שלום חברים לקראת פתיחה עדיין מחכה לתשובה.....האם כדי ,על סמך ניסיונכם להזיז את רגל הקול לאחור וכמה זה יעלה לי?
תודה על תגובותיכם
Printable View
שלום חברים לקראת פתיחה עדיין מחכה לתשובה.....האם כדי ,על סמך ניסיונכם להזיז את רגל הקול לאחור וכמה זה יעלה לי?
תודה על תגובותיכם
מה כדאי לעשות, זה שיקול שלך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי עמיחי
אני יכול לספר לך מה אני עושה. אני ניצלתי את הירידות היום כדי להזיז עוד קצת C1150 ל C1160 בהשקעה של 80 ש"ח ליחידה. כבר נשאר לי די מעט C1150.
עידכון: חיסלתי את כל ה C1150.
יעד הרווח ירד ל 4%-5%.
כלומר העברת הכל ל1160?
כמה % ניצול בטחונות?
משתמש כרגע ב 75%.
בסך הכל, החודש עד עכשיו לא הלך לי טוב. שבועיים וחצי טחנתי מיים.
מסקנה שלי: אני נרגע קצת. הולך יותר על בטוח ועל רווח יותר קטן. לא ברור לי כרגע מה השוק יעשה. הוא יכול לעלות כתוצאה מאופוריה כלל עולמית, והוא יכול לרדת ברגע בגלל איזו ידיעה כלכלית קשה (איטליה?).
למטה העלתי אתמול לקצת 1110 ובעיקר 1000.
אם יהיו ירידות, אני לא פוסל שבוע הבא לפתוח שוב קצת 1150. כרגע, 40 נקודות מרווח למעלה לא מתאים לי בכלל.
אנחנו בהחלט יכולים לראות גם 1130 בימים הקרובים, ואז גם 1160 ילחיץ אותנו.
חודש ממש מבאס. כל הכותרות על מפולת וכו' גרמו לנו לחשש גדול מדי.
ללא ספק חודש מבאס. אבל עדיין לא אבוד. יהיה רווח יותר קטן.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
הרווח יהיה רק אם שוק ישנה כיוון :) וזה חייב לבוא באיזשהו שלב. מעניין שהודעה על הורדת דירוג של פורטוגל ע"י מודיס לא רק שלא השפיעה, אלה עליות באירופה הולכות ומתעצמות. אפשר כמובן לטעון שכולם ידעו והכל מגולם אבל גם הודעות על יוון היו צפויות ותגובה היתה "טיפה" שונה. נפלאות דרכי השוק ...ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
מודיס לא ממש נחשבת ע"י מישהו, תמיד הם נזכרים באיחוור.ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
מי שנחשב זה S&P
האם לא כדאי להיות סבלניים יותר
כמה זמן השוק יכול לעלות ככה?
מצד שני חייבים ההפסדים הולכים וגדלים מיום ליום,
ואחד הדברים שלמדנו שנכון לחתוך הפסדים כמה שיותר מהר.
אך אם נצא מהשורטים או נמהר לקנות חזרה למשל את ה-1130
אולי נתחרט.
לא יודע מה אתכם, החודש אני מבולבל מאוד.
החודש לא מבלבל בכלל. מבאס קצת. אבל לא מבלבל.ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
אני לא עומד להמתין. אם העליות ימשיכו באופן משמעותי, אני אתחיל לדלג את C1160. הפסד או לא הפסד, זה לא מעניין אותי. הייתי מאד מתעצבן על עצמי אם לא הייתי סוגר היום את C1150.
בנוסף לכללים שניסחנו בחודשים קודמים לשוקת רחבה, אני מוסיף לעצמי כלל נוסף:
אף פעם לא להיתקרב יותר מ 6-7% ביחס לפקיעה הקודמת ולא משנה איפה המדד עומד ברגע נתון.
החודש הרשתי לעצמי להתקרב קצת בקולים כשהמדד היה 1050 לאור כל הדיבורים על מפולת וגבול עליון במפת הפוזיציות, ושילמתי לא מעט בהרחקה לאחור.
צריך לזכור שהרבה פעמים המרחקים בין פקיעות סמוכות לא רחוקים בסופו של דבר, למרות כל הרעשים בתוך החודש.
אני חושב שזמנם של הסקוויזים הגיע היום.
אם זה כך צריך לשים לב לרעיון מעניין, שהוא הפוך ממה שלמדנו:
המגדלים במפת הפוזיציות, הם לא מחסומים שהמדד לא יעבור אותם, אלא יותר מאיצי מדד. כי באזור המגדלים, השחקנים מתחילים להכנס לסקוויזים עצבניים.
צודק בהחלט.
ולגבי החודש, אני מאשים רק את עצמי. גם החודש התעלמתי באלגנטיות מכללי השוקת הרחוקה והתקרבתי מדי מלמעלה. ע'פ הכללים השבוע לא הייתי אור להיות כתוב יותר קרוב מ-1180.
אמרו מעתה-שוקת רחוקה היא אסט' לא בטוחה, אבל לא לכשעצמה, אלא בגלל שאנחנו חזירים תאבי בצע עם חוט שדרה של פוליטיקאי.
נראה לי שאני אכתוב תוכנה שתעשה את זה במקומי...
אני הייתי מנסח את זה טיפ טיפה אחרת.ציטוט:
מגדלים במפת הפוזיציות הם אינדיקציה (לא מעבר לזה!) על מיקום של הגדולים שבתסריט מסויים יכולים כפי שאמרת להאיץ במקום לבלום. בכל מקרה כמו שכבר ראינו יותר מפעם אחת - הם אמורים לשמש אותנו בתור המלצה בלבד
אכן כך. גם בתור המלצה זו בעיה. מי ש"הומלץ" על ידי המגדלים, מצא את עצמו ב C1130 ו C1140.ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
אני מניח שאצל מי שכתוב בערימות של C1120, במיוחד כאלו שנכתבו כשהמדד היה באזורי ה 1070 ומטה, יש לחץ לא קטן.
אני גם כתוב ב 1160, מתחיל להזיע קצת. באיזה שלב אתה חושב לדלג לאחור?ציטוט:
כנראה שלא היום.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
אם מחר נתחיל לעלות באופן משמעותי, אני אתחיל לדלג אחורה. חלק מההגנות שלי נמצאות ב 1170. ולכן דילוג אחורה מהווה למעשה סגירה.
בכל אופן, חשוב לזכור שככל שהעליות ממשיכות, ככה הסיכוי לתיקון כלפי מטה עולה.
נראה לי שדווקא ברגעי לחץ צריך להיצמד לכללים.ציטוט:
לפי הכללים של שחקן ברגע שהאופציה הכתובה מכפילה את עצמה צריך לדלג לאחור 2 סטרייקים. מכיוון שכתבתי במיצוע אני מדלג לאחור את חלק הרגל שהוכפל. כך שאני עדיין כתוב חלקית ב 1160 ועכשיו גם כתוב ב 1180
איזה קטע. בסוף היום נגמר לי ברווח. לא גדול, אבל עדיין חיובי.
דמ"כ- קצת מתפלא על הלחץ שאתה משדר.
עלינו בעקבות העולם 70 נקודות ב1160 יש לך עוד 40 נקודות. אתה רואה מהלך כזה? היום הגיעו ל1120 לא ראיתי סקוויזים משמעותיים. בסוף אפילו ירדו. אם שמת לב 1160 עלה לאורך כל הזמן משמעותית פחות מ1150 ו 1140 האם זה לא מעיד על ציפיות??
הרגשתי היא שוול תפתח בעליות וחגיגה ותסיים בקול ענות חלושה... אבל זו הרגשתי (ואני בפוזיציה שהוקטנה אמנם אבל בפוזיציה).
כנראה בעיה בשידור . אני בכלל לא בלחץ. את החיסול של ה 1150 שלי היום עשיתי בלי שום לחץ. שיקול קר לחלוטין. 40 נקודות קרוב לי מדי כאשר נמצאים שבועיים וחצי לפקיעה. מסכים לגמרי שאנחנו אחרי עליה של 70 נקודות (המון), וגם כתבתי שזה מגדיל את הסיכויים לירידות כלשהן.ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
מצד שני, לאף אחד אין חוזה עם המדד, והוא יכול ללכת לאן שהוא רוצה. ולכן 1150 לא במקום כרגע מבחינתי. 1160 גבולי. ימשיכו העליות, אני אזיז. לא ימשיכו, לא אזיז. פשוט ככה.
1160 עלה פחות כי הוא רחוק יותר. 1170 עלה עוד פחות. ואלו שמעבר בילו רוב הזמן בירידות. זה טבעי לחלוטין ונובע מהיווניות. אבל תאמין לי שאם ימשיכו העליות, 1160 יעלה כמו שד.
דמי כיס:
איפה אתה כתוב בצד התחתון? אני כתוב ב-1000 השאלה אם כדאי לעלות כאשר מתרחקים בכתיבות למעלה??
אני כתוב למעלה כולם ב 1160
המרחק מהפקיעה הוא דווקא חיובי ולא שלילי. אני הייתי מחסל את הפוזיציה בכל מחיר אם היינו בשבוע הפקיעה. אבל אחרי כמה ימים רצופים של עליות יש לנו מספיק זמן לחכות לירידות. שים לב גם למסחר החל בירידות בניגוד לחו"ל עלה עם המגמה ולבסוף ירד בניגוד למגמה. עכשיו תאר לך מה יקרה ביום של המימוש בחו"ל. די מפתה לדעתי אם לא יהיו מחר ירידות לקנות אוכף או שוקת צרה.ציטוט:
- דמ"כ, אני לא מבין, ימשיכו העליות אתה תזיז, לא ימשיכו לא תזיז, כי פשוט ככה זה מתכון להזזות יקרות מאד, לא?
- ואם כבר אז כבר, אז למה לא לקרב במקביל את רגל הפוטים? וקרוב קרוב כדי לקבל שחיקה גבוהה יותר מעלות הזזת הקולים?
- ואז גם לא יהיה איכפת לנו ממדד הבסיס, מה גם שהפוטים יורדים יותר חזק ביחס לפוטים שעולים פחות, תודה
ברור שאני אקרב את הפוטים. איזו שאלה? זה עדיין לא פותר את הבעיה בקולים. זה רק מכניס קצת כסף. זה שיש בעיה בצד העליון, לא אומר שצריך להכנס לבעיה בצד התחתון. ומה אם המדד יעשה 180 מעלות פתאום? הבנקאים בארה"ב יביאו כמה דו"חות רעים, עוד נתון מאקרו גרוע, אולי דיבורים על החוב של איטליה, והופ, דהירה למטה....
הזזות יקרות בקולים? בהחלט. מה לעשות? עד מתי לחכות? ואם המדד יגיע ל 1140, אז להתחיל להזיז? צריך לזכור שזינוק המחיר בקולים קטלני יותר מאשר בפוטים.
בקיצור, חודש נאחס. אבל אסור להגיע לחודש אסון. שישאר נאחס.
עיקר ההפסד משוקת רחבה קורה בשבוע הפקיעה וכדי שזה לא יקרה צריך- מניסיוני- או לא לסחור בשבוע זה או לשמור על מרחק של 6 סטרייקים (3 לעליות במשך השבוע ו- 3 ליום הפקיעה).
לפי זה צריך כל אחד לבדוק את מצבו כיום- שבועיים לפקיעה- ולהחליט כמה מרחק רואה עצמו כיום מהסטרייק כשכאמור צריך מרחק של מינימום 6 . ולכן הרחקות כיום של 1150- ומטה הן הכרחיות אם דנים בשוקת רחבה וללא קשר אם יהיו ירידות מחר.
מצד שני זהו שלב מתקדם מאוד של החודש בו צריך לעבור לניהול דיי סימטרי של השוקת ולא להתקע עם קולים ב-1150-60 אך הפוטים ב-1000( ולומר שהפחידו אותנו החודש עם ירידות)
אתה צודק לגמרי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
P1000 היה אתמול 105 ש"ח ליחידה. ואם אומרים שהמחיר מגלם הכן, אז הוא היה בערך באותו המחיר של C1160. ברור שהיום הדברים השתנו, ואכן יש צורך בקידום של P1000.
אגב עליות, מעניין לראות את האינטרציה האדירה שיש לאופוריה. מזכיר עדר בקר שנכנס לדהרה (זוכרים את הסרט "תעצרו את העיר אני רוצה לרדת"?) ונתוני המאקרו הגרועים שמפורסמים מתקשים לעצור אותו.
אני מתחיל להתכונן לפוזיציה הסופית לקראת פקיעה.
בהנחה (וסטיית התקן תומכת בכך), שירידות קטלניות לא יהיו, ובהנחה שרוב העליות מאחורינו, ומכיוון שאנחנו שבועיים לפקיעה, אני מתחיל להכין את הפוזיציה לפקיעה.
למעלה כמובן, לא נוגע. גם ככה 1160 קצת צפוף לי. אבל האדמומיות הקלה במדד משפרת את העמדה הזו.
למטה הזזתי ל P1040. היום זה על גבול הנועז. אבל צריך איזה קונטרה ל 1160. והמחיר שלהם זהה. מקווה שמכאן והלאה, השחיקה תעשה את שלה. הגנה על P1010 ועל P980 (הגנה ישנה שבנתיים אני משתמש בה במקום לקנות חדשה).
האם הגנה בפוטים כל כך רחוקה, אינה דורשת בטחונות גדולים מאוד?ציטוט:
זו תמיד התלבטות אצלי, אם אתה כותב ב-2 סטרייקים למטה את ההגנה אתה צריך 2000 ש"ח אבל ההפרש שקבלת בין האמצעי לתחתון יותר קטן ואז למה להשקיע את הבטחון של ה-1000 ש"ח כדי לקבל פחות?
אם התשובה היא אתה יותר מוגן כי אתה למשל כותב פחות, הרי ממילא אנחנו לא נותנים לעצמנו להגיע בפקיעה לשם אלא מזיזים רגלים לפי הצורך???
חברים יקרים אשמח לחוות דעתכם לנושא הבא:
כמו חלק מכם , גם אני חיסלתי את C1150 שהיה מוגן בC1170 .
בגלל העדר ביטחונות מספיקים , החלטתי לפתוח לאוגוסט C1180 מוגן ב- C1190
נוצר לי יתרון שעל אותם ביטחונות הצלחתי להכפיל כמויות.
אשמח לחוות דעתכם למהלך
תסתכל על זה בצורה אחרת. כתיבה של 1040, והגנה ב980 שקולה למעשה לכתיבה של 6 שקתות צמודות, כל אחת במרווח אחר:ציטוט:
1040 מוגן 1030
1030 מוגן 1020
1020 מוגן 1010
1010 מוגן 1000
1000 מוגן 990
990 מוגן 980
זה חלוקה של הסיכון, לעומת כתיבה של 6 פעמים 1040 מוגן 1030.
אתה יכול להגיד ש 1040 מוגן 1030 הכי מסוכן, ואילו 990 מוגן 980 הכי בטוח.
מה שכן, יש כאן רווח של עמלה. כי למעשה בכתיבה אחת ובקניה אחד, נכתבו 6 מרווחים.
הזזה של 1040 ל 1030, שקולה בעצם לסגירה של המרווח 1030-1040.
מתי שאני רוצה, אני יכול לעשות הזזות של המרווחים הנמוכים. למשל למכור את 980, לקנות שני 1010 ולמכור עוד 1040, שקול לסגירה של שלושת המרווחים הנמוכים, ופתיחה של שלושה גבוהים במקומם. זה בהחלט דבר שיכול להיות שאעשה, בעוד כמה ימים.
אני לא רואה כל טעם לפתוח אוגוסט כל כך נמוך, כל כך מוקדם. הרבה זמן עד שהשחיקה תתחיל ממש לעבוד על האזור הזה (למעט אם אתה חוזה ירידות, ואז זה מצויין).ציטוט:
פורסם במקור על ידי biavi1
אם כבר אוגוסט, הייתי מתעסק רק עם אזור ה 1240 - 1260. אבל הסחירות שם מאד נמוכה.
נראה לי שיש לדייקציטוט:
המרווח שקבלת בין 990 ל980 הוא קטן מאוד לעומת מה שקבלת בין 1040 ל1030 אולי זה ממוצע אולי כמו 6 פעמים 1010 מוגן 1000
ואז נשאלת השאלה אם לא בטוח יותר להיות בסביבת 1010 או אולי 1020 ולקבל את אותה תשואה למרות שעלה לך עוד 2 ש"ח כל קניה.?
זו לא אותה תשואה. זה 57% מהתשואה.ציטוט:
מרווח 1010-980 נותן כרגע 30 ש"ח (או 60 ש"ח ל 6000 ש"ח ביטחונות.)
מרווח 1040-980 נותן כרגע 105 ש"ח ל 6000 ש"ח ביטחונות.
ברור ש 1040 יותר מסוכן. אין וויכוח בכלל. אבל בתמונה הכללית, אנחנו בסטיות תקן די דישדושיות (באזור 15.3). מה יש לאמר, אני מקווה שאני לא טועה. נראה לי סיכון סביר מאד.
נחמדים ימים כאלה, אין מה לומר.
ק1160 היה בשיאו 220 והתאדה ל75 בסגירה.
מחר כנראה אפתח מחדש את רגל הפוט לאחר שחיכיתי בסבלנות (יותר מדי זמן).
כנראה אלך על 1030, בהתאם לצבעים שנראה מחר.
איזה מזל שהגעתי לקראת סוף היום. (מי אמר שלא טוב לעשות מילואים) נמנע ממני ה1124 של תחילת המסחר....
בכל אופן לדעתי חזינו היום בהצגת תכלית של השחקנים.
האם אפשר לייחס לשחקנים גם את הירידות באירופה? הגרף של המעו"ף דומה להפליא לדאקס. והאם לייחס לשחקנים את הירידות בנדל"ן, ת"א 75?ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
דמי כיס שלום רב,ציטוט:
אני לא נוהג להגיב כאן רבות, אבל תרשה לי הפעם להגניב "הערת אזהרה לטאבו"... (בין השאר מכיוון שרבים קוראים את מה שאתה עושה):
1040 יכול למצוא את עצמו מאד קרוב לסטרייק!
נשמע הזוי?
אולי, אבל אנחנו לאחר גל עליות (שלטעמי אלו עליות של אוויר ריק, מהרבה סיבות) ועוד שבועיים לפקיעה, כך ששווה להמתין עוד כמה ימים לקרוב רגל הפוט. המדד כעת על 1105, יומיים שלושה של ירידות והופ אנחנו ב 1070 או 1060. שלא לדבר על זה ששישה סטרייקים מהמדד זה לא בדיוק שוקת רחבה
סטיות תקן יכולות לזנק, מומנטום מתחלף במהירות מאופוריה לדפרסיה, כתיבות השחקנים לא יעצרו את הירידות אם יבואו.
שורה תחתונה - הייתי נזהר עכשיו דווקא מרגל הפוטים! או משאיר אותה רחוקה מאד או שממתין כמה ימים במידה ויהיו ירידות כדי לפתוח אותה.
בכל מקרה, המון הצלחה!!!
השחקנים בדרך כלל לא משנים מגמה אבל מגבירים אותה כרצונם. ביום של ירידות בדרך כלל מדד ה75 יורד יותר ממדד ה25 הכבד והיום? יכולת לראות שה25 ירד פי 2 בהובלת מניות הבנקים שהן הכלי העיקרי של השחקנים. גם המשרעת (האמפליטודה) בדקס היום קטנה בהרבה מגודל המשרעת בת"א 25 (כמעט כפולה) את ההבדלים האלו ניתן לייחס לשחקנים.ציטוט:
כפי שכתב שחקן השחקנים אינם כל יכולים ומפת הפוזיציות מצביעה על מה הם חושבים ולא על העתיד לקרות. אבל-אי אפשר להתעלם מכוחם לשחק במדד. (ראה סוף המסחר אתמול)