מה דעתכם על פקיעת ינואר 2008?
viewtopic.php?f=93&t=6982
מה ניתן לעשות?
Printable View
מה דעתכם על פקיעת ינואר 2008?
viewtopic.php?f=93&t=6982
מה ניתן לעשות?
שחקן ציין אתמול גם בסקירה וגם באסטרטגיה שבועית שהחודש בגלל הנזילות הנמוכה באופציות מפת הפוזיציות היא לא מוחלטת.
הוא גם מציין את האפשרות לסקויז, מצורף ציטוט מהסקירה שלו.
האם הכוונה לסקוויז כלפי מעלה? איך נערכים לזה מי שנמצא בשוקת חודשית?
"ניתן לסכם ולומר, כי בשלב זה הכותבים מחייכים ומאושרים לאור השחיקה המסיבית באופציות אך במבט קדימה בהחלט קיימת עננה אפורה המעכירה את האוירה בשל החשש כי תנועה חדה תלחץ לסגירה ועלולה אף להוביל לסקויז כתוצאה מהיעדר נזילות."
מה שהיה בינואר ההוא זה שפריזמה עלו על הסוחר שלהם בקופות הגמל (שכחתי את שמו כרגע) ששיחק באופ' ופשוט סגרו לו את כל הפוזיציות בבת אחת. אם זיכרוני אנו מטעני הוא היה מלא בפוטים כתובים כי הימר על בלימת הירידות. זה הטיס סטיות התקן לשמיים. פוטים רחוקים פתאום נסחרו ב 300 שקל יום לפני הפקיעה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
פריזמה אחרי זה למעשה התחילה להתפרק עד שנמכרה הפעילות לפסגות.
אין מה לעשות נגד זה.
איציק
גבולות גזרה:
שחקן : ציין בסקירתו כי למטה 1100, בסבירות גבוה.
למעלה ציין את האפשרות לסקויז, עקב העדר סחירות וסנטימנט חיובי.
מקס פיין אומר 1130. נוח לכותבים אומר שחקן וניתן לראות בבירור מהמפה,
נמוך מי 1160.
השאלה כמה "בטוח" זה 1180?
רחוק 5 סטרייקים מפקיעה אדאלית, נמצא בנקודה של שיא אחרון, לכן תהיה שם התנגדות ומאירופה נשמעים רחשים ורעשים במנוע.
מה דעתכם?*
אני העברתי את הרגל העליונה שלי ל 1180 והאמת מרגיש לא בנוח. באופן אישי לא נראה לי שהפקיעה תהיה גבוהה מזה אך הסיכון פה הוא עצום. אם המדד לא ירד לאזור ה 1130-1140 השבוע אני כנראה יעלה ל 1190 או אפילו 1200. עדיף לי לצמצם ברווחים אבל לישון בשקט. אם שחקן חושש מסקויז אז זה אומר משהו.
השאלה היא האם סקוויז יכול להביא את המדד מעבר ל 1200?
מעל 1200 לא בטוח אבל ל-1200 בתנאי השוק הנוכחים (סחירות נמוכה) - בקלות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
שוקת רחבה - כשמה היא - אמורה להיות כמה שיותר רחבה ובטוחה.
משהו מוזר קורה בשוק. לדעתי יש סקוויז רציני בקולים.
אתמול, המדד עלה ב 1.3%, והקולים עלו באזור ה 25%.
היום יש עליה של 0.7%, והקולים קפצו ב 110%.
ההסבר שיש לי, זה שכותבים רצו (מלשון ריצה) להתכסות.
ואגב, בין הכותבים הללו אפשר למצוא גם אותי. ההימור על C1180 נכשל. נאמן להחלטתי לחתוך במקרה שקורה משהו שיוצא משליטה, העברתי את ה C1180 היום ל C1190. מבלי להכפיל כמויות, תוך ירידה בציפיות הרווח בסוף החודש. עצוב קצת, אבל זה החיים.
אני מעריך שבכל מקרה, מחיר הקולים צריך לרדת. מספיק מחר יום של דישדוש, והקולים יחתכו. זאת אומרת שמי שמוכר היום, יש לו סיכוי טוב לעשות קופה יפה.
אני אישית עכשיו פעם ראשונה מול דילמה אמתית - הכתיבה למעלה היא ב-1200 מוגן ב-1220. הרווח בזמן יצירת הרגל (הפרש בין מחיר כתיבה למחיר קניה) היה 30 ש"ח. כעת ההפרש הוא 55 ש"ח, ז"א הפסד של 25 ש"ח על כל רגל (כתבתי 5 יח').
כאמור ההתלבטות היא האם לסגור את הרגל של ה-CALL בהפסד של 25 ש"ח ולממן אותו ע"י סגירת רגל ה-PUT (שם יש רווח יפה) או להמתין למחר אח"צ כדי לראות לאן פניה של ארה"ב. אני מניח שאלו בינינו שכתובים ב-CALL1080 נמצאים בדילמה אפילו יותר קשה ...
זאת גישה אצילית! רק מי שמוכן ויודע איך להפסיד באצילות ויושר מידי פעם מבלי להעלות הימור ולעשות שטויות מסוג ללכת על כל הקופה ידע איך להרוויח לאורך זמן.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
בקשר להערכתך כי הקולים צריכים לרדת... עקרונית מסכים. אולם כשל המהמר מלמד אותנו כי העובדה שבא 10 פעמים רצוף אדום ברולטה לא אומר שצריך לבוא שחור בהכרח בסיבוב הבא ויכול להיות אדום גם 20 פעם רצוף.
איציק
על כשל המהמר - ראוי לכל שחקן מעוף לדעת הבסיס:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7% ... 7%9E%D7%A8
http://he.shvoong.com/exact-sciences/st ... %95%D7%AA/
התחלתי לעלות מ1200 ל1220קרבו להגנה ב1230 ככה בשביל השקת הנפשי ,מגדיל כמויות אבל עדיין משלם קצת. מעניין וקצת מלחיץ .רגשות מעורבים.
אני כתוב 30 אחוז על 1160 עם הגנה ב- 1170. יש לציין כי ממוצע הכתיבה שלי ב- 1160 עומד על 660 ש"ח.
את היתר 70 אחוז אני כתוב ב- 1180. עם הגנה ב- 1190 +1200.
אני מוגן בפקיעה עד 1185.
החלטתי כי בנתיים אני לא זז. שמתי לב כי קול 1170 עולה יותר מי 1160 באחוזים.
נראה לי כי אני אתגלגל לאחור עם קול 1160 לא לפני שנעבור את 1170.
יש לי כרגע ניצולת בטחונות של 60 אחוז.
אני מקווה כי כל בוני המגדלים בקולים מי 1150 והלאה יעשו משהו....
מי אמר שיש ארוחות חינם.....
הערכה סוביקטיבית שלי, יש סיכוי טוב שיצא לך טוב. אני מעריך שהירידות צריכות להגיע מאיזשהו כיוון (יוון, ספרד, גרעון ארה"ב ועוד).ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מצד שני, אני בטוח שאתה במתח לא קטן, ולא הייתי מתחלף איתך.
שיהיה בהצלחה!
תודה. החישוב שלי קר. שים לב כי שיא המחיר של אופציה הינו כאשר המדד עומד עליה. על כן נראה לי כי כאשר המדד יעמוד על ההגנה שלי זה יהיה הזמן למכור אותה ולקנות את הכתיבה) לפי החישוב שלי שלוש יחידות הגנה משלם 2 יחידות כתיבה במצב כזה.ציטוט:
השאלה היחידה אם יהיה לי זמן לבצע את זה או שיותר טוב הטטות יאכלו את האופציות.
הפתרון שלי פשוט לא לפתוח את תכונת המסחר ולא לראות את ההפסד.
נראה מה ילד יום..
אני עדיין נמצא שליש כמות ב 1210 ושני שליש ב 1200.
המצב קצת מלחיץ - אבל את האמת צפיתי שזה יכול לקרות ולכן לא התפתתי לקרב. לצערי 4 חודשים אחרנים מוכיחים שהצד הבעייתי הוא דווקא העליון שבו אין מספיק בשר.
בכל מקרה אני לא מרחיק ואף ניצלתי את המצב לכתיבת קצת call 1200 יקרים.
דווקא בגלל שיש עוד הרבה זמן עד הפקיעה אני מאמין שהמדד יחזור לגבולות 1100-1150 (מספיק יום או יומיים ירידות בארה"ב).
החודש לא בניתי שוקת....
מצד שני חשבתי על מי שכן עשה, וקיויתי בשבילכם שאתם לא באיזור ה-1160. אם כן, נו נו נו - כי התקרבתם מהר מידי, ושכחתם את השיעור מחודש שעבר, לכתוב רחוק ולהיות רגוע, ואפילו שנותרו עוד 10 ימים לפקיעה.
הכנתי כמה כללי מפתח לשוקת, בקרוב אעלה אותם.
בהצלחה!
החישוב אולי קר, אבל לא בטוח שהוא נכון . נראה לי שאתה מערבב דברים:ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
רכיב השחיקה במחיר האופציה הוא מקסימלי כאשר המדד עומד עליה. אבל המחיר בהחלט יכול להמשיך לעלות. כי האופציה נכנסת לכסף. ואז נוסף לאופציה ערך אמיתי.
רוב תודות איציק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
המאמרים מעניינים מאד.
יש בעיה בסטיות תקן הנמוכות. חייבים לקחת סיכון מחושב מתי שהו. וגם את זה למדנו משחקן (הקרוב שלו ל 1210 היה שלושה שבועות לפקיעה והמרחק למדד היה 60 נקודות בלבד).ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אני אישית הזזתי את הכתיבות שנשחקו מ-1220 ל-1180 לפני כשבוע ואני יכול לומר שגם אני בסטרס לא קטן (יש לי 20 כתיבות). בדיעבד לאחר הזזות בתחום הפוטים שהיום ניצלתי את העליות כדי לסגור אותן הגעתי לכמה תובנות:
.1 לא כדאי לבצע קירובים של השוקת למרחקים קטנים מדי מהמדד כי דרישת הביטחונות גדלה (במקרה שלא קונים הגנה צמודה) מה שמצריך קניה מחודשת של ביטחונות (כי הביטחונות הראשונים כבר לא שווים כלום) ואם מסכמים את עלות הקניה החוזרת של האופציות המכורות עם רכישת הביטחונות החדשים והעמלות (שבנויות מקנית בחזרה של האופציות המכורות, מכירה חדשה וקנית ביטחונות חדשים) ומפחיתים מהתקבול החדש מקבלים שהרווח הנוסף הוא די קטן (עד כדי כמעט ולא קיים), ומצד שני הסיכון גדל. המסקנה האישית שלי מזה היא שלא כדאי לבצע קירובים אלא אם כן היתה תזוזה חזקה לאחד הכיוונים בשלב מוקדם יחסית של החודש מה ששחק חזק את הצד הרחוק ואז מכירה מחודשת יכולה להיות כדאית במקרה שהמדד עושה פנית פרסה ושווי האופציות באותו צד שוב עולה.
2. לא עשיתי זאת החודש אבל אני בטח אעשה זאת חודש הבא (המחשבה על כך באה לי מהאסטרטגיה של MOSHEB שבעיני נכנסת לסיבוך יתר כדי לייצר הגנה ומצריכה עבודה קשה יותר ויותר מתח משוקת רחבה), על כל 10 אופציות מכורות לקנות אופציה אחת שנמצאת 3-4 סטרייקים קרוב יותר למדד. זה פוגע ברווח אבל במקרה שהמדד מתקדם בזריזות לאותו כיוון אז שווי האופציה הקנויה ביחד עם התקבול מהאופציות המכורות מאזנים את עלות הקניה החוזרת של אותה רגל של השוקת ובעצם יוצאים מאוזנים פחות או יותר בלי לפחד מדהירה של המדד לכיוון זה או אחר. זה פוגע ברווח קצת (לפי החשבון שלי התקבול על 10 מכירות כ-1000 שקל לאחר ניכוי של קניית 10 אופציות רחוקות יותר להקטנת ביטחונות, ועלות קנית אופציה אחת קרובה כ-400 שקל כך שנשארים עם קווח של 600 שקל בכל צד לכל 10 כפולות אבל עם שקט נפשי).
אתה למעשה מבצע אסטרטגיה חדשה:ציטוט:
פורסם במקור על ידי michaelbl
שוקת קנויה בינונית, ממומנת על ידי השוקת הרחבה.
אני לא רואה יתרון בשיטה הזו על פני הרחקות. כי למעשה אתה משלם מראש על השוקת הקנויה. ואילו בהרחקות, אתה פועל רק כבאמת יש צורך.
משהו שכתבתי עליו, ואני רוצה להרחיב:
כדאי לנסות להגיע (ככל האפשר ובהתאם לנסיבות כמובן), לסימטריה מבחינת סכומי הכסף השוכבים בשתי הרגליים של השוקת.
ככל שהסכומים דומים יותר, ככה בזמן תזוזה, הרגל המרוויחה תפצה טוב יותר את ההפסד שנוצר ברגל המפסידה, עד כדי איזון. כמו כן, צריך לא לפחד להזיז את הרגל הרחוקה. למשל היום. אנחנו מסתכלים בחשש על הגבול העליון. מה הטעם להישאר עם P1050 שצריך להסתכל עליו עם משקפת? קרוב נכון וניסיון להגיע לסימטריה מבחינת סכום הכסף, תביא למצב שבתזוזת מדד יש פיצוי מיידי.
האם כוונתך שמי שכתוב על קול 1200 בשווי 95 שיכתוב פוט 1100 גם בשווי 95?ציטוט:
אם כרגע יש לך דילמה, זה אומר שלא תיכננת טוב את הטרייד הזה עוד לפני שנכנסת אליו.ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
אתה צריך עכשיו לעבוד קרוב ביותר להחלטות שהחלטת לפני הכניסה לטרייד, כשהראש שלך היה נקי מרגש.
אם החלטת שמזיזים/סוגרים כשההפסד הוא פי 2 אז זה מה שעליך לעשות.
ההתלבטויות האלו והמחשבה תוך כדי תנועה, הם אלו שמביאות בסופו של דבר את ההפסד (אני מדבר מניסיוני).
אני כמובן לא אומר לך אם אתה צריך לתקן או לא, אני רק ממליץ לך מכל הלב, שאת נקודות התיקון עליך לקבוע עוד בטרם נכנסת לטרייד!
בהצלחה.
לגבי פוט 1050 - שחקן בכללים שלו בחודש שעבר כתב שלא מבצעים קירוב בתדירות גבוה מפעם ב שלושה ימים.ציטוט:
כמו כן הוא כתב שלא מבצעים קירוב כשאין מסחר בארה"ב.
לכן אני חושב שזו טעות לבצע קירוב היום אם ביום רביעי וחמישי קירבנו את הפוט ל 1050.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
אתה צודק לחלוטין!ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
זה בדיוק מה שעשיתי, ואני מאוד שמח שזה קרה עכשיו, כאשר אני עדיין מתלמד "בקטן" (כתיבה של 5 רגליים מכל צד בלבד). סגרתי בהפסד לא גבוה תוך כדי התעלמות מוחלטת מה"שכל" כמו שכתבת :-).
השעור האישי שלמדתי - רישום מראש של ההפרש בין האופציה הכתובה וההגנה שהחל ממנו פשוט סוגרים את הרגל ללא רחמים
מדובר על ימים. לא על ימי מסחר. ולכן הכלל הזה מתיר הזזה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
אני החלטתי להצמד לכללים של עצמי ובסופו של יום כתבתי עוד קול 1160 עם הגנה צמודה וקניתי לי 10 מרווחים יורדים פוט 1100 ופוט 1090 בשלושים ש"ח למרווח.
התארגנתי כך שעדין יש לי 35 אחוז בטחונות פנויים.
נראה כמה כוח יש עוד למדד לעלות...
ומה יעשו כל יושבי המגדלים בקולים לקראת פקיעה.
השחקנים הרוויחו החודש מצויין מכל האוכפים הכתובים. לדעתי הם מוגנים עד 1180 ואז יוותרו על הרווח הנאה שצברו.
מצד שני נראה מה אירופה ואמריקה יעשו לנו השבוע, השחקנים צרכים יום אחד אדום יפה כדי להיכנס לפעולה...
ולא לשכוח אנו כבר ברצף של ארבעה ימי עליות רצופים.
לא יהיה משעמם, השאלה בשבילי כמה עליות ניתן "לסבול" בעניים עד שאצטרך
לסגת לאחור....
1160 ידוע כקו התנגדות משמעותי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
ובכל זאת, מדובר בפחות מ-4% כ-10 ימים לפני הפקיעה.
ופריצה של 1160 היא פריצה התנגדות שעלולה להתקרב ל-1200 ולהגדיל הפסדי הסגירה.
שחקן העיר שהחודש, בגלל בעיות נזילות, יעילות הכתיבה אחרי ה"מגדלים" פחותה.
אני במצב דומה.
כמשקיע זהיר סוגר כחצי מהפוזיציה. נאמר 2 מתוך 5.
זה בדיוק החישוב שלי. אני מוכר את ההגנה במחיר מקסימאלי עבור כלום ולעומת זאת קונה את האופציה הכתובה במחיר שחלקו בגין המדד עצמו, אם תלך סטרייק אחד קדימה - 1150-1160 אתה תראה את התופעה הזו ולכן ניתן למכור 3 יחידות הגנה כנגד 2 יחידות כתיבה וזאת אחרי שהמדד הגיע לסטרייק ההגנה. לכן צריך מספיק זמן כדי לגלגל בעליה. אני לא בטוח שיהיה לי את הזמן הזה לכן אפעל על פי התקדמות המדד או יום ה' בשעה 16:00 שלפחות שחיקת הטטה תהיה המקסימאלית.ציטוט:
[quote=דמי כיס]יש בעיה בסטיות תקן הנמוכות. חייבים לקחת סיכון מחושב מתי שהו. וגם את זה למדנו משחקן (הקרוב שלו ל 1210 היה שלושה שבועות לפקיעה והמרחק למדד היה 60 נקודות בלבד).[/quote:reiib7ud]ציטוט:
פורסם במקור על ידי "red-r":reiib7ud
לא מדויק.
הוא קירב ל-1210 ב-13/1 שה כ-15 ימים לפקיעה, והיה במרחק 6 סטרייקים שלמים. גם אז היתה בעיה של סטיות תקן נמוכות.
אני כתוב למטה ב1080 עם הגנה צמודה ולמעלה ב1190 עם הגנה צמודה.
מתי לדעתכם כדאי לקדם רגל תחתונה עם ההגנה ?
באיזה תרחיש יהיה צורך בקיבוע הפסד ברגל העליונה והזזתו גבוה יותר?
אני בכל מקרה לא מתכוון לשנות דבר ביומיים הקרובים, מחכה לראות פעולת הכותבים ב1160, 1170,1180 וכמובן התפתחויות מחו"ל
אשמח לשמוע דעות
טוב, למרות שהמעוף משתולל ללא שום סיבה הנראית לעין (כרגיל, כמעת כל יום ללא מסחר בארה"ב מנוצל פה לעליות) והוא כמעת ונוגע ב 1170.
אני בינתיים לא מזיז את הפוזיציה שלי ב 1200 ואף ממשיך לנצל את המחירים המטרופים ב c1200לכתיבת עוד אופציות.
לפני כמה יומיים בלבד c1200 היה שווה 50-60 ש"ח, היום היה אפשר למכור במחירים של 135 ש"ח - פשוט מטורף.
אני באופן אישי לא מאמין ש 1180 הולך להיפרץ...
אגב דקס אתמול פתח בכ +0.5% בזמן שמעוף פתח סביב האפס.
המעוף נסגר ב +0.77% בזמן שדקס בכ +0.2%.
מקווה שאתה צודק.
יחד עם זה פחות אמונה יותר נגזרים.
ונגזרים משדרים העדר פחד מוחלט ונטייה לעליות.
המצב בשוקת מתחיל להדאיג במיוחד כשברקע יש חששות בסקויז. לדעתי נבחן ניום את 1180.
אני עדיין נמצא ב 1200. מקווה "לשרוד" את סוף השבוע (להנות מטטה) ואז במקרה הצורך אעשה הזזות.
בהצלחה היום, מצפה יום לא כל לבצעי שוקת חודשית.
נו טוף, כשאין ברירה אז אין ברירה. הזזתי היום ל 1200. מכיוון שההגנה שלי הייתה ב 1210, יכולתי להכפיל כמויות ללא גידול בביטחונות. אבל עדיין עם פגיעה רצינית ברווח הפוטנציאלי.
אם הדהרה למעלה תעצר בשלב זה, החודש יגמר ברווח צנוע מאד. אבל זה מה יש.
אגב, הפיתוי לא להזיז היה גדול מאד. שכן הפעולה הזו די הפכה את בפרואר לחודש טחינת מים. אבל השיקול הקר גבר על הפיתוי.
אבל אוסיף ואומר שמצד שני, לאחר ההזזה, נראה שגורל הציפורניים שלי השתפר באופן מופלא :d .
דמי כיס,ציטוט:
כל הכבוד לך על המשמעת עצמית!!! זה לא פשוט.
הבעייה היא שגם 1200 כבר לא נראה כ"כ בטוח...
נאמן לתוכנית הפעולה של עצמי: בגלום 1171 פעלתי כדלקמן:ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
כזכור יש לי רגל קול מכורה 1160 והגנה קול 1170. 3 יחידות. על כן על פי המפתח קניתי שלוש יחידות 1160 , היתי צריך למכור 4.5 יחידות 1170= 4- קול 1170 ,-1 קול 1180.
נותר אפס קול 1160 כתוב, 1 יחידה קול 1170 כתוב אחד יחידה קול 1180 כתוב, אני לא משאיר כתיבה בלי הגנה ולכן צריך לרכוש קול 1180 וקול 1190.
לכן בפועל נותרתי אם אחד יחידה קול 1170 כתוב והגנה בקול 1190.
האופציות האחרות שיש הינם לסגת שני סטרייקים לאחור, קול 1180 מכור וקול 1190 קנוי.
+ הכפלה.
בחרתי שלא לנהוג כך כיוון שממילא הקו העקרי של השוקת שלי מצוי בקול 1180.
במאמר אגב אציין כי אכן יצא לי לבצע את התיקון כאשר הרגל הכתובה קפצה פי שתיים, לעומת זאת רגל ההגנה קפצה פי 2.6.
בפועל בניהול שוקת רחבה היתי צריך /יכול לקדם את רגל הפוטים ל- 1120 כדי לתרום לצימצום עלות התיקון אבל אני בחרתי ,בד בבד באופן מודע להפוך את רגל הפוטים לשוקת קנויה במקום לשוקת מכורה.
החלטתי שעדיף לי לספוג את ההפרש לאפשרות התאורטית והרחוקה שיהיה תיקון והמדד ירד.
התיקון הבא של רגל הקולים מבחינתי יהיה כאשר המדד יגיע ל- 1190.
הדילמה שלי האם יהיה מספיק זמן להערך או שנצטרך להמתין ליום ד' בשעה 16:00.
כרגע אני בניצולת של חמישים אחוז בטחונות בלבד.
רק הצלחות.
דרור
אגב כרגע אני גם חש את חשיבותה של ההגנה הצמודה לשקט הנפשי של הסוחר, דבר שמאפשר לנטול סיכונים גדולים יותר.