שמח שיכולתי לעזור
בהצלחה רבה .
Printable View
שמח שיכולתי לעזור
בהצלחה רבה .
בוקר טוב,
אני רוצה להקדיש מספר מילים על עינין ה פערים הפתוחים.
ובעיקר לפסול לחלוטין , את המחשבה שקיימת כמות מסוימת של פערים פתוחים המותרת על כול מהלך בין באם הוא עולה או יורד.
ומיד לקבוע שאין כזו הנחייה או חומר קובע בעינין , ו למעשה החומר הלימודי הקשור לפערים פתוחים לא שייך לניתוח טכני, ! אלא , לנרות יפנים מתקדם !
קודם בוא נסכים בהסבר פשוט מה זה גפ מעלה = פער פתוח מעלה ?
גפ מעלה = רצון מזורז של הקונים לקנות במחירים עולים ובכך להיכנס לרכבת אשר כבר יצאה , ולכן בפתיחת המסחר הם מוכנים לקנות ביוקר יותר מ ה מוצע על ידי המוכרים ובכך נוצר הגפ המעלה.
האם התוצאה שלה בגרף הוא צעד חיובי ? כן ומאוד !
גפ מטה = פער מחירים מטה. = רצון מזורז של המוכרים למכור במחירים יורדם ( לא בהכרח בהפסד כמובן) , ובכך לצאת מהרכבת אשר כבר יצאה לדרך או עומדת לצאת לדרך על פי דעתם ( והם יודעים טוב ואיתנו , אז תסמכו עליהם )לצמצם החזקות על אותו נייר כי שוב הצפי הוא ירידה , על כן הם ממהרים למכור גם נמוך וההצעות קנייה. ובכך נוצר בפתיחה גפ מטה.
האם התוצאה שלה בגרף הוא צעד שלילי ?? כן ומאוד !
האם הגפים מעלה נוצרים רק על ידי הנרות הירוקים ?? כלל לא, כי ראו את הדוגמה של אותו מדד 75:
ולאזכרכם לצורך ההסבר , נר ירוק פותח למטה וסוגר למעלה.
נר אדום פותח למעלה וסוגר למטה.
מצורף גרף עם המהלך האחרון של מדד תא" 75 :
קובץ מצורף 4862
כמובן שהנכתב הוא רק מאט שבחומר הקשור ל גפים,והתובנות הם בעלי ערך רב , לצורך הבנה כללית של הגרף.
תודה ובהצלחה
שלום לוי,
בהמשך למה שכתבת לי על העברת קו מגמה מוטעה שלי.
מעניין אותי למה פסלת אותו, למרות שנכון הדבר שיש קו מגמה חשוב וארוך טווח יותר.
הנה הקו שלי במניית אלקטרה צריכה:
קובץ מצורף 4870
היי יוסי,
בכייף ,
3-9-14 1230H
קו מגמה אלקטרה צריכה.
החוקים אומרים יש לחבר שיאים יורדים על ידי קו מגמה יורד,
בוא נלך רגע לגרף נקי ונבין קודם איפה השיאים?
קובץ מצורף 4871
שים להב בבקשה שישנם 3 שיאים אפשריים שכביכול ניתן ליצור קו מגמה יורד.
החץ השחור , הירוק והכתום.
עם החץ השחור זה לא אפשרי נכון לזמן זה.
הירוק הוא בהחלט אופציה ונראה אותו בצילום הבא, אבל יחד עם השחור ישנה תקרה כפולה על כן אין באזור קו מגמה , ואילו בכתום הוא הקו שכנרה התכוונתה אבל אתה התחלת אותו משיא נמוך יותר, ועל כן זה לא נכון כי צריך להתחיל מהשיא של הגרף ( ולבטח באם בשיא בעצמו עובר קו מגמה יורד כמו האדום ) ולא מאיפה שבא לך , כי אתה למעשה יצרת שיא שאומנם הוא קיים אבל הוא לא טכני.
ובאם תשים אותו איפה שצריך, אזי הוא חותך נרות שהוא לא אמור לחתוך.
על כן הקו היחיד הוא האדום והוא הקובע כרגע כאשר מתחתיו ישנם כול מיני קווים אבל אופקיים וכול אחד מהם עם החשיבות שלו.
קובץ מצורף 4872
תודה ובהצלחה
מקווה שהסברתי טוב
תודה על ההסבר!
בהחלט הסיבה שלקחתי נר נמוך יותר מהשיא הוא מכיוון שלא רציתי לחתוך נרות בדרך, וחשבתי שזה אפשרי.
אם כך, אין לי שום קו מגמה קרוב כרגע.
הבנתי. תודה רבה.
בהצלחה רבה
היי עובדיה,
בהמשך לשיחה שלנו על קוי התנגדות שנוצרים כתוצאה מגאפים:קובץ מצורף 4964
1. במצב של גפ מטה, קו ההתנגדות הוא הנמוך של היום לפני הגאפ ?
2. במצב של גאפ מעלה, קו ההתנגדות הוא הנמוך של יום המסחר שנפתח בגאפ ?
אני מצרף גרף להבהרת המצב השני
תודה,
אלעד
היי,
שים לב בבקשה:
ובלי גרפים כי זה רק מבלב.
במצב של גפ מטה, סגירת הנר האחרון לפני פתיחת הגפ הוא הקו התנגדות, ללא שייכות לגוון הנר , באם זה דוגי, אז בקו האופקי.
במצב של גפ מעלה , הסגירה של הנר האחרון לפני הגפ הוא הקו תמיכה , ( לא התנגדות כפי שציינת ).
תודה ובהצלחה
אוקיי, רק להבהיר, ערכי הסגירה הם אלו שיוצרים את ההתנגדות / תמיכה במצב של גאפים ?
לא הנמוך / גבוה היומי ?
כמובן,
רק שבאם גוון הנר האחרון הפוך לכיוון הגפ אז זה לא יהיה סגירה אלא פתיחה.
בהצלחה