5 שקל זה המון באסטרטגיה כזו.
אם אני מוכר ב50 וקונהב40 (שזה יקח קצת זמן אבל ניתן לביצוע)
בניכוי עמלות כל הרווח הוא 6 ולא 15 כמחושב.
Printable View
5 שקל זה המון באסטרטגיה כזו.
אם אני מוכר ב50 וקונהב40 (שזה יקח קצת זמן אבל ניתן לביצוע)
בניכוי עמלות כל הרווח הוא 6 ולא 15 כמחושב.
שאלה:
לא פעם שחקן כתב, כמו בפעם האחרונה לגבי השוקת כי "...ההנחה הסמויה היא שהמדד לא יצלול למעלה מ 10% בשבוע. במרחק צמוד גם המצב לפיו המדד יעצר בדיוק בין שתי הנקודות על גבול הבלתי אפשרי, ולכן ניתן לעשות כן."
ובכן, מדוח המצב הגרוע ביותר שהמדד נעצר בין שתי הנקודות? מה יש ב'נקודה המתה' הזו? אי אפשר לתקן?
יעל וכשתרצי לקדם את הרגל שוב.. תצטרכי לשלם שוב עמלה
ועל כן הרווח האמיתי יהיה 2 ...
HRL
לגבי הנקודה הספציפית בין שתי האופציות שכל כך קשה לתקן (נגיד לדוגמה מדד "נתקע" ב- 1100 כשאתה כתוב פוט 1110 וקנוי 1090), ההנחה שלי שזה בגלל היחס בין הטתא לשאר היווניות, מכיוון שהתטא המקסימלית הינה בכסף וממנו היא קטנה בשני הכיוונים (גם בתוך הכסף וגם מחוץ לכסף) לכן זה הכי גרוע באם צריך לשפץ דווקא כשהמדד נתקע לך באמצע הרגל בין הכתוב לקנוי ובעצם תצטרך "לקנות" בחזרה מקסימום תטא ולמכור אח"כ בסטרייקים עם פחות תטא.
אולם מנגד, מכיוון שהמרחק בין הכתוב לקנוי אינו גדול, ואנו עדיין רחוקים מהפקיעה (עקום התטות עדיין אינו כהחד כמו בסמוך לפקיעה) הנזק שיכול להיווצר מ"פתיחה" זמנית של 2 סטרייקים בהגנה, אינו גדול במיוחד.
אשמח לשמוע מה דעתך על כך.
בוא נגדיר שני מצבים (באסט' שהצעת: כשאתה כתוב פוט 1110 וקנוי 1090)
מדד 1110.1 - אתה עדיין בכסף, עדיין מרווח אולם 'כפסע בינך לבין התהום'. הפרש התטא בין המצב הזה לבין מדד 1109.9 הוא כהתעטשות קלה, אולם המצב השני הוא מכניס אותך להפסד בפקיעה. גם הפרשי התטא בין המדדים הללו הוא מזערי בכל נקודת זמן, גם כשעה לפני תום המסחר ביום רביעי האחרון לפני הפקיעה
אם אתה במדד 1090.1 אתה נמצא עמוק עמוק בהפסד, ואין הבדל גדול בין הפסד זה, לבין הפסד במדד במדד 1089.9. כאמור, גם הפרשי התטא הם מזעריים בכל שלב שהוא
כמשתמע מדבריו של שחקן, שכדאי בכלל להיות במצב של מדד 1089.9 ולא להיות במדד של 1090.1 ולא ברור לי למה. מה מיוחד ובעייתי 'בהתקעות' בין שתי האופציות הללו, האם עדיף להתקע אחרי אופציית 1090 ?!
הי HRL ,
אכן כשכבר קרובים לפקיעה המשחק שונה, ואם המדד יושב לך בין הכתוב לקנוי, זה כבר לא כל כך משנה בדיוק היכן, אתה בכל מקרה בבעיה. וכמעט כל שיפוץ "שפוי" שתנסה לעשות לא כל כך יעזור (או שתשפץ בטירוף כמו להרחיק 2 סטרייק ולהכפיל כמות פי חמש, או שתעשה קומבינציה מ- הרחקה + הכפלה + קירוב צד שני + הכפלתו + השלמת מצלצלין מהמזומן שבחשבון).
העניין כאן שאותו אזור הוא בבחינת אזור מאד בעייתי אם קרובים לפקיעה וגם קרובים לסטרייק שבכסף, אבל כאשר אנו רק בתחילת חודש ובמרחק גדול, גם אם אחד הפרמטרים ילך חזק נגדנו (כמו שינויחד במדד) עדיין ישנו הגורם השני שמגן עלינו - כלומר יש זמן לבצע תיקונים כי הפקיעה רחוקה (על כל המשתמע מכך גם בשיפועי העקום של היווניות - שכולן עדיין לא כל כך חדות)
מצטער שאני מוריד את הדיון לרמה נמוכה יותר אבל יש לי שאלה בסיסית יותר. האם בשוקת רחבה אנחנו הולכים לפקיעה?
נכון להיום הרווח מהתקבול הראשוני + קירוב פוטים פעמיים הניב לי 50 ש"ח בלבד. יכול להיות שאחרים, שהתעקשו על המחירים, קיבלו תקבול של נניח 80 ש"ח.
ע"פ שחקן, יעד הרווח הוא עדיין 10% אפילו שמדובר באסט' מסוכנת פחות. אם נחשב ע"פ בטחונות פחות תקבולים ראשונים יוצא שיעד הרווח הוא בסביבות 100 ש"ח.
השאלה האם הולכים לפקיעה באסט' זו או שהרעיון לקרב את רגלי השוקת, עם התפתחות החודש, ולנסות להגיע למצב שהתקבולים הקטנים, מקירוב הרגליים, מגיעים לסך של 100 ש"ח.
שחקן כתב באיזשהו מקום שלכל אסטרטגיה צריך להציב קודם כל יעד. (גם בקורס יוסי לימד כך). היעד הוא 10% חודשי ובהתאם נלקח רוחב השוקת. כשמגיעים ליעד סוגרים. החודש למטרות לימוד שחקן כתב שימשיך עד הפקיעה.
נכון. אבל בהנחה הזו יעד הרווח הוא 100 ש"ח. ניתן להגיע ליעד זה רק ע"י שיפור עמדות במהלך החודש. זאת אומרת שאם תיאורתית המדד לא זז בכלל בחודש והולכים לפקיעה. אזי הרווח המקסימלי לא יכול להגיע ל10%. כלומר, למרבה האבסורד, המצב (שבאסטרטגיה רגילה) הכי טוב לכותבי אופציות לא יביא אותם ליעד הרווח בשוקת רחבה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
יש כאן הנחה סמויה שהרווחים מהזזת הרגליים יניבו לנו את התשואה הדרושה בכדי להגיע ליעד.
האם אני מבין את העניין נכון?
גם אם המדד לא זז בכלל מזיזים רגליים בגלל התטא ששוחקת את האופציות. או בגלל שבמצב כזה גם סטיית התקן יורדת ולכן הווגא גם היא שוחקת את האופציות. כך שצמגיעים ל10% מאוד מהר
gsk
נכון, הבנת בדיוק.
1. אילו לא תעשה שום פעולה מעבר לכניסה לאסטרטגיה, לא תוכל להגיע לרווח שהוא יותר מהתקבול הראשוני (כי אז הצפי הוא שכל 4 האופציות המשתתפות יפקעו רחוק מחוץ לכסף).
2. ההנחה גורסת שהאסטרטגיה הזו אמנם אמורה להיות משעממת, והכוונה אינה שלא נבצע בה שיפוצים, אלא שלא נבצע שיפוצים מתוך אילוץ אלא רק שיפוצים "נוחים" ללא לחץ שתפקידם רק להגדיל תשואה לכיוון היעד ולאפשר סגירתה באם הגעה ליעד , אפילו לפני הפקיעה.
היי גיל, כשאנו רחוקים מהפקיעה, השפעת תטא בין הסטרייקים השונים עוד פחות חזקה, אני מבין שכל האזור ההוא בעייתי, זה ברורציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
אבל מה מיוחד בין שני הסטרייקים האלה (קל וחומר כשאתה רחוק מהפקיעה)
HRL
אני מבין אותך, ולדעתי גם אתה מבין בדיוק את אותו דבר, רק שאולי אתה מסתכל על כך מזווית אחרת.
1. תחשוב על גבעה, כשהשפיץ שלה נמצא בדיוק בכסף. משני צידיה זה הולך ויורד - כך גם התטא הולכת ויורדת משני כיווני המדד(גם מחוץ לכסף וגם בתוך הכסף). השפיץ הזה זז כל הזמן עם המדד.
2. ככל שרחוקים מהפקיעה, כך הגבעה יותר מתונה וככל שמתקרבים לפקיעה הגבעה הופכת תלולה יותר.
אתה גם צודק בטענתך כי כיום שאנו רחוקים מהפקיעה אין הפרשי תטות גדולים בין הסטרייקים - ולכן גם שחקן פתח מרווח של שני סטרייקים בפוטים - בגלל שגם במקרה ותהיה תנודה חריפה במדד, עדיין הסיכון שלנו נמוך בגלל המרחק מהפקיעה , קרי "הגבעה" עדיין לא כל כך תלולה.
במצב אחר, אילו היינו קרובים לפקיעה, והמרחק מהסטרייק בכסף לכתיבה שלנו היה קטן בהרבה, אני חושב שהסיכון שבפתיחת שני סטרייקים היה גדול בהרבה. לכן שחקן "הרשה לעצמו" לחרוג מהכלל של לשמור על הגנה במרחק סטרייק אחד (אך בכל זאת ציין שבד"כ יש סכנה באם המדד "מתיישב" בין הכתיבה לקניה - אולי ציין זאת כדי שלא נעשה פעולות כאלו בקלות דעת)
שתי שאלות הבהרה לשחקן ותהייה אחת פדגוגית בשביל הלימוד:)
1. בניהול ההשוקת מתאריך 31/12 ציינת מספר מקרים להרחקה - ורק בדוגמא השנייה הוספת תנאי - מעל 21 יום. לא ברור לי אם התנאי הזה גורף לכל המקרים שתיארת או רלוונטי רק למקרה השני ("אם שווי האוםפציה הוכפל והמרחק הוא 21 יום ומעלה ובנוסף התקבול הכולל.......") :?:
2. בפוסט האחרון על ניהול השוקת כתבת כך "למקסם אך לא רק. כלומר, מעבר למיקסום הרגיל שניתן לעשות כאן עלינו להתחיל ולצבור "שומנים" בכדי לשאוף למצב מושלם לפיו ברגל ה put יתקבל סכום משמעותי על גבול ה 1000 ש"ח. זו אינה המטרה של השוקת אך בחודשי קיצון בהחלט יש לכוון לשם."
א. מה אתה מגדיר חודשי קיצון?
ב. לאיזה סכום/רווח עלינו לשאוף בחודשים "רגילים".
* קידמנו היום את כתיבת הפוט. לא ניתן היה בשום פנים ואופן לקבל 55 על הכתיבה (שידרתי דקה אחריך). קניתי ב-40 וכתבתי ב-50. אני תוהה אם לא כדאי היה "לחסוך" דילוג אחד ולקבל רווח יותר משמעותי (ופחות לממן את מגדל) ....
(במחשבה שנייה אם אני מבינה את לוגיקת ה"תזוזות" שלך - אז אתה בעצם מבצע דילוגים קטנטנים (אחרי שהכתיבה נשחקת לפחות 50%) וגוזר כל פעם עוד רווח קטן תוך שמירה אדוקה על גבולות הגיזרה (וסבלנות אין קץ). האם הבנתי נכון?
תודות ממש רבות וחבל שאין כאן מספיק אייקונים לבטא זאת.... :oops:
אני לא מבין אחרי איזה שחקנים מנוסים עוקבים מנהלי השוקתות הרחבות פה. אני דווקא התרשמתי ששחקן מעוף מדגיש פעם אחר פעם שהוא מתנגד לכתיבה ללא הגנה קרובה וברורה, הוא נוהג כך הכל פעולה שלו, הוא מדגיש שהדבר חשוב מאוד. אפשר לעשות ההפך ממה ששחקן מעוף עושה וממליץ אבל לא לבלבל את העובדות כמעט כל החברים בדיון שתומכים בשוקת ללא הגנה הם חסרי נסיון כמעט לחלוטין.
מדובר רק בדמי כיס - והוא כבר אמר לכולם מראש שהוא לא ממליץ לאף אחד ללכת בדרכו. יחד עם זאת, יש הרבה הגיון בדבריו של דמי כיס, שכן באופציות ממש רחוקות יתכן וכתיבה ללא הגנות יכולה לחסוך הרבה כאב ראש עמלות ולפעמים מאפשרת גמישות רבה יותר - ובאמת צריך מקרה של פצצת אטום כדי לגרום להפסד כואב ממש. הדגש הוא על אופציות מאד מאד מאד רחוקות - באזור ה- 20% לכיוון תוך הקפדה על הימים הראשונים בחודש בלבד שממילא לאחר מכן אין יותר אופציות כאלה במצאי או במחירים שפויים שיש בהם בשר לכתיבה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי WGF_Flame
[quote=דמקה][quote="WGF_Flame":37c8fb34]אני לא מבין אחרי איזה שחקנים מנוסים עוקבים מנהלי השוקתות הרחבות פה. אני דווקא התרשמתי ששחקן מעוף מדגיש פעם אחר פעם שהוא מתנגד לכתיבה ללא הגנה קרובה וברורה, הוא נוהג כך הכל פעולה שלו, הוא מדגיש שהדבר חשוב מאוד. אפשר לעשות ההפך ממה ששחקן מעוף עושה וממליץ אבל לא לבלבל את העובדות כמעט כל החברים בדיון שתומכים בשוקת ללא הגנה הם חסרי נסיון כמעט לחלוטין.[/quote]
מדובר רק בדמי כיס - והוא כבר אמר לכולם מראש שהוא לא ממליץ לאף אחד ללכת בדרכו. יחד עם זאת, יש הרבה הגיון בדבריו של דמי כיס, שכן באופציות ממש רחוקות יתכן וכתיבה ללא הגנות יכולה לחסוך הרבה כאב ראש עמלות ולפעמים מאפשרת גמישות רבה יותר - ובאמת צריך מקרה של פצצת אטום כדי לגרום להפסד כואב ממש. הדגש הוא על אופציות מאד מאד מאד רחוקות - באזור ה- 20% לכיוון תוך הקפדה על הימים הראשונים בחודש בלבד שממילא לאחר מכן אין יותר אופציות כאלה במצאי או במחירים שפויים שיש בהם בשר לכתיבה.[/quote:37c8fb34]
לדעתי, הרעיון של כתיבת אופציות חשופות רחוקות הרבה פחות אטרקטיבי ממה שמצטייר -
1. ככלל, אופציות חשופות מזמינות צרות.
2. אופציות חשופות מצריכות בטחונות גבוהים. גם הרחוקות דורשות בטחונות לא מעטים, אם כי יותר מצומצמים. במילים אחרות, התשואה יורדת.
3. לב העניין - השחיקה המואצת, הוא בחזקת הימור התלוי במגמת השוק. בדקתי, למשל, את האופציות בחודש שעבר. בסימולציה שהרצתי (והנתונים מופיעים מוקדם יותר בשרשור זה - קישור למטה), האופציה נשחקה ב-50% רק לאחר שלושה שבועות. ראוי לציין, שהבטחונות עלו משמעותית במהלך תקופה זו.
[url="http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=108&t=5246&start=100"]viewtopic.php?f=108&t=5246&start=100[/url]
חברים,
הגבול העליון בשוקת שלי הוא 1220, בלי להיכנס לשאלה האם זה היה נכון או לא נכון לקחת מרחק קטן יחסית, האם לדעתכם הגיע זמן להזיז את c1220? או שאפשר להמתין לדעתכם עוד קצת?
ע"פ הכללים של השחקן המחיר האופציה הכתובה צפוי להכפיל את עצמו היום ולכן כנראה שצריך להזיז...
האם הזזה בשני סטרייקים (לפי שחקן) ל 1240 מספיקה לדעתכם?
תודה מראש על תשובות ענייניות!
תן ליום להתחיל ואז תראה. אם האופוריה פה ממשיכה עד אחרי 1200, תזיז.
הי דמקה, אני לא נגד השיטה של דמי כיס באופן עקרוני, אבל נאמרו שני דברים מטעים, האחד שעוקבים פה אחרי שחקנים מנוסים שמישמים את השיטה הזו והשני הוא ששחקן מעוף כנראה חושב שהשיטה טובה. אז כמו שכתבתי שני הדברים האלה לא נכונים.
בקשר לשיטה כתבתי בעבר שזו טעות להסתכל על 20 האחוזים ולומר שאנחנו מוגנים 20% שכן הכללים שקבענו הם יציאה הרבה יותר מוקדמת.
צריך להבין על מה ההימור.
ד"א אמרו ששוקת רחבה זה הפקמ בשוק במעוף שזו שטות לטעמי, יש דרכים אחרות לעשות השקעה דמוית פק"מ (סיכון 0) במעוף שכמובן לא נותנת תשואות של 10% בחודש.
-אף אחד לא אמר שעוקבים פה אחרי שחקנים מנוסים, אלא להיפך.ציטוט:
-שחקן גם לא אמר שהשיטה לא טובה. שחקן לא נוקט בה כי היא לא חינוכית, ודורשת משמעת עצמית הרבה יותר גדולה מאשר עבודה מוגנת רגילה.
אם אתה יוצא הרבה קודם, מה הועילה לך ההגנה מלכתחילה? סתם ביזבזת כסף.ציטוט:
ובגלל שאתה קונה הגנה, אתה צריך לעבוד יותר קרוב לסטרייק, או לחילופין למכור יותר יחידות. בשני המקרים אתה מעלה בחזרה את הסיכון שהורדת בזכות ההגנה. אז מה הועילו חכמים?
[/quote]ציטוט:
"שטות" אינו טיעון תקף בוויכוח. אפשר בהחלט להשוות שוקת לפק"ם. הכל שאלה של הגבולות של השוקת שלך. אם בתחילת החודש היית לוקח גבולות קיצון, ומוכר רק Call, אתה יכול להגיע ל 0.5% בחודש, שזה בסך הכל פי 10 מפק"מ. כל מה שצריך זה להרוויח 10 ש"ח לשוקת מוגנת סטרייק אחד, ויש לך 0.5% לחודש אחרי עמלות. את זה עושים רק למעלה בטווח כזה, שלהפסיד בו זה לא מעשי.
כיוון שהיה מי שכתב שרק חסרי ניסיון עושים שוקת ללא הגנות ברצוני להציג (שוב) מה שאני עושה - שוקת רחבה כבר שנים והכללים שלי שונים מאלו של שחקן:
1) לכתוב רחוק בלי הגנות - למשל החודש אני פתחתי לאחר הפקיעה של דצמבר שוקת לינואר בסטרייקים 970-1300. קניית הגנה לא משאירה מספיק בשר. את הקול כתבתי ב 20 ש"ח ואת הפוט ב 75 ש"ח. עדיף לכתוב רחוק ולקבל גרושים מאשר להתחיל להתפתל באמצע החודש ולנסות לגלגל.
2) קובע מראש נק' לסגירת רגל, אפילו בהפסד, אם היה מהלך קיצוני לכיוונה - זאת ההגנה שלי. אם מחר פורצת מלחמה אני סוגר רגל הפוט מייד ואפילו בהפסד.
3) לעולם לא מקרב רגל, רק מרחיק במידת הצורך אם המדד זוחל לכיוון רגל מסוימת. בשביל זה משאיר 60-70% בטחונות פנויים. לינואר לא קרבתי כלום ולא מתכוון בנתיים לקרב.
4) מבחינתי זו אסטרטגיה לפקיעה. שומר עליה כל הזמן ונהנה לראות אותה נשחקת עד עפר ופוקעת מחוץ לכסף. ממש משכורת חודשית ב 10 דקות עבודה אמיתית.
הכללים האלו הביאו לי בממוצע מעל 5,000 ש"ח לחודש בשנת 2009.
היו לי חודשים של הפסדים כבדים עקב הגעה לנקודת הסגירה המיידית ב 2008 במפולת אבל הם תמיד כוסו תוך חודשים ספורים.
לדעתי שחקן שגה שמיהר לקרב רגל הפוט כאשר יש כל כך הרבה זמן לפקיעה.
איציק
איציק,ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
תודה על השיתוף. אני שמח מאד לשמוע את דעתו של מישהו שעושה את האסטרטגיה כבר שנים. זה יותר חשוב מאשר 1000 ספקולציות שונות ומשונות.
למה אתה לא מקרב? מה הטעם להישאר עם 970 עד לפקיעה?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
1) כי זו אסטרטגיה לפקיעה שמטרתה התעסקות מינימלית.
2)כי כבר ראיתי חודשים בהם בשבוע הפקיעה עצמה המעו"ף עשה תנועה של 10% באותו שבוע.
המטרה שלי היא לישון בשקט. הידיעה שאני ממש רחוק מועילה לאיכות השינה.
חז"ל אמרו "אשרי החושש תמיד" - בעברית מודרנית אומרים "רק הפאראנואידים שורדים".
איציק
[quote="itsikf1
הכללים האלו הביאו לי בממוצע מעל 5,000 ש"ח לחודש בשנת 2009.
היו לי חודשים של הפסדים כבדים עקב הגעה לנקודת הסגירה המיידית ב 2008 במפולת אבל הם תמיד כוסו תוך חודשים ספורים.
איציק[/quote]
שלום איציק,
כמה אתה "משקיע" בטחונות בממוצע כל חודש?
איציק,
תודה רבה על השיתוף שלך.
רשמת שאתה משאיר 60-70% ביטחונות פנויים למקרה הצורך וזה מעלה אצלי שתי שאלות:
1. אני מקווה שזה לא קטטנוני מדיי - האם כל אותם 60 - 70% שוכבים ומעלים אבק בחשבון ואת התשואה אתה מודד לעצמך מתוך ה 10%? (במקרה של החודש הזה 90 ש"ח שיהיו מורווחים מתוך 1000 ש"ח ביטחונות או 3000 ש"ח?)
2. שאלה של חסר נסיון אבל נראת לי הגיונית, מכיוון שאתה מציב לעצמך סטופלוס, האם לא כדאי לך לא להשאיר ביטחונות נוספים בחשבון וכך במקרה קיצון גם אם לא תהיה ליד המחשב ולא תצליח לתפוס את בית ההשקעות בטלפון הם יסגרו את הפוזיציה בשבילך בגלל מחסור בביטחונות?
תודה והמשך יום נעים.
1) אני מנצל רק 40-30% ממסגרת הביטחונות - כאשר מסגרת הביטחונות היא תיק בו הרבה אג"ח, תעודות סל וקצת מניות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי חביתוש
2) השארת יותר בטחונות פנויים משמעו פחות הכפלות של השוקת. 60-70% מסך המסגרת מספיק לפי נסיוני על מנת למנוע סגירה כפויה.
3) את התשואה אני מודד מתוך ניצולת הביטחונות.
איציק
איציק,
תביט בבקשה שוב בשאלה השניה שלי,
האם במצב קיצון, כאשר הצבת לעצמך סטופלוס וכנראה לא הספקת לממש אותו (אחרת לא היו נגמרים הביטחונות), האם לא עדיף שיהיה סטופלוס נוסף של בית ההשקעות שנגרם כתוצאה מכמות ביטחונות לא מספקת? אני דווקא רואה בזה משהו חיובי (אולי זה פוגע קצת באגו - אבל מגן על הכיס...)
מה דעתך?
דעתכם?
יום טוב.
דמ"כ, הגבתי על ההודעה הבאה:
לא שמענו משחקן (שעל נסיונו והידע שלו אני חושב אין עוררין כאן) התנגדות מפורשת לביצוע של שוקת רחבה. זה לא אומר שהכל פשוט וכסף על הריצפה, אבל בהיצמדות לכללים (שמעקב אחרי ה"גדולים" הוא אחד מהם) והבנת הניהול של האסטרטגיה הזאת, נראה לי שיש תוחלת חיובית.
בקשר לשאר הדברים שכתבת, לא הבנת אותי, מה שכתבתי זה שלא ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אתה לא יכול מצד אחד לכתוב שיש לך 200 נק' הגנה, מצד שני אחרי ששינוי של הרבה פחות מה לצאת.
אם יצאת אחרי שהמדד עלה ב50 נק' כי הגעת לאחת מנק' היציאה שלך, הרי שהיתה לך במקרה הזה הגנה רק של 50 נק' ולא של 200 נק'.
יש לי הרגשה שאתה מרגיש מותקף, זו ממש לא היתה כוונתי ולכן אחדל להגיב בעניין הזה. מאחל לך הצלחה.
אני בכלל לא מרגיש מותקף. אני מגדיר את עצמי כמתחיל, ומנסה ללמוד מכל אחד. אבל אני מנסה כבר די הרבה זמן להבין ממך את הסכנה בדרך שלי, ולא מצליח לרדת לסוף דעתך.ציטוט:
נקודת היציאה שלי היא לא 50 נק' (או כל מספר אחר). נקודת היציאה שלי היא קפיצה פראית במחיר. אין שום בעיה עם נדידה של 50 נקודות, אם היא נמשכת לאורך זמן. למשל, המדד עלה 30 נקודות מאז שיצרתי את השוקת, והאופציות שלי רק ירדו במחיר. אז אין לי שום בעיה עם זה. מצידי שימשיך לטפס, או לרדת או לעשות מה שהוא רוצה. העיקר שלא יהיה פראי.
עוד כתבתי שאם למשל מחיר האופציה ישלש את עצמו בתוך זמן קצר, אז בסדר לי לצאת עם הפסד (קל יחסית), כי מבחינתי זה מוגדר מייד כשוק פראי שאני לא רוצה להיות בו עם שוקת רחבה.
עוד כתבתי כמה פעמים, ששוקת רחבה זה לא להרים כסף מהרצפה, ולראיה אפשר לראות את כמות הדיונים והמחשבות שיש מאחורי זה. אני משגיח כל יום על השוקת שלי. כך שיש כאן עבודה לכל דבר.
אני בכלל לא טוען שהדרך שלי עדיפה על הדרך של שחקן (כתבתי כבר שמה ששחקן שכח, אני עוד לא למדתי). היא רק יותר מתאימה לי כי בעולם האמיתי שלי יש עמלות, וכל תזוזה כרוכה במאבקים על מחיר שיש להם הרבה משמעות.
לאור הדברים הללו, אודה לך אם תתן לי תסריט שבו אני נופל. זה מה ששאלתי אותך מספר פעמים.
שוב שלום,
אני אמרתי כבר קודם שאני מאוד אוהב את הדרך שלך, ממש לא חושב שהיא לא טובה, להפך.
מה שכתבתי זה בדיוק מה שאתה כתבת בהודעה האחרונה שלך, וזה שהאסטרטגיה שלך מרוויחה את תקבול האופציות הראשוני כאשר אין תזוזה חזקה ומפסידה את ההפרש בין התקבול הראשוני לבין הסטופ לוסט (או נק' היציאה האחרונות) במקרה של תזוזה גדולה.
אם אתה יודע מה הסיכוי לתזוזה גדולה אתה אפילו יכול בקלות לחשב את התוחלת שלך.
עכשיו אתה כתבת בדיוק את זה, בשונה ממה שראיתי פעמים קודמות שדובר על הגנה של נק' למעלה או למטה. אתה לא מהמר על זה שהמדד לא יעלה או ירד X נק', אתה מהמר שלא תהיה תנועה חזקה מספיק כדי להעיף אותך.
שמח שאנחנו מסכימים גם אם באיחור. :)
אופיר מטפל בשוקת שלו ומקווה שהיא "תקמול" לאט ובטוח עד הפקיעה.
אופיר , מנסה לנקש, כל גידול פרא שצומח לו שם בגינה , במידה ולא משתלט עליו הוא מתכוון לברוח מהר ובלי להביט לאחור.
בהצלחה בטיפוח הגינה עד דעיכתה בטרם הפקיעה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
:) :)
ממש סופר נהיית עם כאלה דימויים ומטאפורות אתה מבוזבז כאן בשוק ההון.
ברגע של השראה גם לי יצא משהו מענין -
חמשיר שוקת רחבה של דמי כיס -
שוקת, שוקת, שוקת רחבה,
עם סטופלוס כדי למנוע בריחה,
אותך אטפח בכל בוקר ממש עם הזריחה,
אבל אומר לך ביי ביי אם תהיה מריחה,
אח אח בום טראח - שוקת רחבה...
copyrights - all rights resereved (lol) damka
ציטוט:
שלום איציק..
כמו ששאלו קודם...תוכל לומר כמה בטחונות אתה משקיע בממוצע שיש לך תקבול של 5000 ש"ח בחודש?
הרבה ביטחונות. הרבה מאות אלפים. מעדיף לא לחשוף את גובה התיק המדוייק.
מכבד את פרטיותך, אבל אשאל ברשותך שאלת הבהרה, עפ"י נסיונך, עם 100K בטחונות, כמה אופציות רחוקות מאוד אפשר לכתוב ללא הגנהציטוט:
באזור ה 30 (או באזור ה 25 בביטחונות בנק).ציטוט:
פורסם במקור על ידי דג המזל
תודה על התגובה המהירה, דמי כיס
סה"כ 30 או 30 בכל צד?
אם אפשר לכתוב כ- 30 שוקתות בתקבול של 100 ש"ח לשוקת זה לא רע (ככה לפחות נראה לי)
ושאלה שנייה האם לקחת בחשבון הבטחונות גם אפשרות של תנועה מסויימת לכיוון אחד הצדדים או שזה רק לטובת הכתיבה עצמה?
פניה/בקשה לשחקן מעוף -ציטוט:
לעשות בחודש הבא שוקת רחוקה כמו של איציק ללא הגנות.
ו/או להתיחס לשוקת שאיציק מציע