-
Re: שוקת רחבה מרץ - דיונים ופרשנויות
נשאלת השאלה, האם מי שלא הזדרז לפתוח את השוקת, הרוויח? האם מי שפתח פוזיציה נניח אתמול, כאשר בין 1270-1290 ניתן היה לקבל בשיא 100 ש"ח ליחידה הרוויח יותר מאשר מי שפתח ביום הפקיעה?
הבה ננתח:
עם הפתיחה ביום הפקיעה, ניתן היה לקבל 20 ש"ח למעלה (במאמץ), ועוד 20 ש"ח למטה. מאז, קרבתי למטה פעמיים, והצלחתי לקבל עוד פעמיים 25 ש"ח למטה. סה"כ 70 ש"ח אחרי עמלות
אם הייתי קונה אתמול, הייתי מקבל 100 ש"ח למעלה, ועוד 50 ש"ח למטה. סה"כ 150 ש"ח. אחרי עמלות 140 ש"ח. שזה כפול.
מכיוון שממילא שבוע ראשון בחודש, לא מפסידים הרבה טתא, עולה שאולי עדיף לפתוח את השוקת רק בשבוע השלישי לפקיעה. השבוע הרביעי יותר מסבך את העניינים מאשר מועיל. ובכל זאת, אם לא רוצים להפסיד את השבוע הרביעי, אז פותחים משהו מאד מאד רחב, ללא הגנות, שישחק No matter what.
במקרה שלנו, זה היה צריך להיות 1000-1300. שהיו נותנים בשבוע הרביעי את הפיצוחים לשבת. אם זה היה כך, אפשר היה לקרב בלי בעיה אתמול ל 1270, מתוך ידיעה שמקבלים בשביל זה די הרבה ג'ובות, ששוות ומכסות את הסיכון.
אני חושב שזו מסקנה מאד חשובה, שצריך ליישם בפעמים הבאות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
לא יתכן לקבל 1000 ש"ח במרווח של סטרייק אחד, מחוץ לכסף או בכסף. יש את זה רק עמוק בתוך הכסף, ואז זה לא נותן כלום. לכן, אני לא מבין מה עשית.
דמי כיס, נכון שאי אפשר לקבל את זה מחוץ לכסף, אבל כן אפשר לקבל 800 ש"ח על אופציות שבכסף, אם כותבים למשל C1200 ו-P1210 - שניהם עם הגנות במרחק סטרייק אחד. תוסיף לזה גם פרמיות שצוברים בדרך, 100-200 ש"ח, ויוצאים מאוזן או קרוב לזה, בלי להסתכן במחיקה טוטלית של רוב ההון. זה כמובן לא לא המצב הרצוי, אבל הרבה יותר טוב מלקיחת סיכון הפקיעה.
-
דמי כיס,
מסכים בהחלט.
אבל למה לא לקחת צעד קדימה?
אם הטתא לא עובדת כ"כ חזק (די חלש אפילו), למה לא (ממליץ לקחת כוס מים לפני שממשיכים לשתי המילים הבאות) לקנות שוקת (רחמנא ליצלן!)?
אם תהיה תזוזה עם בשר במדד- הרווחנו.
אם לא- הפסדנו את הטתא המזערית.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
ציטוט:
לא יתכן לקבל 1000 ש"ח במרווח של סטרייק אחד, מחוץ לכסף או בכסף. יש את זה רק עמוק בתוך הכסף, ואז זה לא נותן כלום. לכן, אני לא מבין מה עשית.
דמי כיס, נכון שאי אפשר לקבל את זה מחוץ לכסף, אבל כן אפשר לקבל 800 ש"ח על אופציות שבכסף, אם כותבים למשל C1200 ו-P1210 - שניהם עם הגנות במרחק סטרייק אחד. תוסיף לזה גם פרמיות שצוברים בדרך, 100-200 ש"ח, ויוצאים מאוזן או קרוב לזה, בלי להסתכן במחיקה טוטלית של רוב ההון. זה כמובן לא לא המצב הרצוי, אבל הרבה יותר טוב מלקיחת סיכון הפקיעה.
מכירה של P יותר גבוה מ C, לא נותן שום כלום. זו בסך הכל הלוואה של 1000 ש"ח שאתה מקבל (פר סטרייק פר יחידה) ושאתה חייב להחזיר עם הפקיעה. זו פאטה מורגנה. וזו אפילו לא הלוואה בחינם. נוסחת בלאק אנד שולדס לוקחת בחשבון פרמטר של "ריבית חסרת סיכון" בדיוק לצורך זה. תיאורטית אתה משלם ריבית על ההלוואה הזו.
בהלוואה, הכוונה היא שלא משנה מה, 1000 ש"ח תחזיר. יהיה עם המדד אשר יהיה.
-
ציטוט:
נשאלת השאלה, האם מי שלא הזדרז לפתוח את השוקת, הרוויח? האם מי שפתח פוזיציה נניח אתמול, כאשר בין 1270-1290 ניתן היה לקבל בשיא 100 ש"ח ליחידה הרוויח יותר מאשר מי שפתח ביום הפקיעה?
הבה ננתח:
עם הפתיחה ביום הפקיעה, ניתן היה לקבל 20 ש"ח למעלה (במאמץ), ועוד 20 ש"ח למטה. מאז, קרבתי למטה פעמיים, והצלחתי לקבל עוד פעמיים 25 ש"ח למטה. סה"כ 70 ש"ח אחרי עמלות
אם הייתי קונה אתמול, הייתי מקבל 100 ש"ח למעלה, ועוד 50 ש"ח למטה. סה"כ 150 ש"ח. אחרי עמלות 140 ש"ח. שזה כפול.
מכיוון שממילא שבוע ראשון בחודש, לא מפסידים הרבה טתא, עולה שאולי עדיף לפתוח את השוקת רק בשבוע השלישי לפקיעה. השבוע הרביעי יותר מסבך את העניינים מאשר מועיל. ובכל זאת, אם לא רוצים להפסיד את השבוע הרביעי, אז פותחים משהו מאד מאד רחב, ללא הגנות, שישחק No matter what.
במקרה שלנו, זה היה צריך להיות 1000-1300. שהיו נותנים בשבוע הרביעי את הפיצוחים לשבת. אם זה היה כך, אפשר היה לקרב בלי בעיה אתמול ל 1270, מתוך ידיעה שמקבלים בשביל זה די הרבה ג'ובות, ששוות ומכסות את הסיכון.
אני חושב שזו מסקנה מאד חשובה, שצריך ליישם בפעמים הבאות.
אשמח באם תוכל להסביר איך קיבלת 70 אחרי עמלות, שכן כדי לקרב היית צריך לסגור הפוזיציה הנמוכה וסגירה זו תמיד עולה כסף כך שאם פתחת רגל ב 20 ש"ח ואחרי שחיקה סגרת בעלות של 15 ש"ח, אז לא הרווח 20 ש"ח מהרגל ...אנא הסבר איך בדיוק בצעת ההזזות ברגל הפוט ואשמח באם תתן מחירי ביצוע כך שאוכל להבין.
תודה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אביגדור1
דמי כיס,
מסכים בהחלט.
אם הטתא לא עובדת כ"כ חזק (די חלש אפילו), למה לא (ממליץ לקחת כוס מים לפני שממשיכים לשתי המילים הבאות) לקנות שוקת (רחמנא ליצלן!)?
אפשר לעשות את זה רק אם אתה סגור על זה שסטיות התקן יעלו. כי אם לא, הווגא והטתא ילחמו
בדלתא,
ועוד תמצא עצמך מופסד. זה גם הימור. הדבר היחיד שהוא לא הימור הוא מכירה של שוקת סופר רחבה בתקופה הזו.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי pinia
אשמח באם תוכל להסביר איך קיבלת 70 אחרי עמלות, שכן כדי לקרב היית צריך לסגור הפוזיציה הנמוכה וסגירה זו תמיד עולה כסף כך שאם פתחת רגל ב 20 ש"ח ואחרי שחיקה סגרת בעלות של 15 ש"ח, אז לא הרווח 20 ש"ח מהרגל ...אנא הסבר איך בדיוק בצעת ההזזות ברגל הפוט ואשמח באם תתן מחירי ביצוע כך שאוכל להבין.
תודה
אולי יותר מאוחר. כרגע זה קשה לי לחפש. אבל אם הייתי אופטימי במחירים, זה רק מחזק את הטענה שלי.
-
ציטוט:
הבעיה היא שאם היית פותח שוקת אתמול אז בטח לא היית הולך על אותם סטרייקים ולכן ה 100 ש"ח שהיית מקבל כוללים בתוכם סיכון הרבה יותר גבוה מתחילת החודש ולכן לדעתי זה לא כ"כ נכון להשוות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
ציטוט:
הבעיה היא שאם היית פותח שוקת אתמול אז בטח לא היית הולך על אותם סטרייקים ולכן ה 100 ש"ח שהיית מקבל כוללים בתוכם סיכון הרבה יותר גבוה מתחילת החודש ולכן לדעתי זה לא כ"כ נכון להשוות.
זו טענה זהה. אולי הייתי הולך על C1280, אבל אז אני עם אותו כסף בפחות סיכון.
-
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":atuczs7r
זו טענה זהה. אולי הייתי הולך על C1280, אבל אז אני עם אותו כסף בפחות סיכון.[/quote:atuczs7r]
פחות סיכון בדיעבד. כשפתחנו את השוקת בסיכון היה נמוך ומכאן המחירים (הכל מתומכר), אגב אם אני לא טועה המדד עלה בסה"כ כ 3% תוך שבוע (מיום חמישי בבוקר עד יום חמישי בערב) כלומר שוקת רחבה מספיק הייתה פותרת את הכל.
לדעתי צריך לפתוח את השוקת תמיד ביום הפקיעה, רק חייבים לקחת מרחקים מספיק גדולים.
-
ע"פ מפת הפוזיציות מסתמן גבול עליון והוא 1250 עם כ 17000 פוזיציות.
-
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "אביגדור1":l231k1jc
דמי כיס,
מסכים בהחלט.
אפשר לעשות את זה רק אם אתה סגור על זה שסטיות התקן יעלו. כי אם לא, הווגא והטתא ילחמו
בדלתא,
ועוד תמצא עצמך מופסד. זה גם הימור. הדבר היחיד שהוא לא הימור הוא מכירה של שוקת סופר רחבה בתקופה הזו.[/quote:l231k1jc]
אני לא יודע מה יהיה עם סטיות התקן בעתיד אבל גם אתה לא יודע. מכאן, ששנינו מהמרים! עם יתרון קטנצ'יק להימור שלי כיוון שבכל זאת הסטיות די נמוכות(אמנם הן יכולות לרדת יותר)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אביגדור1
..............
אני לא יודע מה יהיה עם סטיות התקן בעתיד אבל גם אתה לא יודע. מכאן, ששנינו מהמרים! עם יתרון קטנצ'יק להימור שלי כיוון שבכל זאת הסטיות די נמוכות(אמנם הן יכולות לרדת יותר)
כמובן שזה לא נכון. כי אם אני אטעה בהערכה שלי, וסטיות התקן יעלו, כל מה שאצטרך לעשות זה להמתין מספיק זמן ולחכות לטתא שתבוא להציל אותי. וכמו שאומרים בצבא, עוד לא נולד המאנייק שיעצור את הזמן. במקרה שלך, אם אתה תטעה, וסטיות התקן ירדו, אף אחד לא יבוא להציל אותך. המקסימום שאתה יכול לעשות זה להתפלל לאלוהי הווגא והדלתא.
-
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "אביגדור1":2zlxot72
..............
כמובן שזה לא נכון. כי אם אני אטעה בהערכה שלי, וסטיות התקן יעלו, כל מה שאצטרך לעשות זה להמתין מספיק זמן ולחכות לטתא שתבוא להציל אותי. וכמו שאומרים בצבא, עוד לא נולד המאנייק שיעצור את הזמן. במקרה שלך, אם אתה תטעה, וסטיות התקן ירדו, אף אחד לא יבוא להציל אותך. המקסימום שאתה יכול לעשות זה להתפלל לאלוהי הווגא והדלתא.[/quote:2zlxot72]
צודק אבל..
מכיוון שכנראה לאורך זמן ה"הימור" שלי על הסטיות יתאפס- הוא לא רלוונטי!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מי אמר שכל חודש חייבים למכור שוקת רחבה, בסטיות כאלו נמוכות כבר עדיף לקנות... ולא למכור...
אביגדור/דמי כיס, זה מה שכתבתי בתחילת החודש, התקבולים עבור שוקת רחבה היו פשוט "בדיחה" בוודאי עבור הסיכון.
אני החודש לא פתחתי שוקת רחבה ומצד שני גם לא רכשתי שוקת רחבה, החלטתי להמתין למחצית השנייה של החודש , שאז התטא משמעותית במיוחד וכן גבולות הגזרה הרחבים הרבה יותר ברורים.
לדעתי, בתחילת חודש כאשר הסטיות נמוכות עדיף לרכוש שוקת רחבה וכאשר יש תנועה לאחד הכיוונים ויש עליה בסטיות פשוט להפוך את הרגל החזקה משוקת קנויה לשוקת מכורה.
במקרה שלנו אנשים מכרו שוקת ברגל הקול 1260 הגנה 1270, במידה והיו רוכשים 1260 ומוכרים 1270. כל שהיה נותר לעשות זה בתנועה כלפי מעלה למכור קול 1260 (שהתנפח מאוד יפה) ולקנות קול 1280. אז מצד אחד מקבעים רווח יפה בצד הקולים וממשכים בניהול שוקת רחבה מכורה בצד הקולים.
מצד שני בצד הפוטים "נמחקה" רגל הפוט , ניתן להתקדם כלפי מעלה לקראת מחצית החודש ולבנות שם רגל מכורה.
הסיכון: באסטרטגיה זאת שטענו (הסטיות ימשיכו להיות נמוכות והשוק ישאר קפוא ללא תנוע לאחד הכיוונים, ואז נפסיד את הפרמיות שרכשנו בהם את השוקת הרחוקה.
הפסד קטן מאוד ביחס לסיכון של מכירת שוקת רחבה בסטיות נמוכות בתחילת חודש.
לעומת זאת הסיכוי גדול מאוד וניתן להרויח מהמהלך הזה עד פי 4 לאותו פרק זמן של תחילת החודש, בסיכון הרבה יותר נמוך.
ובכל מקרה במחצית החודש לאחר שהתטא נכנסת לפעולה בונים את השוקת הרחבה ביותר בהתאם למצב.
לי בכל אופן נראה כי אסור לדבוק ,"באסטרטגיה" ויהי מה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אביגדור/דמי כיס, זה מה שכתבתי בתחילת החודש, התקבולים עבור שוקת רחבה היו פשוט "בדיחה" בוודאי עבור הסיכון.
אני החודש לא פתחתי שוקת רחבה ומצד שני גם לא רכשתי שוקת רחבה, החלטתי להמתין למחצית השנייה של החודש , שאז התטא משמעותית במיוחד וכן גבולות הגזרה הרחבים הרבה יותר ברורים.
לדעתי, בתחילת חודש כאשר הסטיות נמוכות עדיף לרכוש שוקת רחבה וכאשר יש תנועה לאחד הכיוונים ויש עליה בסטיות פשוט להפוך את הרגל החזקה משוקת קנויה לשוקת מכורה.
קודם כל, אם אתה עובר לצד הקונה, קנה אוכף על הסטרייק או שוקת צרה, ולא שוקת רחבה. הרי אנחנו יודעים כבר שהטתא מכרסמת קודם כל באופציות הרחוקות. אז בשביל מה להתעסק איתן בתור קונה? אתה גם חוסך עמלות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
במקרה שלנו אנשים מכרו שוקת ברגל הקול 1260 הגנה 1270, במידה והיו רוכשים 1260 ומוכרים 1270. כל שהיה נותר לעשות זה בתנועה כלפי מעלה למכור קול 1260 (שהתנפח מאוד יפה) ולקנות קול 1280. אז מצד אחד מקבעים רווח יפה בצד הקולים וממשכים בניהול שוקת רחבה מכורה בצד הקולים.
שוב, אם אתה עובר לצד הקונה, בשביל מה בכלל למכור? אין לך עניין של ביטחונות. תקנה בלבד, אבל פחות. שוב, אתה חוסך עמלות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מצד שני בצד הפוטים "נמחקה" רגל הפוט , ניתן להתקדם כלפי מעלה לקראת מחצית החודש ולבנות שם רגל מכורה.
הסיכון: באסטרטגיה זאת שטענו (הסטיות ימשיכו להיות נמוכות והשוק ישאר קפוא ללא תנוע לאחד הכיוונים, ואז נפסיד את הפרמיות שרכשנו בהם את השוקת הרחוקה.
הפסד קטן מאוד ביחס לסיכון של מכירת שוקת רחבה בסטיות נמוכות בתחילת חודש.
לעומת זאת הסיכוי גדול מאוד וניתן להרויח מהמהלך הזה עד פי 4 לאותו פרק זמן של תחילת החודש, בסיכון הרבה יותר נמוך.
ובכל מקרה במחצית החודש לאחר שהתטא נכנסת לפעולה בונים את השוקת הרחבה ביותר בהתאם למצב.
לי בכל אופן נראה כי אסור לדבוק ,"באסטרטגיה" ויהי מה.
טוב. יש כאן עירבוב של דברים. אין קשר בין שוקת מכורה לשוקת קנויה. בתחילת החודש, תמיד כדאי למכור שוקת רחבה מאד מאד לא מוגנת. מה שלא יהיה, תנצל את הביטחונות שיש לך בשביל לקלף כמה ג'ובות. גם 500 ש"ח מתנה זה כסף. ואם אתה מוכר למשל בטווח של 1000-1320, אז כל האפיזודה שהייתה עד עכשיו לא מעניינת אותך בגרוש.
חוץ מזה, אם אתה חושב שבשלו התנאים לשוקת קנויה (סטיות התקן נמוכות, אתה מעריך שצפוייה תנודה חזקה לאיזה כיוון, או כל הערכה לגיטמית אחרת), קנה בלי שום קשר שוקת צרה מאד עד אוכף על הסטרייק, ותתפלל שהתחזית שלך תתממש.
אין שום מניעה שאם אתה משוכנע ב 100% שאתה יודע לאיזה כיוון השוק הולך, שתקנה/תמכור חוזה. שזה שקול בדיוק ללשים 120K בתעודת סל ת"א 25 (לונג או שורט, לפי בחירתך), רק בלי לשים את הכסף ממש.
הטעות שאני שם עליה את האצבע (גם שלי כמובן), שבתחילת החודש חיפשתי קצת בשר. ולא צריך לחפש אותו. תחילת החודש זה הפיצוחים. הבשר יגיע בשבוע 3. זו טעות מהסוג ה"לא נורא" כמובן, כי משמעות הטעות היא שיכולתי להגיע לרווח יותר גדול בסוף החודש. עדיין לא מדובר על הפסד.
-
אחרי שקראתי שוב SUN את מה שכתבת, למעשה אתה מציע אסטרטגיה שונה משוקת רחבה, שהיא גם מאד מעניינת, אבל היא משהו שונה. זה למעשה חוזה מדורג רחב, ואני אפתח עליו דיון משלו.
-
מסכים איתך זה קצת בעיתי כנראה למכור שוקת מוקדם בסטיית תקן שכזו ושאלה של כדאיות בשל סיכון סיכוי במקום.
התטא חלשה ודלתה עלולה להסב נזק.
בתחילת החודש חשבתי לקנות אוכף ולמכור שוקת בינונית על מנת לפצות קצת על תטא שמפסידים באוכף אם אין תזוזה.חשבתי להחזיק אוכף קצת כל עוד התטא לא משמעותית ואז למכור ולכתוב שוקת לפי התנאים.כאשר יש תנועה מרווחים יפה ,מוכרים אוכף וניתן אף לנצל עלייה לכתיבה של שוקת רחבה ברגל שעלתה ,כמובן במקרה של דשדוש מפסדים מאט.
בסופו של דבר רעיונות לחוד ומציאות לחוד כתבתי שוקת .
אולי חודש הבא עם התנאים לא ישתנו (הכוונה לסטיית תקן).
דעתכם ?
-
דמי כיס, עדיין נראה לי כי כאסטרטגיה כללית לי אישית עדיף מכירת שוקת רחוקה. וזה המצב שאני מעדיף להגיע אליו לקראת הפקיעה.
לו הסטיות גבוהות בתחילת החודש אז הדרך המועדפת עלי הינה להיכנס למכירת שוקת רחבה כבר בתחילת חודש.
לאור זאת אני רואה באפשרות של רכישת שוקת רחבה בתחילת חודש כאשר הסטיות נמוכות כבסיס למכירת שוקת רחבה בהמשך החודש.
את כל האפשרויות האחרות אותם הזכרת אני מכיר ולא הייתי משיך זאת לשוקת רחבה.
החודש מי שהיה רוכש אוכף על הכסף ב- 1160 היה עשוי להרוויח בתחילת השבוע חמישים אחוז וזה אכן המשמעות של הסיכוי כאשר שוררות סטיות נמוכות.
מובן כי הדרך האחרת של מכירת שוקת עוד יותר רחוקה ללא בטחונות בתחילת החודש היא דרך נוספת לגיטימית לפתיחת החודש.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
החודש מי שהיה רוכש אוכף על הכסף ב- 1160 היה עשוי להרוויח בתחילת השבוע חמישים אחוז וזה אכן המשמעות של הסיכוי כאשר שוררות סטיות נמוכות.
כשהמדד ירד מ-1178 ל-1157 בסוף יום חמישי (יום הפקיעה), הסטיה בטוח לא היתה נמוכה.
בכל זאת מי שקנה אז אוכף ומכר אותו בתחילת השבוע ב-1215 הרוויח יפה, אבל אלה נקודות קיצון ו"קצת" קשה לתפוס אותן.
-
נראה כי הירידות של היום, הרגיעו מאד את כל מי שנלחץ מרגל הקול. אותי זה שם במקום טוב מאד באמצע, עם פור קטן לפוטים, שזה אידאלי.
אני רק מקווה, שלא היו כאלו שהתפתו לקרב פוטים יותר מדי, שלא נראה מחר אנשים מתחילים להלחץ, הפעם מהצד השני...
סטיות התקן עלו מעט. כרגע באזור ה 16%. זמן טוב להשלים כתיבות רחוקות.
-
לא שיניתי כלום היום.....ושמח לעוד יום של ירידות סבירות
כתוב למעלה ב 1250 (לא הזזתי/תיקנתי מההתחלה)
כתוב למטה ב1130 (אחרי שהזזתי פעם אחת מ 1040)
הגנות צמודות. ניצול מלא של בטחונות ברגל הפוט
אפשרות לבצע כתיבות נוספות ברגל הקול
שוקל לבצע ביום חמישי בצהריים כתלות בשווקים, אם ימשיכו ירידות/דישדושים אנצל מלוא הבטחונות ברגל הקול. אם ימשיכו דשדושים לתוך שבוע הבא אקדם רגל הפוט שכן יש חומות של תקווה גבוהות לפי מפת הפוזיציות בסטרייקים גבוהים מ1130
אשמח לקבל הערות/הארות לתוכנית שלי.
הצלחה לכולם.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי pinia
לא שיניתי כלום היום.....ושמח לעוד יום של ירידות סבירות
כתוב למעלה ב 1250 (לא הזזתי/תיקנתי מההתחלה)
כתוב למטה ב1130 (אחרי שהזזתי פעם אחת מ 1040)
הגנות צמודות. ניצול מלא של בטחונות ברגל הפוט
אפשרות לבצע כתיבות נוספות ברגל הקול
שוקל לבצע ביום חמישי בצהריים כתלות בשווקים, אם ימשיכו ירידות/דישדושים אנצל מלוא הבטחונות ברגל הקול. אם ימשיכו דשדושים לתוך שבוע הבא אקדם רגל הפוט שכן יש חומות של תקווה גבוהות לפי מפת הפוזיציות בסטרייקים גבוהים מ1130
אשמח לקבל הערות/הארות לתוכנית שלי.
הצלחה לכולם.
רק לפני ימים, דיברת על 1250 כעל "פחד אלוהים". וכמה הזיכרון קצר. לאן תקדמי את הפוטים? 1150? לא קצת מפחיד? במיוחד כשאנחנו על הגובה (ו 1199 זה עדיין על הגובה), הסכנה מלמטה גדולה מהסכנה מלמעלה. ראש ממשלת ספרד יתקע גרעפס ברגע הלא נכון, המשקיעים בוול יבהלו מהגרעפס, ויפילו את כל העולם.
-
דמ"כ יש לך פיצול אישיות? לפני יום כתבת לי שP1130 נראה לך סביר, בתגובה לחשש שהעלתי על פוזציה שפתחתי :)
בכל אופן אני כתוב P1130 ולא רגוע בכלל. מדובר על פחות מ 6% למטה. ויש עוד הרבה הרבה זמן עד לפקיעה. ה"חומות של תקווה" לא אינדיקציה טובה בשלב זה של החודש, אם השוק יברח מטה אז השחקנים יתכסו על הפוזציה ויגלגלו אחורה. מקווה שהשוק ימשיך לדשדש עד סוף החודש.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
דמ"כ יש לך פיצול אישיות? לפני יום כתבת לי שP1130 נראה לך סביר, בתגובה לחשש שהעלתי על פוזציה שפתחתי :)
בכל אופן אני כתוב P1130 ולא רגוע בכלל. מדובר על פחות מ 6% למטה. ויש עוד הרבה הרבה זמן עד לפקיעה. ה"חומות של תקווה" לא אינדיקציה טובה בשלב זה של החודש, אם השוק יברח מטה אז השחקנים יתכסו על הפוזציה ויגלגלו אחורה. מקווה שהשוק ימשיך לדשדש עד סוף החודש.
הוא כותב שהוא ב P1130 ורוצה לעלות עוד. P1130 לכשעצמו נראה לי בסדר. למרות שאני ב P1110 ובנתיים נשאר שם.
-
בקשה
שלום לכולם,
אני חדש באתר ונהנה לקרוא את הדיון בנושא השוקת הרחבה.
אני נוהג לבצע משהו דומה בתחילת כל חודש במרחקיםשל 60/80 נק מהפקיעה כאשר ההגנות נמצאות כ 30נ מהכתיבוצ ז"א 90/110 נק' מהפקיעה.(החודש קצת נלחצתי וכאשר המדד חצה את 1200 ביצעתי קניות של פרפרים כדי להרחיק את נקודת ההפסד).
ראיתי בשירשור כי קימים כללי אצבע מתי מזיזים רגלים כפונקציה של ערך המכירה (ללא קשר למדד בצורה ליניארית) לדוגמא עד עליה של 100% ממחיר הקניה לא נוגעים,מעל מזיזים סטרק אחד וכ"ו.
אשמח לקבל קובץ של כללי האצבע האלו(אצלי נקודת הנגיעה ברגלים הינה התקרבות בצד החיובי של עד 25 נ ובצד הפוט של כ 30 נ מנקודת ההפסד).
תודה מראש. :) :) :) :)
-
Re: בקשה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mrlyd
שלום לכולם,
אני חדש באתר ונהנה לקרוא את הדיון בנושא השוקת הרחבה.
אני נוהג לבצע משהו דומה בתחילת כל חודש במרחקיםשל 60/80 נק מהפקיעה כאשר ההגנות נמצאות כ 30נ מהכתיבוצ ז"א 90/110 נק' מהפקיעה.(החודש קצת נלחצתי וכאשר המדד חצה את 1200 ביצעתי קניות של פרפרים כדי להרחיק את נקודת ההפסד).
ראיתי בשירשור כי קימים כללי אצבע מתי מזיזים רגלים כפונקציה של ערך המכירה (ללא קשר למדד בצורה ליניארית) לדוגמא עד עליה של 100% ממחיר הקניה לא נוגעים,מעל מזיזים סטרק אחד וכ"ו.
אשמח לקבל קובץ של כללי האצבע האלו(אצלי נקודת הנגיעה ברגלים הינה התקרבות בצד החיובי של עד 25 נ ובצד הפוט של כ 30 נ מנקודת ההפסד).
תודה מראש. :) :) :) :)
את כללי האצבע ניתן למצוא בשרשור הנ"ל:
http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=108&t=5243
מעבר לזה אני מציע לך לא לחשוב על מרחק בנקודות אלא באחוזים. תחשוב שכתיבה של 80 נק' מהמדד שהוא עומד על 800 אינה שוות ערך לכתיבה 80 נק' מהמדד שהוא על 1200.
-
אותי משום מה כבר כמה חודשים מפחידים יותר ירידות מאשר עליות.
למעלה אני נמצא ב 1250 וסוף סוף נושם קצת :)
למטה אני נמצא ב 1090 ועדיין מפחד לקרב...
כנראה שאת הקירוב אני אעשה ביום חמישי.
-
שלום לכולם,
נצלתי היום את הירידות לקדם חלק מרגל הפוט שלי מ - 1110 ל - 1130. נכון שזה לא כל כך עומד בחוקים, אבל המגדלים שנבנו בסביבות 1160 משרים עלי סוג של ביטחון. בנוסף אני נלחם על לצמצם את הנזק שרגל הקול עשתה לי החודש.
כרגע האסטרטגיה עומדת על תשואה שלילית של 1.05 בניצול מקסימלי של הבטחונות, אחרי עמלות.
מקווה שהמדד מפה ידשדש, ואולי חמישי הבא אוכל למצוא דרך לעשות עוד אחוז.
ד.
-
שלום לכולם,
נצלתי היום את הירידות לקדם חלק מרגל הפוט שלי מ - 1110 ל - 1130. נכון שזה לא כל כך עומד בחוקים, אבל המגדלים שנבנו בסביבות 1160 משרים עלי סוג של ביטחון. בנוסף אני נלחם על לצמצם את הנזק שרגל הקול עשתה לי החודש.
כרגע האסטרטגיה עומדת על תשואה שלילית של 1.05 בניצול מקסימלי של הבטחונות, אחרי עמלות.
מקווה שהמדד מפה ידשדש, ואולי חמישי הבא אוכל למצוא דרך לעשות עוד אחוז.
ד.
-
שלום
האם כדאי לכתוב שוקת למרץ עם כתיבת PUT1120 בשווי 174 וכתיבת CALL1250 בשווי 133
עם הגנות כמובן של סטרייק מכל כיוון?
תודה.
-
שוה זו שאלה קשה מאד וזה מאד אידיבדואלי תלוי כמה אתה מצפה להרוויח עד כמה אתה בנוח מהסטרייקים הללו איפה יהיו הגנות תילי תילים של דיו כבר נשפכו על זה כל מה שעליך לעשות על מנת לפשט את הענין זה לעשות חיפוש על צמד המילים "שוקת רחבה" (כמובן בלי הגרשיים) לדעתי תמצא המון חומר שיש באפשרות לשפוך המון אור ותובנות בענין
בהצלחה
-
ראשית תודה,
מכיוון שזו פעם ראשונה שאני מבצ את האסטרטגיה הנ"ל, אני לא מצפה להרוויח , הנ"ל יותר בשביל התירגול בחי.
-
אם זה בשביל התרגול, אז למה ללכת כל כך צפוף? תרחיב. C1250 זה ממש קרוב. ויש מצב שנמצא עצמנו מחר מסתכלים שוב על רגל הקול.
-
- שלום לכולם , עם כל הכבוד, אחת הבעיות החמורות שמשפיעות על שיקול הדעת באופציות, היא לחשוב שיש קבוצת משקיעים שמנהלת את השוק, למרות שניתן לנהל את השוק למספר דקות בלבד, וגם זה לא לתמיד, ולכן בניתוח השוק, יש להתייחס אך ורק לשיקולים רציונלים, כמו רמת המחירים, וכמו רמת הנזילות בשווקים, ולמרות זאת קראתי כתבה מפחידה בכלכליסט, ולהלן ציטוט מהכתבה, ואשמח לקבל תגובות, תודה.
- - "אף שבארצות הברית הוכח כי כניסת המכונות תרמה לנזילות. "השוק האמריקאי", מסביר שמש, "נזיל מאוד, ופעילות של מכונות עשויה לתקן עיוותים בתמחור ואף לתרום להגדלת המחזורים. פה השוק הוא עלה נידף: פעילות של מכונה עם גב פיננסי רחב יכולה להזיז את השוק לאן שהיא רוצה".
- "יש פה כמה מכונות שמחליטות לאן ילך השוק, ובעזרת סכומי כסף אדירים הן מזיזות אותו", מוסיף פרידמן. "פעם היה מסחר רציף בין הרבה סוחרים, היום יש בחלק גדול מהיום מסחר בין מכונות. אתה מסתכל על המסך ופשוט נגנב, כי אתה רואה איך מכונה אחת קונה חבילה ענקית ומקפיצה את המחירים".
http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 54,00.html
-
סאסי בוקר טוב,היו כבר דיונים על הכתבה הזו.
די ברור שבשוק קטן כבישראל כאשר גופים יכולים להשפיע על שער הבסיס מצד אחד עקב גודל השוק וגודל המחזורים בו ומצד שני יש להם את המכונות החזקות מובן כי במסחר תוך יומי אין כל סיכוי לאנשים הקטנים מולם.
על כן כל שנותר לנו זה לתכנן אסטרטגיה לפרק זמן ארוך למהלך חודש הפקיעה.
-
אני כתוב בקול 1270 עם הגנה צמודה ובפוט 1050 עם הגנה צמודה
אני מתלבט מה לעשות עם הפוט? אם אני אקדם ל-1100 אני ארויח סכום מאד נמוך
השאלה האם כדאי? או שיש לכם רעיונות אחרים... אשמח לשמוע
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zeev11
אני כתוב בקול 1270 עם הגנה צמודה ובפוט 1050 עם הגנה צמודה
אני מתלבט מה לעשות עם הפוט? אם אני אקדם ל-1100 אני ארויח סכום מאד נמוך
השאלה האם כדאי? או שיש לכם רעיונות אחרים... אשמח לשמוע
הפרש P1110-P1090 נותן לך 50 ש"ח ליחידה. שזה לא רע.
קצת יותר נועז זה P1120-P1100 שנותן לך 60 ש"ח ליחידה.
בצד של הקול לא הייתי נוגע בנתיים. עליות כרגע עלולות להיות יותר מסוכנות מאשר העליות שבוע שעבר, כי הן באות כבר אחרי אתנחתא.
-
תודה רבה
אני
באמת
אחשוב על 1110 והגנה ב-1090 זה יכול להיות רעיון מצויין
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zeev11
תודה רבה
אני
באמת
אחשוב על 1110 והגנה ב-1090 זה יכול להיות רעיון מצויין
אל תשכח שאם עבדת עם הגנה של סטרייק אחד עד עכשיו, מעבר ל 2 סטרייקים מכפיל לך את הבטחונות.