-
Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
שחקן כתב שניהול שוקת החודש זה חד פעמי על מנת שאנשים ילמדו את הבסיס.
בנוסף על כך שחקן תמיד חוזר ואומר לא לעבוד חשוף .
לכן אין סיכוי שהבקשה תיענה בחיוב.
אז אין טעם לבקש.
חוץ מזה לדעתי.
אם אדם לא יודע כיצד לעבוד עם שוקת רחבה וחשופה עדיף שלא יעשה אותה,זה מתכון לאסון כלכלי.צריך לדעת מתי לחתוך הפסד ולצאת כי זה ההגנה היחידה שיש.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
כיוון שהיה מי שכתב שרק חסרי ניסיון עושים שוקת ללא הגנות ברצוני להציג (שוב) מה שאני עושה - שוקת רחבה כבר שנים והכללים שלי שונים מאלו של שחקן:
1) לכתוב רחוק בלי הגנות - למשל החודש אני פתחתי לאחר הפקיעה של דצמבר שוקת לינואר בסטרייקים 970-1300. קניית הגנה לא משאירה מספיק בשר. את הקול כתבתי ב 20 ש"ח ואת הפוט ב 75 ש"ח. עדיף לכתוב רחוק ולקבל גרושים מאשר להתחיל להתפתל באמצע החודש ולנסות לגלגל.
2) קובע מראש נק' לסגירת רגל, אפילו בהפסד, אם היה מהלך קיצוני לכיוונה - זאת ההגנה שלי. אם מחר פורצת מלחמה אני סוגר רגל הפוט מייד ואפילו בהפסד.
3) לעולם לא מקרב רגל, רק מרחיק במידת הצורך אם המדד זוחל לכיוון רגל מסוימת. בשביל זה משאיר 60-70% בטחונות פנויים. לינואר לא קרבתי כלום ולא מתכוון בנתיים לקרב.
4) מבחינתי זו אסטרטגיה לפקיעה. שומר עליה כל הזמן ונהנה לראות אותה נשחקת עד עפר ופוקעת מחוץ לכסף. ממש משכורת חודשית ב 10 דקות עבודה אמיתית.
הכללים האלו הביאו לי בממוצע מעל 5,000 ש"ח לחודש בשנת 2009.
היו לי חודשים של הפסדים כבדים עקב הגעה לנקודת הסגירה המיידית ב 2008 במפולת אבל הם תמיד כוסו תוך חודשים ספורים.
לדעתי שחקן שגה שמיהר לקרב רגל הפוט כאשר יש כל כך הרבה זמן לפקיעה.
איציק
איציק שלום,
לצורך הידיעה ולשם הסקרנות מעניין לדעת באיזה נקודת אחוז שינוי אתה מציב את הסטופלוס שלך?
כלומר כמה אחוז שינוי בכל רגל אתה מוכן לספוג כהפסד לפני שאתה חותך את ההפסד?
בנוסף, אשמח אם תוכל להדגים זאת לגבי מה שעשית בחודש דצמבר עם פוט 970 וקול 1300. אם על הפוט קיבלת 75 ש"ח באיזה מחיר יעד היית חותך את ההפסד וכנ"ל לגבי הקול?
בתור בעל נסיון באסטרטגיה כזאת (ונראה לי שהאסטרטגיה מאד פשוטה אבל רק בעלי נסיון יכולים לדעת בדיוק את החסרונות שלה), כמה אחוזי שינוי נדרשים למדד כדי להשפיע על מחיר האופציות הכל כך רחוקות, והאם זה קורה במהלכים יומיים או נדרשת צבירת שינוי של מס' ימים כדי ליצור את ההשפעה (בתקופה בה הפסדת כמובן). השאלה נשאלת כדי להבין בדיוק מתי יהיה טריגר להפעלת הסטופלוס, ולחילופין אפשרות להקטין נזקים במקרה של משבר.
השאלות כמובן נובעות מתוך רצון להבין האם באמת קיימת אפשרות לשים כסף על דבר כזה מבלי להשקיע עבודה ותוך קבלת תשואה או תוחלת תשואה של 3% לחודש שזה מעל ומעבר לכל מה שאפיק אחר יכול לתת.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
איציק שלום,
לצורך הידיעה ולשם הסקרנות מעניין לדעת באיזה נקודת אחוז שינוי אתה מציב את הסטופלוס שלך?
כלומר כמה אחוז שינוי בכל רגל אתה מוכן לספוג כהפסד לפני שאתה חותך את ההפסד?
בנוסף, אשמח אם תוכל להדגים זאת לגבי מה שעשית בחודש דצמבר עם פוט 970 וקול 1300. אם על הפוט קיבלת 75 ש"ח באיזה מחיר יעד היית חותך את ההפסד וכנ"ל לגבי הקול?
בתור בעל נסיון באסטרטגיה כזאת (ונראה לי שהאסטרטגיה מאד פשוטה אבל רק בעלי נסיון יכולים לדעת בדיוק את החסרונות שלה), כמה אחוזי שינוי נדרשים למדד כדי להשפיע על מחיר האופציות הכל כך רחוקות, והאם זה קורה במהלכים יומיים או נדרשת צבירת שינוי של מס' ימים כדי ליצור את ההשפעה (בתקופה בה הפסדת כמובן). השאלה נשאלת כדי להבין בדיוק מתי יהיה טריגר להפעלת הסטופלוס, ולחילופין אפשרות להקטין נזקים במקרה של משבר.
השאלות כמובן נובעות מתוך רצון להבין האם באמת קיימת אפשרות לשים כסף על דבר כזה מבלי להשקיע עבודה ותוך קבלת תשואה או תוחלת תשואה של 3% לחודש שזה מעל ומעבר לכל מה שאפיק אחר יכול לתת.
אני חותך הפסד אם הייתה התקרבות אלימה עד מרחק 4%-5 מהסטרייק. למשל בתקופת המפולת היו ימים רצופים של ירידות חדות ואז זה התאים לחיתוך הפסד. אם רק הייתה זחילה אני מרחיק רגל. מהניסיון למדתי "למשש את השוק" ולדעת מה לעשות.
אמר לי פעם מישהו על ניתוח טכני - קווי תמיכה והתנגדות זה כמו גדר באחו מלאה בעדר פרות, רוב הזמן הן באות ומרחרחות ולפעמים קופצות מעל, אבל אם העדר בפאניקה אף גדר לא תעמוד... באופ' זה אותו דבר, שיש ריצה מטורפת של העדר אל תעמוד נגד כיוון השעטה כי תירמס, אולם יש לזכור כי רוב הזמן רגוע וגם ויש זמן ואפשרות לתקן הפוז' ולהרחיק רגל, חיתוך בהפסד קורה כאשר העדר שועט ועדיף להישרט ולהיחבל מאשר להירמס, אם הפרה באה לרחרח אני פשוט לוקח כמה צעדים אחורה.רוב החודשים הבורסה לא נעה ממש חד ואני לא עושה כלום כל החודש.
אין כלל מוחלט,זה לא כלל מוחלט גם כי יש הרבה פרמטרים כמו עליה חדה בסטיית תקן שיכולה לגרום לי לסגור בשלבים אחרים מאשר במסחר רגוע. זה כמו שסבתא מבשלת ושואלים אותה כמה מלח צריך לשים בתבשיל והיא אומר "קצת, כמו שהאוכל מרגיש", זה הרבה ניסיון של שנים שבהם ספגתי הפסדים שמהם דאגתי ללמוד. הנה, אני מודה בהפסדים ולא מתימר להיות גאון הדור שרק מרוויח, אם מישהו אומר זאת הוא משקר.
איציק
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
אמר לי פעם מישהו על ניתוח טכני - קווי תמיכה והתנגדות זה כמו גדר באחו מלאה בעדר פרות, רוב הזמן הן באות ומרחרחות ולפעמים קופצות מעל, אבל אם העדר בפאניקה אף גדר לא תעמוד... באופ' זה אותו דבר, שיש ריצה מטורפת של העדר אל תעמוד נגד כיוון השעטה כי תירמס, אולם יש לזכור כי רוב הזמן רגוע וגם ויש זמן ואפשרות לתקן הפוז' ולהרחיק רגל, חיתוך בהפסד קורה כאשר העדר שועט ועדיף להישרט ולהיחבל מאשר להירמס, אם הפרה באה לרחרח אני פשוט לוקח כמה צעדים אחורה.רוב החודשים הבורסה לא נעה ממש חד ואני לא עושה כלום כל החודש.
דימוי מעולה! :d :d :d
-
-
אשתמש בדימוי ידוע אחר על הצפרדע. אם זורקים צפרדע למים רותחים היא תקפוץ החוצה. אם נכניס אותה למים פושרים ולאט נגביר החום אז היא תתבשל לאט לאט. לפעמים עליות או ירידות באות לאט לאט אבל בטוח. כל שלב הצד המפסיד אומר שהקוים עוד לא נחצו וכי כדאי לו להשאר בפוזציה. אט אט הוא מתבשל.
-
איציק יפה כתבת אהבתי :d
כשמרחיקים רגל הבנתי שמכפילים כמויות !?
בעצם הסיכון עולה פי כמות ההכפלות.
-
אני לא חושב שאיציק מכפיל כמויות כי לפי מה שכתב הוא יוצר המון שקתות כאלה וללא הגנה כך שהבטחון לכל שוקל הוא כ3000 ש"ח. כלומר הוא בעצם מצמצם סיכונים
אבל נחכה לאיציק שיענהג
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
אשתמש בדימוי ידוע אחר על הצפרדע. אם זורקים צפרדע למים רותחים היא תקפוץ החוצה. אם נכניס אותה למים פושרים ולאט נגביר החום אז היא תתבשל לאט לאט. לפעמים עליות או ירידות באות לאט לאט אבל בטוח. כל שלב הצד המפסיד אומר שהקוים עוד לא נחצו וכי כדאי לו להשאר בפוזציה. אט אט הוא מתבשל.
כאן אין בעיה. הטתא דואגת שהמים ישארו קרים. אנחנו מודאגים מתזוזות פתאומיות. עם זחילה אין שום בעיה. ואם יש בעיה עם זחילה, סימן שהגבולות לא נלקחו נכון.
-
דמכ"ס, איפה הגבולות של השוקת שלך כרגע?
כבר שמת הגנות איפשהו? או שאתה ממתין שנתקרב יותר לפקיעה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי aviade
דמכ"ס, איפה הגבולות של השוקת שלך כרגע?
כבר שמת הגנות איפשהו? או שאתה ממתין שנתקרב יותר לפקיעה?
אני נמצא ב 1020-1260. עדיין בלי הגנות. אבל זו הפעם האחרונה. מההזזה הבאה יהיו הגנות.
עומד על רווח פוטנציאלי של 3% אחרי עמלות, כאשר הרווח נמדד באופן הפסימי ביותר - מהשיא המקסימלי של הביטחונות (ביטחונות בנק).
טווח באחוזים 11% למטה, 7.6% למעלה. וזאת על פיתחו של שבוע 3 לפקיעה. משאיר מקום להזזה מחר.
-
נו מזמן לא עצבנתי אותך
הרווח באחוזים הוא כידוע הרווח לחלק לכמה כסף השתמשת לאסטרטגיה בכל דרך שהיא. אתה ואחרים כותבים בצדק שיש להשאיר בטחונות רזרבה, האם לא הגיוני לחשב את הרווח מתוך כל הכסף שאתה מקצה לטובת האסטרטגיה ולא רק הבטחונות ברגע מסוים ?
-
ועוד משהו.
אני קצת לא אוהב הזזת רגליים מוגברת , ולכן אני חושב על אלטרנטיבות טובות יותר. האם לא כדאי למשל במקום להזיז את רגל הקול לכתוב עוד קצת פוטים למשל ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי WGF_Flame
נו מזמן לא עצבנתי אותך
הרווח באחוזים הוא כידוע הרווח לחלק לכמה כסף השתמשת לאסטרטגיה בכל דרך שהיא. אתה ואחרים כותבים בצדק שיש להשאיר בטחונות רזרבה, האם לא הגיוני לחשב את הרווח מתוך כל הכסף שאתה מקצה לטובת האסטרטגיה ולא רק הבטחונות ברגע מסוים ?
לא עצבנת
זה קצת עניין פילוסופי. גם הדרך שלך נכונה.
בתיאוריה, שוקת רחבה לא צריכה כמעט רזרוות. והסיבה היא שלדעתי, אם עושים הרחקה, עדיף לספוג הפסד מקומי מבוקר, מאשר להכפיל כמויות, שמכפיל גם את הסיכון (וזה עוד ברגל שהתקרבה מדי). בכלל, הרחקת רגל מראה על תיכנון שוקת לקוי או על שוק לא נורמלי. אז אם הולכים לפי הכיוון הזה, עדיף להגיע לניצול גבוה של הביטחונות. אגב, גם יוסי אלוף אמר בקורס שבנושא שוקת רחבה, הם היו מנצלים את הביטחונות עד תום.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי WGF_Flame
ועוד משהו.
אני קצת לא אוהב הזזת רגליים מוגברת , ולכן אני חושב על אלטרנטיבות טובות יותר. האם לא כדאי למשל במקום להזיז את רגל הקול לכתוב עוד קצת פוטים למשל ?
עוד פוטים זה אומר עוד ביטחונות. ואם היה לך עוד ביטחונות, למה לא יצרת עוד שקתות מלכתחילה, כשהאופציות היו שוות יותר?
-
הי דמ"כ הבטחונות הרי מחושבים לא רק ע"פ התרחיש הגרוע ביותר. נניח שאמת כל הבטחונות שלך תפוסים, אז בו נעשה משהו קצת שונה, בו נניח שיש לך 10 פוטים ו10 קולים אני אומר שבין השלב של הרחקת 10 בקולים אפשר לעשות משהו באמצע שאולי עדיף. נניח למשל לסגור 2 קולים ולמכור במקומם שני פוטים.
אתה אם אני מבין נכון רוצה לא לקחת כוון, שזה אומר שאתה צריך לשאוף לכמה שיותר לאפס את הדלתא, נראה לי שצעד כזה מקדם אותך לכוון דלתא 0, והיתרון שלו הוא שאתה לא מוכר קול זול מדי שבו העמלות (באחוזים) גבוהות יחסית. סתם נתתי דוגמא עם מספר מסוים, אני מדבר באופן כללי על הרעיון, לא חייב להיות בדיוק אותו מספר פוטים וקולים אלא למכור מה שיותר כדאי ולווא דווקא להרחיק את הקולים בשלב הראשון.
-
הי
אני לא בטוח שהבנתי אותך, אבל אני אנסה:
אמרת שמתחילים משוקת עם 10 בכל צד וניצול ביטחונות מקסימלי. זאת אומרת שדרישת הביטחונות זהים בשני הצדדים.
עכשיו, אתה אומר שהקול נשחק יותר מהפוט, אבל עדיין לא הגיע הזמן להזיז אותו. אם זה נבע מתזוזת המדד למטה, אז זה אומר שדרישת הביטחונות יצאה מאיזון והיא גדולה יותר למטה מאשר למעלה. ואז זה אומר שצריך לדלל בצד של הפוט כי עוברים את כמות הביטחונות המותרת, אבל אפשר להוסיף עוד יחידות בצד של הקול.
אבל אם עושים את זה והמדד חוזר, הרי שהאיזון מופר שוב וצריך לעשות פעולה הפוכה וחזרנו למצב ההתחלתי, אבל עם הפסד שיצרנו במו ידנו. וזאת בגלל ניצול של 100% ביטחונות.
זו הסיבה מדוע אסור לעבוד עם 100% ביטחונות בשוקת לא מוגנת (או מוגנת חלקית). בשוקת מוגנת זה לא רלוונטי כי לא מופר האיזון בין הצדדים עם נדידת המדד.
-
דמי כיס,
את השאלה ששאלתי את איציק אפנה אלייך:
1. מה שיעור אחוז התזוזה במחיר האופציה שמוגדר על ידך כטריגר להפעלת סטופלוס? אתה יכול לתת כדוגמא את מה שביצעת החודש.
אני מתכוון אם נניח כתבת 100 ש"ח בפוט ו- 50 ש"ח בקול - הכי רחב שאפשר מבחינתך (במיגבלה שיוותר בשר) - באיזה מחיר מבחינתך הפוט /קול צריך להגיע כדי שתתפטר ממנו, והאם במקרה כזה אתה מזיז אחורה או נותר רק עם הצד השני בו אתה מורווח מן הסתם?
שאלה נוספת: האם אתה קובע את האופציות בתחילת החודש לפי מחיר הפרמיה שאתה מצפה לקבל לכל יחידת שוקת (נניח 200 ש"ח או 150 ש"ח) או אך ורק לפי מרחק סטרייקים קבוע למטה ולמעלה המוגדר מראש או שנקבע לפי מצב ציפיות נתון.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
דמי כיס,
את השאלה ששאלתי את איציק אפנה אלייך:
1. מה שיעור אחוז התזוזה במחיר האופציה שמוגדר על ידך כטריגר להפעלת סטופלוס? אתה יכול לתת כדוגמא את מה שביצעת החודש.
אני מתכוון אם נניח כתבת 100 ש"ח בפוט ו- 50 ש"ח בקול - הכי רחב שאפשר מבחינתך (במיגבלה שיוותר בשר) - באיזה מחיר מבחינתך הפוט /קול צריך להגיע כדי שתתפטר ממנו, והאם במקרה כזה אתה מזיז אחורה או נותר רק עם הצד השני בו אתה מורווח מן הסתם?
שאלה נוספת: האם אתה קובע את האופציות בתחילת החודש לפי מחיר הפרמיה שאתה מצפה לקבל לכל יחידת שוקת (נניח 200 ש"ח או 150 ש"ח) או אך ורק לפי מרחק סטרייקים קבוע למטה ולמעלה המוגדר מראש או שנקבע לפי מצב ציפיות נתון.
הי דמקה.
הגעתי למסקנה שקביעת האופציה על פי המחיר היא דרך טובה. בתחילת החודש אני מתמקד באופציות באזור ה 50-70 ש"ח. בהמשך החודש, אני עולה לאופציות יותר יקרות, כי צריך הגנה. בכל אופן, אני גם בודק כל הזמן את המרווח מהמדד באחוזים וגם מפעיל שיקול דעת. למשל, עכשיו אני נמצא על C1260, ושיקול הדעת שלי אומר שזה בטוח למרות שזה "רק" 7.6% מהמדד, וזאת מהסיבה שאחרי כל כך הרבה עליות, הסיכוי להגיע לשם (בינואר) הוא לא ריאלי, מה עוד שזה מעבר לשיא ההיסטורי. והמחיר של האופציה הזו אכן משקף את הסיכון הנמוך.
מחיר האופציה נותן שיקלול טוב. כי אם למשל היינו בתקופה של סטיות תקן גבוהות, אז מחיר האופציה היה אוטומטית מרחיק אותי יותר.
לגבי הנקודה שבה צריך להיפטר מאופציה, אני מאמץ את הכלל של שחקן (כפול ממחיר המכירה המקורי + הרווחים שהצטברו ברגל).
כטריגר StopLoss אוטומטי, עבור אופציות שערכן כ 50 ש"ח בערך, אני נותן טריגר של 180 ש"ח (ולימיט של 240 ש"ח). זאת אומרת שאם בתוך יום המסחר, נניח הלכתי לאכול צהרים, ופתאום האופציה קופצת יותר מפי 3, מבחינתי אני בחוץ. אני לא מכפיל ולא רודף אחרי המדד, כי מי שעשה את זה בימי הנפילות הגדולות רק הגדיל את הנזקים שלו. אני מעדיף לספוג הפסד מבוקר ולטפס על הגדר. מכיוון שהרגל השניה במקרה הזה מרוויחה, עשיתי חשבון שההפסד שקול לחודש רווח.
וחשוב לציין לכל מי שקורא: שוקת רחבה אינה אסטרטגיית פלאים. היא דורשת עבודה ותחזוקה. יש סיכונים וצריך להפעיל שיקול דעת ומחשבה. היא מתאימה למי שמצליח לחנך את עצמו להסתפק במועט, מי שלא מחפש את האקשן והמתח, ולא נכנע לפיתויים. יש תקופות ארוכות שהאסטרטגיה משעממת, וזה המצב הכי טוב. ולכל אנשי ה"רציו" למניהם, ומחפשי ה 20% בשעתיים אני אומר מראש, זה לא בשבילכם.
-
תגובה לנושאים שעלו:
1) מסכים עם תגובת דמ"כ למשל הצפרדע - אם השוק זוחל לכיוון מסוים אז המים לא נהפכים רותחים, אפילו השחיקה בשווי האופ' נמשכת, הפחד הוא מהתנהגות אלימה פתאומית שמטיסה למעלה גם את סטיות התקן.
2) אני קובע את השוקת לפי המרחק באחוזים משער הפקיעה האחרון ולא לפי שווי האופ'. בפוטים לא כותב קרוב יותר ממרחק של 15% ולא משנה מה, העולם יתהפך ולא כותב קרוב יותר. אם הסטיות תקן גבוהות ויש בשר באופ' רחוקות יותר אז אני כותב גם ב 17-20% מרחק. כיוון שהקולים הרחוקים זולים משמעותית מהפוטים מוכן להתקרב עד 13-12% אך יתהפך העולם לא יותר קרוב. מעדיף לקבל גרושים על כל אופ' ולא להתחיל להתפתל בהרחקות וגלגולים באמצע החודש.
3) כאשר מרחיקים רגל צריך כמובן לעלות בכמויות הכתובות. בדיוק לזה הותרתי 60-70% בטחונות פנויים. במצב כזה לעיתים רחוקות בלבד אני מקרב את הרגל הנגדית שהתקבולים מהקרוב משמשים למימון חלקי של הרחקת הרגל השנייה. אבל שוב, זה לעיתים רחוקות וממש משתדל לא לקרב רגליים.
4) אין לי כלל מוחלט לגבי מתי סוגר בהפסד לפי השינוי בשווי האופ'. לפעמים תנודות שבמצטבר קטנות יכולות להעיף שווי אופ' לשמיים. למשל אפשרי (וגם קרה) שהבורסה ירדה 3-4% ולמחרת עלתה 2% והנדנדה החדה נמשכה, אך אם בודקים שינוי שבועי התנודה הכלילית היא פחות מ- 2% למטה (נתונים אלו רק לשם הדוגמא)- רק הזינוק בסטיות תקן מטיס שווי האופ' לסטרטוספירה, ואילו ירידה של 2-3% במשך כמה ימים דווקא הייתה שוחקת שווי האופ' הרחוקות. לכן אני בודק כמה אני רחוק מהסטרייקים הכתובים שלי - צריך לדעת "למשש" את השוק ואת הפוזיציה. רק הניסיון מלמד.
איציק
-
שלום
האם השחקן אמר לקרב רגל בשוקת הרחבה היום או אתמול, תודה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gmgol
שלום
האם השחקן אמר לקרב רגל בשוקת הרחבה היום או אתמול, תודה
עדיין לא........ההודעה האחרונה של שחקן הייתה ב- 4 לינואר.....
אתה יכול לעקוב אחרי ההודעות שלו תחת פורום ינואר - ניהול שוקת חודשית...
-
השוק היום פתח בירידות. אף אחד לא יכול לדעת אם זה תיקונוצ'יק של יום אחד, או תחילתו של מהלך קצת יותר ארוך. לכן, כדאי לשמור על הגבולות הקיימים, אפילו במחיר שחיקה של אופציות שכבר די שחוקות גם ככה. קרוב למעלה מקרבת אותנו יותר מדי למדד, וזאת שלושה שבועות מהפקיעה. מסוכן. תזוזה למטה יכולה להזיק אם השוק יתחיל לרדת.
ניתן לראות כאן את המקום לשיקול דעת בניהול השוקת. יש וויתור על רווח תמורת בטיחות. אני מנחש שגם שחקן לא ימהר להזיז היום.
יש סיכוי לתזוזה, אם עד השעה 16:00, השוק יתמתן באופן משמעותי.
-
אני מניח שזו תהיה הדילמה שלנו כל חודש, ובמיוחד החודש -
מצד אחד כולם צופים תיקון קרוב וחזק, אז לא כדאי לקרב/לכתוב פוטים. מצד שני הראלי יכול להמשיך אחרי אתנחתא קלה, ולכן לא כדאי לקרב/לכתוב קולים...
-
לדעתי שחקן לא יזיז רגל.
סביר שאנו לפני תנועה למטה של 5-8% לפני שנפרוץ למעלה את 1200.
המחזורים הענקיים במדד המעו"ף לא הופכים לעליות חדות כצפוי במקרים כאלו אלא נגמרים ימי המסחר כמעט ללא שינוי או עליות קלות. כלומר יש מי ששופך המון סחורה - נראה כשלב קלאסי של הפצה לפני תיקון/מימוש.
אם המימוש לא יגיע בימים הקרובים אז יהיו עליות חדות מאוד עקב כך שהמוכרים הכבדים נגמרו ולא יהיה מי שימכור והמחסור במוכרים יקפיץ את השוק.
אבל לדעתי יותר סביר שנראה ירידות.
איציק
-
הוא גם כתב שאם להזיז אז להזיז בחמישי בשעות הצהרים המוקדמות לפני השחיקה המהותית של התטא...
גם לי לא נראה שיזיז היום.
סבלנות סבלנות לא קונים .....בשום חנות
-
דמי כיס כתבת:
"כטריגר StopLoss אוטומטי, עבור אופציות שערכן כ 50 ש"ח בערך, אני נותן טריגר של 180 ש"ח (ולימיט של 240 ש"ח). זאת אומרת שאם בתוך יום המסחר, נניח הלכתי לאכול צהרים, ופתאום האופציה קופצת יותר מפי 3, מבחינתי אני בחוץ. אני לא מכפיל ולא רודף אחרי המדד, כי מי שעשה את זה בימי הנפילות הגדולות רק הגדיל את הנזקים שלו. אני מעדיף לספוג הפסד מבוקר ולטפס על הגדר. מכיוון שהרגל השניה במקרה הזה מרוויחה, עשיתי חשבון שההפסד שקול לחודש רווח."
תוכל להסביר בבקשה מה הכוונה טריגר של 180 ולימיט של 240 ש"ח? (אני פשוט מעולם לא סחרתי עם מנגנוני הסטופלוס), האם אתה מתכוון שהסטופלוס יבצע את הפקודה מיד עם הגעת האופציה למחיר 180, ואם כן מה המשמעות של ה- 240?
-
שאלות לשחקן
31/12
1. מהו הכלל לקביעת הרגל שאליה מקרבים? למה דווקא סטרייקים אלו?
2. האם הזזה לאחור מבוצעת עם אותה כמות יחידות או שמא יש לבצע הרחבה כלשהי של הכמות?
4/1
3. מהו "מרחק סביר מנקודת האמצע"? האם יש כלל מסודר לקביעתו ברגע נתון?
4. מהי ההגדרה של "מקרה קיצון"? האם יש כללים מסודרים להגדרתו?
5. מבין שבמקרה קיצון, ניתן להרחיב את הספרייד. באיזה מרחק מהמדד (זמן, אחוזים וכו') יש/אין לבצע זאת? מהו הכלל לצמצומו בחזרה (לבד מקביעת מסגרת זמן של ימים בודדים)?
6. מתי נבחר להרחיב ספרייד ומתי נבחר לקדם את הרגל?
7/1
7. ציינת שהמדד עלול לנוע 3% בכיוון מידי שבוע ולאותו הכיוון (מטה או מעלה). כיצד נתון זה בא לידי ביטוי במערך השיקולים? עכשיו, למשל, אנו במדד 1165 ו-3 שבועות לפקיעה. 3% שבועי מביא אותנו למעט יותר מ-9%. האם המשמעות היא זה בטוח להימצא מתחת ל-1050 ברגל התחתונה?
כללית
8. האם ישנה ספרות מקצועית אשר דנה ומסבירה כיצד מניידים ומנהלים אסטרטגיות מסחר שונות בנגזרים בכלל ושוקת בפרט?
תודה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
דמי כיס כתבת:
"כטריגר StopLoss אוטומטי, עבור אופציות שערכן כ 50 ש"ח בערך, אני נותן טריגר של 180 ש"ח (ולימיט של 240 ש"ח). זאת אומרת שאם בתוך יום המסחר, נניח הלכתי לאכול צהרים, ופתאום האופציה קופצת יותר מפי 3, מבחינתי אני בחוץ. אני לא מכפיל ולא רודף אחרי המדד, כי מי שעשה את זה בימי הנפילות הגדולות רק הגדיל את הנזקים שלו. אני מעדיף לספוג הפסד מבוקר ולטפס על הגדר. מכיוון שהרגל השניה במקרה הזה מרוויחה, עשיתי חשבון שההפסד שקול לחודש רווח."
תוכל להסביר בבקשה מה הכוונה טריגר של 180 ולימיט של 240 ש"ח? (אני פשוט מעולם לא סחרתי עם מנגנוני הסטופלוס), האם אתה מתכוון שהסטופלוס יבצע את הפקודה מיד עם הגעת האופציה למחיר 180, ואם כן מה המשמעות של ה- 240?
פקודת StopLoss אינה יושבת במחשבי הבורסה, אלא במחשבי בית ההשקעות. הטריגר הוא השער שכאשר מגיעים אליו, בית ההשקעות מזרים את הפקודה אל הבורסה. זו פקודת לימיט רגילה.
במקרה שלי אני רוצה שבית ההשקעות יזרים את הפקודה לבורסה, ברגע שהשער מגיע ל 180. אז נשאלת השאלה מדועה אני שם לימיט כזה גבוה? פשוט מאד. אם אני אשים לימיט נמוך, מה שעלול לקרות זה שהשער יתחיל לרוץ למעלה, והפקודה לא תתבצע. מצד שני, אם אני שם לימיט גבוה, תתבצע קניה במחיר הכי טוב, עד הלימיט.
דוגמא: אני רוצה לקנות 20 אופציות בחזרה. יש רק 10 אופציות בשער 180, 5 אופציות בשער 190 ועוד 20 בשער 200. אם הלימיט היה 180 אז הייתי קונה 10 במקרה הטוב (אם אין מישהו שמקדים אותי) ואחר כך נתקע. עם לימיט גבוה, אני מבטיח את עצמי. אני אקנה כמה ב 180, כמה ב 190, כמה ב 200 וכן הלאה.
-
לדמי כיס,
יש דו"ח ביניים כמה שקתות פתוחות?
כמה בטחונות "הושכבו"?
פוזיציה , ורווח נכון לסוף השבוע?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
לדמי כיס,
כמה בטחונות "הושכבו"?
הי,
הנה המידע שאני חולק עם הציבור :d
אני נמצא ב 1020-1260. עדיין בלי הגנות. אבל זו הפעם האחרונה. מההזזה הבאה יהיו הגנות.
עומד על רווח פוטנציאלי של 3% אחרי עמלות, כאשר הרווח נמדד באופן הפסימי ביותר - מהשיא המקסימלי של הביטחונות (ביטחונות בנק).
טווח באחוזים 12.5% למטה, 8% למעלה. וזאת שבוע 3 לפקיעה. 29 פוטים, 27 קולים.
העדפתי לא להזיז היום משתי סיבות - אני מקבל את הכלל של שחקן שצריך שחיקה של 50% לפני הזזה, וגם יש לי חששות לגבי כיוון השוק. יכול גם להמשיך לטפס, ויכול באותה מידה לעשות תיקון רציני.
כמו כן, ההזזה הבאה כבר צריכה הגנות, ואני עובר ממחיר אבסולוטי להפרשי מחירים. אז צריך לתת לאופציות הנוכחיות להוציא קצת יותר מיץ לפני הקרוב.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
לדמי כיס,
כמה בטחונות "הושכבו"?
הי,
הנה המידע שאני חולק עם הציבור :d
טווח באחוזים 12.5% למטה, 8% למעלה. וזאת שבוע 3 לפקיעה. 29 פוטים, 27 קולים.
העדפתי לא להזיז היום משתי סיבות - אני מקבל את הכלל של שחקן שצריך שחיקה של 50% לפני הזזה, וגם יש לי חששות לגבי כיוון השוק. יכול גם להמשיך לטפס, ויכול באותה מידה לעשות תיקון רציני.
כמו כן, ההזזה הבאה כבר צריכה הגנות, ואני עובר ממחיר אבסולוטי להפרשי מחירים. אז צריך לתת לאופציות הנוכחיות להוציא קצת יותר מיץ לפני הקרוב.
אופיר , בסוף החודש "תצטרך" להוציא חוברת הנחיות מקובצת לניהול ותפעול שוקת רחבה המשלבת את הנחיות בית ספר של שחקן "וכל" התובנות שנאספו באלפי המילים שנכתבו בעץ מחודש הקודם ועץ נוכחי.
ואת כל זה נצטרך לנעוץ , בספריה חדשה שאדמין יקים, ניהול אסטרטגיות-הלכה למעשה-מתאוריה לפרקטיקה. כל זאת לנחות משתמשים חדשים וותיקים כאחד.
כל הכבוד על התמדה.
-
כמו שאמר שחקן החודש קשה במיוחד לנו השותים בשקתות האופציה.
סטיית התקן נמוכה מחד דבר הגורם לאופציות הרחוקות לא להיות שוות השקעה. מנגד יש ריח של תיקון חד באויר דבר שמונע מאתנו קידום מהיר מדי לרגליים.
בקיצור, החיים קשים ולא בכל חודש צריך לשתות לרוויה מהשוקת. לעיתים עדיף לשתות קצת ולהמתין שהמעיין ינבע מחדש
-
היום בבוקר הצלחתי לתפוס סגירה של הרגל התחתונה שלי במחיר טוב (20 ש"ח עבור 1020). פשוט הייתי ראשון בתור.
אבל עכשיו יש לי בעיה. לאיפה לקדם? כל הסביבה של ה 1000 ומשהו הם במחירים מאד נמוכים. אבל הזמנים של עבודה ללא הגנות עברו, ולו רק בגלל עניין הביטחונות. בעיה. אני מסתכל כרגע בכיוון של 1060 עם הגנות באזור ה 1020. אבל אולי שווה לקחת סיכון ולהמתין קצת להמשך היום. אולי העליות יתמתנו קצת. לפחות זה עושה רושם בכיוון הזה.
-
גם אני שקלתי להתקדם ל1060 אבל במקרה של מימוש ויש עוד 3 שבועות....
אני די מתלבט.
יכול להיות שכדאי לחכות לחודש אחר.
-
ובכל זאת, 1060 נמצא במרחק של 9.7% מלמעלה. עבור שלושה שבועות זה עדיין הרבה. צריך פשוט להיות עם היד על הדופק. ועם StopLoss. כל קפיצה לא סבירה למטה, וצריך להיפטר ממנו.
-
אופיר, אני במקומך בכמויות שלך,בזמן הרב שנותר, ממתין קצת, כל המרווחים מתחת ל 1050 פשוט נמחקו.
שים לב שאם יהיה תיקון למטה , "כל הדרך פנויה".
התלבטויות.....
-
שאלה לשחקן , או כל אחד אחר, לגבי השוקת ששחקן מציג.
כרגע הכתיבות ב1260 ו1010
האם ניתן לשקול סוג של שיפוץ בקניית קול/פוט מחוץ לכסף אך לפני האופציה הכתובה?
לדוגמא, המדד מתחיל לשעוט לכיוון מטה, האם ניתן לשקול קניית למשל פוט 1100, ואז להוסיף מעין אוזן לשוקת?
הדבר הזה נותן יותר אורך רוח לשיפוץ השוקת, ואולי אפילו לצאת ברווח בצורה מהירה יותר.
כמובן שאם המדד תעתע בנו ואין כוונתו להמשיך מטה, נפטרים מאותו פוט (בהפסד כמובן, אבל לא חמור)
אשמח לדעתך/כם
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אופיר, אני במקומך בכמויות שלך,בזמן הרב שנותר, ממתין קצת, כל המרווחים מתחת ל 1050 פשוט נמחקו.
שים לב שאם יהיה תיקון למטה , "כל הדרך פנויה".
התלבטויות.....
אז ככה. ההפרש בין 1060 ל 1020 הוא 25 ש"ח. שזה מאד מעט. 1060 עצמו הוא 50 ש"ח.
זאת אומרת, שבהתעלם מעמלות, 40 יחידות מוגנות זהות מבחינת הכנסה ל 20 יחידות לא מוגנות.
לכן אני הולך כנראה על 1060 לא מוגן. אבל, משלם על זה בירידה בכמויות וכך הורדת הסיכון. זאת אומרת שאם עד עכשיו הייתי כתוב על אזור ה 30 יחידות, אני יורד עכשיו ל 20 יחידות. וכהרגלי, ממשיך להגן על הכתיבה הזו עם StopLoss שיגביל הפסד במקרה של שינוי כיוון פראי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
שאלה לשחקן , או כל אחד אחר, לגבי השוקת ששחקן מציג.
כרגע הכתיבות ב1260 ו1010
האם ניתן לשקול סוג של שיפוץ בקניית קול/פוט מחוץ לכסף אך לפני האופציה הכתובה?
לדוגמא, המדד מתחיל לשעוט לכיוון מטה, האם ניתן לשקול קניית למשל פוט 1100, ואז להוסיף מעין אוזן לשוקת?
הדבר הזה נותן יותר אורך רוח לשיפוץ השוקת, ואולי אפילו לצאת ברווח בצורה מהירה יותר.
כמובן שאם המדד תעתע בנו ואין כוונתו להמשיך מטה, נפטרים מאותו פוט (בהפסד כמובן, אבל לא חמור)
אשמח לדעתך/כם
כל קניה כזו, מהווה למעשה קנייה של פוט חשוף. שהרי אין הרבה קשר בינו לבין השוקת. אתה מהמר באופן מובהק על ירידות. דישדוש/עליות יגרמו להפסד.
אגב, אם עד היום חשבתי ששוק מדשדש זה חלומו הרטוב של כל כותב שוקת רחבה, אז זה רק חצי נכון. אמנם הרווח הרבה יותר בטוח, אבל גם יותר קטן. קשה לי לראות איך אני עובר את ה 5% החודש (לא שזה רע).
-
דמי כיס,
העלות של פוט, לא תיקח לך את כל הרווח התיאורטי מהשוקת.
זו לא קנייה בלבד של פוט, תראה את זה כמו תוספת/שיפוץ לשוקת.
אם אתה רואה שבהחלט השוק מדשדש או עולה, את מוכר חזרה את הפוט הסורר, והפסדת 200-300 ש"ח, כל אחד לפי מה שיקבע לעצמו.
אם המדד ממשיך לרדת, הפוט הזה יכול לעזור לך בניוד הפוטים הכתובים, או אפילו להתחיל לצמצם את כמויות שלהם והפוט הקנוי ישלם לך.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
דמי כיס,
העלות של פוט, לא תיקח לך את כל הרווח התיאורטי מהשוקת.
זו לא קנייה בלבד של פוט, תראה את זה כמו תוספת/שיפוץ לשוקת.
אם אתה רואה שבהחלט השוק מדשדש או עולה, את מוכר חזרה את הפוט הסורר, והפסדת 200-300 ש"ח, כל אחד לפי מה שיקבע לעצמו.
אם המדד ממשיך לרדת, הפוט הזה יכול לעזור לך בניוד הפוטים הכתובים, או אפילו להתחיל לצמצם את כמויות שלהם והפוט הקנוי ישלם לך.
תגדיר מה זה "בהחלט השוק מדשדש או עולה"? מתי אתה מחליט לקנות אותו, ומתי אתה מחליט למכור אותו?
זה פוט חשוף לכל דבר ועניין. זה שאתה משתמש בכסף שקיבלת מהשוקת על מנת לקנות אותו, לא משנה את העובדה שאתה זורק כסף טוב על פוט, שאינו חלק מהאסטרטגיה, ומהווה הימור נטו על ירידות.