שבוע שעבר, 1200 נראה לי מאד מאיים.
היום כבר מכרתי 1220. אמנם, כמות קטנה, אבל עדיין.
יש כאן ריסק מסויים. אם יקרה משבר פיתאומי, וכזה דבר יכול לקרות, יש מצב שאצטרך לברוח, ובהפסד.
אבל כרגע ההערכה שלי היא שאנו צפויים לדישדוש באזור שנמצאים בו כרגע.
Printable View
שבוע שעבר, 1200 נראה לי מאד מאיים.
היום כבר מכרתי 1220. אמנם, כמות קטנה, אבל עדיין.
יש כאן ריסק מסויים. אם יקרה משבר פיתאומי, וכזה דבר יכול לקרות, יש מצב שאצטרך לברוח, ובהפסד.
אבל כרגע ההערכה שלי היא שאנו צפויים לדישדוש באזור שנמצאים בו כרגע.
הרחבתי היום את המכירה למטה של 1220. זאת על חשבון סגירה של 1130 שהפכו ללא רלוונטיים.
אבל על 1220 כבר צריך הגנות. לפחות חלקיות. ולכן קניתי 1170 על חצי מה 1220. בעיקר משיקולי ביטחונות.
אני כבר קרוב מאד ליעד הרווח מבחינת כניסת הכספים. זאת אומרת שנשאר לי לקרב ביום חמישי, את 1140, וזה כבר יהיה הכנה לפקיעה.
למעלה כמובן לא נוגע. אין שום סיבה להתעסק עם ה 1400. אפילו אם יהיה עוד ירידות, אולי אנצל את ההזדמנות להרחיק ל 1410. הרחקה ברווח.
השוק הבוקר נבהל מהירידות של עצמו אתמול, וממהר להשלים חזרה למעלה.
מכירת ה 1220 נראית בדיעבד כצעד טוב.
ממשיך להשגיח על 1400. בנתיים הכל בסדר שם.
עוד יום שנגמר ברווח.
השבוע, כל יום נתן משהו. קצת, שהצטברו עד עכשיו למשהו נחמד.
מצידי יכול להמשיך להסתובב בין 1320-1340 עוד שבועיים.
וכנראה שלא רק מצידי.
קידמתי היום כמה יחידות בודדות שנשארו לי ב 1180 ל 1230.
יש לי הרגשה של זהו זה. אמנם עוד נשאר הרבה חודש, אבל הגבולות 1220-1400 יכולים להישאר עד הסוף. (אני לא מחשיב את ה 1230 האלו. זה ממש כלום כמות).
אם נישאר באזור, אז ככה:
שבוע הבא יהיה שבוע שהשוקת תעשה בו עבודה.
שבוע אחרי זה פחות.
שבוע הפקיעה יהיה משעמם ללא שום מאורעות מיוחדים.
אני לא פוסל לסגור באופן יזום את כל העסק בתחילת שבוע הפקיעה.
ברוב המקרים עד היום, שבוע הפקיעה היה מקור לבעיות.
מצחיק לחשוב שהפוטים של אפריל, עשו אצלי דרך של 230 נקודות. היו לי באיזה שלב פוטים 1000. היום אני כבר ב 1230...
את מה שהיה היום בסוף המסחר, אני פשוט לא מבין.
המתיחות הביטחונית כבר הייתה כאשר המסחר הרציף עדיין התקיים. הפציעות בדרום קרו שעה לפני תום המסחר.
פתאום, דווקא בשלב הסגירה הייתה ירידה כזו. וזאת כאשר הגלום המשיך לרחף ב 1328 בלי שום קשר למה שקורה בסגירה.
מנקודת המבט של השוקת - 5 ימים רצופים של רווח. נמצא כבר ב 1.9% רווח החודש. יופי.
שכחת חוזים ירוקים...
אבל אני לא מתלונן ! קצת הקלה של הלחץ על הגבול העליון שלי (1390) טובה לי.
הרבה הסברים שונים ומשונים היו לירידה המוזרה בסיום המסחר ביום חמישי.
אבל כנראה שההסבר של ביזפורטל הוא הסביר ביותר: http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=269562
זה גם מסביר למה הגלום לא ירד. אם זו הייתה ירידה שאינה נובעת מחוסר איזון זמני, הרי שלא יתכן שהאופציות לא היו עוקבות אחרי השינוי. היה מספיק זמן בשביל זה.
ואם כך, הרי שסביר שתהיה קפיצה למעלה ביום ראשון עם פתיחת המסחר. המדד יחזור לאזור ה 1325 לפחות. והגלום ידביק אותו מהצד השני.
אני הבנתי ששלב הנעילה נמשך 6 שניות בלבד וזה מסביר למה גלום לא צמוד ליציג - לא היה זמן.
אבל הסבר של התאמת מדדים לא מובן. אם נכנסה מניה חדשה לת"א 75, אז מה הקשר שלה לת"א 25 ?
אם המניה כל כך גדולה, אז לפי אותו הגיון, מדד ת"א 75 היה אמור לצלול לפחות 5%, והוא לא זז הרבה ...
לדעתי או שהיתה טעות ומישהוא גדול נתן פקודות מכירה ולא נתן פקודות קניה (פחות סביר),
או שמישהו גדול החליט למכור את המניות שלו, או אפשרות שלישית - מניפולציה במדד ת"א 25 ע"י שחקני מעו"ף
אני מקווה שהירידות בחו'ל לא ישפיעו הרבה ובכ'ז נתקן מעט למעלה לאיזור ה 1320.
לא מתאימה לי צניחה השבוע...