-
Re: שוקת רחבה יולי - דיונים ופרשנויות
דמי כיס וכל החברים שלום
אם יורשה לי שתי שאלות
שאלה ראשונה אני קניתי ברגל הפוט של האסטרטגיה את910 שעכשיו לא שווה כלום!!! האם בפקיעה אני אצטרך לשלם עמלות על אי ביצוע הפעולות מתוך הנחה שהערך של 910 יהיה שווה 0 ?
שאלה שנייה אני כתוב ב930שנכתבה ב97 שח ממוצע לאן היית מקדם אם בכלל את הרגל הזו היום כרגע אני יכול לקנות חזרה ב30 שח...?
תודה מראש לכל המתיחסים
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי עמיחי
דמי כיס וכל החברים שלום
אם יורשה לי שתי שאלות
שאלה ראשונה אני קניתי ברגל הפוט של האסטרטגיה את910 שעכשיו לא שווה כלום!!! האם בפקיעה אני אצטרך לשלם עמלות על אי ביצוע הפעולות מתוך הנחה שהערך של 910 יהיה שווה 0 ?
בד"כ לא משלמים עמלת קניה.מכירה בפקיעה -תלוי העמלות שסגרת
שאלה שנייה אני כתוב ב930שנכתבה ב97 שח ממוצע לאן היית מקדם אם בכלל את הרגל הזו היום כרגע אני יכול לקנות חזרה ב30 שח...?
תודה מראש לכל המתיחסים
ישנם חוקים ברורים מתי ולאן מקדמים - תחפש באתר ניהול שוקת חודשית ע"י השחקן
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי עמיחי
דמי כיס וכל החברים שלום
אם יורשה לי שתי שאלות
תודה מראש לכל המתיחסים
בהמשך למה שדניאל ענה לך,
אין ספק ש 930 נשחקה יפה, ויש כדאיות לקנות אותה בחזרה ולשחרר ביטחונות. השאלה לאן לקדם, היא שאלה קשה יותר.
יש יותר דעות התומכות בהמשך הירידות, מאשר בעליות. וזו גם דעתי. אפשר לראות שעם כל הכבוד לעליות אתמול בארה"ב, אצלנו התגובה מתונה מאד מאד. מעניין לראות שלמשל יתר 50 אצלנו בקושי מגרד היום את ה 0.25%. זאת אומרת שעדיין לא שופכים כסף בבורסה. עדיין נזהרים מאד. גם באירופה השימחה לא גדולה. אפילו הקאק
הצרפתי
הקפריזי זוחל לאט למעלה.
כמו שכתבתי, אני מנסה לסגור קצת למטה, בעדינות. לא נראה לי שאני אקדם היום. בשבוע הבא, בכפוף למצב, אפשר יהיה לתחיל להסתכל על 980 וחבריו. ובכל אופן, נראה לי טעות לקדם פוטים בעליות.
אם מסתכלים מה עושים הגדולים, הרי שנראה שבשלב זה, השחקנים סימנו למטה את 990 כמינימום, וגם על 1000 הם מהמרים בלי בעיה. (שוב אני מזכיר, להתייחס למידע הזה בערבון מוגבל. זו לא חברת ביטוח.) אגב, מעניין לראות שבצד של הקולים, השחקנים עברו להתעסק בעיקר עם 1140. זאת אומרת שהעליות שהיו לאחרונה קצת הוציאו להם את הכיף מ1130 ו 1120. אבל עדיין 1120 ו 1130 הם המיגדלים העיקריים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי עמיחי
דמי כיס וכל החברים שלום
אם יורשה לי שתי שאלות
תודה מראש לכל המתיחסים
שלום עמיחי
אולי זה יכול לעזור לך: שרשור של שחקן על ניהול שוקת.
http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=76&t=5243
-
סיפור מתח
עמדתי כל היום בתור ה P950 ב 45 ש"ח יחידה. ככה, בשמש, ללא שתיה וללא אוכל. והתור התקדם לו לאט לאט. מדי פעם עקפו אותי כמה חסרי סבלנות, לתור של ה50, שהתקדם הרבה יותר מהר. אבל אנחנו, אנשי ה 45 ש"ח, המשכנו להתעקש.
לפני עמד בחור צעיר, שהספיק להכנס לתור בבוקר. ומאחורי ברוקר רציני, שחיכה בעוד כמה מקומות אחרים. מדי פעם חלק פרשו, ואחרים הצטרפו בסוף.
בסוף, דקה לפני הסגירה, הגיע התור שלי.
-
נחמד :)
גם אני אתמול חיסלתי את הכתיבות בצד התחתון (מלכתחילה היו לי ממש מעט).
נותרתי עם אותו מספר מועט ב1150-70.
בשבוע הבא אתחיל לפתוח כמויות קצת יותר גדולות בהתאם לתנועות. עדיין בזהירות כי יש 3 שבועות והכל עוד יכול לקרות.
-
אני היום בתהליך סגירה מלא של הרגל התחתונה.
הרגל העליונה מסבה בנתיים נזק. אבל כמו שכשהיו ירידות, היה קשה לדמיין ירידות, ככה עכשיו קשה לדמיין ירידות. אבל ירידות צריכות להגיע.
-
גם לי נראה נכון לחסל את רגל הפוט בשלב זה.
יתכן שאפשר בהמשך להשיג רווחים יפים מכתיבת 990.
אני כתוב כרגע על 950.
האם לדעתכם 1130 כבר בסכנה? או לחכות?
ראיתי את המגדל במפת הפוזיציות, אבל אני גם זוכר את הלחץ בחודש שעבר.
-
אגב, שימו לב לסגירות של 1120 ביום חמישי במפת הפוזיציות...
צריך לדעתי להיזהר מאוד מהגבול העליון.
-
שחקן אומר עדין (ראו בשרשור מפולת) גבול עליון כנראה 1130.
-
אני החלטתי להעביר חצי מהכמות שלי ב 1150 ל 1160. התשלום עבור זה עדיין סביר מאד.
מעניין מה יעשו הגדולים. אני בטוח שיש לחץ למי שכתוב בערימות של 1120, כולל פוטנציאל לסקוויזים. בהחלט יתכן ששחקן צודק לגבי גבול עליון של 1130. אבל בכל זאת העדפתי להתרחק קצת.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
מעניין מה יעשו הגדולים. אני בטוח שיש לחץ למי שכתוב בערימות של 1120, כולל פוטנציאל לסקוויזים. בהחלט יתכן ששחקן צודק לגבי גבול עליון של 1130. אבל בכל זאת העדפתי להתרחק קצת.
דמי כיס,
האם לא תשלום גבוה מידי במקום לחכות ליום שלישי שאולי תבואנה ירידות?
לפחות אצלי להרחיק את 1130 מדובר בהרבה כסף, ואתה מתרחק אפילו מ-1150 אתה מאוד זהיר אולי כיאה לשוקת רחבה.
-
אני מתכנן להעביר חלק מ1150 ל 1160 יותר מאוחר היום או מחר כשהשוק יתמתן
לטעמי העליות הללו הם "בלוף" מקווה שאני לא טועה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
דמי כיס,
לפחות אצלי להרחיק את 1130 מדובר בהרבה כסף, ואתה מתרחק אפילו מ-1150 אתה מאוד זהיר אולי כיאה לשוקת רחבה.
תראה, במידה מסויימת, חזרתי היום לנקודת ההתחלה של החודש מבחינת רווח/הפסד. אז נוח לי כרגע לעשות הזזות, כי מה שזה אומר שמקסימום, טחנתי שבועיים על כלום. אבל החודש עדיין לא אבוד.
-
ציטוט:
ציטוט:
דמי כיס,
דוד, שים לב, הקולים מתנהגים שונה מהפוטים.
1130, כבר "בקו האש" , אם תסוג לאחור 2 סטרייקים תצטרך להכפיל פי 2 וחצי. כדי להשאר באותה רמת תקבול ומנגד תכפיל פי 2 וחצי את החשיפה שלך.
לכן אצלך כבר "עדיף" להמתין לשחיקה ולקוות שלא ימשיך לעלות.
לכן אתה קרוב "מדי" לביצוע תיקון, בלי לקבע הפסד או להגדיל סיכון באופן משמעותי.
לעומת זאת דמי כיס יכל לסגת לאחור תוך הכפלה של פי 2 (שני סטרייקים לאחור) או הכפלה פי אחד וחצי סטרייק אחד לאחור.
מחיר הנסיגה "המוקדמת" סביר, בהתחשב בעלות/סיכון.
זכור, עדיף לכתוב רחוק יותר ולהתקדם לאט יותר, במצב כזה במידה והכל הולך כשורה, אתה רק תאבד רווח, במצב השני אתה עלול להפסיד והרבה.
בהצלחה.
-
גם אני חושש מתסריט של חודש שעבר, שכולל סקוויזים וכו'.
העברתי את הכתיבות 1150 ל1160 בהכפלת כמויות. מוגן חצי 1170 וחצי 1180.
עלות ההזזה: 100 שח.
-
ל-sun99 תודה.
אך....
האם כתיבה של כמות כפולה אינו אומר כפול בטחונות?
לכאורה אם רוצים את אותו רווח ואין גבול לבטחונות אפשר לכתוב רחוק מאוד, אך המשחק הוא להשתמש באותן בטחונות או להגדילן במעט.
אני הייתי מעדיף לראות כיצד בהזזת רגל הפוטים אני מקבל תגבול המאפשר לי לעשות את התיקון הנצרך בקולים.
היות ונדמה לי(מקווה שלא טועה) שיש סיכוי טוב לירידות, לכן איני רוצה בשלב זה להסתכן בהזזת רגל הפוט קדימה. (בינתיים אני סוגר את 940)
באם תהיינה עליות או נתקרב לפקיעה, אשתדל לקבל תגבול גבוה מהפוטים, אולי אפילו ב-1030(לפי הכתיבות היום זה סביר) וזה יאפשר עם אותן בטחונות להזיז את רגל הקול יותר גבוה.
הלא כך?
-
ציטוט:
ל-sun99 תודה.
אך....
האם כתיבה של כמות כפולה אינו אומר כפול בטחונות?
לכאורה אם רוצים את אותו רווח ואין גבול לבטחונות אפשר לכתוב רחוק מאוד, אך המשחק הוא להשתמש באותן בטחונות או להגדילן במעט.
אני הייתי מעדיף לראות כיצד בהזזת רגל הפוטים אני מקבל תגבול המאפשר לי לעשות את התיקון הנצרך בקולים.
היות ונדמה לי(מקווה שלא טועה) שיש סיכוי טוב לירידות, לכן איני רוצה בשלב זה להסתכן בהזזת רגל הפוט קדימה. (בינתיים אני סוגר את 940)
באם תהיינה עליות או נתקרב לפקיעה, אשתדל לקבל תגבול גבוה מהפוטים, אולי אפילו ב-1030(לפי הכתיבות היום זה סביר) וזה יאפשר עם אותן בטחונות להזיז את רגל הקול יותר גבוה.
הלא כך?
דוד , כדאי שתחזור ותקרא את כללי שחקן לשוקת רחוקה.
הכפלת כמויות שווה הכפלת בטחונות. אתה אמור לשמור בטחונות בעתודה, כמות הבטחונות בעתודה כפונקציית המרחק שאתה כותב. כתבת בתחילת החודש במרחק של פחות משמונה אחוז בצד הקולים, לכן היתה צריך לשמור עתודה גדולה יותר.
אתה צודק , רגל מרוויחה "ממנת" הזזת רגל מפסידה.
הקידומים- זה האומנות.
אתה מבין בעצמך כי אם תרוץ ברגל הפוט קדימה כדי לממן את רגל הקול והשוק כהרגלו יתהפך.
אז תצא קרח מכאן ומכאן.
לכן החשיבות של פתיחה רחוקה, קידומים איטיים ושמירת עתודת בטחונות הינה קריטית.
אתה כתוב 1130 והגנות היכן? ובטחונות כמה מנוצל?
אגב, אתה צודק צפיה לירידות הינה יותר מסבירה לאחר עליה של 55 נקודות בשבוע אחרון, אבל מי יודע?
-
ל-sun99
אני מוגן ב-1140 יש לי עוד 25% בטחונות אם כי אני יכול להגדיל אותם ממקורות אחרים במידת הצורך.
אתה צודק בקשר לשוקת רחבה.
אני חיכיתי עם כתיבת הפוטים וכתבתי אותם כאשר המעוף היה ב-1060 כך שיש לי בינתיים רווח יפה בהם.
בינתיים מכרתי את רג הפוט היום ומחכה עם כתיבה.
תודה על הערותיך.
אני מסתייע בהם מאוד.
-
יאללה איתם.
כל היום אני עומד בתור של 20 ש"ח לקנות קצת P940, ובסוף המחיר עולה ל 25.
עכשיו לעמוד את כל התור ב 25? וב 30 לא בא בחשבון! יודעים מה? לא קונה. מה תעשו לי???? אני אתחיל מחר מוקדם. אהיה ראשון בתור.
-
דוד, שים לב, המרווח 1130-1140 שווה היום 250~.
1. אם יש לך עצבים חזקים- אתה פשוט יכול להמתין ולקוות שהמרווח יצטמק. אנו אחרי עליה של 55 נקודות , ירידה קלה, דישדוש, אפילו עליה קלה יורידו את ערך המרווח דרמטית.
2. אתה יכול להתכונן לתנועת מדד עולה כבר כעת על חשבון "הרווח" שנצבר עד כה.
ניתן לקנות מרווח עולה 1160-1170 בעלות 50 ש"ח.
במידה ויהיו ירידות /דישדוש- "רק הפסדת רווח".
במידה ויש המשך עליות - אתה כבר את הקו האחורי שלך קניתה בזול ולכן תקטין את עלות התזוזה לאחור.
ניתן לשלב בין האפשרויות ולבצע במינון משתנה על פי מידת "הלחץ".
יכול להיות שכדאי להמתין למחר ולראות מה העולם עושה, לשלם קנס , תמיד אפשר :d
-
ציטוט:
יאללה איתם.
עכשיו לעמוד את כל התור ב 25? וב 30 לא בא בחשבון! יודעים מה? לא קונה. מה תעשו לי???? אני אתחיל מחר מוקדם. אהיה ראשון בתור.
אני נפטרתי מהרגל במחיר 30 :) לא היתה לי הסבלנות לחכות,
השאלה היא כמה זמן להמשיך בהתעקשות על המחיר ולהשאיר רגל חשופה.
אמנם זה רחוק אבל האם זה חכם, אם תתחיל עכשיו ירידה ועליה בסטיה תסתכל על 25 בקנאה.
-
שאלה לחברים
אני כתוב 10 יחידות 1150 קול ומוגן 1170 ועוד 5 יחידות 1160 ומוגן 1180
היום קניתי בחזרה 10 יחידות פוט ואחרי קיזוז עם ההגנות נשארו לי כ20 שח ליחידה רווח
רציתי לכתוב שוב פוטים יותר למעלה אבל המחירים היו נמוכים מידי רציתי טטא של 20-25 שח ,החלטתי לחכות למחר בתקווה לירידות ואז אוכל לכתוב שוב את רגל הפוט יותר שמנה
האם נהגתי נכון שלא נגעתי ברגל הקול?
האם נהגתי נכון שלא כתבתי את רגל הפוט והחלטתי לחכות?
אודה על תשובותיכם
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי עמיחי
שאלה לחברים
אני כתוב 10 יחידות 1150 קול ומוגן 1170 ועוד 5 יחידות 1160 ומוגן 1180
היום קניתי בחזרה 10 יחידות פוט ואחרי קיזוז עם ההגנות נשארו לי כ20 שח ליחידה רווח
רציתי לכתוב שוב פוטים יותר למעלה אבל המחירים היו נמוכים מידי רציתי טטא של 20-25 שח ,החלטתי לחכות למחר בתקווה לירידות ואז אוכל לכתוב שוב את רגל הפוט יותר שמנה
האם נהגתי נכון שלא נגעתי ברגל הקול?
האם נהגתי נכון שלא כתבתי את רגל הפוט והחלטתי לחכות?
אודה על תשובותיכם
אם יהיו ירידות, נהגת נכון
אם יהיו עליות, נהגת לא טוב
עכשיו, יותר ברצינות - אנחנו נמצאים אחרי תיקון לא רע. עליה של 50 נקודות. מה שמגביר את הסבירות לירידות. אבל שום דבר הוא לא חברת ביטוח.
עדיין ל C1150 יש מרחק מסויים. אבל צריך להשגיח בקפדנות, כי עליית המחירים יכולה להאיץ מאד. לגבי ההמתנה על הפוט, אני נהגתי באותה הצורה. האם זה נכון או לא, ימים יגידו.
-
ציטוט:
יאללה איתם.
מבין אותך לגמרי תשנינו באותו תור
משהוא מוזר קורה היום בפוטים הרחוקים משער הפתיחה הם החלו לעלות עם המדד למרות הצפיה לשחיקה מואצת
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
ציטוט:
יאללה איתם.
מבין אותך לגמרי תשנינו באותו תור
משהוא מוזר קורה היום בפוטים הרחוקים משער הפתיחה הם החלו לעלות עם המדד למרות הצפיה לשחיקה מואצת
אני קניתי את המכירות שלי 950 כמות די גדולה(בשבילי) ב-30 ש"ח.
ולא מכרתי את כל ה940 בצפיה שמחר הם יעלו ואולי אוכל לקנות חזרה את ה-950 ב- 50 ש"ח או לקנות פוט עם הפרש יותר גבוה.
-
הגלום ירד בסוף היום בכחצי אחוז
אולי ז הסיבה שהפוטים התייקרו בסוף.
אולי לא. :roll:
-
הגלום מאוד קרוב לשער הסגירה, מתיי הוא ירד חצי אחוז?
-
ע"פ מפת הפוזיציות רואים סגירה מאוד מתונה של 1120-1140 ומעבר ל 1150, אבל מה שהפתיע אותי מאוד זה כתיבה יפה של פוטים גבוהים.
האם זה אומר ששחקנים כבר לא מאמינים כל כך בתרחיש של ירידות?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
ע"פ מפת הפוזיציות רואים סגירה מאוד מתונה של 1120-1140 ומעבר ל 1150, אבל מה שהפתיע אותי מאוד זה כתיבה יפה של פוטים גבוהים.
האם זה אומר ששחקנים כבר לא מאמינים כל כך בתרחיש של ירידות?
שאלה מצוינת! גם אני תהיתי שפתחתי את מפת הפוזיציות. עושה רושם
שהשחקנים משנים כיוון, אבל מה זבובי מעוף שכמונו מבינים :) יש כאן מישהו כבד שיכול לחוות דעתו?
-
היום הצלחתי לסגור את C1150 במחיר עלות אני חושב שאחכה מספר ימים כדי לראות היכן לפתוח מחדש
-
גישה זהירה, וזה טוב.
מבט במפת הפוזיציות, מראה בילבול מסויים. יש סגירות קלות ב C1120 עד C1140, ומצד שני, פתיחות יפות ב C1150 ומעלה.
צריך לזכור שמה שרואים כשינוי במפת הפוזיות, זה רק הפרשים בין פותחים לסוגרים. כך שיכול להיות שהיו הרבה מאד סוגרים גם ב C1110, ומצד שני אוכפים חדשים שנפתחו שם.
הקטע המעניין זה הפתיחות הגדולות של פוטים מ P1080 ומעלה. זה מראה על הרבה מאד ביטחון של הכותבים שלא יהיו ירידות.
כסיכום, מבט כללי מראה מגדל גבוה מאד ב C1130, ופיזור די אחיד בצד של הפוטים, כאשר אפשר להניח שהפתיחות מ P1080 ומעלה זה שחקנים. פתיחות ב P980 - P1000 זה כל מני כותבים רחוקים למיניהם. מתחת לזה, משחררי ביטחונות. ובאזור ה P1040 - P1060 כל מיני אסטרטגים.
אבל כל הניתוח הזה הוא רק בשביל העניין. השחקנים לא ישכבו על הגדר בשביל אף אחד מאיתנו. ולכן, לא לסמוך!
-
שלום חברים,
לא כתבתי כאן הרבה זמן...
מה מצבנו החודש, הגורויים הצליחו להפחיד אותנו עם ירידות חזקות שמסרבות להגיע?
אני כתוב 1000-1160 מוגן סטרייק בודד. אולם מרבית הבטחנות ברגל הקול, כל יום שעובר אני ממשיך להתחרט על חוסר האיזון.
היכן אתם כתובים?
ד.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david5
שלום חברים,
לא כתבתי כאן הרבה זמן...
מה מצבנו החודש, הגורויים הצליחו להפחיד אותנו עם ירידות חזקות שמסרבות להגיע?
אני כתוב 1000-1160 מוגן סטרייק בודד. אולם מרבית הבטחנות ברגל הקול, כל יום שעובר אני ממשיך להתחרט על חוסר האיזון.
היכן אתם כתובים?
ד.
אני ב 1160 מוגן 2 סטרייקים ורגל תחתונה כבר סגרתי אתמול.
חושב ברצינות לפתוח אותה מחדש...
-
אני עדיין בתור למכור את 940 (אני אמכור מחר) אני לא אמהר לפתוח את רגל הפוט מחדש , משום מה יש לי הרגשה שיש לפנינו עוד ירדה קלה
מבחינת רגל הקול סגרתי את 1150 ונשארתי עם 1160
אין מצב לעליות רצופות במשך יותר משבוע
-
ציטוט:
מבחינת רגל הקול סגרתי את 1150 ונשארתי עם 1160
never say never
אבל יש מספיק זמן לתקן ולהשיג את הרגל לאחור במידה והמדד נתקע במאניה של מאניה-דיפרסיה.
מה שמזכיר לי - חשוב להשאיר בטחונות פנויים בשביל דילוגים כאלה, אם נזדקק להם.
אני כרגע פתוח עם חצי מהבטחונות על 1160, מוגן חצי 70 וחצי 80.
-
ציטוט:
לפני שנה שבוע וחצי לפני הפקיעה מעו"ף התחיל לרוץ למעלה רצוף עד הפקיעה.
מלבד יום אחד של ירידה רבע אחוז ויום לפני הפקיעה או הפקיעה עצמה.
וכמה שהפקיעה התקרבה, הריצה למעלה האיצה בגלל אופוריה וסקויזים של שחקנים.
-
מאוד מעניין ומלמד הדיון שמתפתח כאן
אני בתור חדש בעיניני השוקת כתבתי החודש פעם ראשונה ונראה לי לא טוב בנתיים.
למרות שהסתכלתי וכתבתי שנים שלושה סטרייקים מהמגדלים של השחקנים,בצד של הקול אני כתוב 1150 וסגור 1170 10 יחידות ועוד 5 יחידות 1160 וסגור 1180 אני לא שקט ורואה את המדד משתגע למעלה
שאלתי מתי כדי להזיז את הרגליים למעלה,לברוח, ואיך אני מגלגל בלי להפסיד,יש לי מספיק בטחונות, אגב על הכתיבה של 1150-1170 קיבלתי 45 שח ליחידה.
אודה על תשובותיכם המלומדות.
-
היום כנראה יהיה דשדוש אדמדם - זמן טוב להשיג רגליים לאחור.
-
- דראגון, לא הייתי אומר את זה על כל היום, אבל כנראה שבפתיחה וגם בבוקר יהיה דשדוש אדמדם - ואני מופתע, כי אלקואה סיפקה את הסחורה, והיא הכתה את האנליסטים שוק על ירך, אז האם זה בהכרח שיהיו עליות?
- אז טסתי בפייפר לדרום מזרח אסיה כדי לראות את העליות, ואכן כי כן הם פתחו שם גבוה, ואז קרה הפוך על הפוך, התמתנו שם העליות ואפילו החליפו צבע, ואפקט "Better than expected" התהפך לאפקט "Sell the news", תודה