אני יודע - הכמויות קטנות ואין לי כרגע בעיה עם בטחונות .
בכל אופן תודה
Printable View
אני יודע - הכמויות קטנות ואין לי כרגע בעיה עם בטחונות .
בכל אופן תודה
העליות היום מראות שהרומן שלנו עם רגל הקול לא נגמר. למעט אם מחר יהיו ירידות משמעותיות מאד, אין כרגע מה לחשוב על הזזה של רגל הקול. רגל ה C1270 שלי ירדה בערכה למרות העליות. בתום שבוע שלישי לפקיעה, היא כבר יושבת במקום נוח מאד.
ניתן לאמר שהעליות היום הם תיקון לתיקון. כי למעשה לא היתה יותר מדי תמיכה משווקי חו"ל. יש כאן סכנה מסויימת, שהציבור יבין שאזור ה 1200 אינו אפיזודה חולפת, ויחזור ויכנס, מה שיחזק את מגמת העליות.
המשך עליות מחר, יכול להביא לכך שהעלאה ל P1140 בהחלט תבוא בחשבון. נראה מחר.
דווקא אני לא רואה סכנה לשוקת
חצי חודש כמעט עבר אנחנו נמצאים 30 נקודות מעל לפקיעה וזה אחרי לפחות שני סקוויזים!
המחסום הפסיכולוגי של השיא הקודם נמצא מתחת ל1250
לכן אני לא רואה חשש רציני
אבל
הכל יכול להיות
אני מניח שאם המדד יחזור ל 1220, כל מי שב C1250 יתחיל לזוז מאד לא בנוח בכיסא. C1250 אינו בטוח כלל וכלל.
שום דבר לא בטוח
אבל גם מפת הפוזיציות מצביעה על 1250 כגבול לשוקת.
כבר ראינו ששוקת זה לא לבעלי לב חלש.
יום ה' שבועיים לפקיעה, גבולות גזרה על פי מפת הפוזיציות בלבד:
נראה כי אתמול הכתבנים הוסיפו: 5800 יחידות לקול 1250 ומסתמן כי זו הרגל הבולטת בכתיבות העליונות עם 21,124 יחידות כתובות, זאת אומרת נוספו אתמול 27 אחוז מהחוזים הכתובים שם.
דבר נוסף שבולט זה כתיבת אוכפים על 1200. וכמעט שלא נכתבו פוטים חדשים בכל הגזרות.
רגל הפוט הכתובה הבולטת הינה פוט 1170 עם 25,734 יחידות.
המקס פיין עומד על : 1180, מתחילת החודש הוא נסחף למעלה.
על כן נראה שתחום הפקיעה המסומן על ידי הכתבנים הינו 1170-1250.
מה דעתכם: במיוחד אם ברצוני היום לפתוח שוקת רחבה.
רגל פוט: כתוב 1150 הגנה 1130, מרווח 100 ש"ח.
רגל קול: כתוב1250 הגנה 1270 , מרווח 100 ש"ח.
בטחונות 2000 ש"ח רווח צפוי מבלי שיפוצים מאתים ש"ח , אפילו יוצא 10 אחוז :P
דרור
אין לי הרבה נסיון אבל נראה לי שלכתוב קול 1250 זה מאד מסוכן.
כי כבר היום המדד יכול להגיע מאד קרוב לזה
זיו סגל אומר שאם יפרץ 1215 זה יכול להגיע לשיא , אנחנו מאד קרובים - אני מקווה שהוא טועה
מעניין, איך שכתבתי את זה המדד פרץ למעלה :d
בכל מקרה היום לקראת צהרים לפני שלוש צריך "להחליט" מה תהיה רגל הקול.
האפשריות שאני רואה כרגע:
זה , כתיבה 1270 הגנה 1290.
כתיבה 1260 הגנה 1280.
כתיבה 1250 הגנה 1260(כרגע מרווח 100 ש"ח במחצית הבטחונות, ניתן להכפיל או להשתמש רק מחצית בטחונות ולהמתין לבאות).
לשוקת רחבה זה די צפוף הייתי אומר.
מצד שני ניתן להרוויח לא רע
אם לבצע את זה,אז כדאי להשאיר ביטחונות על מנת להיות מסוגל לבצע גלגול במידת הצורך, ואם לקחת בחשבון הגנה שלא צמודה אז כמות ההכפלות תהיה בהתאם.
רצוי גם להזכיר שרוב הנזקים בשוקת רחבה הם בגלל שלא נכתבה מספיק רחב מלכתחילה.
שוקי אתה צודק, בכל מה שאתה אומר, קח בחשבון שרק היום אני מתחיל לכתוב אותה, דף חלק מבחינתי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
מצד אחד צריך לקחת מרווחים סבירים, מצד שני יש את מצב השוק והכי חשוב בשבועיים האלו התטא תיתן את העזרה הגדולה ביותר במיוחד בקצוות.
נמתין ונראה לאן נתקדם, תמיד אפשר לשלב...
הי סאן,
בחודש האחרון למדתי על בשרי מהי משמעות הכתיבה הקרובה. 10% זו תשואה יפה מאוד, אך לדעתי הסיכון שאתה נוטל גדול מדי. גם אם אני בדעתך לגבי טווח הפקיעה, אני סבור שלא תוכל לישון בשקט במידה והמדד יטפס ל- 1237 ואתה כתוב ב - 1250.
המלצתי אליך, לכתוב לפחות שני סטרייקים רחוק יותר מהכתיבה הדומיננטית המצטיירת במפת הפוזיציות. במידה והמדד ידשדש, תוכל בשבוע הבא לקדם את הכתיבה (ולהשאיר את ההגנה במקומה), על מנת להגדיל את הרווחים, ולנצל את מירב הבטוחונות.
לידעתך 6% בחודש הם 100% שנתי בריבית דה ריבית, נראה לי מספיק :)
ד.
קרבתי היום ל P1140. את רגל הקול אני משאיר ב C1270. הגנה של שני סטרייקים בשני המקרים.
שיקולים:
-השוק מדבר עליות. בכל העולם. Face it. גם טרגדיה יוונית לא מזיזה לשוק.
-כלכלה בישראל במצב טוב עד טוב מאד.
-אנשים עדיין מחפשים להכנס לבורסה, למרות רמת השערים הגבוהה. איך שיש ירידות, מייד צצים הקונים.
-מצד שני, שיא כל הזמנים מהווה איזשהו חסם (אולי).
שיקול אישי:
-יש מצב שזו ההזזה האחרונה שלי החודש. כי בהמשך החודש אני צפוי לא להיות זמין. ולכן לא יהיה לי יותר הזדמנות למקסם רווח. אז אני הולך על טיפה נועזות בצד של הפוט.
תבלינים:
בניתי אתמול אוכף על 1210, עם הגנות ב 1240 ו 1180. מרוויח (על החלק הזה) בפקיעה בין 1190 ל 1230. מפסיד עד 900 ש"ח. זה סתם הימור בשביל הטעם והעניין. וגם לא בטוח שאני אשאר על הסוף עם החלק הזה.
אחרי שהתלבטתי הרבה, קידמתי היום רגל תחתונה ל 1130.
הבעיה היא שסטיות התקן מאוד מאוד נמוכות.
נקווה לטוב.
תודה למי שהתייחס להתלבטות שלי, בסופו של דבר הגעתי לפשרה עם עצמי כתבתי ברגל הקול 1250 + הגנה 1270 ניצול חמישים אחוז בטחונות בלבד.
מצד אחד ניתן להנות ממרווח בריא , הפחתת כתיבות= הפחתת עמלות והכי חשוב נותר לי מרחב פעולה ביתרת הביטחונות הבלתי מנוצל. למקרי עליות בהתאם לכללי שחקן לתיקון רגל "שוררת".
ברגל הפוט כתבתי 1130-1150.
מעניין לראות בתום המסחר כי המדד סגר בעליה של עשירית האחוז, אבל אופציות הקול החל מי 1230 וצפונה סגרו בירידה.
מקווה שאתה מרגיש בנוח עם ה 3.3% למעלה ו 5% למטה שיש לך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
בכל אופן שיהיה בהצלחה!
אני גם קרבתי פוט ל-1140 וקול נשאר ב-1270
שחקן כתב שהסטיות הגלובליות עלו - היכן אפשר לראות את זה?
בהצלחה לכולנו ושבת שלום...
אופיר. אני מסכים כי זה אינו עונה להגדרה של שוקת רחבה, אלה בינונית.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
זו הסיבה שהותרתי מחצית מהבטחונות פנויים, האפשרות האחרת לנצל 90 אחוז בטחונות ולכתוב את קול 1270 ופוט 1140.
אני מסכים כי לאחר תקופת דישדוש, במידה ותהיה תנועה למעלה היא עשויה להיות אגרסבית, במיוחד שבבורסה החזקה בעולם התנועה הטבעית נראית תמיד כלפי מעלה.
לא יודע למה אבל תמיד מפחד מנפילה חדה אפילו שמסכים עם דמ"כ שהשוק פניו צפונה.
לכן כתבתי 1110 -1260 עם הגנה צמודה למעלה והגנה רחוקה (1070) למטה. מה שיפה שרגל הפוט רק נכתבה בבוקר וכבר נשחקה בערב כך שביום ראשון ייתכן שנקרב אם יהיה דישדוש או עליות.
לגבי הרגל העליונה זוכרים איך שחקן התחבא מאחורי הכתיבה אפילו שהיה קרוב? אז זה מה שעשיתי בייחוד שהמחסום בקול הוא ב1240-1250. כמו כן שימו לב שחוינו שבוע שעבר כמה וכמה סקוויזים כולל אתמול אבל בסך הכל בשבועיים עלינו רק 30 נקודות. כך שהמחסום של שיא כל הזמנים נמצא 30 נקודות מאיתנו, וזו נקודת התנגדות שגם אם תפרץ לא סביר שנסגור מעליה, שכן בנקודות כאלה בדרך כלל פורצים וחוזרים כמה פעמים.
אגב, פסיכולוגית אני לא מרשה לעצמי לעבור 50% בטחונות.(אבל אני פחדן אני)
הפחדנים שורדים :)
האמיצים מרוויחים יפה אך בסופו של דבר מוחקים תיקים באומץ רב.
בעניין פחדנות, אני מעדיף מרחק על ביטחונות. זאת אומרת שמעדיף לעבוד עם מקסימום ביטחונות ורחוק, מאשר עם חצי ביטחונות וקרוב.ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
[quote=דמי כיס]בעניין פחדנות, אני מעדיף מרחק על ביטחונות. זאת אומרת שמעדיף לעבוד עם מקסימום ביטחונות ורחוק, מאשר עם חצי ביטחונות וקרוב.[/quote:1q97dlvr]ציטוט:
פורסם במקור על ידי "שוקי":1q97dlvr
בכמה רחוק 1270 מ1260? ולגבי הפוט אני גם יותר פחדן (1110 בטוח בהרבה מ1140
) אבל גם מחזיק רזרבה של בטחונות.
עוד יום טוב מאד עבר עלינו. נראה שככל שהזמן עובר, החששות הולכים ופוחתים. ואפשר לראות זאת גם במחיר. בתקופת הפאניקה, כאשר נראה שהשוק הולך בכיוון אחד בלבד, הגיע מחירו של C1270 ל 200 ש"ח. היום הוא נסחר ב 40 ש"ח.
המשך דישדוש יעשה לנו טוב מאד. נקווה שימשיך כך.
בשולי הדברים, המדד התנהג היום באופן מוזר. היה סקוויז בשעה 10:20. אחר כך רוב היום המדד המשיך לרבוץ באזור 1217. ובאזור השעה 14:30, מישהו (כנראה) החליט לממש. ובסופו של יום חזרנו לנקודת ההתחלה.
אני מבין כי לא היו הודעות, זה אומר שיש חדשות טובות.....
אכן, NO NEWS IS GOOD NEWS לכותבי השוקתות. איפה אתם עומדים היום מבחינת כתיבות.
אני נמצא P1130 ו- C1290 עם הגנות סטרייק אחד. חושש להזיז כי אני עם כמויות גדולות משתיכננתי.
תגיד gsk,ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
אתה מבצע גם אסטרטגיות שבועיות של השחקן בנוסף לשוקת?
כןציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
לא שווה לך מבחינת תשואות להתמקד רק בשוקת עם ניצול גבוה עד מקסימלי של בטחונות?ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
נראה לי שהתשואות זהות (על כל הכסף) והסיכון נמוך יותר.
אני שואל כי אני בעצמי מתלבט בשאלה זו...
זו דילמה. מצד אחד בשוקת חודשית אתה יכול לנצל יותר כסף פנוי כי הסיכון נמוך יותר. מצד שני האסט' של שחקן מסוכנות יותר אך משיאות תשואה טובה יותר.
האמת היא שהייתי רוצה להשקיע יותר בטחונות באסט' של שחקן אבל שם כשלון משמעותו "נבוט גדול בראש".
החודש "קפצתי מעל הפופיק" בשוקת החודשית. הכמויות היו גדולות מידי, בייחוד לאחר שנאלצתי להכפיל כמויות, לאחר שהמדד רץ למעלה ונאלצתי לגלגל פעמיים את רגל ה CALL למעלה (לפי הכללים של אופציות כתובות שהכפילו את ערכן).
בסיכומו של עניין אני מתכוון ללכת לפקיעה. בהנחה שלא יהיו הפתעות דרמטיות (מקווה מ-א-ו-ד שלא!) אני יוצא מרווח ברוטו אבל מופסד נטו (בגלל עמלות). אם אבצע עוד הזזה של רגל ה PUT אוכל לסיים ברווח נטו, אבל הכמויות שהגעתי אליהם מפחידות והפסד יכול להיות קטסטרופלי, לכן אני חושב שאסגור את החודש עם הפסד קטן בשוקת (עוד פעם אם לא יהיו הפתעות רעות). זה עדיף על לסכן יותר ממה שתכננתי.
הגבולות שיש לך מאד רחוקים. אנחנו נמצאים כבר די קרוב לפקיעה, C1290 לא ריאלי. וגם P1130 יגיע רק במקרה של קטרסטרופה אדירה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
לכן, מה שאתה יכול לעשות זה להתקדם עם חלק מהכמות. אותו חלק שהתכוונת מראש לשחק איתו. משאר הכתיבות הרחוקות פשוט תתעלם ותן להן לפקוע. ככה אתה עדיין יכול לגמור את החודש עם רווח קטן. עוד יש הרבה טתא לשרוף החודש. ועכשיו מתחיל הכיף.
אני כתבתי את השוקת שלי רק ביום ה' האחרון ב- 1250-1150, הגנות 2 סטרייקים לאחור.
לאחר שקול 1250 נשחק בכמעט שני שליש(מיום ה' ועד היום) קדמתי מחצית מרגל הקול ל- 1240. רגל פוט לא נגעתי.
יש לציין כי זה "קרוב" מדי לסטרייק, אך התחלתי רק במחצית חודש דף חדש לאחר שגבולות השוק סומנו ביתר בהירות והתטא נכנסת לפעולה ביתר שאת.
זה רעיון לא רע להזיז חלק מהכמות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
איפה אתה ממוקם?
אני עדיין בקול 1270 ובפוט 1140 , זה החודש השני שלי בתחום ולכן אני עובד בזהירות.
אני חושב שאני אחכה לפקיעה.
אני פתוח גם עם אסטרטגיית שחקן של ה-01/03 ושל 14/03 בכפולות של 3 כ"א
אני כתוב למטה ב 1130 למעלה ב 1250 עם הגנות צמודות. ניצול בטחונות מלא.
לא מתכנן הזזות אלא אם תהיה תזוזה חדה לכיוון כלשהו.
השוקת העיקרית שלי היא C1270 למעלה P1140 למטה. מוגן 2 סטרייקים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
חוץ מזה עשיתי קצת תיבלון:
רכיב "סיכון סיכוי" - קצת P1160.
תבלין נוסף שעשיתי, ובנתיים כבר עשה 20% זה אוכף על 1210 מוגן 3 סטרייקים מכל צד. בנתיים מתנהג יפה.
אני פוזל לכיוון C1260. מקווה לא לקבל נקע בעין מרוב פזילות.
טרם נצלתי כ-40% מהבטחונות שלי.
ופתוח למטה ב-1140 ולמעלה ב- 1270
וכן אסטרגיות שחקן 01/03+14/03 כ"א כפול 3
האם להשאיר ליתר בטחון או ללכת ולכתוב עוד? אם לכתוב איפה לדעתכם?
תודה,
זאב
מעניין לראות כיצד ביום שהמדד סוגר בירידה של רבע אחוז, מובן שצד הקולים סוגר בירידה אך מה שיותר חשוב מכך שגם צד הפוטים 1200 ודרומה סוגר בירידה.
אני מניח שכדאי להשאיר רזרוות לאסטרטגיות של שחקן.ציטוט:
פורסם במקור על ידי zeev11
שרק ימשיכו הימים הללו של ריקוד סביב ה 1210.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מעניין לראות את הפרשנים בטלוויזיה, איך הם נותנים הערכות יפות בדיעבד. לפני שבועיים, כאשר כל יום הייתה דהרה למעלה, דיברו על שבירה וודאית של השיא ההיסטורי באופן כמעט מיידי. ובימים האחרונים החליפו לנימה דשדשנית.
תודה - דמי כיס
אני מתלבט היום אם להזיז מ 1130 ל 1150.
שווה את הסיכון לדעתכם?
תקבל עוד חמישים שח ליחידה, תסתתר מאחורי הר החוזים שמתקרב לשלושים אלף ב- 1160.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אם מתלבט תזיז חצי/חלק.
בהצלחה.