אני הולך לפקיעה עם התאמות מסויימות שביצעתי, כתבתי קול 1250 במחיר 300 ש"ח
כמו כן קידמתי את פוט 1230 במחיר 300 שח, בונה על פקיעה קרובה ל30-35
Printable View
אני הולך לפקיעה עם התאמות מסויימות שביצעתי, כתבתי קול 1250 במחיר 300 ש"ח
כמו כן קידמתי את פוט 1230 במחיר 300 שח, בונה על פקיעה קרובה ל30-35
לדעתי זה התיקון ששחקן יעשה- או משהו דומה
קניית יחידה אחת P1210
מכירת 3 יחידות P1190
קניית 4 יחידות P1160
מכירת 2 יחידות P1130
אם עושים צעד כזה אפשר להרחיק גם את C1250 ל-1260 (אבל את זה שחקן לא עושה)
הרעיון להרוויח מעליית מחיר אופציית הפוט בירידות במקום להסתכן במכירת קולים
הרווח בירידות מעל אחוז יותר גבוה משחיקת הקולים
דויד,
נחיה ונראה.
אם תוכל - בנה סימולציה בזירוסם עם התיקון שלך, ונשווה תוצאות עם התנהלות שחקן.
אבל גם ביוני זה קרה ואיזה סיבה יש להלחץ ביוני /
למשל פוט 1160 איבד 100 ש"ח מבסיס של 290 ירד ל190
ולעומתו קול 1280 הוסיף 390 ש"ח מבסיס של 380 עלה ל770 .
הייתי רוצה להבין, הרי אם הסטיה בפוטים היא הגבוהה ז"א שהם המנופחים והמחיר של הקולים הוא הנורמלי - אז למה שורט סקוויז .
גם שים לב שהתופעה הזאת היא רק ברחוקים מהכסף .
כי אוכף בכסף עדיין שווה רק 3700 ש"ח
אני שואל רק בכדי להבין .
האמת אני לא כותב כמעט בפורום אבל עוקב אחרי כל האסטרטגיות
הפעם אני חייב לציין שלא ממש הבנתי את האסטרטגיה
זה התחיל עם הפתיחה, לא כל כך הבנתי את הגרף ולכן לא ביצעתי (כמו כן בדרך כלל מתחילים עם עלות שלילית (כתיבה) מה שלא היה הפעם
אני מעדיף אסטרטגיות פשוטות יותר
בתיקון הראשון במדד 1209 השארנו put נוסף קנוי (לא הבנתי למה במיוחד שהיה מאוד רחוק)
התיקון הבא היה הקטלני ביותר עם כתיבת call 1230 2 עפ"י זרוסם הפסדנו עלי תיקון זה מעל 800%
אחרכך הסתבכנו עם Put 1210 נכתב ב 220 נקנה בלחץ ב 610 והיום הוא 30
סך הכל היו המון פעולות והמון תיקונים לדעתי מיותרים
כמובן שזה לא חכמה בדיעבד אבל גם מזה צריך ללמוד משהו
אם למישהו יש תובנות אשמח לשמוע (לקרוא)
הקנייה של הפוט 1200 בהתחלה הייתה מוצדקת כי החשש המרכזי בתחילת החודש הייתה ירידות ועלייה בסטייה. ללא ההפחתה הפיתאומית של פישר, היינו היום ב1210, בכלל היינו סוגרים מזמן. פישר היה מסתפק כמה ימים והיינו חוגגים על הרווחים... במיוחד עם מה שקרה בניקיי.
לגבי גלגול ה1210, נכון שהיה סיכוי סביר שנרוויח ממנו, האמת התלבטתי ארוכות האם כדי להעביר ולהמשיך עם שחקן, אלא שהירידה בנייקיי שוב סימן תיקון חזק בשווקים. אני מניח ששחקן לא רצה לראות פה את החברים מסתבכים עם תיקון חזק מטה שהיה מייצר פנאיקה ושהיה קשה לתקנו.
אבל אכן, חודש כואב, כואב מאוד:sick:
אינני יודע מה קרה ביוני . מה שקרה בשבוע האחרון הוא שלקראת סוף שבוע שעבר בגלל הירידה החדה בניקיי, הבורסה בישראל גם הגיבה בירידה...חדה.. ואז הפוטים התנפחו. מתחילת השבוע הכיוון התהפך והבורסה עלתה בחדות. באופציות הקרובות לכסף (באוכפים), המחזורים גדולים והמחירים משוקללים נכון. באופציות הרחוקות מהכסף המסחר דליל יותר ושם התימחור עלול להיות מעוות, במיוחד ביום של עליות חדות.
כפי שאמרתי, כתבנים שבאסטרטגיה שלהם יש גם אופציות רחוקות מהכסף (להגנה), סוגרים פוזיציה תחת לחץ ומשלמים מחיר מופקע... העיקר לסגור.
זה מראה כמה התחום של האופציות מסוכן ומסובך. שחקן בדרך כלל מצליח יפה. החודש לא הלך.. קורה... יהיו חודשים נוספים מוצלחים יותר...לא צריך להתאבל..
זאת תגובה לאלי ורטמן ולכל אלה שמספידים את החודש...
לא עקבתי עד עכשיו.
האם זה הרכב האסטרטגיה הנוכחי ?
http://www.zerosum.co.il/Users/4672/...ons/Show/35508
לותיקים ולמבינים , אני חוזר על השאלה שלי מאתמול רק לצד השני - למה הקולים הרחוקים יורדים ב30-40 אחוז והפוטים הרחוקים עולים כנגדם רק 7-10 אחוז , ואתמול זה היה ההיפך . ?
אני מבין שזה הסטיה אבל למה יש כאלה פערים .
משתוקק לתשובה ...
ממה שאני מבין, בשוק עולה, אם הסטייה לא יורדת, הפוטים הרחוקים ירדו מהר יותר מאשר הקולים הרחוקים יעלו. לעומת זאת בשוק יורד אם הסטייה לא עולה במיוחד הקולים הרחוקים ירדו מהר יותר מאשר הפוטים הרחוקים יעלו. בעצם "עיוותים" כאלו מתקבלים כאשר כיוון השוק לא תואם במיוחד עם חוזקה של עלייה/ירידה בסטייה. זה נראה לי הסבר היגיוני כי כאשר יורדים והסטייה לא כ"כ תואמת הפוטים הרחוקים לא "מתרגשים" וההיפך.
אני לא מומחה כך שזה הסבר שלי מההיגיון ולא יודע אם זה הכי מדוייק שיש...
חברים יקרים,
עקבתי אחרי האסטרטגיה (בלי לבצע) ולפי המחירים של השחקן אני מבין שבמצב הכי טוב יהיה הפסד של 143 ש"ח. זאת אומרת שגרף האסטרטגיה לפקיעה כרגע מתחת לציר ה-0 ולכן אין אפשרות של רווח. אני מניח שהשחקן יבצע פעולות נוספות כדי למנוע מצב זה. אבל האם זה מה שאתם רואים גם?
תודה,
ארז
תראה לי אחד שיתנגד להפסיד 143 ש"ח ליחידה נכון לעכשיו
הדרך להיות ברווח היא להגדיל כמיות באסטרטגיה ב10 אחוז
הוספת יחידה על כל 10 יחידות קיימות (לא מתאים לכל אחד )
בהצלחה
אני סומך על השחקן שכמו תמיד יוביל את האסטרטגיה לחוף מבטחים.
צהריים טובים.
התייחסתי לכך ב PRO וחשוב לי להבהיר את דרך העבודה הנכונה במצבי גלגול.
יכלנו לגלגל את הפוזיציה כך שנכתוב PUT 1220 ולא 1160. במצב שכזה כמובן
שהתקבול היה גבוה, וכך כולם היו מרוצים כי לכאורה אנו מעל קו האפס וברור שניתן
להרויח.
אנו בוחרים לפתוח מרווח גדול בהרבה 1160-1250 כיוון שנכון יותר לקדם צדדים
פעם אחר פעם מאשר למהר ולבנות על תקבול גבוה ואז על תיקונים לאחור. באופן
טבעי האסטרטגיה הנוכחית בעלת פוטנציאל לאוכף או לכל הפחות לאוכף קטום, והמרווח
הגדול הוא הדרך לפעול בתחילת חודש ללא קשר להערכתנו לירידה לכיוון 1210.
שאלה לשחקן
אם אתה מעריך שיהיו ירידות משמעותיות למה לא לנקוט באסטרטגיה מוטית ירידות פשוטה ולא אסטרטגיה של שחיקה - אפילו לקנות פוטים עמוקים בכסף או מרווחי יחס מוטי ירידה
לדעתי אם כבר מחליטים על כוון אז הולכים עליו בצורה מוחלטת אחרת כל חודש אפשר לעשות אסטרטגיות נייטרליות בלי לנסות לנבא לאן השוק יגיע ....דעתי בלבד
לא שחקן, אבל האסטטגיה מוטית ירידה כבר! כשאתה פותח שוקת עם המרכז ב1205 כאשר המדד נמצא ב1235 זה נקרא אסטגית מוטית ירידות! מרווח פוטים בנוסף לא היה מזיק, אבל זה היה נדרש השקעה נוספת של כמה מאות שקלים נוספים פר יחידה.
אתה צודק אבל במהות זו עדיין אסטרטגיה מבוססת שחיקה הרבה יותר מאשר מבוססת ירידה
תריץ בסימולטור זמן/מחיר ותראה את השתנות המחירים כתוצאה מירידה חדה - נוצר רווח קטן ומיד אחר כך איזון והפסד
נכון, אבל קח בחשבון גם שההסטרטגיה מאפשר לנו מספר קידומים, ומבקרה של ירידות ללא GAP משמעותי של 3-4% מיום למחורת תוכל לקדם מספר פעמים את מרכז הפוזיציה.
שאלה .
האם יש תקדים לכך ששחקן יקדם את הפוטים דוקא בזמן ירידה כשהם מתנפחים או ששחקן אף פעם לא עושה את זה ?
אני תמיד תמהה מה התועלת לקדם אופציות כשהם דקות רעות ושדופות קדים , זה נותן כמה פרוטות ומגדיל את הסיכון בהרבה .
נראה לי החודש נזהרים בקידומים
יש מצב שנסגור ירוק בכל האסטרטגיות
רק סבלנות ויהיה טוב
לעניות דעתי צריך להתחיל לשקול לקדם את הפוטים דווקא עכשיו.
או לחילופין לקדם את הקולים ל-1240 ובהפרש לקנות קולים קטנים
מנסה לומר- אסור לשמוט את הרווח במקרה של עליות והן יכולות להגיע.
אני גם שואל , הפוטים נקנו במחיר של כ 420 שקל עכשיו הם 155 הרבה פחות מחצי מחיר
שאלה:
האסטרטגיה והגלגול בעצם לכל הפחות מהווים להבנתי סטופלוס. אני אתעלם במה שאני רושם מעמלות בכלל.
במאי הפסדנו - הפסד ממומש על הנייר 2163 שח ליחידת אסטרטגיה.
הגלגול ליוני הניב תקבול של 2020 ש"ח ליחידת אסטרטגיה.
בטחונות 5800 לערך.
בפוזיציה המגולגלת אין לנו בשלב זה שום דרך להרוויח יותר משווי הפוזיציה - כי מכרנו בעצם מרווחים. הדרך היחידה שנרוויח יותר
היא בלקדם את המרווחים.
כרגע בלי שנוגעים אנחנו במקרה הטוב לפני עמלות מפסידים כ 2.4% על הבטחונות. המרחק בין זה לבין 25% רווח הוא עצום, לא
הגיוני להגיד - הפסדנו במאי מה שהפסדנו (40% על הבטחונות בערך, התחלנו מחדש)
נכון בהחלט.
הגילגול של האסטרטגיה הוא אשליה{במאי היה הפסד ביוני מנסים להחזיר את ההפסד}.
הגלגול הוא לא אשליה
עובדה שבאסטרטגיות קודמות של שחקן לאחר גלגול אחד רובם נסגרו ברווח וההשאר לאחר גלגול שני
ומשה בתור כותב ותיק כאן אתה אמור לדעת את זה
ולהרגיע את הקהל כאן ולא להלחיץ.
בנוסף אני הייתי מקדם את P1160 לP1190
אני דווקא תומך במשה. נניח שהאסט' של מאי היתה נגמרת ברווח. האם זו האסט' שהיינו פותחים ליוני? כמדומני לא
לפי תשובותו של שחקן - בפורום- אז כן, כי ההנחות לא השתנו.
תיקון 6/6
בוצע ב 10 ש"ח גרוע משחקן.
קישור לדף האסטרטגייה בזירוסם(במחירים שלי)
בוצע במחירי שחקן
אפילו 10 ש"ח טוב יותר. (זניח)
ללא ויכוחים- מחירי שוק
שאלה טכנית:
כשמבצעים את האסטרטגיה\תיקון, למה חשוב לשים לב?
- האם יש חשיבות לסדר בו מבצעים את האסטרטגיה?
- האם לא לעבור שלב, עד שהשלב הנוכחי מסתיים? או שאפשר לתת פקודות במקביל, ולשפר הוראות בהמשך?
לדוגמא:
שלב א': מנסה לקנות את ה 2 P1160 הכתובים במחיר של שחקן - 170 ש"ח - אבל זה לא נתפס.
האם עכשיו כבר לעבור לשלב ב' (מכירת 2 P1130 ), או לחכות ששלב א' יתפס (והפוטים הכתובים יקנו), ורק אז לעבור לשלב ב'?
שימו לב לספר הפקודות, שעת שליחת ה SMS ושעת ההודעה באתר.
לאחר ההודעה היו 12 דקות תמימות בהן המדד ירד וניתן היה לבצע במחירים טובים משלי ב 10-20 ש"ח.
לא ברור לי ניב איך ביצעת במחירים פחות טובים ממני אלא אם המתנת סביב 20 דקות.