן להקיש מכך מהו השיפוץ שכן מתאים. בשונה מאסטרטגיה מבוססת כיוון (דוגמה חוזה) או אסטרטגיה מבוססת "גבולות גזרה" (דוגמת שוקת רחבה) שהן תלויות בצורה משמעותית יותר במצב רוחו של השוק, כי אם עשית חוזה וטעית בכיוון "לא עלינו" ואם עשית שוקת וטעית בתנודתיות שתהיה באותו חודש, קיבלת במקרה הטוב כמה לילות "לבנים".
לעומת זאת, באוכף, יש לנסיונו, הבנתו, ידיעותיו ויכולת התכנון מראש של הסוחר, השפעה לא מבוטלת על תוצאות האסטרטגיה.
נכון שאוכף צריך לנהל, ונכון שצריך לתכנן מראש, אולם שכרו בצידו, וזאת מכיוון שעבודה אוטומטית יודעות לעשות גם המכונות, אבל אין להן את היכולת והגמישות לנהל אוכף באותה צורה שבה סוחר מיומן יכול לעשות זאת. ואם להתעסק באסטרטגיות מעו"ף, אזי לדעתי רצוי לנצל את היתרונות האנושיים ע"פ אלו של המכונות/אלגו, אחרת, בהתמודדות עם המכונות במגרש שלהן, דיננו מראש להפסיד, אולי לא החודש וגם לא בחודש הבא או זה שלאחריו, אבל בטווח הארוך יותר התוחלת שלהן ללא ספק תגבר על שלנו, ובמשחק סכום "0" התוחלת ארוכת הטווח עושה את ההבדל.
אוכף זה כנראה הלחם והחמאה של השחקנים. השוקת זו מנת חלקם של המשלמים (מבלי לפגוע חס וחלילה) שבמקרה הטוב אם לא שילמו - ישלמו!ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
בעיני ניהול אוכף זו אומנות,,, כי היא תלוית מצב, שוק, הערכות סובייקטיביות, זמן וגם מבנה אישיות בקיצור - הכל ויחד עם זאת אינספור דרכים לשיפוץ.
אנני מתיימרת להחליט ואו לקבוע קביעות שרירותיות אם האוכף הוא לחם וחמאה, אבל אני אשמח לתרום מניסיוני הדל שנצבר בעיקר בזכות השיתוף הפורה שהיה כאן. התגלו כאן אנשים עם ידע עצום.
חבל ששחקן בחר לההתעלם ולא לתרום מניסיונו - אולי בכל זאת יעשה כן.
קודם כל - השרשור מאד מענין.
אבל, השאלה הבאמת מענינת (לפחות לטעמי) היא האם נוכל להגיע למתכון שיאפשר אחוז רווח חודשי סביר+ (נניח 10%) בסבירות גבוהה מאד (נניח 99%). הרי ראינו שהאוכף נע בין רווח פוטנציאלי של 60% להפסד. ע'פ מה שראיתי (ואני ממש לא מומחה, בגלל זה אני מעלה את זה כאן) נראה שאפשר לפתח מתכון שיענה על הנ'ל. מתכון כזה יצטרך לכלול:
1. תזמון כניסה לאוכף (מיד בסוף חודש קודם, בסוף השבוע הראשון וכו')
2. מרחק הגנות אופטימלי (או נוסחה למרחק ההגנות)
3. סוג הגנות (2 אופציות להגנה יניבו רווח בתנועה חדה אבל יקטינו את הרווח הראשוני וכו')
4. פעולות שיניבו את הרווח המיוחל עבור כל מצב שוק (דשדוש, תנועה חדה, קפיצה בסטיות וכו'). פעולות כאלה יכולות להיות הזזת האוכף, ההגנות, קנית/מכירת אופציות נוספות וכו' סה'כ המגוון סופי וניתן לאפיין אותו.
5. כתב שבועה של כותב האוכף הכולל התחייבות לסגירה אחרי הגעה ליעד הרווח :)
ריקי, תיקון יפה. אתמול לא ביצעתי תיקון לאוכפיים שלי כי רציתי להמתין ולראות לאן פנינו. היה לי חשש שאם השחקנים לא יצליחו להשתלט על המדד - גם הרחקת גבולות ל1120+ לא תועיל ואף עלולה להזיק מכיוון שההפסד הפוטנציאלי בפקיעה גבוהה יהיה גדול יותר מההפסד שכבר קיים.
היום כנראה אבצע תיקון ואעלה את הגבול העליון (כנראה שבצורה דומה לתיקון שלך).
אני רוצה להעלות כאן שאלה ששאלתי בשבוע שעבר בפורום אופציות וכנראה התפספסה (לא הגיבו לי) על כתיבות לחודש נוכחי וקניות לחודש הבא, עוד לא הצלחתי להפנים מדוע לא נדרשים בטחונות.
השאלה במלואה כאן: viewtopic.php?f=119&t=9894
והנה היא:
שאלה על דרישת הבטחונות:
נניח כתבתי פ1120 ליולי וקניתי פ1070 לאוגוסט.
מה הבטחונות שיידרשו ממני?
אם מדד יולי פוקע 1020 - אני הרי משלם 10,000 שח.
אם נמוך מזה - אני משלם יותר, אז האם דרישת הבטחונות היא קבועה או גדלה עם הירידות?
ובצורה כוללנית יותר - למה מלכתחילה אם כתבתי אוכף יולי וקניתי אוכף (אותו סטרייק) אוגוסט - לא נדרשים בטחונות? (כך אני מבין שזה עובד -לא ניסיתי בעצמי). הרי בפקיעה מחוץ לגבולות הרווח אני משלם. הבורסה צריכה לוודא שיש לי את היכולת לשלם, לא?
גומר בוקר טוב,
א. בהצלחה באוכפיים. תתן קריאה אם תרצה סיוע.
ב. אנני חושבת שמקומה של השאלה שלך בשירשור זה. אם תפתח שירשור חדש עם שאלות על
אוכף קלנדרי אני בטוחה ששחקן יאות וישיב לך.
הצלחות
dragon 74
נראה לי שריכזת את השאלות הרלוונטיות ביותר בנוגע לשירשור זה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי גומר,
אם תפתח שירשור (כפי שהציעה Red) , ולא תהיה לך תשובה עד יום ה' הקרוב, מבטיח להתערב לטובתך (התשובה מוכנה, יושבת אצלי על ה- desktop, וממתינה לשירשור שלך + המתנה עד יום חמישי, שמא, אולי, בכל זאת מישהו כן יענה לך, ולא ייתן לשאלה שלך לרדת לתהום הנשייה)
בי
http://www.zerosum.co.il/Users/1141/Positions/Show/5444
רווח 1500 ש"ח. בטחונות 6K, גבולות לפקיעה היה 1132-1045.
שיקולים לסגירה:
1. הצלחנו למשוך את האוכף לשבוע הפקיעה, כאן עקר הרווח.
2. אנו ביום מדשדש, על 1115, קל לסגור את כל הפוזיציה בלי לאבד תקבול בדרך.
2. רווח מקסימאלי לפקיעה היה צריך להיות פקיעה מתחת ל- 1100, בפקיעה מעל 1100, הרווח הנוסף לא שווה את הסיכון שבהמתנה.
3.אנו ביום ב', חוזים בעולם מדשדשים , לאחר נסיון תקיפה של השוק את הגבול העליון אתמול ב- 1130, מדוע להתגרות בגורל, מה זה כבר 2 אחוז עלייה, בשוק מתלהב?
4. השוק הוכיח כי הצליח לעצור ב- 1130 אבל אין לו התחייבות לעשות כך.
5.השבוע בפקיעה התיקונים , יקרים ומסוכנים, במיוחד בצד הקולים.
מי שרוצה יכול למשוך, אבל אז יקשה לנהל, ויצריך "תפילות", במקרי עליות.
בהצלחה.
אני חושב שזה היה נבון מאד. 25% רווח זה מאד מאד יפה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מבין כל האוכפים, אני חושב שהגישה שלך של הגנה כפולה הכי מצאה חן בעיני.
זאת מהסיבה שבאמת יש כאן התכוננות לעתיד, ואפשרות טובה לניצול התנודתיות לשיפור הרווח במקום תיקון, שכמה שיהיה טוב, תמיד יש בו התפשרות.
מעניין היה לבדוק, אם לא נכון היה לפתוח אוכף מסוג זה דווקא בשבוע הפקיעה. זאת משום שאז ההגנות מאד מאד זולות יחסית למחיר האופציות המכורות. אתה יכול אפילו לפזר עוד הגנה שלישית עוד סטרייק אחד הלאה, פשוט בגלל העובדה שהיא מאד זולה.
זה כנראה נכון (לגבי שבוע הפקיעה).
אותי מענין אבל התסריט של תזוזה של התקרבות להגנות לקראת השבוע האחרון (נניח 2 סטרייקים לפני ההגנה, ו-4 מהאוכף) - נראה לי שבמצב כזה האוכף מפסיד, והתיקון קשה בגלל התפלגות המחירים.
למישהו יש רעיון להצלה אפשרית או שעדיף לא להיות שם במצב הזה ?
דמי כיס,ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
שבוע הפקיעה, הינו מיקרו קוסמוס של החודש כולו.
מי שרוצה לדחוס "ריגושים" של חודש שלם למשך 3 ימים יכול לעשות זאת, אבל התיכנון צריך להיות קפדני.
לדעתי, תיקונים על פי מדד, וזמן.
כאשר אני אומר זמן זה אומר , בדיקה בבוקר, צהרים וסגירת מסחר.
מה שקורה זה הערכות מסוג אחר.
הגנות- 3 סטרייקים מהמדד, זולות מאוד.
אבל מאידך כל ביצוע הכפלה לשם תיקון יצריך כמות גדולה יותר של כתיבות ככל שתתקרב לפקיעה.
ולכן הניהול צריך להיות צמוד , עם בטחונות מלאים בעודף, כאשר השאיפה צריכה להיות שתצליח לסגור את כל המערכת עד שעה 16:00 ביום ד'.
אם המדד יברח , או תתבצע טעות, אין מקצה שיפורים!
לא בשבילי. לא סתם אני נכנס לפקיעה בטווח 1070-1160 . מקסימום על יבש. אבל הרעיון מעניין.
מאד יכול להיות שאני אנסה את המבנה של האוכף שלך באוגוסט. אולי תחת שוקת צרה ולא ממש אוכף. צריך עוד לחשוב על זה.
אחד הדברים היפים בשיטה שלך, שאם המדד בורח לאיזה צד, אין ממש דחיפות לבצע את התיקון, במיוחד בתחילת חודש. ואם המדד עובר את ההגנה, אפשר פשוט למכור הגנה אחת, ולהעלות את כל האסטרטגיה למצב של "אין הפסד" על ידי הכנסת הרבה כסף שנולד מדלתא.
SUN 99
כל הכבוד!!!
הצלחת לקחת את האוכף שלי, על מגבלותיו, ולנהל אותו בצורה מבריקה ואלגנטית, עם רווח נאה ביותר -1540 ש"ח
בערך כמו 4-6 אסט'.
הי דרור,ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
שאפו על התיכנון, ניהול וסגירה, שנבעה מכל השיקולים הנכונים.
One could not do it better
כל מילה נוספת מיותרת
1. למכור קול 1100 ולקנות קול 1080 כעת (נותן לי הפרש של 200 ש"ח )
2. להשאר לפקיעה.
מצב 1 - מתחת -1120 רווח של 1435
מצב 2 - מתחת ל-1120 רווח של 1665
אני מפספסת משהוא?
את מבטי ההערכה לנוכח הרווח היפה ?
עידכון
כרגע רווח של 700 ש"ח. לא סוגרת אבל מבצעת מיקסום.
א. בוצע שיפוץ שמשמעו לסגור קול 1080 כתוב ולמכור קול 1100 הגנה (במקור היה קופסא של 2000 ש"ח הפסד). שילמתי 1800 ש"ח על הפעולה הנ"ל מתוך סך תקבול של 3450 שהיה לי.
ב. הרווחתי עוד 200 ש"ח בפעולה זו.
ג. כרגע תקבול של 1665 לכל האסט'.
המצב כעת - רווח של 1665 ממדד 1120 ומטה עד 1070.
מוגנת עד מדד 1128.
תיכנון - לקדם הגנה בקולים.
להתראות בשמחות
ריקי לא ראיתי שכבר בצעת, בהצלחהציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ריקי, את ברווח, עדיף לסגור, מה יקרה אם השוק יתהפך וירוץ מעל 1120?
אם את נשארת, בונה על פקיעה מתחת ל- 1120 , ורוצה לשחוק את הקופסא החייבת שלך ב- 1080-1100.
אז אולי עדיף לקנות קול 1080, למכור את הקול 1100 שלך, בנוסף למכור קול 1120 ולקנות הגנה קול 1140.
תהיה מוגנת לפקיעה עד- 1126, מתחת ל- 1120 ועד 1080 רווח קבוע של 2000 ש"ח.
בטחונות 7K.
במידה והמדד יבקר ב- 1100 , את חייבת לסגור את האוכף בטרם פקיעה ולאסוף שיא הרווח , ללא סיכון.
בהצלחה.
רצ"ב סימולאציה.
http://www.zerosum.co.il/Users/1141/Positions/Show/5242
דרור
ביצעתי כבר.
בעצם מה שאתה מציע הוא לכתוב עוד קול 1120 ולקנות הגנה ב-1140. אני בעצם מגדילה סיכון אם השוק רץ מעבר ל-1120.....
למה להגדיל סיכון?
ריקי את צודקת.ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
בדרך שהצעתי את מגדילה סיכון.
לדעתי, היום היית כבר ב- 600-700 ש"ח רווח?
היה עדיף לסגור האסטרטגיה ברווח.
הסיבה היחידה להמשיך, זה אם את מאמינה בפקיעה בפחות מי 1120, בסבירות גבוה.
ולכן הכתיבה נוספת על 1120 מטרתה "לעזור" בשחיקת הקופסא שסגרת ב- 1800 ש"ח~.
בדרך זאת את מגדילה סיכון אבל גם מגדילה סיכוי לרווח גבוה יותר בפקיעה מתחת ל- 1120.
בהצלחה.
ערב טוב,
יש מצב שהיית צריכה לקחת 700 ש"ח ולברוח... :!:
אם היו לי יותר יחידות אין ספק שהייתי עושה זאת.
אבל - נשארתי לבחון את הגבולות, ללכת על הקצה, ולהכות על חטא
האמת, גם בשביל לראות איזה פיתרון ימצא אם אקלע לצרות , כי כבר סיכמנו - החכמה היא בניהול (אבל לפעמים גם בחיתוך ולקיחת רווח :cry: )
טוב , אז מה מצב האוכף שלי:
רווח: 414 ש"ח
בטחונות 5.5K
תקבול 1665
הגנה עד 1127
היום ניצלתי מצב שבו המדד התקרב למטה והקול 1100 הקנוי היה רחוק כדי 1800 ש"ח בלבד מחברו הקול 1080 הכתוב(ולא 2000 ש"ח כפי שצ"ל) ולכן ביטלתי הקופסא שהיתה וסגרתי את הקולים. תיאורטית במקום לשלם 2000 ש"ח בפקיעה שילמתי רק 1800 ש"ח היום.
בין היתר, נשארתי עם 2 יחידות כתובות של 1120 שהם הכי לוחצים לי כרגע (כמו נעל חדשה....).
הקיצר - נראה מה יהיה מחר
הנגיד או הוול,
הריבית או המול (השופינג שאעשה בכסף :d )
אפשר להמשיך?ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
יעלה או ייפול,
הפוט או הקול,
בלארג' או בסמול,
ביוקר או בזול,
ניקח הכל?
או הגבות בחול,
ריקי,
אולי זה יעזור קצת :d
Consumer Confidence Falls, Lowest Since February
http://www.cnbc.com/id/38428786
איך ההרגשה לצעוד על הקצה?
חשבת מה לעשות במידה והמדד מבקר ב- 1130?
שמי לב שככל שמתקרבים לפקיעה נדרש מספר גדול יותר של הכפלות=הגדלת הסיכון.
הייתי אומר שיש עכשיו כמה שחקנים, שמברכים את בורא ה "Consumer Confidence Survey"
ערב טוב
תודה דרור על העידכון.
הייתי היום ביום חופש. לא מול מסך.
לא ביצעתי ולא קידמתי וודאי לא תיכננתי. נראה איך יגמר שם.....
לא, לא תיכננתי מה לעשות (בונה עליך, אתה מלך האוכפים עד עתה... ).
מה היית עושה ב- 1130?