2.5 מליארד סינים והודים טועים וקונים זהב.
גם בנקים מרכזיים של רוסיה סין ארהב גרמניה שוויץ ועוד,לא מבינים כלום וקונים זהב.
אבל אתה יותר חכם מכולם.
סבבה.
נמשיך לקנות פאני מיי ופרדי , ואגחים של אידיבי וחבס.
זהו נגמר השירשור
Printable View
2.5 מליארד סינים והודים טועים וקונים זהב.
גם בנקים מרכזיים של רוסיה סין ארהב גרמניה שוויץ ועוד,לא מבינים כלום וקונים זהב.
אבל אתה יותר חכם מכולם.
סבבה.
נמשיך לקנות פאני מיי ופרדי , ואגחים של אידיבי וחבס.
זהו נגמר השירשור
לטעמי, ה "take home message" מהגרף שצירף למבו הוא שהזהב אכן שומר על ערכו לאורך ההסטוריה (לפחות במאתיים השנים האחרונות).
לפעמים קצת למעלה, לפעמים למטה, בטווח של עשרות אחוזים לכאן או לכאן, אך תמיד סביב 500$ בממוצע, מתואם אינפלציה. מישהו מכיר עוד סחורה/השקעה כזו?
התעלמות מתפקידו של הזהב בעולמנו היא התממות, tby.
לדעתי, מתי שהוא בעתיד מחיר הזהב יאלץ לחזור למגמה של 200 השנים האחרונות, סביב 500 או 600 דולר, אך עת זו עוד רחוקה.
בניגוד אליך, tby, אני לא רואה איך הבנקים המרכזיים ישאבו חזרה את "הנזילות" חסרת התקדים בה הם מציפים את העולם בנסיון נואש להרוויח עוד קצת זמן במשבר החוב. אני ואתה נשלם את המחיר כשהכלים ישברו בדמות היפר-אינפלציה. כן, זה יגיע.
בינתיים, לזהב יש תפקיד קריטי וכמו שאמר למבו, חצי עולם והבנקים המרכזיים שלו כנראה לא טועים.
כ-15% מחסכונותיי הם בזהב. השאר באגרות חוב ממשלתיות צמודות מדד עם מח"מ קצר.
התשואה שלי אפסית, אם לא שלילית.
המטרה שלי, לעבור את הסערה כשתגיע, והיא תגיע, עם מינימום פגיעה.
אם אני טועה, מקסימום הפסדתי תשואה של כמה שנים. מחיר שאני מוכן לשלם.
לסיום, אני ממליץ לכל אחד לפתוח מדי פעם את אתר zerohedge ולבחון בעין ביקורתית את הנתונים המוצגים שם. נכון, הפרשנויות לעיתים מוטות אך ריכוז האינפורמציה שם חסר תקדים ולא תקבלו אותו בשום מגזין כלכלי אחר כדי שחס וחלילה לא ירד לכם המצב רוח לקנות מקדונלדס (או דירה בפ"ת).
סופסופ אחתנון
תודה
שלום ידידי,
אחנתון - כל הכבוד. לטעמי, הבנתך והתנהלותך בעניין נכונה.
רק אני מקווה שה-15% בזהב אינם בניירות (וזה בדיוק כמו נוחי ד', זיסר ז' ושאר ירקות) אלא בזהב פיזי.
אין ספק שישיבה על הגדר בימים מטורפים אלו זאת אלטרנטיבה הגיונית ביותר.
איך לימבו ידידי כתב למעלה - ולמרות שאיננו מעשירי הארץ והעולם, אנו רוצים לשמר את מה שיש ולא לקחת סיכונים מיותרים.
לענייני הקריאה, גם אני קורא לא מעט ואפילו הייתי אומר שאני מעדיף את האתרים (בלשון ידידנו טיבי - בלוגים) האלה על הבלוג המשעשע של סוחר האשליות פה באתר.
נדמה לי שאני גם מעדיף לקרוא את השטויות של זליכה על פני שטויות אחרות.
בברכה,
אודי
אם כבר ציינת את - zero hedge
אפשר להוסיף למי שרוצה לשמוע עוד קולות שונים את -
http://www.silverdoctors.com/
http://www.boombustblog.com/
של האנליסט מספר 1 בעולם רג'י מידלטון
ואת החביב והציני
www.maxkeiser.com
ואת הלינק המעניין הזה - הקרדיט לאודי
http://www.tfmetalsreport.com/blog/4...chinese-demand
שלום חברים מזמן לא ראינו אתכם ככה מקובצים כולם. למבו חבר יקר אמנם, אבל אודי חמודי תמיד ישמח לטפטף קצת רעל, מעניין איפה ניובי ולמה לא תרם לנו גם הוא מעט מדברי הארס האהובים עליו כל כך. קחו סיכונים בהגיון.
בוקר טוב למנהל המאמרים ILEEAVIV,
בתור אחד שאך מימן חופשה מלבבת ברומא לאחד הגנבים בשוק, אתה נראה די רגוע הבוקר. בהצלחה.
ונדמה לי, ואדבר בשם עצמי ולא בשם "נביאי הזעם" כדבריך, שאני/אנחנו לא מטפטף/מטפטפים רעל,
אלא מנסה/מנסים בכל הכוח לצעוק - קחו סיכונים בהגיון !!!
זוכר את הציטוט מסיפור הילדים החביב "מעשה בחמישה בלונים".......
בברכה,
אודי
לכל טרנד אליו מצטרפים בנקים מרכזיים , סופו להיגמר בפיצוץ מרהיב.
כאשר משחקים all in בסוף זה נגמר בפיצוץ.
תסתכלו על מגוון הבועות ופיצוצם בשלוש מאות השנים האחרונות.
אגב, בפעם הקודמת שהסילבר והגולד התרסקו בשנות השמונים, הרמז הכי טוב לפיצוץ היה הצטרפות של הבנקים המרכזיים לחגיגה.
מובטח כי יגיע פיצוץ, הבעיה שלא נדע את התיזמון....
להגיד שהבנקים המרכזיים "נכנסים למשחק" זה כמו להגיד שבעל הקזינו "מצטרף למשחק" בקזינו.
הוא לא באמת משחק, והוא לא באמת מפסיד או מרויח.
בעל הקזינו יודע שהז'יטונים שלו לא שווים כלום בעולם האמיתי ובסוף צריך להחליף לכסף אמיתי. הבנקים המרכזיים תמיד היו אלו שהחזיקו ברוב הזהב בעולם, עובדה הזהב של פורט נוקס והזהב של הבנק הפדרלי במנהטן לא זז משם כבר יותר מ 60 שנה.
כדאי לזכור שאנחנו חיים בקזינו הזה. אני לא אומר שהז'יטונים לא שווים כלום. הם שווים הרבה, כל עוד בעל הבית לא השתגע. לכן כדאי להחזיק קצת זהב כביטוח למקרה שבעל הבית ישתגע.
אם כבר דיברת על פורט נוקס
כדאי לדייק ולציין שהדו"ח הרשמי האחרון של הממשל האמריקאי על מה מוחזק שם היה ב 1955
מאז , אין דוח רשמי ולא יודעים באמת מה יש שם ומה נמכר או הולווה לשווקים.
כנ"ל לגביי הזהב של הפד.