חבל עוד מעט יהיה 30.
Printable View
חבל עוד מעט יהיה 30.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי eavi33
עצוב אבל כנראה שאתה צודק וזה גם יקרה יותר מהר מהצפוי :cry:
הי אלון!
רשמת ב-3/4/2011 "ממשיך להחזיק בגלל שבמחיר נוכחי, לדעתי האישית, יש ערך גבוה יותר לנכסים שעומדים מול החוב ממחיר החוב עצמו."
אולי תוכל להאיר את עינינו לאיזה נכסים בלתי משועבדים משמעותיים התכוונת. :?:
נברתי ב"מאיה" ולא מצאתי תשובה.
תודה
איתי
במחיר הזה יש כבר פוטנציאל של 150% לקראת הפדיון
הבא בהנחת שער-75 וסיכוי טוב לרווח גם
בהסדר אפילו עם תספורת גדולה מאד..
לא סביר מה שקורה כאן.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אייזק
מה גורם לך לחשוב שיהיה כסף לפדיון הבא? השוק בטח שלא חושב ככה
לאינדיאנה, מכירה של פטרו
שנה שעברה השוק חשב אותו דבר ובינתיים
שולמו מאז כל התשלומים ככה שאני לא יודע
עד כמה רציני מה שהשוק חושב..
לא ראיתי שדובר אפילו על הסדר
ובינתיים השוק מתמחר כמעט פירוק..
למה מה קרה, האם לשוק יש נתונים שלי אין?!
בינתיים מפטרו מגיעות חדשות לא טובות, הנה לינק ממאיה של היום
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... 0&Type=Pdf
בגדול אם הבנתי נכון הבנק רוצה פרעון מיידי שזה כסף שכבר לא יגיע לבעלי האג"ח.
וכמו שאמר אלון אם מטיס מוכרים את פטרו אז אין לבעלים של החברה בכלל על מה לקבל משכורת ולא ברור אם יש למטיס זכות קיום.
נשאלה פה שאלה מעניינת לאלון לגבי איזה נכסים הוא רואה שיוכלו לשרת את החוב מלבד פטרו, אני גם מצפה לתשובה בנושא. חבל שאלון לא פה היום וכנראה כל החג, מאוד חשוב לשמוע את דעתו לאחר שהוא חיזק בשער 40 רק בשבוע שעבר וכבר משם ירדנו 20 אחוז. ממש פאניקה מה שקורה בנייר הזה.
בתגובתך נתת את התשובה - פניקה.
נכון מצב החברה לא טוב, אבל זה היה ידוע גם קודם... נכון שההודעה האחרונה לא חיובית (היא בהחלט שלילית) אך גם בה אין חדש... בנתיים מטיס שילמה את התשלום האחרון ולכן נקודת המבחן הבאה היא התשלום בפטרו גרופ בעוד קצת פחות מחצי שנה...
שימו לב אני לא טוען כי החברה תשלם, הסדר כולשהו בשני החברות זה עניין של זמן, אבל אמרנו את זה כבר לפני יותר משנה. נכון שככל שהמצב הנוכחי נמשך מצב מחזיקי האגח מורע וזהו הסיכון - שלא תיהיה יציאה להסדר בטווח הזמן הקרוב, ולא הפוך שתיהיה יציאה להסדר!
החשש הלא מוסבר מהסדרים (למרות שאין בכך תקינות) אינו הגיוני - כאשר אנו מדברים על מחירי הקנייה בשוק של ניירות אלו.
ברור לכל מי שקונה (או לפחות צריך להיות ברור) כי אגח שנסחר ב- 50-40 ו-30 אגורות ליותר משקל - לא יכול לשלם את החוב במלואו, אך באותה מידה מי שקונה את הנייר לא צריך לצפות לתשלום מלא.
אך בואו נראה מה נאמר לנו בחדשות הרעות שהתקבלו וגרמו לצניחה הנוספת - חברת נכדה (חברת בת של חברת בת) קיבלה התרעה על ירידה מתנאי המימון (מה שיכול לגרור פדיון מיידי). מעשית החברה חולקת על כך ולעת זו לא התקבלה בקשה רישמית לפדיון מיידי.
מדובר על אותה חברה שמטיס שילמה את הריבית על חובה רק כעת.
אז נכון אלו לא חדשות טובות, אך גם לא צריכות להפתיע.
לגבי ערך עתידי - כאשר אני בוחן אגח אני מסתכל על נתונים פיננסיים - אני לא חושב שהשוק יודע לתמחר באופן נכון ולכן לא נותר לנו דבר חוץ מזה (ונניח בצד רגע את הטיעון הקבוע שיכול להיות שהנתונים מטעים או כי מרמים אותנו, נכון הדברים קיימים, אך בתפוצה הרבה פחות רחבה ממה שניתן לחשוב - וכן זהו סיכון שיש לקחת בחשבון אך רק בראייה כוללת לכלל תיק ההשקעות שלנו ולא באופן פרטני - זו לפחות דעתי).
לפטרו גרופ הון עצמי חיובי, הבעיה שם היא תזרימית ולכן החשש כי החברה תילקח מבעלי המניות ע"י הנושים הינה עולה בקנה אחד עם ההגיון. כן זהו סיכון, אך סבירותו נמוכה. חברה עם הון עצמי חיובי עדיין שווה כסף ולכן יכול להמצא לה קונה.
כפי שציינתי, למעשה מימוש האחזקה בפטרו-גרופ לדעתי לא יעשה ללא אילוץ ע"י החברה, שכן אז אין למטיס זכות קיום. אך עדיין לנכס יש ערך ובהנחה שאנו מגיעים למצב שבו הנושים לוקחים את החברה הם יכולים לממש את הנכס. דבר זה בפני עצמו ילחץ על החברה להגיע להסדר (התרחיש הסביר) ולמרות שבמקרה זה ייתכן כי תיהיה תספורת, וכן חלק מהחוב יומר למניות, עדיין ההצעה תיהיה טובה יותר (תיאורטית) ממחירו הנוכחי של האגח (גם ערב הירידות הנוכחיות).
דרך אגב, הדבר מתבסס על נתוני הדוחות של פטרו גרופ מרבעון שלישי, שכן דוח סיכום שנה עוד לא פורסם. אך לא נראה כי המצב הולך להשתנות, כן תיהיה שחיקה בהון העצמי, אך הוא ככל הנראה לא ימחק - וזהו סיכון נוסף שיש לקחת בחשבון - ואחריו צריך לעקוב.
זוהי גם הסיבה שהזמן משחק כנגד מחזיקי האגח. יש לזכור כי גם בפטרו גרופ וגם במטיס יש נושים שקודמים למחזיקי החוב של החברות ולכן החלק שלהם מצטמצם ככל שעובר הזמן. לדבר השפעה כפולה על מחזיקי החוב (אג"ח) של מטיס ש"יהנו"
ממה שישאר לבעלי המניות של פטרו-גרופ ואז יצטרכו לחכות שהנושים האחרים יקבלו את חלקם לפני שיתחילו לראות ערך.
כאשר בוחנים את הצד של מטיס המצב כבר פחות טוב. מטיס מתנדנדת סביב ערך אפסי, כאשר בסיכום השנתי (2010) נכנסה להון עצמי שלילי וסביר כי הוא יתרחב ככל שיעבור יותר זמן. נוסיף לכך את הבעיה התזרימית גם פה ואת הנושים הקודמים למחזיקי האגח - ואנו מבינים ממה נובא החשש.
אך עדיין, ההון העצמי שלילי בערך של מעט יותר מ- 10% מסך הנכסים, או מעט יותר מ- 20% מסך החוב מול האגח. ניתן לומר כי במימוש ערכי הנכסים יהיו נמוכים יותר וכי אם נדבר על שנה הבאה יחס ההון העצמי השלילי לסך החוב מול האגח יגדל בצורה משמעותית (דבר שאכן יכול להשאיר את מחזיקי האגח עם ערך נמוך או ללא ערך בכלל) - ופה הסיכון הגדול.
אך במקביל אנו רואים כי הנציגות לא יושבת על שמריה וכי נבחנות דרכי הפעולה. כן יש סיכון אך כנראה לא בסדר הגודל שניבט ממחיר השוק הנוכחי של האגרת.
ועדיין - לטווח הקצר, חדשות רעות מהסוג שראינו יכולות להמשיך להוריד את ערכו של הנייר. ובעוד אני אישית לא מתכוון להרחיב במיידי את ההשקעה, אני כן חושב שבהנחה שהנתונים הפיננסיים לא משתנים ובהנחה שהמחיר הנוכחי ישאר או יהיה נמוך יותר- - אני בהחלט יבדוק אפשרות זו שכן למרות הסיכון (ושלא תטעו הוא קיים) התוכלת של ההשקעה (לפחות כרגע) חיובית!
נראה לי שהשאלה שהכי מעניינת כרגע היא בכמה אתה מעריך את הסיכוי שהחברה הזו הולכת לפרוק/ כל הנכסים יעברו לנושים ומחזיקי האג"ח לא יראו שקל? האם יתכן בכלל תסריט כזה או שאתה מאמין שבהסתברות גבוהה מאוד שיהיה הסדר בו מחזיקי האג"ח יראו כסף?
כי המחיר בשלב הזה כבר לא כל כך משנה אלא רק מה הסיכויים לכל דבר וזה עדיין מאוד לוט בערפל.
עדיף לחכות קצת להיתבהרות המצב.וגם אם יהיו חדשות טובות לא נורא לקנות ב10 אחוז עליה שזה רק 3 נקודות.