ציטוט:
פורסם במקור על ידי freedom
תודה!!!!!! :d
Printable View
ציטוט:
פורסם במקור על ידי freedom
תודה!!!!!! :d
מחר לדעתי קול 1400 מרץ יסחר ב 300-290 שח ירידה של 250-300 שח נוספים
מחר לדעתי פוט 1220 למרץ יסחר ב 500 -520 שח עליה של 200 נקודות
האמת שזה אחד הדיונים המעניינים שקראתי כאן לאחרונה.
ואם לדבר על התוכלת ברצינות: אז כמו שחבר טוב שלי נוהג להגיד לי כשאני מדבר איתו על אסטרטגיות: "השוק יעלה בטווח הרחוק, בשות תשקיע במדד".
ובאמת אם מסתכלים על מרווחים של 4 שנים - השוק לרוב עולה.
השאלה הכי מעניינת איך לא נידונו כאן בהרחבה אסטרטגיות של נכס בסיס פלוס גידור. ולדעתי לאנשים שמחפשים כאחוז-שניים לחודש ובעלי אמצעים מעל 100K זאת הדרך הכי נחמדה.
ובתאחלס אני מדבר על: (כמו שהסביר יוסי בפשטות בקורס שלו)
לקנות את המדד ב 100K סתם דוגמא במדד 1300
ואז למכור אופציית קול סתם דוגמא במדד 1340
ככה למעשה אתה מגן על התיק שלך במחיר של האופציה שנמכרת. ומגביל את הרווח שלך עד אליה.
אתה כמובן יכול למכור את הקול ובחלק מהכסף מהמכירה גם לקנות פוט קטן שיגן מתזוזה חריפה.
או לתקן לאורך החודש במידה ויש ירידות ולקרב את הפוט...
אם אני זוכר נכון מהקורס של יוסי, הוא הראה 3 סוגים של גידורים.
בברכה,
בורסה גיא :)
מי שקונה את המדד ב 132,000 שח במדד 1330ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
עושה זאת או דרך תעודת סל,או עדיף דרך קול 001
כותב קול 1330
ומסתפק ב 1,5% שיש לו ,ועדיין צריך לנהל אותו במשך חודש
שלום לכולם,
היה לי קשה לקרוא את השרשור הזה ולהישאר אדיש.
אני אנסה בצורה תמציתית להסביר לכם משהו גדול מאד:
1. אם מישהו מהכותבים בשרשור זה באמת מתכוון להיות סוחר בתור עבודה, כל מה שהוא חושב שהוא יודע הוא צריך לשכוח וללמוד את זה כמקצוע לכל דבר וענין. מסחר במעוף הוא המסחר הכי חריף. הוא דורש ידע רחב, מהירות תגובה, יכולת לקרוא סימנים, יכולת להבין הרבה מהלכים קדימה לפני שהם קרו, יכולת יצירה וחשיבה יצירתית, יכולת חשבונאית טובה וגם ראש מתימטי, אך מעל לכל - התמדה שזה מבחינתי היכולת לעבור משברים, ולפעמים משברים קשים מאד, ולא להישבר. ממש כמו בחיים. לכן, זהו מקצוע מאד מיוחד ודורש תכונות אופי מיוחדות. מי שלא מוכן ללמוד אותו דרך המעיים שלו, מבפנים, וחושב שהוא ילמד קורס אחד או שניים וילך לסחור בשוק וינסה את מזלו - סופו במרבית המקרים להימחק. בשביל לשרוד ב"גונגל" הזה כפי שסביון כינה זאת - צריך להכיר את הגונגל ולא רק איזה מחוז זניח בתוכו. צריך להכיר את כל הגונגל, צריך להבין איך הגונגל פועל, אילו חיות נכנסות לתמונה ומתי, אילו חיות ממתינות לטרף בצד - ומתי, אילו חיות אורבות לכם דווקא במקום הכי "בטוח" ומתי הן נכנסות לפעולה. מי שחושב שהוא ילך לזברות ויתנהג כמו זברה וזה כל מה שהוא צריך כדי לאכול קצת עשב - טועה ובגדול!!! חבל שהוא יגלה את הטעות כשזה יהיה מאוחר מדי ואז הוא עלול ליפול למפח נפש לא קטן. פשוט חבל על הכאב הזה בשביל הרפתקאה לא רצינית.
2. מי שכן מוכן ללכת על כל הקופה כבר מבין שהוא חייב לפנות לעיסוק הזה את מירב זמנו. אין כאן הנחות. אתה קם בבוקר עם זה, אתה חושב על זה כל היום ואתה הולך לישון עם זה - ויש המון עבודה ושלא יספרו לכם שזה כסף קל שצריך להתכופף להרימו מהריצפה. להגיע לרמות כאלה שהמסחר כבר רץ לך בראש, ואתה מסוגל לנתח את כל המצבים כמו רובוט ולייצר אסטרטגיות מתאימות - והכל בראש בלי שום סימולטור (כולל כל שלבי הניהול שלהן מ-א' עד ת') זה דורש שנים על גבי שנים של אימון ונסיון פרקטי. עכשיו, אתם באמת מאמינים שאנשים שהגיעו לרמה הזאת יתנו למישהו "צעיר" וחסר נסיון לנצח אותם? עם יד על הלב ובכנות עם עצמכם, תענו על השאלה הזאת לבד כדי לשאול את עצמכם את השאלה הבאה: "האם אני באמת רוצה את זה?"
ועכשיו - זו השאלה העיקרית שכל אחד כאן צריך לשאול את עצמו: "האם אני באמת רוצה את זה?". מי שבאמת רוצה את זה צריך ללכת בדרך חתחתים ולהשקיע המון המון המון ידע, זמן, כסף, משאבים - זה בדיוק כמו כל מקצוע אחר אפילו הרבה יותר קשה ותובעני. אחרי שעניתם על השאלה הזו, במידה והתשובה היא "כן, אני רוצה", המעשים צריכים להיות בהתאם. זה אומר שמאותו הרגע שנתקבלה ההחלטה צריך להתנהג בהתאם לרוח הדברים, לפנות את היום מדברים אחרים, ללמוד ואחר כך ללמוד עוד פעם, וללמוד עוד פעם, ולהתחיל ליצור, לנהל, לעשות, לפעול, להקדיש את היום לזה, לא לפספס שיעורים כי זה הפסד, ורק כך אפשר להגיע לתוצאות של תוחלת חיובית יפה, ואולי אפילו להשתכר מזה ללא צורך במקור פרנסה נוסף.
אני מקווה שזה עונה לחלק מהקושיות כאן, כי אם המשתתפים בשרשור הזה יפעלו בהתאם למה שכתבתי ויקראו את השרשור הזה בעוד שנתיים מהיום - הם יבינו שמה שהם כתבו זה פשוט כמו החומר שלמדו בכתה א'. זה נכון שללא החומר של כתה א' לא היינו יכולים לקרוא ספר למשל בכתה ד', אבל זה עדיין גירסה דינקותא. זה רק ההתחלה של ההתחלה של ההתחלה. ולכן, כל התמונה תשתנה.קל וחומר אם רוצים להגיע לכתה יב' בהצטיינות. כך גם במעוף, בדיוק רב.
מקווה שאף אחד לא יפגע מהתגובה הזאת, כי היא באה ממקום של אמת ורצון לעזור להסיר ערפל - וכך יש להבין אותה בלבד. אין בתגובה הזאת כל דבר כדי להתייחס לפלוני או אלמוני דווקא והיא באה כדי לשרת את ציבור הקוראים בכללותו.
בקיצור כדי להצליח במעוף כמו בכל דבר אחר בחיים יש כלל אחד שעובד תמיד. האדם צריך להיות אמיתי עם עצמו. רק כלל זה יוכיח את עצמו.
אני די חדש בתחום.
התשובה של דמקה נשמעת לי הכי קולעת בכל הדיון המעניין
הי דמקה,
האמת שהתגובה שלך קצת הפחידה אותי.
אני חושב שהגזמת במקצת. נכון, יש לדעת היטב מה עושים, ונכון, להפעיל שיקול דעת
אבל לא מדובר פה במדע טילים או בניתוח מוח, לא צריך 10 שנות התמחות ב MIT.
אני לא מקל ראש לחלוטין בידע שדרוש להפעלת אסטרטגיה חודשית אבל גם לא דוגל בהפחדה ("דרך חתחתים"...).
יתרה מזאת, חלק מהידע שציינת ("יכולת לקרוא סימנים, יכולת להבין הרבה מהלכים קדימה לפני שהם קרו") להערכתי לא ממש קיים....
אני מוציא פרנסה שנייה לא רעה כלל מהרצת אסטרטגיה חודשית כמעט שלוש שנים, איני רואה את עצמי שמומחה בתחום,
אבל בתחום הזה לעתים יש מצב שבו "מרוב עצים לא רואים את היער", כלומר מרוב נתונים לא רואים את הסוף...
ישנה בדיחה שהיא לעתים רלוונטית לנושא:
מורה למתימטיקה הולך ברחוב. עוצרת לידו מרצדס מפוארת, ובפנים תלמיד שלו לשעבר, לבוש בחליפת פאר, ומציע לו טרמפ.
אומר המורה: "שמע, לא נעים לי, אבל כיצד הגעת לבגדים כאלה ורכב כזה? אני זוכר אותך בתור התלמיד הכי גרוע בכיתה..."
אומר התלמיד לשעבר: "לא עשיתי הרבה. פתחתי דוכן תפוחים, אני קונה תפוח בשקל, מוכר בשניים, עושה 5% והולך הביתה"
:))
אני גם (כמו ה-freedom לפני) חושב שדמקה קצת הגזים. לא במובן שמה שהוא כתב הוא לא נכון (למרות שאני חושב שהוא קצת "נסחף" בחלק מהדברים) אלא במידתיות. אני בשום פנים ואופן לא מקל ראש באתגרים וסכנות שמסחר במעו"ף מלווה בהם, אך לדעתי מה שהוא אמר יותר מתאים לאלה שמנסים להתפרנס במשרה מלאה מזה ולעניות דעתי (לא רוצה לענות בשביל כולם) הרוב המוחלט של האנשים כאן מחפשים תוספת לפרנסתם העיקרית. שוב, זה לא אומר שהכל פשוט (ממש, אבל ממש לא) אך אם אתה מסוגל לא להתפתות ברדיפה אחרי הכסף שכביכול על הריצפה (הוא לא) וצברת ידע ונסיון בסיסי לפני שסכנת סכומים משמעותיים (כשאני אומר משמעותיים, אני עדיין מתכוון למהשהוא שלא יגרום לך לשנוי אורך החיים שלך גם אם תפסיד את כל הסכום שסיכנת) , אתה יכול לעבוד במעו"ף (ועוד הפעם - בזהירות ואחריות), באמת שאין קיצורי דרך.
אם ללכת לפי קרטריונים שדמקה הציב, אז בודדים (גם בזה אני לא בטוח) יוכלו לעמוד בהם. ולדעתי, הם במובנים מסויימים לא כ"כ רלוונטיים לאלה בינינו שמחפשים תוספת צנועה (אבל באמת צנועה) להכנסתם.
יש בעיה עם ההסתפקות במועט כביכול.
רבים כאן אומרים שהם לא גרידיים ומספיק להם רווח חודשי קל,
אין להם עיניים גדולות.
זה נשמע טוב על הנייר.
הבעיה שבמקרי קיצון אפשר להפסיד הרבה,
כמו שהרבה כאן הפסידו בספטמבר,
שהיה חריג אבל בשום אופן לא מקרה קיצון.
אם מסתפקים במועט לוקח המון זמן להחזיר הפסד אחד כזה.
תראו בתור דוגמא את דמי כיס שייקח לו כנראה יותר משנה להחזיר את ההפסד.
לעומת זאת באסטרטגיות יותר "מסוכנות" שרווח גדול יותר בצדן
אפשר להתאושש מהר יותר
לעניות דעתי
ספטמבר היה ארוע של פעם בשלוש - ארבע שנים.
דיברתי פה הרבה על תוחלת.
כמו שדמי כיס עובד (אני מקווה)
הוא יחזיר את ההפסד תוך שנה ותוך חצי שנה נוספת יעשה תשואה שאף תיק מניות או מדד לא יביס
וזאת על כל התקופה של השנה וחצי כולל ספטמבר