אבל אם כמו שאמרת (ולדעתי בצדק) שהכיוון הוא מעלה מעלה מעלה - למה להסתכן ב-1290 ?
הרי פרץ האופטימיות הזה יכול גם להביא אותנו אל מעבר ל-1300 בארבעת שבוגות המסחר שנותרו !
קצת זהירות, רבותי !
Printable View
אבל אם כמו שאמרת (ולדעתי בצדק) שהכיוון הוא מעלה מעלה מעלה - למה להסתכן ב-1290 ?
הרי פרץ האופטימיות הזה יכול גם להביא אותנו אל מעבר ל-1300 בארבעת שבוגות המסחר שנותרו !
קצת זהירות, רבותי !
זהירות זה לדמיין ירידות, דווקא כשנראה שהעולם שכח ירידות מה הן. וכאן הסכנה האמיתית. דווקא לאחר כל כך הרבה עליות עם כל כך הרבה עוצמה, יכול לבוא הבלתי צפוי בצורת תיקון טכני מאסיבי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
כדי להגיע ל 1300, צריך לעלות עוד 5.5%. צריך לשבור את שיא כל הזמנים, ולדהור למעלה עוד 50 נקודות. אני לא אומר שזה בלתי אפשרי. אבל זה דורש הרבה דלק (קונים בטראנס היפנוטי).
לכן, אם מחר יהיו עליות (וסביר שיהיו), זה הזמן לפתוח את הרגל העליונה ולקבל מחירים טובים. אני לא מצביע על מספר. כל אחד יעשה כהבנתו ויסתכן לפי הרגשתו. עליות משמעותיות יאפשרו לפתוח 1300 במחיר טוב. עליות לא משמעותיות או לחילופין ירידות (תמיד יש הפתעות), אולי יצביעו על כדאיות לפתוח 1290. זה לא אומר שמי שיפתח 1310 יעשה טעות. ממש לא.
אני רק מעריך, הערכה הגיונית נטולת רגש ולא מתוך פוזיציה (כי עדיין לא פתחתי), הערכה לא ספונטנית (כי היה לי כמה ימים לחשוב על זה), שיש הזדמנות לפתוח ולקבל מחיר סביר, כאשר גם הסיכון סביר.
אורי לשאלתך - בפברואר ומרץ 2007 סטיות תקן 11 ...{אתר הבורסה}.
תודה אופיר :) .ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
התחלתי להתעניין באופציות בשנה שעברה, אז סטיית תקן רגילה היתה 25-30 רוב הזמן -
לפעמים מעל 30, כמעט אף פעם מתחת 20. הכסף היה על הרצפה :shock: .
זה תמיד ככה כשמסתכלים אחורה :d
אני מעריך שסטיות התקן תעלנה שוב אחרי התיקון (המיוחל), למרות שלדעתי נראה היום שבירת שיא, משיכה למעלה ורק אחר כך תיקון.
התיקון יבוא רק אחרי שהעליות ימוצו ואני קורא שעוד ועוד קרנות, קופות גמל וכמובן הציבור מגדילים את אחוז המניות בתיק, כלומר - יש עוד לאן לעלות.
בוקר טוב לכולם!
נכון שהיה חסר משהו ללא בורסה? :d
ראשית, אני לא חושב שנשבור את השיא היום, החוזים אדומים ובאוסטרליה העלו ריבית. בקרוב לברננקי לא תישאר ברירה וגם הוא יהיה חייב לעלות.
בשוקת חודשית אותי מדאיג הצד התחתון. נראה לי שפחות מ 1150 כבר לא יהיה בשר בפוטים וזה כשלעצמו פחות מ 7% יותר מ 3 שבועות לפקיעה קצת מסוכן...
ניראה מה יהיה היום, במיחד עם הס"ת.
אםבאמת לא יהיה בשר ונידרש ממש להתקרב, אז אולי זה לא הזמן לשוקת בכלל ?
לא חייבים בכל מחיר לכתוב שוקת אם התנאים ממש לא מתאמים.
לפעמים אנחנו מרוויחים כאשר אנחנו לא במסחר בכלל.
פתחתי היום 1140-1290. הפתיחה של ה 1290 אמנם קרובה, אבל אני לוקח את זה בחשבון, ולוקח סיכון מחושב. אני חושב שיהיה קושי להמשיך לעלות. אפשר לראות זאת בעובדה שארה"ב עלתה משמעותית בזמן החגים שלנו, והתגובה של המעו"ף היא חצי אחוז (נכון לעכשיו).
ההערכה שלי שפסטיבל "שיא כל הזמנים" יגרום לרתיעה אצל הציבור. יזכירו לאנשים שמי שנכנס בשיא היה זה שהפסיד הכי הרבה. כבר ברדיו מדברים על "הורדת החשיפה למניות". ואישתו של הציבור תזכיר לציבור בארוחת הערב, שזה הזמן לצאת (כי אישתו של הציבור תמיד נמצאת קצת יותר עם הרגליים על הקרקע...)
למרבה הצער, לא הצלחתי לתפוס את השיא של 1290. אבל לתפוס את השיא זה עניין של מזל נטו. אז לא נורא.
אופיר,ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
אתה יכול בבקשה לתת קישור לסטיות התקן ההיסטוריות באתר הבורסה?
אגב, בקורס שעשיתי, יוסי אמר שסטיית תקן של 18 היא נמוכה מאוד ושל 16 היא משהו שלא סביר שנראה.
מוזר שרק לפני 3 שנים הייתה סטיה של 11.
יום טוב.
היי אופיר,
1. האם פתחת ללא הגנות בינתיים?
2. אני דיי חושש דווקא מה 1140, היות ואם יהיה תיקוןחד, זה יגרור גם עלייה בסטיית התקן, מה שיקשה על התיקון.
3. אני כרגע פתוח וחשוף רק על ה CALL 1330 משבוע שעבא, ומתלבט לגבי ההזזה וה PUT. בכל מקרה אקבל החלטה עד מחר או יום ה'.
מה דעתך?
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס