Re: אזהרה חמורה - אפריקה !
הסאגה לא נגמרת.
http://www.globes.co.il/
עוד מכה ללבייב: אג"ח ט' של
אפריקה
ישראל הגישו בקשה
הבקשה הוגשה במטרה לגבות חוב שחייבת החברה למחזיקי אג"ח ט' בסך למעלה מ-557 מיליון שקל שהיה אמור להיות משולם ב-10.11 ■ דרישת התשלום עד 21 יום והיא כוללת הפרשי הצמדה ■ המהלך עלול לפגוע בקובננטס של
אפריקה
בפעילות
לא רק שהסאגה לא נגמרת, היא רק הולכת ותופחת מיום ליום.
להלן הכתבה האחרונה שצדו עיני
http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 89,00.html
מבלי לפרט יותר מדי להלן מספר נקודות למחשבה:
1. חובה של
אפריקה
לציבור כ- 7.5 מיליארד , מזה ישולם 550 מיליון בטווח הקצר.
2. חובו של בעל השליטה לבנקים בארץ 3.1 מיליארד, מזה ישולם 840 בטווח הקצר (420 כמעט במיידי).
3. מרבית החוב לציבור יגולגל קדימה, הרבה מאד קדימה (הייתי אומר שהמחמ המשוקלל של שתי הסדרות החדשות יהיה כ- 14 שנים או יותר)
4. יתרת החוב לבנקים, גם יירד בכ 25% וגם יגולגל פחות זמן קדימה וישולם תוך 7 שנים (וכנראה בפחות זמן)
5. כנגד מרבית החוב, הציבור יקבל "נייר טואלט חדש" במקום נייר טואלט משומש (הכוונה לשתי סדרות האג"ח החדשות + מניות
אפריקה
עצמה)
6. כנגד יתרת החוב לבנקים יועמדו עוד בטחונות, לא שחסר להם בטחונות כיום, אבל ייתן עוד על כל צרה שלא תבוא.
7. אל המוסדיים שאפריקה חייבת 7.5 מיליארד שלחו את המנכ"ל והעו"ד, או אפילו התעלמו מהם (אג"ח ט') אבל לבנקים הלך הגביר בעצמו עם הכספת (מנהל הכספים), לא שמפריע לי הכבוד של המוסדיים , אבל , ותסלחו לי על האמירה " מו"מ אמיתי מנהלים בגובה העיניים, אבל כשמחרבנים עושים את זה מלמעלה", זה ההבדל בין מה שעושים עם הבנקים לבין מה שעושים על המוסדיים (אנחנו/הציבור).
8. גם "ציר הזמן" במקרה של
אפריקה
יותר מ"סתם לא מריח טוב", לפני כמה חודשים הוכנסו למסחר אג"ח ט' (בונוס למוסדיים שיוכלו לפזר קצת אג"ח שבקרוב יהפכו למלכודת פתאים),
אח"כ באה סגירת הסדר מהירה מאד עם המוסדיים, לפני שיסגור עם הבנקים ולפני שכולם יבינו מי
באמת
עשה הסדר טוב ועל חשבון מי.
לא יודע מה אתכם אבל אצלי אין, לא הייתה וכנראה לא תהיה
אפריקה
(לא במישרין ולא בעקיפין)
בברכה
אין בנאמר לעיל שום המלצה, ייעוץ וכו', איני בעל רשיון, רק הבעת דעתי הפרטית (שבהחלט יכולה להיות שגוייה) וכל הסתמכות על הכתוב לעיל היא על דעת המסתמך ועל אחריותו בלבד.
- גיל, אני לא יודע מה אתך, אבל אח שלי כבר עשה כמה סיבובים של 10% בגלל התנודתיות המדהימה של מניית
אפריקה,
תודה
שלום
מנית
אפריקה
ככל הנראה תמשיך לעלות ולדעתי כל רכישה של המניה בפחות מ-50 ש"ח משתלמת, גם אם היא תרד לא להתרגש. אין כמעט דבר רע שלא נאמר על
אפריקה
ועם כ"ז תמיד היא עולה מחדש.
ישראל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sassi6
- גיל, אני לא יודע מה אתך, אבל אח שלי כבר עשה כמה סיבובים של 10% בגלל התנודתיות המדהימה של מניית
אפריקה,
תודה
סחתיין על הסיבובים אבל
ראשית למה כל פעם אני שומע אח שלי אחותי שכן שלי ולא מצליח לשמוע ת'מילה אני עשיתי
שנית הסטטיסטיקה והנסיון מראים שהסיבובים האלה בסוף בסוף מסתיימים עם אפס במקרה הטוב ובמקרה הגרוע......... וכמובן תוך כדי טיול ארוך ארוך ומורט עצבים וכמובן עם האשמות עצמיות ורחמים עצמיים מרובות שכל מי שרוצה לשמוע (וגם מי שלא) למה לא חתכתי ת'הפסד כאן וכו' וכו'
אפריקה, מניית עולם השלישי :!:
מאוד פרוע וספקולטבי!
עדיף לתת כסף לצדקה... :roll:
ססי ידידי,
בכיף, כל סיבוב 3%, 5%, 10% - קח אותו ותהנה ממנו. ותאמין לי שאני שמח על כל רווח, זה או אחר, שמישהו מחברי האתר עושה.
לרוב אני משתדל להתרחק ממסחר במניות, מהרבה סיבות, שחלקן - שוק המניות אצלנו רחוק מאד מלהיות משוכלל, אינו נגיש באותה רמה לכולם וקל להטותו, ואם השוק כך, מה אגיד על מניה זו או אחרת שיכולה בקלות להיות מוזזת ללא שום הגיון פונדמנטלי ואפילו לא טכני.
אולם, במקרים בודדים וקיצוניים, גם עבדך שלא ניחן בחושים חדים במיוחד מזהה מקום שבו הסכנה כה גדולה שאין סיכוי שאתקרב לשם גם אם יבטיחו לי סיבובחם קלים, ממש כסף על הרצפה.
וחוץ מזה, המטרה שלי פשוטה - להרוויח הרבה וכמה שיותר.
אבל "הרבה , יותר" אצלי זה הזמן , להרוויח הרבה זמן (למשך זמן יותר ארוך).
ובנוסף, גם להנות מהדרך שבה נצבר הרווח.
כשאני במניות (וואי, וואי, וואי - אילו הייתי באפריקה) אני לא שקט, לא ישן טוב, כל הזמן רץ ומחפש הודעות ושמועות, יושב על המאזנים, קורא סקירות והמלצות, מנתח גראפים טכניים, מתייעץ עם חברים ומטה אוזני לכל טיפ ושמיפ על המניה - לא חסר הרבה שגם אתחתן אתה.
אז בשביל מה לי את כל כאב הראש הזה, תנו לי כמה אופציות, עם תוכנית קטנה ומסודרת, קצת לימוד ומעט משמעת - ותקבלו רווח חודשי סביר וסולידי (כן, לדעתי אופציות זה דבר סולידי מאד, בתנאי שיודעים מה לעשות) ועם התמדה, ללא חזירות וללא פחד אפשר להגיע מספיק רחוק כדי להגשים גם קצת חלומות.
- גיל, אילן, אני חש ששניכם חושבים שאני משקר, אם תרצו תאכלו, ואם לא תרצו לא תאכלו, אבל אח שלי מתמחה על כמה מניות, והוא לא נובר באינטרנט כדי למצוא סיבות למסיבות או סיבות לבריחות, והוא עובד טכנית ובלי אמוציות, על
טבע,
כיל,
ואפריקה,
ובנסד"ק על hp, טויוטה,
וטבע-
נסד"ק, ותאמינו או לא אבל יש גלים במניות הנ"ל, ויש לו את הסבלנות לחכות גם אם זה לא 10% לא באותו השבוע, ויש לו מספיק כסף למקרה שהמניה יורדת מתחת לקניה האחרונה שלו, ואז הוא קונה "חבילה נוספת", ולא היתה מניה שלא חזרה ועלתה מהשפל של השפלים, כולל אפריקה
- אז אתם כולכם עובדים חכם, קוראים דפים באינטרנט, מאזנים, דו"חות, משקיעים המון זמן, והוא עובד כמו "כורדי" ומנצל את הגליות
- אז נכון, אתם צודקים, "המניה צוללת ויש סיבה, וצריך לברוח, וכמובן שצריך להפעיל "stop loss" אבל דווקא אז הוא כן קונה, אז מהתגובות שלכם אני מבין שאינכם מאמינים, אבל אין תקנה לאמונה, כי איש באמונתו יחיה, אז בהצלחה לכולם, אוהב אתכם, תודה
התפתחות דרמטית בהסדר של אפריקה: המוסדיים מתנגדים להסכמים של לבייב עם הבנקים
המוסדיים יכנסו ישיבה דחופה בצהריים כדי לשקול את המשך צעדיהם ■ מוסדי בכיר ל"גלובס": "כל ההגבלות שהטלנו על לבייב לא מקובלות עליהם. לא יהיה הסדר תחת הסעיפים האלה וזה שלבייב הלך וסגר עם הבנקים בלי להתייעץ איתנו - לא מקובל. אלה סעיפים שמרוקנים את ההסדר מתוכן"
18/11/2009, 09:35 עדי בן ישראל
(
4900
+1.64% )
בדרך לפיצוץ? נציגות מחזיקי האג"ח של
אפריקה
ישראל, שהגיעה למתווה הסדר חוב עם
אפריקה
ישראל ב-30 באוקטובר, מכנסת היום בצהריים ישיבה דחופה וייתכן שתחליט להתנגד להסדר החוב
באפריקה.
זאת, בעקבות ההסכמים אליהם הגיע לב לבייב עם הבנקים באשר לחוב של חברת ממורנד הפרטית של לבייב, המחזיקה במניות
אפריקה.
גורם בכיר בקרב המוסדיים אמר ל"גלובס", כי הבנקים הכתיבו ללבייב שינויים במתווה הסדר החוב שהושג עם המוסדיים, ולשינויים אלה מתנגדים המוסדיים. סלע המחלוקת הוא 4 סעיפים בהסכם אליו הגיע לבייב עם הבנקים אשר עומדים בסתירה למתווה ההסדר שהושג עם המוסדיים. כפי שדווח ב"גלובס" מוקדם יותר השבוע, לבייב הגיע להסכמים עם הבנקים, במסגרתו הוא יזרים 450-500 מיליון שקל לנושה הגדול ביותר שלו - בנק
הפועלים
- וכן יזרים סכום נוסף של כרבע מיליארד שקל לשאר הבנקים. לבייב התחייב גם לחזק את הביטחונות כנגד החובות שלו, ובתמורה זכה לפריסת החובות.
אך הבעיות התעוררו כאשר ההסכמים של לבייב עם הבנקים הגיעו לידי המוסדיים לאישורם, ואלה גילו התנגדות להסכמים אלה. בין היתר, בהסכם של לבייב עם הבנקים צוין כי ממורנד יכולה להפעיל את כוח שליטתה כך שלא יושלם הסדר האג"ח ובכלל זה לא יכונסו אסיפות בעלי המניות והאג"ח של
אפריקה
לאישור ההסדר. כמו כן צוין, כי "הגבלות על מכירת מניות
אפריקה
המוחזקות על ידי ממורנד לא תחולנה ביחס למימוש השעבוד על מניות אלה במכירות כפויות שלהן לאחר מכירת המניות המוחזקות על ידי הבנקים".
"כל ההגבלות שהטלנו על לבייב לא מקובלות עליהם", אומר מוסדי בכיר ל"גלובס". "לא יהיה הסדר תחת הסעיפים האלה וזה שלבייב הלך וסגר עם הבנקים בלי להתייעץ איתנו - לא מקובל. אלה סעיפים שמרוקנים את ההסדר מתוכן".
ההסכם עם הבנקים מרוקן מתוכן גם את ההגבלות שהטילו המוסדיים על
אפריקה
באשר לחלוקת הדיבידנד כנגד הזרמת הכספים של לבייב בעתיד, שכן הבנקים מעוניינים שהגבלות אלה לא יחולו עליהם, מה שלא מקובל על המוסדיים.