-
Re: אוכף מכור - שאלה לשחקן
ריקי - הברוקר שלך לא מחשב את הבטחונות לפי 850 ש"ח עכשיו, נכון?
אלא לפי 4000?
למעשה ע"י קירוב הקולים נעלת רווח של 150 שח בצד התחתון. כשמחשבים 150 מול סיכון של 850 (הפסד מקסימלי) - מדובר על 17.6% רווח שזה מצויין (לא משנה כרגע אם אפשר יותר וכמה).
אבל אם הבנק/בית השקעות דורש ממך להשכיב 4000 שח בצד - פתאום מדובר על 3.75% רווח.
כי אפילו שבעו"ש שלך יש כרגע יותר ממה שהיה - עדיין מסגרת הכתיבות היא אותה מסגרת והברוקר שלך לא ייתן לך לנצל יותר מ 4000 שח לאוכף X כמה אוכפים שניתן לבצע בתוך המסגרת.
האם אני צודק או מפספס משהו?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
ריקי - הברוקר שלך לא מחשב את הבטחונות לפי 850 ש"ח עכשיו, נכון?
אלא לפי 4000?
למעשה ע"י קירוב הקולים נעלת רווח של 150 שח בצד התחתון. כשמחשבים 150 מול סיכון של 850 (הפסד מקסימלי) - מדובר על 17.6% רווח שזה מצויין (לא משנה כרגע אם אפשר יותר וכמה).
אבל אם הבנק/בית השקעות דורש ממך להשכיב 4000 שח בצד - פתאום מדובר על 3.75% רווח.
כי אפילו שבעו"ש שלך יש כרגע יותר ממה שהיה - עדיין מסגרת הכתיבות היא אותה מסגרת והברוקר שלך לא ייתן לך לנצל יותר מ 4000 שח לאוכף X כמה אוכפים שניתן לבצע בתוך המסגרת.
האם אני צודק או מפספס משהו?
הסבר על העניין (לפי הבנתי)
1. ישנם 3 נתונים הקשורים לבטחונות:
א. שווי תיק לבטחונות - שזה סה"כ מזומן + ניירות ערך (נ"ע מחשיבים חלק מערכם כבטחונות, לפי סוג הנייר)
ב. ניצול בטחונות - זה כמה בטחונות הפוזיציה שלך דורשת
ג. יתרת בטחונות לניצול - זה א פחות ב.
-
עידכון יומי 1/7 - מצב האוכף (הלוהט) שלי
- בוצע תיקון (ותודה לחברים שתרמו) שמשמעו:
1. קניית הרגל המרוויחה - קול 1090 (במחיר של 1000 ש"ח)
2. כתיבה של קול 1080 (במחיר של 1360)
3. מכירת ההגנה המקורית קול 1130 (במחיר של 240)
4. קניית הגנה קול 1120. (במחיר 340)
להלן הסיכום היומי:
רווח/הפסד
put (1090) -1342
call 1080) -227
put (1060) 890
call (1120) 69
call (1090) 1720
call 1130) -700
רווח/הפסד 410
תשואה: 48.2%
בטחונות: 850 ש"ח
המשמעות - הרחבת טווח הרווח. אין הפסד למטה. הפסד פוטנציאלי של 850 ש"ח למעלה, וטרם נאמרה המילה האחרונה.
כמה הערות:
1. את ניתוח היווניות נבצע לאחר כשבוע. אז ניתן יהיה להסיק מסקנות ראויות (עומר איפא אתה?, האקסל מחכה לך:)
2. SUN99 מה דעתך על התיקון. איך הוא ביחס ל"טיפול" ברגל הפוט??
3. גומר - הכסף שאני "משכיבה" הוא 1100 ש"ח בלבד, כי קיבלתי תקבול ואני משתמשת בו. לכן מחשבים תשואה על הכסף שאינו בשימוש. למיטב הבנתי כך שחקן גם מחשב.
4. גיל, הקמתי סימולציה שמתארת את התיקון שלך. שאפו. מסקנות והשוואת תיקונים בהמשך.
אשמח לשמוע תובנות, והארות. ממש תודה על העזרה.
-
תודה, סידרתם לי את המחשבה לגבי הבטחונות. בלבול רגעי
-
ריקי,
בנסיבות של השוק ופתיחת האוכף, הטיפול ברגל הפוט הוא טוב מאוד.
לא לגעת וזה מצויין.
בורכת בסבלנות וזה מאוד חשוב.
בתיקון הזה קבעת למעשה גם את נקודת היציאה שלך.
במידה והשוק מגיע ל- 1080 צריך לצאת, שם יהיה שיא הרווח ומבחנתך ככל שזה יהיה בשבוע האחרון וקרוב לפקיעה כך הרווח יהיה הגדול ביותר. 7 ימים לפקיעה בין 1065 ל- 1080 רווח של 750 ש"ח לפחות.
שמי לב לו היית פותחת עם הגנות כפולות, דהינו כתובה ב- 1090 2 קנויים ב- 1030.
אז היו עומדות בפנייך שתי ברירות:
1. הקטנת סיכון ברגל הפוט על ידי מכירת 2 פוט 1030 ורכישת פוט 1060., היה מתקבל תקבול נוסף שהיה מעלה אותך מעל ל- 3K. וזאת מבלי שנוגעים ברגל הקול.
2. הגדלת פוטנציאל רווח על חשבון הקטנה של הסיכון-עקב הגדלת התקבול- רכישת פוט 1090 ומכירת 2 פוט 1060- נותרנו פתוחים ברגל הפוט 6K אבל קבלנו 1000 ש"ח נוספים.
כל זאת מבלי שנגענו ברגל הקול שם ניתן להוסיף כתיבה החל מקול 1140 ומטה מבלי לקרב את הרגל הראשית ב- 1090. אומנם מגדיל בטחונות בצד הקול אבל עדיין המדד צריך לעבור דרך גבעת הרווח המצויה בעליה של המדד.
ריקי בהצלחה.
-
כמה תהיות,
1) בכתיבת האוכף נלקחה החלטה לכתוב הגנה צמודה יותר לפוט, בשל הנחת היסוד לשוק יורד בנוסף לסטיית התקן וטיפה טטה קיבלנו רווח משמעותי בשלב מוקדם של החודש, זה נחמד וקצת מכניס לאופוריה (יעד הרווח הושג אחרי שבוע) אבל תורם פחות מאשר התובנות של המה לעשות או לא לעשות במידה והשוק היה מתנהג שונה.
2) מכאן והלאה אם המדד ממשיך לרדת אני מניח שמבחינת האסטרטגיה ההמשך די ברור, המשך קידום רגל הקול, בכל הזזה נחזיר כסף לשוק (זאת הנקודה שעדיין מפריעה לי ובגללה אני מתנהל רק עם אוכף קטום בינתיים) אך במידה והמדד יתקן למעלה אולי נקבל נקודת יציאה טובה מהאסטרטגיה.
3) מה שבאמת מעניין זה מה יקרה אם בתחילת השבוע השוק יתחיל לתקן למעלה, מה שצפוי שיקרה זה שרגל הקול שקודמה תתחיל להפסיד (מן הסתם), במידה וסטיית התקן תרד ההפסד צריך להתקזז טיפה, בנוסף ההפסד מרגל הפוט יפחת ככה שבגדול בעליות קלות הרווח פחות או יותר ישמר (את הטטה נרגיש רק בעוד שבוע וחצי בינתיים הוגא והגמא יתנו את הטון).
4) כרגע בגרף לפקיעה האסט' מוגנת 4.8 אחוז למעלה עד 1110, הכתיבות הגדולות מרוכזות באזור 1120 1130. אני מניח שככל שנתקרב ל1100 החששות יגברו כמו גם הפיקפוק בקידום רגל הקול (שהרי לפני הקידום היינו מוגנים עד 1120), כדי לא לתת לרגש להשפיע צריך תכנית עבודה גם למקרה כזה.
החודש עוד ארוך והכל יכול לקרות, אבל על סמך מפת הפוזיציות והסנטימנט הנוכחי אני מניח שבמידה והמדד עובר בצורה מובהקת את 1110 והנחות היסוד לא משתנות נקדם את רגל הפוט כדי להגדיל במעט את גבול הרווח (בציפייה לחזרה לירידות), במידה והמדד ימשיך לעלות נצטרך לשקול מה עושים בהתאם לפרמטרים השונים, מצב השוק והזמן לפקיעה שיצביעו על יחס הסיכון סיכוי.
5) שחקן צוטט מספר פעמים בימים אחרונים כמי שמסתייג מהאסרטגיה הזו בשל תוחלת לא מספקת לעומת אסטר' אחרות ואפשרויות התיקון המעטות שיש במידה והמדד בורח.
באותן פעמים הוזכר גם השימוש במרווחים קלנדריים לשם הגנה על האוכף, היתרון בהגנה בחודש הבא ברורה, השפעת הטטא על האופציות הקנויות נמוכה יחסית, בקיזוז השפעת הטטא שאר היווניות אמורות להתכנס גם לאופציות קנויות לחודש הבא מה שאמור לאפשר גמישות גדולה יותר בניהול, שווה לעלות את זה בהמשך.
יצא לי ארוך, בטח איבדתי חצי מכם
סופ"ש נעים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי omer
כמה תהיות,
5) שחקן צוטט מספר פעמים בימים אחרונים כמי שמסתייג מהאסרטגיה הזו בשל תוחלת לא מספקת לעומת אסטר' אחרות ואפשרויות התיקון המעטות שיש במידה והמדד בורח.
באותן פעמים הוזכר גם השימוש במרווחים קלנדריים לשם הגנה על האוכף, היתרון בהגנה בחודש הבא ברורה, השפעת הטטא על האופציות הקנויות נמוכה יחסית, בקיזוז השפעת הטטא שאר היווניות אמורות להתכנס גם לאופציות קנויות לחודש הבא מה שאמור לאפשר גמישות גדולה יותר בניהול, שווה לעלות את זה בהמשך.
יצא לי ארוך, בטח איבדתי חצי מכם
סופ"ש נעים.
עומר,
יצא לך מצויין,
כידוע חלק מהנשים משקרות וטוענות שהאורך לא קובע (כאילו שמישהו באמת מאמין להן),
האורך כן קובע, אם כותבים שטויות, אז עדיף כמה שיותר קצר, ואם לעניין, אז גם עמודים שלמים לא מעייפים כשהם בטעם..
-
2 שאלות ברשותכם:
1. עומר - למה נוח לך יותר לעבוד עם אוכף קטום? אם כתבת אוכף קטום של ק1100, פ1080, בירידות תקרב את רגל הקול, ועדיין ייתכן מצב בו אתה מצליב את רגל הקול ויורד מתחת לפוט. אז היכן היתרון? אגב מתי אוכף קטום הופך להיקרא "שוקת אלימה"?
2. גיל - אשמח אם תוכל להרחיב טיפה על קניית מרווחים, ניודם בזול עד לסגירת קופסא? דוגמא בבקשה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
2 שאלות ברשותכם:
1. עומר - למה נוח לך יותר לעבוד עם אוכף קטום? אם כתבת אוכף קטום של ק1100, פ1080, בירידות תקרב את רגל הקול, ועדיין ייתכן מצב בו אתה מצליב את רגל הקול ויורד מתחת לפוט. אז היכן היתרון? אגב מתי אוכף קטום הופך להיקרא "שוקת אלימה"?
2. גיל - אשמח אם תוכל להרחיב טיפה על קניית מרווחים, ניודם בזול עד לסגירת קופסא? דוגמא בבקשה?
גומר,
ברצון אסביר את עניין המרווחים, א ב ל , בוא לא נערבב שמחה בשמחה, השוק לא הולך לשום מקום והמעו"ף כאן ובשביל להישאר, אז יהיה לנו מספיק זמן בהמשך,
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ריקי,
לא לגעת וזה מצויין.
בורכת בסבלנות וזה מאוד חשוב. :)
במידה והשוק מגיע ל- 1080 צריך לצאת, שם יהיה שיא הרווח ומבחנתך ככל שזה יהיה בשבוע האחרון וקרוב לפקיעה כך הרווח יהיה הגדול ביותר. 7 ימים לפקיעה בין 1065 ל- 1080 רווח של 750 ש"ח לפחות.
מקובל עלי.
נראה לי שבפעם הבאה אפעל כך. הגנות כפולות במרחק של 5 סטרייקים בכפוף כמובן לתקבול. נראה לי שכך התיקון יותר נח וגם הטווח למעלה גבוה יותר (נותן עד 1122 במקום עד 1111 אצלי)
1. הקטנת סיכון ברגל הפוט על ידי מכירת 2 פוט 1030 ורכישת פוט 1060., היה מתקבל תקבול נוסף שהיה מעלה אותך מעל ל- 3K. וזאת מבלי שנוגעים ברגל הקול.
סימלצתי זאת. ביצעתי את התיקון לפי המחירים בזמן התיקון שלי (יום ה':11:30) מכירה של 2 1030 נותנת לי רווח של 1710 לשתיהן, אבל רכישת 1 1060 עולה לי 2920 - סהכ התקבול הינו 3200 (50 ש"ח יותר מאשר אצלי, שורה תחתונה: 300 ש"ח רווח - פחות מאשר עם התיקון אצלי, מה דעתך??)
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=18284
2. הגדלת פוטנציאל רווח על חשבון הקטנה של הסיכון-עקב הגדלת התקבול- רכישת פוט 1090 ומכירת 2 פוט 1060- נותרנו פתוחים ברגל הפוט 6K אבל קבלנו 1000 ש"ח נוספים.
בעצם מה שאתה מציע זה להשאר חשוף ברגל התחתונה?, לא בטוחה שהבנתי אותך
כל זאת מבלי שנגענו ברגל הקול שם ניתן להוסיף כתיבה החל מקול 1140 ומטה מבלי לקרב את הרגל הראשית ב- 1090. אומנם מגדיל בטחונות בצד הקול אבל עדיין המדד צריך לעבור דרך גבעת הרווח המצויה בעליה של המדד.
ריקי בהצלחה.
תודה, אתה שותף לה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי omer
כמה תהיות,
1) בכתיבת האוכף נלקחה החלטה לכתוב הגנה צמודה יותר לפוט, בשל הנחת היסוד לשוק יורד בנוסף לסטיית התקן וטיפה טטה קיבלנו רווח משמעותי בשלב מוקדם של החודש, זה נחמד וקצת מכניס לאופוריה (יעד הרווח הושג אחרי שבוע) אבל תורם פחות מאשר התובנות של המה לעשות או לא לעשות במידה והשוק היה מתנהג שונה.נכון, לכן בפעם הבאה נפתח כמה אוכפים, על מנת ללמוד בלייב איך כל אחד מהם מתנהג באותו מצב שוק. עושה רושם שצריך להתחיל לחלק מטלות כאן
בנוסף לזה עוד מילה אחת - בחודש שעבר פתחתי בדיוק אותו אוכף עם אותן הגנות, מה לעשות שהסטייה היתה אותה סטייה (שכה אחיה) והשוק בחר להתנהג בערך אותו דבר, כשפניו למטה. מה שקרה הוא שבשלב מסוים לאחר שניזוקתי בגלל התיקון של רגל הקול החדשה שנכתבה והחלה להפסיד, הפוט הכתוב "פיצה" אותי והרידה בסטיות כשהחל השוק לעלות - החזירה לי כסף יפה
2) מכאן והלאה אם המדד ממשיך לרדת אני מניח שמבחינת האסטרטגיה ההמשך די ברור, המשך קידום רגל הקול, בכל הזזה נחזיר כסף לשוק (זאת הנקודה שעדיין מפריעה לי ובגללה אני מתנהל רק עם אוכף קטום בינתיים) אך במידה והמדד יתקן למעלה אולי נקבל נקודת יציאה טובה מהאסטרטגיה.נכון לחלוטין
3) מה שבאמת מעניין זה מה יקרה אם בתחילת השבוע השוק יתחיל לתקן למעלה, מה שצפוי שיקרה זה שרגל הקול שקודמה תתחיל להפסיד (מן הסתם), במידה וסטיית התקן תרד ההפסד צריך להתקזז טיפה, בנוסף ההפסד מרגל הפוט יפחת ככה שבגדול בעליות קלות הרווח פחות או יותר ישמר (את הטטה נרגיש רק בעוד שבוע וחצי בינתיים הוגא והגמא יתנו את הטון). נראה לי שהתייחסתי בדיוק לזה בסעיף הקודם
4) כרגע בגרף לפקיעה האסט' מוגנת 4.8 אחוז למעלה עד 1110, הכתיבות הגדולות מרוכזות באזור 1120 1130. אני מניח שככל שנתקרב ל1100 החששות יגברו כמו גם הפיקפוק בקידום רגל הקול (שהרי לפני הקידום היינו מוגנים עד 1120), כדי לא לתת לרגש להשפיע צריך תכנית עבודה גם למקרה כזה.
החודש עוד ארוך והכל יכול לקרות, אבל על סמך מפת הפוזיציות והסנטימנט הנוכחי אני מניח שבמידה והמדד עובר בצורה מובהקת את 1110 והנחות היסוד לא משתנות נקדם את רגל הפוט כדי להגדיל במעט את גבול הרווח (בציפייה לחזרה לירידות), במידה והמדד ימשיך לעלות נצטרך לשקול מה עושים בהתאם לפרמטרים השונים, מצב השוק והזמן לפקיעה שיצביעו על יחס הסיכון סיכוי.
באותן פעמים הוזכר גם השימוש במרווחים קלנדריים לשם הגנה על האוכף, היתרון בהגנה בחודש הבא ברורה, השפעת הטטא על האופציות הקנויות נמוכה יחסית, בקיזוז השפעת הטטא שאר היווניות אמורות להתכנס גם לאופציות קנויות לחודש הבא מה שאמור לאפשר גמישות גדולה יותר בניהול, שווה לעלות את זה בהמשך.הייתי מאוד שמחה למצות את הדיון כאן בנושא האוכף, לבלוש אחר כל היוונניות המשתתפות בחגיגה, ולמצות איתן את הדין לפני שנפתח זירה חדשה
יצא לי ארוך, בטח איבדתי חצי מכםהשתדלתי להחזיק מעמד עד כאן....אוףףףףף זה היה קשה
סופ"ש נעים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ציטוט:
פורסם במקור על ידי omer
הייתי מאוד שמחה למצות את הדיון כאן בנושא האוכף, לבלוש אחר כל היוונניות המשתתפות בחגיגה, ולמצות איתן את הדין לפני שנפתח זירה חדשה
סופ"ש נעים.
איי ארגנטינה, ארגנטינה... :x .. טוב התפנה קצת זמן.. נחזור לדברים קצת יותר שמחים,
היווניות השובבות שנזנחות תדיר על ידנו אבל בעצם מספרות את כל הסיפור...
אני חושב שלפני שמחברים את כולן יחדיו לחגיגה צריך להפריד כוחות לרגע, יותר קל יהיה להסתכל על השוקת הקנויה בנפרד והאוכף בנפרד, אני אנסה את מזלי בשוקת, תיקונים והערות יתקבלו בברכה.
לגבי הגמא (שגיל כבר העלה בקצרה לפני כמה עמודים טובים) והשפעתה על השוקת.
גרף הגמא נראה כמו גרף פעמון גאוס סטנדרטי ששיאו מתקבל באופציות שנמצאות בכסף,
הגמא נהיית משמעותית יותר ככל שהזמן עובר (הפיק של הפעמון עולה) ופחות משמעותית כשהתנודתיות עולה.
גרף הגמא יכול להסביר את הסיבה לרווח שנוצר בשוקת הקנויה כאשר מתקבלת תנועה חדה לכיוון אחד, אם נשתמש בשוקת של ריקי, השוקת נכתבה כשהמדד היה 1090, המדד התחיל לרוץ למטה ולפי גרף הגמא התאוצה הולכת וגדלה כאשר אופציה מתקרבת לכסף - במקרה הזה עליית המחיר החדה של אופציית הפוט, מנגד לפי אותו הגרף ירידת הערך כאשר אופציה מתרחקת מהכסף (או התאוטה) היא מתונה יותר, מכאן אנו מקבלים רווח בשוקת קנויה למרות שלכאורה ירידת הערך באופציית הקול היתה אמורה להתקזז עם הרווח מאופציית הפוט.
אני מניח שהזזת השוקת נעשית על מנת שההשפעה המתוארת למעלה לא תפוג, כלומר מנסים להזיז את השוקת (לשמור אותה באזור הכסף) כ"הכנה" להמשך תנועה למטה או לכיוון היפוך תנועה וקבלת אפקט זהה.
עוד הערה קטנה, ממה שיצא לי לקרוא בספרות המקצועית (באנגלית בעיקר) ממליצים לבצע שוקת קנויה רק על אופציות שפקיעתן גדולה מחודש, וכאשר נכנסים לטווח החודש לשקול למכור.
כמובן שההתייחסות היתה לגמא בלבד בלי להתייחס לשאר החברות בחגיגה, אני אנסה פעם הבאה את מזלי איתן.
-
תודה עומר!
וכדי לחזק את דבריך ולעגן אותם במציאות הלכה למעשה - להלן נתוני הגמא שאספתי, מאז הקמת האוכף (הלוהט) שלי:
אכן, כמו שציינת, הגמא גדלה עם הגעת האופציה הקנויה לכסף (פוט 1060). באופציה הקנויה הנוספת, (קול 1130) השפעתה הלכה וירדה עם התרחקות המדד.
אבל - כמו שציינת, הגמא היא חלק מהחבורה. שאר היווניות עדיין ב"עוצר" ומחכות לגאולה.
-
Red
זוכרת את השיפוץ הראשון שהצעתי, זה שהעלית לזירוסם, אך לא המשכת איתו בתור Main, אז מחר בבוקר, אנסה לבצע שיפוץ נוסף - בהתאם למה שהשוק יאפשר לי.
-
[quote="גיל (רעננה)"]Red
זוכרת את השיפוץ הראשון שהצעתי, זה שהעלית לזירוסם, אך לא המשכת איתו בתור Main, אז מחר בבוקר, אנסה לבצע שיפוץ נוסף - בהתאם למה שהשוק יאפשר לי.
מכיוון שהשוק עולה, אין אפשרות לבצע את השיפוץ (טכנית אפשר, אך התמורה תהיה מזערית, ולא מצדיקה זאת), ולכן כרגע לא מבצע שום שיפוץ נוסף.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ריקי,
לא לגעת וזה מצויין.
בורכת בסבלנות וזה מאוד חשוב. :)
מקובל עלי.
נראה לי שבפעם הבאה אפעל כך. הגנות כפולות במרחק של 5 סטרייקים בכפוף כמובן לתקבול. נראה לי שכך התיקון יותר נח וגם הטווח למעלה גבוה יותר (נותן עד 1122 במקום עד 1111 אצלי)
סימלצתי זאת. ביצעתי את התיקון לפי המחירים בזמן התיקון שלי (יום ה':11:30) מכירה של 2 1030 נותנת לי רווח של 1710 לשתיהן, אבל רכישת 1 1060 עולה לי 2920 - סהכ התקבול הינו 3200 (50 ש"ח יותר מאשר אצלי, שורה תחתונה: 300 ש"ח רווח - פחות מאשר עם התיקון אצלי, מה דעתך??)
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=18284
נכון, אבל זאת מבלי שהית צריכה לקרב את הכתיבה בצד הקולים. בנוסף ניתן היה להמשיך לטפל ברגל הקול ללא קשר
האפשרות הזאת משמעה להיות חשוף ברגל תחתונה אבל מצד שני להגדיל פוטנציאל רווח, לו הינו עושים את התיקון הזה נכון להיום הפוט 1060 היה נשחק כפול=רווח 1000 ש"ח לעומת זאת הפוט 1090 כיוון שהוא עמוק בכסף נשחק רק ב- 400 ש"ח. הדרך הזו מכפילה את השחיקה, כיוון שיש שתי כתיבות והם בכסף, לעומת כתיבה אחת שהיא עמוק יותר בכסף.
ריקי בהצלחה.
תודה, אתה שותף לה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ריקי,
האפשרות הזאת משמעה להיות חשוף ברגל תחתונה אבל מצד שני להגדיל פוטנציאל רווח, לו הינו עושים את התיקון הזה נכון להיום הפוט 1060 היה נשחק כפול=רווח 1000 ש"ח לעומת זאת הפוט 1090 כיוון שהוא עמוק בכסף נשחק רק ב- 400 ש"ח. הדרך הזו מכפילה את השחיקה, כיוון שיש שתי כתיבות והם בכסף, לעומת כתיבה אחת שהיא עמוק יותר בכסף.
הולכת לבצע את התיקון - כאילו ביצענו אותו ביום ה' לפי המחירים בשעה 11:30 - מקביל לתיקון שלי-
אחרי התיקון שלך צ"ל בתיק :קול 1090 ו-1130 - לא נגענו. פוט: יחידה אחת כתובה של 1060 (כי היתה לנו הגנה אחת וכי רכשנו חזרה 1090)
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=18284-
האם התיקון נכון?
ריקי בהצלחה.
תודה, אתה שותף לה.
-
"נותרנו פתוחים ברגל הפוט 6K"
איך? אם מה שריקי הבינה זה נכון - אז קנינו את פ1090, מכרנו פעמיים פ1060 - משמע יש יח' אחת פ1060 כתובה חשוף. בטחונות של היחידה הזו = 12K~.
אלא אם כן לא הבנתי נכון ומה ש SUN מתכוון הוא אם מלכתחילה היה כתוב פ1090 עם שתי הגנות פ1030 - אז המצב הנוכחי לאחר התיקון היה 2 פ1060 כתובים + 2 פ1030 קנויים, וזה אכן נותן 6K בטחונות.
-
עידכון:
מצב האוכף (הלוהט) שלי 4/7/10
אין שינוי מבחינת פוזיציה
(קול 1080 כתוב ו-1120 הגנה; פוט 1090 כתוב ו-1060 הגנה).
רווח 383 ש"ח
תשואה 45% על בטחונות בסך 850 ש"ח.
המדד לא מראה כיוון ברור כרגע, לכן ניתן לתטא לעשות את שלה (לפחות בצד הקול היא עובדת יפה, בצד הפוט אני מזהה אבטלה סמויה).
SUN99 : לא הבנו את הרעיון שלך. סתכל למעלה. תוכל להסביר?
-
ציטוט:
הי הראל,
צץ לי רעיון.
מאחר ואתה למוד ניסיון עם גרף הרגישויות של הזירוסאם - מה דעתך לנתח את האוכף (הלוהט) שלי בזירוסאם ולומר לנו מה אתה למד מכך.
כך כולנו ניתרם - ונבין את התרומה של הגרף הזה.
http://www.zerosum.co.il/Users/1226/Positions/Show/5151
המון תודה
(כפי שאתה רואה..לא הותרתי לך ממש ברירות
(את התובנות שלך - תכתוב בבקשה בשירשור על האוכף)
תודה רבה!
אני הייתי שוקל לקרב הגנה של ה CALL, אולי ע"י סבסוד של מכירת CALL-ים גבוהים יותר.
מעבר לכך, בפן המיקסומי רווח שלך, יש מקום לדעתי להרים גבעה בחלק התחתון של הגרף. נניח ב 1050 תוך כדי לקיחת סיכון בירידות (נניח רכישה של P1060, מכירת 3 P1040 וכדומה)
הצלחות מרובות גם לך :-)
-
ציטוט:
הי הראל
תודה על התשובה המהירה ועל הטיפים.
כנראה שלא הסברתי עצמי - התכוונתי שתאמר לנו מה אתה למד מגרף הרגישויות בזירו. שם לא ממש הבנתי מה הוא יכול לתרום לי.
על מה אתה מסתכל. מה חשוב לבחון. ממש קשה להבחין בקווים הדקים שם.
מבלי בכלל להסתכל על יווניות, רק מלהסתכל על הגרף.
אני דואג בשלב הראשון לחפש מתי שווי האסטרטגיה יורד בצורה דרסטית.
רואים שיש ירידה חדה בשווי האסטרטגיה סמוך לפקיעה, באיזור העליון. זאת כמובן שכבר יהיה לך קשה לתקן. זו נכון לעכשיו עקב האכילס של האסטרטגיה.
אפשר לשנות סטייה ועוד כל מיני דברים, אבל זה השימוש העיקרי שלי בניתוח רגישות.
השלב הבא הוא לנסות לכוון לקבל רווח מקסימלי (האיזור שבו האסטרטגיה שווה הכי הרבה)
[attachment=0:19sp09qo]1233.jpg[/attachment:19sp09qo]
מקווה שזה קצת יותר עוזר
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
"נותרנו פתוחים ברגל הפוט 6K"
איך? אם מה שריקי הבינה זה נכון - אז קנינו את פ1090, מכרנו פעמיים פ1060 - משמע יש יח' אחת פ1060 כתובה חשוף. בטחונות של היחידה הזו = 12K~.
אלא אם כן לא הבנתי נכון ומה ש SUN מתכוון הוא אם מלכתחילה היה כתוב פ1090 עם שתי הגנות פ1030 - אז המצב הנוכחי לאחר התיקון היה 2 פ1060 כתובים + 2 פ1030 קנויים, וזה אכן נותן 6K בטחונות.
גומר, בדרך הזאת , מלכתחילה רכשת 2 פוט 1030.
לאחר תיקון אתה הית מוסיף למזומן עוד 1K ועדיין חשוף רק ב- 6K בטחונות.
אם הבנת טוב, יש שתי דרכים לשפץ, בדרך זאת השארת סיכון והגדלת פוטנציאל רווח, או בדרך השנייה , מכירת 2 פוט 1030 ורכישת פוט 1060 , במועד השיפוץ ואז סגרת סיכון לגמרי למטה ונותר לשפץ ברגל הקול בלבד.
-
עידכון:
מצב האוכף (הלוהט) שלי 5/7/10 מדד 1074.88
אין שינוי בפוזיציה
(קול 1080 כתוב ו-1120 הגנה; פוט 1090 כתוב ו-1060 הגנה).
רווח 378 ש"ח
תשואה 44.6% על בטחונות בסך 850 ש"ח.
הערות
1. נקודה מעניינת - לו לא הייתי עושה את התיקון(קניית הקול המרוויח וכתיבת קול בסטרייק נמוך יותר) הרווח היה 447 ש"ח (40% תשואה, בטחונות 1110).
2.
SUN99 - רווח כרגע לפי התיקון שלך הינו 757 ש"ח (95% תשואה)!
אימצתי את הדרך שאומרת מלכתחילה 2 הגנות ב-1030 ואחכ תיקון של מכירתם וקניית פוט 1060, זו דרך מבלי להגדיל בטחונות ועם אפשרות אחכ לתקן ברגל הקול כפי שציינת ואשמח אם תתחזק אוכף זה - הוא קרוי סאן 1 - תודה!
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=18292
3. תודה להראל על הארותיו
4. הערות/מסקנות/הצעות יתקבלו בשמחה
(ישנו עוד אוכף +שיפוצים שמחכה...למושיע)
-
האוכף שכולנו רוכבים עליו...
-
תזכירו לי - מה יעד הרווח לאוכף ? הרווח כרגע לא מספיק גבוה כדי לצאת ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
אין יעד רווח, יש יעד לימוד.
רוכבים על האוכף כל עוד הסוס לא מפיל אותנו ארצה, ובדרך מבצעים שיפוצים ושיפורים, כל אחד ע"פ דרכו, הבנתו והסבריו, ובסה"כ מנסים לשפר לכל המעורבים והמתעניינים את ההבנה והשליטה.
נ.ב.
אם כבר גילית התעניינות בשלומו של האוכף, ונגעת בעניין יעד הרווח, אשמח לשמוע מה לדעתך יעד רווח סביר - זו נקודה שנדונה אך במעט (באחת מהודעותיי ציינתי כי 30-50% הינו יעד סביר והגיוני בעיני).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
ציטוט:
רוכבים על האוכף כל עוד הסוס לא מפיל אותנו ארצה, ובדרך מבצעים שיפוצים ושיפורים, כל אחד ע"פ דרכו, הבנתו
והסבריו, ובסה"כ מנסים לשפר לכל המעורבים והמתעניינים את ההבנה והשליטה.
נ.ב.
אם כבר גילית התעניינות בשלומו של האוכף, ונגעת בעניין יעד הרווח, אשמח לשמוע מה לדעתך יעד רווח סביר - זו נקודה שנדונה אך במעט (באחת מהודעותיי ציינתי כי 30-50% הינו יעד סביר והגיוני בעיני).
גיל, לדעתי בניהול אוכף לפרק זמן ארוך מיום מסחר, אין יעד רווח, יש ניהול לשם הקטנת סיכונים, יש יעד "הפסד" מקסימאלי=סטופ.
מימוש הרווח נקבע על ידי השוק.
דהינו אם התיקונים הובילו אותנו ליצירת גבעת רווח לכיוון שאליו השוק יפנה אז צריך לצאת שאחרת השוק יפנה נגדנו.
באוכף של ריקי, התיקון שבחרה לעשות במדד 1050 היה כזה ששיא הרווח צריך היה להיות במדד 1080.
לו היתה בוחרת לקרב רק את ההגנה- לשלם לשוק עבור הקירוב יכלה להשאר במשחק יותר זמן.
כרגע האוכף שלה בנוי כך שאם השוק בורח למעלה האוכף יפסיד , הרווח יברח, ומה שישאר לה לעשות זה לקוות שהשוק יתקן בחזרה ל- 1080.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
ציטוט:
רוכבים על האוכף כל עוד הסוס לא מפיל אותנו ארצה, ובדרך מבצעים שיפוצים ושיפורים, כל אחד ע"פ דרכו, הבנתו
והסבריו, ובסה"כ מנסים לשפר לכל המעורבים והמתעניינים את ההבנה והשליטה.
נ.ב.
גיל, לדעתי בניהול אוכף לפרק זמן ארוך מיום מסחר, אין יעד רווח, יש ניהול לשם הקטנת סיכונים, יש יעד "הפסד" מקסימאלי=סטופ.
באוכף של ריקי, התיקון שבחרה לעשות במדד 1050 היה כזה ששיא הרווח צריך היה להיות במדד 1080
לו היתה בוחרת לקרב רק את ההגנה- לשלם לשוק עבור הקירוב יכלה להשאר במשחק יותר זמן.
.
כרגע האוכף שלה בנוי כך שאם השוק בורח למעלה האוכף יפסיד , הרווח יברח, ומה שישאר לה לעשות זה לקוות שהשוק יתקן בחזרה ל- 1080.
-
מימוש הרווח נקבע על ידי השוק,
דהינו אם התיקונים הובילו אותנו ליצירת גבעת רווח לכיוון שאליו השוק יפנה אז צריך לצאת שאחרת השוק יפנה נגדנו. לא 100% הבנתי, אשמח אם תרחיב על זה.
גיל, ארחיב:
פתיחת האוכף שרקי עשתה , היה נקיטת עמדה , יתרון לירידות.
התיקון שרקי עשתה ב- 1050 , גם הוא היה נקיטת עמדה , באותו הרגע היא סגרה רווח של 150 ש"ח בירידה, ולעומת זאת שיא הרווח במדד 1080 בשבוע אחרון של הפקיעה.
ככל שהמדד יברח למעלה , כך הרווח יברח , ויתחיל הפסד. הדרך הכי פחות "מסוכנת" בשלב זה לצאת מהאסטרטגיה , ראשית "ללא הפסד" ושנית עם רווח הינה במדד 1080- שזה הסטופ,
יוצאים עם רווח ולא מסתכנים בהפסד.
את זה השוק קובע, במדד 1050 , היתה צפיה להמשך ירידות שלא התממשה, אבל עדיין האסטרטגיה בנויה כך שדווקא בעליה יהיה רווח, השוק אכן עלה ל- 1080, כעת כל פעולה אחרת זה הימור.
שוק רץ למעלה , יתחיל הפסד, צריך שיעלה מספיק למעלה כדי לתקן רגל הפוט וגם אז מסתכנים באותו הדבר בתיקון חוזר כלפי מטה.
מובן שאם המדד יעלה ל- 1130 ובשבוע אחרון יבקר ב- 1080 אז הרווח יהיה גדול מאוד, זה כבר הימור, במיוחד שהאסטרטגיה כרגע מרוויחה.
אנחנו לא רוצים להמר.
ראשית רוצים -
1. "לא להפסיד".
2. לצמצם סיכונים.
3. להגדיל פוטנציאל רווחים.
מובן שהקושי הוא בשילוב, בלי סיכון אין סיכוי.
-
שלום לרוכבים,
כמה נקודות:
1. אם אני מסכמת את האמור כאן - בעצם, במדד 1050 אולי לא הייתי צריכה לבצע את התיקון? אם אכן, אזי מתי כן? האם לדעתכם היה צורך בתיקון אחר?
2. מה שמוסכם על שניכם בשלב זה - זה לנצל את הירידות שהיו על מנת לקרב את ההגנה בקול.
3. סאן - ביצעתי את האסטרטגיה לפי שיטתך. הייתי שמחה אם תכנס לקישור לעיל (בסיכום היומי של אתמול) ותחווה דיעה.
אולי גם תוכל לתמצת לנו את הצעדים שאתה חושב שהם נכונים יותר. מטרתינו ללמוד וללמד.
4. ציינתי שבמקביל אני מריצה את האסטרטגיה ללא התיקון. מסקנות בהמשך.
תודה
-
הי סאן,
לא לתת לשוק לעבור את "שיא" גבעת הרווח..
-
ציטוט:
הי סאן,
אוקי, כעת ברור לי למה התכוונת ב-
" מימוש הרווח נקבע על ידי השוק,
דהינו אם התיקונים הובילו אותנו ליצירת גבעת רווח לכיוון שאליו השוק יפנה אז צריך לצאת שאחרת השוק יפנה נגדנו. לא 100% הבנתי, אשמח אם תרחיב על זה."
לא לתת לשוק לעבור את "שיא" גבעת הרווח.
כאן המקרה הקלאסי של שוק תנודתי, שכשירד, לא הצלחת לצבור מספיק רווח בגלל שהיה בתחילת החודש, הטתות עדיין קטנות, גבעת הרווח התרחקה מהסטרייק של הכסף שזה הקטין טתות עוד יותר, והדלתא שגדלה נגדך פחות או יותר איזנה את הווגא שגדלה לטובתך.
וכשכבר בא המהלך ההפוך, לטובתך, הוא בא מהר מדי, הטתות עדיין לא מספיקות לשלם לך, הווגא והדלתא התחלפו בתפקידים וצריך לצאת לפני שהדלתא מתחזקת מדי.
גיל , בדיוק, כיוון שהתנועה קרתה בתחילת החודש היה עדיף לקרב את ההגנה בקול- להחזיר כסף לשוק , אבל מוגן יפה בשני צדדים ויכול להשאר במשחק עד כמה שיותר קרוב לפקיעה, שאז באיזור זמן זה במידה והמדד יבקר במדד באיזור הכתיבה בשנית שם יהיה שיא הרווח.
ריקי, בסדר גמור.
-
כל העולם תקוע בכדורגל אז אני ארכב לי על האוכף שלי:(
עידכון: מצב ליום 6/7/10 מדד 1089.78
רווח/הפסד
put 1090) 787
call (1080) -1,223
put (1060) -620
call (1120) 324
call (1090) 1720
call (1130) -700
רווח/הפסד 288
תשואה 33.9%
היווניות התחילו עבודה אבל בקטנה - התטא כ-13 ש"ח לטובתי. הדלתא 7 . סטיית התקן ירדה בכ-3 נקודות בממוצע.
הערה
האוכף ללא תיקון כלל - היה נושא רווח בסך 397 ש"ח 36% תשואה.
-
היי ריקי,
מתוך הנחה שכרגע יש לך:
1 לונג פ1060
1 שורט ק1080
1 שורט פ1090
1 לונג ק1120
הייתי דווקא נועל רווח בסגנון:
2 שורט פ1080
2 לונג פ1090
1 לונג ק1090
1 שורט ק1120
נועלת רווח של 80 ש"ח בערך, ועדיין שומרת על מקסימום רווח של בערך 2000 ש"ח.
אני מקווה שלא התבלבלתי, מאוחר לי כבר.
בכל אופן, בהצלחה.
-
הי נעם
ברוך הבא לשירשור שלנו, פינת הקפה בצד שמאל - תתכבד!
תודה על הצעתך - אכן מאוד קוסם לא להפסיד כלל אבל:
1. "מפריע" לי שמקסימום הרווח שלי מושג בטווח כל כך נקודתי (1080). אני מעוניינת למתוח נקודה זו ולהשיג רווח פוטנציאלי על פני יותר סטרייקים.
2. בירידות המצב שלי יותר טוב, כי אז אני מרוויחה 150 ש"ח ואילו אצלך זה עוד יותר נמוך.
3. לא אכפת לי להקטין טיפטנת את מקסימום הרווח, אבל "למתוח" אותו לטווח יותר רחב.
אי לכך ובהתאם לזאת אני מציעה חלופה כדלקמן:
סגירת הפוט הכתוב והקנוי.
כתיבת פוט 1100 ורכישת הגנה במרחק 3 סטרייקים - 1070.
סה"כ 4 הפעולות נתנו לי תקבול נוסף של 230 ש"ח.
סהכ תקבול עד עתה: 3380 ש"ח.
תוצאה
למטה - קיבוע רווח ממדד 1070 ומטה - 380 ש"ח.
1070-1080 - רווח עולה
1080-1100 - מקסימום רווח בסך 1380 ש"ח.
1100-1114 רווח יורד
1120 ומעלה - הפסד בסך 620 ש"ח.
מה נהיה?
1. הרחבת טווח אזור שיא הרווח.
2. הגדלת הרווח בירידות.
3. הקטנת ההפסד בעליות.
4. "שילמתי" על כך בזה שהקטנתי את פוטנציאל הרווח המקסימלי מ-2150 ש"ח, ל-1380 ש"ח.
5. הזזתי נקודת האיזון למעלה בעוד 3 נקודות מדד (ל-1114).
מה דעתכם?
-
ריקי, בשלב זה לנסות ולקבל (רק) עוד שלוש נקודות תמורת הקטנה משמעותית של הרווח - זה נראה קצת מוקדם. לדעתי את יכולה להמתין עוד להתקדמות החודש.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
ריקי, בשלב זה לנסות ולקבל (רק) עוד שלוש נקודות תמורת הקטנה משמעותית של הרווח - זה נראה קצת מוקדם. לדעתי את יכולה להמתין עוד להתקדמות החודש.
צודק לחלוטין,
אילו היה מדובר רק ב-3 נקודות (הזזת נקודת האיזון בקולים/למעלה).
אבל לדעתי שיפרה בעוד מספר פרמטרים, כמו:
1. הרחבת טווח אזור שיא הרווח (קודם היה בין 1080-1090, כעת בין 1080-1100).
2. הגדלת הרווח בירידות (קודם היה 150 ש"ח, כעת 380 ש"ח).
3. הקטנת ההפסד בעליות (קודם 850 ש"ח כעת 620).
אגב, האם לא נהגת להציג בעבר בצורה גראפית, מאד יפה, צבעונית (כמעט תלת מימד), את הרגישויות של אסטרטגיות שבהן התעניינת ?) אם כן, וזה אתה, זה יכול להיות מאלף באם תציג את האסט. של Red בגרף הרגישויות שלך.
-
ערב טוב (אני בעד ספרד!)
החלטתי להמתין ולא לשפץ היום (השיפוצניקים ביום חופש).
ההמתנה עוד תשתלם.
מה מצבו של האוכף שלי?
רווח/הפסד בש"ח
put (1090) 178
call (1080) -546
put (1060) -274
call (1120) 60
רווח 438 ש"ח תשואה 51.5%
(1020 ש"ח בכיס).
(בדיוק גול לגרמנים, איזה כיף!)
לילה טוב
עוד מילה חשובה-
ללא תיקון כלל מצבו של האוכף שלי היה: רווח בסך 528 ש"ח
כלומר 47.5% תשואה
עכשיו השאלה מה עדיף תשואה או כסף?
לבחירתכם.
-
היי ריקי, 2 דברים.
דבר ראשון והכי חשוב - גרמניה לא כבשה...כנראה התבלבלת :d
דבר שני - לדעתי - כסף > תשואה. עם תשואה לא קונים אוטו
-
אה כן, ושכחתי להתייחס לאוכף :d
מדד ג'ק-בר צופה פתיחה מחר על 1102. (סחטיין על ארה"ב. חגגו היום יפה. סנופי והמעוף צמצמו פער של 50 נקודות אתמול ל-15 היום...)
יש תוכניות מגירה לשיפוץ בעליות?
אגב, מפנה את כולכם לשרשור שדמי כיס פתח תחת פורום אופציות - ניסוי בשוקת צרה. יש מה ללמוד כאן, וגם שם. (יולי מסתמן כבית-ספר מצויין, איפה היינו כל החודשים האחרונים? כנראה היינו צריכים את הדרמות של יוני בשביל לפקוח קצת את העיניים)