-
Re: למה החלטתי ללכת על זהב
שבת שלום.
סאן - לכל שחקן יש מחיר בו הוא מוכן למכור. כך המחיר מטפס עד ששחקן אחד מחזיק 90% מהסחורה.
אני עוד חושב על "המהלך הבא" שלך ואעלה בזמן הקרוב את מחשבותיי.
ססי - עוד לגבי המשחק המכור, מציע לעיין בלינק הבא ובסרטון המופיע בו. נראה שיש יציאה של כספים מקרנות הנאמנות בארה"ב המשקיעות באג"ח מדינה ומניות לכיוון שווקים זרים. נשאלת השאלה מה דוחף את הבורסה? התשובה היא QE2. הדפסות הכספים של הפד. מה יקרה כשההדפסה תיפסק? שאלה רטורית כנראה כי כבר יש מועמדים ל-QE3: האג"ח המוניציפליות.
-
אז מה המהלך הבא?
או במילים אחרות, איך אנחנו עושים מזה כסף?
שהרי האישור האולטימטיבי לכך שאנו מבינים מה קורה סביבנו הוא האם הצלחנו להרוויח מהידע הזה, שנאסף מדיווחים, טבלאות וגרפים ועלינו לחבר את פיסות המידע והניתוחים הללו, לברור את העיקר מהטפל, את האמיתי מהשקרי, ללמוד מההיסטוריה ולהתכונן לחדש.
אז ככה, אפשרות אחת אני מוכן לפסול כבר עכשיו: הכלכלה העולמית הריאלית במצב קשה והתאוששות אמיתית לא נראה בקרוב. החובות העצומים בארה"ב, אירופה, סין ויפן בולעים כל סיכוי לצמיחה ממשית. הכסף זורם בעקביות מהאנשים הפשוטים (הרוב) לשכבה השלטת שיושבת כמו עלוקה על צינור הממון ומוצצת את העמלה שלה מכל תנועה. ידעתם שנכון להיום יש בארה"ב 43 מיליון בני אדם שחיים על תלושי מזון? באותו הזמן וול-סטריט מחלקת מיליארדים בבונוסים.
לדעתי, העולם עומד בפני מיתון ארוך שיתוחזק ע"י הדפסות כספים כדי להזין את החורים השחורים במאזני המדינות והבנקים ואשר ימשיכו לערער את האמון בכסף הנייר. וכל הזמן תרחף הסכנה שהנה יגיע המשבר שכבר לא ייפתר ע"י עוד כסף, החור בספינה השוקעת שיהיה גדול מכל טלאי קיים.
היום, יותר מתמיד, אני שורי על הזהב. העובדה שכל בנק מרכזי מחזיק את חלקו בזהב הופכת אותו למטבע לגיטימי, מטבע שאי אפשר לפחת ע"י הדפסה. כל עוד הסטאטוס-קוו נמשך, אין לי ספק שהזהב יתחזק.
אבל... מה יקרה אם יפרוץ משבר חדש?
ב-2008, במשבר הסאב-פריים, הסחורות איבדו כ-50% מערכן בממוצע וההתאוששות במחירן הייתה איטית מאוד. הזהב, איבד בשבועיים כ-30% ממחירו והחזיר הכול כמעט באותה מהירות. מאז התחזק בעשרות אחוזים.
מה אני רוצה לומר? שהזהב זו לא סתם סחורה. זה מטבע. יותר מכך, הירידה במחירו במקרה כזה מתוקנת בחלקה אצלנו ע"י עלייה במחיר הדולר-שקל.
אני עומד היום בפני התלבטות. לפניי סכום כסף מזומן שאני שוקל מה לעשות בו. למניות אני לא מתקרב. מקסימום סיבוב קצר לעשות רווח מהיר ורק עם הגנות.
יש לי כבר השקעה נכבדת בזהב שהיא בגדר פק"ל קבע – לא נוגע בה עד ימות המשיח.
הייתי רוצה להגדיל את הפוזיציה שלי בזהב אך אני מתלבט אם זה הזמן. לדעתי, הזהב ימשיך לטפס מכאן אם השווקים ישמרו על "שקט", ויתקן למטה אם יתעורר משבר בזמן הקרוב. האינטואיציה שלי אומרת שמגיע תיקון אבל לרוב אני מפספס ב"הרגשות" אז אני מנסה למצוא את הפתרון המושכל.
אם אכן מגיע תיקון, שווה לי לחכות לזהב במחיר יותר אטרקטיבי ואולי אפילו לקנות איזו תעודת שורט על מנת לעשות משהו עם הכסף בינתיים. שמתי עין על תעודת שורט נדל"ן 15. אם לא יגיע תיקון הפירוש יהיה הפסד.
קיוויתי שתוך כדי כתיבת שורות אלה יתברר לי הצעד הבא שלי, אך לצערי זה לא קרה.
כתמיד, אשמח לשמוע תגובות.
-
אינני סבור שחברת פינקסו פועלת כעושה שוק בסחורות
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אבי1
אינני סבור שחברת פינקסו פועלת כעושה שוק בסחורות
אודה לכם אם תמשיכו את הדיון במקום אחר.
-
בוקר טוב
סין מעלה את הריבית.
1-מה לדעתך המושכלת זה יעשה לשווקים.?
2-ובאיזה שלב ימוצאה מהלך-"הדפסות הכסף" וכבר לא יהיה אפקטיבי.
כשלב סופי-כי כרגע עם כל הבעיות נראה שכן הולך להם בכיוון.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000610846
שבוע טוב ויום מוצלח.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
אז מה המהלך הבא?
או במילים אחרות, איך אנחנו עושים מזה כסף?
...
אבל... מה יקרה אם יפרוץ משבר חדש?
....
אשמח לשמוע תגובות.
אחנתון בוקר טוב, חשבתי על זה, הדילמה קשה ולא ברורה, להלן מספר תובנות שלי בעניין "מה יקרה אם יפרוץ משבר חדש".
איזה משבר? על הכוונת זה משבר חובות של מדינות אירופה, יותר מזה של מדינות ועיריות בארצות הברית.
המשמעות שהמלווים או שיקבלו את כל כספם לאחר הדפסה= אנפלציה שווה שחיקת החוב=שחיקת ערך המטבעות על כן ערך הנכסים יעלה ובכלל זה הזהב.
או שהלווים ישלמו פחות ממה שהתחייבו=תספורת, כעוצמת הקיצוץ בתשלומים כך תהיה עוצמת חוסר האימון המערכת ומכאן "הנכונות" להמשיך להלוות לגלגל חוב, במצב כזה לדעתי,
ראשית, ימכרו נכסים, מכל הבא ליד, נדל"ן, מניות, סחורות, מתכות-זהב.., הכל.
על כן מי שצופה משבר לדעתי, צריך להמתין בסבלנות על מזומן.
השאלה איזה מזומן/מטבע ?
לדעתי למרות ההרחבה הכמותית, בשעת משבר המטבע הנדיר יהיה הדולר, כווולם עמוסים בהתחייבויות ברבית אפסית ועל כן גם העמיסו ויעמיסו עוד ועוד .
כאשר יפרוץ משבר הם יצטרכו לסגור את ההתחייבויות שלהם , על כן ימכרו נכסים מכל הבא ליד, על כן מחירי הנכסים יצנחו, הם יקבלו פחות דולרים עבור הנכסים שבידם ועל כן הדולר ירקיע שחקים.
לדעתי, הם כולם יחפשו דולרים. הדולר יטוס למעלה. הזהב יחד עם שאר הנכסים ירד, אתה אוהב זהב, זה יהיה הזמן להעמיס זהב.
אם יפרוץ המשבר שכולם חוששים ממנו אז לדעתי, רק זהב אמיתי ביד יוכל להועיל, לא תעודות לא הבטחות, רק זהב אמיתי ביד.
הנעלם הגדול, הינו שלא ברור מה ארצות הברית של אמריקה הולכת לעשות מכאן והלאה, באיזה רעה חולה היא תבחר?
-
סין בבעיה.
בשבוע שעבר הייתה הנפקת אג"ח ע"י ממשלת סין שלא צלחה. הסיבה כנראה היא שהריבית שהציעו לא הייתה גבוהה מספיק. איפה הבעיה? בהעלאת הריבית הם ימשכו עוד יותר דולרים לסין, אותם הם צריכים לספוג על מנת לא להעלות את שער היואן וזה מגביר בתורו את הלחץ האינפלציוני שכבר מפחיד אותם מאוד.
הפתרון מבחינתם (לדעתי ועם היידע המוגבל שלי) הוא שחרור הצמדת היואן והדולר או לפחות העלאה בשער החליפין. גם כאן יש בעיה. סין מחזיקה רזרבות של מספר טריליונים בדולרים והפעולה קרוב לוודאי תפגע בערכו. יותר מכך, העלאת ערך היואן תפגע בצמיחה במדינה.
מה זה יעשה לשווקים? הלוואי וידעתי.
גם לגבי השאלה השניה שלך - אין לי תשובה.
-
סאן, הבט בגרפים הבאים, אולי תרצה לשנות חלק מהתובנות שלך בעקבותיהם (שלי השתנו):
[attachment=1:25vnay6z]126-12-2010-14.07.26.jpg[/attachment:25vnay6z]
[attachment=0:25vnay6z]126-12-2010-14.10.12.jpg[/attachment:25vnay6z]
מה רואים כאן? את מדד הS&P ואת הדולר האוסטרלי בשנה האחרונה (כנגד הדולר). מזכיר משהו?
כמו הסחורות, גם כאן יש עלייה לינארית שמתחילה בסביבות אוגוסט (הדולר האוסטרלי דומה לזהב ברוויה של החודשיים האחרונים - מעניין מה המשמעות של זה?).
ידידיי, מישהו קונה את העולם! פשוט ככה. אנו עדים לקנייה הגדולה בהיסטוריה. קח שטר דולר - תן לי נכס. לא חשוב מה המחיר, העיקר שיהיה ממשי.
אבל למה להגיד "מישהו"? למי יש טריליונים של דולרים במזומן פנויים? נראה שבסביבות אוגוסט השנה סין הגיעה להחלטה אסטרטגית לנטוש את הדולר.
בינתיים לא נתקלתי בשום מקום בתובנה הזו ואני מזמין כל אחד מכם לשכנע אותי שאני טועה. אבל אם זה נכון, כשהמידע הזה יהיה ציבורי יתחילו צרות קשות לאמריקאים.
מה דעתכם?
-
בעצם יש עוד "מישהו"? האמריקאים באמצעות הבנקים שלהם.
אבל גם במקרה זה המשמעות היא שמתכוננים לפיחות חזק בערכו של הדולר שתוביל לאינפלציה באמריקה שאולי תזלוג לעולם כולו.
-
טוב, אני על הגל אז הנה עוד מחשבה:
אם זו אכן סין שקונה מכל הבא ליד, יש לה אינטרס לשמור את המחירים בשוק נמוכים. האם האירו יספק את ה"ניעור"? נראה שהיא דווקא מעוניינת לתמוך בגוש האירו כי היא הציעה לא מזמן לקנות אג"ח של פורטוגל. אולי היא רואה באירופה את המחליפה של ארה"ב (או אולי זה סתם תרגיל הסחה). בכל אופן, אם בטלטלות עסקינן, מה יותר פשוט מלשלוח את הילד המופרע והמנודה שלה, צפון קוריאה, לערבב קצת את העולם?
אם התיאוריה שלי נכונה, אני מנחש שנראה בקרוב הסלמה במשבר הקוריאות. זו תהיה כנראה ההזדמנות, בה' הידיעה, לתפוס מלוא החופן זהב.
-
אחנתון, ערב טוב.
ראשית, קראתי בחודש האחרון מאמר מעניין המדבר על השקעות סין בעולם, הם הרי קונים מכל טוב, מכרות, תחנות כח, משאבים, מפעלים הכל. ושם היתה השוואה לברטניה הגדולה אשר בשיא בשנת 1913, 50 אחוז מהשקעות בעולם היו שלה, אותו הדבר בקשר עם ארצות הברית של אמריקה אשר בשנות השישים הגיעה לרמה של חמישים אחוז מהשקעות בעולם.
לעומת זאת סין עומדת כיום על שישה אחוז מהשקעות בעולם בלבד.
ניסיתי לחפש את הכתבה בשנית עד כה לא מצאתי אותה אולי משהוא אחר מחברי האתר מצא?
שנית, התובנות שהצגת מעניינות.
לדעתי ההון הפנוי בכללותו בעולם מחפש את עצמו והוא זורם לכלל האפיקים הללו, להיכן שנחשב בטוח, טוב ובעל תשואה.
אז הולכים לאוסטרליה, קנדה, ברזיל, דולר סינגפורי וכו'.
עדיין המרחיב הכמותי העולמי, זה ארצות הברית של אמריקה, אגב גם בכל החילוצים של מדינות אירופה אמריקה שותפה חשובה בחילוץ.
אחנתון , אתה כבר יושב על חלק גדול בזהב, כרגע אתה מחפש נקודת כניסה, כנראה כל משבר משמעותי יהיה נקודת כניסה טובה.
עניין למחשבה , אם כבר חלק משמעותי מההון שלך יושב בזהב הרי עשויים להיות תרחשים שהחזקה בזהב תהיה טעות , האם כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד?
-
רצ"ב הפניה לאתר מעניין המביא נתונים מקיפים על מדינות.
ניתן לראות כי בכל הכבוד, עדיין ארצות הברית של אמריקה היא הענק הבלתי מעורער של העולם.
סין עדיין רק שליש מאמריקה.
http://www.tradingeconomics.com/default.aspx
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
עניין למחשבה , אם כבר חלק משמעותי מההון שלך יושב בזהב הרי עשויים להיות תרחשים שהחזקה בזהב תהיה טעות , האם כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד?
אפרט קצת יותר.
ההחזקות שלי היום מתחלקות בין:
1. אג"ח מדינה צמוד (גליל) קצר (פחות משנה).
2. מק"מ (בקרוב).
3. אסטרטגיה לרווח מפרמיה על נייר PHYS (מפורטת בעמודים קודמים).
4. זהב (נייר PHYS שוב).
5. כניסה מזדמנת למניות.
3 ו-4 צמודים לדולר ואני מגן עליהם ע"י פוטים שקל-דולר קנויים אותם אני מקדם למטה ולמעלה לפי הצורך. בינתיים, בזכות התנודתיות במטבע, השיטה הזו הוכיחה את עצמה כמועילה.
4 זו השקעה בזהב שאני רואה כתעודת ביטוח מפני כל קטסטרופה. לא מפריעה לי תנודתיות מקומית. לא מזיז אותה.
הכניסה הנוכחית לזהב מיועדת לרכיב 5. החלק הספקולטיבי יותר בתיק שלי.
הבוקר נכנסתי לשורט על מדד נדלן 15, עם סטופ לוס קרוב. יש בכך מן ההימור אך ניתן גם לראות זאת כגידור כנגד ירידה בזהב.
-
פול קרוגמן, חתן פרס נובל בכלכלה, פרסם אתמול טור בניו-יורק טיימס בו הוא מרגיע את הקהל האמריקאי מפני העלייה במחירי הסחורות.
http://www.nytimes.com/2010/12/27/op...=3&ref=opinion
ציטוטים נבחרים:
ציטוט:
[rtl:12k8b527]Inconsistency aside, however, the big problem with those blaming the Fed for rising commodity prices is that they’re suffering from delusions of U.S. economic grandeur. For commodity prices are set globally, and what America does just isn’t that important a factor.[/rtl:12k8b527]
...מה שלא נאמר זה שכל הסחורות מתומחרות בדולר אמריקאי שמאבד מערכו כל יום.
ציטוט:
[rtl:12k8b527]So what are the implications of the recent rise in commodity prices? It is, as I said, a sign that we’re living in a finite world, one in which resource constraints are becoming increasingly binding. This won’t bring an end to economic growth, let alone a descent into Mad Max-style collapse. It will require that we gradually change the way we live, adapting our economy and our lifestyles to the reality of more expensive resources.
But that’s for the future. Right now, rising commodity prices are basically the result of global recovery. They have no bearing, one way or another, on U.S. monetary policy. For this is a global story; at a fundamental level, it’s not about us.[/rtl:12k8b527]
..אינפלציה? מה פתאום! בסך הכל התפתחות נורמלית ותקינה של עולם בריא וצומח. זה בכלל לא קשור אלינו (ארה"ב). בכל אופן, תתחילו להתרגל למחירים הגבוהים.
-
28/12/210 זהב 1403
אחנתון , יכול להיות שכל "הסינים" שלך עוברים כעת מהבורסה לזהב ? :d
בורסה בסין יורדת , זהב עולה בשבוע אחרון.
-
הבריחה הגדולה בעיצומה! דרמה בשידור חי ממש מהדקות האחרונות. תסתכלו על זה:
http://www.marketwatch.com/investing/index/TNX
[attachment=1:7z3llw1f]128-12-2010-20.16.20.jpg[/attachment:7z3llw1f]
התשואה ל-10 שנים עולה בעקבות הנפקה ל-5 שנים בה נקבעה תשואה גבוהה יחסית של 2.15%.
*** עריכה מאוחרת ***
ככה זה נגמר:
[attachment=0:7z3llw1f]128-12-2010-22.09.45.jpg[/attachment:7z3llw1f]
יום רע לדולר, יום מצויין לסחורות. הזהב ב-1405$ והכסף שוב מעל 30$ אחרי שטיפס 3.5%.
-
ציטוט:
הבוקר נכנסתי לשורט על מדד נדלן 15, עם סטופ לוס קרוב. יש בכך מן ההימור אך ניתן גם לראות זאת כגידור כנגד ירידה בזהב.
סטופ לוס הופעל.
-
האוירה בסוף השנה כל כל אופטימית שהיום מצאתי את עצמי מחפש הזדמנויות במניות. כמעט.
כולם יודעים לומר שרוביני חזה את המשבר, פחות מכירים את Peter Schiff.
אז הנה ההזדמנות שלכם.
הקטעים הבאים לקוחים מראיונות בטלויזיה האמריקאית של Schiff בשנים 2006-7. אם יש נביא בשער, זה הוא. חובה לצפייה!
http://www.youtube.com/watch?v=Z0YTY...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2I0QN...eature=related
וזה הבלוג שלו:
http://peterschiffblog.blogspot.com/
כדאי להקשיב לבחור.
-
הנה משהו ש"יעיף לכם את הגג".
מיפיתי נקודות שיא מעניינות במחיר הנפט בשנה האחרונה:
[attachment=1:19vd2mi8]104-01-2011-00.37.49.jpg[/attachment:19vd2mi8]
וסימנתי אותן על מדד ה-S&P בתקופה המקבילה (קודקודי המשולשים):
[attachment=0:19vd2mi8]104-01-2011-00.38.21.jpg[/attachment:19vd2mi8]
כדאי לציין שלא כל זינוק במחיר הדלק גרר תיקון במניות (למרות שהקורולציה טובה).
מעניין...
מאז נובמבר היו כמה קפיצות משמעותיות במחיר הדלק. האם התיקון קרוב?
-
[attachment=1:3w3n67sh]supertramp-crisis-what-crisis.jpg[/attachment:3w3n67sh]
מישהו עוד קורא את השירשור הזה?
אני בטח מדבר לעצמי. אתמול שמעתי את שגריר ערוץ 10 בוושינגטון (לא זוכר את שמו) מסביר ב"לילה כלכלי" את העליות בוול-סטריט: "הכלכלה משתפרת, נתוני המאקרו טובים והמשקיעים מגיבים בקניות".
לאלו מכם המעוניינים בחוות-דעת קצת יותר אובייקטיבית, הכירו את מדד ה-Baltic Dry. מדד זה מתמחר את שינוע הסחורות בדרך הים (כמה עולה לסוחר לשנע פחם לדוגמא מבריטניה לסין):
[attachment=0:3w3n67sh]104-01-2011-20.42.48.jpg[/attachment:3w3n67sh]
* היום המדד עומד על 1693.
כשהמדד נמוך זה אומר שיש הרבה ספינות ומעט ביקוש לשינוע סחורות וחברות השינוע מוכנות לעבוד בחצי חינם כדי לצוף (תרתיי משמע). פעם אחרונה שהמדד היה כזה נמוך הייתה ביולי, אחרי התפרצות משבר החוב היווני, ולפני כן ב-2008 במשבר הסאב-פריים.
מה מיוחד עכשיו? בניגוד ליולי, הפעם, הדולר חלש ומחירי הדלק בשיא. זה אמור היה לייקר את מחירי השינוע. זה לא מה שקורה. מה שאומר שריאלית מחירי השינוע היום נמוכים מאוד, בצורה מדאיגה אפילו.
-
-
קוראים גם קוראים.
אני יפרגן ויומאר שזה השירשור הכי מהותי בפורום.
גם אני שואל למה אנשים לא מתערים במסחר בכל מכלוליו.
מוזר.(תרא את החתימה שלי)
בכל אופן- תמשיך את העשיה המבורכת.
שכרך יהיה ביום משבר.
מכספם של המתעלמים.
בהצלחה.
תבוא לבקר קצת בסחורות ומטח..
:idea:
-
אחנתון חבר
קוראים גם קוראים.
שים לב שעדיין מדד ההובלה הימית נמצא גבוה מאוד מרמתו במשבר, תוצאות צים מראות זאת בצורה יותר מוחשית.
יישר כוח
[left:lvsfirc3]ארז[/left:lvsfirc3]
-
אחנתון ערב טוב
לפי כמות הצפיות ....
אגב יש לך שיטה לתמחר בין אופציה של מניה למניה ?
כמו זו שדיברנו עליה?
תודה על השרשור אל תפסיק
ללט
-
עוקב באדיקות אחר הפוסט המרתק הזה!!!
פשוט תענוג לקרוא , מסכים עם BPY שזה השירשור הכי מהותי בפורום, אנא המשך לעדכן אותנו .
עוד דבר , בזכותך נחשפתי לבלוג המרתק של Peter Schiff , נכנס לסקירת הבוקר שלי ( לאתרים שאני סוקר כל בוקר :) )
תודה !
-
בוקר טוב,
החשב הכללי הודיעה כי הוא מתכוון לפעול להמיר חוב במטבע חוץ לחוב בשקלים.
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 21,00.html
אני בוחן את זה רק מהאספקט של ניהול החוב.
לדעתי, מהלך יפה. מנצל את הפרש הפערים ההסטורי הנמוך בין אג"ח 10 שנים אמריקה/ישראל.
אם יצליח להמיר כמה שיותר חוב ממטבע זר שאין לנו שליטה עליו, לשקל עליו יש שליטה ובין היתר ניתן יהיה כמובן במידת הצורך לשחוק אותו, על פניו זה נראה לי מהלך חכם.
מובן כי השפעה "צדדית" תהיה החלשת השקל לעומת הדולר בטווח הקצר וסיוע לייצוא, וזאת עקב ביקושים גדולים לדולר בטווח קצר.
מה דעתכם?
-
הגרף האחרון של אחנתון
והשאלה האם התיקון בנפט קרוב
אמש ירידה חדה ביתר בחודשים האחרונים
אז אוליי...
ימים יגידו
-
מצטרף לקודמיי - אחנתון, רק ראה כמות הצפיות. אני מניח שרבים עוקבים אחרי הפוסט המעולה שלך כמוני. כל הכבוד וברכות.
-
אתנחתון
כל הכבוד על העידכונים
אני לא מגיב כי אני לא כלכלן ולכן לא אוכל להוסיף לכם אבל זה מעניין להמשיך לעקוב
אני כניראה לא היחידי
אייל
-
אין ספק שפוסט זה הוא מגנט.
הוא כל כך מעניין שהוא אחד העוגנים של האתר ביחד עם סקירותיו של שחקן.
אחנתון, אני מסיר בפניך את הכובע על עיקשותך בכיוון אותו בחרת.
יש לי הרגשה שבסופו של יום זה ישתלם לך.
המשך כך וכן שאר הכותבים בפוסט זה , אתם מעלים נקודות מאוד מעניינות.
תודה
-
חברים, תודות על המילים החמות.
bpy -
אני מניח שאתה סוחר דרך חברות הפורקס השונות. אני גם מניח שאתה מודע לעובדה שכשאתה קונה דרכן חוזה על הנפט הן לא תמיד רצות לקנות אותו בשבילך ולרוב מתפקדות פשוט כ"מכונת הימורים" חוקית ולא כמתווך לקנייה ומכירת מטבעות. החברות סומכות על כך שהלקוחות המרווחים שלהם לפחות יתקזזו עם המפסידים. איפה הבעיה? אם תהיה תנועה חדה של השוק, חברה כזו עלולה לפשוט רגל בין לילה. ואז, גם אם אתה מרווח, לא יהיה מי שיזכה אותך.
ILEEAVIV -
בוא נסתכל על נקודות המינימום של מדד ההובלה הימית בצירוף פרמטרים נוספים:
5 דצמבר 2008 - ערך המדד 666, S&P עומד על 876, מחיר חבית נפט 41$
15 יולי 2010 - ערך המדד 1700, S&P עומד על 1096, מחיר חבית נפט 77$
5 ינואר 2011 - ערך המדד 1693, S&P עומד על 1276, מחיר חבית נפט 90$
לפי נתונים אלו, לדעתי, מצב המדד קשה הרבה יותר ממצבו ביולי האחרון. אולי אפילו משתווה לשפל של 2008 אם מתחשבים באנרגיה הזולה ובמדדי השוק.
רק בשביל הפרופורציות, במאי השנה המדד הגיע לשיא של 4200.
נראה לי שהכיוון אותו יבחר המדד בתקופה הקרובה יהיה קריטי. אשמח אם תרחיב בנוגע לצים.
אבי -
בימים כתיקונם אני פשוט משווה למחירים בהם נסחרות אופציות דומות של חברות אחרות ומחפש דיסקאונט. אבל חשוב לזכור שלאופצייה מחוץ לכסף אין באמת ערך והיא שווה רק מה שמישהו אחר מוכן לשלם עבורה. רוצה לומר: אם אתה לא מתכוון להתחתן איתה, שחרר אותה מהר.
סאן -
אני לא יודע מה המשמעות של המהלך. אולי מישהו אחר כאן יוכל לענות.
-
שבת שלום לכולם.
בואו נדבר על שיאים.
נתחיל עם תשואות אגרות החוב האירופאיות (נכון לשעה זו):
פורטוגל – 7.11% - כפסע משיא כל הזמנים 7.25% מ-11.11.10.
בלגיה – 4.11% - הגבוהה מאז יוני 09.
יוון – 12.64% - שיא כל הזמנים.
ספרד – 5.50% - מרחק יריקה משיא כל הזמנים 5.67% מ-30.11.10.
אירלנד – 9.08% - מתקרבת במהירות לשיא כל הזמנים 9.47% מ-30.11.10.
הלאה.
מדד ההובלה הימית – 1544 נקודות - בשפל החמור מאז דצמבר 08.
היו גם חדשות טובות היום: האבטלה בארה"ב ירדה ל-9.4% מ-9.6%.
אך נתון זה מתגמד כשמסתכלים על המספרים הבאים:
הראשון, שיעור ההשתתפות בעבודה בארה"ב שעומד על כ-64%, שפל של 25 שנה! מספר זה כולל את המועסקים ואלה שמחפשים עבודה בצורה פעילה.
[attachment=2:24ie4187]Labor%20Force%20Participation%20Rate.png[/attachment:24ie4187]
השני, לא שיא אך קרוב לכך, הוא נתון ה-underemployment שעומד על 16.6%. מספר זה כולל את כל המובטלים + המועסקים במשרות חלקיות מלית ברירה שהיו מעוניינים במשרה מלאה.
[attachment=1:24ie4187]U6%20NSA.png[/attachment:24ie4187]
נמשיך? כמות הדולרים המסתובבים בשוק M2 הגיעה לשיא כל הזמנים של כ-9 טריליון. כל ספר לימוד יציין שמספר זה הוא אינדיקציה לאינפלציה. הביטו בגרף וראו את ה"המראה" מאז שהתחילה QE2. מזכיר לכם משהו?
[attachment=0:24ie4187]M2%201_7.png[/attachment:24ie4187]
ובאותו עניין. החוב הציבורי של ארה"ב עבר את 14 טריליון הדולר. תקרת החוב מעוגנת בחוק ועומדת על 14.294 טריליון. יעד זה יושג בסוף הרבעון הראשון של 2011 ומאיים להכניס את ארה"ב לפשיטת רגל. סביר שזה לא יקרה ושהקונגרס ירים את התקרה אך המהלך ודאי לא ימצא חן בעיני העולם.
והבורסה? "מדשדשת עם נטייה לעליות".
-
ובנוסף לגרפים אחרונים של אחנתון - עוד אחד. הוא לא בשיא של כל הזמנים (כי השיאים בגרף הזה הם מתכון וודאי לאסון), אך ללא ספק הוא ממחיש היטב את הבעיתיות של המצב הקיים.
-
תודה chizhk. הגרף אכן מכמת את הבועה המתהווה בבורסה.
מצאתי עוד שיא שנשבר השבוע: 43.6 מיליון אמריקאים על תלושי מזון.
[attachment=1:1a70z90q]food%20stamps.png[/attachment:1a70z90q]
כדי לתרגם את הגרף הזה לתמונה, אני מציע לכם להפנות מבט לדטרויט, Motor City, העיר שנחשבה עד לא מזמן לערש התעשיה האמריקאית בה ישבו שלושת יצרניות הרכב הגדולות. היום, אחרי שיותר ממחצית האוכלוסיה נטשה את העיר היא הפכה להיות אחד המקומות העלובים והמוזנחים באמריקה עם 80% אפרו-אמריקאים, 20% אבטלה ו-50% אנאלפבתים. יוטיוב מוצפת בחומר בנושא. הנה שתי דוגמאות מפחידות המציגות את "אמריקה שאחרי":
http://www.youtube.com/watch?v=NL_YdRxBhzI&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=T6WKM...eature=channel
[attachment=0:1a70z90q]Michigan-Central-Station-008.jpg[/attachment:1a70z90q]
בתמונה: התחנה המרכזית הנטושה בעיר. לקוחה מספר צילומים בשם Detroit in ruins.
-
בוקר טוב ושבת שלום.
הייתי מבקש הסבר על הגרף . ומה משמעות עליה שלו לגבהים.
והייתי מוסיף שהשבוע הופיעה תבנית ABCD בחוזה סנופי והוא התחיל לנזול. מה היעד עדין לא ברור.יכול להיות שיש תבנית וולף כתוספת לירידה מה שמחזק אותה אך עדין לא סגור.
שימו לב בגרף שהתבנית האמתנית וולף מתחבא בתוך תבנית וולף גדולה אשר מנוגדת לתנועה .
הטעיה. וזה מה שקרה השבוע ביורו דולר.וקיבלנו ירידות מעבר להערכת עליות.
בכל אופן יש איתות שלילי למדדים ויש אישור לכך.
בקשר לזהב . (שירשור של הזהב .. לא?) הייתי מצפה לתנועה ערה ל1500
יום טוב
-
מחר זה יום חשוב לפורטוגל , תנסה לגייס 1.25 מליארד יורו עם ריבית בשמיים , מבחן פיננסי לכלכלת פורטוגל.
דרך אגב אם פורטוגל תתקשה בגיוס ותחוייב לחבילת סיוע יקרה אז כל העיניים יופנו לספרד , ואז באמת יהיה שמח...
-
בוקר טוב,
יפן מצטרפת לסין: "נרכוש כ-20% מקרן החילוץ האירופאית"
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 14707&nl=2
שימו לב אם הידיעה נכונה.
המשמעות הינה כי העולם בכללותו מתגייס לחלץ את המדינות המתקשות.
ידענו כבר כי אמריקה מתגייסת למען ארופה בחילוצים הקודמים, לאחרונה סין הכריזה כי היא קונה אגחים של מדינות מתקשות.
כעת כבר הגוש היפאני / סיני מוכן לקחת 20 אחוז מכלל קרן החילוץ.
אם באמת העולם הולך לערבות הדדית כלכלית זה בוודאי מסר מאוד אופטימי מעבר להיבט הכלכלי.
יהיה מעניין לעקוב אחר המגמה הזו.
-
bpy -
לאיזה גרף דרוש הסבר?
תמיר -
אכן מחר יום חשוב לפורטוגל. למחרת יהיה אפילו יותר מעניין כשספרד תנסה לגייס. כל העולם במתח ולראיה אתמול יצא הבנק המרכזי האירופאי (ECB) במסע רכישות אגרסיבי של אג"ח מדינות "נבחרות" כגון אירלנד, פורטוגל ויוון. מתחילים להזכיר את מדיניות הפד בארה"ב. יש לציין שבזמן שהפד מבצעים מונטיזציה של החוב, קרי מדפיסים את עצמם לדעת ומחליפים חוב בנייר, האירופאים מסתמכים בינתיים על "תורמים נדיבים". אין ספק שכל העולם סובל מהתהליך כשכבר עשרות מדינות הצטרפו לנגיד שלנו וממלאות מחסניהן בדולרים על מנת שהמטבעות המקומיים לא ישברו את הגג. אף אחד לא יודע איך יגמר הניסוי הזה. כבר אמרנו זהב?
דרך אגב, גם ההתערבות של ה ECB לא הצליחה למנוע מאג"ח ספרד ובלגיה להמשיך לטפס בקצב (נכון לרגע זה 5.61% ו-4.29% בהתאמה).
סאן -
ליפן יש חוב ציבורי של כ-200% מהתוצר הגולמי שלה (GDP), לדעתי כרגע הגבוה בעולם המערבי. טריליון הדולר שיש לה ברזרבות משמשים בין השאר כרזרבות כנגד החוב. מה עושים היפנים והסינים? מפזרים סיכונים. מחליפים חוב אמריקאי בחוב אירופאי. בדרך הם נותנים עוד נפיחה לתוך הבועה של משחק הפירמידה. זה כבר מעבר לבדיחה - כולם בפשיטת רגל על הנייר אבל מלווים אחד לשני כשבינתיים החוב ממשיך לגדול. ההתנהלות הזו מבטיחה שכשאחד יפול, כולם יפלו אחריו. ערבות הדדית. אופטימיות?
-
ציטוט:
סאן -
ליפן יש חוב ציבורי של כ-200% מהתוצר הגולמי שלה (GDP), לדעתי כרגע הגבוה בעולם המערבי. טריליון הדולר שיש לה ברזרבות משמשים בין השאר כרזרבות כנגד החוב. מה עושים היפנים והסינים? מפזרים סיכונים. מחליפים חוב אמריקאי בחוב אירופאי. בדרך הם נותנים עוד נפיחה לתוך הבועה של משחק הפירמידה. זה כבר מעבר לבדיחה - כולם בפשיטת רגל על הנייר אבל מלווים אחד לשני כשבינתיים החוב ממשיך לגדול. ההתנהלות הזו מבטיחה שכשאחד יפול, כולם יפלו אחריו. ערבות הדדית. אופטימיות?
התיאור שלך נכון.
אני גם מסכים שאם גוש אחד ייפול , המשמעות שהוא יפיל את שאר הגושים.
למה הדבר דומה, למטפסי הרים , הקשורים אחד לשני ומנסים להעפיל לפסגה, אחד נופל, וכל השאר מנסים להרים אותו, אם יצליחו , כולם ינצלו, אם יכשלו כולם יפלו.
אני מעדיף לראות כאן את החיובי, וזה הנכונות לערבות הדדית. במשבר של שנות השלושים , מה שקרה זה מלחמת סחר עולמית, היום עוד לא הגענו לזה ואני רואה שלפחות כנראה מנסים להימנע מהדבר הזה, שמבחינה כלכלית הוא כל כך מתבקש ואמור להיות תוצאה ישירה של המשבר הכלכלי האחרון.
ימים יגידו.
-
נשגב מבינתי מה שהולך עכשיו באירופה , מישהו יכול להסביר לי למה המדדים שם קופצים ביותר מאחוז וה IBEX של ספרד רושם עליה של שלושה אחוז ?
יכול להיות שיש כבר נתונים מקדימים על הנפקת האג"ח של פורטוגל ?