אין סיבה מהותית לזינוקים.. לדעתי זה חלק מהסנטימנט החיובי!
Printable View
אין סיבה מהותית לזינוקים.. לדעתי זה חלק מהסנטימנט החיובי!
אם חברות כמואאורה שיש לה אזהרת רווח בחוות הדעת של רוח המבקר עולה ונסחרת בסביבות 100 ש''ח לע:נ!! אין סיבה שמלרג תיסחר בשער של 60 אגורות לכן לדעתי בא הזינוק באגחים. השוק איתר אגח סביר שנסחר במחיר נמוך מאוד ולכן הזינוק במחיר..
שליק שלום,ציטוט:
פורסם במקור על ידי shilk84
לא הייתי פה כמה שבועות אבל בכל זאת נחזור לעניין..
ראשית, עתיד מעורפל? לא יודע על סמך מה אתה קבעת שלמרג עתיד מעורפל.
שנית, עתיד מעורפל היה ב-2009 כמעט בכל חברות הנדלן הממונפות - דלק נדלן, כלכלית,אפריקה, מנופים, ב.יאיר, רוזבאד, דרבן, אזורים, אולימפיה, ועוד. אז מה לא נקנה בגלל עתיד מעורפל כביכול? נשב על הגדר ולא ניקח כסף שהיה על הריצפה בגלל זה? אני חייב להגיד לך משהו. אני רו"ח, ואני פתחתי דוחות כספים של רוב החברות שצינתי.. התוצאות היו על הפנים, אבל מה! יש בשוק ההון הרבה פסיכולוגיה, יש הרבה מעבר לשורה התחתונה בדוחות הכספיים. מי שלא מבין את לעולם לא ידע לזהות הזדמנויות, ולהרויח בגדול חד וחלק! אני ישבתי עם כמה חבר'ה מהמחלקה הכלכלית בפירמה שבה עבדתי בזמנו רגע לפני שהתחלתי לרכוש באופן מסיבי (כל הכסף שהיה לי - מאות אלפי שקלים) את האגחים של החברות הנ"ל, ושאלתי מהם אומרים על השקעה באגחים של אותן חברות. כולם בלי יוצא מהכלל חשבו שנפלתי מהירח, וגיחכו, ואמרו שאני הולך להפסיד כסף...שאלתי אותם למה הם אומרים את זה והאם הם השקיעו פעם באגחים כאלה, וכולם אמרו לי אותו דבר ראית את התוצאות בדוחות הכספיים שלהם? את התזרימים? הבורסה קרסה, כל החברות האלה לפני קריסה, ועוד שטויות בסגנון...מה עם הנכסים שניתן לממש? מה עם זהות בעל הבית? מה עם הבנקים שלהם יש אינטרס שחלק מהחברות לא יפשטו רגל? מה עם המחירים מגוחכים שלא משקיפים באמת את המצב אלא יותר מצב של היסטריה? זה ה לא לקחו בחשבון.
סוף דבר הוא, ששנה אחרי הם עדיין מפחדים, מה שהם מתחילים לקנות, אני כבר מוכר...הם ימשיכו כל חיהם לעבוד כשכירים כי הם רו"ח רגילים בלי טיפת תעזה, בלי מעוף, בלי הבנה אמיתית של כיצד ואיך עובד השוק, ואני? ע יד על הלב, בשיא הצניעות עשיתי כסף בשנה הזו שמספיק לי ל-5 שנים, ואני כבר לא שכיר של אף אחד..
גם היום אני ממשיך לקנות קצת אגחים (מעט מאוד הזדמנויות כיום, עובר להתרכז בעיקר במניות) עם סיכון אבל עם סיכוי גדול מאוד..והנה טיפ קטן: שים לב ללנדמארק א' - פוטנציאל ענק למרות שיש כמובן סיכון גדול מאוד- כנס וקרא את מתווה ההסדר ותבין...
RYDEM... אני מסכים איתך בהחלט. קיימת פסיכולגית המונים פשוטה להבנה בשוק ההון!
מי לא מכיר את הפתגם הידוע של וורן באפט: שכולם חמדנים זה הזמן למכור, שכולם בורחים זה הזמן לקנות..
לגבי אגחים ומניות:
אין ספק כי יש פחות בשר באגחים, אך עוד פעם: ריבית נמוכה ושוק מניות מדשדש מכניס כמויות כסף גדולות לשוק האגחים הקונצרנים ודוחף אותו למעלה.
כמובן שהמשקיעים שנהנו מזה, צריכים לעשות רי-באלאנס בתיק, ולהעביר השקעות מאגחים שאלו חדות, למגזר שמדשדש כרגע- קרי המניות.
אני לא יודע אם השוק כלפי מטה או כלפי מעלה, אני גם לא מנסה להעריך כי קטונתי לדעת.
אני מנסה להבין דבר פשוט מזה- לאן מופנית כרגע מרבית הכספים בשוק:
ממה שהבנתי כרגע, מרבית הכספים מנותבים לאגחים שיש בהם בשר, ולכן שוק המניות מדשדש. שייגמר הבשר באגחים- שוק המניות יקבל תנופה עם קצת עזרה מהנתונים והאינדיקטורים הכלכליים שיוצאים (נשמע די פשוט).
כמובן שצריך לתת תשומת לב יתרה לסנטימנט בשוק, ולהשיקע בני"ע עם סחירות גבוהה שתאפשר בהתראה קצרה מימוש של ני"ע.
לגבי מלרג:
החזיקתי בה משער 66 עוד לפני חדשיים מאז קיבלתי פירעון קרן+ ריבית.
אחר כך האגח צנח לרמות של 60 אגרות.
ברמה של 60 אגורות היו היצעים ענקיים בדמות של 160 אלף ש"ח (קונה ראשון), 400 אלף ש"ח (קונה שני) וכו... ומנגד בצד המבקשים היו קונים באלפים בודדים.
אין לי ספק כי לאחר עליה של קרוב ל 25% במלרג, זוהי תרמית של אחד הגופים שניסו להפחיד את הקונים הקטנים... בכך שהשתמשו בכספי הנוסטרו שלהם בכך שהראו היצעים ענקיים.
לאחר שאספו במחיר נמוך, מלרג ב' פתאום התעוררה לחיים וזינקה ברמות של 25% תוך ימים ספורים! אני באופן אישי למדתי שכשאני רואה הצעים גדולים ולא פרופרציונלים לעומת הקונים אז אני מבין כי ישסוחר גדול שמפחיד את הקטנים, ואני קונה!
לגבי לנדמרק:
אני מחזיק משער של 10 אג'. לאחר שדישדשה זמן רב וירדה לאזור ה 8 אג', קפצה עם הודעת ההסדר לרמה של 12 אג' בעלייה דו-יומית.
ללא ספק שכשייתחדשו הודעות החברה על הסכמה להסדר- האגח ינסוק לשערים שכל אחד יגיד לעצמו מה שהוא אמר לעצמו ב 2008 ... "איך זה שלא קניתי?"...
RYADB:
מדוע אתה חושב שלנדמארק כל-כך אטרקטיבית? טשמח שתשתף.
כמובן שאני לא ממליץ על שום דבר, והיני משקיע פרטי שמסתכל מצד מזווית ראייתו בלבד!
אשמח להערות/תיקונים וכדומה
אשמח אם תוכל לכתוב באיזה אגחים מלבד אלו שהוזכרו יש לדעתך עדיין בשר
ברור לי שמדובר באגחי זבל עם סיכון.
תודה דנה
*לדעתי האגח של טאגור נראה עכשיו במחיר מעניין לאור הזכייה במכרז על אנג'ל משאבים.
*לנדמארק אגח א' (חברה דרק עם פוטנציאל להכפיל את השער אך מסוכנת מאוד)
*שווה לבדוק את חברתאביב בניה.
*לידר השקעות.. ויש עליו אשכול שלם. אם ייצא ההסדר לפועל השערים יהמירו לרמות גבוהות של אחוזים רבים למעלה.
*אגח של חברתצמח המרמן לכאלו שרוצים לשבת עד לפידיון
*שווה לבדוק את האגחים שלאפריקה ולתת תשומת לב יתרה לכ"א.
לדעתי טמון אפסייד נוסף עד לההסדר.
יש להוסיף כי למשקיעים קטנים כמונו רצוי למכור את האגח לפני כי החבילה שתתקבל אחרי ההסדר תכלול כמות מניות של[BstockB='611012'] אפריקה נכסים,[/BstockB] אפ"י וכו' בהיקפים מאוד נמוכים שאפילו לא שווה להחזיק אותם ורק העמלות של מכירת הני"ע יקזזו את הרווח בגין מכירה. ני"ע.
יש לבדוק כל אחד ואחד מהאגחים הנ"ל לעומק.
נ.ב
מחזיק בכל ני"ע הנ"ל.
לא ממליץ ונותן את חוות דעתי בלבד.
תודה רבה
שבת שלום
דנה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי RYADB
לגבי לנדמרק:
אני מחזיק משער של 10 אג'. לאחר שדישדשה זמן רב וירדה לאזור ה 8 אג', קפצה עם הודעת ההסדר לרמה של 12 אג' בעלייה דו-יומית.
ללא ספק שכשייתחדשו הודעות החברה על הסכמה להסדר- האגח ינסוק לשערים שכל אחד יגיד לעצמו מה שהוא אמר לעצמו ב 2008 ... "איך זה שלא קניתי?"...
RYADB:
מדוע אתה חושב שלנדמארק כל-כך אטרקטיבית? טשמח שתשתף.
כמובן שאני לא ממליץ על שום דבר, והיני משקיע פרטי שמסתכל מצד מזווית ראייתו בלבד!
אשמח להערות/תיקונים וכדומה[/quote]
cordell שלום,
לגבי לנדמארק, העניין הוא כזה.
מקריאה של מתווה ההסדר, ולפי הישובים שלי בלבד (יכול שמישהו אחר יתן חישוב שונה), שווי האגח לפי ההסדר המוצע הוא כ-45 אג...
אני מניח שנגיע לפחות ל-30 אג', הרי גםבאפריקה שווי האגח לפי ההסדר שגובש הוא כ-85 אג' ואנחנו לא מגיעים לשערים האלה באגחים השונות. לכן אם נוסיף כאן את מרכיב הפחד של אנשים מפיצוץ בדרך, או מחוסר אמון בחברה ובבעליה, וכן את חוסר הרצון לקנות בשער שהוא קרוב לשווי האגח שניתן בהסדר אני מגיע למסקנה שאת ה-30 אג' נראה. ועל פי זה פעלתי באגח.
שוב, צריך לזכור שמדובר בהשקעה סופר מסוכנת, אבל מדובר בהזדמנות להשיג תשואה די נדירה בימים אלה, אולי אחת האחרונות הקיימות בשוק הקונצרני, כך שיחס סיכוי סיכון צריך להיות ברור.
ל-RYADB
לא רוצה לבאס אבל גם אני עשיתי חישובים כאלה בלידקום,
והחברה כידוע בדיפולט מבלי שיש לי שמץ של מושג
אם אני יקבל אי פעם בחזרה אפילו חלק מההשקעה ומתי.
וכן אפילו קניתי במחיר נמוך.
בהצלחה