-
Re: אוכף מכור - שאלה לשחקן
הי גומר
לא התבלבלתי - אמרתי גול ללל-גרמנים - התכוונתי שהכניסו גול לגרמנים.
טוב ברור שהטרמינולוגיה שלי שונה מזו שלכם.....מודה ועוזבת.
יש תכנית מגירה לשיפוץ בעליות - אבל כמובן אשמח לשמוע הצעות.
אני לא מתרשמת מהזינוק בוול. יותר מידי דרמות לא קונות אותי. נראה אותם שבוע הבא. בנתיים, התטא דופקת 15 ש"ח כל יום ואנו לפני סוף שבוע.
-
ריקי, אני רגיל לאתר זירו סאם. העלתי לשם שתי גרסאות של ניהול אוכף עם הגנות כפולות.
פתיחה כתיבת 1090 , פוטים וקולים, הגנות 2- קולים /פוטים 1150, 1030 בהתאמה.
1. גירסה לצימצום סיכון, במדד 1060 , מכירת 2 פוט 1030 רכישת פוט 1060, נעילת רווח בירידות.
http://www.zerosum.co.il/Users/1141/Positions/Show/5122
2. גירסה למקסום רווח, תוך צמצום סיכון(עקב קבלת תקבול נוסף, אך אם אפשרות להפסד בירידות).
במדד 1060, רכישת פוט 1090 חזרה ומכירת 2 פוט 1060, נותרנו חשופים למטה ב- 6K אך הגדלנו התקבול.
http://www.zerosum.co.il/Users/1141/Positions/Show/5444
(באסטרטגיה זו , המחירים שוחזרו על פי אתר הבורסה ולמיטב זכרוני התקבול מהמהלך היה 1 K בזמן אמת).
תיכנון לתיקונים נוספים: לא נוגע , עד להגעת המדד ל- 1120, אז רוכש קול 1090 ומוכר שני קול 1120 (יש לנו 2 קול 1160 מוכן).
בנקודה של התיקון הראשון כאשר היו ירידות לאזור 1060-1050, יכלנו בנוסף לקרב הגנות קול 1160 תוך תשלום מינימאלי לשוק.
שמי לב כי באוכף "כדאי" להמנע מהזזת הכתיבה עצמה עד כמה שניתן ,לבצע "בלית ברירה". ובנקודות מדד קבועות מראש שהוכנו ברגע פתיחת האסטרטגיה, עד כמה שניתן בלי שהמדד ידלג מעליך.
רצ"ב האוכף שאת עשית:(ראי האם המחירים ששמתי נכונים)
http://www.zerosum.co.il/Users/1141/Positions/Show/5242
כנראה שאת הירידות היה צריך לנצל לקירוב ההגנה בסטרייק אחד בצד הקולים בעלות 200 ש"ח. ואז שוב את במשחק ללא קושי עד השבוע האחרון של הפקיעה.
מוגנת משני צדדים בסיכון מינימאלי.
בהצלחה.
-
הי סאן,
לא ציטטתי את הודעתך האחרונה (כדי לא לנפח יותר מדי את הדף),
אבל לדעתי עשית יופי של עבודה, מושקעת ועם הסברים לעניין,
פשוט - פוקח עיניים.
מקווה שתוכל להמשיך בכך ולהקדיש לנו ולשלושת האוכפים מזמנך ומהידע האיכותי.
המון תודה על תרומתך הרבה
גיל.
-
גיל תודה על הדברים.
ניתן לנצל עליות היום לצימצום הפסד פוטנציאלי ברגל תחתונה באופן משמעותי בעלות של 260 ש"ח.
מדד 1087 : רכישת 2 פוט 1040 מכירת 2 פוט 1030.
יכול להיות שיהיו עוד עליות ואז הצימצום יכל להעשות במחיר טוב יותר אבל חישוב סיכון/סיכוי של תשלום 260 ש"ח לצימצום תשלום פוטנציאלי של 2000 ש"ח בפקיעה , לי נראה כדאי.
כפי שאמרנו כעת במרחק 3 שבועות מהפקיעה ניגע ברגל הקול במדד 1120 בלבד.
-
הי סאן,
תודה על תגובתך.
ממש יהיה מעניין לראות את הניהול של שני האוכפים שיצרת
1. הפאסיבי - עם צימצום הסיכון.
2. האגרסיבי - עם מיקסום הרווח.
אכן שתי גישות מעניינות. נמשיך לעקוב.
אשמח מאוד אם תעדכן אותנו על השיפוצים שלך.
בעצם, אם הבנתי אותך - אתה קונה 2 הגנות במרחק לפי התקבול - 5-6 סטרייקים, ואחכ מנצל תנועה של המדד על מנת לקרב הגנה או להחליף אותה בהגנה יותר קרובה.
יש לזה כללים? האם לא כדאי להמיר את שתי ההגנות בהגנה אחת יותר קרובה?
מתי אתה מחליט על תנועה?
אמרת לא לגעת בכתיבות. עד מתי?
תודה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי סאן,
תודה על תגובתך.
ממש יהיה מעניין לראות את הניהול של שני האוכפים שיצרת
1. הפאסיבי - עם צימצום הסיכון.
2. האגרסיבי - עם מיקסום הרווח.
אכן שתי גישות מעניינות. נמשיך לעקוב.
אשמח מאוד אם תעדכן אותנו על השיפוצים שלך.
בעצם, אם הבנתי אותך - אתה קונה 2 הגנות במרחק לפי התקבול - 5-6 סטרייקים, ואחכ מנצל תנועה של המדד על מנת לקרב הגנה או להחליף אותה בהגנה יותר קרובה.
יש לזה כללים? האם לא כדאי להמיר את שתי ההגנות בהגנה אחת יותר קרובה?
מתי אתה מחליט על תנועה?
אמרת לא לגעת בכתיבות. עד מתי?
תודה
ריקי:
במועד פתיחת האוכף את בעצם קובעת את נקודות המדד בה תפעלי וזאת על פי מיקום וכמות ההגנות. וזמן שנותר עד לפקיעה.
במקרה שלנו אוכף נפתח 1090 2 הגנות 1150 ו- 1030.
זאת אומרת שאת הפעולה הראשונה צריך לבצע במדד 1060 או מדד 1120 מרחק של 30 נקודות מהכתיבה ומההגנה.
ב- 1060 עומדות לך מספר אפשרויות: צד הפוטים (2 אפשרויות כמו שהסברנו למעלה).
צד הקולים קירוב הגנה אחת בלבד (כיוון שיש לנו כתיבה אחת בלבד) תוך תשלום לשוק.
ב- 1120 עומדות לך מספר אפשרויות: צד הקולים רכישת 1090 ומכירת 2 1120 (אם היתה ירידה ורק אחרי זה עליה וזכת לקרב הגנת הקול) זה המצב הסופר אדאלי שאז הית חשופה רק בכתיבה אחת בפועל בצד הקול כנגד הגנה אחת ב- 1160.
האפשרויות הם רבות בהתאם לטעמו של העושה ומידת הסיכון לה הוא רוצה להחשף.
אבל הדבר החשוב ביותר הינו לתכנן מראש מספר צעדים קדימה מה לעשות בשלושת מצבי השוק השונים , דישדוש, עליות ירידות. ובמצב הרבעי הקשה ביותר בו השוק "דילג" מעלך, האם לצאת בסטופ, האם לגלגל, האם להמתין.
היתרון באוכף מוגן זה שמראש יודעים מה ההפסד המקסמאלי ולכן הכי טוב להגדיר זאת כסטופ.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
גיל תודה על הדברים.
ניתן לנצל עליות היום לצימצום הפסד פוטנציאלי ברגל תחתונה באופן משמעותי בעלות של 260 ש"ח.
מדד 1087 : רכישת 2 פוט 1040 מכירת 2 פוט 1030.
יכול להיות שיהיו עוד עליות ואז הצימצום יכל להעשות במחיר טוב יותר אבל חישוב סיכון/סיכוי של תשלום 260 ש"ח לצימצום תשלום פוטנציאלי של 2000 ש"ח בפקיעה , לי נראה כדאי.
כפי שאמרנו כעת במרחק 3 שבועות מהפקיעה ניגע ברגל הקול במדד 1120 בלבד.
בעצם המשכת עם האפשרות השניה, שבה 1K תקבול נוסף מאתמול צימצם סיכון בקולים, הרחיב אזור רווח וגם הגדיל את הרווח בהפוטנציאלי באותו אזור.
-
אוקי. נראה לי הגיוני מאוד. תודה כבר אמרתי?
בכל מקרה, כולנו נודה לך באם תדווח לנו על השיפוצים היצירתיים שלך, כי אין מה לעשות, האוכפים שלך מחייבים השגחה כעת...... :)
עכשיו לשאלה המתבקשת הבאה - יש לך יעד רווח באוכף?
מתי אתה מחליט לצאת? אם בכלל...
-
שלום red,
אומנם באיחור רב אבל בכ"ז מצטרף לשרשור ... :P
הכנסתי רק היום ל-zerosum את האוכף המקורי שלך עם התיקונים שביצענו "טלפונית"
http://www.zerosum.co.il/Users/1224/Positions/Show/5448
יוצא לצפון. נמשיך בשבוע הבא.
דורון
-
הי קולטון,
שמחה שהצטרפת. מוטב מאוחר.....
אכן, האוכף שלך נראה משהוא...רק מה אתה עושה בעליות?
רק להסביר, התחלת כמו האוכף שלי , ועם הזמן והמדד, סגרת אוכפים, פתחת חדשים, והקפדת "לקחת" כסף על הרגל המרוויחה. כך בעצם קיבעת רווח בירידות, ובעליות תטפל בהמשך (בעזרת השם).
יחס סיכוי-סיכון מעולה!
האם אתה מתכנן לפתוח עוד אוכפים? (נראה לי שהכדאיות יורדת במהלך החודש?, והסיכון גדל)
יופי לנו, נהיה מעניין, בסוף עוד נכתיר את הזוכה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dcolton
יצא לי לעבור בחצי עין על האוכף שהעלת, אישית אני מעדיף להסתכל על זה כ:
1) פתיחת האוכף של ריקי וסגירתו ברווח.
2) כל שאר הפעולות: פתיחת אוכף 1060 עם הגנות צמודות והלאה...
קצת קשה לנתח את כל התמונה כאשר מורידים את הרווח שנלקח מהאוכף הראשוני.
כמה שאלות ברשותך לגבי שאר הפעולות (פתיחת אוכף 1060 והלאה):
1) אני מניח שפתיחת האוכף החדש (ב1090) נעשתה בעליות, מה היתה סטיית התקן באותו הזמן? לא חששת לפתוח אוכף נוסף בפרמיות יחסית נמוכות?
2) אח"כ פתחת עוד אוכף על 1070 תוך כדי החזרת כסף לשוק וצימצום סיכון, מה העדיפות של פעולה כזו על גבי הזזת רגל האוכף, או הזזת השוקת הקנויה?
בכלליות מה היתרון של יצירת אוכף נוסף על פני הזזת הקיים?
לדעתי בחירה בפתיחת אוכפים חדשים צריכה לעשות בהתאם לסטיה ולזמן בחודש, ככל שהזמן עובר, כמו שריקי כתבה, כתיבת אוכפים נוספים נעשית פחות משתלמת במיוחד אם הסטיה נמוכה.
-
עומר הי,
נכון, לקיחת רווח מסגירת האוכף שימשה בסיס לפתיחת אוכף 1060 כאשר באותו רגע לא התייחסתי ליווניות בכלל כי אם לגרף הפוזיציה שהניב רווח לכל אורך הסקאלה עם רווח מכסימלי בפקיעה סביב 1060 (כמובן).
אח"כ פתחתי אוכף 1090 (לא 1070)שבנה לי "שפיץ רווח" נוסף ב-1090 עם נזק אפשרי נמוך מאד בעליות מעל 1120 (מפת פוזיציות).
בסופו של דבר המדד ירד חזרה ולכן ניצלתי את התנועה לפתוח אוכף אחרון על 1070 מה שהביא אותי לגרף פקיעה "שוקתי" עם טווחים נאים.
בירידות אין לי שום בעיה ובעליות מעל 1100 (מה שכנראה יגיע בתחילת השבוע) אבצע את הטרייד החדש:
במצב של ס.ת הולכות ויורדות אני בונה על התטא שתכנס לעבודה מעכשיו והלאה בעוצמה הולכת וגוברת.
עקרונית, אני מנסה כל הזמן להגיע לתקבול חיובי "סגור בכיס" של מעל הפער בין סטרייק הכתיבה להגנה כך שלקראת שבוע הפקיעה אשאר בכל מקרה עם רווח לכל אורך הסקאלה.
חוץ מזה, כל הפעולות נועדו לעזור לריקי לעבור חודש אוכפי לפי קורס נגזרים ב' עם הכללים המתאימים... :mrgreen:
-
ערב טוב לכולם,
חשבתי שיש צורך לעשות ריכוז של הכל, איפא אנחנו עומדים, כמה אוכפים יש, ומה שלומם.
מה שלומו של האוכף שלי?
אז ככה:
רווח 393
תשואה 46.2%
האוכף ללא תיקון:
רווח 545 ש"ח
תשואה 49%
דוהרים כמה אוכפים במקביל, כולם התחילו ב-27/6 על מדד 1090. ההבדל הוא הגנות שונות, דרכי פעולה יחודיים, אהבת/שנאת סיכון אישית והעדפות שונות. שלא לדבר על ניסיון באסטרטגיה זו. מעניין יהיה לראות את דרכי הפעולה ואת אופן הניהול בהמשך החודש.
לשם כך ריכזתי את כל הקישורים הרלוונטים, ומי מנהל אותם.
1. האוכף הלוהט שלי (מחר אני בצרות...):
http://www.zerosum.co.il/Users/1226/Positions/Show/5151
2. האוכף שלי ללא תיקון:
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=18391
3. האוכף של גיל (למעלה ממדד 1096, מתחילים להתפלל בשבילו)
http://www.zerosum.co.il/Users/1226/Positions/Show/5311
4. האוכף האגרסיבי והחצוף של SUN99:
5. האוכף הרגוע הגנות שוות של sun99:
http://www.zerosum.co.il/Users/1141/Positions/Show/5122
6. האוכף של קולטון (שכל מדד מציב אוהל סליחה אוכף, והעז לדהור איתנו סוף סוף)
הצלחות,
תודה לכולם ולאחד בפרט
-
ערב טוב,
(אני בעד ספרד)
הערב אחרוג ממנהגי ולא אדווח על שלומו של האוכף שלי, כי אין לי חשק :P (הפסיד היום חבל"ז).
מי שבכל זאת רוצה לראות, מוזמן לראות בקישור המתאים (למעלה).
וחוצמזה, אין קהל, כולם תקועים בכדורגל (מזל שנגמר...)
בקשה קטנטונת מהחברים - מי שבכל זאת פעל היום באוכף שלו, מוזמן לעדכן אותנו, מי מה למה (כדי שנחכים כולנו).
תודות והצלחות
-
ריקי (וכולם) בוקר טוב,
אתמול סגרתי את רגל הפוט הרווחית 1060-1050 וקרבתי ל-1100-1080 יחד עם מרווח עולה קול 1110-1120.
כ"כ פתחתי אוכף חדש סביב המדד באותו זמן (1105).
מצב האסט' כרגע:
- בטחונות 6K
- תקבול חיובי 6.2K (יש כאלה הרואים בכך 0 בטחונות)
- רווח לכל אורך הסקאלה של כ-200 ש"ח (לפני עמלות)
- רווח מירבי של 1,200 ש"ח בין 1090 ל-1100.
ניתן לראות כאן:
ברכות,
דורון
-
קולטטטטטטטטטטוןןןןן,
זאתומרת שאתה לא מפסיד בשום מצב באוכף הזה?
יפה לך!
מעניין מה שעשית
אני ניצלתי את ההפוגה היום וקירבתי הגנות. לימים קשים יותר.
קיבעתי אלף ש"ח רווח ממדד 70 ומטה. מדד 80-100 2000 ש"ח.
ממדד 1110 ומעלה, אצטרך לחשובבבבבבב.
הצלחות
-
ערב טוב,
לאחר תצפית קפדנית וצמודה על להקת היווניות מאז התחיל האוכף לדהור, נראה לי שבשלו התנאים והגיע הזמן לשחרר אותן לחופשי (במחצית השנייה של החודש התטא כבר עושה צרות ולוחצת ממש).
לכן, אודה מאוד למי מהחברים שיתנדב (תודה גיל :d ) שיאיר את עיננו הדואבות, ויאמר לנו מה עלה בגורל הלהקה, מסקנות, תובנות וכיוונים.
חן חן גיל (זה היה רמז דק)
-
עידכון יומי:
היום קירבתי הגנת הפוט מ-1060 ל-1070 לימים גרועים יותר (שלא מגיעים משום מה...)
האוכף שלי - רווח 46 ש"ח.
רווח מקסימלי - 2020 ש"ח
הפסד מקסימלי - 980 ש"ח.
ניתן לראות באילו טווחים אני בוכה ובאילו צוחקת...
כמובן שאשמח לשמוע רעיונות.
התיכנון: במדד 1120 לקנות רגל פוט ולכתוב חדשה.
ערב טוב
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ערב טוב,
לאחר תצפית קפדנית וצמודה על להקת היווניות מאז התחיל האוכף לדהור, נראה לי שבשלו התנאים והגיע הזמן לשחרר אותן לחופשי (במחצית השנייה של החודש התטא כבר עושה צרות ולוחצת ממש).
לכן, אודה מאוד למי מהחברים שיתנדב (תודה גיל :d ) שיאיר את עיננו הדואבות, ויאמר לנו מה עלה בגורל הלהקה, מסקנות, תובנות וכיוונים.
חן חן גיל (זה היה רמז דק)
או.קי Red
צודקת, הרי איני מפסיק לדבר על אותן יווניות, וע"מ שלא יגידו "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול"
להלן צירפתי שני קבצים, האחד מרכז נתוני מחיר, גלום ויווניות במועד פתיחת אוכף "RED" 27.6 שעת בוקר וכן בסיום המסחר ב- 8.7.
השני, עם מעט הסברים על התנהגות היווניות השונות, וועל אף הזמן הקצר יחסית 12 ימי מסחר ראשונים בחודש ארוך, כבר ניתן להבחין כי אותן יווניות אינן כמו הנורבגיות (קפואות להן אי שם בצפון הרחוק) אלא אכן זזות ונעות הן בדומה לאופי המזרח תיכוני שלהן.
אולם חכו להמשך החודש, יגיעו החמסינים, היווניות יהפכו "לוהטות" יותר ויותר, ובשבוע הפקיעה הן יטוסו לקרנבל בברזיל (חם, חם)
בהצלחה
-
תודה לגיל על רוח ההתנדבות. :d
אכן מעניין.
מצפים לדיווח בזמן אמת מהקרנבל.
אגב, כהערת ביניים בונה - היה מתאים לראות את האופציות עם היווניות הצמודות בהתפתחות לאורך זמן לצד המדד. כך יותר קל להבחין בתנועה ובמגמה.
בכל מקרה רואים שהתאמצת.
תודה!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
תודה לגיל על רוח ההתנדבות. :d
אכן מעניין.
מצפים לדיווח בזמן אמת מהקרנבל.
אגב, כהערת ביניים בונה - היה מתאים לראות את האופציות עם היווניות הצמודות בהתפתחות לאורך זמן לצד המדד. כך יותר קל להבחין בתנועה ובמגמה.
בכל מקרה רואים שהתאמצת.
תודה!
את אחראית על התצלומים מיוון (ומהקרנבל) ואני אנסה להיות פרשננו לענייני......
נכון, יש מה לראות גם מהתפתחות היווניות בהפרשים של יום, אולם עדיף להציג את כל הפנורמה בסוף החודש, כאשר נהיה יותר חכמים ונוכל לבחור את אותם ימים בחודש שבהם היווניות רקדו סמבה לוהטת, עד אז וע"מ לא להעמיס יותר מידי, חשבתי לנכון להראות רק מצב פתיחה ומצב עדכני פעם בשבוע.
נ.ב.
איני חושב שאנו בשלב שבו ניתן כבר להסיק מסקנות אופרטיביות מאותן יווניות, לדעתי עדיף לעקוב ולנתח לפחות חודש / חודשיים, ורק אז להתחיל להפיק מסקנות, ובהסתמך עליהן לתכנן שיפור בבניית אסטרטגיות וניהולן.
-
אתמול במדד 1120 בוצע עדכון באוכף.
הרחקת רגל הקול, הגדלנו את הטווח לפקיעה ל- 1132 נקודות.
-
תודה SUN על העידכון
ואני החלטתי לחכות לימים וורודים יותר עם האוכף שלי.
הסבלנות השתלמה והיום חל שיפור במצבו, ומכאן דרומה משתפר.
-
בוקר טוב
זוהי הודעה אחרונה לכל רוכבי האוכפים - היום ישנה הזדמנות לתקן עמדות (לעבור למחלקת עסקים) או לעצור את העיר ולרדת (כך נראה לי אולי אני טועה אבל בד"כ לא )
בכל מקרה, נשמח לעידכון.
יום טוב ושבוע עוד יותר
-
חברים - התייעצות
כרגע על האוכף (הלוהט) שלי ברווח של 650 ש"ח - היינו כ-59% תשואה.
האפשרויות העומדות בפני:
1. לעצור ולרדת - לא רע לקחת 650 ש"ח על בטחונות (מקוריים) של 1110 ש"ח.
2. לקדם הגנה הקולים. יעלה לי כ-280 ש"ח.
3. לכתוב מרווח על 1130-1140 (קולים) ולקחת עוד כסף (כ-80-90 ש"ח)
4. לשלב 2+3, להקטין נזק פוטנציאלי מלמעלה, ולהקטין רווח פוטנציאלי מלמטה.
מה אתם אומרים??????
-
זו התלבטות קשה, ששאלתי את עצמי עליה לא פעם.
מצד אחד, מפתה לקחת רווח ולצאת. ועוד רווח פנומנלי כזה.
מצד שני, מה הלאה? יושבים שבועיים בחוץ? למה בעצם? אולי כדאי לפתוח אסטרטגיה חדשה. אבל אולי מה שפותחים זה קרוב למה שיש עכשיו. אז המשמעות היא בעצם תיקון/מיקסום.
אם הייתי ניגש לעניין באופן מתמטי, הייתי מציע את החישוב הבא:
מחשבים את הגבולות בהם בפקיעה יהיה את הרווח הנוכחי (או יותר). מבצעים הערכה (סובייקטיבית כמובן, אבל אין משהו אחר) מה הסיכויי שהפקיעה תהיה בתוך הגבולות הללו.
מחשבים מה הרווח הממוצע הנוסף שיש כאשר נשארים בגבולות הללו (למתמטיקאים שביננו, הדבר הנכון הוא לעשות אינטגראל, אבל נניח לזה). חוזרים על התהליך כאשר מחשבים מה קורה מחוץ לתחום.
בסופו של דבר, כשיש את כל המספרים, מחליטים אם ההישארות שווה את הסיכון סיכוי.
אתן דוגמא מספרית:
נניח שבאוכף, בפקיעה, נשאר רווח של 650 ש"ח בדיוק ב 1090 וב 1100. הממוצע בין 1090 ל 1100 הוא 1000 ש"ח. אבל מחוץ לתחום, הרווח הממוצע יורד ל 200 ש"ח.
מה הסיכוי שהפקיעה תהיה בין 1090 ל 1100. אני מעריך נניח שזה 20%. זאת אומרת שיש סיכוי של 20% שארוויח עוד 350 ש"ח, וסיכוי של 80% שהרווח ירד ל 200 ש"ח. עכשיו צריך להחליט אם זה כדאי או לא.
מקווה שהצלחתי להעביר את הרעיון.
-
הי,
תודה על ההצעה.
כמו שאתה יודע, גם בהסתברות ניתן לטעות בקלות. לכן, לא התקדמנו.
אבל, לאחר ששחקן בכבודו בישל אוכף קטום שממש מזכיר את שלי (שיא הרווח בין 80-90) נראה לי שאמתין קמעה עם ההחלטה ובכל מקרה אנסה לקרב ההגנה בקולים לכשיתאפשר.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי,
תודה על ההצעה.
כמו שאתה יודע, גם בהסתברות ניתן לטעות בקלות. לכן, לא התקדמנו.
אבל, לאחר ששחקן בכבודו בישל אוכף קטום שממש מזכיר את שלי (שיא הרווח בין 80-90) נראה לי שאמתין קמעה עם ההחלטה ובכל מקרה אנסה לקרב ההגנה בקולים לכשיתאפשר.
נו, בטח שאפשר לטעות בהסתברויות. אבל אם את לא רוצה לעשות הערכות לעתיד, תטילי מטבע.
ושימי לב שלגבי שחקן, האוכף הקטום שלו זה חלק מאסטרטגיה כוללת, שמטרתה להשיג 10% ולא יותר.
-
שלום חברים. עבר זמן מאז כתבתי פה.
ריקי - אני במקומך הייתי לוקח את הכסף והולך. הגעת לרווח פנומנאלי. אני בטוח שהיית חותמת על הצלחה כזו בכל פעם שתגעי באוכף (מי יודע, אולי יש לך ידי זהב :d ).
אל תשכחי שאנו מתחילים להתקרב לפקיעה. האפשרויות לתיקון במידה והממד רץ לו לכיוון מסויים - הולכות ומתמעטות.
מצד שני - אכן יש את האסט' של שחקן (שאגב, עדיין לא מצא לנכון להגיב כאן ולו פעם אחת, למרות שהבטיח לעשות זאת בצ'ט האחרון עמו) שתוכל לסייע לך רבות אם תאלצי לתקן. בכל מקרה - האוכף שלך החודש הוא סיפור הצלחה (לוהט) ואני ללא ספק אצטרף באוגוסט.
האמת, כבר עכשיו הצטרפתי. החלטתי לנצל את התנודתיות הנמוכה, והתטא המתגברת לפתיחת זוג אוכפים (או "אוכפיים") על 1080,1100. הגנות 1060, 1120.
תקבול ראשוני: 4160 שח
רוווח מקסימלי מתקבל בפקיעה בין 1080-1100 = 2160 שח.
הפסד מקסימלי 1060 ומטה או 1120 ומעלה = 1840 שח.
האוכף ברווח בין 1069-1110
שיקולים בפתיחה הספיציפית הזו:
1. יכולתי לפתוח אוכף רגיל על 1090, אבל ההפסד המקסימלי היה דומה, והרווח המקסימלי היה מתקבל בדיוק על 1090. רציתי לרווח את המקסימום הזה, וכך נוצר משהו שנראה כמו אוכף קטום.
2. אני חושב שיהיה קל יותר לנייד/לנהל צמד אוכפים במקרה וצריך, מאשר רק אחד. בעליות, למשל, אני יכול לקרב את אוכף 1080 ולכתוב אותו עד 1100 מבלי להצליב. כנ"ל בירידות.
3. אין לי מושג ירוק (או אדום) לאן פונה השוק, אבל נתתי יתרון קל לירידות שכן אני לא מאמין שנראה עליות חזקות עתה. לדעתי הזניחה ראינו את הגבוה החודשי בדמות 1125, ומפת הפוזיציות אכן מראה שהשחקנים בשלהם - לא רוצים יותר מ1120. אם נתקרב לאזור זה - כמובן שאבצע תיקון ואעלה את 1080 למעלה. הגבול התחתון לעומת זאת - מבלבל אותי והכתיבות מפוזרות לכל האורך.
עדיין אין לי מטרה מוגדרת באוכף הזה (למעט כמובן לקחת כסף ממנו...). אני מנסה לראות עד כמה משתלמת האסט' כשאנחנו מתקרבים לפקיעה, והיחס וגה/תטא פועל לטובתי בצורה חזקה.
אני נוטה שלא להכנס לפקיעה עם האוכף. במידה ויתקבל רווח יפה כבר בימים הקרובים - אסגור אותו.
למי שמעוניין - האוכפיים שלי כאן:
http://www.zerosum.co.il/Users/908/Positions/Show/5737
-
ניר,
אכן ציינת כי הטתא מתחיל להתגבר על הוגא, וזה נכון שבעתיים באם יהיו עליות מתונות מאד או דישדוש, אולם אסור לשכוח את הדלתא שככל שמתקרבים לפקיעה היא מתחדדת באמצע (כתוצאה של התגברות הגמא).
לכן חייבים להשגיח על הדלתא באישית לוחצת שלא תברח לנו בין הידיים (הנטייה של הדלתא לברוח חזק יותר בעליות ימאשר בירידות)
כרגע זה רק דורש תשומת לב, ובאם יהיו עליות, צריך לפעול בהתאם ע"מ למנוע מהדלתא להינעל עלינו.
-
אין כזה דבר שני אוכפים אחד ליד השני. מה שפתחת זה פעמיים שוקת צרה. זה זהה לחלוטין ל:
[right:1x98ombv][rtl:1x98ombv]2 X Call 1120
-2 X Call 1100
-2 X Put 1080
2 X Put 1060[/rtl:1x98ombv][/right:1x98ombv]
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אין כזה דבר שני אוכפים אחד ליד השני. מה שפתחת זה פעמיים שוקת צרה. זה זהה לחלוטין ל:
[right:1adqta1o][rtl:1adqta1o]2 X Call 1120
-2 X Call 1100
-2 X Put 1080
2 X Put 1060[/rtl:1adqta1o][/right:1adqta1o]
היווניות אמורות להתנהג שונה באופציות שנמצאות בכסף (C1080 וP1100 שהוא כתב) לעומת אופציות בשוקת שנמצאות מחוץ לכסף (אמנם קרוב אבל עדיין בחוץ), למשל הגמא.
אני טועה?
-
[quote="sun99"]ריקי, אני רגיל לאתר זירו סאם. העלתי לשם שתי גרסאות של ניהול אוכף עם הגנות כפולות.
SUN שלום,
לשם הלימוד פתחתי אוכף כתוב על ה 1090 בדיוק בגבולות שציינת, בתאריך 8.7.10
טרם ביצעתי שום תיקון.
כיום האסטרטגיה בדיוק מאוזנת , לאחר שעד כה היא הייתה מופסדת, ויש לי 2 שאלות:
1. מתי לדעתך עליי לתקן?
2. לא כ"כ ברור לי ,מדוע עדיין אין רווח , כעבור 10 ימים למרות שאנו כיום קרוב למדד ההתחלתי בו נפתח האוכף 1090?
אני מנסה ללמוד ואודה לך על עזרתך.
תודה
מאיר טל
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי omer
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
[right:2zmrenhh][rtl:2zmrenhh]2 X Call 1120
-2 X Call 1100
-2 X Put 1080
2 X Put 1060[/rtl:2zmrenhh][/right:2zmrenhh]
היווניות אמורות להתנהג שונה באופציות שנמצאות בכסף (C1080 וP1100 שהוא כתב) לעומת אופציות בשוקת שנמצאות מחוץ לכסף (אמנם קרוב אבל עדיין בחוץ), למשל הגמא.
אני טועה?
בעיקרון אין שום הבדל ביווניות, מלבד הדלתא, בין אופציה שנמצאת סטרייק אחד מחוץ לכסף או סטרייק אחד בתוך הכסף.
מה שעשה ניר זה שהוא כתב שוקת צרה מאד/אוכף קטום, בערך במרחק (בהנחה שעשה אותה כשהמדד היה קרוב ל-1090) של סטרייק מהכסף, עם הגנה במרחק 2 סטרייקים , ובנוסף קופסה (BOX) כאשר הפוט והקול נמצאים סטרייק אחד בתוך הכסף (יש הקוראים לזה גם אוכף קטום) וההגנות במרחק 4 סטרייקים מהכתיבות.
מכיוון שאין כל הבדל במרבית היווניות, אין זה משנה כל כך אילו היה עושה 2 שקתות זהות (כתיבה 2 קול 1100 + 2 פוט 1080, הגנה 2 קול 1120 ו- 2 פוט 1060).
לגבי הדלתא, אכן היא שונה באופציות מחוץ או בתוך הכסף, אולם אין שום משמעות במקרה זה - מכיוון שמדובר בקופסה "חייבת", כלומר קופסה שחייבת כסף לשוק.
אזי הפרשי הדלתא בעצם מקוזזים 1:1 עם החוב שגלום בתוך הקופסה.
דרך אחרת לפרש זאת:
1. האוכף הבנוי משתי אופציות שנמצאות כל אחת בתוך הכסף, יישלם בכל מקרה בפקיעה את המרחק בין הפוט לקול (2, 3 4 סטרייקים וכו') כפול 1000 ש"ח לכל סטרייק.
2. ז"א, במקרה של ניר, מתוך התקבול שקיבל, 2000 ש"ח אינם שלו, אפילו לא לדקה, בכל מקרה ובכל מיקום של פקיעה , יישלם בוודאות לפחות את אותם 2000 ש"ח.
3. מכיוון שאלו 2000 ש"ח בתצורת קופסה (BOX) כללי היווניות אינם רלוונטיים לגביהם, אין שחיקה אין טתא וכו'. כלומר זה כמו "להרגיש עם ולהיות בלי".
4. בפועל, היווניות, השחיקה, הטתא וכו', עובדים לטובה או לרעה, רק על ייתרת התקבול שמעבר לאותם 2000 ש"ח של הקופסה. ז"א רק על התקבול "שכאילו" היה מתקבל משוקת באותו מרחק מהכסף.
שורה תחתונה,
אין שום הבדל בין כתיבת קופסה (אוכף קטום עם אופציות בתוך הכסף) לבין שוקת כתובה באותו מרחק (אופציות מחוץ לכסף).
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ריקי, אני רגיל לאתר זירו סאם. העלתי לשם שתי גרסאות של ניהול אוכף עם הגנות כפולות.
SUN שלום,
לשם הלימוד פתחתי אוכף כתוב על ה 1090 בדיוק בגבולות שציינת, בתאריך 8.7.10
טרם ביצעתי שום תיקון.
מצ"ב הקישור:
http://www.zerosum.co.il/Users/729/Positions/Show/5453
כיום האסטרטגיה בדיוק מאוזנת , לאחר שעד כה היא הייתה מופסדת, ויש לי 2 שאלות:
1. מתי לדעתך עליי לתקן?
2. לא כ"כ ברור לי ,מדוע עדיין אין רווח , כעבור 10 ימים למרות שאנו כיום קרוב למדד ההתחלתי בו נפתח האוכף 1090?
אני מנסה ללמוד ואודה לך על עזרתך.
תודה
מאיר טל
-
-
sun בוקר טוב,
תודה על תגובתך,
היות ואני נכנסתי רק ב- 8.7 וטרם עשיתי שינוי, מה לדעתך עליי לעשות אם בכלל?
כרגע האסט. לא מרוויחה ולא מפסידה.
http://www.zerosum.co.il/Users/729/Positions/Show/5453
שוב תודה ויום טוב
מאיר טל
-
[quote=גיל (רעננה)]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי omer
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":3f2onmw3
[right:3f2onmw3][rtl:3f2onmw3]2 X Call 1120
-2 X Call 1100
-2 X Put 1080
2 X Put 1060[/rtl:3f2onmw3][/right:3f2onmw3]
אני טועה?
בעיקרון אין שום הבדל ביווניות, מלבד הדלתא, בין אופציה שנמצאת סטרייק אחד מחוץ לכסף או סטרייק אחד בתוך הכסף.
3. מכיוון שאלו 2000 ש"ח בתצורת קופסה (BOX) כללי היווניות אינם רלוונטיים לגביהם, אין שחיקה אין טתא וכו'. כלומר זה כמו "להרגיש עם ולהיות בלי".
4. בפועל, היווניות, השחיקה, הטתא וכו', עובדים לטובה או לרעה, רק על ייתרת התקבול שמעבר לאותם 2000 ש"ח של הקופסה. ז"א רק על התקבול "שכאילו" היה מתקבל משוקת באותו מרחק מהכסף.
שורה תחתונה,
אין שום הבדל בין כתיבת קופסה (אוכף קטום עם אופציות בתוך הכסף) לבין שוקת כתובה באותו מרחק (אופציות מחוץ לכסף).[/quote:3f2onmw3]
תודה גיל, דרך הסתכלות מעניינת על הדברים. אני פיספסתי את עניין היווניות בנוגע לכסף שמשלמים בכל מקרה.
-
מאיר,
1. אם תעבור על השירשור לעיל, תגלה כמה "כללים" ותובנות של החברים כאן, שמאוד חיוניים להבנה.
2. תבחן שוב את האסט של sun , תעבור על השלבים אחד אחד ותנסה להבין מתי נעשו ומדוע.
בהצלחה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
מאיר, אתה "החמצת" את ההזדמנות למקסם את הרווח.
שים לב, כאשר אתה מתחיל את החודש בהגנות כפולות , מה "שמגן" על ערך ההגנות הינה שחיקה מופחתת בתחילת החודש=(טאטא).
כאשר המדד עלה למעלה ל- 1120 היתה צריך לקנות 8 קול 1100 ולמכור 16 קול 1120 על הכסף.
שים לב כי ככל שאתה מתקדם בזמן לפקיעה, הרחוקים נשחקים הרבה יותר מהקרובים ובכדי לעשות את הפעולה הזו עליך להתקרב יותר לסטרייק= להסתכן יותר בשביל אותו הכסף.
מה שאתה עשית זה נשחקת ברחוקים - לא מימשת את הרווח הפוטנציאלי בתנועת המדד.
כעת מה שנותר לך לעשות כיוון שיש לך כפול קנויים בצדדים זה להמתין לתנועה לאחד הכיוונים ואז לבצע את הפעולה. כרגע אתה במרכז האוכף לקראת פקיעה.
אגב, במידה ואתה "לא נוגע " עדיף לכתוב אוכף על הסטרייק עם הגנה אחת רחוקה .
בנוסף , לא רציתי , "לזהם" את השירשור של האוכף בכתיבה רחוקה יותר, ז.א כאשר קונים כפול במיוחד בצד הקול כדאי לכתוב רחוק יותר כנגד הקנויים כדי לאזן את השחיקה.
בהצלחה.