Re: שוקת קנויה צרה אוקטובר
יש בעיה עקרונית עם האסטרטגיה הזו:
התיחכומים של ההזזות, עוזרות לתפוס רווח הנובע מתנועה כלשהי, ולא נדרשת תנועה חדה דווקא לכיוון אחד על מנת להגיע לרווח, כמו בשוקת סטטית. וזה היתרון.
אבל בבסיס האסטרטגיה, זו עדיין שוקת ולא משנה כמה הזזות עושים. ככל שעובר יותר זמן, ככה המלחמה שלך בטתא יותר קשה. והיום הצטרפה לכוחות האוייב גם הסטיה שירדה. אני חושב שאם לא הצלחת לסגור ולצאת עם רווח עד שבוע שלישי לפקיעה, צריך לחתוך החוצה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
יש בעיה עקרונית עם האסטרטגיה הזו:
התיחכומים של ההזזות, עוזרות לתפוס רווח הנובע מתנועה כלשהי, ולא נדרשת תנועה חדה דווקא לכיוון אחד על מנת להגיע לרווח, כמו בשוקת סטטית. וזה היתרון.
אבל בבסיס האסטרטגיה, זו עדיין שוקת ולא משנה כמה הזזות עושים. ככל שעובר יותר זמן, ככה המלחמה שלך בטתא יותר קשה. והיום הצטרפה לכוחות האוייב גם הסטיה שירדה. אני חושב שאם לא הצלחת לסגור ולצאת עם רווח עד שבוע שלישי לפקיעה, צריך לחתוך החוצה.
ברשותך תיקון קטן.
כאשר המדד נמצא בתוך עמוק בתוך גבולות הרווח (במקרה הנוכחי, באיזור 1265 עכשיו וקרוב יותר ככל שמתקרבים לפקיעה) אזי הטתא לטובתי, שכן ככל שהזמן עובר הסיכוי לירידה חזרה יורד.
אותו הדבר אמור גם לגבי סטיית התקן (כשהמדד בתוך הרווח סטיה כמה שיותר נמוכה משרתת אותה).
מסכים שבעת הקניה התטא היא האויב הגדול (ולכן רצוי לפתוח כמה שיותר מוקדם), אך בעת תנועה היא גם יכולה לבוא לעזרתך.
בקשר לווגא, מראש אמרתי שהאסט' טובה רק בסטייה נמוכה, כך שאין לסטיה עוד הרבה לאן לרדת.
שבוע שלישי לפקיעה נשמע לי רחוק ומוגזם. בסביבות שבוע לפקיעה לדעתי אולי רצוי לסגור.
אתה בדרך הנכונה להבין את הפרינציפ.
לא אחזור על התובנה שכבר ציינת, רק ארחיב אותה:
שוקת קנוייה, הזמן עובד לרעתה, התנודה לטובתה.
מחיר השוקת בכל זמן וזמן מייצג נקודת שיווי משקל בין כמה גורמים:
הזמן לפקיעה, סטיית התקן , מרחק השוקת מהמדד, גודל השוקת (המרחק בין קניה לכתיבה). הפואנטה זה לשמור עליה כל הזמן כך שפוטנציאל התיקונים יהיה כדאי.
הבעיה - כאשר שוק מדשדש, האם לא לשפץ או לשפץ בכח (כדי לא לאבד את המומנטום של הגעה לקופסה).
הפתרון שלי, להגן על השוקת הקנוייה באמצעות שוקת כתובה.
ניתן לקרוא לכך גם קנייה של קונדורים רחבים, כאשר אני מבצע את "משחק" ההזזות באמצעות הרגליים שיותר כדאיות.
יתרון: כאשר השוק זז לאט או מדשדש, העלויות נמוכות יותר , כלומר סיכוי טוב יותר להצליח.
חסרון: כאשר השוק זז מהר או בגאפים, זה עלול לצאת משליטה ואז עלות התיקון גבוהה יותר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
היום הגעתי למסקנה שיש בעיה ברורה בניהול שהצגתי כאן.
בתחילת הטיפול בשוקת, קל היה לב תיקונים בצד המפסיד מכיוון שהוא היה מרוחק מהמדד ולכן הם לא היו יקרים.
כעת, לאחר ארבעה תיקונים, הגיעה השוקת למצב בו נדרש כניסה משמעותית של המדד לתוך גבולות הרווח על מנת לקרב את הצד המפסיד.
אז מה המסקנה המבוקשת לדעתי?
התיקונים לא צריכים להיות בעלי תקציב אחיד.
לא בדקתי כדאיות אופטימלית, אך אני מניח כי אילו הייתי מקציב לתיקון הראשון 60 שח, לבא אחריו 80 וכך הלאה בקפיצות של עשרים היה קל יותר לסגור את הקופסא (עלות ממוצעת לתיקון הייתה יוצאת 110 שח).
כך או כך, החלטתי להקציב לשני התיקונים האחרונים 120 שח כל אחד, עכשיו רק צריך הזדמנות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
חשבתי על כך (ואני מניח שאתה מתכוון שוקת כתובה רחבה יותר מהכתובה), אך לא הסתדר לי רעיונית שהחלטתי לא לכתוב שוקת בגלל הסטייה ואז אני אכתוב בכל מקרה.
אולי ניתן להתחיל משוקת קנויה בלבד ולהוסיף אחת כתובה מאוחר יותר, שכן כך בתחילה השחיקה לא משמעותית בקנויה ולאחר מכן היא משפיע אף יותר על הכתובה (שכן ככל שהאופציות רחוקות יותר הן ישחקו מהר יותר).
כך או כך, כפי שציינתי בפתיחה, אני מבצע יחידה בודדת של האסט' בעיקר בשביל ללמוד ולחשוב על רעיונות לשיפור, החודש כבר לא אכתוב שוקת יחד עם זו הקנויה.
ביצעתי היום על הבוקר את התיקון החמישי לאסט'.
שוב חרגתי מהתקציב (גם לאחר שהגדלתי אותו ל120) בגלל פקודה שלא נתפסה.
בכל מקרה התיקון שנעשה:
1+ P1220 עלות 430 ש"ח.
1- P1230 תקבול 600 ש"ח.
1- P1240 תקבול 820 ש"ח.
1+ P1250 עלות 1130 ש"ח.
(תיקון בעל אופי זהה ניתן היה לעשות ע"י משחק גם עם הקולים אך זה יצא מעט יקר יותר ברגע הביצוע)
סה"כ עלות התיקון: 140 ש"ח.
עלות עד כה: 1550 ש"ח.
פוטנציאל רווח תאורטי: 450 ש"ח.
פוטנציאל הפסד תאורטי: 550 ש"ח (בטוח משלמת לפחות 1000).
האסט' מרוויחה מעל 1255.5 או מתחת 1234.5 (מספר נחמד, לא?)
לינק למצב האסט':
http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/7162
כרגע הפוזיציה ברווח תאורטי של 270 ש"ח ברוטו.
שיהיה סופש נעים.
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
חשבתי על כך (ואני מניח שאתה מתכוון שוקת כתובה רחבה יותר מהכתובה), אך לא הסתדר לי רעיונית שהחלטתי לא לכתוב שוקת בגלל הסטייה ואז אני אכתוב בכל מקרה.
אולי ניתן להתחיל משוקת קנויה בלבד ולהוסיף אחת כתובה מאוחר יותר, שכן כך בתחילה השחיקה לא משמעותית בקנויה ולאחר מכן היא משפיע אף יותר על הכתובה (שכן ככל שהאופציות רחוקות יותר הן ישחקו מהר יותר).
כך או כך, כפי שציינתי בפתיחה, אני מבצע יחידה בודדת של האסט' בעיקר בשביל ללמוד ולחשוב על רעיונות לשיפור, החודש כבר לא אכתוב שוקת יחד עם זו הקנויה.
הי
לי נראה שדווקא אם לכתוב שוקת למימון הקנויה אז דווקא לכתוב אותה מייד בהתחלה. הרי הרחוקים נשחקים מהר יותר. אז למה לא לנצל זאת?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי
לי נראה שדווקא אם לכתוב שוקת למימון הקנויה אז דווקא לכתוב אותה מייד בהתחלה. הרי הרחוקים נשחקים מהר יותר. אז למה לא לנצל זאת?
אני לא מאמין שנכון היה לכתוב שוקת בינונית (או רחבה) למימון הקניות, לפחות לא בעת פתיחת השוקת הנוכחיות מהסיבה שהסטייה הייתה נמוכה מאוד, ואכן ניתן היה לראות כי גם ללא שיפוצים, כשבועיים לאחר הפתיחה, בשינוי זניח של 0.3% הייתה השוקת הקנויה ברווח, עקב כך שהווגא ניצחה את התטא.
את השוקת הכתובה ניתן לדעתי להוסיף מאוחר יותר, למשל שבועיים או שלושה לפקיעה (אז באמת גם נרצה לקזז את השחיקה, שכן מוקדם יותר היא לא קיימת כמעט).
אפשרות נוספת היא לפעול כפי שהציע אחד החברים כאן, לבצע בתחילה כתיבות רחוקות יותר (ההצעה הייתה 5 סטרייקים, אך נראה לי ש3-4 יעשו את העבודה שכן אחרת השחיקה משמעותית למדי) ולקרב את הכתיבות השחוקות אם לא רואים תזוזה.
שיהיה סופש נעים.
בוצעה סגירה במדד 1267, מיד העדכון.
שוקת קנויה צרה אוקטובר - סגירה וסיכום
היום בצהריים, בסביבות 15:15 התבצעה סגירה של השוקת.
הסגירה שהתבצעה:
P1230 +1 עלות 195 ש"ח.
C1240 -1 תקבול 3120 ש"ח.
P1250 -1 תקבול 450 ש"ח.
C1250 +1 עלות 1530 ש"ח.
סה"כ תקבול מהסגירה : 1845 ש"ח (שקול לסגירה לקופסא מרוויחה 2K בעלות של 155 ש"ח).
רווח סופי לאסט': 295 ש"ח, המהווים כ21% רווח מהסכום המקסימלי שהיה בסיכון (1400, לאחר התיקון הרביעי).
האסט' לא הגיע לרווח המיוחל, אך העדיפות היא לסגור את האסט' מוקדם ולא להכנס לסופש בו מעט ירידות עלולות להפוך את הקערה (שימו לב שדווקא הטתא הייתה לטובתי שכן בפקיעה מעל 1260 התשלום הוא מקסימלי).
ולהוביל להפסד כאשר יכולת התיקון תהא מוגבלת עקב קירבה לפקיעה,
מה עוד שיעד הרווח המקורי לקח בחשבון עלות תיקונים קבועה, דבר ששיניתי במהלך החודש ולכן כבר שבוע שאינו פרקטי.
בדיעבד אני רואה שהמדד המשיך לעלות והייתי יכול להשיג תוצאה טובה יותר, אך פחדתי משינוי כיוון בפתיחה בוול ולכן סגרתי מוקדם יותר.
מסקנות לעתיד (ואתה מתכנן לישמם בקרוב עקב הסטיה ששוב נמוכה ומסכנת את הכותבים):
-עלות התיקונים לא תהא אחידה, אנסה לתת תקציב לינארי עולה להבא.
-אם יש עליה בסטיה לאיזור 17-18 אפשר לנצלה לכתיבת שוקת בינונית על מנת להקטין את השחיקה.
-ניתן להתחיל מכתיבות במרחק 3 סטרייקים מהקניות ולקרבן אם הן נשחקות עקב עמידה ובכך להכניס עוד תקבול.
-לא להתחזר ביעד הרווח :).
שיהיה שבוע פקיעה מוצלח לכולם.
Re: שוקת קנויה צרה אוקטובר - סגירה וסיכום
ציטוט:
היום בצהריים, בסביבות 15:15 התבצעה סגירה של השוקת.
הסגירה שהתבצעה:
P1230 +1 עלות 195 ש"ח.
C1240 -1 תקבול 3120 ש"ח.
P1250 -1 תקבול 450 ש"ח.
C1250 +1 עלות 1530 ש"ח.
סה"כ תקבול מהסגירה : 1845 ש"ח (שקול לסגירה לקופסא מרוויחה 2K בעלות של 155 ש"ח).
רווח סופי לאסט': 295 ש"ח, המהווים כ21% רווח מהסכום המקסימלי שהיה בסיכון (1400, לאחר התיקון הרביעי).
האסט' לא הגיע לרווח המיוחל, אך העדיפות היא לסגור את האסט' מוקדם ולא להכנס לסופש בו מעט ירידות עלולות להפוך את הקערה (שימו לב שדווקא הטתא הייתה לטובתי שכן בפקיעה מעל 1260 התשלום הוא מקסימלי).
ולהוביל להפסד כאשר יכולת התיקון תהא מוגבלת עקב קירבה לפקיעה,
מה עוד שיעד הרווח המקורי לקח בחשבון עלות תיקונים קבועה, דבר ששיניתי במהלך החודש ולכן כבר שבוע שאינו פרקטי.
בדיעבד אני רואה שהמדד המשיך לעלות והייתי יכול להשיג תוצאה טובה יותר, אך פחדתי משינוי כיוון בפתיחה בוול ולכן סגרתי מוקדם יותר.
מסקנות לעתיד (ואתה מתכנן לישמם בקרוב עקב הסטיה ששוב נמוכה ומסכנת את הכותבים):
-עלות התיקונים לא תהא אחידה, אנסה לתת תקציב לינארי עולה להבא.
-אם יש עליה בסטיה לאיזור 17-18 אפשר לנצלה לכתיבת שוקת בינונית על מנת להקטין את השחיקה.
-ניתן להתחיל מכתיבות במרחק 3 סטרייקים מהקניות ולקרבן אם הן נשחקות עקב עמידה ובכך להכניס עוד תקבול.
-לא להתחזר ביעד הרווח :).
שיהיה שבוע פקיעה מוצלח לכולם.
אתה יודע מה אני הכי הרבה אוהב אצלך.
http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/9000